פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעת הוצאת ילד מהגן
    נועה
    01/09/2013

שלום, בני בן השנה וארבעה חודשים נכנס בימים האחרונים למסגרת חדשה לראשונה בחייו. בגן 24 ילדים שרובם גדולים ממנו. כצפוי הוא בוכה הרבה ועוברים עליו ימים לא פשוטים.
    שאלתי היא כזאת, כרגע אינני עובדת באופן קבוע, לכן יש לי אפשרות לרוב להוציא אותו מהגן בצהריים לפני השינה כך שיישן במיטה שלו ויתעורר עם אמא בבית. הבעיה היא שאצטרך לפעמים להשאיר אותו יום שלם (כפעמיים בשבוע). האם זה מבלבל מידי בשבילו? האם עדיף להשאירו יום שלם תמיד על מנת למנוע את הבלבול? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעת הוצאת ילד מהגן

הוספת תגובה

• שעת הוצאת ילד מהגן - תגובה

טובי פלד
    01/09/2013

עדיף להשאירו יום שלםבגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשה ותינוקות
    שביט
    31/08/2013

שלום, רציתי להתייעץ לגבי חופשה בת שלושה ימים ללא הילדים. הגדול בן שנתיים והקטנה בת 10 חודשים. תחושת הבטן שלי היא לא לעזוב אותם וליסוע אבל אשמח לחוות דעת מקצועית בנושא. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חופשה ותינוקות

הוספת תגובה

• יש סיבה שדילגו עליי?

שביט
    01/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשה ותינוקות - תגובה

טובי פלד
    08/09/2013

שביט שלום
    לדעתי לא יגרם להם נזק כלשהוא .חרדה מסוימת בעיקר לקטנה.שתעבור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאת תמל
    גליה
    30/08/2013

שלום
    ביתי בת ה4 וחצמ חודשים ניזונה מהנקה ולאחרונה לאור חזרה לעבודה ניסינו תמל. עד גיל חודש קיבלה סימילאק בביהח ובעוד הזדמנות ועבר בסדר.. עד עכשיו רק הנקה ולאחרונה כשניסינו היר מקיאה כשעתיים לאחר האכילה, גם אם מדובר בכמות קטנטונת10 מל. באחת הפעמים עירבבנו עם כף דייסת קורנפלור ולא הקיאה. האם ייתכן אלרגיה לחלב למרות שלא אחרי כל פעם? מה לנסות לתת בכל זאת?? האם פורמולות נטולות לקטוז או סימילאק קומפורט עם חלבון מפורק??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הקאת תמל

הוספת תגובה

• הקאת תמל - תגובה

טובי פלד
    31/08/2013

זו שאלה לרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל במשפחתון
    ויקי
    28/08/2013

שלום!

התאומים שלנו (בנים זהים) בני שנה וחודש ומאתמול הם התחילו ללכת למשפחתון פעם ראשונה.
    חוץ מהם יש שם עוד חמישה ילדים בגילאים - ילדה בגיל שנה, 2 ילדים בגיל תשעה חודשים, 3 ילדים בגיל 7 חודשים.

האם זה טעות לשים אותם במקום כזה והאם זה יכול להשפיע לרעה אלהים?
    איזה גילאים כדאי שיהיו איתם והאם מומלץ להחליף משפחתון?

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    גיל במשפחתון

הוספת תגובה

• גיל במשפחתון - תגובה

טובי פלד
    28/08/2013

שלום ויקי
    אין מה לדאוג בגיל הזה .לא יקרה לילדים דבר רע.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מאמבטיה כתוצאה מקקי באמבטיה
    יפעת
    24/08/2013

הבן שלי בן שנה ו-10 חודשים, אהב מאוד אמבטיות. לפני שבועיים הוא עשה פעם ראשונה קקי באמבטיה ומאז לא מוכן להתקלח. ניסינו כל דבר אפשרי. שינינו אמבטיה, שעות וכו'. הוא צורח, מכחיל ולא מוכן לכלום. מה לעשות?

הוספת תגובה

• פחד מאמבטיה כתוצאה מקקי באמבטיה - תגובה

טובי פלד
    25/08/2013

שלום יפעת
    את יכולה לעשות
    1. לעזוב את עניין האמבטיות ולעשות לו רק מקלחת או לנגב אותו במגבת רטובה.
    לא יגרם לו שום נזק בריאותי ולאחר זמן של חודש לערך הפחד יעלם. לא להילחץ ולא להלחיץ.
    זה מה שאני מציע. בהצלחה. ספרי לנו מתי הפחד העבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    דנה
    20/08/2013

שלום רב,

בני בן שנתיים וחודשיי התחלתי איתו לפני כמה ימים תהליך גמיילה :
    ביום הראשון היה עושה פיפי בתחתון ולאחר מכן היא אומר "אוייי פיפי" למרות שבהמלך היוםהייתי שואלת אותו אם יש לו פיפי/קקי וגם לוקחת אותו לשירותים, קקי הוא כן עושה בשירותים אבל רק לאחר שאני לוקחת אותו לשירותים,
    ביום השני גם 100% החמצות של פיפי , קקי היה עושה בשירותים גם רק לאחר שאני הייתי לוקחת אותו
    ביום השלישי כבר פחות היה מפספס פיפי אבל עדין לא מבקש ללכת לשירותים רק לאחר שהיינו לוקחים אותו ומנסים לשכנע אותו לעשות...עשה מס' פעמיים אבל רק בישיבה ולאחר שנלחצו עליו לעשות ,
    יש לי הרגשה שיש לו פיפי במשךהיום אבל הוא מתאפק ולא מוכן לעמוד בשירותים,
    אציין דווקא שאת הקקי עושה בלי בעיה שמח שהו עושה ומלהב אבל גם שוב לא אומר שיש לו קקי רק שלוקחים אותו
    בבוקר הוא קם ורציתי להחליף לו בגדים וחשב שאני שמה לו טיטול ואמר לא רוצה טיטול!
    השאלה האם בכלל הילד מוכן? הרי הוא לא אומר שיש לו פיפי/קקי רק שאנחנו לוקחים או שואלים אותו וגם עונה רק בקשר לקקי האם זה נורמלי שכרגע רוצה לעשות רק בישיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

טובי פלד
    21/08/2013

שלום שרון הכל נורמלי אצלו החושים מתחדדים והקצב הוא שלו לחץ לא יעזור רק יפריע.
    תנו מה שהוא מבקש והוא יגמל הכי מהר וטוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאפקות בגמילה
    יסמין
    18/08/2013

שלום רב!
    אני אמא לתאומים בני שנתיים וחצי (בן ובת)
    התחלנו גמילה לפני יומיים, וזה הולך כך:
    הבן- ביום הראשון פספס כל הזמן, למחרת בבוקר פספס ואז התחלנו לתת פרס על הצלחות... מאז כמעט ולא מפספס.
    לפני שנת הצהריים כל כמה דקות ביקש פיפי ואכן עשה בשירותים.
    בשינה שמנו טיטול, וכשהתעורר לא רצה להוריד... אחרי ששכנענו להוריד הוא פספס כמה טיפות כל פעם והמשיך בשירותים.
    אגב, קקי הודיע לנו רק תוך כדי ולא לפני ולא רצה להמשיך בשירותים.
    האם אנחנו נוהגים איתו בסדר?
    לגבי הבת- מתאפקת מס׳ שעות (3-4), היום כמעט ולא פספסה.
    אבל... אחרי התאפקות ארוכה מגיע הרגע שהיא כבר ממש לחוצה אומרת פיפי/קקי אבל כשהיא לבושה היא לא מוכנה להוריד בגדים ולשבת באסלה.
    (כשהשארתי אותה בבוקר בלי תחתון ישבה באסלה בלי בעיה...)
    בעלי מצא ״שיטה״ להגיד לה לשטוף רגליים באמבטיה ואז היא נכנסת והוא שוטף רגליים, והיא עושה פיפי....
    אני לא בטוחה שזו דרך נכונה... מה דעתכם?
    אגב, קקי עשתה בתחתון ואפילו לא אמרה אחרי שעשתה.
    אני קצת מודאגת מהילדה... אשמח לתשובותכם!
    תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    התאפקות בגמילה

הוספת תגובה

• התאפקות בגמילה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    19/08/2013

שלום לך אימא יקרה
    בעקרון בגמילה צריך לקחת בחשבון בשלות, וכאשר מגיעים למסקנה כי הילד/ים בשל, מתחילים גמילה. בשלב הגמילה יש להיעזר בהמון סבלנות להיות עקביים ולא להתייאש. לא לתת פרסים לא למצוא "פטנטים". להוריד חיתול, לצפות להרבה פספוסים, לא לבקר, לא להילחץ, להחליף תחתון ולהיעזר בהרבה סבלנות. אפשר להזכיר לילד כול מחצית השעה ללכת לשירותים, אך לא לנדנד כול כמה דקות, בסוף זה מצליח.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטול
    לאה
    17/08/2013

שלום,
    בני בן שנתיים וכמעט חודשיים ואני מעוניינת להתחיל איתו גמילה ,
    עשה מס' פעמיים קקי בשירותים רוב הפעמיים זה כאשר שאלתי אותו יש לך פיפי?והוא ענה לא ובכל זאת לקחתי אותו לשירותים הוא עומד ואומר שי לו קקי אני משיבה אותו והוא עושה ויצא גם םעמים בודדות שאמר לבד שיש לו קקי,
    הבעיה היא עם הפיפי לא עשה אפילו פעם 1 פיפי בשירותים רק בתחתון ואז אומר אויי פיפי,
    בנוסף שאני שואלת אותו יש לך פיפי הוא ישר אומר לא ולא רוצה ללכת לשירותים ממש מתעצבן מזה שאני לוקחת אותו ב"כוח" לשירותים ומתחיל ליילל,
    [רגע עושה באסלה קקי ודווקא מאוד שמח אחרי זה והולך לספר לאבא ולמשפחה שעשה .
    השאלה האם מוכן בכלל לגמילה כיון שהוא לא עושה פיפי בשירותים בכלל(בינתיים בתהליך יומים רצופים)
    בשנת צהריים ולילה או שיוצא מהבית לטייל הוא עם טיטול גמילה.האם זה בסדר?
    אציין שאני לא נמצאת איתו בבית להמשך הגמילה אלא הבתות ..זה בסדר?
    בכללי ילד מאוד נבון מבין עיניין יודע לבטא את עצמו מצויין!
    אודה לעזרתך.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטול

הוספת תגובה

• גמילה מטיטול - תגובה

ד``ר אורה רבר
    19/08/2013

שלום לך אימא יקרה
    בעקרון בגמילה צריך לקחת בחשבון בשלות, וכאשר מגיעים למסקנה כי הילד בשל, מתחילים גמילה. בשלב הגמילה יש להיעזר בהמון סבלנות להיות עקביים ולא להתייאש. לא לתת פרסים לא לקחת בכוח לשירותים. להוריד חיתול, לצפות להרבה פספוסים, לא לבקר, לא להילחץ, להחליף תחתון ולהיעזר בהרבה סבלנות. אפשר להזכיר לילד כול מחצית השעה ללכת לשירותים, אך לא לנדנד כול כמה דקות, בסוף זה מצליח.
    מצוין שישן עם חיתול גמילה, אפשר גם אם חיתול רגיל, הרבה יותר זול.
    מוטב שלפחות בשבוע הראשון תהיי את איתו ברצף ואחר כך תדריכי בדיוק את הסבתות מה לעשות ובמיוחד מה לא לעשות- לא בכוח, לא לנזוף לא להזכיר כול כמה דקות.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת גמילה
    אמאלה
    17/08/2013

בתי בת שנה ו - 9, אני מרגישה לפי כל הסימנים (לרבות היכולת להתאפק כשהיא רוצה) שהיא מוכנה לגמילה. אבל אני נתקלת בשתי בעיות: 1. כולם אומרים לי כל הזמן שהיא ממש קטנה, ו - 2, נראה לי שהיא לא ממש רוצה.

אני אסביר:
    התחלנו את התהליך לפני שבוע, ועברנו כמה שלבים: בשלב הראשון היא הסכימה לשבת בסיר כמה פעמים, לפעמים אפילו דקות ארוכות, פעם אחת אפילו עשתה מיוזמתה (ביקשה לשבת ועשתה). בשלב השני (בערך אחרי יומייים...) היא עדיין מוכנה לשבת על הסיר, אבל איך שמרגישה שיוצא לה היא קמה ועושה על הרצפה, או גרוע מזה- צורחת עד לב השמיים שהיא רוצה טיטול. ביומיים האחרונים, היא כבר לא מוכנה לשבת על הסיר בכלל - ועושה בבית בכל מקום שיוצא לה, מודיעה רק אחרי שהיא עשתה (כשיוצא קקי קצת נלחצת). יש לציין שכמובן כל הצלחה לוותה בקריאות הידד, טלפון לאבא / סבתא וטקס פרידה מהפיפי בשירותים...

העניין הוא, שניסיתי הליך הדרגתי של הוצאת החיתול רק בבית אבל קראתי בכל מקום שלא ממליצים על זה כי זה מבלבל אותם. מצד שני, להוציא לה לכל היום זו בעיה כי עכשיו קיץ ומבלים בגני שעשועים ואצל הסבתות והן עושות לי פרצופים, כי "היא קטנה מדי" ולא בא לי להתמודד גם איתן. אני לא יכולה להשאיר אותה עכשיו שבועיים בבית...

אני לא מספיק מנוסה כדי לדעת האם ההתנהגות שלה (שהיא עושה בכל מקום בבית ולא מבקשת או מודיעה) היא חלק מהתהליך, או שמשהו לא בסדר. האם היא לא אמורה מתישהו להרגיש שזה לא נעים לה?...

אני ממש אובדת עצות ולא מעוניינת להחזיר לה את הטיטול בכל מקרה.

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת גמילה

הוספת תגובה

• ועוד נקודה אולי חשובה

אמאלה
    17/08/2013

אנחנו עושים איתה ישיבות יזומות (אני יודעת מתי הולך לצאת לה, וגם היא כבר מודיעה) אבל אם היא מסכימה לשבת, היא יושבת ומתאפקת עד שהיא קמה ואז היא עושה על הרצפה.

לא אכפת לי שהתהליך יהיה ארוך, אני רק רוצה לוודא שאני עושה אותו נכון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילת תאומות
    תתיאנה
    15/08/2013

בוקר טוב,

אני אמא לתאומות בנות שנתיים וחודש. כבר מלפני כמה חודשים אחת התאומות התחילה לבקש שאני אוריד לה את החיתול בכל פעם שהיא עושה קקי או פפי. נראה לי שזה מפריע לה ושכבר היא מוכנה לגמילה. יש לציין שהיא מדברת ברור ומתאימה לגילה. לעומתה אחותה לא הגיבה לא מעניין ואתה כל הנושא הזה, לכן אמרתי אני מתחילה גמילה עם זאת "שמוכנה".

הבאתי סיר ושמתי ליד השירותים והסברתי לה שאנחנו מורידים חיתול ועושים בסיר או באסלה איפה שאת רוצה. פתאום השנייה רצתה להוריד וללבוש תחתונים ולעשות בסיר ,
    אמרתי יאללה נתן לה הזדמנות.

היום אני אחרי 10 ימים, הילה "המוכנה" עושה לי את המוות, לא רוצה לשבת לא על סיר ולא על אסלה כל היום מפספסת, בכל פעם שאני שואלת אותה אם יש פיפי היא עןנה לא,
    היא רוצה תיתול, והשניה כמעט גמולה, אני מזכירה לה והיא נכנסת בכיף, היא מודיעה לפעמים, מפספסת פה ושם אבל לא משהוא רציני. מה לעשות האם להחזיר לילדה שמסרבת ובוכה וצועקת שלא רוצה לשבת על האסלה את החיתול ולחכות עוד קצת ???
    או להיתעקש?? זה ממש נהיה קשה איתה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילת תאומות

הוספת תגובה

• גמילת תאומות - תגובה

ד``ר אורה רבר
    15/08/2013

שלום לך אימא יקרה
    לגבי זאת שהולך איתה יפה המשיכי כפי שאת עושה היום, אל תזכירי יותר מאשר פעם בחצי שעה ואם היא מפספסת החליפי את התחתון בלי להוסיף מילים מיותרות.
    ומה עושים עם ה"מוכנה"?
    עושה רושם שה"מוכנה " "עושה דווקא". נהלי איתה שיחה קצרה כאשר אחותה לא נוכחת ושאלי אותה אם היא רוצה את החיתול או לעשות בסיר/באסלה? כבדי את תשובתה.
    אל תוסיפי מילים כמו חבל או אבל אחותך וכו'.... אם מבקשת לעשות בסיר/באסלה לבשי לה תחתונים, הזכירי לה רק פעם בחצי שעה, אם היא מפספסת את תכעסי, החליפי את התחתון הרטוב וחזרי לסדר היום הרגיל ללא מילה מיותרת.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך- בן שנתיים וארבעה חודישם
    דנה
    14/08/2013

שלום,
    בני בן שנתיים ו-4 חודשים. לאחרונה החלה תופעה שכאשר מדברים אליו לגבי משהו שלא מוצא חן בעיניו כמו להרים מהרצפה את מה שזרק או לצחצח שיניים וכו', הוא עושה את עצמו לא שומע ולא מתייחס ומאוד קשה להגיע אליו, הוא כאילו אוטם את עצמו כשהוא לא רוצה לשתף פעולה. אני לפעמים מוותרת לו אבל בעלי מאוד קשוח איתו בנושא הזה וכשהוא רוצה לדבר איתו ולהסביר לו הוא לא מרים את הראש ואז בעלי מתעצבן שהוא לא מסתכל עליו כשהוא מדבר איתו ואחרי הרבה פעמים שהוא מבקש שירים משהו והוא מתעלם, הוא מתחיל לכעוס ולצעוק עליו. הסיטואציה מאוד קשה לי כי אני חושבת שזה נורמלי ומפריע לי שבעלי כועס עליו. בגדול הוא ילד די מפונק ובוכה הרבה פעמים מכל שטות ובעלי רוצה לחנך אותו שלא יעשה מה שהוא רוצה אז הוא לפעמים מייצר מריבות עם הילד ואז נהיה בכי ובלגאן וזה בעיני לא מתאים לגיל הזה. השאלה שלי האם אני טועה? האם הוא טועה? מה צריך לעשות בסיטואציה שבה הוא מתעלם מהבקשות שלנו? והאם זה קריטי שהוא לא מסתכל עלינו לפעמים כשאנחנו מדברים אליו למרות שמבקשים ממנו כמה פעמים להסתכל? האם חינוך מהסוג הזה צריך להתחיל בגיל כזה? באיזו רמה צריך להציב גבולות? איך יודעים מה חשוב ומה פחות? כל הנושא הזה מאוד מבלבל..
    תודה רבה

הוספת תגובה

• חינוך- בן שנתיים וארבעה חודישם - תגובה

ד``ר אורה רבר
    19/08/2013

שלום לך אימא יקרה
    אכן החינוך הכולל הצבת גבולות מתאים לגיל זה, אך השאלה היא מהי הדרך המתאימה להצבת גבולות.
    כאשר בנך לא מוכן להרים את הצעצוע מהרצפה. אפשר לחזור ולבקש שוב. ובפעם השלישית אפשר לומר אם לא תרים מהרצפה, אני ארים אבל לא תקבל את הצעצוע. אפשר להניח את הצעצוע גבוהה מחוץ לשדה הראיה של הילד ליום יומיים, ולא לוותר גם אם הוא בוכה. חבל להשתמש בכוח גם צעקות על הילד הוא סוג של שימוש בכוח. הוא לא חייב להסתכל עליכם כאשר מדברים אליו. כאשר לא רוצה לצחצח שניים, אפשר לומר אם לא תצחצח שיניים לא תוכל לקבל מחר ממתק/חטיף כי כול החיידקים נשארים בפה משום שאתה לא מצחצח שיניים. מה שחשוב זה לא רק לומר אלא גם להיות עקביים ולא לוותר.
    אתם מחליטים מה חשוב לכם ומה פחות נסו להציב בתחילה כמה שפחות גבולות אבל הקפידו עליהם בעקביות ועם הזמן תוכלו להציב גבולות נוספים על פי הערכים שלכם.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    ענת
    10/08/2013

שלום

הבן שלי בן שנתיים ושמונה חודשיים

בפסח רציתי להתחיל בגמילה אך הילד לא הסכים בכלל להוריד את החיתול.

הוא עוקב אחרינו לשירותים, יודע ששם עושים פיפי וקקי,
    לפני שהוא עושה קקי בחיתול הוא מודיע לנו אבל עדיין לא מסכים לעשות בסיר או בשירותים או להוריד חיתול. כל פעם שנדרש לכך הוא מתחיל לבכות ולדרוש שנשים לו חיתול.

מה עושים??

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• ועוד קצת מידע

ענת
    10/08/2013

עוד קצת מידע שאולי יעזור

לילד יש איחור שפתי (או דיספרקציה). ההבנה שלו את השפה מעולה אך הדיבור שלו משובש ולא ברור.
    נולד לנו תינוק חדש לפני חודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד קצת מידע - תגובה

ד``ר אורה רבר
    12/08/2013

שלום לך אימא יקרה
    אני מבינה שניסיתם ולא הצלחתם, חבל שלא פניתם להדרכה מתאימה לפני לידת התינוק.
    נכון לעכשיו אני מציעה לרדת לגמרי מנושא הגמילה. שינויים משמעותיים בחיי הפעוט הם הזמן הבלתי מתאים ביותר לגמילה. וללא ספק הולדת אח חדש הוא אחד השינויים הגדולים והמשמעותיים ביותר בחיי ילדכם הבכור. לכן אל תורידו חיתול, אל תבקשו , אל תפצירו, התעלמו לחלוטין מהנושא.
    כאשר ביניכם יהיה בשל נפשית הוא יבקש. כאשר יבקש שתפו איתו פעולה בלי לחץ ובלי ביקורת על "פספוסים"
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה עם ילדה בת שנה ו-8
    רעות
    07/08/2013

יש לי ילדה בת שנה ו-8 חודשים וילדה בת 10 חודשים...(הפרש קטן מאוד)
    הכל היה בסדר עם לידת הבת השניה ו"הגדולה" התנהגה כרגיל ללא קינאה או דברים אחרים.
    בת השנה ו-8 נמצאת בגן בעוד הבת בת ה-10 חודשים נמצאת איתי בבית.
    לפני כשבועיים התחילו הצקות והרבצות של ה"גדולה" כלפי הקטנה ואליי ולבעלי. (יש לציין שלפי תשובת הגננת הילדה בגן מתנהגת כרגיל והיא ילדה שלא מרביצה או מתפרעת).
    בנוסף בעת שהייה בבריכה שעשיתי לבנות ברח לגדולה קקי במים והיא נבהלה מזה מאד למרות שאנחנו הגבנו ברוגע.
    מאז, כבר במשך שבועיים, הילדה לא מוכנה להיכנס לבריכה או למקלחת, היא לא מוכנה לישון בחדר שלה שעד אז ישנה בו. היא לא מוכנה להירדם אפילו בחדר שלנו לבד ויוצא מצב שהיא פשוט נרדמת בסלון!
    היא קמה בלילה לאחר שאנחנו מעבירים אותה לחדר שלה בצרחות ורוצה לישון בחדר איתי ועם בעלי (אפילו שמביאים אותה אלינו היא כל רגע קמה, מסתכלת שאנחנו לידה, בודקת ונרדמת רק לאחר זמן מה).
    במהלך היום היא מחבקת את הקטנה ומנשקת אותה אבל אחרי שניהה יכולה להוריד לה מכה.
    הילדה פשוט לא רגועה בבבית וכשאנחנו יוצאים היא דווקא מתנהגת יפה.
    האם עליי לפנות לעזרה/ ליווי מקצועי? מה עליי לעשות על מנת להעמיד את הגבולות עכשיו ולגרום לה לישון בחדר שלה ולא לפחד מצרכיה או ממים?
    תודה רבה... אמא מוטרדת

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה עם ילדה בת שנה ו-8

הוספת תגובה

• עזרה עם ילדה בת שנה ו-8 - תגובה

ד``ר אורה רבר
    08/08/2013

שלום לך אימא יקרה ומוטרדת
    אכן הפרש מאוד קטן בין שתי הפעוטות וברור כי ה"גדולה" זועקת לתשומת לב . אז מה עושים?
    אנסה להתייחס לכול אחד מהשאלות בקצרה:
    •כאשר ה"גדולה, מרביצה יש לומר בטון תקיף וברור "אסור להרביץ" ולמנוע ממנה להכות אתכם או את אחותה התינוקת, אפשר להרחיק להחזיק את הידיים הכול לא בתוקפנות אלא רק בהפעלת כוח מינימאלי הנדרש על מנת למנוע את המכה הבאה.
    •באמבטיה- האם ביתך גמולה? אם לא יש לשים חיתול גם בבריכה. טוב עשיתם שהגבתם ברוגע. אני יוצאת מנוקת הנחה שבמשך השבועיים מצאתם שיטות לרחוץ אותה, חשוב להפוך את השהייה באמבטיה לשהות נעימה.
    •שינה- יש להשכיב בחדר שלה בלבד ולא בשום מקום אחר. אפשר לשהות לידה עד שתירדם ללא מגע או דיבורים. זאת לאחר טקס שינה קצר.
    •מצוין שהילדה מתנהגת יפה במקומות אחרים ובגן כלומר היא יודעת בדיוק מה אסור ומה מותר ובבית היא עושה הכול על מנת לקבל תשומת לב. חשוב למצוא זמן שבו תקדישו לה לבד.
    •ניסיתי לתת את עיקרי הדברים בקצרה, אם את מרגישה שאת צריכה הבהרות נוספות או תדרוך צמוד יותר את מוזמנת לפנות לייעוץ והדרכת הורים.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר מלח
    לירון
    07/08/2013

שלום לכולם,

למישהו יש המלצה על חדרי מלח? האם זה עוזר לדלקות באוזניים, ליחה ושיעול?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חדר מלח

הוספת תגובה

• חדר מלח - תגובה

ד``ר אורה רבר
    07/08/2013

כדאי להתייעץ עם רופא ילדים או רופא אף אוזן וגרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולחים
    דנה
    04/08/2013

שלום,
    הבן שלי בן שנה ו-4 חודשים. בשלושה שבועות הקרובים איתי בבית כי יש חופשה מהגן. אני מעוניינת להתחיל גמילה מחיתולים, שתי שאלות בבקשה:
    1. בשנה הבאה אמור להתחיל גן חדש לגמרי כי לא הייתי מרוצה מהגן. אומרים שרצוי לא להתחיל דברים חדשים כולל גן ביחד עם גמילה מחיתולים. האם הכוונה ממש בסמוך? האם שלושה שבועות לפני ההתחלה זה בסדר? אגב, יש לי הרגשה שלא יהיה לו ממש פשוט בהתחלה בגן החדש..אני גם לא יודעת כמה זמן תקח לו הגמילה. אם אני רואה שתוך שבוע- שבועיים למשל הוא לא מצליח להגמל אז לעזוב את זה? האם זה בסדר להתחיל ואז להפסיק אם לא הולך? - זה לא פוגע בביטחון? ממש לא הייתי רוצה להפיל על גננות חדשות שאני לא מכירה עזרה בגמילה..
    2. האם רצוי שבימים הראשונים ממש יהיה פיזית בבית? אני מתכוונת להסתובב איתו המון בחוץ בחופשה הזו ולקחת אותו להמון פעילויות - האם זו בעיה? מה באמת עושים כשנמצאים בחוץ בזמן גמילה? הרי הסיר לא איתנו..
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולחים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולחים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    04/08/2013

שלום לך אימא יקרה
    כיום לא מקובל להתחיל גמילה כול כך מוקדם אלא אם הילד מראה הרבה מאוד סימנים לכך שהוא בשל לגמילה כמו למשל החיתול יבש לאורך כמה שעות, הוא מנסה להוריד את החיתול ומבקש ללכת לשירותים, עוקב אחרי הבוגרים כאשר הם הולכים לשירותים, יודע לדחות סיפוקים ועוד....
    בנוגע לשאלותיך: אכן אם הגמילה הולכת ממש בקלות ואת בטוחה שהוא בשל התחילי ואם אחרי כמה ימים זה לא הולך החזירי את החיתול וחכי לזמן מתאים יותר כנראה לקראת פסח.
    לגבי שאלתך השנייה: אפשר להסתובב בחוץ במקומות פתוחים כמו גן שעשועים ולקחת את הסיר איתך. במקומות סגורים אכן יש בעיה.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה