מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונצרטה האם?הילה12/09/2010
האם נטילת קונצרטה או כל סוג שהוא של ריטלין יכולה לגרום לאפילפסיה או למחלות או להתמכריות שונות? אני אמא לילד בן 10 שמקבל קונצרטה יום חול ויום שישי קצר ושלישי קצר מקבל SR ריטלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב13/09/2010שימוש בקונצרטה או כל תכשיר אחר אינו יכול לגרום לאפיפסיה. במקרים נדירים כשיש נטיה לפרכוסים מראש הקונצרטה יכול להחיש אותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי הפרעת קשב מלווה בהפרעות התנהגאורלי12/09/2010
שלום. אני אם לילד בן 5.10 שעלה לכתה א'. היום זומנו לשיחה בביה"ס בשיתוף מורתו יועצת בית הספר ויועצת מטעם העירייה בכדי לדון בהתנגותו . מדובר בילד חכם מאוד, בעל רמה קוגנטיבית מעל לממוצע שהתנהגותו מפריעה ואימפולסיבית . מתקשה בקבלת מרות וביצוע מטלות/הוראות. התנהגות זו מלווה אותו מגיל מאוד צעיר ועד היום חרף אבחונים וטיפולים לא הגענו לכל פתרון לבעיה. מבקשת לדעת כיצד ניתן לאבחן באופן מדוייק ומהימן את מהות ההפרעה ממנה סובל בננו. הופננו לשתי נוירולוגיות ילדים וכל הנסיונות לקבוע תור לפני אמצע החורף בלתי אפשריים. אני חולה בסרטן ומתחילה השבוע טיפולי כימו' - מאוד רוצה לסייע לו דחוף לפני ש...אשמח לקבל תגובה. תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב13/09/2010לא נמקובל לבצע אבחנות ובודאי לא להמליץ על טיפולים במייל. את צריכה לראות נוירולוג או פסיכיאטר ילדים לצורך אבחנה והצעות טיפוליות. תמשיכו לחפש. גם בבתי החולים יש מרפאות ציבוריות (שנידר ,איכילוב ומרפאת קשב בשיבא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בויסות חושי, עומס חושי .דורון11/09/2010
שלום דוקטור,
יש לי בעיה שמלווה אותי מילדות, והיא בעיית ראייה שנובעת מגורם נוירולוגי.קושי בלעקוב אחרי עצמים קושי לקרוא , קושי לנהוג , קושי בראיית לילה, ותחושה תמידית של עיניים מוצפות באור, הבעיה הזאת פשוט משתקת אותי וקובעת לי את סדר היום, כשאני צופה בטלויזיה או מתנהל ביום יום איני יכול להיישיר מבט. עברתי בדיקות אצל רופאי עיניים , כמו גם נוירואופטלמולוגים שטענו שהעיניים לחלוטין תקינות, וזו אינה הסיבה חד משמעית.
לפי כל הסימפטומים והבדיקות הבעיה היא זו שצייניתי,
האם שמעת על דבר דומה בעבר, האם יש איזה פתרון או משו כדי להקל על המצב הפשוט בלתי נסבל הזה , זה אמנם לא בעיה נראית לעין אך המשמעות שלה לא תיאמן, זה מאוד מתסכל.תודה מראש ושנה .
מה עליי לעשות - דורון האובד עיצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בויסות חושי
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב13/09/2010קשה להבין מהתאור שלך מהי בדיוק הבעיה. אם אין כל בעיה עינית הייתי פונה לטיפול קוגניטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות ידייםמיה10/09/2010
שלום רב
בתי בת שנה. התפתחותה המוטורית תקינה, המדידה האחרונה של היקף הראש היתה בגיל 8 חודשים והיתה תקינה (אמנם קצת פחות מאחוזון 50 אבל היא גם נולדה קטנה מאוד), הראש גדל בצורה פרופורציונלית. מבחינת התפתחות קוגנטיבית היא מאוד סקרנית. אומרת עדיין בעיקר הברות וכ-2 מלים. עדיין לא מצביעה על חפצים אבל כששואלים "איפה אור" מרימה את הראש ומושיטה יד. היא גם נהנית מאוד מאינטראקציה עם אנשים ובבירור יוצרת קשר עין.
בימים האחרונים שמתי לב שיש לה תנועה סטירואטיפית עם הידיים, כאילו היא מסבנת את הידיים. זה קורה מספר פעמים ביום. היא גם מרבה להכניס ידיים לפה אך אני יודעת בבירור שצומחות לה שיניים, אחת כבר יצאה והחניכיים עדיין נפוחות. האם לדעתך מה שאני מתארת יכול להחשיד לתסמונת רט? אפילו מצאתי סרטונים על בנות רט ביוטיוב אבל קשה לי להעריך אם יש דמיון כי הבנות המצולמות שם נמצאות בשלב הרבה יותר מתקדם של המחלה, הן אינן תינוקות. כיצד בדיוק נראית תנועת השטיפה אצל בנות רט? האם היא יכולה להופיע כ"כ מוקדם לצד התפתחות תקינה או שהיא מופיעה לאחר תחילת הרגרסיה?
אני מודה לך מאוד ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות ידים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב13/09/2010עניתי לך במייל האישי. אם התנועות יתגברו או תאבד שימוש יעיל בידים (ישמטו חפצים, החזקה קצרה, אובדן החזקת פינצטה) יש טעם לראותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנהון ראשנועם10/09/2010
שלום בתי בת חצי שנה ובזמן האחרון היא מהנהנת לשלילה (לא) עם הראש ללא סיבה די הרבה וזה לא נראה דבר רציונלי? האם צריך ללכת לרופאה לבירור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנהון ראש
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב13/09/2010לעתים קרובות ישנן התנהגויות חזרתיות מעין זה בתינוקות בריאים שחולפות לאחר מספר חודשים. אם יתמיד מאוד ויפריע לפעילות (זחילה, וכו) יש טעם להביאה לרופא לבדיקה אולי יבוצע US ראש ליתר בטחון אם המרפס עדיין פתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמחשקד10/09/2010
שלום
בתי בת שנה וארבע לפני כמה ימיים הולכת ברווס ,יש מקום לדאגה ?
בכללי היא הולכת כבר חודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ??
שקד13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה: חג שמח
פרופ' רחל שטראוסברג15/09/2010לא ברור נוסח ההודעה. יש לחזור עליה בשנית באופן ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילגולי עיניים ללא הסבראנדראה09/09/2010
בני בן 18 חודש. לפני כחודשיים שמתי לב למיצמוצי עיניים. לא נראה שהיו ניתוקים. לאחר שלאחרונה היו אפיזודות (כ-20 ביום) של מיצמוצים וגילגולי עיניים (גלגל העין עולה למעלה וקצת ימינה) נעשו הבדיקות הבאות: VIDEO EEG (של כשעתיים בהן נצפו מספר אפיזודות) שלדברי הנוירולוג שבדק היה נורמאלי לגילו ללא פירכוסים או קורלציה בין האפיזודות לדפוס מסויים של גלי מוח. MRI של המוח היה גם הוא ללא ממצאים פתולוגים. רופא עיניים לילדים בדק ולא מצא דבר בתוך העין שיכול להסביר את האפיזודות. כמות האפיזודות ליום ירדה והן מתרחשות בעיקר בזמן שהילד עייף.
אחות ילדים הציעה לבדוק ויטאמינים/מינראלים, אך הרופא ילדים אומר שזה יותר מידי בכיוון "אלטרנטיבי". איננו יודעים מה קורה ונראה כי גם לרופאים אין הסבר או כיוון. מה קורה לדעתכם? על מה עוד צריך להסתכל? האם כדאי להתעקש על בדיקות דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלגולי עינים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב10/09/2010אם אכן נצפו ארועים בזמן הוידאו ולא היו בכל קורלציה להפרעה ב-EEG הסיכוי שאפילפטי נמוך יותר. אם אין כל הפרעה נוספת בתפקודוו נשמע כתופעה שפירה ולא הייתי מציקה לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילגולי עיניים ללא הסבר- תודה
אנדראה10/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורותשלי09/09/2010
שלום רב!
בני בן ה-9, בריא וספורטיבי , ללא שום בעיות גופניות. נוטל ריטלין מזה כ-3 שנים ללא בעיה כלשהיא, להיפך, חל שיפור מדהים והילד מדווח שהכדור עושה לו טוב.
לפני כשבוע החל להתלונן באופן פתאומי על סחרחורת. לפי דבריו: "כשהתכופפתי לעבר התיק שלי, הרגשתי שאני נופל". בערב שוב אחז בראשו ואמר שיש לו "סחרחורת." השתמש גם בביטוי "אני מרגיש שהמח מסתובב לי". אף פעם לא היו תלונות כאלו . לאחר כמה ימים עדיין מתלונן על סחרחורת ותחושה ש"מאבד שיווי משקל". אנחנו מודאגים. היינו אצל רופא ילדים ששלח אותנו לבדיקת פונדוס.
האם ייתכן קשר לריטלין? מה לדעתכן זה יכול להיות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב10/09/2010אם לא שונה באופן מהותי מינון הריטלין לא נראהלי קשור.
יש טעם לאחר בדיקת פונדוס להבדק על ידי נוירולוג וא.א.ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 חודשים - דחוף בבקשהדנית09/09/2010
שנה טובה ,
י שלי חברה שבנה בן 3 חודשים והרא שלא מתפתח וגדל ביחס לשאר איברי הגוף הייתה אצל נוירולוגית ולא הבינה כ"כ מה הסיבה והציעו לה לעשות סיטי אך הנוירולוגית אמרה שאפשר בגיל הזה "לחטוף" קרינה ולחלות בסרטן מה עליה לעשות לאן לפנות ? האם יש נוירולוג מומחה שצריך לגשת אליו בבקשה עזרה דחופה
תודה
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 3 חודשים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב09/09/2010אני מניחה שהתינוק צריך בירור (זה לא בוער בטווח של ימים ושעות) ביצוע CT אינו מסוכן והקרינה ממנו לא תגרום לילד סרטן אבל אנחנו היום מבצעים הרבה יותר בדיקות MRI מבדיקות CT אלא אם נשאלת שאלה ספציפית ב-CT שלא ניתן לענות עליה ב-MRI . אז האם יכולה לשאול את הרופאה האם בחרה ב-CT במיוחד או שיכול לבצע MRI.במקום ורק אם התשובה לא תהיה מספקת יבצע CT.
הנוירולוגית לא יכולה ל"הבין" את הסיבה מבלי לבצע בדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלשיר06/09/2010
האם רמה נמוכה של ברזל בדם יכולה לגרום לפירכוסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי07/09/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכפות הידייםתמיר כהן03/09/2010
אני בן 15 ומגיל 5 אני סובל מכאבים בכפות הידיים,והרגליים ובלסת.
הכאבים לא נותנים לי מנוח
ניורולוגית אמרה לי שהמקור הוא טיקים זה יתכן?
ואם כן מה הטיפול?
האם התופעה הזאת ידועה לכם?
מודה מאוד תמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בידים וברגליים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב10/09/2010כאבים אינם טיקים. האם נבדקה על ידי ראומטולוג. אם כן והכל תקין אולי יש מקום להתערבות אלטרנטיבית או להערכה מדויקת יותר של נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בלסתמיקה03/09/2010
שלום,
בני בן ה- 12 מתלונן לאחרונה על רעד לא רצוני בלסת התחתונה, בעיקר בשעת אכילה או שתייה. כיצד להתייחס לזה?
בתודה
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בלסת
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב10/09/2010צריך להבדק כולל EEG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהאורית02/09/2010
בוקר טוב ד"ר, תודה על תשובתך. לאבא יש ראש 59 ס"מ האם גדול? מלחיצים אותי בטיפת חלב ואני לחוצה , התינוק מתפתח יפה. מה עם הרחבת החדרים? (המשך מהשאלה הקודמת).
והאם בדרך כלל הראש מתאזן מבחינת הגודל?? מה עוד עליי לעשות?? אודה לך אם תוכלי לענות לי . תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי02/09/2010בהחלט גדול!
רק מעקב נוירולוגי כפי שכתבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית01/09/2010
עקב הקף ראש גדול אצל תינוקי(עוד מהרחם) ביצענו אולטרה סאונד למוח אם אפשר לקבל הסבר, תינוק בן חמישה חודשים נולד לפני הזמן. פיסורה אינרהמיספרית כ 8.4 מ"מ ccw מימין 3.9 מ"מ
ccw משמאל 5.6 מ"מ scw תקין דו צדדי.
קורניים פרונטליים של חדרים לטרליים במישור ap מימין 6.8 מ"מ
משמאל 7.4 מ"מ
חדר 3 7.4
יכולים להתאים לעודף מינימלי של נוזל הקפי והרחבה קלה של חדרים. בבקשה תשובה אני ממש לחוצה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי02/09/2010אם ההתפתחות של התינוק תקינה נראה שמדובר בתופעה שפירה של נוזל בהיקף המוח.
זו לרוב גם תופעה משפחתית ולרוב לאחד ההורים (לאב בד"כ) ראש גדול.
יש צורך בהמשך מעקב אצל נוירולוג אחר היקפי הראש ואחר ההתפתחות אך אין סבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בגוף ותיקים בגוף...נסטיה01/09/2010
אני בת 14 ויש לי בעיה שאני רועדת הרבה ...אני לא יודעת למה וההורים לא מתייחסים לזה ברצינות...אני ממש רועדת ....כאילו שאני אדם חולה במשהו ...אף פעם לא הייתי אצל נורופוטולוג....כי ההורים לא לוקחים אותי איין להם זמן...וחוץ מזה ..יש לי הרבה תיקים באצבעות הרגליים...אני לא יודעת מה זה הם זזות בעצמן....ועוד האמה על הרגליים שאיין לי בכלל שליטת תנועה עלייה ....אני לא יודעת מה יש לי כי אני רועדת דיי הרבה......מקווה שתענו לי בהקדם האפשרי...והאם אני צריכה לפנות לרופא מומחה...וחוץ מכל זה אני סובלת מהפראות שינה מרובות! כמו עכשיו ואני מרגישה ממש בדכאון....יש לי הרבה מאוד נדודי שינה....
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה: רעידות וטיקים בגוף
פרופ' רחל שטראוסברג01/09/2010קודם כל נראה לי כי צריך להתייחס ברצינות מרובה לתלונותייך ולכן אם להורים אין זמן עלייך לגשת לרופא הילדים או רופא המשפחה ולבקש הפנייה לפסיכיאטר ילדים דרך הקופה בהקדם האפשרי. דרך אחרת מהירה יותר היא לפנות בטלפון לאגודת ער"ן שנותנת טיפול פסיכולוגי - פסיכיאטרי בטלפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
נסטיה01/09/2010אני אנסה להתקשר ולדבר על הנושא שוב עם ההורים ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)