פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקשורת של תינוק
    מיקי
    23/06/2013

בני בן 11 חודשים +
    ואני לא שקטה ):
    הוא לא מצביע, לא מנופף לשלום, לא מוחא כפיים...
    ממלמל כל מיני הברות (למשל אבא, את זה) אך אין הברות/מילה מסוימת למשהו מסוים...
    הוא כן מבין הוראות (תן לי, כך, בוא, שים...)...
    הוא כן מסתכל אל האור, נותן לי נשיקה...
    בגלל ולמרות הכול אני ממש מודאגת!
    (מבחינה מוטורית בסדר גמור, נולד עם טונוס מוגבר עבר פיזיותרפיה וכרגע בסדר, עדיין חזק מאוד אבל בסדר...).
    אני נמצאת בחוסר שקט... ):
    אשמח לכל התייחסות לנושא.
    המון תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת של תינוק

הוספת תגובה

• תקשורת של תינוק - תגובה

טובי פלד
    26/06/2013

מיקי שלום
    אל תראי לו לחץ . זה עדיין במסגרת בנורמה. חכי עוד קצת.שיהיה במעקב.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מיקי
    26/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השארת ילדה בת שנה וארבע ללילה
    קארין1
    19/06/2013

בוקר טוב
    יש לי ילדה מקסימה בת שנה וארבע מאוד משוחררת וזורמת ואנחנו רוצים לנסוע לראשונה ללילה בלעדייה ולהשאיר אותה עם הסבתא האהובה.
    זה גיל בעייתי? עדיף לחכות? עלול להיות לה קשה או שזה רק בראש שלי? :)
    חשבתי שניסע ללילה שבין חמישי-שישי כי כך זה יהיה לה קצר יותר כיוון שביום ה' היא בגן עד 16:00 וביום שישי שוב הולכת לגן. מה דעתך יש חשיבות לכך וזה עדיף מאשר שניסע לשישי שבת? כמובן שאני מדברת רק מבחינת טובת הילדה.
    אשמח מאוד לעצה
    המון תודה
    ויום נעים

הוספת תגובה

• השארת ילדה בת שנה וארבע ללילה - תגובה

טובי פלד
    19/06/2013

שלום קארין . ילדה בת שנה וארבע היא מספיק גדולה ולא יקרה לה רע אם תישן עם הסבתא לילה אחד .עדיף שתסעו בחמישי שישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקיצות יתושים
    שלי
    16/06/2013

שבוע טוב!
    יש לנו מכת יתושים בבית ואנחנו לא מפסיקים להעקץ, כולל הקטן שלי.. רציתי לדעת אם יש משהו עדין שאפשר למרוח לו להרגעה של המקום ואם יש תכשיר מומלץ לתינוקות כדי למנוע עקיצות?

לקביעת תור
    סגירה
    עקיצות יתושים

הוספת תגובה

• נגד היתושים

שירלי
    18/06/2013

מסכנון...
    כדי להרגיע את המקום את יכולה פשוט להעביר על העקיצה קצת קרח, אצלנו זה עובד. למניעה יש את הXתוש של מורז, שמה שטוב בו, חוץ מזה שהוא מרחיק את היתושים למשהו כמו שש שעות, זה שהוא טבעי ככה שאת יכולה למרוח בלי להרעיל את הקטן בכימיקלים. זה גם רלבנטי למלחמה שלכם ביתושים :-)
    דרך אגב - לא יודעת בן כמה הקטן, אבל אם את חוששת את יכולה למרוח גם על העגלה ועל הבגד ולא על הגוף וזה עדיין מגן.
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי
    יעל
    14/06/2013

שלום!
    בתי בת שנתיים ושמונה חודשים ויש לה כמעט את רוב המילים רק אין כ"כ צירופים.
    ויש לה גם בעיה בלשבת הרבה במשחק..מעדיפה יותר לטפס ולקפוץ.
    היא מטופלת כבר חודשיים וחצי אצל קלינאית תקשורת..בהתחלה הייתה התקדמות יפה ועכשיו קצת פחות.
    והקלינאית אומרת שהיא מודאגת לגבייה ואולי זה לא מספיק לה הטיפול הזה.
    האם אני צריכה להיות בלחץ?

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב התפתחותי

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי - תגובה

טובי פלד
    19/06/2013

הקלינאית תקשורת צריכה לדעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה נרדם רק בהנקה, כלום לא עוזר
    טל
    13/06/2013

שלום,
    בני בן שנה וחודש, לא לוקח מוצץ (למרות שניסינו מאז שהיה בן יומיים ועד היום), לא מוכן לקחת בקבוק לפני שינה. המיטה שלו צמודה למיטתנו ככה שבמהלך הלילה ובשנת צהריים אני מניקה אותו בשכיבה עד שהוא נרדם. השינה שלו אינה רצופה, בצהריים מתעורר אחרי 40 דקות, לוקח קצת ציצי ונרדם שוב. בלילה קם כל שעה וחצי.
    ניסיתי להפריד בין שינה להנקה, אבל הניסיון כשל. שום ליטופים, נשיקות, סיפורים, בקבוקים לא עוזרים. הוא בוכה ללא הפסקה ומכניס את עצמו להיסטריה מטורפת עד שכעבור שעה אני מוותר ומביאה לו ציצי. הייתי יכולה להמשיך הלאה אבל אני מפחדת שבכי כזה מזיק לו, הוא ממש צווח וכמעט מקיא. אני יושבת לצידו, אני מחבקת אותו, אני לוקחת אותו על הידיים, מלטפת אבל זה פשוט לא עוזר, הוא לא נרגע לרגע.....
    מה לעשות? איך לשבור את ההקשר בין הנקה להירדמות מבלי להביא אותו להיסטריה כזאת?

הוספת תגובה

• בן שנה נרדם רק בהנקה, כלום לא עוזר - תגובה

טובי פלד
    19/06/2013

שלום טל את עושה טוב מאד שאת נונתנת לו לישון לידכם תמשיכו כך. התגובה של הילד היא חרדה .אני מציע שתתנו לו לינוק ולהירדם כל עוד אתם יכולים . הוא זקוק לזה. הוא יגמל בעצמו כשיהיה מוכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 מסרבת ללכת לגן
    שני
    13/06/2013

שלום,

בתי בת 3 וחודשיים נמצאת זו השנה השלישית באותו מעון. מעולם לא הייתה לה שום בעייה ללכת לגן , נהפוך הוא , כשהייתי באה לקחת אותה היא הייתה רוצה להישאר עוד ולהתנדנד בנדנדה ולא היה נראה שהיא ממהרת לחזור הביתה.
    לפני שבועיים היא חלתה ויצא שהיא הייתה כמעט שבוע בבית , לאחר מכן מס' ימים נוספים בגן ושוב הייתה חולה במשך שבוע בבית, איתי כל הזמן ( איני עובדת) . היא חזרה לגן ביום ראשון האחרון ומאז כל בוקר מלווה בבכי שאינה רוצה ללכת לגן, גם המטפלות והגננת מעידות כי היא בוכה ואינה מוכנה לשחק עם שאר הילדים בחצר, היא מתבודדת ומסרבת לאכול. יש לציין כי בבית היא שמחה ומשחקת ולא בוכה. ניסיתי לברר בגן עם המטפלות והגננת האם קרה משהו, אם מישהו ניסה לפגוע בה, העליב אותה או נגע אבל הן טוענות שלא, תחקרתי את הילדה וגם היא טוענת שאף אחד לא הציק לה אך היא אומרת שהיא רוצה ללכת ל"גן של גדולים". יש לציין שהיא שמעה אותי מדברת על כך שבשנה הבאה היא עתידה להיכנס לגן עירייה ואמרתי לה שהיא הולכת לגן של גדולים וזה מה שהיא מבקשת מאז. מה אפשר לעשות בעניין? האם יש קשר בין העובדה שהייתה זמן ממושך בבית לבין ההתנהגות שלה? כבר היו מקרים שהיא הייתה חולה בעבר / לאחר חופש פסח וכשחזרה לגן היא מעולם לא התנהגה כך. אנא עצתכם, תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 מסרבת ללכת לגן

הוספת תגובה

• בת 3 מסרבת ללכת לגן - תגובה

טובי פלד
    13/06/2013

שלום שני
    לדעתי יש קשר בין העובדה שהייתה חולה והייתה בבית בטיפולך המסור והמפנק.
    עכשיו קשה לה להתחלק עם ילדים אחרים.אם זה לא מפריע לך את יכולה להשאיר אותה בבית . אם זה מפריע לך שתלך לגן ןהיא תסתגל תוך כמה ימים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי אצל התינוק
    נועה
    11/06/2013

היי,
    שמתי לב שלאחרונה יש לקטן שלי גירוי באיזור הישבן, הוא אדום כמו פריחה עדינה כזו.
    איך אפשר להרגיע את המקום?

לקביעת תור
    סגירה
    גירוי אצל התינוק

הוספת תגובה

• לגבי הפריחה בישבן.

שירלי
    13/06/2013

תשתדלי להשאיר בלי חיתול כמה שיותר, שהישבן יתאוורר ואם אי אפשר, אז תחליפי חיתולים בתדירות גבוהה, שיישאר כמה שיותר יבש.
    יש את הקרם החתלה של מורז שהוא טבעי ומטפל יפה בתפרחת חיתולים. הוא בהנחה משמעותית עכשיו (אם זוכרת נכון, 40%).
    תמרחי את זה גם אחרי שהפריחה נעלמת בכל פעם שאת יודעת שהוא יהיה הרבה עם חיתול, כמו בלילה למשל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3שעבר מעברים בחצי השנה
    צליל
    08/06/2013

שלום יש לי ילד בן 3שנים וחודשיים, שהוא די שובב בלשון המעטה(עברנו לפני חצי שנה דירה חדשה, גן חדש, נולד תינוק חדש,)כרגע ישן איתנו בחדר השינה ולא מוכן לישון בחדרו, מאידך לא גמול אחרי שעושה אומר, והרבה פעמים מתעקש עוזב את היד רץ לכביש, בבית בכלל לא יושב על משחק, לפעמים על פלסטלינה שזה כן מעסיק אותו, השאר זה קפיצות על הספות בגן מטפל על הסורגים, מפחדת שהוא היפר, קניתי שמן דגים אלפסה פוקוס הסבירו שזה טיפה ימתן יריגע ויהיה מעט קשוב, בכללי מה אני עושה עם זה שכלל לא מקשיב? לאבא שלו כן נותן יד ברחוב אבל בבית הרבה פעמים מציק לוקח לו את המישקפיים וכו בזמנו הסברת שהוא אוהב מרחבים אז לקחת לגינה וזה מה שאני עושה שם הרבה פעמים לוקח מילדים דברים ולא מחזיר, מידי פעם אני רואה את עצמי מפליקה בטוסיק לא יודעת אם זה בסדר או לא, העונש שמקבל זה לשבת בחד באור כמה דקות עד שירגע כי הרבה מציק לאחיו התינוק וגם עוזר הרבה אני שרופה עליו אבל כלל לא מקשיב, אני בת 39,(בגן הקודם שהיה מגיל 5חודשים לא הבינו מה אני באה באשמות היה מדהים שם, כאן זה גן שילדים טיפה קטנים וכנראה לא מבין מי הם?)

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3שעבר מעברים בחצי השנה

הוספת תגובה

• בן 3שעבר מעברים בחצי השנה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    09/06/2013

שלום לך אימא יקרה
    אכן את מתארת ילד "שובב" מעל לנורמה המתאימה לגילו.
    חלק מהדברים הם בוודאי התנהגותיים ותלויים ביכולת שלכם להציב לו גבולות.
    כצעד ראשון כדאי לפנות לרופא הילדים, על מנת שיפנה לאבחון לשם ברור האם אין כאן קושי אובייקטיבי שיש לטפל בו מוקדם ככול שניתן.
    רק לאחר ברור ואבחון מדויק ניתן יהיה לייעץ לכם כיצד לנהוג
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצטננות
    מיטל
    06/06/2013

בוקר טוב
    יש לי תינוקת בת3 שבועות וגיליתי הלילה שהיא נושמת ומצפצפת מהאף יש לה קצת נזלת לבנה באף. האם מותר לקחת צמרון אזניים טבול במי מלח ולנקות לה קצת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הצטננות

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    06/06/2013

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית משקל
    גיתית
    29/05/2013

שלום רב,
    ביתי בת 10.5 וסובלת מעודף משקל. לא הייתי מגדירה אותה כשמנה אך די מלאה בוודאות. לאחרונה היא עלתה במשקל משמעותית. אני דואגת לה בעיקר למצב החברתי היות והתחילו ענייניי בנים ולא הייתי רוצה שמישהו יכנה אותה בשמות כי זה כבר קרה. היא מאוד בעייתית באוכל. גבינות, ירקות, פירות ודגים לא נמנים בתפריט היומיומי שלה אך פחמימות לרוב ומידי פעם גם ממתקים. שאלתי היא, איך לתקוף את הבעיה? מה מותר להגיד לה ומה אסור? האם לגשת לעזרה או לנסות לבד?
    אשמח לתשובה במהרה,
    תודה מראש,

גיתית

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית משקל

הוספת תגובה

• בעיית משקל - תגובה

ד``ר אורה רבר
    02/06/2013

שלום לך אימא יקרה
    בעיניני אוכל כדאי להתיעץ עם דיאטנית
    בכול קופות החולים יש יעוץ של דיאטניות
    בחרי כאלו שיש להן ניסיון עם ילדים.
    בינתיים מספר עקרונות:
    אין ללחוץ ובוודאי לא לדבר על השמנה ודיאטה.
    יחד עם זאת יש להגביל ממתק/חטיף אחד ביום
    יש לדבר על תזונה בריאה לגוף ולהעביר את כול המשפחה לתזונה מאוזנת.
    מצאי פרות וירקות שהילדה מוכנה לנסות לאכול
    הוסיפי ירקות מבושלים לפשטידות אורז ובשרים
    דאגי לאכול מבושל ובריא בבית
    הקפידי על אכילת חמש ארוחות מאוזנות ביום.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    דנה
    29/05/2013

שלום,
    בני בן שנתיים וחודשיים. רציתי להתחיל גמילה מחיתולים בקרוב כי נאמר לי שעדיף בקיץ. יש לי שני דברים שמטרידים אותי -
    דבר ראשון, האם הוא מוכן - הוא עדיין לא מדבר אלא רק מילים בודדות אך אני מניחה שנבין כשהוא יגיד קקי או פיפי. הוא לא מראה סימנים של מוכנות (השאלה היא האם אלה סימנים) - הוא לא אומר לנו אחרי שעשה בחיתול, לא מפריע לו להיות עם חיתול מלא בקקי או בפיפי הרבה זמן וכשהוא קם בבוקר החיתול שלו מפוצץ בפיפי. האם בכל זאת אפשר לנסות לשים סיר בבית או שזה חסר טעם? אני יודעת שגם להתחיל מוקדם מידי זה לא טוב.. לפי מה יודעים אם להתחיל?
    דבר שני, הוא עומד לעשות ניתוח בקיץ בכליה והוא יצטרך להיות שבועיים עם חוט שיוצא מאיבר המין ושאסור לו לגעת בו. כמובן שהפיתרון הטוב ביותר זה שיהיה עם חיתול ואז זה יימנע. השאלה היא, אם אתחיל עכשיו בגמילה, האם אוכל להסביר לו שאסור לגעת באיבר המין או לחילופין אפשר להחזיר אותו לשבועיים לחיתול?
    בעיקרון אין לי בעיה לחכות עד אחרי הניתוח אבל כעבור זמן קצר יתחיל גן חדש ואני יודעת שזה לא טוב לילד לגמול במקביל ומאידך אחר כך מתחיל חורף..
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• מקפיצה

דנה
    06/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    09/06/2013

שלום לך אימא יקרה
    על פי מה שאת מתארת בנך עדיין לא בשל לגמילה ואין טעם להלחיץ אותו. חכי עד לאחר הניתוח וכאשר יבריא לחלוטין תוכלי להתחיל בגמילה, גם זאת רק לאחר שיראה סימני בשלות. הבשלות באה לידי ביטוי במכלול תחומי החיים של הילד: בשלות פיזיולוגית, בשלות קוגניטיבית, בשלות רגשית, בשלות חברתית. ומעל לכול רצון הילד להיגמל הבא לידי ביטוי במילים ובמעשים.
    בהצלחה בניתוח ובריאות שלמה רק לאחר מכן תשקלי שוב האם ילדך בשל לגמילה. ילד בשל ניתן לגמול בקלות בזמן קצר יחסית.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    09/06/2013

שלום לך אימא יקרה
    על פי מה שאת מתארת בנך עדיין לא בשל לגמילה ואין טעם להלחיץ אותו. חכי עד לאחר הניתוח וכאשר יבריא לחלוטין תוכלי להתחיל בגמילה, גם זאת רק לאחר שיראה סימני בשלות. הבשלות באה לידי ביטוי במכלול תחומי החיים של הילד: בשלות פיזיולוגית, בשלות קוגניטיבית, בשלות רגשית, בשלות חברתית. ומעל לכול רצון הילד להיגמל הבא לידי ביטוי במילים ובמעשים.
    בהצלחה בניתוח ובריאות שלמה רק לאחר מכן תשקלי שוב האם ילדך בשל לגמילה. ילד בשל ניתן לגמול בקלות בזמן קצר יחסית.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל מומלץ לטוס עם פעוט?
    עינת
    27/05/2013

יש לי ילד בן שנתיים. אנחנו מתכננים לטוס בקיץ לאירופה, ורציתי לדעת מאיזה גיל ניתן לטוס עם ילד? האם יש מושב מיוחד עבור ילדים? מה מומלץ לעשות בזמן הטיסה על מנת שהוא ישאר רגוע ולא יפחד?

הוספת תגובה

• אם להתארגן נכון לפני הטיסה

חן
    29/05/2013

זה לא כזה מפחיד בסופו של דבר אם יודעים להתארגן נכון לפני. אנחנו טסנו בעבר ומתכננים לטוס בקיץ גם. אנחנו טסים למשפחה בלונדון ככה שאני מכינה אותו ומסבירה לו כמה זמן זה יקח, מה הולך לקרות, נותנת לו לשאול שאלות וממש מכינה אותו רגשית. טסנו פעם שעברה באל על והצוות שמדבר עברית ממש היה אדיב ועזרו לנו כשהוא היה עייף כבר. ממליצה לבחור גם חברת תעופה שיעזרו לך להתמודד במקרה שלילד יהיה משעמם/פחדים/בכי, זה ממש עוזר לעשות טיסות כיפיות יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל מומלץ לטוס עם פעוט? - תגובה

טובי פלד
    11/06/2013

עינת שלום
    לא צריך שום הכנות מיוחדות ואין שום סכנות בטיסה . תהיו רגועים ותכינו לו קצת משחקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון גיל חודש שנדחה
    שלי
    19/05/2013

הי, בני בן 5 שבועות ועדיין לא קיבלנו חיסון של גיל חודש נגד צהבת B (התור נדחה כשהגיע מועדו). האם מאוחר מדיי לתת בגיל 6 שבועות? קראתי באיזה מקום שאם לא ניתן בגיל חודש יש להמתין ולתת בגיל חודשיים ובמקום אחר כתוב שא נדחה יש לתת סמוך ככל הניתן למועד של גיל חודש.

מה נכון?
    תודה :-)

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון גיל חודש שנדחה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    06/06/2013

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_תינוקות_טיפול_בתינוקות' id=link]רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פולט מלא
    ניצה
    13/05/2013

יש לי בן בן 4 חודשים
    הוא בד"כ יונק (פעם ביום הוא אוכל מטרנה)
    בשבוע אחרון כל פעם אחרי ההנקה הוא פולט מלא
    במשך שעה
    כל כמה דקות הוא מוציא
    האם זה צריך בדיקה???

לקביעת תור
    סגירה
    פולט מלא

הוספת תגובה

• פולט מלא - תגובה

טובי פלד
    15/05/2013

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש תגובתה של ד"ר אורה
    דידי
    12/05/2013

שלום,
    * אני מבקשת את תגובתה של ד"ר אורה משום שאני מתחברת יותר לגישתה....
    הילד הבכור שלי בן שלוש (הקטן בן שנתיים). לאחרונה החל בגיל ההתבגרות המוקדם שלו, וזה מתבטא ב: דרישה בצעקות, התחצפות ("את חוצפנית...", "אני לא אהיה חבר שלך..." וכדומה), זריקת חפצים, הצקה לאחיו הקטן, התבכיינות ועוד.
    רוב היום אנו מוצאים עצמנו סביבו באיזושהי צורה. ממה שניתן להתעלם - אנו מתעלמים ופשוט לא מגיבים, ומהיתר די מתעצבנים, או מגיבים נקודתית, לדוגמא: אם מבקש משהו בצעקות ובחוצפה, אנו אומרים לו: "כשתבקש יפה ובנחת - תקבל", לרוב זה עובד.
    בנוסף, בכל יום כשאני אוספת אותם מהגן (נמצאים באותו הגן רק בכיתות נפרדות), הגדול רץ לגינה הסמוכה. לא תמיד זה מתאים ללוח הזמנים שלי להיות בגינה, ולעיתים אני אפילו ממש ממהרת הביתה. לעיתים אני מודיעה לו מראש שהיום לא נוכל להתעכב בגינה ונלך ישר לאוטו, הוא מסכים ומבין באותו הרגע, אך מיד שיוצאים וילד אחר מהגן הולך לכיוון הגינה - אין עם מי לדבר.... אני מבקשת ממנו יפה, לעתים מרימה את קולי, לפעמים אפילו אומרת לו שאני הולכת (ומתקדמת לכיוון האוטו, מתחבאת מאחורי איזה שיח ומסתכלת עליו), ושום דבר לא עוזר... הוא ממש מצפצף עלי....
    מה לעשות? סבלנות - יש! כלים להתמודדות - כנראה שלא....
    ד"ר אורה, אודה לחוות דעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    אבקש תגובתה של ד"ר אורה

הוספת תגובה

• אבקש תגובתה של ד"ר אורה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    13/05/2013

שלום לך אימא יקרה
    אכן כפי שציינת בנך הבכור נמצא במה שמכונה בשם "גיל ההתבגרות הראשון", "גיל המרד הראשון" כלומר התנהגות בנך נורמטיבית לגילו: בגיל זה הוא מודע לעובדה שהינו נפרד מהוריו, שיש לו רצונות משלו, והוא "מתאמן" להיות עצמאי. בנוסף לכך ני יש לו אח הצעיר ממנו בשנה, שקרוב לוודאי מקבל גם כן תשומת לב ועליו ל"הלחם" על תשומת לב הורית. כול אלו מביאים אותו להתנהגותו העכשווית.
    אז מה עושים?
    אנסה לענות על שאלותיך לאור הדוגמאות שהצגת:
    התנהגותו מתבטאת ב"דרישה בצעקות, התחצפות ("את חוצפנית...", "אני לא אהיה חבר שלך..." וכדומה), זריקת חפצים, הצקה לאחיו הקטן, התבכיינות ועוד.
    כאשר הוא אומר את חוצפנית, חשבי לרגע מהיכן שמע את הביטוי? האם לעיתים את מכנה אותו חוצפן? אם כן הימנעי מביטוי זה. וכאשר הוא מתבטא כך התעלמי. גם מהמשך הטקסט "אני לא אהיה חבר שלך".
    כאשר זורק חפצים נסי לעצור אותו לפני ואם לא הצלחת אמרי באסרטיביות: "בתקיפות אך לא בתוקפנות אסור לזרוק חפצים: "צעצועים"....אם ממשיך הרחיקי אותו מחפצים שהוא יכול להשליך. אחזי בו ומנעי ממנו את המשך זריקת החפצים ואמרי "אמא לא מרשה". כאשר מציק לאחיו הקטן התערבי רק כאשר את חוששת שעלול להיגרם נזק פיזי. נסי עד כמה שניתן לא להתערב במריבות שלו מכוון שמטרתן היא השגת תשומת הלב שלך.
    בנוגע לגינה לאחר הגן- טוב שאת מודיעה מראש שהיום לא נלך לגינה כי..... יחד עם זאת אם הוא כול כך אוהב את הגינה נסי להיות שם בכול פעם שניתן .הגינה הינה מקום טוב לפיתוח המוטוריקה הגסה, ליצירת קשרים חברתיים ולהוצאת אנרגיה שנאגרה לאורך היום.
    אם את חייבת לוותר על הגינה,, כאמור אמרי זאת מראש וכאשר את מגיעה לגן חזרי על כך שנית כולל הנימוק. אחזי בו ואל תאפשרי לו להגיע לגינה.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל - תודה רבה!!!

דידי
    16/05/2013

בהמשך לנושא ההתחצפויות של הילד, עלי לציין שאני מעולם לא משתמשת במילים שהוא בוחר... בוודאות שומע אותן מהגן, אני גם מכירה את הנפשות הפועלות, ולצערי אין לי מה לעשות בנדון... ניסיתי...
    ובכל זאת, רק כדי להבין, כשהוא מתבטא בצורה כזו פשוט להתעלם?
    כשזה קורה, אני אומרת לו בטון רגוע: "אני לא עונה ומדברת למי שצועק עלי ומדבר אלי לא יפה..." - לרוב זה עוזר... זה נכון להמשיך כך? אני שואלת משום שזה חוזר על עצמו המון פעמים ביום. ועלול לחזור על עצמו בדיוק שלוש דקות אחרי מקרה כזה שוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל - תודה רבה!!! - תגובה

ד``ר אורה רבר
    16/05/2013

שלום לך אימא יקרה
    כאשר הוא מתבטא "בצורה כזאת" התעלמי. הדרך האחרת לא עוזרת לך כפי שציינת.
    התבטאויות אלו הינן דך נוספת לקבלת תשומת לב, לכן חשוב לא להגיב, לא לתת תשומת לב להתנהגות לא רצויה. ילדך הבין שאת לא מרוצה ממילים אלו הוא ממשיך מכוון שזה כדאי לו.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

דידי
    20/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה