פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקטוז
    ילדים
    05/10/2013

שלום רב
    איך יודעים אם לתינוק בן חודש קיימת רגישות ללקטוז?
    והאם כדאי להחליף על פי דעת עצמי את תחליב החלב?
    התינוק אוכל מטרנה אבל סובל נורא ובוכה הגזים וכאבי בטן
    אם נחליף תחליב לסימילק דל לקטוז האם התינוק יסבול פחות?
    לפעמים הוא צורך וסה נראה כאיחו כואב משו ולפעמים זה נראה רעב אבל בוודאות המטרנה גורמת לו לכאבי בטן מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקטוז

הוספת תגובה

• לקטוז

לימור
    06/10/2013

שלום רב,
    אני מציעה להתייעץ עם רופא ילדים בנושא ולא להחליט על דעת עצמך.
    בהצלחה
    לימור :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים
    שני
    02/10/2013

ביתי בת שלושה שבועות סובלת ממתקפת גזים איומה
    בהתחלה ניסינו גרפווטר עזר מעט אחרי שבכי נורא החל החלפנו לסימיקול לא עזר והבכי החריף במקום שיעזור עשה יותר רע.
    עכשיו רוצה לנסות בייביזים אך הוא גם משמד בתור תרופה לעצירות אבל לילדה אין עצירות העם ניתן בכל זות לתת למרות שאין עצירות וקיבה רגילה.

לקביעת תור
    סגירה
    גזים

הוספת תגובה

• סימיקול מאוד עוזר

רוני
    03/10/2013

אם נותנים לפני כל האכלה (אחרת הוא פחות אפקטיבי)
    חוץ מזה, מומלץ לנסות קפיצות עם התינוק על כדור יוגה-מאוד מקל עליהם ומרגיע - מניסיון..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות על בתי בת השלוש וחצי
    אור
    02/10/2013

שלום לכולם!!!!
    אני קוראת הרבה בפורו, והחלטתי לפנות בהתייעצות לגבי בתי.
    אני אמא לילדה בת שלוש וחצי, ילדה מקסימה, נבונה, חייכנית....
    אחת הטעויות שעשיתי אחרי הלידה היתה שגרתי אצל חמותי במשך שלושה חודשים, אני לוקחת אחריות מלאה על כך.
    באותה תקופה הייתי אחרי ניתוח קיסרי, והיתי זקוקה לעזרה ונשאבתי לזה.
    חמי וחמותי עזרו לנו מכל הלב רק התלות בהם נהייתה על בסיס שבועי, יומי וכו'.
    הבעיה הראשונה התעוררה כאשר הילדה התחילה לקבל באופן תמידי ממתק אחת ליום שאני ובעלי התנגדנו לזה...
    ולמרות נון סטופ בקשות חוזרות ונשנות מחמי, חמותי ומהגיסות שלי עדיין הילדה תלויה בממתקים וזה מה שמרגיע אותה בזמני בכי.
    אני טוענת שזו התנייה לא טובה , ולמרות שניסיתי להשמיע את קולי הרבה מאד פעמים וללא הצלחה.
    עד גיל שלוש היינו בגן קרוב לבית של חמותי ומתוך בחירה היתי חוזרת אחרי העבודה לחמותי....
    אני לוקחת אחריות מלאה על זה, היום נותר השינוי:
    היום ביתי עברה לגן עירייה ליד הבית שלו והחל מעברי ומעבר של בעלי לחיים עצמאיים...
    אני יודעת שזו אחריות שלי כל מה שקרה עד כה ויחד עם זאת אני מרגישה כישלון בתחום האימהות שלי:
    הילדה שלי הגיעה למצב שהיא לא מקשיבה לי, ועושה מה שבא לה. זה גורם לי לתסכול נוראי !!!!!!
    זה בלתי נסבל להרגיש זאת יום אחרי יום.
    היא לא מוכנה להקשיב, עושה מה שבא לה כל הזמן. והכאב העמוק ביותר הוא שהיא מיבבת ומיללת ללא הפסקה.
    בנוסף כיוון שהיא עברה כעת לגן עירייה קשה היה לה מאד המעבר והיא כל לילה לפני השינה היא בוכה שאינה רוצה ללכת לגן וכל בוקר בוכה ועושה לי הצגה שלמה שהיא אינה רוצה ללכת לגן.
    אני מנסה בכל דרך אפשרית למנוע את הבכי וזה נהפך לדפוס שלא ניתן לשנותו.
    אני כהורה מרגישה כישלון מאי היכולת שלי להרגיע את הקטנה שלי.
    מרוב ייאוש אני מרגישה עצובה מרבית שעות היום, כיוון שאני מרגישה שאני לא מצליחה להרגיע את הילדה שלי ....
    אשמח לעצות בדחיפות....

הוספת תגובה

• בת שלוש וחצי

לימור
    05/10/2013

שלום לך,
    אני קוראת את מה שכתבת ומבינה שאת לוקחת אחריות על המצב הנוכחי אבל במקום "לבכות על חלב שנשפך" לדעתי יש צורך בשינוי. את השינוי הזה רק את תעשי. תשימי בצד את מה שהיה ותתחילי להיות הורה ולא סתם הורה אלא הורה מחנך וסמכותי. אני לא חושבת שאת צריכה למנוע את הבכי של בתך. לא יקרה לה שום דבר אם תבכה, הבכי שלה לא אמור להמיס אותך אם את יודעת שאת לוקחת אחריות ועושה את הדבר הנכון עבורך ועבורה.
    קצרה היריעה מלהסביר כאן במשפט אחד כיצד מחנכים ילדים אבל חלק מהעניין זה הצבת גבולות בצורה עקבית וברורה. אני מציעה לך לפנות ולקבל הדרכה הורית. מה שבטוח שאף פעם עוד לא מאוחר לשנות את המצב ועדיף מאוחר מאשר בכלל לא.
    מאחלת לך המון הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי תפני לסופר נני או יועצת שתעזור

ילדים
    06/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות בגן החדש
    שי
    30/09/2013

שלום רב,
    בני בן שלוש וחצי שנים. הוא נכנס לגן טרום חובה. בכל בוקר סצנה חדשה של בכי והתנגדות ללכת לגן. מצב זה מאוד מתסכל אותנו בתור הורים. אנו לא יודעים איך להתייחס למצב. השאלה היא האם מדובר בנטו פינוק או שבאמת קשה לו והאם מצב זה מצריך עזרה?
    חשוב לציין שעד עכשיו לא היה לו זמן של ממש להסתגלות כיוון שהיו חגים ושביתות.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות בגן החדש

הוספת תגובה

• הסתגלות בגן החדש - תגובה

טובי פלד
    02/10/2013

שלום שי
    זה לא פינוק זה חרדה.תמשיכו לעמוד על העניין לא לוותר ולא להרגיש אשמים.אולי קבלת הפנים בגן יכולה לעזור.שתהיה יותר ידידותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת ארבע
    סמדר
    26/09/2013

שלום ותודה

יש לי ילדה מקסימה בת ארבע, נהדרת בגן, מביעה רגשות, מקשיבה, טובה לאחיותיה, עוזרת וכו'.
    אבל יש לה נקודות ביום שהיא כועסת, צועקת על אנשים, מדברת בציווי ובצורה מאוד מאוד לא נעימה. זה יכול להיות כלפי סבא /סבתא, חברים, אלינו.
    אני מרגישה שאנחנו מנסים לעשות את כל הדברים הנכונים וההתנהגות עדיין ממשיכה
    שנינו הורים מאוד סבלניים ורגועים, מציבים גבולות כשצריך, לא מתעקשים על מה שלא... אנחנו לא מגיבים בכעס, לא מענישים, ומאידך לא עושים עניין מהנושא. בד"כ מסבירים שצורת הדיבור הזו אינה נעימה, מתווכים את הסיטואציה וכו'.
    אנחנו גם דואגים לא לקטלג אותה בהתנהגות הזו (כשתלטנית או צועקת) ולהתייחס לאירוע כנקודתי.
    אנחנו דואגים לשבח אותה על התנהגות חיובית
    מה הדרך להתייחס להתנהגות זו ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת ארבע

הוספת תגובה

• ילדה בת ארבע

לימור
    26/09/2013

שלום רב,
    לא ברור לי האם יש סיבה להתנהגות ולדיבור הלא נעימים. יכול להיות שאתם מסבירים לה שלא נעים לכם כשהיא מדברת/מתנהגת כך אך היא מרגישה שלא מבינים אותה וחוזרת על ההתנהגות. תנסו להבין מדוע הילדה כועסת ולאמפת אותה כלומר לומר לה: "אני רואה שאת עכשיו כועסת מאוד האם זה בגלל שקרה.....בואי נחשוב איך את יכולה להתגבר על הכעס בדרך אחרת במקום לצעוק" ואז להציע לה מספר אפשרויות.
    בהצלחה
    לימור:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת ארבע - תגובה

טובי פלד
    29/09/2013

שלום רב
    כדי לענות בצורה מדויקת צריך לדעת מתי זה קורה ומדוע.בכל אופן לפי האינפורמציה שנתת .יש כמה אפשרויות. 1. שהיא חושבת שמגיע לה והיא לא מקבלת את היחס שהיא מצפה .2. שיש לה אופי כעסני והוא מולד.3. שהגבולות במפחה לא מספיק ברורים ואתם מאפשרים לה להתנהג בצורה כזאת תוקפנית.
    בגלל שהיא ילדה כזאת טובה ועוזרת לאחרים יכול להיות שהיא פתחה התנהגות הורית וחושבת שהיא אחראית והיא במעמד שווה להורים.
    למרות הכל זה משהו שלא חמור במיוחד ואפשר לפתור את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת ארבע המשך

סמדר
    01/10/2013

הי טובי
    מעריכה את דברייך
    אני מרגישה שהיא מתנהגת בצורה פוגעת / בוטה / מצווה כאשר היא במצוקה - למשל : כשהיא ליד בני דודים גדולים ממנה ומרגישה צורך שישמעו את קולה...
    כשמישהו כועס או כשהיא מפרשת את זה כך "ומחזירה" בבכי
    הבעיה היא בקיצוניות ושבירת הכלים שהיא מגיעה בבכי שלה ואני תוהה האם נכון לקחת צעד אחורה (להתעלם) או לחבק ולהכיל.
    גם אם הגבולות נשארים בעינם, את תשובתי או החלטתי אני לא משנה בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה קצרה נוספת

סמדר
    01/10/2013

ושאלה נוספת - איך להתייחס כאשר פונה בצורה פוגעת לאחרים - במשפחה, סבים, בני דודים או חברים שלה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת ארבע המשך - תגובה

טובי פלד
    02/10/2013

שלום רב
    בהחלט כן חיבוק זה נהדר בלי לשנות את ההחלטה וללות את זה בסבר מאוחר יותר כשהכל רגוע .כדאי גם להציע לה דרכים למנוע את ההתפרצויות.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 3 חודשים שרוצה רק בידיים..
    מירית
    24/09/2013

בני המתוק בן 3 חודשים אוהב שאחזיק אותו כל הזמן ובנוסף שאעמוד. אם אני יושבת הוא בוכה. זה מגיע למצב שרוב היום אני מסתובבת עם מנשא בבית, כואב לי הגב ואני לא יכולה לעיתים לזוז ממנו כי הוא ישר מתחיל לצרוח וזה מאוד מתסכל...אני מודעת לחשיבות של מגע האם עם התינוק בגיל הזה, ואני מאוד משתדלת לתת לו את המגע הזה כמה שאני רק יכולה (אני מניקה), אך זה קשה לי מאוד פיזית וגם כי יש לי ילד גדול בן 3.5 שגם צריך תשומת לב...
    זקוקה לעצה טובה בדחיפות...

הוספת תגובה

• תינוק שרוצה רק בידיים

לימור
    25/09/2013

שלום לך אמא יקרה,
    את טוענת שהילד רוצה רק בידיים ולדעתי הילד רוצה את מה שהתרגל אליו. את הרגלת אותו להיות כל היום בידיים שלך ועכשיו קשה לך עם ההרגל המגונה הזה.
    לפי דעתי את צריכה להכחיד את ההרגל של שינה/שהייה על הידיים ולהתחיל בהדרגה כמובן להרגיל אותו לישון במיטתו. מרגע שהחלטת שאת עושה את השינוי את חייבת להתמיד בכך ולאורך זמן עד שיתרגל לישון במיטתו. תתכונני לבכי רב אבל את צריכה לדעת שאת עושה את הדבר הנכון עבורו וגם עבורך ולא להישבר מהבכי שלו צווחני ככל שיהיה. אפשר ללטף אותו, להשמיע מוסיקה קלאסית, לשיר לו ולתת לו מוצץ אבל לא להרים אותו, זה הכלל!!!
    מאחלת לך המון הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוחדת לעשות פיפי בלי חיתול
    דנה
    23/09/2013

שלום רב,
    שמי דנה ואני אמא לתאומים בני שנתיים ושלושה חודשים (בן ובת -רני ויולי).
    בהתייעצות עם הגננת הוחלט להתחיל תהליך גמילה מהחיתולים עם יולי.
    התחלנו את הגמילה ב 19.9.13 יולי נהדרת! יודעת להגיד "פיפי עושים בסיר" קקי עושים בסיר" ואפילו בתחילת התהליך הצלחתי להושיב אותה על הסיר והקראתי לה סיפורים (סיר הסיכים וכו').
    הבעיה היא שהיא מאד מאד נבהלת כשבורח לה פיפי! היא פשוט צורחת בהיסטריה ולא משנה מה עושים! זה התחיל ביום הגמילה הראשון ומאז אפילו כשהצליחה לעשות פיפי בסיר כבר פעמיים (אחרי הרבה שכנועים) היא בוכה מאד כשזה יוצא.
    בעקבות ההתנסות הזו היא פיתחה אנטי לסיר ולא מוכנה להתיישב עליו.
    ניסינו הכל- לשיר שירים לתת מדבקות, להראות לה שאני עושה פיפי (אפילו ישבתי על הסיר כמה פעמים).
    כל זה הוביל למצב בו היא פשוט מתאפקת. אנחנו שמים לה את החיתול (בהמלצת יועצת) בשנת הצהריים ובשנת הלילה, והיא פשוט ממתינה לחיתול ורק אז עושה פיפי וקקי.(כך אני יודעת שאין לה דלקת ).
    אתמול ככל הנראה לא הצליחה להתאפק אז ברח לה פעם אחת בערב והיא פשוט הייתה היסטרת ברמה כזו שאין אפשרות אפילו להסביר לה שצריך לעשות בסיר- אנחנו רק מרגיעים אותה מההיסטריה......
    אני חוששת לעשות לה טראומה מהסיר ומצד שני גם אם אמתין לשלב מאוחר יותר היא לא תלמד שפיפי זה לא מפחיד אם אחזיר לה עכשיו את החיתול, היא הרי מבינה את העניין של הסיר כלומר מבחינה מנטאלית היא מראה מוכנות, הבעיה היא רגשית....
    האם בעקבות כך יש צורך להפסיק את הגמילה ולהמתין לשלב מאוחר יותר?
    אם לא כדאי להפסיק, מה עליי לעשות כדי שלא תתאפק ותעשה פיפי בלי לחשוש?

סליחה על השאלה הארוכה ואודה על כל התייחסות.
    דנה- אמא מודאגת.

הוספת תגובה

• פוחדת לעשות פיפי בלי חיתול

לימור
    25/09/2013

אמא יקרה,
    את גאה מאוד בבתך שהצליחה לחזור על הדברים שאת אמרת לה: פיפי וקקי עושים בסיר אך היא אינה מסוגלת להפנים את הדברים בפועל. אני לא בטוחה שהילדה מוכנה לגמילה. הגמילה לא צריכה להעשות תחת לחץ אדיר. הילדה שלך מאוד לחוצה ואני תוהה אם הדבר לא נובע מלחץ שלכם ההורים. הסיר מרתיע אותה והיא לא מסוגלת לשבת עליו.
    לא יקרה שום דבר אם הילדה תגמל סביב גיל 3 כשהיא מבינה ומוכנה לכך. חשוב מאוד כשהיא מפספסת לא לכעוס ולצעוק עליה ולא לעשות מזה עניין גדול. יש להכין אותה מראש שברגע שנוריד את החיתול היא תעשה פיפי וקקי בסיר/באסלה. ולהודיע לה שאם לא תספיק להגיע היא תתרטב ולא יקרה שום דבר, פשוט תקלחו אותה ותנקו אחריה וזהו.
    על מנת להחזיר לילדה את הביטחון והשליטה בשלב ראשון הייתי מחזירה את החיתול ובצורה הדרגתית מבקשת ממנה לומר כשהיא רוצה לעשות פיפי או קקי ואז נוריד את החיתול והיא תעשה בסיר/באסלה אבל רק אם היא רוצה ומתי שהיא רוצה ולא תחת לחץ.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בתינוקת
    מישהי
    17/09/2013

שלום
    ביתי בת כמעט שנתיים. עד כה הכל עשו במקומי. עכשיו אני צריכה לטפל בה. אתמול ושלשום ניסיתי לקלח אותה ולא הצלחתי היא צרחה בהיסטריה אז שמתי קצת מים וזהו. אני לא יודעת מה לעשות. במשך הערב כדי שלא תבכה ותתלונן אחר כך לאבא שלה ללא הפסקה החזקתי אותה על הידיים והסתובבתי (במשך 5 שעות !!!) וביצעתי כל מה שהיא ביקשה, רק שיהיה שקט ועדיין היא צרחה. היא שונאת אותי (ובצדק, עם היד על הלב נשים כמוני צריך היה לעקר לפני שהגיעו לגיל התבגרות). איך להתנהג איתה? איך לקלח אותה? ללכת לייעוץ אני לא יכולה, גם ככה כל המשפחה אומרת שאין לי שום חוש אימהי ושאני צריכה לעשות מה שהלב אומר.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בתינוקת

הוספת תגובה

• תוספת

מישהי
    17/09/2013

אגב בגן וסבתא אומרים שהיא ילדה מאוד נוחה וממושמעת. רק איתי היא מרשה לעצמה לעשות כל מה שבאה לה. היא יודעת שמה שאמא אומרת לא מחייב רק אם סבתא או אבא אומרים - להם היא מחשיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת - תגובה

ד``ר אורה רבר
    18/09/2013

שלום לך אימא יקרה
    נראה לי שהשאלות שלך חורגות מתחומי פורום זה
    לכי לייעוץ להורים או ייעוץ משפחתי ניתן לקבל גם דרך הרשויית המקומיות כמעט ללא תשלום
    בברכת חג שמח אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא יקרה

לימור
    21/09/2013

שלום לך,
    אני חושבת שאת איבדת את הסמכות ההורית מאחר שלא נוכחת הרבה עם הילדה. הילדה לא רואה בך סמכות אבל אל תרגישי כל כך רע עם עצמך. את יכולה לקבל הדרכה הורית ועדיין לתקן את המצב. הילדה תתרגל בהדרגה לשמוע לך. יכול להיות שאת צריכה להיות נוכחת בטיפול השוטף בה לצד מי שמטפל בה עכשיו ובהדרגה להשתלב בתפקיד כמטפלת עיקרית (אם תרצי בכך כמובן). עלייך ללמוד כיצד לתפקד כהורה, להציב לה גבולות בצורה עיקבית ובהתמדה ואז היא גם תלמד לשמוע לך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגש של הכלבה עם תינוק בן שבועיים
    אילן
    16/09/2013

שלום,

האם ניתן להגיע לארוח בבית משפחה אשר מגדלים בביתם כלבה מדהימה מסוג רועה גרמני אך לצערינו משירה שיער (הכלבה מחוסנת) יחד עם תינוק בן שבועיים?

תודה,

חג שמח

אילן

הוספת תגובה

• מפגש של הכלבה עם תינוק בן שבועיים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    18/09/2013

שלום לך אימא יקרה
    התיעצי עם רופא ילדים
    חג שמח אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 3 שבועות
    יעל
    12/09/2013

בתי בת 3 שבועות ואני חוששת שלא ישנה מספיק שעות ביממה. אני מניקה אותה בערך כל 3 שעות אבל לא תמיד היא נרדמת אחר כך. בסביבות אחר הצהריים ערב היא נשארת ערה אחרי הארוחה וגם כשנרדמת, זה לא ליותר מ20 ד. ניסיתי להרדים בכל השיטות אך היא תמיד מתעוררת לבדה ולא ברור מה מציק לה- נראה שכל פעם משהו אחר.. נוצר מצב שלא ישנה רצוף מהערב עד 3 , 4 לפנות בוקר. חשוב לציין שבין 7 ל1600 היא ישנה 3 שעות ויותר בלי בעיות. האם זה שלב שיעבור או שמשהו לא בסדר ואני צריכה לעשות משהו??

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 3 שבועות

הוספת תגובה

• תינוקת בת 3 שבועות - תגובה

ד``ר אורה רבר
    15/09/2013

שלום לך אימא יקרה
    סבלנות סבלנות, סבלנות, תני זמן גם לעצמך וגם לתינוקת הקטנטנה להסתגל לעולם החדש למציאות החדשה שנוצרה.
    נסי להיות רגועה והכול יסתדר. אם את מותשת מדי נסי למצוא מישהו שיוכל להקל עליך. לא צריך למצוא שיטות בשלב זה של החיים, תני לשתיכן להתנהג בחופשיות ולהנות זו מזו.
    בהצלחה ומזל טוב אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת תשובה לגבי הסתגלות למעון
    אמא של פיצה
    12/09/2013

הי, אודה לתשובה, אני אמא לתינוקת בת שנה וחודשיים וחצי , , עד תחילת השנה העלדה הייתה איתי בבית למשך כשנה וחודשיים והייתה מאוד צמודה אלי ותלויה בי...הכנסתי אותה לפני מספר ימים למעון והתחלתי לעבוד אני מסיימת שעה אחרי שהיא מסיימת ובעלי אוסף אותה ומה שקורה שבימים האחרונים היא ממש נדבקת לאבא שלה ופחות רוצה אותי ...בבוקר אני רוצה להכניס אותה למעוו והיא בוכה שאוצה את אבא היום זה כבר ממש פגע בי ...מישהו יודע ממה זה נובע ? אולי כועסת עלי? מה עושים?

הוספת תגובה

• חייבת תשובה לגבי הסתגלות למעון - תגובה

ד``ר אורה רבר
    15/09/2013

שלום לך אימא יקרה
    קודם כול חשוב ללמוד לא להיפגע מתגובות של פעוטות אלא לחשוב מה ניתן לעשות בנושא.
    ראשית מצוין שנוצר קשר טוב בין הילדה לאביה וטוב שהוא יכול הוציאה מהגן בכול יום.
    חשבי מה את עושה כאשר את מגיעה הביתה? האם יש לך זמן להקדיש לילדה?, האם את עייפה או מאוד עסוקה בעבודות הבית או.....
    חשוב שתמצאי בכול יום זמן של כמחצית השעה שאותו תקדישי לביתך הפעוטה. שירי לה שירים ספרי לה סיפורים שחקי איתה, רדי איתה לגינה ועוד .....
    לאט לאט היא תשוב גם אליך.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה נמשכת עם גמילה מטיטול
    יסמין
    09/09/2013

שלום
    יש לי ילד בן 2 ו10 חודשים הוא גמול כמעט שנה כאשר כל הדרך היו המון עליות ירידות ורגרסיות שלא ראינו מתי מסתיימות, (יצא שעד עכשיו הוא לא גמול ב100%) השנה נכנס לגן עירייה, כאשר כחודש לפני תחילת הגן הוא התחיל לעשות קקי בתחתונים ולא אומר כלום וזה משהו שחוזר על עצמו עד עכשיו, אציין שפיפי הוא אומר ואפילו הולך ועושה לבד בשירותים.
    כמו כן גם בלילה הורדנו לו טיטול וכמעט לא מפספס. (אם עושה ממש לפני השינה)
    אציין שלפני כשלושה חודשים נולדה לו אחות חדשה שקיבל אותה בהמון אהבה וכייף כך שאני לא חושבת שזה כתוצאה מזה. כשזה התחיל היינו מאוד כעוסים כלפיו אבל הגעתי למסקנה שזה לא הפתרון, וכשזה קורה עכשיו אני פשוט מתעלמת, שוטפת אותו ומזכירה לו שעושים רק בשירותים אך זה לא נגמר. הגענו כבר למצב של ייאוש -שלא נדבר על קצב קניית תחתונים חדשים.
    אגב בגן פיפי עושה ממש לבד, אבל אם יש לו קקי לדעתי הוא מתאפק עד שמגיע הביתה ואז בורח לו.
    אשמח לעצה טובה!

הוספת תגובה

• בעיה נמשכת עם גמילה מטיטול - תגובה

ד``ר אורה רבר
    09/09/2013

שלום לך אימא יקרה
    כאשר נולד אח/אחות חדשה יש לצפות לרגרסיה וקרוב לוודאי שזה המצב אצלכם. גם אם הפעוט נראה שמקבל באהבה ובחום את התינוקות זאת אחת הדרכים המוכרות של הפעוטות לקבל תשומת לב נוספת.
    הדרך בה אתם נוקטים עכשיו היא הדרך הנכונה. להתעלם להחליף לשטוף אך אין טעם להזכיר. הוא זוכר וכאשר את כול פעם מזכירה לו מחדש הוא זוכה לתשומת הלב שציפה לה.
    יחד עם זאת זכרו כי הילד זקוק לקבל תשומת לב מהוריו. מצאו זמן מיוחד בשבילו בלי התינוקת שחקו עמו, שוחחו עמו, ספרו לו סיפורים צאו איתו לגן המשחקים חבקו נשקו .....תנו לו להרגיש כי הוא לא איבד את הוריו לאחר הלידה.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמעט תאונה עם הילדות
    מירית
    08/09/2013

יש לי 2 ילדות, תאומות. בנות 4. לאחרונה בעת נהיגה איבדתי ריכוז מה שבד"כ לא קורה לי ולמזלי זה היה במהירות נמוכה והספקתי לבלום בחוזקה ולכן לא קרה כלום בפועל אבל אני לחצתי והילדות שהיו איתי באוטו גם נחלצו. ניסיתי להרגיע אותן כמה שיכולתי ולנחם אבל לא בטוחה אם זה מספיק. איך אפשר לעזור להן להתגבר על החוויה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    כמעט תאונה עם הילדות

הוספת תגובה

• כמעט תאונה עם הילדות - תגובה

טובי פלד
    08/09/2013

הכי טוב לא לדבר על זה . ולהישאר תמיד חגור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

נירית
    10/09/2013

קודם כל, תודה לאל שחזרת לריכוז בזמן ולא קרה אסון..
    אני ממליצה לך לשבת ולדבר עם הילדות על מה שקרה (בעיקר עם הגדולה) ולשאול אותן האם הן פוחדות בזמן הנסיעה מאז שזה קרה, ואם כן אז תסבירי לה שזה קורה לפעמים ועכשיו הכל בסדר.

דבר שני, הייתי ממליצה לך להתקין ברכב מערכת התרעה למניעת תאונות. המערכות האלה יודעות להבחין כאשר ישנה סטייה מהנתיב, אי שמירת מרחק וכו', וכך תוכלי להיות בעצמך רגועה יותר. ילדים באוטו יכולים לפעמים להסיח את דעתנו, וזה יכול למנוע אסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יקירה

מירית
    11/09/2013

תודה, מיד בודקת את העניין הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בחיים
    קרן
    07/09/2013

שלום
    אני מקווה שאני בפורום נכון אם לא בבקשה אפנו אותי לכזה...

אני צעירה באמצע שנות ה20, אומנם ילדים עוד רחוקים ממני אבל אני בזוגיות
    שרואים לאופק (:
    וכן אני נכנסת לבלבול... אנחנו סטודנטים, וגם ככה בגלל הלימודים יש תקופות שאין זמן או אנרגיה להנאות, ובהמשך כשיש ילדים ותינוק קטן
    מה נשאר מהזוגיות? מה נשאר מ"העצמי" אנחנו לומדים תחומים שמעניינים אותנו
    בתקווה להרגיש טוב בעתיד בעבודה, אבל מה מעבר, לאחרונה אני שמה לב לזוגות לילדים צעירים ותינוקות, ונראה שאין להם זמן או אנרגיה לכלום,
    הם רק עובדים ובכל שאר הזמן עם הילדים
    זה בא טבעי? הרצון הזה לילדים והמוכנות הזו לשנות את הרגלי החיים בגללם/ בשבילם?
    ומהניסיון של אמא שלי שהייתה איתי ועם אחיי בבית כמה שנים ואחרי זה הילדים גדלם ויש להם את החיים שלהם, והיא סוג של קצת התעכבה כדי לגדל את הילדים...
    אני רוצה להאמין שכשאביא ילדים אתאהב בהם וארצה להיות איתם ולהשקיע בהם
    אבל כרגע זו נראית לי משימה שהופכת את כל החיים וכשהם גדלים זה לא תמיד הכי פשוט הם לא זוכרים כמה השקענו וכמה וויתרנו עבורם אז איך בכל זאת מתמודדים עם זה?
    והאם זה ככה בכלל?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בחיים

הוספת תגובה

• שינוי בחיים - תגובה

טובי פלד
    08/09/2013

קרן שלום
    בדרך כלל זה כך.כשיש ילדים הזוגיות משתנה ויורדת.לא תמיד אבל בדרך כלל.
    אם יש לך פחדים בעניין הזה , כדאי שתחכי או תבררי לעצמך ,יותר לעומק , ממה את פוחדת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות אצל ילד בן ארבע
    שירן
    06/09/2013

שלום רב,

לאחרונה, אני ובעל הבחנו בשינוי התנהגות אצל בני הבכור. הוא כועס יותר, רגיש יותר ומבטא את הכעס הן באופן מילולי והן באופן פיזי. הוא משמיע מעין נהמה כשהוא מתעצבן, יכול לצרוח באותו הרגע והחל אף להכות.

כמו כן, הוא מאוד וורבלי ואומר לנו כל הזמן מדוע הוא כועס ומאשים אותנו. "אני עצוב בגללכם.. אני כועס בגללכם... אתם חושבים שאתם חכמים אבל אתם מעציבים אותי, אני לא רוצה לשמוע ודי.. אני הולך לחדר וזהו". יש לציין כי אף פעם לא אמרנו לו משפטים כאלו.. הוא גם עונה חזרה בכל פעם שאומרים לו משהו.

אנחנו סבורים כי השינוי בהתנהגות נבע הן מלידת אחיו הצעיר לפני כחודשיים והן מכניסתו לגן עירייה. עם זאת, קשה לנו לראותו כועס ועצבני כל-כך הרבה ואנחנו לא רוצים שיסגל התנהגות לא בריאה ואלימה.

מצד אחד זה נראה כאילו הוא מנסה למתן את התגובות שלו באותו הרגע ולא לצבוט או להרביץ לנו ומצד שני לעיתים הוא פשוט לא מצליח. הוא מיד צועק מן צעקה חזקה, ומתחיל לבעוט בדברים...

השאלה שלי היא איך מתמודדים עם האמירות שלו ועם העובדה שהוא עונה חזרה כשמעירים לו ואיך ניתן ללמדו דרך התמודדות בריאה יותר עם הכעס והתסכול.

תודה

הוספת תגובה

• תוספת חשובה להודעה

שירן
    06/09/2013

ההתנהגות האגרסיבית מתרחשת אפילו כשמעירים אותו משינה. למשל- כשנוסעים ברכב ווצריך להעיר אותו כשמגיעים הביתה...הוא יכול לצעוק- דיי.. דיי ולומר שהוא לא רוצה... לבעוט ולהתנגד. ברגעים כאלו אנו לא יודעים כיצד להתמודד- ניסינו להעיר אותו בשקט וברוגע, ניסינו להיות קשוחים כשהוא מכה.. מה עושים במקרים כאלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות אצל ילד בן ארבע - תגובה

טובי פלד
    08/09/2013

שירן שלום
    זה האופי של הבן שלך .כעסני ועצבני ואולי גם רכושני. זה יכול להיות גם קנאה.לדעתי עליכם לענות לו תמיד במתינות ושיקול דעת לא להאשים אותו אבל גם לא לוותר לו על התנהגות נאותה.
    אם זה לא יעבור כדאי לכם ללכת לייעוץ בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה