מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות מלחיםמירב24/06/2010
שלום רב
איך בודקים הפרעות במלחים ואלקטרוליטים לילד בן שנתיים
האם רופא משפחה יכול לשלוח לבדיקה זו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: בדיקות מלחים
פרופ' רחל שטראוסברג24/06/2010ניתן לבדוק בדיקת מלחים ( אלקטרוליטים) בבדיקת דם פשוטה המתבצעת במרפאה הראשונית ע"י רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיאמא24/06/2010
אנו מטופלים בדפלפט כרונו במינונים גבוהים מאז העלאת המינון ישנן תופעות לוואי קשות
בהנחיית הניירולוגית יש להפחית במינון תוך בקרה שאלותי עם הפחתת המינון ועם ירידה ברמת התרופה בדםהאם גם תופעות הלוואי יופחתו /ייעלמו או כל עוד ממשיכים עם אותה תרופה ימשיכו תופעות הלוואי?
נוסו עד כה 5 תרופות שלא הביאו שיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
פרופ' רחל שטראוסברג24/06/2010לא ציינת אלו תופעות לוואי נגרמות מהדפלפט כרונו. ישנן תופעות לוואי כמו תרומבוציטופניה ( ירידה בטסיות הדם) שהיא תויית מינון והפחתת התרופה גורמת להיעלמות תופעת הלווי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בטיסות??גלית23/06/2010
שאלתי היא אם בני עבר תאונה ובשבועות האחרונים ונפגע סדק קל בראש לטענת רופא המשפחה אין כל בעיה אבל אני לא רגועה, האם יש איזה סיכון במצב של טיסה??
האם יש איזה משמעות לגובה מבחינת הראש?? יש מצב לשינוי בסדק עקב שינוי בגבהים??
חשוב לציין כי הסדק הינו קל ביותר.
מה עושים במצב של כאבי ראש במידה ויתפס בכאבים?? האם לא כדאי לקחת את הסיכון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: כאבי ראש בטיסות???
פרופ' רחל שטראוסברג24/06/2010על פי מה שאת מתארת נראה כי הסדק קל ביותר ולא ייגרם לילד כל נזק בטיסה. הסדק לא ישתנה עקב השינוי בגבהים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
גלית24/06/2010תודה על תגובתך המהירה
עוד שאלה בני בגיל קטן עבר ניתוח כפתורים באזניים ולפעמים בזמן טיסה יש לו לחץ באזניים
האם עכשיו עקב הסדק יכול להיות איזה כאב ראש גדול יותר בזמן הטיסה ואם כן מה
צריך לקחת איתנו נגד כאבי הראש??? הבן בן 15 . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה: עוד שאלה
פרופ' רחל שטראוסברג26/06/2010הסדק לא ישפיע על העובדה שבנך עבר ניתוח כפתורים באוזניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה
גלית07/07/2010אני נורא מבולבלת השבר בראש שהיה לבני וקרה לפני חודש וקצת כמתאונת דרכים הינו בגודל של פחות מ- 5 מ"מ שבר פריאטלי וטמפורלי משמאל דימום סבדורלי ואפידורלי קטן .
כמובן שלפני יש לי בדיקת mri שיראה לנו את המצב נכון להיום האם הסדק במצב של התאחות
ישנם רופאים שטוענים שבגלל דחיסת החמצן בזמן טיסה יש איזה סיכון מיוחד, מה דעתך???
אני ממש בהתלבטות , יש לציין כי המצב הפיזי של הילד תקין לגמרי ואין כמעט זכר לתאונה, האם בעקבות הענין הזה לדעתכם כדאי לבטל את הנסיעה לחול???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה:עוד שאלה בבקשה
פרופ' רחל שטראוסברג07/07/2010כדאי להתייעץ בענין עם נוירוכירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספק בהעלאת מינון ריטליןאסתר23/06/2010
שלום רב !
בני בן 10 (כתה ד'), נוטל ריטלין 10מ"ג בבוקר.
בפעם הראשונה, לפני שנתיים, קיבל 20 מ"ג והיה לו מידי מרדים, אז הורידו לו ל-10מ"ג.
עכשיו המורה מתלונן שבשעה 12 הוא מתחיל להתפרע (4 שעות אחרי נטילת הכדור).
כיון שבביה"ס בו לומד נמשכת שנת הלימודים עוד כחודש, והתור שלי לרופא לקראת שנה"ל הבאה, רציתי להתייעץ מה ניתן לעשות בינתיים בחודש הלימודים שנותר לו:
האם לתת לו 20מ"ג במקום 10, או יכול לקחת עוד חצי כדור של 10מ"ג בהמשך הבוקר, כדי שישפיע עוד קצת עד שעת סיום הלימודים.
אודה על חוות דעתך,
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: ספק בהעלאת מינון ריטלין.
פרופ' רחל שטראוסברג24/06/2010לא ציינת בפנייתך כמה שוקל הילד. כדי להתאים לו את המינון יש להוועץ בנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרניטיןאמא22/06/2010
לילד עם אפילפסיה המקבל קרניטין יכול להיות בצקות ברגליים מהקרניטין ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: קרניטין
פרופ' רחל שטראוסברג22/06/2010בד"כ ילד המקבל דפלפט לשימוש ממושך מקבל גם תוספת קרניטין במינון 50-100 מ"ג/ק"ג.
לא ידוע לי על קשר בין קרניטין ובצקות ברגליים.
ניתן לקחת בדיקת רמת קרניטין בדם כדי לראות אם היא בטווח הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירולוגיה+אורטופדיה - לא ילדים...עדי21/06/2010
שלום, אני בת 21.
לפני שבוע ויומיים נמנתי על כסא למשך 20 דקות והשענתי את המרפקים שלי על ידיות הכסא... כשהתעוררתי הבחנתי ששתי כפות הידיים נרדמו לי, ולאחר מספר דקות יד שמאל חזרה להיות נורמלית אך ביד ימין עד עכשיו רדומות לי 2 אצבעות - הזרת והקמיצה.
במשך השבוע והיומיים הללו הנימול עולה ויורד - לפעמים מורגש מאוד ולפעמים רק בחיכוך - כשאני שוטפת ידיים, עושה אגרוף וכו'.... בימים האחרונים במיוחד, הנימול דיי חזק ומעביר לי" זרמים" לאורך הזרוע עד המרפק.
כשאני נוגעת בנקודה מסויימת במרפק - יותר לכיוון פנים המרפק - בין המרפק עצמו לעוד איזה עצם שליד יש "גומה" כזו שיש אותה גם ביד שמאל כמובן, אבל כשאני נוגעת בה ביד המנומלת,ימין, יש כאב מאוד מוזר ומציק.
לפני 5 ימים הלכתי למוקד אורטופדי בהמלצת רופאת משפחה,
הוא אמר לי לקבוע תור לאורטופד לעוד שבועיים...
זה האיבחון שלו:
"נימול אצבעות V+VI יד ימין לאחר שישנה עם לחת על המרפק בקוביטל פוסה.
רגישות בקוביטל פוסה. טינל חיובי. כוח גס 5/5 בפיזור אולנרי.
המלצות: ביקורת אורטופד בעוד שבועיים במידה ואין שיפור יש לבצע EMG + NVC
להמנע מלחץ על המרפק."
הבעיה שלי היא, שאני לא מבינה איך אני אמורה לשרוד את השבועיים האלה עם 2 אצבעות רדומות????
הרופא שאליו הלכתי במוקד האורטופדי אמר לי לקחת אקמול לכאב, ולא נראה לי שהבין את חומרת המצב - קשה לי לתפקד ב100 אחוז ככה, אני צריכה את היד שלי בשלמותה...!!
ואם פגעתי בעצב כלשהו והעניין צריך להיות מטופל כמה שיותר מהר? איך זה קשור לאורטופדיה בכלל...?
לא עדיף לבדוק ייעוץ עם נוירולוג למרות המלצות האורטופד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: נוירולוגיה + אורטופדיה
פרופ' רחל שטראוסברג22/06/2010נראה הגיוני ללכת לייעוץ נוירולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בראשיפית21/06/2010
שלום,
בני בן 4.5 חודשים
היום בזמן ההאכלה תוך כדי שהוא נרדם (ממש בתחילת ההרדמות) לפתע הוא התחיל לרעוד בראשו. הרמתי אותו וזה הפסיק והוא חזר לישון ואחר כך היה רגיל לגמרי.
מה זאת התופעה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: רעידות בראש
פרופ' רחל שטראוסברג21/06/2010אם הרעד קצר , תוך כדי שינה, אם לא מופיעה נסיגה התפתחותית או קפיצות של הידיים והרגליים- לא נראה שיש מקום לדאגה. יחד עם זאת מומלץ להיוועץ בנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפטאמא21/06/2010
מאז העלנו מינון בדפלפט כרונו החלו תופעות של בצקות ברגליים דלקות חוזרת בריאות
הקרדיאולוג ממליץ על טיפול קבוע בפוסיד (חומר משתן) על מנת להקל, שאלתי היא האם זה בסדר לשתות פוסיד עם דפלפט כרונו האם לא ישפיע על הרמה בדם, או על ספיגת התרופה ובכלל איך זה נשמע לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: דפלפט
פרופ' רחל שטראוסברג21/06/2010לא ברור מה הסיבה שבגללה ניתן דפלפט כרונו.ניתן לקחת פוסיד ודפלפט כרונו בלי שזה ישפיע על רמה בדם או על ספיגת התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול תרופתי (הידנטורין)יניב21/06/2010
שלום רב,
בני בן ה- שנה ושלושה חודשים אושפז עכב פרכוס חום ממושך (כשעתיים) בבהח, שבמהלכם במשך חמישה ימים קיבל הידנטורין2.5 מ"ג פעמיים ביום (פנטואין הוא החומר הפעיל..).
כעת עם שיחרורו מבהח קיבלנו שני המלצות מנוגדות:
1. המומחה הראשון ממליץ הפסקת התרופה בהדרגתיות (במהלך שבועיים ימים) על מנת להימנע מנפילה פתאומית רמות התרופה בדם שיכולה להביא להישנות המקרה.
2. המומחה השני ממליץ ממליץ הפסקה מיידית שכן גם כך המינון של התרופה הוא נמוך ולא אפקטיבי.
מה לעשות?
אודה על תשובחכם המהירה ו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידנטואין
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב21/06/2010ברור שאיננו יכולים להתערב בהחלטות והמלצות של בית חולים אחר אבל הסיבה לא להפסיק הידנטואין אחרי יומיים טיפול לא נובעת מחשש מירידה חדה ברמות ובגללה פרכוס כיוון שזה רלוונטי רק לאחר טיפול ממושך אלא מהחשש שמצבו של התינוק עוד לא 100% יציב ויש מעין "שמיכת הגנה. מאידך אם הפרכוס היה פרכוס חום ועכשיו הבריא ואינו חולה הסיכוי לפרכוס חום חוזר הוא נמוך ביותר במיידי (בימים הקרובים ) ולכן לא חייב להמשיך טיפול. אז בעצם אפשר להפסיק מייד. אני מציעה שתפתחו זאת מול הרופא שעומד לעקוב אחר התינוק ותחליטו איתו. אני גם מניחה שאתה מדבר על 2.5 מ"ל ולא מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפלגיה ספסטיתש20/06/2010
שלום רב
בני בן 4 הוא אחד מתאומים שנולדמו בשבוע 27 נולד עם דימום במוח דרגה 2, סבל מ INF APASM וכעט ללא טיפול, היום היינו אצל נוירולוג ילדים ובממצאים ישנה דיפלגיה ספסטית. טווחים שמורים למעט 30 POP ANGLE מימין ו- 20 משמאל. הליכה עם ולגזציה ניכרת. רושם של חולשה.
רציתי בבקשה לדעת מה פירוש הממצאים ומה זו ולגזציה, אודה על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי20/06/2010דיפלגיה ספסטית הוא סוג של שיתוק מוחין. בעקרון סוג קל יחסית אשר אופייני לפגים. הילדים לרוב מסוגלים ללכת באופו עצמאי לעיתים עם עזרה מסוימת. לרוב מדובר בילדים עם יכולת שכלית תקינה. לגבי הטוחים, כתוצאה מהספסטיות ברגליים יש קושי ביישור הברכיים ויש זוית מסוימת, לעיתים זה מחייב טיפול בנוסף לפיזיותרפיה כגון בוטוקס.
ולגזציה ? אני מניחה שהתכוון ל-ואלגוס valgus כלומר מנח כפות הרגליים עם נטיה החוצה. זה חלק מהתוצאה של הדיפלגיה הספסטית.
אני ממליצה להתייעץ גם עם אורטופד ילדים שמתמצא בשיתוק מוחין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בידיים ובראשענבל20/06/2010
לבתי, בת חמישה חודשים, יש מידי פעם רעידות קלות ומהירות בשתי הידיים. הרעידות נמשכות מס' שניות, עד כחצי דקה.
כמו כן, לעיתים בזמן ההנקה, ישנן רעידות מהירות בראש.
האם יש מקום לבדיקה נוירולוגית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: רעידות בידיים ובראש
פרופ' רחל שטראוסברג20/06/2010בנוכחות התפתחות נוירולוגית תקינה סביר להניח שמדובר בתופעה שפירה , אך יחד עם זאת מומלץ לפנות לבדיקה נוירולוגית לשלול סיבות אחרות לרעד כגון אפילפסיה , הפרעות במלחים ואלקטרוליטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נוירולוגיותטלי20/06/2010
שלום !
אני אמא לשני ילדים עם בעיות נוירולוגיות
ילד בן 12 עם בעיות קשב וריכוז מטופל בקונצרטה וילדה בת 9 עם אבסנס .
אני כרגע בהריון (לא מתוכנן ) . מה סיכוי להולדת ילד נוסף עם בעיה נוירולוגית ?
בתודה מראש
טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה:בעיות נוירולוגיות
פרופ' רחל שטראוסברג20/06/2010גם ADD וגם אבסנס מעלים את הסבירות לחזרה בצאצאים נוםפים. את האחוזים המדוייקים ניתן לקבל בייעוץ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקן להתמחות בנוירולוגיהרופא ילדים20/06/2010
איך אפשר להשיג מימון לתקן ברפואת ילדים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה:הודעה של : רופא ילדים
פרופ' רחל שטראוסברג20/06/2010במוסד שבו אני עובדת (שניידר) ניתן להשיג תקן זה רק בהסכם עם הקופות שמממנות את ההתמחות בנוירולוגיה פדיאטרית ובתמורה המתמחה עובד אח"כ בקופה כנוירולוג ילדים זמן מסוים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון רפואיאפרת20/06/2010
שלום,
בת 12 שנים. עברה עד היום 3 התעלפויות (בגילאים 6.5 שנים, 8 שנים, ובגיל 9. שנים) הוגדרה כאפליפטית בגלל שחוותה מעל 2 התעלפויות פירכוסיות.
לאחר בדיקות רלבנטיות לא הוחל טיפול תרופתי. לאחר כ- 3 שנים שקטות , ברצונה לשנות ברישומים של קופת החולים את היותה בעל "עבר" אפליפטי. (סליחה מראש על הניסוח).
האם ניתן לבצע מחיקת אבחון רפואי בהקשר זה ?
בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: הודעה של : רוזטה
פרופ' רחל שטראוסברג20/06/2010למיטב ידיעתי לא ניתן לשנות פרטים בתיק הרפואי של המטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדתמירב20/06/2010
שלום רב,
בני בן שנתיים ושלושה חודשים. נולד בניתוח קיסרי.
כאשר הוא נולד היו לו רעידות ביידים וברגליים בו זמנית כאשר הוא בכה או מתוך שינה.
היום הרעידות פחתו משמעותית. אך עדיין בזמן שינה היד השמאלית או לחילופין הימנית שלו (יותר הימנית) לעיתים רועדות - הרעידות קצרות, קלות , מהירות . יש לציין שאין לו שליטה על זה. לעיתים מתוך שינה כאשר הוא מפהק אז שוב יש לו רעד ביד ובכף היד. אפשר להגיד שיש לו סוג של פרפור ביד. ממש כמו שדג מפרפר כך גם היד שלו.
כאשר הוא עירני ומתלהב ממשהו אז הוא נוהג לרקוע ולקפץ עם רגליו. וכאשר הוא יושב ומתלהב ממשהו אז הוא נוהג להרים את רגליו ומזיז אותן במהירות (כמו מספריים)
האם לדעתכם עליי לקחת אותו לבדיקה? האם הוא סובל ממשהו?
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: מוטרדת
פרופ' רחל שטראוסברג20/06/2010על פי המתואר לא נראה שיש מקום לדאגה , אך בכל זאת כדאי לקחתו לבדיקה נוירולוגית. אם את יכולה להסריט את התנועות בפלאפון או מצלמת וידאו - זה יותר טוב מ1000 מלים !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)