פורום נוירולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ,בת שנה ושלוש חודש
    שקד
    13/08/2010

יש לי כמה דאגות לגבי בתי
    לא ידעה לאכול בצורה רגילה
    לא ידעה לשים דברים בפה
    אי סמטריה ברגליים עד היום
    קוראים לה והיא לא עונה בדרך כלל ,[השמעיה שלה בסדר]
    אני לוקחת אותה לים רעש מוסיקה ,היא עם עצמה
    לפעמיים עושה עם כפות הידיים למעלה למטה
    שותה בקבוק ומכה בבקבוק או צובטת את הרגל
    רואה טלויזה שמחה מכה את עצמה ברגל
    לא מרוכזרת לדיבורים או סיפורים [ממש לכמה שניות מרוכזרת ]
    ידעה להגיד אמי ולפני חצי שנה הפסיקה
    אומרת אלו ,לא ,דג ,הב הב אבל זה לא במכוון ,לא יודעת להבדיל
    אומרת בה בה ,שהיא רואה במבה וזה במכוון
    אם לוקחים לה משהו מהידיים זה כיאלו לא היה שם
    לפעמיים מתעקשת שהיא רוצה ללכת לאיזה כיוון
    בערב מיטה רואה במחשב ,רוקדת ,פתאום נשכבת והולכת לישון ,מעבר קיצונית
    מקבלת מכות מנפילות ולא בוכה בדרך כלל
    ילדה בריאה ללא מחלות ,שמחה ,אוהבת להיות עם עצמה ,אוהבת לאכול,מקשקשת עם עט
    אוהבת להוציא דברי ,ולהכניס למקום ,מאוד יציבה ,מאוד חזקה ,אוהבת לגרור דברים
    יודעת לכוון עגלה ,אבל לא יודעת להתכוון במיטה לכיוון הכרית לבקבוק
    מה אפשר להגיד לי על מה שקורה \מה אלי לעשות ,
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום ,בת שנה ושלוש חודש

הוספת תגובה

• תשובה:בת שנה ושלושה חודש

פרופ' רחל שטראוסברג
    13/08/2010

לא ברור מדברייך האם לילדה יש בעייה כלשהי או האם קיימת בעיה בשפה או תקשורת. האם היא משחקת משחק סימבולי ( מעמידה פנים שהיא מאכילה בובה), האם היא משתמשת במברשת ומחקה תנועות של סרוק שיער, האם היא ממלאת פקודות פשוטות , האם היא מזהה אברי גוף?
    אני ממליצה להפנותה להערכה לנוירולוג התפתחותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ושלוש חודש

שקד
    15/08/2010

שלום
    לילדה יש בעיה בדיבור ,היא מדברת גיבריש,רוצה לדבר.אבל זה לא יוצא לה , אומרת דג אבל לא מתכוונת כפי שכתבתי ה''נל ,שהיא קמה בבוקר היא מתחילה לדבר את כל המילים שהיא יודעת
    כמו דג ,לא ,שאיוווווווווו,וקישקושים
    לא יודעת לאכול לבד ,אבל משחקת כאילו שהיא אוכלת ,מכבדת אותי בבסקיוט
    אבל לא מאיכלה בובה [האם היא צריכה לעשות את זה ?]
    לוקחת מסרק ומסרקת את עצמה
    שאני מבקשת מימנה לא לגעת שמשהו ,אז היא מקשיבה
    בדרך כלל שאני מבקשת מימנה תני קחי אז היא עושה את זה ,אבל זה נראה כמו רפלקס שלה
    [יכול להיות ]
    מעבר לאבחון ,מה נראה שיש לילדה
    ולמה יש לה אי סמטריה ברגליים ,הרופא אמר שבגיל שנה זה יעובר
    על מה זה מעיד
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה: בת שנה ושלושה חדשים

פרופ' רחל שטראוסברג
    15/08/2010

על פי מה שאת כותבת באופן כללי נראה שהילדה מתפתחת כראוי אך כאמור יש לקחת אותה לאבחון לנוירולוג התפתחותי. בקשר לאסימטריה של הרגליים צריך להבדק ע"י אורטופפד ונוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DQ55
    דקלה
    12/08/2010

שלום רב,

בני בן 10 חודשים בתהליכי אבחון במכון להתפתחות הילד.
    קשר העין איתו מעולם לא היה טוב אולם אני חשה שיש שיפור רב בחודשים האחרונים.
    בבדיקה של פסיכולוגית ניתן לו DQ 55 ונאמר לנו שאנו זכאים למעון שיקומי.

כרגע כל זה נראה לי מוחלט ומהיר מדיי, יש לציין שמבחינה קוגניטיבית נאמר שהוא מתאים לגיל חצי שנה וחצי ונראה שיש שיפור הולך וגובר מבחינה קוגניטיבית הוא מבין תן וקח איפה הפרח ועוד.

הבעיה נראית תקשורתית למרות שיש חיוכים הנאה ממגע ועוד.

מה לדעתכם כדאי לשקול: האם לחכות לאבחון נוסף עוד שלושה חודשים תוך טיפול ביתי בילד (בשיתוף עם פיזיותרפיסטים ופסיכולוגים מהתפתחות הילד) או לרשום אותו למעון שיקומי צעד שנראה לי מהיר מדיי בעיקר לאור זה שלא קיבלנו אבחון מוגדר ומפאת גילו הצעיר של התינוק.

לקביעת תור
    סגירה
    DQ55

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    12/08/2010

אני ממליצה על האפשרות הראשונה לפי התאור שלך. זו כמובן דעתי האישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוטוניה קלה - תינוקת
    הילה
    09/08/2010

שלום,
    בתי בת ה-3 שבועות אובחנה עוד בבית היולדות כבעלת היפוטוניה קלה. אני מרגישה זאת בעיקר בידיה ופחות ברגליים. גם הראש היה שמוט בהתחלה אבל אני מרגישה שיפור יחסית להתחלה. טרם ביקרנו אצל נוירולוג. רציתי לשאול :
    1. מה יכולות להיות הגורמים להיפוטוניה? האם תנוחה מסוימת ברחם דו-קרני יכולה להגביל את תנועת העובר ולגרום להיפוטוניה?
    2. כיצד קובע הנוירולוג אם מדובר בבעיה נוירולוגית או אחרת ?

לקביעת תור
    סגירה
    היפוטוניה קלה - תינוקת

הוספת תגובה

• תשובה: היפוםוניה קלה

פרופ' רחל שטראוסברג
    09/08/2010

היפוםוניה יכולה לנבוע ממספר רב של גורמים החל בבעיות במוח ובמערכת העצבים המרכזית ועבור דרך חוט השדה, תאי הקרן הקדמית בחוט הדרה, העצב ההקפי, סינפסת עצב שריר , השריר או בעיות גידים וסחוסים. לא נראה שיש קשר בין רחם דו קרני ובין היפוטוניה.
    הנוירולוג מתרשם ממצבה הכללי של התינוקת, ממידת העירנות, ממעקב עיניים ומיקוד ראייה, ממציצה ובליעה, מהחזרים גידיים והחזרים נאונטליים.כל זה נותן תמונה על מצבה הכללי של התינוקת ואם ההיפוטוניה היא קלה ומבודדת אז בד"כ זהו ממצא שפיר שעובר עם תרגילי פיזיוטרפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tension headache
    דני
    08/08/2010

מה הטיפול המומלץ ב TENSION HEADACHE

האם זה נכון שחשיפת יתר למחשב עלולה להחמיר כאב מסוג זה

בברכה
    חנן

לקביעת תור
    סגירה
    tension headache

הוספת תגובה

• TENSION HEADACHE

פרופ' רחל שטראוסברג
    09/08/2010

הטיפול המומלץ הוא ביופידבק
    חשיפת יתר למחשב יכולה לעיתים להעצים את הכאב באנשים הנוטים לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות
    דני
    08/08/2010

בבדיקת mri ראש שעבר בני התגלתה ציסטה קטנה בפטריגואיד פרוצס בצד ימין המכילה נוזל שלא עוברת האדרה ובעלת תכונות רדיולוגיות שפירות קוטרה המירבי 8 מ"מ
    הומלץ על ידי הרופא שביצע את ה MRI לבצע קורולציה עם מיפוי עצמות.
    יש לי תור למיפוי עצמות למחר ה-9.8 ואני מתלבט האם יש הצדקה לבצע מיפוי
    עצמות בגלל ציסטה קטנה . ואני חושש מההשפעה ארוכת הטווח של החומר הרדיואקטיבי
    שמזריקים בבדיקה .
    אני זקוק ליעוץ דחוף האם יש הצדקה במקרה של בני לבצע מיפוי עצמות ?

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות

פרופ' רחל שטראוסברג
    09/08/2010

אנא פנה למומחה של רפואה גרעינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 15 כאבים פתאומיים
    מוטי כהן
    06/08/2010

ילדה בת15 מלפני 12-14 ימים בפתאומיות החלו כאבים בחזה בצד שמאל
    בהמשך כאבים גם ביד שמאל בטן תחתונה צד שמאל וכאבי ראש עם בחילה.
    לאחר בדיקת אק"ג ובדיקות דם הכל תקין ,
    במיון החליטו שזה כאבי שרירים וכך גם בקופ"ח.
    הכל התחיל בפתאומיות . יש חולשה כללית ויש רגעים שקשה לעמוד.
    נוספו כאבי ראש עם הרגשת אי יציבות,
    לפעמים לא מרגישים את השיניים וקשה לפתוח את הפה.
    קושי באכילה ובבליעה.
    בימים האחרונים נוספו כאבי ראש (וגם גוף) כהשכאבים
    מתגברים דוקא במאמץ וגם בהטיית הראש.
    האם התגברות הכאב במאמץ זה סימפטום של מיגרנה כלשהי?
    יש לציין שנבדקה ע"י אורתופד עם צילומי חזה צואר וכתף ,
    נמצא לחץ בשריר הצואר וטענה שהלחץ משפיע על מערכת העצבים שמשפיע על הגוף.
    וקיבלה מהרופא ספריי ופיזיוטרפיה.
    נבדקה על ידי נוירולוד ילדים ושלל בעיה כלשהי.
    האם בדיקת נוירולוג ילדים היא מהימנה?
    או שלמקרה הזה ללכת לבדיקה נוירולוגית נוספת\אחרת?
    בברכה מוטי כהן

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 15 כאבים פתאומיים

הוספת תגובה

• תשובה: ילדה בת 15 כאבים פתאומיים

פרופ' רחל שטראוסברג
    07/08/2010

לא ציינת אם נלקחו לבתך בדיקות דם כגון תפקודי בלוטת המגן ו CPK.
    אם התלונות נמשכות כדאי להיוועץ בנוירולוג נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות כפות ידיים ורגליים
    שני
    05/08/2010

ביתי בת 7 חודשים. כבר מספר חודשים הילדה עושה תנועות של פתיחה וסגירה של כפות הידיים וסיבובים של כפות הרגליים. שמתי לב כי היא עושה זאת בזמן התרגשות או כשהיא רואה משהו מעניין אך לא רק! לפעמים אני יכולה לראות אותה יושבת על הטרמפולינה ועושה את התנועות הללו בו זמנית ללא סיבה נראית לעין. מבחינה התפתחותית הילדה צוחקת, מברברת, זוחלת, מתהפכת, חייכנית וכו'.
    לאחר חיפושים ברשת הגעתי בין הייתר לתסמונת רט ואף ראיתי תינוק שסובל מהמחלה ועושה את אותן תנועות.
    יש לי תור לנוירולוג ילדים רק בסוף החודש והייתי רוצה לשמוע האם הדבר אפשרי ע"פ התיאור שלי?
    האם נוירולוג יתן לילדה לעשות בדיקה גנטית? האם אני יכולה לשלול את התסמונת ע"י מדדים נוספים?
    אשמח לתשובה
    שני

הוספת תגובה

• תנועות

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    06/08/2010

בהיותי המומחית הארצית לתסמונת רט אני יכולה להרגיע אותך כי התנועות שאת מתארת בנוכחות התפתחות תקינה לחלוטין של הילדה הן תנועות שכיחות אצל תינוקות בגילאים אלה אכן בעיקר במצבי התרגשות וירגעו עם הזמן ולביתך ככל הנראה אין תסמונת רט. הרופא לא ישלח אותך לבדיקה גנטית אם הילדה עושה תנועות אך מפותחת היטב ואם יעשה זאת זו תהיה החלטה לא נכונה רפואית ורוב הסיכויים שהקופה לא תאשר (עלות הבדיקה כ-3000 שקלים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריור יתר
    צפון
    04/08/2010

שלום ד"ר

הבת שלי עם פגיעה ניורולוגית קשה, אוכלת אוכל מרוסק באיטיות, אך סובלת מריור יתר עם השתנקויות רבות מהרוק שלה, וזה מציק לה מאוד כמעט נחנקת כל הזמן מהרוק שלה בזמן השתנקות, לעומת האוכל שהוא פחות מציק לה ככל הנראה בגלל שהוא סמיך יותר

איך אפשר לטפל בבעית רירו יתר בילדים עם מחלות ניורולוגיות?

מדבקות סקופודרם ממולצים למרות שהילדה גם לוקחת תרופות נגד פרכוסים- טופאמאקס, סאבריל, תופעות לוואי של המדבקות

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריור יתר

הוספת תגובה

• ריור

05/08/2010

אין מניעה להשתמש במדבקות סקופודרם גם לילדים עם בעיות נוירולוגיות ורכבות. הן בטוחות מאוד אבל יכולות לגרום ליובש יחסי וכן לעתים לגרוי באזור ההדבקה ץרוב הילדים עם פגיעה דומה לביתך כשמקבלים טיפול לריור משתמשים בסקופודרם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזזת ידיים בזמן ריצה
    אפרת
    03/08/2010

לאחרונה שמתי לב כי בני הקטן בן השנתיים מזיז בעיקר את ימיד ימין אחורה וקדימה כאשר הוא רץ, בעוד יד שמאל נמצאת בתנוחה של קיפול אך אינה זזה ימינה ואחורה. האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    הזזת ידיים בזמן ריצה

הוספת תגובה

• הזזת ידים בריצה

04/08/2010

רצוי שיבדק בדיקה נוירולוגית .אסימטריה במנח ידים בריצה אם קבועה יכוהל להעיד על המיפרזיס קל ומצריך בירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראש גדול
    נעה
    30/07/2010

שלום רב,

בני בן ה8 חודשים עבר לפני כחודש את האחוזונים בהיקף הראש. ראוי לציין כי יש לנו סיפור משפחתי של ראש גדול וכן שהילד מתפתח בהתאם לגילו. בעקבות כך עשינו אולטרסאונד בו נצפתה הרחבה קלה של חדרי המוח והחלל התת עכבישי. היום לאחר כחודש, נשלחנו לאולטרסאונד חוזר כאשר התוצאה היא:

הקפלים והחריצים נראים תקינים. אין עדות לתהליך מוקדי במוח או דימום תוך גולגלתי. הודגמה הרחבה קלה בחדרי המוח. אין עדות לשינויים משמעותיים בהשוואה לבדיקה קודמת, פרט להרחבה של חלל תת עכבישי שבולטת יותר במקצת. אודה לך אם תוכל להסביר לי את התוצאה (בייחוד את החלק האחרון) ומה עלינו לעשות בנידון.

לקביעת תור
    סגירה
    ראש גדול

הוספת תגובה

• ראש גדול

31/07/2010

שמעות הבדיקה נראית לי זהה לקודמת וישנם תינקות שבשנה הראשונה לחייהם החלל הבינעכבישי שלהם מוגדל וזו סבת הגדלת הראש. אם התפתחותו תקינה לחלוטין הרי אין לדעתי מקום לדאגה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש בגיל ההתבגרות
    דני
    28/07/2010

ד"ר יהודה ברק

בני ( בן 13.5 שנים ) מתלונן מזה 4 חודשים על כאבי ראש שלעיתים מתגברים ולעיתים מופיעים עם חולשה לפרק זמן קצר . לדבריו מוקד הכאב נמצא בצד ימין באיזור מעל האוזן . במישוש ידני באיזור מצאתי בליטה קטנה . לחיצה עליה מגבירה את הכאב ומקרינה אותו גם לאיזורים אחרים כמו העורף . בדיקת MRI שבני עבר יצאה תקינה פרט לציסטה קטנה ושפירה שנמצאה בפטריגואיד פרוצס מימין ובעקבות המימצא

הרופאה שביצעה את הבדיקה המליצה על קורולציה עם מיפוי עצמות .

שאלתי האם מומלץ במקרה זה לבצע מיפוי עצמות ?

האם יתכן שמוקד כאב הראש הוא בעצמות הגולגולת ולא במוח ?

בברכה

חנן

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש בגיל ההתבגרות

הוספת תגובה

• כאבי ראש

29/07/2010

לאור העובדה שעצמות הגוגלת אינן חלק מהנוירולוגיה ולא ראיתי את הממצא ברנטגן ואת הממצא על הגוגולת איני יכולה להתייחס לצורך של מיפוי עצם
    תופעת החולשה תואמת יותר מיגרנה מאשר כאב חיצוני.
    כאבי ראש בד"כ נובעים מסטרוקטורות בתוך הגוגלת ולא עליה אבל אולי יש שם ממצא שלוחץ על עצב ואנחנו מדברים על נוירלגיה.
    לכן תצטרך לסגור את הדברים עם הרופא המטפל ובאם תחליט שלא מספק מול נוירולוג ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד שליטה פתאומי על צואה
    אפרת
    27/07/2010

אני לא בטוחה שזה המקום הנכון, אבל אנסה...

בני בן ה-6 וחצי מטופל החל מספט' 2009 בריטלין, ומנובמבר בעקבות הופעתם של התקפי זעם קשים הוסיפה לו הפסיכיאטרית רספרידל.

בני גמול ביום מפיפי וקקי מגיל 3, נגמל בעצמו ובקלות רבה, ובחודשיים האחרונים בעקבות טיפול שמקבל במרפאת הרטבה נגמל כמעט לחלוטין מפיפי בלילה(קקי בלילה גם הסתיים בסביבות גיל שנתיים).

בחודשיים האחרונים בני החל לעשות קקי בתחתונים בשעות אחה"צ. בתחילה הדבר קרה אחת לשבוע- שבועיים, ובחודש האחרון התדירות עלתה והיום היה השיא כאשר שלוש פעמים עשה קקי בתחתונים, ואז ביקש לעשות באסלה.

הוא אינו סובל מכאבי בטן, מצב רוחו מרומם- כל התנהלותו רגילה לחלוטין.

מה שמדאיג אותי במיוחד הוא שנראה כי אינו חש בקקי בתחתוניו, ומופתע כאשר מיודע על- כך.

בשבועיים האחרונים הפסקנו אני ובעלי את מתן התרופות לבנינו בשל העובדה שכעת אנו בחופש הגדול, והוא אמור לעבור בדיק EEG ולאחר מכן בדיקת נוירולוג.

האם יש הסבר מתחום הנוירולוגיה לתופעה זו?
    אשמח להארות...

הוספת תגובה

• אי שליטה על סוגרים

28/07/2010

לרוב אי שליטה בסוגרים מסוג זה היא על רקע רגשי ולא נוירולוגי. ורצוי שתדברו על כך עם הפסיכיאטרית שראתה אותו אבל רק כדי להיות שקטים לחלוטין יש טעם לבדיקה נוירולוגית חד פעמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפיענוח בדיקת MRI
    דני
    24/07/2010

שלום רב

בני בן ה- 13 עבר בדיקת MRI לבירור הסיבה לכאבי ראש .

הבדיקה ברובה יצאה תקינה פרט לציסטה שנתגלתה ואני מצטט

" בפטריגואיד פרוצס מימין מודגם תהליך קטן ציסטי המכיל נוזל ולא עבר האדרה בעל תכונות רדיולוגיות שפירות קוטרו המירבי 8 מ"מ . מומלץ על קורולציה עם מיפוי עצמות . "

שאילתי האם הציסטה שנתגלתה היא הגורם לכאבי הראש של בני ?

מדוע הומלץ לבצע מיפוי עצמות ?

אודה לקבלת תשובתך

חנן

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפיענוח בדיקת MRI

הוספת תגובה

• תשובה:עזרה בפענוח MRI

פרופ' רחל שטראוסברג
    26/07/2010

לא נראה כי הציסטה היא המקור לכאבי הראש.
    הומלץ על ביצוע מיפוי עצמות בכדי לאתר אולי קיימות ציסטות אחרות בעצמות אחרות בגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת ראש לאחור
    יעל
    24/07/2010

שלום רב,

ביתי בת 9 חודשים וחצי

ילדה בריאה המתפתחת בהתאם לגילה (מוטוריקה גסה + עדינה) הכל "כמו בספרים" כולל עקומות גדילה (משקל, גובה והיקף ראש)

בימים האחרונים בזמן שהיא נמצאת לידי וליד בעלי במיטה שלנו או על הספה בסלום היא מתיישבת, מתכופפת קדימה ואז זורקת את עצמה לאחור וצוחקת מזה.

אני מפחדת כי החשש שלי הוא שהיא תעשה זאת על הרצפה אבל לבנתיים היא לא עושה זאת - רק בספה או במיטה שלנו - כשאנחנו לידה.

זו נראת לי לחלוטין תופעה התנהגותית שמצחיקה אותה, אנחנו כתגובה מתעלמים.

האם את מכירה תופעה כזו?

האם זה משהו שמצריך בירור רפואי?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    זריקת ראש לאחור

הוספת תגובה

• תשובה:זריקת ראש לאחור

פרופ' רחל שטראוסברג
    26/07/2010

על פי התיאור זה נראה כתופעה התנהגותית בלבד שלא זקוקה לשום בירור או טיפול. תמשיכו להתעלם !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות מהירות
    טל
    23/07/2010

שלום רב,
    אני סטודנט בן 22.
    יש לי תגובות מהירות ביותר המובילות לרעד בכל הגוף.

לדוגמא כאשר מישהו נוגע בי בלי שאני שם לב או שאני שומע קול שאני במצב מנוחה כל הגוף שלי רועד בחזקה ל2-3 שניות.
    אנשים סביבי ממש צוחקים ומופתעים ממהירות התגובה.

מה ההסבר לכך? האם חסרים לי ויטמנים מינרלים?

לקביעת תור
    סגירה
    תגובות מהירות

הוספת תגובה

• תשובה: תגובות מהירות

פרופ' רחל שטראוסברג
    26/07/2010

אנא פנה לפורום של נוירולוגים מבוגרים לקבלת תשובה לשאלתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה