מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לדר' בן זאבאירן24/09/2010
האם למיקטל 175 מ"ג ליום, טרילפטין 900 מ"ג ליום ופריזיום 10 מ"ג ליום יכולים לגרום לעצירות לילדה בת 12?
לפעמים יש לה ממש כאבי בטן והיא יכולה להתקע כשעה בשירותים. אין לה יציאות פעם ביום, לפעמים אפילו פעם בשלושה ימים.
יש לזה פתרון או שעצירות לא קשורה לתרופות? היא סובלת מזה כבר הרבה זמן, לאחרונה המצב יותר מציק.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/09/2010הטיפול די מסיבי ולכן למרות שלא ניתן להצביע בדיוק מי מהשלוש גורמת לעצירות נראה לי סביר כגורם . אם זה השילוב הנדרש לשליטה בהתקפים צריך פשוט לטפל בעצירות באמצעים מקובלים(שינוי כלכה, שתיה מרובה או אפילו תכשיר טבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנעת גפיים ללא חוםדניאלה24/09/2010
בתי בת ה - 15 הדאיגה אותי כאשר שמעתי לפתע קולות מחדרה...
ניגשתי לראות במה מדובר ומצאתי אותה מנענעת בחוסר שליטה גפיים עליונות ותחתונות
תוך כדי הוצאת קולות מגרונה...
מבטה היה מזוגג - אמנם התעוררה משינה - אך בעבר לא חוויתי אצלה תופעה כזו...
חום לא היה לה וכששאלתי מה קורה לה, ענתה שזה לא בשליטתה ושהיא חווה רעד
מעין חשמול בגוף שגורם לה להזיז גפיים ללא רצונה.
מדוע אם כך נוספו קולות לארוע - האם יש צורך בבדיקה מקיפה ?
חשוב לי לציין שהיתה בהכרה מכיוון ששוחחנו על כך מאוחר יותר והיא לגמרי זכרה את
הארוע.
אודה להענותכם.
דניאלה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנעת גפיים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/09/2010יש לבצע בדיקת EEG בערנות ושינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בראש או במוח -מחרפןעמית24/09/2010
בן 14 וקצת
לפני כ-3 ימים התחילו לי כאבי ראש או לחץ תמידי בחלק הימני בראש.
ההרגשה היא כמו לחץ על העצם בגולגולת.
הכאבים מלווה בקצת כאבי עניים
קצת כאבי אוזן וצוואר
ותחושה שאני לא בפוקוס.
היינו אצל רופא והוא אמר שזה כלום ושאני סתם לחוץ ועשינו בדיקת דם והכל היה תקין
והוא נתן לי כדורים חזקים שעדיין לא לקחתי
התחושה הזאת מאוד מפריעה לי ומקשה עליי לישון
אני גם חושש שזה משהו רע
אם בבקשה תוכלו לעזור לי תודה רבה!
מחכה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 14
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/09/2010תבקש מההורים שיקבעו לך תור לרופא עיניים לבדיקת קרקעית ובהמשך באם יהיה צורך לנוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראשמודאגת21/09/2010
שלום רב, ביתי בת 8.5 חודשים. החל מגיל חודשים נמצאת באחוזון 97 בהיקף הראש. בגיל חצי שנה בוצע אלטרסאונד מוח יצא תקין. מאז חלה התייצבות עד היום בו במדידה אצל הרופא נרשמה קפיצה. להלן הנתונים החל מגיל חודשים: חודשים-40.5, ארבע חודשים-43.8, ארבע חודשים ושלושה שבועות-44.6, חמישה חודשים ו-3 שבועות-45.5, שישה חודשים-45.6, שבע חודשים ושבוע-46, שמונה חודשים ושבוע-47.5 (אציין כי במדידה נוספת באותו מעמד היה 47).
חשוב לציין כי ההתפתחות תקינה לגמרי וגם אחוזני המשקל והגובה הינם 97.
הרופא הפנה אותי לנוירוכירוג לצורך מעקב. האם יש סיבה לדאוג ועל מה יכול להדבר להעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה.ר.
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/09/2010יש לבדוק הקפי ראש בבני משפחה אחרים נשמע לי כמו סיפור משפחתי ולא מבינה מה הטעם בנוירוגרורג עם US תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרליעל20/09/2010
בני בן 15 מקבל אדרל 30 מ"ג עם השפעה חיובית. נוירולוג הילדים המטפל בו רוצה שיעבור לאדרל xr. האם קיים מינון של אדרל xr שרמתו תהיה שוות ערל לאדרל רגיל 30 מ"ג.
בברכה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרל
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/09/2010אותו מינון יהיה עם אפקט מעט ארוך יותר (לא הייתי עולה במינון אם מגיב יפה ל-30 ) אם לא יספיק היית עולה ל-40 XR אבל זה כבר מינון בהחלט מכובד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר רביעי מעט מורחביעל20/09/2010
שלום רב,
ילד בן 12 כמעט, החל לסבול מכאבי ראש לפני מס' חודשים. הכאבים אינם מופיעים כל יום אך כאשר מופיעים נאלץ להיעזר במשככי כאבים להקלה. הכאבים אינם מעירים אותו בלילה, אינם מלווים בהקאות ו/או סחרחורות. בוצעה לילד בדיקה נוירולוגית ובוצעה בדיקת CT שרובה היתה תקינה למעט חדר רביעי מעט מורחב מקו האמצע. מה המשמעות? האם יש מקום לדאגה? כעט אנו ממתינים לביצוע בדיקת MRI. אשמח לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר רביעי
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/09/2010דווקא הרחבת החדר ולא הצרותו פחות מדאיגים אבל כמובן שבדיקת ה-MRI היא הקובעת .אני מניחה שקרקעית עיניםתקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזזת ידיים בהתרגשות/האבא19/09/2010
בני בן ה3.5 מזיז את כפות ידיו במהירות רבה כשהוא מתרגש ממשהו שהוא מכיר.
לדוגמא כשמתחילה תוכנית טלויזיה שהוא אוהב הוא מזיז את ידיו במהירות למשך מספר שניות.
או שפותחים חבילה/מתנה אז כנ"ל.
מה משמעות התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזזת ידים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/09/2010קורים לזה תנועות סטראוטיפיות ואין להן כל משמעות בילד תקין התפתחותית מביעות את תגובת הגוף להתרגשות ולרוב מתמתנות עם השנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ושלוש ]שקד19/09/2010
בתי בת שנה ושלוש ,התחילה ללכת לפני חודשיים ,הולכת כבר חודשיים יציבה ,תמיד לקדימה ,רגיל .
בשבועיים האחרונים התחילה גם ללכת לאחור [ברווס] כ[מו מיקל גקסון ]
האם יש סיבה לדאגה ?<
ולמה זה ?
שהתחילה לזחול בזמנו תמיד לקדימה לא היו בעיות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולכת לאחור
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/09/2010לא נשמע בעייתי כלל במיוחד אם מכוונת מטרה .כשרוצה להגיע קדימה הולכת קשימה נראה לי שפשוט מתנסה במיומנות החדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד''ר ברוריה
שקד04/10/2010זה בדיוק כפי שכתבת לי ,נרגעתי
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםאבי17/09/2010
שלום,
בני בן השבע התחיל לפתח טיקים בערך לפני שנתיים שלוש. בהתחלה זה היה הרמת ידיים למעלה כאילו החולצה מפריעה לו, אח"כ זה הפך לשיעול, אח"כ היתה הפסקה של כשנה ולאחרונה מזה מס' חודשים זה חזר בצורה של נענוע הראש כאילו להסיט את השיער מהפנים + שיעול. אינני חושב שהוא היפראקטיבי אולם הוא קצת חסר מנוחה באופן כללי. אני חייב לציין שגם אני סובל מילדות מטיקים שנמשכים עד היום בצורה זאת או אחרת (לא טוראט). כמו כן התגרשתי מאימו לפני כשלוש שנים.
השאלה היא האם להניח לטיקים לעבור מעצמם - דבר שאני מסופק אם יקרה בגלל שהוא נמשך כבר יותר מדי זמן, או שכדאי לקחת אותו לאיזשהו איבחון.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב17/09/2010נשמע שהאבחנה ברורה ועכשיו השאלה איך לטפל בהם בד"כ אני מעדיפה קודם כל את הגישה המרגיעה , אחריה התערבות פסיכולוגית קוגניטיבית ורק אם ממש גורם לאי נוחות ניכרת לילד עצמו טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 שבועות לא מגיב במשך 10 דרחל17/09/2010
שלום.
יש לי נכד בן 3 שבועות שהיום קרה לו דבר מוזר שלא קרה לי עם אף אחד מהילדים שלי.
עשינו לו אמבטיה ולאחר שהוא סיים תאמבטיה הלבשנו אותו והוא בכה במשך כמה דקות,הוא נרדם ולא הגיב לגמרי לתנועות שלנו,ואחרי שראינו שהוא לא מגיב לגמרי הזמנו אמבולנס ולקחנו אותו לבית החולים.
זמן השהייה ללא תגובה היה משהו כ15 דקות.
חשוב לציין שלאחר כ15 דקות הוא חזר לתפקוד מלא.
רציתי לדעת מה לדעתכם גרם לתגובה שכזאת?, נתקלתם כבר במצב דומה? והאם יש לנו סיבה לבהלה.
בבית החולים השאירו אותו להשגחה והם אומרים מראש שהכל יכול להיות.
אודה לכם מאוד אם תחזרו אלי.
תודה רבה רבה רחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה:תינוק לא מגיב
פרופ' רחל שטראוסברג17/09/2010יכול להיות שהוא התעייף מאוד אחרי האמבטיה והבכי ופשוט שקע בשינה עמוקה וגם ייתכן שמדובר בסוג של פרכוס. בביה"ח יש לעשות EEG, א.ק.ג.,בדיקות דם ואולטראסאונד מוח וכמובן לעקוב ולהשגיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש - אולטראסאונדעדי16/09/2010
שלום רב,
בתי תינוקת בת 7 חודשים היקף ראש הלך ועלה מאחוזון 25 לאחוזון מעל ה-97, בגיל 6 חודשים היקף הגיע ל-45 ס"מ בטיפת חלב הפנו לרופא ילדים והופסק מתן חיסונים עד לבירור.
רופא ילדים שלח אותי לאולטראסאונד.
להלן התשובה:
הבדיקה בוצעה דרך פונטנלה קדמית.
חדרי המח אינם מורחבים.
רקמת המח הפריוונטריקולרית בגדר התקין.
מבני קו האמצע תקינים.
לציין עודף נוזל אקסטרא אקסיאלי.
אודה לכן האם אוכל לקבל הסבר מה זה אומר היות ותור לנוירולוגיה הינו רק ב- 3/11
זמן המתנה לא סביר ואני בלחץ לדעת מה זה אומר כמו-כן עד למתן אישור לטיפת חלב לא ממשיכים חיסונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: היקף ראש - אולטראסאונד
פרופ' רחל שטראוסברג16/09/2010זוהי תופעה שכיחה ולא מדאיגה אצל תינוקות קטנים שבה יש חוסר איזון חולף ולא מזיק בין קצב יצירת נוזל חוט השדרה ובין ספיגתו בכיפת המוח. כל עוד חדרי המוח אינם מורחבים לא נשקפת כל סכנה להתפתחות התקינה של המוח. יש לפנות לנוירולוג כדי לעקוב אחר היקפי הראש וההתפתחות המוטורית שיכולה להיות מעט מעוכבת אך בסוף תסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנתיים עם התעלפויותגלית16/09/2010
בני בן שנתיים, בריא בדרך כלל (מדי פעם ברונכיטיס), פעיל ומפותח לגילו. לפני מספר חודשים החלו סיטואציות של התעלפויות לאחר בכי. הבכי קורה בדרך כך לאחר שמקבל מכה, או אם לדוגמא מוחזק לביצוע אינהלציה. שמתי לב שהסיטואציות קורות בדרך כלל לאחר שחולה ויוצאות לו שיניים.
כעת, לאחר שכמעט כולן כבר צמחו, מספר ההתעלפויות ירד. השבוע שוב, לאחר מספר חודשים הוא קיבל מכה משולחן בסנטר (השולחן היה נמוך והוא קיבל את המכה מלמעלה (לכיוון סגירת הלסת). המכה לא הייתה חזקה כל כך והוא לא דימם. הוא בכה מספר שניות, אספתי אותו והרמתי אותו ואז הייתה סצנה של התעלפות, הידיים מתישרות בנוקשות, העיניים מפסיקות להגיב. בדרך כלל זה נמשך מספר שניות אך הפעם זה היה ארוך הלסת נסגרה ולא נפתחה, והשפתיים התחילו להכחיל. בעלי עם האצבע פתח את הלסת יישר את הלשון שהוא חושב שהייתה מקופלת וביצע הנשמה פעמיים עד שהרגשנו שהוא חוזר לנשום. הסיטואציה הייתה מפחידה והפעם חשתי שהייתה סכנה ממשית לחייו, למרות שנאמר לי שההתעלפויות הללו לא מסוכנות.
שאלותיי:
מה התנוחה הזווית הבטוחה ביותר בסיטואציית ההתעלפות?
לרוב הוא מתעלף כשאני מחזיקה אותו. האם יש קשר?
מה ניתן לעשות? מה הפעולות שהיינו צריכים לעשות במקרה הזה?
האם צריך להיבדר על ידי נוירולוג? קרדיולוג?
האם ייתכן שיש קשר בין המכה שקיבל בלסת לסגירה שלה לאחר מכן?
האם יש קשר למחלה? (הוא כל הזמן עם ידיים בפה)
בנוסף, אנחנו כמובן נרשמים לקורס החייאה לתינוקות וילדים.
תודה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: בן שנתיים עם התעלפויות
פרופ' רחל שטראוסברג16/09/2010התקפי עצירת נשימה או BREATH HOLDING SPELLS הם תופעה שפירה לא אפילפטית שהרקע הוא קרוב לודאי נטייה גנטית מולדת. הם מפחידים אך לא מסוכנים. בברור ניתן לעשות א.ק.ג ואקו לב. אם הסיפור לא חדמשמעי ניתן לעשות EEG. יש לבדוק ס.ד. ואם הילד אנמי מחוסר ברזל - לתקן את האנמיה. כשקורה ההתקף יש להשכיב את הילד על הצד ותוך שניות ספורות הוא חוזר לעצמו. הילדים עלולים לההפך למניפולטיביים ולעשות את ההתקף באופן יזום בתגובה לבקשה שלהם לא נענתה כי הם חשים שההורים יעשו הכל ובלבד למנוע את ההתקף - לכן צריך לא להכנע לרצונות לא מוצדקים.
ההתקפים נוטים להעלם בגיל 4 - 5.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן שנתיים-שאלה נוספת בעניין
גלית19/09/2010פרופסור שטראוסברג. תודה עבור התגובה המהירה, וגמר חתימה טובה.
עד לפני שבוע אכן לא הייתי מוטרדת מההתעלפויות של בני, לאור כל האינפורמציה אותה קראתי. בשבוע שעבר הסצנה האחרונה הדליקה לי נורות אדומות, למרות שאני מתפללת שזה לא רציני.
רציתי לחדד מספר דברים: ההתעלפויות קרו עד עתה רק לאחר שבכה: כשסירב לאינהלציה או נפל וקיבל מכה. כמעט תמיד (אולי תמיד) הוא היה חולה לפני כן ונראה לי שזה גם צמוד להוצאת שיניים.
בכל האירועים אני החזקתי אותו לאחר מכן. הוא בוכה ופתאום הידיים מתקשות ומתיישרות (ספאזם?) והמבט שלו מוזר, לכמה שניות. לאחר מכן הוא חוזר לעצמו ומתקשר. הסיטואציה לא קרתה כבר מספר חודשים, תדירותה פחתה מאוד.
הסיטואציה האחרונה: הוא קיבל מכה בסנטר (מעד וקיבל מכה לכיוון סגירת הסנטר), בכה, ונכנס לקישיון...גם הידיים. אך להבדיל מהפעמים הקודמות גם הלסת נסגרה, וזה נמשך יותר זמן. ממש הרגשתי שאני מאבדת אותו. לפנים הייתה הבעה אחרת ובעלע ממש פתח לו את הלסת ונתן לו שתי הנשמות. הוא התחיל לנשום, בכה קצת, ואחר כך נרדם לשעה. הוא קם והיה בסדר לאחר מכן. בעלי חושב שייתכן שבנפילה נשך את הלשון. היה לו סימן בלשון וגם בסנטר. קראתי קצת, והסימנים נראים לי כמו התקף גראנד.
אני קצת לחוצה, ושאלתי היא האם בסיטואציות של ההתעלפויות הרגילות דבר כזה קורה? האם יש סיכוי שזה יעבור? האם ייתכן שהתנהגותי גרמה לתגובתו?
הרופאה נתנה הפנייה לנוירולוג, ולפני כן לבדיקת EEG שאני יודעת שהיא אמורה לתת תשובה חלקית אבל לא בטוח שתענה על התשובה לגבי ההתקפים.
תודה עבור ההתייחסות,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניה לד'ר בן זאבגלית15/09/2010
שלום רב
לפני כשלושה חודשים התכתבנו באדיבותך בקשר לבתי .
בשעתו התייעצתי איתך לגבי כתם לידה איתו נולדה הילדה באזור הגב התחתון
(שלחנו אז תמונות לאלדד,שהעביר לך ).לאחר שעיינת בתמונות אמרת שהכל בסדר,ואין צורך בביקור.
אתמול לקחנו את הילדה לרופא עור בשל סבוריאה בעור הקרקפת,הוא הסתכל גם על הכתמים (יש לה גם במצח ובעורף ),וטען שהכתם בגב התחתון דורש ברור של נוירולוג ,והתפלא שלא שלחו אותנו בזמנו לבדיקת אולטרסאונד.
כשהילדה נולדה אני פניתי מספר פעמים לרופא הילדים ושאלתי אם אין צורך בברור הדמייתי והוא התעקש שלא (אגב,היה לה גם שקע עם שיעור באזור העכוז שדי נעלם).
כרגע אני חרדה ומבולבלת,האם היה צורך בבדיקת אולטרסאונד? האם די כרגע בבדיקת נוירולוג לשלול הבעיה? האם יש צורך בהדמייה?
אציין שהילדה בריאה בסה"כ .בבקשה רבה אודה לתגובתך,כל כך מודאגת,מה עלי לעשות?
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב17/09/2010איני זוכרת כרגע את הכתם אבל אם סביבך יש רופאים מודאגים רצוי שתבדק על ידי נוירולוג ילדים כדי לבדוק הלאה או להרגיע. לאור הלחץ בו את נמצאת אני לא מתנדבת לראות שוב תמונות באינטרנט כי אתם צריכים מפגש יותר ישיר עם איש מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלגול עיניים וטיקים בידייםאבוטבול קרול15/09/2010
ביתי בת 8 ,ילדה ללא בעיות קשב וריכוז תלמידה מצטיינת,החלה לפני כחודש עם
תנועות לא רציוניות בידיים ,מודעת לכך וטוענת שאין לה שליטה על התנועה.
בנוסף לפני כשבועיים נוכחתי לראות שישנן כעויתות וגלגול עיניים ,עד כדי טענה
שהנ"ל מפריע לה וגורם לכאבים בעיניים ולעייפות.
מה יכול להיות הגורם לכך?סובלת מהתקפי מגרנה ,בוצע בעבר בדיקת MRI
לאיזה רופא עלינו לגשת?
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה:תנועות לא רצוניות
פרופ' רחל שטראוסברג15/09/2010נראה שמדובר בטיקים מוטוריים ויש לפנות בהקדם ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תשובה: תיקון טעות
פרופ' רחל שטראוסברג15/09/2010יש לפנות בהקדם לנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ,תיקיםהילה13/09/2010
בני בן ה-10 מקבל קונצרטה של 27 התחילו להיות לו מיצמוצים בעיניים מליפני שבועיים שבזמן הזה חידשנו טיפול אחרי חופשהועכשיו מתחיל להיות לו גם קצת עיבותיםבפנים האם צריך לעשות משהו? האם אפשר לתת ריטלין SR של 20 מיל' כתחליף ומה ההבדל בינו לבין הקונצרטה חוץ מאשר אורך זמן? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: טיקים
פרופ' רחל שטראוסברג13/09/2010טיקים יכולים להיות תופעת לוואי של שימוש בריטלין ונגזרותיו. על פי רוב הם חולפים עם הזמן אך אם הם מתמידים על שימוש בקונצרטה ניתן לעבור לריטלין SR או LA . הראשון פעיל ל6 שעות והשני ל8 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקים
הילה13/09/2010זאת אומרת שבתוך ה6 שעות SR עושה את אותה עבודה כמו קונצרטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)