פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים אצל תינוקות
    מימי
    10/05/2013

חברתי היא אם חד-הורית לתאומים בני 3 חודשים. בחודש האחרון, היא שמה לב שהתאומים כל הזמן נראים מפוחדים ומבוהלים. הידיים שלהם כל הזמן זזות ממקום למקום בבהלה והם תופסים בכל דבר (דפנות אמבטיה, שמיכות, בגדים וכו'). העיניים שלהם מרצדות מצד לצד. לטענתה ההתנהגות שלהם מאוד מוזרה ואפילו קצת מפחידה. אודה לכם אם תגיבו להודעה זו ואולי תוכלו להרגיע אותנו באם התופעה הזאת מוכרת וחולפת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל תינוקות

הוספת תגובה

• פחדים אצל תינוקות - תגובה

טובי פלד
    15/05/2013

מימי שלום
    אם זה לא יעבור תוך שבוע כדאי לפנות לייעוץ אבל לדעתי זהו משהוא חולף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה בתהליכים
    סיגל
    04/05/2013

שלום,
    ביתי בת שנתיים. מראה לדעתי סימני גמילה מובהקים. לפני מפר ימים ראתה אותי בשירותים ואמרה "גם אני רוצה לשבת בשירותים" ותמיד מתריעה לפני עשיית קקי. קניתי לה ישבנון. היום היא ישבה עליו מספר פעמים. לא יצא לה כלום אבל נראה שעצם הישיבה שם נחמדה לה. פיפי היא עשתה כשישנה בחיתול.
    אני מעוניינת להמשיך ולהתמיד בנושא הבעיה היא שהגננת כבר הודיעה מראש שלא תשתף פעולה. מכיוון שמדובר על משפחתון בתוך ביתה והיא יחידה על מספר ילדים, היא הבהירה מראש שאין לה אפשרות לשבת עם ילדים בשירותים ולא מעוניינת שיהיו "תקלות בביתה". לכן בגן ילדים מסתובבים עם חיתול בלבד. מכיוון שאני צפוייה ללדת באוגוסט ולא תתאפשר לי גמילה בחופש, היא הסכימה "לבוא לקראתי" ורק ביולי לאפשר לידה להיות ללא חיתול כאשר היא תשים אותה בסיר בסלון.
    הבעיה היא שעד אז יש עוד חודשיים ואני כן חושבת שיש מקום להתחיל את התהליך כבר עכשיו. האם אפשרי לגמול רק בבית? לתת לה להתנסות בינתיים בזום"ש ואחה"צ? או שאני סתם מבלבלת אותה ועדיף להחביא את השיבנון ולחכות עד יולי? העם עשייה בבית בישבנון ובגן בסיר תבלבל ותזיק? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה בתהליכים

הוספת תגובה

• גמילה בתהליכים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    06/05/2013

שלום לך אימא יקרה
    אם באמת הבת שלך בשלה ניתן לגמול אותה במספר ימים. על עקרונות הגמילה תצטרכי לקרוא באתרים המתאימים.
    עוד מעט חופשת שבועות, ואם אני טועה, אתם יכולים להיות איתה רצוף מיום שלישי בבוקר ועד למוצאי שבת. אלו חמישה ימים שבהם תוכלו להוריד לה את החיתול, אחרי שיחת הכנה שבה תסבירו לה שאתם שמחים שהיא כבר ילדה בוגרת ויכולה לעשות את צרכיה בסיר/ישבנון.
    הורידו את החיתול בבוקר יום שלישי לאחר הסבר קצר. חשוב שלא תלחצו. כאשר מפספסת החליפו תחתונים ברוגע, כפעולת שגרה בלי הערות. כאשר מצליחה להגיע לשירותים עודדו ושבחו. תראו מה מידת ההצלחה עד מוצאי שבת. אם הילדה גמולה שלחו אותה לגן בלי חיתול ובקשו מהמטפלת במעון להציע לה ללכת לשירותים/לשבת על הסיר שיהיה מונח בשירותים של הגן, פעם בחצי שעה לא צריך לשבת לידה. חלק מהבשלות והגמילה היא היכולת להוריד את התחתונים לבד ולהתיישב לבד על הסיר/ישבנון. כמובן שאם אחרי חמשת ימי ה"חופשה" היא עדיין זקוקה לעזרה רבה או מפספסת יותר מפעמים במהלך שעות השהות בגן , שלחו אותה לגן עם חיתול כמו כול שאר הילדים.
    בנוגע לשנת הצהרים, על כול מקרה יש לחתל מכוון שבגיל זה קשה מאוד לשלוט על הסוגרים בזמן השינה.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה בתהליכים - תגובה

טובי פלד
    15/05/2013

סיגל שלום
    תני לה להתנסות בבית כי זה הקצב הטבעי שלה ,היא תסתגל גם לדרישות של הגננת וזה לא יגרום לה נזק . העיקר בלי לחץ כי הילדה שלך מתפתחת יפה מאד.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מפחד
    מתי
    03/05/2013

שלום רב,

בגיל 2 ניסינו לגמול את הבן שלנו מחיתול וזה לא הלך כי הוא התחיל לחשוש מהקקי וכו'. מבחינת פיפי אין שום בעיה. הוא כבר לא הולך עם חיתול.
    כיום בן ה 3 ו 8 חודשים , לפני זמן קצר ניסינו לעשות לו חור בחיתול לפני הקקי והשיטה הזו גם לא עבדה והוא נכנס לפחדים וכשיו בכלל מפחד לעשות קקי , גם בחיתול באופן כמן שהוא רגיל, הוא מתאפק ימים שלמים , עצבני , וכאשר זה כבר קורה , אז עם בכי רב.
    אנחנו קצת אובדי עצות. אנחנו לא לוחצים עליו , מסבירים כמה שאפשר שזה לא כואב וכו' אבל לא ממש עוזר.
    באופן כללי הוא ילד קצת פחדן , גם בדברים אחרים כמו לונה פארק , סביבה חדשה וכו'... אבל בסך הכל הוא מתפקד יפה גם בגן וגם בבית......
    נשמח מאוד לעצה בושא הקקי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מפחד

הוספת תגובה

• ילד מפחד - תגובה

טובי פלד
    15/05/2013

מתי שלום .
    אני מציע לכם לעזוב לגמרי את הנושא ,לא לעודד ולא להסביר .לתת לו לעשות קקי איך שבא לו.כשהוא בוכה ,רק להרגיע ולנחם ללא הסברים. כשהילד פחדן באופן כללי שזו תכונה מולדת,כל דרישה פורמלית עלולה לגרום לתגובת חרדה. מכיוון שהוצאת צרכים זו פעולה טבעית זה יגיע מעצמו.גם אם זה יקח עוד זמן.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר תינוק
    רווית
    29/04/2013

אני קצת מבולבלת, אני לקראת להפוך לאמא בפעם הראשונה, זה כבר כמעט פה ואנחנו מעצבים לו את החדר אבל אני לא מצליחה להבין איזה סוג של גוף חימום/קירור צריך להיות בחדר. אשמח להכוונה, האם להתקין מזגן בחדר?

לקביעת תור
    סגירה
    חדר תינוק

הוספת תגובה

• כמי שהתלבטה באותה שאלה עד לא מזמן..

תמי
    30/04/2013

אז ככה - לגבי חימום: אמרו לי שהכי טוב זה תנור ולא מזגן כי זה פחות מייבש. אבל תכלס שניהם גוזלים חשמל באותה מידה. והתנור שקיבלתי חימם ברדיוס מאוד קרוב לגוף חימום כך שלי אישית זה היה פחות פרקטי.

לגבי קירור פ אין על מזגן. מאוורר בשום פנים לא עושה את אותה העבודה. רק שימי לב לטמפרטורה שאת מקררת שלא יהיה קר מדי לרך הנולד.
    ודרך אגב - אם את רוצה המלצה למזגן. אנחנו קנינו את המזגן של 1 כוח סוס של BEKO. והוא באמת מומלץ.. מה גם שהוא מגיע עם אחריות מאוד אמינה של חברת ברימאג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה לענות
    מירב
    28/04/2013

שלום רב,
    אני אימא חד הורית. ביתי בת שנתיים ומאוד קשורה אליי. בכל פעם שאני רוצה להשאיר אותה עם אמא שלי או עם אבא שלה - אותו היא רואה אחת לשבועיים ,היא מסרבת להיפרד ממני ובוכה. לפעמים הפרידה נעשית ללא ברירה. אני משאירה אותה בוכה תוך כדי זה שהיא אומרת : "אמא" "אמא". הלב שלי נקרע. האם זה מצב נורמאלי? האם אני לא גורמת לה לאיזה טרואמה? אני מסבירה לה יפה שאני אבוא לקחת אותה אבל זה לא עוזר. בגן אגב היא לא עושה בעיות בעת הפרידה. גם אבא שלה וגם אמא שלי מספרים שאחרי כמה דקות היא מפסיקה לבכות ודי נהנית.

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה לענות

הוספת תגובה

• עצה קטנה

עינת
    30/04/2013

הי מירב,
    יש לי בן בן שנתיים וחצי ואני יכולה להגיד לך שמניסיון שלנו צריך לעשות לו "הכנות" מראש לכל דבר.
    תנסי להסיבר לה מראש (אפילו יום לפני) מה הולך להיות, מתי אבא יבא /נסע אליו, תפרדי מאמא יפה יפה תתני לה נשיקה וחיבוק ואת תשארי אצל אבא עד ש ........ ואני יחזור לקחת אותך בשעה..... וכו'
    ושוב לספר לה באותו יום: "את זוכרת שהיום הולכים לאבא....."
    כשהיא תדע מה סדר הדברים ומה הולך להיות, היא תדע למה לצפות, ויהיה לה יותר קל.
    כנראה הגן זה כבר דבר שבשיגרה והיא יודעת את סדר היום שלה אבל כשהולכים לאבא/ סבתא- היא לא יודעת מתי את חוזרת ולא יודעת מה הולך לקרות.

אני מסבירה לבן שלי כל דבר מגיל אפס כמעט ואני יכולה להגיד לך שזה ממש עוזר (אפילו כשהולכים לרופא או לטיפת חלב לקבל חיסון)
    מקווה שעזרתי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עינת.

מירב
    30/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא כנראה

מירי
    01/05/2013

חווה סוג של חרדת נטישה ומפחדת שאת הולכת ולא חוזרת. כדי לרכך את הפרידה תשארי לזמן קצר עם אבא שלה או עם אמא שלך עד שהיא תתאקלם עם הדמות החדשה וכמו שעינת אמרה תגידי לה מתי את חוזרת לקחת אותה ושאת תתקשרי. אני לא מומחית אבל הבנתי שביגלאים האלה חרדת נטישה מאוד נפוצה ואם בא לך לשמוע יותר בענייני חינוך ראיתי שמיכל דליות מעבירה הרצאות ללא תשלום בכל מיני אזורים בארץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שירה.

מירב
    02/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישום לגן עקב חוסר תקשורת.
    דניאל לוי
    27/04/2013

שלום,
    יש לנו בת ראשונה בת שנתיים, לאחר 6 שנים של חוסר מזל. אישתי עולה חדשה מארה"ב שנמצאת עם הילדה בבית ,מדברת לילדה בעיקר באנגלית וקצת עברית. הילדה אינה מדברת משפטים עדיין, רק מילים של חיות באנגלית וכמעט כל האלפ בית באנגלית. היא מאוד חכמה ונראה שפשוט היא מסתדרת לקבל מה שהיא רוצה ללא דיבור. אני חייב לציין שהיא חברותית ומשחקת עם האחיינים שלה שגדולים ממנה ב2-5 שנים. בגלל חוסר התקשורת ומכוון שאישתי בחודש 4 החלטנו לרשום אותה לגן. העניין הוא שקשה למצוא גנים שיקבלו לפני ספטמבר ואני לא חושב שזה רעיון טוב לחכות עד אז.
    ועכשיו לשאלה: האם זאת טעות לרשום אותה לגן אחד ל2-3 חודשים עד תחילת אוגוסט (שאז כולם יוצאים לחודש חופש) ואז להעביר אותה לגן חדש בספטמבר? שם היא תהיה קבוע לפחות לשנה-שנתיים. כמו כן, האם זה באמת משנה להוציא אותה מהגן ב1:30 בצהרים מאשר ב4:00? בתודה מראש, דניאל

הוספת תגובה

• רישום לגן עקב חוסר תקשורת. - תגובה

טובי פלד
    02/05/2013

לדניאל לוי שלום
    לשתי השאלות עדיף שלא כדי שלא תחווה פרידה נוספת . אבל שה לא נורא כל כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים, בת שנתיים וחצי
    נעמה
    24/04/2013

שלום רב, הבת שלי בת שנתיים וחצי והתחלנו גמילה בחודש האחרון, כאשר במשך מס' שבועות רק שעה-שעתיים ביום הורדת חיתול ובשבוע האחרון אינטנסיבי - גם בגן, כל היום חוץ משנת צהריים ולילה. עד כה זה הולך יפה, במיוחד בגן, בכל מה שקשור לפיפי. לגבי קקי, עדיין לא עשתה בסיר או שרותים ואף פעם וגם לא אומרת לפני שעושה, אלא רק אחרי. כך שלמעשה עושה תמיד בתחתונים, או בבוקר בחיתול מהלילה. חוץ מזה, הרבה פעמים מתבלבלת בין קקי לפיפי (אומרת עשיתי קקי כשיש רק פיפי ולהיפך), למרות שאוצר המילים שלה מאד רחב לגילה. איך כדאי לעודד אותה לעבור את הגמילה גם עם הקקי, וכמו כן שאלה נוספת - מתי יודעים שבשלה לגמילה בלילה (האם כאשר קמה עם חיתול יבש ורוצה לעשות לא בחיתול)?
    תודה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים, בת שנתיים וחצי - תגובה

טובי פלד
    25/04/2013

נעמה שלום
    אל תילחצי הילדה שלך בסדר כל אחד נגמל בקצב שלו. תני לה להגיע לזה בעצמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים, בת שנתיים וחצי - תגובה

ד``ר אורה רבר
    25/04/2013

שלום לך אימא יקרה
    אני מבינה שהגמילה מפיפי עברה בקלות יחסית והיום היא גמולה.
    תשובות לשאלותיך:
    1.לגבי קקי- כאשר ביתך עושה בתחתונים או בחיתול של הלילה החליפי לה את החיתול, ללא כעס או הבעת פנים המביעה כעס. את יכולה לומר עשית קקי בואי נחליף לך בקול רגוע ועובדתי. הרבה סבלנות והילדה תלמד לשלוט גם בכך.
    2.הרבה פעמים ילדים אומרים עשיתי קקי כאשר עושים פיפי ולהפך. את יכולה לומר עשית פיפי בסיר מצוין כול הכבוד, או כאשר היא עושה קקי כאמור לומר עשית קקי.....
    3.יודעים שהיא בשלה בלילה כאשר במשך עשרה ימים ברצף היא קמה עם חיתול יבש לגמרי.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיפי במיטה
    עינת
    21/04/2013

שלום רב,
    בני בן שנתיים וחמישה חודשים, גמול ביום מגיל שנה ושמונה בתהליך מהיר וללא הרבה פספוסים.
    לאחר כחודשיים שלושה הגננת הודיעה שהיא מתכוונת להוריד חיתול בשנת צהריים ולאחר שהסכמנו, ירד החיתול והילד קם יבש בשנת צהריים.
    לאחרונה, (כמעט) בכל פעם שישן צהרים בבית, הוא מתעורר במיטה רטובה אך אם אני מחתלת אותו לפני השינה הוא מתעורר יבש- יש לציין שאני דואגת שיעשה פיפי לפני שהולכים לישון וגם מזכירה לו שהוא ישן בלי חיתול ויש לקרוא לאמא או אבא אם הוא מרגיש שיש לו פיפי.
    בלילה לפעמים מתעורר ומבקש ללכת לשירותים אך עדיין מתעורר עם חיתול מלא...

העניין הוא שבגן הוא קם יבש מהשינה- למה בבית זה לא עובד???

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פיפי במיטה

הוספת תגובה

• פיפי במיטה - תגובה

טובי פלד
    22/04/2013

עינת
    שלום . בבית הוא מרגיש יותר בטוח לעשות מה שבא לו.עזבי את זה . יסתדר לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    אולגה
    21/04/2013

שלום, ביתי החלה לשבת על סיר כשהייתה בת 10 חודשים. מהפעם הראשונה שישבה עשתה קקי בסיר ומאז קקי מבקשת רק בסיר (אומרת/זוחלת אליו). עכשיו בת שנה ושבועיים. לפני כשבוע התחלנו גמילה גם לענייני הפיפי (מלבד בזמן שינה - אז היא ישנה עם טיטול). במהלך רוב היום מבקשת יפה או לפחות כשמציעים מביעה שמחה, ואכן מתיישבת ועושה. הבעיה היא שכאשר היא עייפה (לפני שנ"צ ולפעמים גם לפני המקלחת בערב) פתאום יש פספוסים רצופים (פעמיים-שלוש תוך חצי שעה), ואם שואלים אם היא רוצה נדה בראשה לשלילה ותוך דקה-שתיים עושה במכנסיים. מה עלינו לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    21/04/2013

שלום לך אימא יקרה
    את בוודאי מודעת לעובדה שהיא נגמלת מוקדם מאוד הרבה יותר מהמקובל
    אם זה מגיעה ספונאנטית ממנה כמובן שאין לעכב או לעצור את התהליך הטבעי
    יחד עם זאת אל תדברבני אל תפצירי
    כאשר "מפספסת" החליפי חיתול/תחתון והמשיכי כרגיל ללא כול הערה
    בברכה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים כבר 9 חודשים ועדיין
    מלי
    21/04/2013

שלום!
    בתי בת שנתיים ו-9 חודשים.מגיל שנתיים אנחנו גומלים אותה מטיטולים.
    בהתחלה נרתעה מלשבת על סיר או אסלה. לאחר מכן הסכימה לשבת, אבל רק עם הבגדים. אח"כ הסכימה להוריד, אבל רק בבית ולא בגן. אח"כ לקח זמן שתלמד גם לעשות פיפי כשהיא יושבת ולא כשהיא קמה וכבר עם מכנסיים. הכל אצלה לוקח המון זמן ומעודדים אותה אין סוף. הפחד שלי הוא מפני גן עירייה שהיא מתחילה בספטמבר. היא תהיה אז בת 3 וחודש. אני חוששת שלא תגמל עד אז.
    המצב היום: היא עושה פיפי בשירותים או בסיר, בכל מקום, גם מחוץ לבית, אבל צריך להזכיר לה ולקחת אותה כי לא מבקשת לבד. כשהיא עסוקה היא מתאפקת, אפילו מלא זמן וכשמנסים לקחת אותה לשירותים, היא אומרת "אין לי" ולא מסכימה לבוא ו-5 דקות אחרי זה יכולה לעשות על הרצפה. בחלק מהמקרים היא אומרת שהיא צריכה לשירותים, אבל זה רק אחרי שכבר ברח לה קצת בתחתונים ואז היא עושה בשירותים את היתר.
    ויש גם בעייה עם הקקי. היא מחכה שישימו לה טיטול לפני השינה (עושה את זה במעון וגם בבית) ולפעמים כשאין טיטול והיא צריכה- היא עושה בתחתונים. קניתי לה לוח ומדבקות ואמרתי לה שכשעושים קקי בסיר או בשירותים- אז מקבלים מדבקה ומדביקים על הלוח, אבל זה לא עובד.
    מה עוד אפשר לעשות?
    תודה!

הוספת תגובה

• גמילה

עינת
    21/04/2013

היי,
    הייתי מציעה לך לקרוא ספר מעולה של דפנה תייר (היענות לצרכים) שמאוד עזר לי גמלתי את בני בגיל שנה ושמונה בעזרת הספר שלה.
    בעיקרון העניין הוא שאתם צריכים להיות אחראים לקחת אותה לשירותים עד שהיא תפנים את העניין ותבקש ללכת לבד.
    לגבי "אין לי" - ברגע שאת רואה שיש לה פיפי (ואת יודעת שיש לה! היא לא עשתה כבר המון זמן, היא זזה באי נוחות וכו') אל תשאלי אותה אם יש לה פיפי כי את יודעת שהתשובה שלה תהיה שאין לה, תני לה יד ותגידי לה שהולכים לעשות פיפי, תיהי אסרטיבית אבל גם עדינה, תיהי נחושה בדעתך שעכשיו הולכים לשירותים (כשהבן שלי אומר שהוא לא רוצה, אני מסבירה לו שהוא יוכל לחזור למשחק/ טלוויזיה מיד כשיסיים והוא מתרצה בלי וויכוחים)

בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים כבר 9 חודשים ועדיין - תגובה

טובי פלד
    22/04/2013

מלי שלום . את עושה הכי טוב שיש.
    אל תילחצי ,זה יסתדר .אל תלחיצי את הילדה כל ילד עושה זאת בקצב שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לעודד תינוק בן 10 חודשים לשתות?
    שלי
    18/04/2013

הבן שלי סרבן מים, אני לא יודעת מה לעשות איתו.. האם כדאי לשים קצת פטל? איך אפשר לעודד אותו לשתות? כל פעם אני במלחמה איתו על זה

הוספת תגובה

• בגיל הזה

רונית
    23/04/2013

הם עדיין לא ממש שותים, כלומר הם רק מתחילים עם ההרגל הזה של השתייה, גם מבחינת נוזלים אין לך מה לדאוג משום שהוא מקבל את הנוזלים מהתמ"ל ומהירקות והפירות. יחד עם זאת כדאי כן להתעקש על שתייה מידי פעם על מנת להקנות את ההרגל. אני באופן אישי ממש לא הייתי מוסיפה פטל (מלא בסוכר וממש לא נחוץ!) את יכולה לנסות לתת לו מאיזשהו בקבוק שהוא אוהב, או להחליף את הבקבוק הקיים, אני יכולה לומר לך שלי הייתה את אותה הבעיה, ובגיל שנה בערך התחלתי לתת לו את הבקבוקים הקטנים של מי עדן והוא שתה אותם בשמחה, ייתכן וזה בגלל שכבר הוא התחיל להרגיש בעצמו צמא, או שבגלל שזה כאילו כמו של הגדולים וייתכן שזו סיבה אחרת לחלוטין, לא התעמקתי בזה יותר מידי העיקר שהוא שותה :) תנסי כל פעם לתת לו קצת, לאט לאט הוא יפתח את הרגל השתייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה וחזרה להרטבה
    שולי
    17/04/2013

בן 3.4 כבר נגמל מחיתולים אבל בלילות האחרונים הוא חזר להרטיב. בהתחלה חשבתי שזה משהו חד פעמי אבל זה כבר לילה 6 רצוף שהוא מרטיב במהלך השינה. אני לוקחת אותו לשירותים לפני השינה אבל הוא לא מתאפק. כרגע אני מתקשה לעמוד בקצב של כביסות ומייבש לא עובד אבל ברור שזה לא הנושא המרכזי... אני תוהה מה אני צריכה לברר ואיך לדאוג לו שיחזור לקום לשירותים כשהוא צריך

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה וחזרה להרטבה

הוספת תגובה

• הוא חזר

דיקלה
    17/04/2013

להרטיב אחרי שנגמל. כנראה שמשהו השתנה בתזונה שלו (שותה יותר מהרגיל אוכל מאכליים מיציים), לעיתים יכול לנבוע מקשיים נפשיים כמו מצבי לחץ או רגרסייה בשל שינויים בשגרה. זה באמת מנחם שיש מייבש (אם לא עובד למה את לא מתקנת?לא קשור לנושא אבל יש חברת תיקונים אמינה בשם ברימאג שרות- תבררי) תראי אם בעיית ההרטבה ממשיכה לאורך זמן, הייתי ממליצה שתקבלי ייעוץ מעמיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 - מסרב להיגמל מחיתולים
    יולי
    15/04/2013

שלום רב
    בני בן 3 וחודש , מסרב להתחיל את תהליך הגמילה מחיתול.. הוא אינו מוכן להיכנס לשירותים, וכשאני רוצה להשאיר אותו בלי חיתול הוא מתחיל לבכות ולבקש שאחזיר את החיתול, כשבסוף אני משכנעת אותו להוריד את החיתול , הוא מפספס , נראה כאילו הוא עדין לא מבחין מתי שעליו לעשות צרכיו .
    בשנה הבאה הוא צריך כבר ללכת לגן עירייה ואני מפחדת שלא ייגצל לחלוטין עד אז.

אודה לעצות איך אפשר לעזור לו להיגמל , כך שגם לו תיגם לו טראומה (אני יודעת שאסור ללחוץ על ילדים ).

תודה מראש

הוספת תגובה

• בן 3 - מסרב להיגמל מחיתולים - תגובה

טובי פלד
    16/04/2013

שלום יולי הילד קצת רגיש והמערכת הביולוגית ששולטתעל הסורגים לא מוכנה עדיין. עזבי את זה לחלוטין. הוא יודע בדיוק מה מצופה ממנו .הוא יגיע לזה לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק כך היה אצלי...

דידי
    29/04/2013

גם הילד שלי בן שלוש וחודש ולא רצה להיפרד מהחיתול, למרות שכמעט כל ילדי הגן שלו כבר גמולים.
    לפני שבועיים בערך, כשהיה במצב רוח טוב באיזה ערב לפני השינה, אמרתי לו שלמחרת, כשנחזור מהגן, נוריד את החיתול ונלבש תחתונים, בגלל שהוא כבר כל-כך בוגר, ויודע כבר לעשות המון דברים לבד, ואני בטוחה שהוא יצליח לעשות פיפי וקקי בשירותים או בסיר. לא שאלתי אותו, פשוט קבעתי לו עובדה.
    ואכן, למחרת, חזרנו מהגן והורדנו את החיתול. להפתעתי, הוא לא התנגד.... וכך עשינו בשלושת הימים הבאים. היו פספוסים מעטים.... ביקשנו ממנו שיגיד לנו מיד כשיש לו פיפי כדי שנלך לשירותים (והוא כבר יודע שפיפי עושים בעמידה). שמנו לו שרפרף כדי שיהיה לו נוח, ואת הסיר הכנו על הריצפה ליד השירותים בשביל קקי.
    בשישי-שבת שהגיעו, נשארנו בבית על מנת שיהיה כל היום עם התחתונים, ורק בשינה שמנו לו חיתול.
    ביום ראשון (פחות משבוע מאז שהתחלנו) כבר שלחנו אותו לגן עם תחתונים כעובדה מוגמרת (וכמובן עם שלושה זוגות מכנסיים ותחתונים להחלפה)...
    הוא כבר שבוע בגן בלי חיתול (למעט שנת הצהריים) והולך ממש סביר... כמובן שפספס מספר פעמים אבל ככה לומדים, לא?
    אנחנו ממש בתחילת התהליך, אבל אני רוצה לעודד אותך שזה עניין של זמן קצר וזה גם מאוד תלוי בכם. תהיי בטוחה שהוא יצליח ותעבירי לו את זה באיך שאת מדברת איתו.
    המון המון בהצלחה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    רעותt
    14/04/2013

שלום,
    הבת שלי בת חצי שנה, ילדה חייכנית בטירוף כמעט ולא בוכה ונרדמת בעצמה במהלך היום לזמן שינה קצר.
    אך כל הסיפור משתנה כאשר מגיע הלילה, היא פתאום לא מוכנה לישון לבד, הבטן מציקה לה יותר, הלכנו לרופא כמה וכמה פעמים ולא מצאו כלום..
    אני רוצה להעביר אותה לחדר שלה היא כרגע ישנה איתנו בחדר
    האם אפשר עצות?מדוע בלילה דווקא זה ככה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• בעיות שינה - תגובה

טובי פלד
    15/04/2013

רעות שלום
    לילדה שלך יש תגובה חרדתית פרידה ולחושך.תני לה לישון איתך, במטה או ליד המטה.זה יעשה לה רק טוב. זו תגובה טבעית של יונק בגילאים האלה לפרידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    שירלי
    09/04/2013

שלום רב,

אני זקוקה להתייעצות גמילה מטיטול. הילדה שלי בת 2.2, התחלנו גמילה לפני שבוע וחצי בערך.
    אני חושבת שהיא בשלה משום ש-
    1. היא מודיעה שיש לה פיפי/קקי לפחות 15 שניות מראש.
    2. כשמגיעים הביתה מהגן מורידה לעצמה את הטיטול.
    3. בגן עשתה כבר פיפי בסיר.

העניין הוא שהיא לא מוכנה לעשות בסיר/ ישבנון בבית. אני מצליחה "לתפוס" קצת מהפיפי שיוצא בסיר ואז אנחנו זורקות ביחד לאסלה, והיא מאוד מרוצה מזה. היום בטיפשותי הבטחתי לה שתקבל גלידה אם תעשה פיפי בסיר, ובסוף ברח לה באמבטיה והיא ממש התאכזבה מזה..

איך מתקדמים מכאן?

תודה,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

טובי פלד
    10/04/2013

שלום שירלי
    את חושבת שהיא בשלה לגמילה אבל היא עוד לא שם באוםן מלא. אל תלחיצי תני לה בקצב שלה והיא תגיע לזה לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה