מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום,בכי היסטרי לאחר אמבטיהגלי14/12/2013
יש לי תינוק בן חודש וחצי כשאני מקלחת אותו הוא מאוד רגוע באמבטיה נהנה מהמים,אבל ברגע שאני מוציאה אותו עוטפת אותו במגבת ומניחה אותו על שידת ההחתלה הוא מתחיל לבכות ומגיע אפילו למצב של חנק מהבכי ניהיה אדום אדום רק כשמרימים אותו על הידים הוא נרגע,אי אפשר להלביש אותו במצב כזה.
יש למישהו פיתרון או הסבר למה זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,בכי היסטרי לאחר אמבטיה - תגובה
טובי פלד16/12/2013שלום גלי
יתכן שיש לו רגישות עורית והוא מגיב לתחושות השונות מהיציאה מהמיים עד להלבשה.
זה סוג של כאב.
נסי ליבש אותו עלייך בלי לשים אותו על המגבת. אולי להסב את תשומת ליבו למשהו אחר כמו מוזיקה. הרגישות הזאת תעבור אולם יתכן ותישאר הרגישות המוגברת בעור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גלי16/12/2013אני ינסה זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום,בכי היסטרי לאחר אמבטיה - תגובה
זה סוג של כאב.
נסי ליבש אותו עלייך בלי לשים אותו על המגבת. אולי להסב את תשומת ליבו למשהו אחר כמו מוזיקה. הרגישות הזאת תעבור אולם יתכן ותישאר הרגישות המוגברת בעור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום,בכי היסטרי לאחר אמבטיה - תגובה
זה סוג של כאב.
נסי ליבש אותו עלייך בלי לשים אותו על המגבת. אולי להסב את תשומת ליבו למשהו אחר כמו מוזיקה. הרגישות הזאת תעבור אולם יתכן ותישאר הרגישות המוגברת בעור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהרדמות בת שנתייםאיילה12/12/2013
עד לאחרונה היה טקס מסודר של שינה והיינו מניחים אותה במיטה והיא נרדמת ללא בכי..לעיתים לאחר שדיברה לעצמה קצת..לאחרונה בוכה וצורחת ולא מוכנה להירדם..הבנתי שזה די אופייני לגיל שלה..אבל בכל זאת איך מקלים עליה את השינה ומונעים את הבכי והצרחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהרדמות בת שנתיים - תגובה
טובי פלד13/12/2013שלום איילה
פשוט תיהיי אתה .אפשר לשיר ביחד שיר ערש או לקרוא סיפור עד שהיא תרדם. אפשר לנגוע בה או לישון ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בהרדמות בת שנתיים - תגובה
טובי פלד13/12/2013שלום איילה
פשוט תיהיי אתה .אפשר לשיר ביחד שיר ערש או לקרוא סיפור עד שהיא תרדם. אפשר לנגוע בה או לישון ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלוש שימוש בתנאי לחינוךנעמה10/12/2013
שלום הילדה שלי בת שלוש וחצי ואני מרגישה שאני צריכה תמיד לומר לה אם לא תעשי כך וכך לא תקבלי כך וכך הכל בהתנאה או באיום. מה כדי לעשות כיצד לבקש בלי התנאי?
דבר נוסף מבין כל ילדי הגן הילדה שלי בוחרת לשחק עם שני בנים ששפתם אינה נעימה ויפה, התנהגותם מאוד לא מוצאת חן בעיני ובעיני בעלי והקטנה שלנו לומדת מהם את סגנון דיבור התנהגותם לא יפה. מה כדאי לעשות? כיצד להסביר לה? לערב גננת? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש שימוש בתנאי לחינוך - תגובה
טובי פלד11/12/2013נעמה היקרה
על פי מה שאת מספרת הילדה שלך נולדה כנראה עם רמת פעילות גבוהה יותר ורמת תוקפנות גדולה יותר ולכן היא נמשכת לבנים שהם תוקפניים יותר . אלה התכונות המולדות שלה . לדעתי את משקיעה בזה יותר מדי אנרגיה ודואגת על דברים שבין כה וכה אין לה שליטה בהם .את עלולה גם לגרום לידה פגיעה בכך שאת לא מקבלת אותה ומשדרת לה שהיא לא בסדר בזה שהיא משחקת עם בנים.
תני לה לנהל את היחסים החברתיים שלה לפי האופי שלה ,לא יגרם שום נזק. ושפה גסה יותר או פחות אפשר ללמוד בכל מקום ,אם היא נמשכת לזה זה מה שיקרה. לגבי האיומים שאת משתמשת .או שאת מתערבת כל הזמן בחיים שלה ומאד מגבילה אותה או שהיא מאד סקרנית ותוקפנית ומסכנת את עצמה ועליך למנוע את הסכנה .בגיל הזה אין מנוס מלהשתמש בכוח כדי להגן על הילדה.
בנצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- די מבולבלתdorit08/12/2013
החלטתי לאחרונה שאני אתחיל לתת לשקדי הקטן בקבוקים כי אני מרגישה כבר שבקושי יוצא לי חלב ותמיד נראה לי שהוא לא אכל מספיק. אני יודעת שמאוד חשוב להרתיח את המים לפני אבל אני די מבולבלת בעניין.
להרתיח מים מהברז או מים מינרליים (משום מה שמעתי שלא כדאי מים מינרליים).
אשמח לעזרה בנושא,
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דורית,
נציגת מי עדן09/12/2013כאשר מכינים לתינוק תחליף חלב חשוב להקפיד על איכות המים והרכבם. יתרונות המים המינרליים של מי עדן הוא בכך שאינם עוברים כל טיפול, לא מוספים להם דבר והם בעלי הרכב מינרלי קבוע ומאוזן המספק מינרלים חיוניים לתינוק כמו אשלגן, סידן ומגנזיום בריכוז ידוע(מופיע על גבי התווית).
בהרתחה ההרכב וריכוז המינרלים אינו משתנה, לכן מים מינרליים טבעיים הם בחירה אופטימלית להכנת תחליף חלב לתינוקך.
לבריאות – נשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות בנושא באמצעות פנייה ישירה למנהלת תחום הבריאות ואיכות של מי עדן, באתר מי עדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים בת שנתיים וחצינטלי24/11/2013
שלום, בתי בת שנתיים וחצי. לפני כחודשיים החלה לבקש לעשות פיפי בשירותים ואכן עשתה. זו הייתה חופשת סוכות ומרבית הזמן הייתה בבית. מחוץ לבית מפחדת לעשות פיפי בישיבה או באוויר, מסכימה רק בישיבה בשירותים.
אחרי החופש חזרה לגן ובגן בכלל לא מבקשת. הגננת בגן אומרת שהם לא מתזכרים ילדים, שהיא צריכה לבקש לבד, להוריד בגדים וחיתול (להוריד זאת לא בעיה), אבל בגן היא לא מבקשת. ולכן נשארת כל היום עם חיתול.
רק מגיעים הביתה היא מבקשת לגשת לשירותים, גם קקי עושה בשירותים. כמובן יש פספוסים בעיקר בפיפי, אבל בכלל לא נורא. אני מזכירה לה לפעמים לגשת לשירותים. אבל בגן אין שום שיתוף פעולה מצדה ולא מצד הצוות, כל עוד זה לא יבוא ממנה באופן מלא.
מה עלינו לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים בת שנתיים וחצי - תגובה
טובי פלד28/11/2013נטלי שלום
הילדה שלך כנראה פוחדת לפנות לגננת . תמשיכי לעודד אותה לפנות לגננת בלי לחץ בכלל.
חוץ מזה אל תעשי כלום . זה יסתדר מעצמו . אין לילדה שום בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודש וחצי שאוהב להירדם על הידייםאוריה21/11/2013
היי, ילדתי לפני פחות מחודשיים את בני הבכור בסוף חודש שמיני. בחודש הראשון לחייו היה מרדים את עצמו לבד כשהיה רוצה לישון אך בשבועות האחרונים הוא נזקק לידיים על מנת להירדם. הוא כבר לא מרדים את עצמו ונראה כאילו שכח את האפשרות והיכולת שלו לעשות זאת, בכל פעם שהוא רוצה לישון (פיהוק, עיניים אדומות שנעצמות לאט לאט) הוא בוכה. אני מרימה אותו לדקה שתיים כדי להרגיע את הבכי ומחזירה לעריסה, וככה חוזר חלילה במשך זמן רב. לבסוף הוא נרדם בדקה הבודדה שהוא בידיים שלי, כלומר לא משנה מה, יוצא שהוא נרדם את הרגע האחרון בידיים. אני אציין שהבכי שלו בוודאות נובע מעייפות שכן אני בודקת לו את החיתול ומוודאה שזה לא רעב.
ניסיתי את השיטה של החמש דקות (שנותנים לילד לבכות חמש דקות ואז באים אליו לחמש דקות) אבל נראה שזה לא משפיע עליו, הוא צריך את המגע. בנוסף, אני לא מזדרזת להרים אותו כשבוכה אלא מנחמת אותו, מלטפת, מרגיעה ושרה לו אבל הוא עדיין בשלו. בעלי שותף פעיל לכל תהליך ההירדמות שלו ופועל כמוני.
הגענו למצב שאנחנו חוששים להרים אותו על הידיים במהלך היום כדי שלא יתרגל לידיים, אנחנו לא יודעים מהו ה"מינון" הנכון להרים אותו כדי למנוע תלות...
מה אני יכולה עוד לעשות כדי לעזור לו להירדם בכוחות עצמו, שלא יצטרך את הידיים כדי להירדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חודש וחצי שאוהב להירדם על הידיים - תגובה
טובי פלד23/11/2013שלום לאמא ולאבא
רוב התינוקות זקוקים למגע על מנת הרגיש בטוח וללא חרדות במיוחד בשנה הראשונה.ברגע שהוא ניתק מההורה הוא מרגיש לא טוב .
אין שוםבעיה להרים אותו על הידיים ככל שיש לכם כוח. אם אין כוח ,לפני השינה תשכבו לידו תנו לו לגעת בכם וכך ירדם.
לפני אלפי שנים כשהמין האנושי התפתח תינוק היה צמוד לאמו כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלושמירי17/11/2013
שלום
הבת שלי בת שלוש, ילדה מקסימה !
הבעיה שהיא יכולה להיות מאוד לא נעימה לסביבה...
בבוקר כשמגיעה לגן לא אומרת שלום ואם אומרים לה היא עונה בכעס
לחברים שלה בגן עונה בתוקפנות אם שואלים אותה משהו (למשל, מה יש לך בתיק..היא תענה - זה לא שלך...זה שלי ואל תתקרב...) מאוד בתוקפנות
כלפי בני הדודים יכולה לענות גם כן באותה צורה, גם לסבים יכולה לדבר בצורה מעליבה ופוגעת
עלינו לא מקובלת הצורת דיבור הזו, כאשר היא פונה אלינו כך אנחנו אומרים לה שתבקש יפה, לא נכנעים לבכי ועומדים על שלנו
איך להתייחס כשהיא מדברת כך לסביבה ?
ניסיתי להתעלם, ניסיתי לתווך, ניסיתי להכיל... לא עוזר...
היא לא אלימה, ילדה טובה מאוד, ממושמעת, מקבלת הרבה אהבה וחיזוקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש - תגובה
טובי פלד18/11/2013שלום רב
לילדה שלך כנראה רמת תוקפנות גבוהה .אני מציע לך להפחית את הערות והעונשים ולדבר על זה פעם בשבוע.אפשר להציע לה ביטויים חלופיים לתוקפנות שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מירי18/11/2013תודה טובי
ממה נובעת רמת תוקפנות
והערות שלי מצומצמות ביותר, עונשים אין בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
טובי פלד21/11/2013תוקפנות זו תכונה מולדת.כמו כל תכונה אפשר להגביר אותה ואפשר להפחית אותה.
לתוקפנות צריכה להיות תוצאה כמו התעלמות או לקיחה של צעצועים . פחות דיבורים . אפשר להסביר לה פעם פעמיים על התוצאות החברתיות של התוקפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםאורטל17/11/2013
בוקר טוב...
בני בן שנתיים וחודש, ילד מאוד פיקח.
לפני כשלושה שבועות התחלתי בתהליך הגמילה הכוללת הורדת הטיטול במהלך כל שעות היום מלבד שנת הצהריים והלילה. הרגשתי שהוא בשל מפני שגם בבית וגם בגן ברגע שהוא עשה את צרכיו הוא היה מוריד מכנסיים ואומר "קקי". פיפי לא היה מפריע לו.
כשהחלטתי לגמול אותו קניתי ישבנון וסיר כי גם בגן לרוב משתמשים בישבנון .
הבעיה היא שאני כבר לא בטוחה שהוא בשל וגם הגננת אומרת שלא נראה לה שהוא בשל רגשית מ - 2 סיבות : א. כשהוא מפספס זה לא מפריע לו והוא יכול להסתובב רטוב.
ב. הוא אף פעם לא מבקש לעשות. בגן לוקחים אותם כל חצי שעה בערך והוא עושה עם שאר הילדים בשמחה וללא בעיה. בסך הכל בגן הוא מפספס בין פעם לפעמיים במשך 8 שעות כבר שלושה שבועות . כשאני מחזירה אותו הביתה אני כל הזמן מזכירה לו להגיד לי שיש לו פיפי והוא לא אומר. אני משתדלת לקחת כל חצי שעה לשירותים אך ב3 ימים האחרונים אני ממש צריכה לשכנע אותו לבוא לעשות פיפי. ולפעמים קורה שהוא מתעקש לא לעשות בשרותים או בסיר ודקה אחרי הוא הולך הצידה ועושה במכנסיים. יש מקרים בודדים שהוא אומר לי שיש לו פיפי בזמן שהוא עושה ואז הוא מוריד מכנסיים מהר אך זה כבר מאוחר מידי...
הפעמים היחידות שהוא מבקש לעשות זה כשיש לו אינטרס : א. בערב כשהוא במיטה לפני השינה, מנסה למשוך זמן אז הוא מבקש פיפי וכשאני לוקחת אותו הוא באמת עושה (זה אומר שהוא כן יודע להתאפק) ב. כשאנחנו נכנסים לאוטו, בדר"כ הוא סתם אומר בשביל שאני יוציא אותו. ג. במפגש בגן - כשהוא לא רוצה לשבת .
מדובר בילד מאוד טמפרמנט ותזוזתי בלי הרבה סבלנות לשבת - רוב הזמן לא יושב, גם במפגשים בגן הוא כל הזמן מנסה לקום ומושיבים אותו חזרה.
היום בבוקר הוא לא הסכים להוריד את הטיטול וללכת לשרותים.
ניסיתי להתעלם מהפספוסים שלו, ניסיתי לתגמל אותו בכל מיני הפתעות...וזה כבר לא קונה אותו.
אני לא יודעת מה לעשות!!! האם להחזיר טיטול, האם להמשיך עד שייגמל? אני כבר לא יודעת אם באמת מוכן או לא. אני בחודש תשיעי להריוני ואני ממש עובדת עצות!
אשמח להמלצה והדרכה בנושא !
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
טובי פלד18/11/2013אורטל שלום
הילד שלך לא מוכן לזה ואת יותר מדי לחוצה ,מדברת על זה יותר מדי ומזכירה לו כל הזמן ומלחיצה אותו . והכל סתם. עזבי אותו תני לו חיתול הוא יגיע לזה לבד. הבשלות היא ניאורולוגית ולא אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט מכה מידי פעםrot07/11/2013
שלורב
יש לנו בן מקסים בן שנה -4
הוא ילד נבון וחכם הוא לא אינו בגן אלה עם אבא בבית
הוא מאוד אוהב להשתובב ולהיות בגינה לרוץ ולשחק במתקנים
הוא ניפגש עם ילדים אחרים אך בגיל הזה אני לא ממש רואה אינטראקציות מיוחדות אלה כל אחד עם עצמו
מה שהוא לפעמים עושה-לילדה קטנה ממנו (שנה)
נותן לה מכה בראש עם היד או עם חפץ
הוא מבין ויודע שעשה מעשה אסור ולפעמים אני ממש כועסת והוא בא אלי ומנשק אותי ומתקרב לילדה ומלטף
הוא יודע מהי נשיקה ומהי מכה ב-100%
איך מתמודדים
אני יודעת שבגיל הזה שלי זה שלי והוא גם לוקח צעצועים של אחרים ולא מסכים לתת אך שאני אומרת לו לשתף ולוקחת ממנו הוא משחרר.
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט מכה מידי פעם - תגובה
ד``ר אורה רבר07/11/2013שלום לך אימא יקרה
מכוון שהילד לא בגן הוא לא לומד נורמות התנהגות המתאימות לגילו. בגיל ארבע התנהגות שכזו כבר הייתה צריכה להיכחד אם הייתה לו אינטראקציה קבועה עם ילדים בני גילו והגננות, המטפלות לא היו מאפשרות לו להכות והיו מחנכות אותו לשיתוף ואי שימוש באלימות.
מה עושים עכשיו?
נסי לקרב אותו לקבוצת ילדים בני גילו על מנת שילמד נורמות התנהגות המקובלות בחברה. השגיחי עליו היטב וכאשר את רואה שהוא מתכוון להכות מנעי ממנו לעשות כן. אם לא תפסת את המכה בזמן ולא הצלחת למנוע אותה החזיקי בידיו לא בכוח ואמרי לו בטון אסרטיבי לא כועס לא חלש ולא מאיים "אסור להכות" או ,אני לא מרשה להכות". חזרי על כך בכול פעם שהוא מכה. אם הוא מכה ילד/ה מסוימים מצאי לו חברים אחרים.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא בן שנה וארבעה חודשים סליחה
rot07/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה והרגלי שינהאלה07/11/2013
שלום רב,
בת שלי בת 9 חודשים, סובלת מחרדת נטישה מתורפת. אני לא יכולה להתרחק ממנה אפילו 3 מטרים. ברגע שהיא רואה שאני מתרחקת ממנה, היא מתישבת ומתחילה לצרוח. היא יכולה לבכות דקות ארוכות עד שאני אשבר ולא יקח אותה על הידיים או עד שהיא סוף סוף נרגעת ומגיעה אלי. אני מבינה שזה שלב התפתחוני וצריך לעבור את זה.
בנוסף לכך היא מאוד מתקשה להרדם. ניסיתי הרבה שיטות להשכיב אותה. היום היא התרגלה להרדם במיטה שלה ואני ליידה מחזיקה לה ביד. היא מסוגלת להרדם אך ורק כשמחזיקה אותי ביד! ברגע שאני קמה ומנסה לצאת מהחדר היא מתחילה שוב לצרוח. כשהיא מתאוררת בלילה ומגלה שאני לא ליידה כמובן שוב צורחת.
אני יודעת שצריך להרגיל אותה להרדם לבד.
אני מכירה רק שיטה 1 שיכולה לעזור לנו - שיטת 2 דקות (לצאת מהחדר ל-2 דק' ולהכנס ל-30 שניות עד שהיא תרדם). השיטה בוודאות עובדת כי בני הגדול למד להרדם לבד אחרי 2 לילות!
הפחד שלי שאם אני אשתמש בשיטה הזאת, חרדת נטישה שלה תחמיר. אני חוששת שזה יגרום לנזק פסיכולוגי בגלל חרדות נטישה שלה.
אני חייבת עצה של פסיכולוג האם השיטה יכולה לגרום לנזק? או שאפשר להשתמש בשיטה וחרדת נטישה תעבור עם הזמן?
תודה,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה והרגלי שינה - תגובה
ד``ר אורה רבר07/11/2013שלום לך אימא יקרה
לכול הפעוטות יש חרדת נטישה אך זה לא אומר שצריך להישאר צמוד אליהם כול הזמן. ההפך הוא הנכון צריך להרגיל אותם לאט לאט לפרדות.
מה עושים?
במהלך היום כאשר היא ערה שמרי איתה תמיד קשר עין, אך אין צורך כול היום להיות ממש צמוד אליה. היא תתרגל לאט לאט שאת שם גם כאשר המרחק גדל. יחד עם זאת חשוב לתת לה תשומת לב לשחק איתה לשיר לה, לדבר איתה כמה שניתן יותר במהלך שעות הערות שלה.
בנוגע לשינה – את יכולה כמובן לבחור בשיטה המתאימה לך . השיטה המועדפת עלי היא לשבת לידה עד שתירדם אך לאחר סיום טקס השינה הכולל חיבוק נשיקה ואמירת לילה טוב או/ו שיר...יש להימנע מכול מגע פיזי ומקשר עין. את רק יושבת שם לידה עד שהיא נרדמת.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת נטישה והרגלי שינה - תגובה - תגובה
טובי פלד10/11/2013אמא יקרה שלום
אני מציע לך לישון אתה באותו חדר במגע יד .ואז יהיה לה חוסן נפשי טוב יותר ולמשך כל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות חריגהמעיין30/10/2013
שלום רב,
יש לי ילד בן שנה ו- 8 חודשים. ילד בריא ופיקח ומאוד סקרן. מבין כל דבר שאומרים לו ומבקשים ממנו אולם יש משהו בהתנהגות שלו שמאוד מפריע לי ונראה לי חריג בהשוואה לאחיו הגדול . למשל: לפעמים כאשר קוראים לו בשמו או אומרים לו אסור או לבוא או להרים איזשהו חפץ הוא נראה כאילו הוא שומע ומתעלם. הוא נוגע בכל דבר ומחפש תמיד במה לגעת ואיזה ארון לפתוח ולאיפה לטפס. וכאשר אומרים לו אסור או בוא לפה או לא לגעת הוא פשוט מתעלם וממשיך בשלו. בנוסף כאשר נוסעים ברכב או אף פעם לא יושב בשקט, מחפש במה לגעת או שפשוט עושה פרצופים או מתנועע עם הראש והידיים והרגליים. הוא משדר תחושה כזאת שהוא לא רגוע וכאילו יש לו " קוצים בתחת". גם הגננת מספרת לי שיש לו בעיות של הקשבה.השאלה שלי האם זאת התנהגות אופיינית לגילו כי לי זה נראה כבר מוגזם. לדעתי זה לא קשור לשמיעה כי הוא כן נראה ששומע ומבין אותנו אבל פשוט מחליט לא להקשיב לנו. אני חוששת שיש לו בעיות של קשב והיפראקטיביות ( למרות שהוא כן יושב ומשחק או שומע סיפור אבל לא להרבה זמן) כיצד ניתן לאבחן את התנהגותו או שזה עדיין מוקדם לאבחן והוא פשוט ילד סקרן ועקשן ואםי זה בא לידי ביטוי בהתנהגות כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חריגה - תגובה
טובי פלד03/11/2013שלום מעין
זה נראה כמו בעית קשב.לפי דעתי אפשר לאבחן את זה כבר עכשיו ולהכין תוכנית טיפולית .אני מציע לא להעניש אותו על התנהגות זו .
זו תכונה מולדת וצריך לנתב אותה לאפיקים חיובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה נעמדת עם רגל עקומהשרון28/10/2013
בוקר טוב
ביתי בת שנה וחודש.
רק לפני כחודש התחילה להיעמד כאשר נשענת על ספה, שולחן כסא.
כאשר היא נעמדת כף רגל ימין "בורחת" לצד באופן ממש קיצוני.
כף הרגל ממש מתעקמת הצידה-אחורה...
עם כף רגל שמאל היא עומדת ישר.
האם הדבר מעיד על בעיה? אם כן למי כדאי לפנות?
בתודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה נעמדת עם רגל עקומה - תגובה
ד``ר אורה רבר30/10/2013שלום לך אימא יקרה
על פי ניסיוני אין שום בעיה בכול מקרה פני לטיפת חלב בה ביתך מטופלת או לרואפ הילדים
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהאצבע בפה בגיל שלושגיא21/10/2013
שלום יש לנו ילד בגיל שלוש שמאז שהוא נולד הוא עם אצבע בפה. עכשיו בזמן שכולם נגמלים ממוצץ אנחנו מתקשים לגמול אותו מהאצבע בפה כי אי אפשר לקחת לו את זה בנוסף לזה בחודשים האחרונים הוא גילה את אבריו האינטימים והוא כל הזמן נוגע בהם בבית ומחוץ לבית כשהוא משחק אז הוא עסוק בלשחק אבל ברגע שהוא יושב לנוח ואפילו לרגע אחד הוא ישר דוחף יד האחת למכנסיים ואת השניה לפה אם זה בגן, ברחוב, עם המשפחה... ממש בכל מקום וכל הזמן
ניסנו להסביר לו שזה לא מנומס לעשות את זה ליד כולם ושזה בסדר לגעת בעצמך, אבל עושים את זה בחדר, אבל זה לא עוזר אנחנו מנסים לעבוד על זה חודשיים ללא הצלחה נשמח לקבל עזרה ממך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהאצבע בפה בגיל שלוש - תגובה
טובי פלד21/10/2013גיא שלום
עזבו את זה לשלושה חודשים אל תעירו ואל תגידו כלום .פשוט תתעלמו. אחרי שלושה חודשים נדבר שוב. שום נזק לא יגרם מההתנהגות הזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלותסיון10/10/2013
שלום אני סיון רמא לשני ילדים עידו שלוש וחצי ורותם בת כמעט שנה , יש לי בעיה עם רותם מהרגע שאני לוקחת אותה מהגן היא רוצה שהרימה אותה ורק אני בבית בגינה בכל מקום , היא פשוט לא מרםה מרפה ממני ,וקשה לי ממש עם זה , אני במטבח היא ברגליים שלי אני כמובן לא מרימה נותנת לה לבכות והיא לא מפסיקה בכלל והיא ילדה ממש לא עצלנית ברוך השם , אני כבר מחכה שבעלי יגיע הבייתה והוא יעזור אבל היא לא מוכנה ורוצה רק אותי ורודף אחריי לכול מקום, ממש אשמח לקבל ייעוץ איך לטפל בנושא זה בבבקשה , אהה ודרך אגב אפילו עכשיו היא בין רגלי .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלות - תגובה
טובי פלד21/10/2013סיוון שלום
אן אין לך כוח אל תרימי אותה .תהיי עקבית. בסוףהיום תדברי אתה על זה ותבהירי לה שוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיאור מקרהסמדר09/10/2013
שלום ותודה על הפורום הנהדר
אני רוצה לשתף אתכם בסיטואציה ותאמרו לי אם נהגתי נכון, זאת בעקבות בעצות שלכם.
היום אחרי הגן ביתי בת ה-4 ביקשה להזמין חברה הביתה ואני הסכמתי, הסתובבנו קצת בחוץ בגינה (ללא החברה) וכעבור זמן מה ביתי החליטה שהיא רוצה ללכת הביתה ולהגיד לחברה לבוא.
רק שבמקום לבקש היא דרשה זאת בטון כועס, רגזני וצועק כמה פעמים.
לפי עצתכם לא נגררתי לשיחות איתה, אלא התעלמתי לחלוטין וכאשר היא המשיכה שוב ושוב אמרתי רק במשפט אחד שאני מקשיבה כשהיא מדברת בצורה נעימה.
היא לא הקשיבה ואף סובבה את הגב והלכה בהפגנתיות גם כאשר קראתי לה. אז אמרתי לה שהחברה לא תוכל לבוא (מתוך מחשבה שזה תוצאאה הגיונית לצורת הדיבור שלה) היא החלה לכעוס ולבכות שהיא רוצה שהחברה תבוא. היא בכתה נורא והיה קשה להביא אותה לאוטו, באוטו התחלתי לדבר איתה (אולי זו טעות) שהיא צריכה לדבר יפה ולבקש, היא הייתה רק עסוקה שאני לא מקיימת הבטחות... ושכעת היא מבקשת יפה... בבית היא הבינה שאני לא מתכוונת להתקשר לחברה ופרצה בבכי קורע לב, שוב התעלמתי, אמרתי רק שאני מבינה שהיא עצובה וכועסת וזה בסדר גמור, אני בטוחה שמחר תבקש יפה ותוכל לבוא עם חברה.
עזרו לי ...
מה עלי לעשות כאשר היא דורשת משהו בטון כל כך לא נעים, כועס וצועק.
באופן כללי אציין שהיא ילדה בכורה, מקסימה, עוזרת, מקשיבה, דואגת, רגישה, מבינה, לפעמים לא נעים לי שאני כועסת עליה מרוב שהיא כזאת ילדה מקסימה. הבית שלנו רגוע ונינוח, יש גבולות ברורים והמון אהבה, כבוד וקבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיאור מקרה - תגובה
טובי פלד21/10/2013תעמדי על זה שהיא תדבר אליך יפה ואל תוותרי.בהמשך זה ישתלם לך ולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)