פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה עם בעיות שינה
    נילי
    04/03/2013

הילדה שלנו בת שנה וחודשיים והיא עדיין לא ישנה
    לילות רצופים ומעירה אותי כל לילה מספר פעמים.
    בנוסף לצרה הזו בעלי רוצה שנטוס כולנו לשלושה שבועות
    לבודפשט (הוא מתעקש לאחר שהבטיחו לו כרטיס
    טיסה חינם ממזרחי) ואני חוששת שזה רק יגביר את
    בעיות השינה של ביתי ובמקום טיול נעים זה יהיה סוחט-
    האם החשש שלי מוצדק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה עם בעיות שינה

הוספת תגובה

• ילדה עם בעיות שינה - תגובה

טובי פלד
    10/03/2013

נילי שלום
    אני לא חושב שהבעייה תהיה יותר חריפה ,אולי אפילו פחות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנוקי בן חודש שלא ישן
    הדס
    03/03/2013

בני בן החודש תינוק סקרן ורגוע. עם זאת, אוכל המון המון מהנקה/ שאוב, כל שעתיים שלוש ובמשך היום גם לא ישן כלל. בדרך כלל אני מזהה את הפיהוק הראשון ושמה אותו במקום שמתאים לשינה-עגלה או עריסה. לא ניכר שיש התנגדות ,אך רוב הזמן הוא פשוט בוהה, רגוע עם עצמו אך לא ישן!. יש לציין שבלילה הוא כן ישן והבין את ההבדל בין יום ללילה, על אף, כפי שציינתי, שהוא מתעורר רבות לאכול ( אך חוזר לישון יחסית בלי בעיה)
    היום דיברתי עם חברה שהיתה אצל יועצת שינה שאמרה שתינוק בגיל זה חייב לישון 18 שעות ושיש לעשות הכל בשביל שישן. הייא הציע לנטרל כל גירוי חיצוני ולכבות את האור כמו בלילה. אני אמנם חשבתי שזה קיצוני ( יש לציין שאני מדברת בשקט, עושה אויירה במשך היום אך לא מתנהלת בצורה קיצונית כמו שציינה היועצת). מה אגיד-זה עבד-הוא ישן כבר שעתיים וחצי רצוף והיד עוד נטויה...
    האם להתנהל כמו שאמרה יועצת השינה או שלדעתכם לכבות לגמרי את האור במשך היום ולא לאפשר שום גירוי חיצוני יבלבל בין היום ללילה ( בהנחה שהוא לא נרדם בלי חושך מוחלט)...
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    תנוקי בן חודש שלא ישן

הוספת תגובה

• אשמח אם תענו לי.תודה.

הדס
    13/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מומחית אבל מנסיון...

הילה
    13/03/2013

קודם כל אני לא חושבת שתינוק ח-י-י-ב 18 שעות. מדובר בחודש הראשון על 16-18 שעות במצטבר ובחודש השני משהו כמו 15 שעות. כמובן כל ילד שונה מהאחר. אז לפי מה שנראה בנך כבר בחודש השני לא?
    לגבי החשכה ביום- מניסיון זה עלול לשבש להם והם גם מתרגלים לישון בחושך ובשקט ואז בתנאים אחרים מתקשים מאוד לישון. אני הייתי מחשיכה אך לא כמו בלילה ושומרת על רעש סטטי בבית ,לא חזק. כמו טלוויזיה ברקע. כמובן תשכיבי אותו בחדר שבו הוא ישן ולא בסלון. בכל זאת רוב האנשים צריכים מידה של שקט לשינה טובה.
    הייתי שואלת את רופא הילדים שלו, ולא יועצת שינה, האם זה נורמלי כמות השעות שהוא ישן. תעשי יומן שינה ותכתבי את כל השעות שהוא ישן במממה.
    עם כל הכבוד ליועצות שינה, ויש כבוד, הן לומדות מעט מאוד לעומת רופאים או פסיכולוגים על פיזיולוגיה כך שלרופא טוב תהיה תשובה יותר מוסמכת לומר האם הוא ישן מספיק לצורך ההתפתחות שלו או לא. אם הרופא שלך לא נראה לך בעל ידה מספיק, תתייעצי עם אחר.
    לסיום, יש לי חברות שהתינוקות שלהן היו ישנים ביום בקושי 45 דקות וישנים יחסית טוב בלילה והתפתחו מצוין. שוב, כל ילד וילד זה מקרה פרטי.

המון בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מומחית אבל מנסיון... - תגובה

ד``ר אורה רבר
    14/03/2013

שלום לך אימא יקרה
    אכן לכול ילד הקצב המתאים לו, אני מבינה שהוא מצליח להבדיל יפה בין יום ללילה וזו כבר ברכה אמיתית. שאלי את האמהות שהתינוק שלהם לא למד זאת עד גיל שנה.
    אפשרי לכם להנות יחד מהקצב של התינוק
    הכי חשוב שתהיי רגועה ולא תתחילי לחפש מומחים כאשר הכול תקין
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 5 חודשים לא מוכן להיכנס לג
    בת אל
    27/02/2013

שלום, יש לי תינוק בן 5 חודשים,יש לציין כי עד גיל 3 וחצי חודשים סבל מאוד מגזים, ולכן התרגל לידיים, כעת שגדל קצת,הוא יכול להפעיל את עצמו, להחזיק משחקים, להתגלגל ולכן הוא פחות על הידיים. הוא תינוק די חביב, חייכן, אבל לפעמים יש אנשים כמו חמי וחמותי שאצלם הוא בוכה ללא הרף , לכן "פיתחתי" שיטה והלכתי במשך יום-יום אליהם עד שהתרגל אליהם, אך לאנשים ברחוב הוא די חביב. מכיוון שאני צריכה לחזור לעבודה באפריל, מצאתי משפחתון מכיוון שאני יודעת שיש לי תינוק די בכיין שאוהב ידיים, העדפתי להכניס אותו כבר מעכשיו שיתרגל ויתאקלם לפני שאחזור לעבודה ויקפיצו אותי שוב ושוב למשפחתון.
    לכן שבוע שעבר הכנסתי אותו למשפחתון, ביום הראשון הייתי איתו שעה ביחד, ואז השארתי אותו לבד עם המטפלת, כשחזרתי לאחר שעה מצאתי אותו עם עיניים אדומות, ואמרה לי שהוא נרדם ולא מזמן קם בבכי, בהזדמנות זו ברצוני לומר כי המטפלות מעולות! למחרת הגעתי שוב שיחקתי איתו כרגיל במשך 45-60 דק' ושוב הלכתי, לאחר שעה התקשרו אליי לומר שבני בוכה ללא הפסקה,הגעתי במהירות(האמת שהמתנתי כל הזמן הזה ליד המעון) עוד מהמדרגות שמעתי את הצרחות שלו! וביום השלישי הסיפור חזר על עצמו, כשחזרנו הביתה לקראת ערב עלה לו החום, לא רציני כ"כ 37.9 מעלות, נתתי לו אקמול והוא נרדם. היה לו חום רק באותו יום ולמחרת לא לקחתי אותו לגן לקחתי אותו לרופאה והיא אמרה שהילד בסדר גמור. ומאותו היום התחיל סרט חדש, הוא רוצה אך ורק אותי, אפילו לא את בעלי, הוא לא נשאר לשחק לבד,זזתי מהזווית של העין שלו הוא ישר צורח, הוא לא אוכל כמו שצריך אלא באמצעות תוכנית שהוא אוהב נורא בטלוויזיה, וגם זה לא תמיד פועל, הוא נרדם אך ורק אצלי בצורה כזו שאני מחבקת אותו והוא מניח את הראש ונרדם,שוב אציין שזה רק אצלי, חזרתי להשים אותו בגן ביום שני אך במתכונת אחרת, כמו שפעלתי עם חמותי, לשהות במעון יחד עם הילד ולשחק איתו ולעיתים להעלם לו מהעין, מה שלא כ"כ מצליח לי, הוא נשאר בגן משחק ואם אני רק נעמדת הוא מתחיל לצרוח, אתמול בערב יצאתי למס' סידורים והשארתי אותו עם אמי ובעלי והילד לא הפסיק לבכות פשוט קרוב לשעה וחצי והילד בוכה והם לא מצאו פיתרון להרגיע אותו, אני באפיסת כוחות, חסרת רעיונות, חייבת עזרה בדחיפות, אשמח לישועה!

הוספת תגובה

• הכנסת תינוק לפעוטון

נועה
    28/02/2013

אני יכולה רק להגיד לך שככה זה אצל כולם, מאוד קשה לקטנים להכנס פעם ראשונה למסגרת. זה יקח זמן וסביר להניח שהוא גם יהיה הרבה חולה בחודשים הראשונים.
    עם הבן שלי היה אותו סיפור כמו שאת מתארת בסוף נשברתי ולקחתי מטפלת אישית, אחרי שנה הכנסתי אותו לפעוטון ושוב הסרט חזר על עצמו, בכה המון והיה חולה המון. בקיצור אולי יוכלו לתת לך כאן עצה טובה אני רק אומרת שזה מוכר ידוע וצריך לגייס כוח נפשי כדי לעבור את התקופה הזו. אחר כך כבר קל יותר, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסת תינוק למסגרת חינוכית

לימור
    02/03/2013

שלום לך אמא יקרה,
    הקושי שאת מתארת הוא לגיטימי והוא מאפיין את תהליך ההסתגלות אותו עוברים הילדים כשהם נכנסים למסגרת חינוכית חדשה. ניתן להקל עליו את המעבר אם הדבר ייעשה בצורה הדרגתית כמובן. אני מציעה להביא לילד חפץ מעבר, חפץ שהילד מחובר אליו בבית שיכול להרגיע ולהשרות עליו תחושת ביטחון בגן.
    אין להתרגש מכך ויש להבין שזה תהליך שדורש זמן וגם לא על כל בכי שלו צריך לקרוא לך. הילד יעבור את התקופה הזאת ויסתגל ואפילו יהנה מאוד ללכת לגן. כשהוא בוכה חשוב שהצוות ידע איך להרגיע אותו ולהסיח את דעתו בפעילויות התואמות את גילו, בשירים ובמשחקים. יש להענות לצרכים בסיסיים שלו כגון: אוכל, החלפות, שינה. אני בטוחה שהכל יסתדר, הוא יסתגל לגן ויהיה נהדר, רק את צריכה להיות נחושה שאת עושה את הדבר הטוב ביותר עבורו ועבורך ולהיות שלמה עם הבחירה בגן שעשית.
    מאחלת לך המון הצלחה
    לימור :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתעורר בבכי
    נתי
    26/02/2013

שלום ותודה מראש על התגובה,
    הבן שלי בן שנתיים וארבעה חודשים מהיותו תינוק קטן תמיד מתעורר בבכי ולא מסוגל להירגע כשרוצים ללטף אותו ולחבק אותו הוא מגיב בתוקפנות ומבקש מאתנו ללכת אך גם שאנחנו יוצאים מהחדר הוא עדיין בוכה וקשה לו להירגע. מה יכולות להיות הסיבות לכך? בסה"כ הוא עקשן ולא ממש זורם ומרבה לבכות במשך היום. האם ייתכן שלא יישן טוב? מי העזרה המקצועית במצבים כאלה?
    תודה
    נתי

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מתעורר בבכי

הוספת תגובה

• ילד מתעורר בבכי - תגובה

טובי פלד
    26/02/2013

נתי שלום
    יש צורך בבדיקה יסודית .כדאי שיבדק על ידי רופא ילדים .יתכן ויש לו רגישות גבוהה בעור ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר רגישות גבוהה בעור?

נתי
    27/02/2013

האם זה נקרא ויסות חושי?
    מהם לדעתך הבדיקות היסודיות שהוא צריך לעבור או להיות מטופל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בטחון בילדה בת 3.5
    מלי
    20/02/2013

היי יש לי ילדה בת 3.5 היא ילדה מדהימה באמת!!!! יש לי איתה בעיה של חוסר בטחון עצמי, כל פעם שבאים אליה חברים או דודנים בני גילה, הילדה נהיית קפואה, כאילו מחפשת מה לעשות עם עצמה. כל פעם אני רואה את כל הילדים משחקים ביחד והיא בצד לבד מעסיקה את עצמה, הלב שלי נקרע מזה! אני רוצה לציין שבבית, היא הילדה הגדולה, יש לה אח קטן ממנה בשנה ותמיד אנחנו נותנים לה להיות אחראית על דברים בבית. היא גם לא אוהבת ללכת למסיבות, לימי הולדת, היא גם לא רוצה להתחפש בפורים!!!! הייא לא אוהבת להיות במרכז העניינים, ולמשוך תשומת לב. היא נרתעת מכל התקהלות אנשים. זה שלב מאוד חשוב של בניית בטחון עצמי, מה עליי לעשות איתה כדיי להעלות לה אותו??? עוד משהו שלא מובן לי אצלה, כל פעם שהיא רואה תמונות או סרטונים של עצמה, הילדה בוכה, נכנסת ל"דאון" מטורף! למה זה ? על מה זה מעיד? מה עליי לעשות בנושא????
    מחכה לתשובה בהקדם- תודה מלי.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בטחון בילדה בת 3.5

הוספת תגובה

• חוסר בטחון בילדה בת 3.5 - תגובה

טובי פלד
    20/02/2013

שלום רב מלי
    לילדה שלך יש רמה גבוהה של חרדה חברתית.זו תכונה מולדת.
    כדאי לך ללמוד איך להתייחס לזה כי זה לא יעלם.בגדול עדיף לא ללחוץ לא להעיר ולא להתייחס . אפשר לדבר איתה ב4 עיניים.אפשר גם ללכת לייעוץ חד פעמי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מינית?
    or
    17/02/2013

ילדה בת שנתיים וחצי
    השבוע כשהחלפתי לה משכה את היד שלה וביקשה שאגע באיבר מינה
    היום ראיתי אותה מושכת את ידו של אביה כדי שיגע בה
    האם יש מה לידאוג, שאולי נחשפה לזה איפה שהוא..או שאולי זה משהו טיבעי?

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מינית?

הוספת תגובה

• האם השאלה שלי לא רלווניטית?

or
    18/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מינית? - תגובה

טובי פלד
    20/02/2013

אור שלום
    זה טבעי אל תתיחסי יותר מדי ואל תחששי.זה קורה להרבה בנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות חשובות
    מור
    13/02/2013

שלום,
    יש לי 2 שאלות חשובות בקשר ל- 2 הבנות שלי:

1. ילדה בת שנה ו-3 חודשים, מהרגע שאני מביאה אותה מהגן היא לא מתעניינת בשום משחק צמודה אליי פיזית לרגליים , אם אני "נעלמת" לה לרגע היא ממש בוכה, לפעמים נשכבת על הרצפה ולא קמה עד שאני מרימה אותה.

2. בתי הבכורה בת 3 וחצי, לא מסכימה שאבא שלה יטפל בה בשום אופן, היא כל הזמן "רוצה רק את אמא" ואם אני יוצאת מוקדם בבוקר נגיד ובעלי צריך לארגן אותה ממש ממש קשה לו. או בערב לקלח אותה או להשכיב אותה לישון, לא משנה מה היא רוצה אותה רק אותי. ודווקא הוא מלא סבלנות אליה משחק איתה הרבה
    ניסינו להסביר לה הרבה פעמים שאנחנו שותפים ולפעמים אמא לא יכולה ואבא פנוי, היא לא מוכנה.

אודה לתגובה,

מור

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות חשובות

הוספת תגובה

• 2 שאלות חשובות - תגובה

טובי פלד
    14/02/2013

שלום רב מור
    לגבי הבת הקטנה הרי התנהגותה מצביע על רמת חרדה גבוהה יחסים המתבטאת בחרדת נטישה .תתחילי להרגיל אותה להיות גם עם אחרים .
    לגבי הבת השניה זה יכול להצביע על רמת רגישות גבוהה, ורמת חרדה גבוהה המתבטאת בקושי להסתגל לשינויים.תני להם להיות יותר עם אבא ועם אנשים אחרים. ואל תגלי רמת התרגשות גבוהה כשאת נפרדת מהן , קצר וענייני .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמסרב שאביו יקלח אותו
    יעל
    13/02/2013

שלום יש לי ילד בן 7, כאשר אני בבית תמיד מעדיף שאני אקלח אותו ולא אבא שלו.
    השבוע הייתה ציטואציה שהילד התעקש שאני אקלח אותו, שאלתי את בעלי בשקט אם הוא מקלח אותו- אמר " לא יודע". הילד היה במקלחת כ-5 דקות שבהם המשיך לקרוא לי . לאחר שראיתי שבעלי לא ניגש אליו, נכנסתי לקלח אותו. בעקבות זה בעלי כעס עלי מאוד שאני גורמת לילד לשנוא את אביו ומעודדת אותו להעדיף אותי על פניו ושזה נזק חינוכי בלתי נסלח וכו'...
    יש לציין כי רוב המוחלט של הזמן אני מקלחת את הילדים ורק פעם בשבוע בממוצע בעלי נוכח בבית בזמני המקלחות.
    מה הייתי אמורה לעשות בסיטואציה כזו? ואם היא תחזור על עצמה איך להיתנהג?
    אודה לתשובתכם המהרה.

תודה,

יעל.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמסרב שאביו יקלח אותו

הוספת תגובה

• ילד שמסרב שאביו יקלח אותו - תגובה

ד``ר אורה רבר
    18/02/2013

שלום לך אימא יקרה
    אכן רצוי שהילד יתרגל ששני ההורים נושאים בתפקידי ההורות כולל מקלחת.
    קבעו ביניכם יום קבוע שבו האב מקלח את הילד. אמרו מראש לילד כי ביום..... זה יום המקלחות של אבא, כדאי שתוסיפו לכך את שישי ושבת, מתוך הנחה כי בימים אלו האב בבית. אם הילד מסרב פשוט צאי מהבית כחצי שעה לפני זמן המקלחת. חשוב שתזמו פעילויות נוספות שבהן משתתפים רק האב והילד, משהו שאהוב על שניהם. על מנת שיתרגלו זה לזה ללא הנוכחות שלך.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה יעוץ דחוף
    נטעכ
    13/02/2013

שלום רב,

בני בן 3.5 כבר גמול מגיל 2.5 בלי שום בעיה .

בתקופה האחרונה משהו כמו חודש וחצי הוא מפקשש כל יום למרות שאני מסבירה ומדריכה בכל כיוון אפשרי
    אשמח לקבל עצה

תודה רבה ויום מקסים

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה יעוץ דחוף

הוספת תגובה

• צריכה יעוץ דחוף - תגובה

טובי פלד
    26/02/2013

זה יעבור .
    אל תעשו כלום ואל תלחצו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נטעכ
    27/02/2013

ממש הרגעת אותי
    שיהיה יום מקסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחודשים שנכנס לאקסטזה
    טול
    07/02/2013

הבן שלי לא נמצא בגן עקב בצקת בריאות .
    בחודש ספטמבר , הוצאנו אותו עקב החלטת כמה רופאים
    ומאז אני איתו בבית , הוא ילד שמאוד אוהב לרוץ ולהשתולל ויש לו הרבה מרץ
    אני משתדלת לקחת אותו לפחות 3 פעמים בשבוע לגימבורי .
    בשבועות האחרונים כשאני שמה אותו במיטה לאחר שאני רואה שהוא עייף, הוא כיאלו מעיר את עצמו . הוא צועק מוציא את המצעים של המיטה דופק על הקיר. הכל בכדי לא להרדם.. וממש משתולל נושך את השמיכות ובועט .

לפני שאורי הולך לישון , אנחנו עושים אנהלציה - חייבים כל ערב לפני שינה
    מחליפים חיתול ומכינים בקובוק ,אנו מניחים אותו במיטת תינוק , שרים לו שיר, חיבוק נשיקה
    ויוצאים מהחדר ...

אנו ממש מודאגים
    בבקשה עזרה , עד שהוא נרדם המיטה שלו עוברת פוגרום

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחודשים שנכנס לאקסטזה - תגובה

טובי פלד
    10/02/2013

טול שלום
    נסי להרדים אותו יותר מאוחר כשהוא יותר עייף. אם זה ממשיך תני לו אפשרות להוצא עוד אנרגיה גם אם זה על המטה. הוא צריך את זה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה מעיד על בעיה כלשהי ???.

טול
    11/02/2013

זוהי התנהגות נורמטיבית לילד בגילו ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציעה לך להתייעץ גם באתר AskPeople

פז
    12/02/2013

מציעה לך להתייעץ גם באתר
    אתר מדהים שעזר לי המון.
    אני ממליצה עליו בחום..

בהצלחה לך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת!
    שאלה
    06/02/2013

שלום,
    יש לי ילדה בת 6 בגן חובה והייתה לה בגן חברה טובה שהן היו ניפגשות הרבה. אני מאוד מוטרדת מההתנהגות של הבת שלי; לפני שלושה ימים היא התקשרה אל הילדה הזאת הבייתה ועשתה לה ולהורים שלה קולות בטלפון (אני לא ידעתי על זה) ואחר כך באה לסלון והתפוצצה מצחוק. שאלתי אותה למה היא צוחקת והיא אמרה "ככה". כעבור מספר דקות קיבלתי שיחת טלפון מההורים של הילדה הזאת (הם עשו חיוג חוזר) והם סיפרו לי על המקרה. ההורים של הילדה הזאת אסרו עלייה לשחק יותר עם הבת שלי בטענה שהיא ילדה לא מחונכת. בבקשה שמישהו יעזור לי- אני ממש מודאגת מההתנהגות של הבת שלי ולא יודעת מה לעשות!!!! תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת!

הוספת תגובה

• אמא מודאגת! - תגובה

טובי פלד
    10/02/2013

אמא מודאגת
    שלום רב.
    הילדה שלך שובבה במקצת ולא מכירה מספיק את המוסכמות. דברי אתה ,הסבירי לה ותני לה ללמוד מהניסיון. הילדות ימשיכו לשחק ביחד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמחטט באף ו...
    מירי
    05/02/2013

היי,

הבן שלי בן ארבע וחצי. מזה כמה חודשים הבחנתי שהוא מחטט באף ואז...לא נעים..שם את התוצרת בפה....

1. התעלמתי - לא עזר.
    2. הסברתי בצורה הגיונית (חיידקים..לא בריא) - לא עזר.
    3. איימתי - לא עזר.
    4. הבטחתי הבטחות - לא עזר.
    5. הפחדתי - שהחברים בגן יצחקו עליו - לא עוזר.

ריבון עולם - מה צריך לעשות. חוץ מזה שזה הרגל לא בריא, ולא אסתטי אני נורא נבוכה מאנשים שקולטים את זה וגם מעירים לו.

בבקשה תני לי עצה טובה

תודה, מירי

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמחטט באף ו...

הוספת תגובה

• ילד שמחטט באף ו... - תגובה

טובי פלד
    10/02/2013

מירי
    נסי את שיטת הפרסים .נציעי לו פרס כל פעם שהוא לא מחטט באף. בסופו של דבר זה יעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 - מצב חברתי
    דפנה
    04/02/2013

יש לי בת ה-4. אני מפגישה אותה עם חברים מהגן. בכל פעם קורה סיטואציה שהם משחקים בחבורה או בזוגות והיא לא מוצאת את עצמה ביניהם. היא ניגשת אליי ואומרת לי שאף אחר לא רוצה לשחק איתה (ליבי נקרע!!) - השאלה שלי היא:
    מה אני אומרת לה?
    איך אני כאמא יכולה לתרום לה?

חשוב לי לציין כי היא ילדה יחסית מקובלת אך לפחות פעם אחת בכל מפגש זה קורה..

תודה
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4 - מצב חברתי

הוספת תגובה

• בת 4 - מצב חברתי - תגובה

טובי פלד
    10/02/2013

דפנה יקרה
    קודם כל צפי בה ותראי אם את יכולה לראות מדוע לא רוצים לשחק אתה. אחר כך תסבירי לה אם את יכולה.
    כל פעם שהיא באה אליך תעודדי אותה .ואל תראי לה שאת עצובה ולבך נשבר. אם היא ילדה מקובלת היא תמצא את החברים שלה.
    הערכה שלי היא שהיא קצת רגישה , נפגעת מהר ולא מתמודדת מספיק זמן במצבים החברתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חצי שנה מיוחד
    שולי
    03/02/2013

בני בן חצי שנה ,אינו מוכן לקחת מוצץ מיום היוולדו ,הוא יונק מלא
    ובלילה קם כל שעתיים לינוק ונרדם לשנת לילה מאוחר.
    הוא מתקשה להרדם במיטתו לבד ,נזקק לידיים ובעיקר לפטמה שמשמשת אותו הרבה כמוצץ (ברגע שהיניקה נמשכת זמן רב אני מונעת את המציצה ואז מתחילות
    צרחות...)התחלתי לנסות לתת מים בלילה ,הוא שתה קצת אך לאחר כ10 דק החלו צרחות רמות ובכי מתמשך.מהו זמן סביר לבכי? מאוד קשה לשמוע אותו ,מה גם שמעיר את בני הבית האחרים.
    אשמח לשמוע טיפים
    * יש לציין שזהו בני השלישי -לא היה לי דבר כזה עם האחרים.

תודה שולי

לקביעת תור
    סגירה
    בן חצי שנה מיוחד

הוספת תגובה

• בן חצי שנה מיוחד - תגובה

ד``ר אורה רבר
    03/02/2013

שלום לך אימא יקרה
    התינוק אכן זקוק למציצה בשלב זה של חייו, מכוון שהוא לא רגיל להשתמש במוצץ הוא מצא תחליף מציצת פיטמה. ברור שמצב זה מקשה מאוד על כולכם.
    מה עושים?
    מרגילים למוצץ- עדיין לא מאוחר, בכול פעם שאת מסיימת את ההנקה תני לו מוצץ בהתחלה הוא יוציא את המוצץ, היי עקבית תני לו מוצץ מיד לאחר ההנקה, הכניסי את המוצץ שוב ושוב לפיו חשוב שבאותו הזמן תהיי רגועה, החזיקי על הידיים, חבקי, לטפי , שירי שיר....על מנת שהמוצץ יתקשר למשהו נעים וחיובי, אך לאט לאט תינוקך יתרגל למוצץ
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שולי
    03/02/2013

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה חריפה בכל גוף התינוקת
    בוריס
    02/02/2013

שלום לכולם,
    הסיפור התחיל מפלני מספר שבועות, כאשר בת שלנו חלתה בברונכיטיס. קיבלה אנטיביוטיקה מוקסיפן במשך כשבוע. לאחר מכן, שיעול שלה לא הפסיק במשך כשבועיים,הלכנו לרופה והוא טען שהריאות שלה נקיים וזה רק שיעול שטחי, בדיוק למחורת התחילו הקעות לאחר כל אוכל במשך יומיים, כל היומיים האלו הייתה אפטית, ישנה הרבה ורק שותה. נבהלנו ונסענו ( בשבת ) למיון. שם בצילום רנגן, רופה אמרה שראתה סימנים מתחילים לדלקת ראות זיהומית, ונתנה 6 מ"ל שלוש פעמים ביום את מוקסיפן ל-5 ימים. למחורת, לאחר ביקור אצל רופה ילדים, נאמר לנו שרופה במיון טעתה, ושה צילום מראה שאריות ממחלה ברונכיטיס, ושלא היינו צריכים לקבל אנטיביוטיקה , אך אם כבר התחלנו איתה, אז צריכים לסיים קורס עד הסוף, אך הקטין כמות ל 4 מ"ל.
    בדיוק בסיומם הקורס ( יום חמישי האחרון ), באותו לילה, ראינו פתאום קטמים אדומים ברוב חלקי הגוף של הבת שלנו. למחורת הגענו לאותו רופה ילדים, שאמר שכנראה וזאת אלרגיה למוקסיפן שלא היינו צריכים לקחת ובמיוחד בכמויות כאלו שנתנו במיון.
    אתמול בלילה, ראינו פריחה שהתפשטה על כמעט כל הגוף, נשארו אזורים לא נגועים כמו מסביב לעניים, פה וקצת גב, ובנוסף סימנים כחולים פה ושם...וכל זה בליווי חום בינוני 38.5.
    עוד הפעם רצנו למיון ( אחר הפעם ), שם לקחו מאיתנו דם, תך כדי שמיעת כל הסיפור שאני כותב פה.
    לפני קבלת תוצאות בדיקות דם ולאחר בדיקה שטחית, רופאה אמרה שכמעט בוודאות שזאת תגובה שנקראת "מוקסיפן ראש" , תגובה של מוקסיפן עם וירוס מסוגים מסויימים.
    בבדיקת דם, ניתן היה לראות שקיים וירוס בגופה כלשהו.
    כשצילצלנו לרופה ילדים שלנו, הוא אמת את התשובה של רופה ממיון, ואמר שצריך פשוט לחקות ולעקוב אחרי מצבה של הילדה.
    חוץ מחום, ילדה מתנהגת רגיל, שמחה ואוכלת רגיל.

שאלה היא,
    ממה שתיארתי, האם זה נכון לגבי "מוקסיפן ראש" ? , מה יכול להיות הוירוס? האם נכון שאין מה לעשות חוץ מלהמתין ? האם זה מדבק?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    03/02/2013

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה