מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור בדיבורענבל01/08/2013
הילדה בת שנה ותשעה חודשים מאוד חכמה התחילה ללכת בגיל תשעה חודשים
אבל מבחינת הדיבור היא עדיין לא מדברת משפט מורכב משתי מילים .
אין לה אוצר מילים חוץ מ אבא אמא באי
אני מאוד מודאגת ( יש לה שני אחים שהתפתחותם היתה תקינה לחלחטין )
מה עלי לעשות ?
מבקשת עזרתכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בדיבור - תגובה
ד``ר אורה רבר01/08/2013שלום לך אימא יקרה
על מנת לבדוק אם יש מקום לדאגה שלך, פני לטיפת חלב שבה עקבו אחר התפתחות ביתך מרגע לידתה. אם הם יאתרו משהו שלא מתאים לנורמה הם יפנו אתכם קרוב לוודאי למכון להתפתחות הילד שבאזור מגוריך. ניתן גם לפנות דרך רופא הילדים של קופת החולים שבה את וביתך מבוטחות.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיה בגמילה מחיתוליםאולגה29/07/2013
התחלנו גמילה בגיל צעיר יחסית (שנה), ותוך קצת יותר מחודש מעיין התחילה לבקש, להתאפק וכמעט לא היו פספוסים. (קקי היא עושה רק בסיר כבר מגיל 10 חודשים). לאחרונה, מזה כחודש, חזרה לפספס פיפי (עכשיו בת שנה ו-4), ונראה כי מס' הפספוסים הולך ועולה. אנחנו לא כועסים עליה, אבל כן מגיבים (מסבירים שעושים בסיר/שירותים ולא בתחתונים, מראים שהתחתונים רטובים, ומבקשים שבפעם הבאה תודיע ותתאפק). בעוד כחודש היא תתחיל ללכת לגן (ובקבוצה שלה רוב הילדים אינם גמולים). יש לי מס' שאלות:
1. כיצד להגיב לפספוסים?
2. האם יכול להיות שלא בשלה למרות שבמשך כחודשיים ביקשה, התאפקה ולא פספסה כמעט בכלל?
3. אם לא בשלה - האם אחרי תהליך גמילה של מס' חודשים מומלץ לחזור לאחור ולהלביש חיתול?
4. לפעמים ילדים גדולים יותר צוחקים עליה כשבורח לה - כיצד עלינו להגיב? נראה שהיא נעלבת מהתגובות האלה. אנחנו מחבקים ואומרים שהכל בסדר, ולוקחים לצד להחליף בגדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה בגמילה מחיתולים - תגובה
ד``ר אורה רבר31/07/2013שלום לך אימא יקרה
אכן זוהי גמילה מאוד מוקדמת אך מי כמוך יודעת שהיא אפשרית
מה עושים עכשיו?
כאשר היא עושה פיפי בתחתונים אין להעיר ואין לדבר, אלא יש להחליף את התחתון הרטוב ללא שום תגובה, הפעוטה יודעת שעושים בסיר בשירותיים, לא צריך להזכיר בכול פעם מחדש. לא מבקשים שבפעם הבאה תתאפק ותודיע. קרוב לוודאי שבהתחלה היו כמה פספוסים, מה שקורה לעיתים קרובות אך התגובה שלכם חיזקה את הפספוסים במקום להכחידם. לכן חשוב לומר משהו כמו: " בואי מתוקה נחליף לך את התחתון שיהיה לך יותר נעים" וזהו.
ברור שהילדה בשלה ואין סיבה סבירה לחזור לחיתול.
לא ברור לי מי מהילדים הגדולים צוחק עליה? בכול מקרה יש להתעלם ואם לדעתכם היא שמעה יש לומר לילדים היא בת שנה ומותר לה לפספס.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולדנה21/07/2013
שלום,
בני בן שנתיים ושבועיים מעוניינת להתחיל לו תהליך גמליה,
אולם נתקלו במס' בעיות...
נתחיל מההתחלה... משוחחת איתו רבות על הנושא ששואלים אותו איפה צריך לעשות עונה בשירותים..עשה מס' פעמיים קקי בשירותים (עוד בזמן שהיה עם חיתול)
החלטתי להוריד לו את החיתול ביום שישי ,כל הפעמים שהיה לו פיפי עשה בתחתון לא אומר שיש לו פיפי פשוט עומד ועושה..בלילה שמתי לו חיתול ..בשבת בבוקר שוב שמתי לו תחתונים וגם עושה בתחתונים פיפי שאלתי אותו אם יש לו קקי והוא אמר כן ועשה (אחרי שעשה פיפי בתחתונים) כאילו ש לי הרגשה שלא יכול לשלוט בפיפי...
התכוונתי לנסות כה שבוע אחרי צהריים שהוא חוזר מהגן וכאשר הוא ישלוט בצרכים לשלוח אותו לגן עם תחתונים
שאני שואלת אותו אם יש לו פיפי אומר שלא ובכל זאת שאני מנסה לקחת אותו לשירותים הוא מתעצבן ותחיל ליילל
אציין שהוא יילד מאוד אינטלגנטי יודע לדבר מאוד ברור ומבטא את רגשותיו
השאלה האם להמשיך את התהליך או שהוא קטן ועדין לא יכול לשלוט על פיפי?
מפחדת שכל העיניין יבלבל אותו פעם עם חיתול פעם עם תחתון..
אודה לעזרתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתול - תגובה
ד``ר אורה רבר21/07/2013שלום לך אימא יקרה
קודם כול נראה שהילד בשל לגמילה וגם הזמן מתאים לגמילה, בגיל זה אין סיבה שלא יוכל לשלוט בעשיית פיפי, רק הוא צריך לתרגל ותרגול לוקח זמן, וצריך המון עידוד ואפילו לא טיפה אחת של כעס.
כמה הנחיות בסיסיות המתייחסות לשאלותיך
• כאשר את מורידה את החיתול עשי זאת לאורך כול שעות הערות לאורך מספר ימים. מכוון שהילד בגן עדיף לקחת כמה ימים ברצף שבהם הוא לא הולך לגן.
•התחילי בשיחת הכנה משהו כמו אתה כבר בוגר בבוקר אוריד לך את החיתול ואלביש לך תחתונים.......
•היעזרי בהמון סבלנות קרוב לוודאי שיפספס המון בימים הראשונים החליפי את התחתונים ללא כעס והטפות מוסר, כאשר מצליח עודדי.
•בזמן שנת הצהרים ובלילה המשיכי לחתל.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים- פספוסיםרויטל20/07/2013
שלום,
בתי בת 2.4, התחלנו גמילה לפני כשבוע
(לפני חודש נולדה לה אחות, היתה רגרסיה בהתנהגות אחרי הלידה של שבוע בבית ובגן וחזרנו לשגרה יחסית די מהר בהתנהגות)
בהתייעצות עם הגננת והמטפלות אמרו שלדעתן מוכנה ואף זמן מה שהיו הרבה סימנים מקדימים למוכנות: מודיעה שעשתה קקי, ביקשה מספר פעמים תחתונים , ישבה לסירוגין על ישבנון (פעם יצא ופעם לא) הראתה התעניינות מרובה בשירותים וכו'.
התחלנו את הגמילה לפני שבוע. (בלילה חיתול ובשנת צהריים בגן עם חיתול)
התחיל קשה מאוד עם חוסר רצון לשבת בשירותים.
קנינו ישבנון עם מקום לרגליים ושמנו שרפרף וזה השתפר.עשתה כמה פעמים קקי בשירותים ופיפי אין לה בעיה לעשות.
כמה בעיות כרגע:
א. לא מבקשת כלל לעשות פיפי ואם לא לוקחים אותה בפרקי זמן קבועים מפספסת. יכולה לשבת לשחק ואם בורח פיפי זה לא מפריע לה.
ב.לא רוצה לעשות קקי בשירותים, ממש בוכה כשמנסים לשכנע אותה (מבקשת חיתול) פעמיים יצא בשירותים ובמקרים אחים הצליחה לעשות (היתה מאוד מרוצה) פעמיים ברח לתחתונים והיה לה לא נעים
עם זאת היא מאוד שמחה אחרי שעושה בשירותים ונותנים חיזוקים חיוביים. ורוצה ללבוש תחתונים.
כיון שאנחנו לא רוצים לחזור אחורנית, כמה שאלות להמשך התהליך:
א. האם לקנות גם סיר ולתת לה לבחור מה עושה איפה ? לא יכול לבלבל?
ב. איך לגרום לה ללמוד להתאפק ולבקש ללכת לשירותים כשיש פיפי?
ג. מה זמן סביר בו צריכה להיות גמילה לפחות מפיפי? והאם באמת נכון להמשיך בתהליך?
ד. מה עושים ביציאות מהבית? האם אפשר לשים חיתול למקרים חריגים?
ה. איך להתמודד ולהרגיע את הסירוב לקקי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים- פספוסים - תגובה
טובי פלד20/07/2013רוויטל שלום
לגבי הסיר את יכולה לקנות לה סיר ולתת לה לעשות איפה שבא לה.. לגבי היתר ,תפסיקו לדבר על זה . תנו לה לעשות איך שהיא רוצה. אל תלחיצו אותה. לדעתי מערכת העצבים שלה עדיין אינה בשלה. זה יבוא מעצמו ובמהירות. לחץ רק מקלקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה את ראשהליאור17/07/2013
שלום רב,
ביתי בת השנתיים נוהגת בזמן "עצבים" להכות את ראשה בחוזקה ברצפה.כיצד ניתן למנוע? חשוב לציין שמחוץ לבית הילדה מתנהגת אחרת לגמרי- מאוד שקטה . בבית משתוללת ומלאת חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה את ראשה - תגובה
טובי פלד18/07/2013ליאור שלום
כנראה, רק כנראה את מפנקת את הילדה ונותנת לה כל מה שהיא רוצה, לא שמה לה גבולות ולכן היא מתוסכלת מאד כשלא מקבל את מה שהיא רוצה.מחוץ לבית מתייחסים אליה אחרת וגם היא מגיבה אחרת.
כדאי לך לנסות לשים גבולות .אךל תתרגשי מהמכות של הראש על הרצפה. תתעלמי מזה . זה יעבור.סך הכל ילדה שלך בסדר גמור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמול מפיפי בטיטול כבר שנה וקקי לאחני12/07/2013
שלום, בני בן ה 3 וחצי מאוד חכם ובוגר - ילד רביעי - גמול מפיפי שנה מטיטולים, הוא מאוד אוהב טיטולים... מחבק אותם ומתרגש שאני מחליפה לו ציורים. קקי הוא לא מוותר רק בטיטולים.הוא סוג של ילד פחדן, הןא מפחד גם בימי הולדת מבלונים מרעשים חזקים וכו' אני לא יודעת אם זה קשור אבל הוא פחדן. הוא אמר לי שהוא מפחד לעשות קקי בשירותים והוא לא רוצה. ניסינו אין ספור פעמים וגם הבטחנו לו מתנות ופרסים. בעוד חודש הוא עולה לגן עריה ואני ממש אובדת עצות. הגענו למצב שאנחנו כועסים עליו... כי אנחנו לא יודעים איך להתמודד בהתחלה היינו סובלנים. עלה רעיון לא לקנות יותר טיטולים הביתה. אבל האם זאת השיטה? הוא לא מסכים בישבנון ולא בסיר. את שלושת ילדיי הגדולים גמלתי בסדר איתו אנחנו תקועים. איך להמשיך להתמודד איתו? האם להרפות ממנו ולהציע לו לעשות בשירותים ביפה ואם לו אז להשים לו טיטול? כך פעלנו עד היום או לשנות אסטרטגיה ולהוציא את הטיטולים מהבית לאלתר ולתת לו להתמודד??? שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמול מפיפי בטיטול כבר שנה וקקי לא - תגובה
טובי פלד14/07/2013חני שלום
אל תפחדי .הילד שלך יגמל ויעשה קקי כמו כולם , זה יקח לו יותר זמן. אני לא מציע להלחיץ אותו ולא מציע ללחוץ עליו. תני לו את הזמן. תעזבו את זה לחלוטין. זה יבוא מעצמו.אל תתרגזו עליו . לילד יש רמה יורת גבוהה של חרדות רבל הוא יתגבר על זה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן שלוש וחצי לא ממושמע כללשי10/07/2013
שלום רב,
לילד אין בכלל מודעות של מה מותר ומה אסור. זורק דברים שופך אוכל מכה את בני הבית (יש לציין שבגן מעולם לא שמענו תלונה מהגננת) חסר ביטחון לגמרי גם עם ילדים וגם עם מבוגרים יותר. בבית "גיבור גדול"
מה עושים??
ארוחה= סיוט
מקלחת= סדום ועמורה
טיול בקניון= השתטחות ובכי אם נתקל בהתנגדות
לא מרוכז ואין לו רצון לשבת וללמוד דברים חדשים
עקב כך הוא מאוד מפריע ליחס שלנו כלפי הילדה הגדול ממנו.
פשוט לוקח את כל תשומת הלב.
אנא עיזרו לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן שלוש וחצי לא ממושמע כלל - תגובה
טובי פלד11/07/2013שלום רב שי
הילד כנראה מאד מפונק , חסר גבולות,. צריכים להתחיל חינוך מחדש.אני מציע שתלכו לייעוץ.בניתיים תעמידו לו גבולות ברורים. תגובה מידית על כל התנהגות לא נאותה שלו.עובדה שסגן הוא מתנהג בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה בגןדנית07/07/2013
שלום.בני בן שנתיים ושלוש.גמול מזה שלושה שבועות בבית.בהתחלה הסכים רק בסיר ולאחרונה עושה עם ישבנון באסלה.הוא עושה קקי ופיפי בלי בעיה.בשנת צהרים בלי טיטול ולא מפספס.בליחה קם יבש.בכללי הוא לא מפספס ועושה המון בסיר בבית. הבעיה מתחילה בגן.לפני כשבוע התחלנו גם בגן ומאז הוא ממש לא מסכים לעשות שם .למרות שקניתי לו סיר לגן והייתי אותה קצת בגן.והוא רואה את כל הילדים בגן .הוא מתאפק כל היום.כשאני באה הוא לא מסכים לעשות בגן אפילו לא בסיר .לבסוף יצאנו לחצר והוא עשה בחוץ. מה עושים? אני לא רוצה להחזיר טיטול בג. כי בבית הוא לא מפספס ועושה מקסים באסלה.ומצד שני לא בריא להתאפק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה בגן - תגובה
טובי פלד11/07/2013שלום דנית
יש כמה דרכים לפתרון. הילד כנראה בחרדה בגן,אולי ילד רגיש במקצת.
אפשר לדבר אתו ולשאול אותו איך לפתור את הבעיה. אפשר להחזיר חיתול עד שהוא ירצה להוריד אותו.
לדבר אתו בלי לחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי בלילהאמא עייפה01/07/2013
הבת שלי בת 13 חודשים
בשבועות האחרונים היא מתעוררת כל לילה בין 3:00 ל 4:00 עם קקי. זה לא היה בעבר וגם הקקי נראה לי תקין אבל זה מפריע לה לישון וכמובן גם לנו.
יש לציין שיש לה יופי של יציאות במשך היום היא אוכלת מצויין מוצקים ועדיין יונקת.
עלתה בי מחשבה שאולי היא עושה זאת בכוונה מכיוון שבעקבות תהליך של הרדמות עצמאית אנחנו כבר לא מוציאים אותה מהמיטה בלילה אלא רק נכנסים אומרים שלילה וישנים ויוצאים מהחדר אבל כשיש לה קקי בחיתול אין לי ברירה אלא להוציא אותה מהמיטה ולהחליף לה. ואני חושבת שאולי זה מה שהיא באמת רוצה. - נשמע הגיוני???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקי בלילה - תגובה
טובי פלד01/07/2013הי שלום
שום דבר לא נעשה בכוונה.
זה תהליך ביולוגי של חילוף חומרים.אל תעשי כולם תמשיכי להחליף. ותראי אם זה עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל בת שנה ושלושקרין30/06/2013
היום הייתי עם בתי בת השנה ושלוש בגן השעשועים.ילדה אינטלגנטית מאוד באופן כללי. היא נהנית להתנדנד ולהתגלש, לזחול על החצץ.
אני ובעלי ישבנו על הדשא והנחנו אותה לידנו. היא החלה לבכות.ניכר היה שהתחושה של הדשא לא היתה לה נעימה.היא ישבה עם רגליים מורמות, כנראה מהעקצוץ של הדשא. היא נמצאת במשפחתון כמעט ולא פוגשת את הדשא ביום יום.
ישבנו מספר דקות ואז קמנו כדי ללכת הביתה. קראנו לה שתבוא אלינו והיא לא היתה מוכנה לזוז ובכתה. החלטנו שאנחנו לא מוותרים לה ומרימים אותה אלא נותנים לה להתמודד עם זחילה קצרה עד אלינו על הדשא. (היא עדיין לא עומדת- גם מחוסר ביטחון ומפחד)
במשך 45 דקות עמדנו וקראנו לה לבוא אלינו אך היא צרחה וצרחה ולא זזה מילימטר.בסוף הרמנו אותה.
אנחנו מתייסרים בשאלה האם פעלנו נכון. האם לא לוותר לה ולתת לה להתמודד, או להבין שזה פחד זמני ובינתיים לחשוף אותה כמה שיותר למרקמים ולהתנסויות חדשות? האם בהשאירנו אותה בוכה במשך זמן רב אנחנו גורמים לה לסוג של "אשמה" על חוסר המסוגלות שלה?
סיטואציה דומה היתה כשלקחנו אותה לים. גם שם היא צרחה כשראתה את הים, ולקח זמן רב עד שהרגלנו אותה לחול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים אצל בת שנה ושלוש - תגובה
ד``ר אורה רבר01/07/2013שלום לך אימא יקרה
אין טעם להתעקש יש להרגיל לאט לאט
בפעם הבאה הניחו אותה על הדשא ואם היא בוכה הרימו אותה ברוך, והניחו אותה על משטח אחר שנעים לה יותר. בלי כוח בלי להתעקש על דברים שאינם ממש חשובים.
גבולות ברורים ותקיפות יש להפעיל רק על מה שבאמת מאוד חשוב, כמו חגורת בטיחות באוטו. קשירה בעגלה, הימנעות מנגיעה בשקעי חשמל וכו....
אפשרו לה מגוון התנסויות בחשיפה איטית
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת ללא גבולות ..שירן30/06/2013
שלום ,
היה לי קשה לבחור כותרת , יש מספר נושאים שאני מתקשה להתמודד איתם .
אני אמא לתינוקת בת 2 ושמונה חודשים , ילדה יחידה לזוג הורים צעירים החיים בבית קטן .
הילדה לא נרדמת בשעה מוקדמת , היא שוכבת במיטה גם שהיא נורא עייפה ולא נרדמת , היא רואה קצת טלויזיה ואז אני מכבה לה .. היא מתחילה לבכות ולצרוח אתמול בכתה כמעט שעתיים עד שכבר לא יכולתי נתתי לה אקמול ונרדמה עליי , יצאתי כבר מדעתי אין לה הרתעה אני ואבא שלה צועקים עלייה היא לא נרתעת מכלום .
דבר נוסף שהיא עושה ברגע שהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה היא עושה פיפי בבגדים , האם זה בכוונה או שיוצא לה בגלל הבכי ?
אנחנו כבר מתוסכלים ולא יודעים מה לעשות , כלום לא מפחיד אותה והיא לא נרתעת .
בבקשה עצות ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת ללא גבולות .. - תגובה
טובי פלד30/06/2013הי שירן
הצעקות והעצבים שלכם מיותרים.גם לא עוזרים. אולי זו ילדה שהתרגלה לקבל כל דבר ? אם היא לא ישנה אתכם בחדר תנו לה לישון אתכם בחדר. אם לא אחד מכם יכול להיות אתה עד שהיא נרדמת . לגבי הפיפי אל תעשו כלום תחליפו לה בשקט. תעמדו על מה שחשוב לכם בלי לוותר אבל בלי צעקות. אם זה לא עובר תוך חודש פנו לייעוץ, או פנו שוב לפורום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת ללא גבולות..
שירן01/07/2013תודה על התשובה שלך ד"ר ..
היא אכן ילדה יחידה ונכדה יחידה ומקבלת מה שהיא רוצה , היא ישנה איתנו במיטה , אם לא איתנו , לא נרדמת ...
כשהטלויזיה דולקת היא לא נרדמת ושאני מכבה היא לא מפסיקה לבכות ולצרוח להתפרע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת אי שפיותטלוש30/06/2013
שלום רב ,
אני כ - 4 חודשים אחרי הלידה הראשונה שלי ואני מרגישה ממש רע.
כל פעם שאני מקבלת מחזור (לוקחת גלולות) אני מרגישה שההורמונים שלי משתוללים יותר מאי פעם ויותר מלפני ההריון. אני מוצאת את עצמי כעוסה ועצבנית על כל דבר ועל כל אחד. פתאום אני בוכה בלי שום סיבה כביכול ואין לי כוח לכלום.
גם הדימום של המחזור גבר , מופיע לי כאב ראש ואני הרבה יותר עייפה.
לפני ההריון הייתי עצבנית למשך יום אחד (הרבה פחות מהיום) והיו לי כאבים ואח"כ הכל היה עובר.
האם יש משהו שאפשר לעשות בנידון? האם מדובר בדיכאון אחרי לידה?
אני מרגישה ממש חסרת אונים ולא יודעת כבר למי לפנות ומה לעשות :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת אי שפיות - תגובה
טובי פלד30/06/2013טלוש שלום
אל תאשימי את עצמך .ההורמונים משתוללים וגורמים למצבי רוח כאלה. פני לרופא נשים או לפסיכיאטר. את תרגישי יותר טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא גמילה מחיתולםרינת27/06/2013
למומחי הפורום שלום רב,
בני בן שנתיים וחצי. במרץ הייתה לו עצירות אחת מאוד כואבת ונראה לי שמאז הוא התחיל בעצם להבין ולהתעסק עם התובנות לגבי צרכים. מאז אותה עצירות יש איזשהי "עצלות" של מערכת העיכול- הוא פשוט לא עושה קקי במשך יומיים או שלושה ואז כשהוא כבר לא יכול לדחות את זה - זה נורא כואב ביציאה.
לפני כחודש וחצי הוא גמל את עצמו לבד מחיתולים- אני לא עודדתי וקידמתי אותו בשום צורה אלא הוא בא אליי ואמר לי שהוא ילד גדול והוא צריך תחתונים ושהוא עושה פיפי בשירותים. מאותו רגע הוא עם תחתונים, לא פספס אפילו פעם אחת וגם ישן כל הלילה- 10 שעות- עם תחתונים ללא שום פיספוסים או בריחות. אני לא מרגישה שהוא בגמילה- אני מרגישה שמאז ומעולם לא היו חיתולים בחיינו!
הבעיה היא בקקי. התחלה הוא ביקש חיתול ואז עשה קקי, אח"כ הוא התחיל לעשות בתחתונים. כמו שאמרתי הוא מתאפק כמה ימים ולא עושה וכשהוא עושה זה יוצא נורא קשה וגם הוא מאוד מאוד מאוד מתבייש בעצמו. אני אומרת לו שזה בסדר וזה לא נורא ושאני סומכת עליו שפעם הבאה הוא יעשה בשירותים. בשבוע האחרון- פעמיים הוא עשה בשירותים וזו כבר התקדמות אבל זה נעשה בכאב, קושי ובכי רב.
לדעתי יש פה אלמנט גם של פחד וכאב מעצירות וגם הפחד לעשות בשירותים כי הוא באמת מפחד שהקקי יוצא בשירותים. אני מנסה לזרום אבל זה משפיע על האכילה שלו ועל המצב הרוח שלו. אני מרגישה שהוא עצור כזה.
מה עליי לעשות?
תודה רבה על התמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא גמילה מחיתולם - תגובה
טובי פלד30/06/2013שלום רינת.
עצירות זה קודם כל משהו פיזיולוגי,נטייה של מערכת העצבים.אני מציע בשביל ההתחלה לא להתייחס לזה יותר מדי,לא לההראות כעס או לחץ. לעודד ללכת לשרותים מיד .אפשר גם להתייעץ עם הרופא ולתת משלשל עדין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רינת...
דידי30/06/2013מניסיון, ממליצה לך להתייעץ עם ד"ר אורה רבר. עברתי אצלה הדרכה בנושא גמילה מחיתולים ואני באופן אישי מאוד מתחברת לגישה שלה.
ולדעתי האישית, בשום פנים ואופן לא להשתמש במשלשלים עבור הילד! וזו דעתי האישית בלבד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3וחודשיים, לא קשוב ולא גמולצליל26/06/2013
שלום בני בן 3וחודשיים עברנו עיר, נולד לי לפני חצי שנה תינוק, יש לוחדר עכשיו משלו עד עכשיו ישן איתנו(לצערי לא נכנס כלל לחדר הזה ישן איתנו)הרבה דברים עבר ב7חודשים האלו, ואני רואה את הקושי, יש מצבים שהוא נהדר מקשיב משחק בפלסטלינה, יש מצבים שעושה דווקא אחרי שהבאתי לו דברים והרעפתי אהבה פתאום קופץ לכביש לא יודעת כבר איך להתנהג איתו, לא ישן בחדר שלו, מרים יד על אבא שלו עושה לו דווקא, לא גמול מבקשת שיגיד , זה בקושי שעוזר מפחדת בגן עיירה כי לא מקבלים ילדים עם טיטול, עזרה בבקשה , התחלתי לתת שמן דגים ב3שבועות האחרונים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לבעיה של הילד בן ה3
צליל27/06/2013היום היה מקרה מזעזע, הייתי אצל הורי ובני הגדול נשך את התינוק באצבע שלו התינוק לא נרגע בכה ללא הפסקה עד שהתעייף, אני לא יכלותי לראות את המחזה הנוראי סטרתי על הלחי של בני,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לבעיה של הילד בן ה3 - תגובה
טובי פלד30/06/2013צליל היקרה
קודם כל אל תרגישי כל כך גרוע כי נתת לוסטירה.שום נזק לא נגרם לו. אולי זה יעזור .זה בסדר גמור שהוא ישן אתכם בחדר זה רק מחזק אותו. לגבי התוקפנו והדווקא.יתכן ופינקתם אותו יותר מדי ולא שמתם לו את הגבולות.הילד כנראה נולד עם רמת תוקפנות ופעילות גדולה ויתכן שהוא גם מקנא בתינוק.עליכם להיות מאד תקיפים הנוגע לפגיעה בתינוק.הוא ילמד להתייחס לתינוק ובסוף הם יהיו חברים טובים. אבל יתכן שאתם צריכים ייעוץ יותר ממוקד ומפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לילד בן ה3 שנים,
צליל06/07/2013היי תודה רבה, באמת לא ידעתי הייתי בטוחה שעשיתי נזק, יעזור הסטירה שנתתי? אני לא בעד להמשיך ולתת זה קרה חד פעמי, היכן יש מקום לקחת את הילד שיבדקו יראו יעשו לו איבחון, כרגע עבר איבחון לגבי הדיבור ומחכים בתור אני מחפשת משהו שיראו אותו באופי, הריגשי שלו, רופא ילדים אמר שיתן לי הפניה לפסיכולוג ילדים אני במכבי לא יודעת אם יש סיבסוד אתה יכול להפנות אותי? זה מחמיר מיום ליום ערב שבת חזרנו מהורי בעלי היה בדירה איך שהגענו בעלי חיכה למטה נישק וחיבגק אותו ובכלל לא התייחס לתינוק בכוונה, שעלינו ישר הילד ירק על בעלי בעט בו, ונתן סטירה, אני חסרת אונים כבר, (לוקחת את הילדים להורי כדי לשבור את המתח שבבית)ודי קשה העיניין של המיטה כי בעלי יצא מהחדר ולא ישן איתנו חצי שנה, כי אין מקום לשלושה,שבת שלום,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לילד בן ה3 שנים, - תגובה
טובי פלד07/07/2013שלום צליל
לדעתי הילד מרגיש שהוא יותר חזק ממכם ומרגיש שאתם צריכים לעשות מה שהוא אומר לכם.הוא מרגיש השולט והדומיננטי בבית.האהבה שאתם רעיפים אליו מתפרשת אצלו כחולשה.
כשהאבא לא ישן עם האמא והילד לוקח את מקומו הוא מרגיש השולט ורצה לסלק אוטו מהטריטוריה.
האופי התוקפני של הילד בא לידי ביטוי.
כדאי ללכת לייעוץ פרטני ממוקד. אפשר לפתור את הקושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה לא אומר הברותנועה23/06/2013
שלום,
בני בן כמעט שנה, עדיין אינו אומר הברות כמו: בה, מה, טה... אומר רק הברות גרוניות.
אציין שעושה רושם שכל ההתפתחות איטית. רק לפני שבוע התחיל לזחול על הגחון ועדיין לא יושב. טונוס השרירים תקין.
נמצא במעקב של רופא ילדים. רופא הילדים המליץ לחכות עד גיל שנה, עוד כ- 3 שבועות, לפני תחילת בירור מקיף יותר.
מהי המלצתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה לא אומר הברות - תגובה
טובי פלד26/06/2013נועה שלום
עושה רושם של הבשלה איטית .כל עוד הילד במעקב תעשי מה שהרופא אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)