מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא רוצה ללכת לגןנועה09/04/2013
הבן שלי בן שנתיים וארבעה חודשים. זו השנה הראשונה שלו בגן, נכנס בספטמבר בגיל שנה ותשעה חודשים. לפני כן היה בבית איתי ועם מטפלת אישית שמאוד אהב.
מתחילת השנה הוא לא אהב ללכת לגן וכל בוקר היה בוכה.
בגן תיארו אותו כילד שקט מופנם ועדין, עם המשפחה לעומת זאת הוא מאוד רועש ושובב, ממש רחוק מהתיאור בגן.
גם היום המצב אותו דבר, הוא עדיין בוכה בבוקר ולא רוצה להיכנס לגן.
מפריע לי שלא נראה שהוא התחבר אישית לגננת מסוימת.
הוא עדיין נחשב לשקט ומופנם בגן, אבל אחה"צ בגן הציבורי הוא משתולל הרבה ואם הוא פוגש ילדים מהגן הוא קורא להם ומשחק איתם.
קשה לי להחליט אם טוב או רע לו בגן, לטענת המטפלות במהלך היום הוא משחק יפה אבל קרה לא פעם שבאתי לקחת אות ובסוף היום והוא נראה לי כבוי ועצוב.
מה כדאי לעשות במקרה הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה ללכת לגן
לימור09/04/2013שלום לך,
בד"כ מה שתארת מאפיין ילדים בתהליך הסתגלות לגן. התופעה מוכרת גם בקרב ילדים לדוגמה שכמעט לא מדברים בגן למרות שבבית מדברים המון (אילמות סלקטיבית). הייתי קובעת פגישה עם הגננת ולא מסתפקת בשיחה עם המטפלות. בשיחה הייתי מתארת את התנהגות הילד בבית וכן את תחושותיי שהילד עצוב וכבוי בגן. הייתי מבקשת שישימו לב יותר לילד, שואלת עם מי הוא משחק, באילו אינטרקציות מעורב, האם משתתף במפגשים, עובד בשולחנות היצירה כמו כולם.....מבררת לגבי התפקוד הכללי שלו בגן, האם יש קשיים במעברים/בתפקוד.
את כמובן מכירה את הילד הכי טוב ויכולה לברר עם עצמך האם את חושבת שיש לו קושי בהיבט מסוים: שפתי (תקשורתי), רגשי, חברתי, מוטורי, קוגנטיבי. ייתכן שהילד זקוק לעזרה? ייתכן שהוא זקוק לקבוצה קטנה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה ללכת לגן - תגובה
טובי פלד10/04/2013
את יכולה להחליף גן .את יכולה גם להמשיך לשלוח אותו לגן תוך כדי זה שאת מבררת בדיוק מה קורה לו שם.אם זה לא מסתדר כדאי לך להתייעץ עם איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש וחצי שעומד לקבל אח חדרותם09/04/2013
שלום רב,
אני נמצאת בחודש תשיעי, יש לי ילד בן שנה וחמישה חודשים בבית.
בשבועיים האחרונים הוא נורא עצבני, מתרגז מכל דבר, מרביץ שאומרים לו לא, זורק את עצמו בעצבים אחורה ומתנגד לכל דבר
האם יכול להיות שהוא מבין שעומד להוולד לו אח? (כיום הוא בן יחיד)
בגיל כל כך צעיר יכול להיות שהוא מבין?
המטפלת שלו אומרת לי שבמהלך היום אצלה הוא רגוע מאוד ושליו, ורק איתי בבוקר ואחה"צ הוא פקעת עצבים ורגזן
מה עלי לעשות בנושא?
לעזרתך אודה
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודש וחצי שעומד לקבל אח חד - תגובה
טובי פלד10/04/2013רותם שלום
האם יתכן שאת מאפשרת לו להתנהג ללא גבולות? הוא בהחלט יכול להבין שיהיה לו עוד אח . הוא מתוסכל מזה .תלמדי להגיב לתסכול שלו בצורה יותר אסרטיבית וזה יפסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגה בגמילה בלילהmmg09/04/2013
שלום רב
בתי בתי השנתיים ועשר גמולה כבר חצי שנה (בלילה חיתול)
במשך החצי שנה היא הייתה מתעוררת לצרכים בלילה ולמעשה לא עשתה צרכים בחיתול , חוץ ממספר פעמים בודדות
(החלטנו בכל מקרה להשאיר את החיתול עד האביב)
בשבוע האחרון היא לא מתעוררת בלילה ועושה בחיתול , יכולה להיות סיבה מסוימת?,
האם בכל מקרה להעביר לתחתונים גם בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה בגמילה בלילה - תגובה
טובי פלד10/04/2013תשאירי לה את החיתול עד שמערכת תהייה יותר מוכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה וחצילרה08/04/2013
שלום רב,
בתי בת שנה וחצי, ילדה שמחה שאוהבת לחבק ולנשק, ואוהבת מאוד תשומת לב, היא ילדה ראשונה, נכדה ראשונה... ויודעת שהיא המרכז.
היא ילדה מאוד נוחה,בעיקר כשהיא לא איתנו (ההורים). דבר שאני יודעת כטבעי.
כשאני אוספת אותה מהגן היא רוצה ידיים ואני נותנת לה כי היא לא ראתה אותי כל היום ורוצה להיות איתי. אבל אז כש רוצה להוריד אותה היא לא מוכנה נועלת את הרגליים ולא נותנת לי להוריד אותה. בסוף אני מורידה אותה תוך כדי שאני מראה לה שמהו שמושך את תשמת לבה.
הבעיה היא שבשבועיים אחרונים, היא כועסת כל פעם שאומרים לה לא!, וצועקת דייי!!! ועושה פרצות כועס ועם האצבע נו, נו, נו (שלא למדה ממני כי אני לא משתמשת בנו נו נו, אני לא אוהבת את הביטוי הזה). היא כועסת בעיקר איתי, ואני לא יודעת איך להגיב... לה לעשות, בעלי אומר לה, לא לכעוס על אמא, לכי תיתני לה נשעקה, לא יפה.
אבל אני יודעת שזה טוב שהם מראים שכועסים, אבל לא יודעת מה לעשות. פעם היא כשהרביצה לי ואני הסתכלתי אליה כועסת בלי להגיד מילה, היא הורידה את המבט ושינתה את הטון דיבור....
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנה וחצי - תגובה
טובי פלד08/04/2013לרה היקרה הסיפור שלך מצביע על קושי בהשמת גבולות .זה לא נכון לומר שזה טוב להביע כעס.היא כועסת כי היא התרגלה לקבל ממכם הכל בלי גבולות. אני מציע לך להתחזק ולהבין שאת צריכה לאכוף עליה משמעת והתנהגות מכבדת . זה לא תקין שהיא נוחה עם כולם ובכם היא מזלזלת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים - לא בכיוון?!נועה08/04/2013
שלום רב,
בני בן שנתיים וחצי. מתוק חמוד ותקשורתי במידת מה (עדיין לא מדבר שוטף אבל מסביר היטב את צרכיו ורצונותיו ונדירות הפעמים שאיננו מבינים מה הוא רוצה). כמו כל ההורים גם אנחנו מוטרדים מעניין הגמילה מחיתולים ומוצאים עצמנו מבולבלים אל מול הגישות השונות. אני מאמינה שהבעיה שלנו היא הרבה יותר שורשית-הוא איננו מתייחס כהוא זה למצב החיתול שלו. אם הקקי שלו לא היה כזה מסריח ואני לא הייתי כזאת דאגנית הוא היה מסוגל להישאר עם קקי בחיתול יום שלם ולא להבחין בכך... כנ"ל לגבי פיפי.
חשוב לציין כי מגיל מאד קטן אנחנו מקפידים להסב את תשומת ליבו לכך למשל כאשר אנו רואים אותו מתאמץ אנחנו שואלים "אתה עושה קקי בחיתול? כן?" כשמחליפים לו מדברים על זה וכו'... לאחרונה התחיל להביע עניין בזמן שאביו "עושה פיפי בשירותים" כדבריו...
שאלתי היא, מה לנו וגישות השונות אם ניכר כי הוא בכלל "לא בכיוון" ואינו שם לב למצב השונה בגופו כאשר הוא עם קקי בחיתול וכו'? איך ניתן להתחיל גמילה במצב שכזה? כיצד ניתן לעורר, אם בכלל, את תשומת ליבו בדרך טובה יותר מהדרכים שניסינו?
אודה לתשובתכם בהקדם,
תודה מראש,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - לא בכיוון?! - תגובה
טובי פלד08/04/2013נועה היקרה שלום רב
רגישות אסטטית ולריח היא עניין אינידוודואלי. הילד שלך כנראה לא כל כך רגיש לזה.תמשיכו בעדינות להזכיר לו לא יותר מדי,אל תלחיצו .זה יבוא לבד. בביטחון מלא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםיעל07/04/2013
שלום,
ביתי בת השנתיים היא ילדה חכמה ונבונה מאד, מדברת באופן שוטף ומבינה כל מה שמדברים איתה.
לאחר שמספר פעמים ניסינו לשים אותה על השירותים החלטנו להתחיל את הגמילה: ביום שישי הורדנו לה את החיתול ושמנו לה תחתונים, והסברנו לה שאם היא צריכה שתבוא לבקש שנשים אותה על השירותים.
לצערי במשך כל היום וחצי שהייתה עם תחתונים היא אף פעם לא ידעה לומר לנו שהיא צריכה, תוך כדי שיצא לה בתחתונים היא ביקשה- צריכה לשירותים.
האם עלי להסיק מכך שהיא לא בשלה לגמילה או שהצורה בה עשינו את הגמילה שגויה?
אודה לך על עזרתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
טובי פלד08/04/2013היא לא בשלה לגמילה. בסבלנות בלי לחץ . זה יבוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים מתנגד להתלבשדנה02/04/2013
עד לפני שבוע לא היתה בעיה להלביש אותו בבוקר. פתאום התחיל להתנגד שנוריד לו את הפיג'מה ונלביש אותו. בימים הראשונים זו היתה התנגדות רק לחולצה וביומיים- שלושה האחרונים לא מוכן בכלל שנפשיט אותו וההלבשה מלווה בהשתוללות, בכי נוראי וצרחות אימה. לא עוזרים הסברים שבד"כ מאוד עוזרים איתו בתחומים אחרים. וגם בחירה בין שני בגדים לא עוזרת. מה עושים? אני ממש מרחמת עליו שהוא מרגיש ככה וכשאנחנו מלבישים אותו בכח זה מרגיש לי כמו התעללות. וגם מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים מתנגד להתלבש
לימור02/04/2013שלום רב,
הבן שלכם הגיע לגיל המרד וההתנגדויות. הוא נאבק על עצמאותו ולכן אני ממליצה לא רק לתת לו אפשרות לבחור את הבגדים אלא לאפשר לו להתלבש בעצמו עד כמה שניתן. כדאי להכין איתו מראש את הבגדים מהערב וגם להודיע לו שמחר בבוקר הוא מתעורר, שוטף פנים, מתלבש והולך לגן. ההסברים הרבים לא עוזרים כי הילד מבין שצריך להתלבש אבל לדעתי רוצה לעשות זאת בעצמו. נסו לאפשר לו להיות עצמאי לפי מידת יכולתו.
בהצלחה
לימור :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים מתנגד להתלבש - תגובה
טובי פלד08/04/2013תבדקו אם התפתחה איזה רגישות בעור.
אם לא ,תלבישו אותו כפי שצריך ,בלי כעס ובלי עונשים. הכעס הזה יעבור.זו לא התעללות זה טיפול נכון.אתם יכולים לתת לו לישון בבגדים של למחרת או לנסות להלביש אותו כששהוא ישן וטושטש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה יעוץ כיצד להתמודדנטע18/03/2013
יש לי ילדה מקסימה בת 11 חודשים , היא חייכנית ומתוקה אמיתית אבל היא לא מוכנה ללכת לאף אחד מלבדנו ( ההורים ואחותה ) והמטפלת שלה
כשנמצאים ליד משפחה היא יכולה לחייך ואף לשחק אבל אנחנו צריכים להיות בקרבת מקום שבו היא רואה אותנו
מצד אחד אולי אולי היא צריכה להבין שאין ברירה והיא צריכה גם להיות עם אנשים אחרים ומצד שני אולי היא בשלב של חרדת נטישה
חשוב לציין שהמצב הזה הוא די קבוע ולא התחיל רק בזמן האחרון
אשמח לקבל את עצתכם כיצד עלי לנהוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה יעוץ כיצד להתמודד - תגובה
טובי פלד19/03/2013שלום נטע
בשלב זה היא מגלה חרדה שהיא נמצאת ללא משפחתה המוכרת ,השלב הזה יעבור, אל תכריחו אותה ואל תלחיצו אותה.זה מצביע על רגישות גבוהה לחרדה ויתכן יהיו לזה עוד סימנים בהמשך.זו תכונה מולדת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאז הלידהחן17/03/2013
אני בחרדות לנהוג. התינוק שלי בן שלושה שבועות ואני ממש מפחדת לעלות איתו על הכביש כשאני ליד ההגה. זה מאוד מגביל אותי, בייחוד עכשיו שאני צריכה להגיע לטיפת חלב ולרופא ומוניות זו הוצאה גדולה מדיי. האם זה נורמאלי ואיך אפשר להתגבר על הפחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאז הלידה - תגובה
טובי פלד17/03/2013שלום רב נסי לעבוד על עצמך .אפילו אם תכריחי את עצמך. אם אפשר סעי עם עוד מישהו. אם זה לא יעזור תלכי לטיפול קצר בנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחי בחשבון
ורד19/03/2013שהחרדות הן גם חלק מההורמונים כך שזה נורמלי! הדרך היחידה להתגברעל הפחד היא לעמוד מולו וזה אומר להתחיל לנהוג - אין ברירה. אם זה יעזור לך יש היום מערכות שאפשר להתקין ברכב להתראה מפני תאונות - אנחנו התקנו כזו של איווקס למשל - כך שאולי דבר כזה יוכל קצת להוריד ממך לחץ. אבל בכל אופן, אני ממליצה לך לנשום עמוק בכל פעם שאת עולה על הכביש ופשוט לעבוד על עצמך במחשבות חיוביות, גם תתחילי בנסיעות קצרות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עוזרים לילד בן 3.5 שבוכה המוןהדר13/03/2013
ילדי חכם, מקסים ומאוד רגיש.
הרגישות מתבטאת בבכי חזק וכמעט היסטרי. הן באם הוא לא מעוניין לאכול (על אף שאיני מכריחה), גם שהוא מפסיד בסתם משחקון, הוא נראה במצוקה רגשית שהוא "נכנס" לבכי.
לא מוכן להקשיב, להירגע, להתחבק....
בכי יכול לקחת גם 40 דקות רצופות. איך אני יכולה לעזור לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך עוזרים לילד בן 3.5 שבוכה המון - תגובה
ד``ר אורה רבר14/03/2013שלום לך אימא יקרה
אם את לא מוצאת סיבה אמיתית לבכי- אם זה לא בכי של כאב, הרי מדובר בבכי שמטרתו קבלת תשומת לב, או בכי שמטרתו לשנות את החלטתך הקודמת, (למשל משהו שלדעתך אסור והוא רוצה, או משהו שהוא רוצה עכשיו ולדעתך לא מתאים), אפשרי לו לבכות, אל תתרגשי, אל תשדלי, היי במקום שבו תוכלי לשמור עליו בלי לתת לבכי עצמו תשומת לב מיוחדת. כאשר בנך יבין שהבכי לא יעיל הוא יפסיק, זה יכול לקחת מעט או יותר זמן, תלוי עד כמה בנך למד שהבכי משרת את המטרות שלו
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד מתוסכלריקה12/03/2013
שלום
יש לי בן בן ארבע ילד שגדל ונולד באמריקה לפניי כחודש חזרנו ארצה ומיד לאחר שבוע הכנסתי אותו לגן הוא היה ממש שמח והשתלב מהר. עוד כשהיה קטן יותר במסגרות הקודמות בחו״ל תמיד ציינו בפניי שהוא נורא חכם ובוגר ואפילו מספר פעמים העבירו אותו לכיתה של בוגרים יותר. כיום לאחר 3 שבועות צוות הגן (גננת וסייעת) נגשו אליי וציינו בפניי שהילד לא מוצא עצמו בגן שנורא משעממם לו שהוא חכם ובוגר מדיי ושכדאי לנסות להעביר אותו כבר לגן חובה כי חבל עליו. התייעצתי עם מישהיא בעירייה אמרה שחבל לי על הזמן שלי ולא כדאי לנסות מכיוון שזה לפי תאריך לידה. הילד מתנגד ללכת לגן ומתחנן להשאר בבית הוא חוזר נורא אנרגטי ואפילו קצת כועס. הציעו לי התערבות של פסיכולוגית שתאבחן אותו ואז אפשר יהיה להעביר אותו האם כדאי לי או שעדיף לסיים את השנה הזאת ולחכות ולצפות שדנה הבאה בגן חובה הוא יהיה מגורה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד מתוסכל - תגובה
טובי פלד14/03/2013כדאי לך לנסות להעביר אותו למסגרת אחרת אבל תלוי איזה ,כבר עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חןיוני08/03/2013
לילדתי בת 4 מופעים נקודות חן בלי סוף לי לי ולבעלי אין דבר כזה כלומר נורמלי ולה זה מופיע כל כמה ימים נקודה חדשה
תוכלי לעזור לי ולהגיד לי אם יש דרך לעזור את ההתפרצות הזאת?והאם יש טיפול לזה?
תודה מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי
יוני11/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודות חן
לימור11/03/2013שלום לך,
אני מציעה לך לפנות עם הילדה לרופא עור לספר לו ולהתייעץ מה אפשר לעשות, איזה סוג של נקודות חן אלו?
בהצלחה
לימור:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר11/03/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות תוקפנית אצל פעוטאורי06/03/2013
שלום,
בני בן שנה וחצי והוא פעוט מאוד אנרגטי ושמח.
הבעיה היא שהוא מתנהג רוב היום באגרסיביות. מושך שיער, צובט, נופל עלינו ונוגח, דוחף את אחותו הגדולה ולוקח לה בכוח צעצועים.גם בגן מדווחים על התנהגות דומה.
יש עוד הרבה התנהגויות לא רצויות ומעטים מאוד הזמנים שהוא לא תוקפן, למשל הוא רגוע כשהוא נמצא באמבטיית מים עם אחותו בת השלוש.
אנחנו מנסים לעודד התנהגות טובה ומלמדים אותו ללטף את השיער במקום למשוך אותו אבל מאוד קשה ללמד אותו ולהסביר לו, גם בגלל גילו וגם בגלל שנראה שזה ממש טבוע בו, כל ההתנהגויות הללו . מה ניתן לעשות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות תוקפנית אצל פעוט - תגובה
טובי פלד10/03/2013אורי שלום
אלה התנהגויות טובות ובריאות ומצביעות על רמת פעילות גבוהה שאפשר לנתב לפעילויות חיוביות רבות.למד אותו והסבר לו לא להכאיב לאחרים .בהמשך הוא יבין זאת וישנה את התנהגותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עונש סביר לילדה בת שנתייםמירב05/03/2013
שלום רב,
ביתי כמעט בת שנתיים ובד"כ מתנהגת יפה. לאחרונה היא נוהגת לבדוק גבולות, לצעוק ולהתבכיין כמעט על כל דבר. בבוקר היא מסרבת שאחליף לה טיטול ושאני אלביש אותה... אני אם חד הורית והיא מאוד קשורה אליי ,אך עם כל האהבה שלי אליה אנ י מרגישה מאוד מתוסכלת וחסרת אונים. לאחרונה אני נותנת לה עונש בחדר עם דלת סגורה בערך דקה. היא כמובן צועקת ובוכה. לאחר העונש היא נרגעת. האם זה עונש סביר או שמא אני טועה. מצד אחד אני לא רוצה לחנך אותה שתהייה מפונקת, לא נעימה ועקשנית, מצד שני אני מוטרדת מהעונשים שאני נותנת לה. אנ י מוצאת עצמי צועקת עליה רבות וזה משהו שפעם לא חשבתי שאגיע אליו. חשבתי שתמיד אוכל לדבר איתה בשקט ולהסביר לה גם בשקט כשהיא טועה , אך בפועל אני מאבדת הסבלנות.
איזה "עונש" ניתן לתת לידה כה קטנה שישיג את המטרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונש סביר לילדה בת שנתיים - תגובה
ד``ר אורה רבר05/03/2013שלום לך אימא יקרה
נסי לא להשתמש בעונש.
העניקי לה הרבה חום ואהבה מצד אחד, יחד עם הצבת גבולות עקביים וברורים מצד שני
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונש לילדה בת שנתיים
לימור05/03/2013שלום לך אמא יקרה,
העונש לרוב אינו יעיל ולעיתים ניתן בלי קשר להתנהגות הילד. עונש הוא למעשה הגבלה/משהו שמונעים מהילד. חשוב שתהיה תוצאה טבעית להתנהגות כך למשל הילדה לא רצתה להתלבש ולכן היא לא תוכל לצאת לגינה. זוהי תוצאה טבעית להתנהגות. הילדה הכעיסה אותך ולכן לך אין מצב רוח לשחק איתה עכשיו במשחק שהיא מאוד אוהבת. גם זאת תוצאה טבעית להתנהגות. אגב, כשהיא עושה משהו שלא מוצא חן בעינייך את יכולה לדבר על הרגשות שלך ולהסביר לה מדוע את מרגישה כך.
את צריכה להציב לה גבולות בצורה עקבית ונחושה. תנסי להכין אותה מראש על כל דבר ולו הקטן ביותר כך למשל לומר לה: "עוד מעט אני מחליפה לך חיתול ומלבישה אותך. אח"כ תאכלי ותשתי ואח"כ נצא אל הגן..." וגם להכין אותה ולומר לה מה הציפיות שלך ממנה. "בדרך לגן אני מצפה ש.........., את חושבת שתצליחי. ותנסי כשהיא עושה דבר שאינך מעוניינת בו לנתב אותה מיד לדבר אחר רצוי למשל: אם היא זורקת או מפילה את המשחקים שלה, במקום לומר לה שוב ושוב להפסיק לבקש ממנה לאסוף ולכוון אותה לפעילות אחרת. את יכולה גם לתת לה שתי אפשרויות שהיא תבחר ביניהן. ואולי כשמתעוררת בעיה לשאול אותה מה אפשר לעשות עכשיו (בהנחה שהיא מדברת).
תנסי לשנות את הגישה שלך ותבדקי מה עובד
מאחלת לך המון הצלחה
לימור:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי בני בן ה3,צליל04/03/2013
שלום בני עוד חודש יהיה בן 3, בזמנו התייעצתי איתך ואמרת לי כמה דברים, היום זה שונה עברנו לעיר אחרת, גן חדש, אח חדש, וזה ממש מקשה עלי עם הילד, הילד עצמו ילד מקסים שעוזר לי עם התינוק, אבל יש מצבים של קנאה, שבורח עם המוצץ שלו, מציק לו ולי, לא מוכן לשחק בחדר שלו בכלל, ונרדם איתי במיטה הזוגית שלנו כל המאצמים כשלו, ניסיתי לישון בדר שלו ואז בלילה הוא קם ובא אלינו, די שובב לא תמיד מקשיב, ובעיקר מציק לאבא שלו שחי איתנו, אבל מציק לו, איך אני מושיבה שישחק איתי , מידי פעם משחק , בפלסטלינה מקראיה לו סיפור, ככה כלום גם לא צפייה בטלויזיה מעניינת אותו אין לי כרגע כסף לשים אותו בחוג, ובטיפת חלב אמרו לגשת להתפתחות הילד כי לא ממש מדבר טוב, בגן החדש ננשך, הסבירו כי דוחף ילדים לוקח להן מוצץ מהפה, בזמנו אמרת לקחת לגינה למרחבים וכן עושה את זה, אבל די מפחדת שהוא סובל מהיפר, מקשב וריכוז בבקשב מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי בני בן ה3, - תגובה
ד``ר אורה רבר05/03/2013שלום לך אימא יקרה
לאור מה שאת מתארת נראה לי כי את זקוקה ליעוץ יותר מעמיק לאבחון הילד ולהדרכה הורית בעקבות אבחון זה
טוב תעשי אם תקבלי את ההצעה של האחיות מטיפת חלב ותפני למכון להתפתחות הילד
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)