פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנתיים וחודשיים
    מיטל
    31/01/2013

שלום

הבן שלי בן שנתיים וחודשיים, ילד ראשון וכרגע ללא אחים.
    אני מרגישה שבחודשים האחרונים הכל הולך איתו רק במלחמות, אני צריכה להלחם איתו עד שהוא מסכים להתלבש בבוקר, ולצחצח שיניים ולשטוף פנים, ואז כשיוצאים מהבית הוא רץ לחצר ולא מוכן לבוא לאוטו ואני צריכה לתפוס אותו (הוא רץ לכיוון השני) ולהרים אותו לאוטו. וככה מתנהל כל היום שלנו, הוא מאוד עקשן, מתעקש לעשות מה שהוא רוצה ופשוט קשה לי איתו.
    כשהוא עושה משהו לא בסדר לדוגמה זורק אוכל על הריצפה ואני מבקשת שיפסיק הוא מסתכל עלי וממשיך לזרוק כאילו בכוונה לראות מה אני אעשה.
    אני מרגישה ממש מותשת נפשית ופיזית וגם מתוסכלת. זה לא היה ככה לפני חצי שנה.
    מה עושים????

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנתיים וחודשיים

הוספת תגובה

• תינוק בן שנתיים וחודשיים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    03/02/2013

שלום לך אימא יקרה
    לפני רגע עניתי על שאלה מאוד דומה, אענה שוב כמעט באותן המילים.
    בנך בודק גבולות כמו כול ילד וילדה בגילו, ועליך ללמוד להציב אותם. ראשית חשוב שתביני בשביל מה צריך גבולות?
    צריך להציב גבולות על מנת ליצור אצל הילד ציפיות ברורות- ידע מה מותר ומה אסור. שהילד ילמד לדחות סיפוקים, ירגיש יציב ובטוח. על מנת שהחברה האנושית תוכל להתקיים. על מנת שהילד יוכל להשתלב בה.
    אני מקווה שעכשיו כאשר ברור לך יותר בשביל מה צריך להציב גבולות תוכלי להציבם בצורה ברורה ובטוחה יותר.
    בנוגע לאוכל- כאשר הוא זורק את הפריט הראשון קחי את הצלחת, זה סימן שאינו רוצה לאכול יותר. הציבי גבולות בצורה ברורה אך יחד עם זאת הפגיני הרבה חום ואהבה כלפי הילד. הקדישי לו זמן ותשומת לב הורית ונסי להיכנס לכמה שפחות מאבקי כוח איתו.
    גיל שנתיים מכונה גם בשמות : גיל המרד הראשון וגיל שנתיים האיום עכשיו את בוודאי מבינה למה
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי להעביר תינוק ממסגרת למסגרת
    לירז
    31/01/2013

יש לי בת בגיל 10 חודשים, לאחר חיפוש ארוך ומייגע מצאתי משפחתון טוב והכנסתי אותה לפני כ4- ימים, נראה שהיא מסתדרת ממש יפה מבחינת ההסתגלות.
    כיום חזרו אליי מגן שרציתי לרשום אותה והודיעו לי שיש מקום פנוי- השיקול הוא כלכלי.
    מדובר בהפרש משמעותי של הסכום הודשי אותו אנו משלמים ואנו נמצאים בתקופה לחוצה.
    אך החשש הוא שמעבר נוסף יהווה עבור הילדה בעיות עתידיות שכן היא משנה פרצופים שוב ...(למרות שבסך הכל נמצאת 4 ימים במשפחתון), שיקול נוסף הוא האם כדאי להעבירה ממסגרת מצומצמת של משפחתון של 9 ילדים לגן של 18 ילדים?

אשמח לעצה בדחיפות!!

הוספת תגובה

• מעבר מגן לגן

לימור
    01/02/2013

שלום לך אמא יקרה,
    אני מניחה שמעבר לעניין הכלכלי את רוצה את הטוב ביותר עבור בתך.
    אם כך, לתינוקת בת עשרה חודשים אני ממליצה קבוצה כמה שיותר קטנה של ילדים. בעניין ההסתגלות, יש תינוקות שמסתגלים בקלות ויש כאלה שלוקח להם יותר זמן ויותר קשה להם. אני מניחה שאת מכירה את בתך יותר טוב ממני ותוכלי לתת את התשובה. בכל מקרה ארבעה ימים נראה לי לא משמעותי עבור הילדה.
    כשאת בודקת גן כדאי לך לבדוק שהסביבה החינוכית מאפשרת לה למידה והתפתחות. תבררי גם מה סדר היום.
    בכל מקרה מאחלת לך המון הצלחה
    לימור :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי להעביר תינוק ממסגרת למסגרת - תגובה

ד``ר אורה רבר
    03/02/2013

שלום לך אימא יקרה
    ארבעה ימים הם לא ממש משמעותיים ולכן אני לא רואה בעיה מיוחדת בהעברה לגן שאת מעדיפה, יחד עם זאת מסגרת של תשעה ילדים או 18 זהו הבדל מאוד משמעותי בגיל צעיר זה. השאלה היא כמה מטפלות יש על כמה מספר ילדים. אם היחס בין מספר המטפלות למספר הילדים דומה בשני הגנים, אני לא רואה מניעה להעביר לגן שאת מעדיפה. שיקול כלכלי אינו מילה גסה, אם הוא לא מרע את מצב הילד.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפגוש את ביתי בפעם הראשונה
    יאיר
    29/01/2013

שלום אני אב לילדה בת 3 , נפרדתי מחברתי כשהילדה היתה בת 8 חודשים,ומאז לא ראיתי אותה {אציין שאנו גרים בארהב במדינות שונות}
    בעוד שבוע מתקיים גישור בייננו לגבי מזונות והסדרי ראייה,שאלתי היא איך אני אמור להתנהג לילדה ,באיזו דרך,באיזו גישה לבוא אלייה ,מה לומר לה,האם אני צריך להזדהות מיד ולומר לה שאני אבא שלה ,או לעשות זאת בהדרגה.
    אני מאוד חושש ומתרגש גם יחד מהמפגש ביננו ,ומפחד לטעות באיזה שהוא מקום,
    אשמח לקבל הנחיה בעניין.
    תודה

הוספת תגובה

• לפגוש את ביתי בפעם הראשונה - תגובה

טובי פלד
    30/01/2013

שלום יאיר
    אם כל המעורבים נורמלים ואף אחד לא תוקף את השני אין ממה לפחד. לילדה יש צורך באבא ולך יש צורך בילד.המוטיבציה החיובית קיימת תתנהג נורמלי ותציג את עצמך מיד כאביה.
    אבל נראה לי שאתה זקוק לייעוץ יותר מפורט .כדאי לך להתייעץ אפילו בטלפון עם מישהו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה וחצי שמשתטחת על הרצפה
    דריה ב
    29/01/2013

ערב טוב! אז אני עוד אחת מהאמהות האלה שאובדות עצות בנוגע לאיך מתנהגים כשהילד משתטח. בתי מפותחת קוגניטיבית לגילה ומבינה הכל וגם מדברת יפה. אבל כשהיא מתעצבנת כשאני לא מרשה משהו היא משתטחת על הרצפה ונהיית כמו קרש אי אפשר להרים אותה. אני לא יודעת איך להגיב כראוי ניסיתי קול תקיף וחד משמעי,ניסיתי לומר לה שלא מתנהגים ככה. ניסיתי ברוך ולנסות לשכנע אותה להתעסק במשהו אחר. ניסיתי להתעלם. מה אני לא עושה נכון? חשוב לציין שהיא לא בגן אלא איתי בבית ואנחנו עושות כיף חיים אני מנסה לספק לה כל גירוי שהיא זקוקה לו... אשמח לתשובה לפני שהמצב יחמיר

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי שמשתטחת על הרצפה

לימור
    29/01/2013

אמא יקרה, שלום רב!
    כאשר בתך משתטחת על הרצפה ו"יוצאת מהכלים", היא למעשה יוצאת מוויסות ולא מקשיבה. לכן הדיבורים אינם יעילים בשלב זה, אלא נחוצה תגובה נחושה. יש לאסוף אותה ולהחזיק אותה (עדיף עם הפנים אלייך אך אם קשה, גם כשגבה אלייך במה שמכונה חיבוק דב). במהלך ההחזקה אל תתייחסי לבכי שלה או להתנהגות שלילית אחרת שלה אלא רק תגני על עצמך (אם היא משתוללת) ותגידי לה בקול נעים ושלו: עכשיו את נרגעת, אני פה בשביל לעזור לך להירגע, אני רואה שקשה לך, אני רואה שאת כועסת. שיקוף הרגשות עוזר לילד להירגע. התקף הזעם עלול להימשך בתחילה המון זמן (גם שעה למשל). אסור לחדול אלא להמשיך בנחישות עד שהילדה נרגעת לחלוטין. לאחר זמן מה כשהילדה נרגעת רצוי לשוחח איתה על מה שקרה, מה היו רצונות הילדה ומה הרצונות שלך כאמא. לבסוף, ניתן לחשוב ביחד על דרכי פיתרון, איך ניתן לפתור את הקונפליקט. זה יעזור לה לעבד את מה שקרה ועם הזמן והעקביות תכיפות ומשך התקפי הזעם יידעכו עד שייעלמו.

בברכה ובהצלחה לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה וחצי

דריה ב
    29/01/2013

תודה רבה על העצה, רק שיהיה לי קצת קשה לנהל איתה שיחה על מה שקרה היא חכמה אך רק בת שנה וחצי... בגדול להיות עקבית?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי שמשתטחת על הרצפה - תגובה

טובי פלד
    30/01/2013

שלום לימור
    זו עצה שתמשיך את התלות ולא תגדל ילדה עצמאית.כך מגדלים ילדים חלשים לא מתמודדים ובסופו של דבר לא עומדים על הרגליים שלהם אלה נסמכים על ההורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה וחצי שמשתטחת על הרצפה - תגובה

טובי פלד
    30/01/2013

שלום דריה
    אני מציע שתשלחי אותה לגן .את מפנקת אותה יוצרת תלות הדדית ומגדלת ילדה חלשה ולא עצמאית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה וחצי

דריה ברבוי
    30/01/2013

שלום ד"ר טובי.היא עתידה להיכנס לגן במאי,יוני. לדעתך ילדי הגן פחות קריזיונרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי שמשתטחת על הריצפה

לימור
    30/01/2013

שלום לך דריה,
    אני חושבת שהחינוך מתחיל בבית ולא בגן הילדים ולכן את צריכה להציב לבתך גבולות ללא כל קשר להיותה במסגרת חינוכית או לא.
    אם היא לא מסוגלת לקבל לא והיא משתוללת היא למעשה זקוקה להרגעה. ברגע שהיא לא נרגעת בעצמה אז בעצם אנחנו מהווים גורם חיצוני שמלמד אותה את הדרך להירגע. כמובן שבהדרגה המטרה שהיא תעשה זאת בעצמה.
    אני מקבלת הדרכת הורים צמודה כך שהתשובה שלי ניתנה לך מידע שרכשתי כי גם הבן שלי מתנגד כשאני אומרת לא ומשתולל ומכה.
    אני מאחלת לך המון הצלחה
    ואם יש לך שאלה נוספת את מוזמנת לשאול :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דריה ב
    30/01/2013

תודה רבה לשניכם. אין ספק שהגבולות מתחילים בבית ואחת הסיבות שהיא עוד לא בגן היא דווקא בשביל שהיא תקבל את החינוך שאני מאמינה בו ולא איזה אישה זרה...
    יהיה בסדר בסוף גם להם יהיו ילדים שיעשו להם את מה שעשו לנו חח. בגלל זה הקשר בין הנכדים והסבים כזה חזק, כי הנכדים מתנקמים בהורים במקום הסבים.., :) קצת הומור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק ישן 6-8 שעות בלילה
    ירון
    28/01/2013

הי,

הבן שלי בן חודש וחצי, במהלך היום הוא חוטף תנומות למשך חצי שעה בערך 3 פעמים ביום ובלילה הוא יכול לישון 6-8 שעות רצוף, בלי לקום ולאכול.
    אני יודע שכל הורה חולם למצב כזה שהתינוק יישן לילה שלם, אבל האם במקביל זה יכול להצביע על משהו לא טוב? או שהוא אוגר את העייפות של כל היום ולכן ישן טוב בלילה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק ישן 6-8 שעות בלילה

הוספת תגובה

• תינוק ישן 6-8 שעות בלילה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    28/01/2013

שלום לך אימא יקרה ומזל טוב
    אכן נראה שהתברכת בתינוק שמבדיל היטב בין יום ללילה. ובכך מאפשר לך לאגור כוחות ולהיות אימא יותר רגועה במהלך היום.
    אני בטוחה שאת מבקרת בטיפת חלב ועוקבת אחר המשקל של תינוקך. אם העליה מתאימה לעקומות הגדילה. הכול בסדר ותהני מכמה שעות שינה ורוגע שאת בוודאי זקוקה להן לאחר הלידה
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כול הזמן על הידיים
    טל
    25/01/2013

שלום רב
    בני הבכור בן 3 חודשים. היות ואני אם טרייה, וביקשתי לקבל כלים על עולם ההורות, רכשתי את הספר 'המדריך הישראלי להורים' שנכתב בידי שני פסיכולוגים וממש משמש לי כגורו.
    בספר נכתב כי עד גיל שנה אין מושג כזה של פינוק, ועל כן בכול פעם שהילד בוכה, יש להיענות לו, וכך אני נוהגת לעשות, אלא שאני מוצאת עצמי מחזיקה את הילד רוב היום, לאחר שהקטן (חמוד אבל נודניק!!!) לא מוכן להיות עם עצמו, ולא משנה אם אני שמה אותו במיטה עם מובייל, באוניברסיטה או בטרמפולינה מול ערוץ בייבי.
    יוצא שמתוך כך שאני מנסה להיות אם מכילה אני הופכת לאם מתוסכלת, שאין לה פנאי לשום דבר. זאת מבלי שהזכרתי את ביקורות הסביבה (חמה ואמא בעיקר):"את אשמה, הרגלת אותו לידיים".
    סוגיה נוספת שאני מתחבטת בה היא כיצד עלי לפתח ולהעשיר את בני? נכון שהוא רק בן 3 חודשים, אבל אני מאמינה שמההתחלה יש לפתח את הילד. אני שרה לו, מראה לו קצת חיות בספר שלו, מסבירה לו קצת על המשחקים התלויים באוניברסיטה, אבל מרגישה שאני חוזרת על עצמי, ושאולי זה לא מספיק .
    אודה לעזרתכם
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    כול הזמן על הידיים

הוספת תגובה

• כל הזמן על הידיים

לימור
    25/01/2013

שלום לך אמא טרייה,
    ראשית ברצוני לאחל לך המון מזל טוב. שנית, ילד בוכה כי כנראה צורך שלו באותו רגע לא נענה: זה יכול להיות רעב, עייפות, כאב פתאומי, חיתול מלא. התינוק המאוד קטן זקוק שיתמלאו כל צרכיו הבסיסיים. יחד עם זאת לא ייתכן שתסתובבי איתו כל היום על הידיים, זה נראה לי הרגל מגונה שלא עושה לך טוב וגם לא מטיב בהכרח עם התינוק. אני חושבת שבמהלך ההיכרות שלך עם התינוק את תדעי לפי סוג הבכי מה הצורך שלו, מתי צריך להרים ולהרגיע ומתי לא. אגב ניתן לתת לתינוק מוצץ, לשיר לו, ללטף אותו מבלי להרימו בידיים.
    לא ממליצה לך כלל על טלוויזיה בשנתיים הראשונות להתפתחות התינוק. אני מעדיפה דיסקים להאזנה המותאמים לתינוקות. כמובן שיש מגוון צעצועים לגיל הרך שמפתחים את החושים: חוש ראיה, חוש שמיעה, חוש מישוש וכו'. אך בשלב הזה התינוק זקוק בעיקר להמון חום, אהבה, תשומת לב וכמובן סיפוק הצרכים הבסיסיים.
    בכל מקרה מאחלת לך המון הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כול הזמן על הידיים

טל
    26/01/2013

לימור תודה רבה ושבוע מבורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימה
    ירדנה
    24/01/2013

נכדתי בת 5שבועות יש כאילו הפסקות נשימה עם צפצוף. אני מתקשה להסביר אבל זה ממש מפחיד וקורה הרבה. זה לא בזמן בכי ולא כשאוכלת אלא כשהיא רגועה לגמרי. היא נולדה עם מצוקה נשימתית ושאפה מי שפיר והיתה בטיפול נמרץ 36 שעות ראשונות. רופאת הילדים אמרה שהתאור נשמע בסדר ואין מה לדאוג. אני מאוד לא רגועה ומוטרדת. אני רואה אותה כל יומיים וזה תמיד קורה. אודה לרופאה על הסבר או הכוונה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נשימה

הוספת תגובה

• נשימה

לימור
    24/01/2013

שלום לך,
    הבת שלי בגיל שלושה חודשים אושפזה בטיפול נמרץ בשל הפסקות נשימה. היה לה ברונכיוליטיס ומאז ועד היום (כיום היא בת שנה) אנחנו נמצאים במעקב רפואי צמוד בכל הקשור לענייני נשימה. אני ממליצה לכם בחום לפנות לרופא מומחה ריאות לאבחון הבעיה ומקורה ולהיות במעקב רפואי לאורך הזמן ולפי הצורך.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה טעיתי בגיל שלושה שבועות

לימור
    24/01/2013

אושפזה בטיפול נמרץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    03/02/2013

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקראת סיפורים
    אמא מודאגת
    24/01/2013

בוקר טוב לכולם. באיזה גיל הקטנים שלכם התחילו לשבת לשמוע סיפור? שלנו בת שנה וחודשיים ואם אני מצליחה להקריא לה שני עמודים רצוף זה יום טוב. לרוב היא פשוט מאבדת סבלנות אחרי כמה משפטים ולא משנה אם אני רק מקריאה או משתפת אותה בתהליך ומצביעה על התמונות ועושה קולות וכו'. לשבת ולדפדף בספר היא בהחלט עושה אבל להקשיב לסיפור לא. גם בגן היא לא משתפת פעולה עם שעת סיפור.
    זה צריך להדאיג אותי? או שבגיל שלה זה עדיין סביר?

לקביעת תור
    סגירה
    הקראת סיפורים

הוספת תגובה

• הקראת ספרים

לימור
    24/01/2013

שלום לך,
    אני מציעה לך להקריא ספרים קצרים ואם הם ארוכים פשוט לתמצת אותם ולא להקריא מילה במילה. אני זוכרת שהבן שלי היה בגיל הזה ואהב מאוד את פעולת הדפדוף ולא איפשר לי להקריא לו ספר.
    מעניין אותי לדעת האם כאשר את מדברת אליה יש זמן שבו היא נעצרת לרגע ומתבוננת בך. האם את יכולה להחזיק אותה בידיים במשך שתיים שלוש דקות והיא נינוחה או שלא קיים כלל זמן כזה?
    בעיקרון ילדים בגיל הזה מתחילים ללכת ונהנים מאוד לחקור את העולם ולזוז ממקום למקום. הם מתלהבים מיכולת הניידות שלהם, מיכולת ההליכה. ככל שהם גדלים הם צריכים להיות מסוגלים לשבת יותר זמן, להיות פחות תזזיתיים ויותר קשובים. כך גם כשעורכים מפגשים בגן לקטנים המפגשים לרוב קצרים יותר וכוללים שירים וריקודים שמאפשרים להם את הצורך הזה בתנועה.
    המון הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקראת ספרים - תגובה

טובי פלד
    30/01/2013

שלום אמא יקרה
    את משקיע יותר מדי זמן בפעילות בה הילדה פסיבית. אין תןעלת מרובה מהקראת סיפורים עדיף שתעשו משהו ביחד או תני לה לעשות דברים לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריאת ספרים

לימור
    30/01/2013

שלום לך,
    אני חושבת שצריך וחשוב להקריא הרבה ספרים בגיל הרך וגם חשוב איך מקריאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בעד ספרים

דניאלה
    31/01/2013

ומאוד נהנת להקריא לפני השינה.
    לדעתי הקול שלנו כבר תורם להרגיע לפני השינה
    והחוויה של הביחד- אין להם תחליף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

דריה ב
    30/01/2013

בתי בת שנה וחמש ואני לא מקריאה לה באופן ישיר. אני רק מספרת לך מה מצויר בספר וממציאה במילים שלי מה הם עושים וכו׳. לא צריך להיות קשוחה לגבי הטקסט שכתוב. יהיה לה יותר מעניין אם תספרי במילים שלך שהיא רגילה אליהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מיואשת
    or
    22/01/2013

הבת שלי בת שנתיים וחצי
    אנחנו בפשטות במלחמה...כול דבר היא מתנגדת לוחצת על כול הכפתורים שלי אני מאבדת סובלנית ונהיית תוקפנית כלפיה.
    לדוגמא היום זרקה את האוכל על הריצפה ודרכה עליו כשהערתי לה. אצלי זה משהו כמעט "שואתי" עניין של כבוד לאוכל..
    הפלקתי לה בטוסיק..שאני מרגישה נורא עם עצמי שעשיתי זאת...
    יש מלחמה קבועה בבוקר על עניין של לבישת גרביים. חורף שעבר היה לה דלקת ראות שלוש פעמים והחורף פעם אחת,והבית שלנו קפוא במיוחד. לא יכולה לוותר על זה שהיא תילבש גרביים. ואם זה לא יהיה גרביים זה יהיה כול דבר אחר...
    כול הזמן אומרים שחשוב שהיא תרגיש סמכותיות מההורים. ושהיא לא מחליטה...אבל בפועל זה לא עובד.
    המצב הזה קורה בגלים...זה נעלם וחוזר.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מיואשת

הוספת תגובה

• אמא מיואשת - תגובה

ד``ר אורה רבר
    03/02/2013

שלום לך אימא יקרה
    בתך בודקת גבולות כמו כול ילד וילדה בגילה, ועליך ללמוד להציב אותם. ראשית חשוב שתביני בשביל מה צריך גבולות?
    צריך להציב גבולות על מנת ליצור אצל הילד ציפיות ברורות- ידע מה מותר ומה אסור. שהילד ילמד לדחות סיפוקים, ירגיש יציב ובטוח. על מנת שהחברה האנושית תוכל להתקיים. על מנת שהילד יוכל להשתלב בה.
    אני מקווה שעכשיו כאשר ברור לך יותר בשביל מה צריך להציב גבולות תוכלי להציבם בצורה ברורה ובטוחה יותר.
    בנוגע לאוכל- כאשר היא זורקת את הפריט הראשון קחי את הצלחת, זה סימן שאינה רוצה לאכול יותר. בנוגע לגרביים- נסי לחמם את הבית כך שלא תצטרכי לריב על גרביים. אפשר להניח שטיח על הרצפה על מנת שניתן להלך ללא גרביים.
    הציבי גבולות בצורה ברורה אך יחד עם זאת הפגיני הרבה חום ואהבה כלפי הילדה. הקדישי לה זמן ותשומת לב הורית ונסי להיכנס לכמה שפחות מאבקי כוח איתה
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובות שלך מאירות -תודה

or
    04/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה
    עמית
    21/01/2013

בעלי סובל מאלרגיה מאז היותו ילד (לברושים ולקרדית האבק כמו כן גם בחילופי עונות מופיעה האלרגיה), רציתי לדעת האם זה תורשתי ובני בן החודשיים גם עלול לסבול מאלרגיה? אני משתדלת לנקות את הבית בתדירות גבוהה אך זה קצת בעייתי מפאת חוסר זמן (אני אמא חדשה) האם יש דרכים נוספות להימנע מהאלרגיה ולמנוע אותה מהבן שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה

הוספת תגובה

• אלרגיה - תגובה

טובי פלד
    21/01/2013

עמית אלרגיה זה תורשתי
    אין מה שאפשר לעשות כדי למנוע את זה.חבל על המאמץ בנקיונות.
    תתיעצי עם רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט ניתן לטפל ולהקל

דניאלה
    21/01/2013

גם אני וגם בעלי סובלים מאלרגייה. אני לאבק
    ובעלי לאבק, חתולים וגם סובל מאסטמה של העור. אחרי חיפושים רבים
    לטפל ולהקל יכולה לומר לך מנסיון שהניקיון בבית זו הדרך הטובה ביותר, בייחוד שמדובר על תינוק שבפוטנציאל לאלרגייה תורשתית, לכן חשוב לנסות למנוע את ההתפרצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו
    טלי
    19/01/2013

תינוק בן שנה וחצי (כמעט).
    הולך לגן כחודשיים (יותר נכון ״רשום״ לגן כבר חודשיים).

הולך יומיים ראשונים של השבוע (ראשון, שני), לעיתים גם שלישי ואז כל יתר השבוע חולה.
    65%-70% מהזמן הוא חולה, כך מאז שנכנס לגן.

אני עייפה, עייפה, עייפה.
    מתי זה עובר????
    תנו לי במה להיאחז , לא יכולה יותר :(

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו

הוספת תגובה

• הצילו - תגובה

טובי פלד
    20/01/2013

תהיי חזקה או תמצאי מחליף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מוזרה :-O

אמא טלי
    20/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו - תגובה

ד``ר אורה רבר
    21/01/2013

שלום לך אימא יקרה
    כאשר הפעוט מגיע לראשונה לחברת ילדים השוהים זמן רב יחד בחלק מהיום בחדרים סגורים ומחוממים, יש הרבה יותר הזדמנויות להידבקויות ממחלות עונתיות ומחלות ילדות מדבקות. כך זה בהתחלה, לאט לאט ילדך יתחסן באופן טבעי, ויחלה פחות ופחות. היי סבלנית טפלי בו בבית כאשר הוא חולה. אם קשה לך נסי למצוא מי שיוכל לסייע לך, וחכי מעט עד שילדך יתחזק.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל כך מוכר....

דידי
    23/01/2013

אל תדאגי, זה יעבור... גם אצלי, הבכור בשנה הראשונה שלו בגן, כמעט ולא ביקר שם במשך שלושה החודשים הראשונים של השנה... וזה עבר!
    היום, בשנה השניה שלו בגן, כבר הרבה הרבה פחות חולה, ואחיו הקטן שנכנס לשנתו הראשונה בגן (הפרש בינהם שנה וחודשיים) גם אוטוטו מסיים (אני מקווה) את המחלות של תחילת השנה.
    חזקי ואמצי... הכל עובר :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השכבת פעוטה לישון
    סנדרה
    18/01/2013

שלום רב,
    ביתי בת שנה ושלושה חודשים.לאחרונה נתקלנו בבעיה כזאת- אחרי מקלחת בשבע בערב הילדה יונקת, נרדמת ואני מעבירה אותה למיטתה. לאחר שעה וחצי בערך היא מתעוררת, מבקשת לינוק ומאותו רגע לא מוכנה לחזור למיטה. אני ו/או בעלי נמצאים כל העת בחדר (המיטה שלה נמצאת בחדר שינה שלנו),מסבירים לה שעכשיו צריך לישון ומחזירים למיטה-כלום לא עוזר. היא צורחת מאוד. עד לפני שלושה ימים היא הייתה חוזרת למיטתה אחרי ההנקה בלי שום בעיה ורק בשעות קטנות ממש של הלילה הייתי משאירה אותה לישון איתנו מפני שהייתי מתעוררת ולוקחת אותה להניק באופן אוטומטי מתוך שינה ולא מתעוררת להחזיר אותה בחזרה.
    דבר נוסף ששמתי לב- במקביל לצרחות בערב בוקר למחורת היא מרביצה לי בפנים כאשר מתעוררת. אני אומרת לה בתקיפות "אסור" ומייד מורידה אותה מהמיטה למטה. היא מטפסת אליי בחזרה ומנשקת אותי ללחי.....
    אני חסרת אונים ואשמח לעצה מה אפשר לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השכבת פעוטה לישון

הוספת תגובה

• השכבת פעוטה לישון - תגובה

טובי פלד
    20/01/2013

סנדרה כמה אפשרויות
    1. החזירי אותה למטה אבל קרבי את המטה אל המטה שלך ותני לה לגעת בך ושתגעי בה.
    2. תני לה לישון במטה שלכם ואתכם בשנה הקרובה.
    זה יעשה לה טוב וחזק אותה הסבה לבכי שלה הוא חרדת נטישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה
    thhk,
    09/01/2013

שלום
    יש לי תינוקת בת חצי שנה.והיא הילדה היחידה בבית.
    שיגרת היום שלה מאוד מסודרת והיא ישנה קצת בבוקר ושעתיים בצהריים, כשאני אוספת אותה מהמטפלת הביתה, אנחנו משחקות. בשעה 8 בערב אני מקלחת אותה, מאכילה אותה ושמה אותה לישון במיטה שלה, בחדר שלה. מהרגע שאני שמה אותה במיטה מתחילים צרחות ובכי שהיא לא מפסיקה לבכות, אני מגיעה אליה שמה לה מוצץ, מסבירה לה שעכשיו צריך לישון-והיא נרגעת, לאחר יצאתי מהחדר שוב מתחילות הצרחות והבכיות עד שמגיע 11 בלילה ואז היא כבר שוב רעבה אני מכינה לה מנה של מטרנה ואז היא נרדמת.
    אני רוצה עצה מה לעשות כדי שהיא תרדם בשעה נורמאלית, אולי זה טבעי שתינוקות בגיל הזה מגיבים ככה.
    מה עושים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה - תגובה

טובי פלד
    10/01/2013

לילדה שלך יש חרדות נטישה . אני מציע לך לשכב אתה במטה ולהרדים אותה כשאת לידה.בסוף היא תרגע אבל התגובה שלה מצביעה על כך שהיא קצת רגישה. מפקידך לעזור לה להתגבר על החרדות בעצמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיה בחורף
    שרית
    09/01/2013

איך גורמים לילד בן שנתיים לשתות יותר מים בחורף? הוא בקושי שותה? והאם תה יכול להוות תחליף למים?

לקביעת תור
    סגירה
    שתיה בחורף

הוספת תגובה

• בגלל שהמזגנים

יפעת
    10/01/2013

ואמצעי החימום האחרים מייבשים חשוב גם בחורף להקפיד על שתייה. אמנם לא מרגישים צמא כמו בקייץ אז אני מנסה לתת לבן שלי בדרכים שיפתו אותו. למשל לא מזמן קניתי לו את הבקבוקונים של מי עדן בייבי והוא נדלק עליהם אז זה פתר לי את הבעיה כי הוא מאוד אוהב לשתות מהם וכחלק מהסיפור אני מרשה לו לצייר על הבקבוק ואז אנחנו כותבים את השם שלו והוא ממש מרוצה מכל העסק :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וארבעה חודשים
    מילי
    08/01/2013

שלום, הבן שלי בן שנה וארבעה חודשים בתקופה האחרונה הוא מרים עליי ידיים וכשאני אומרת לו שאסור להרביץ בצורה חזקה ואסרטיבית הוא צוחק וממשיך שוב ולא משנה מה אני עושה הוא עדיין צוחק לי בפנים כשאני אומרת לו שזה אסור ניסיתי גם להתעלם וזה לא עזר הוא המשיך להכות אותי אני יודעת שהוא לא מתכוון באמת להרביץ לי ושבשבילו זה משחק אבל איך אוכל לגרום לו להקשיב לי ולא לצחוק כל פעם שאני אומרת לו "לא".

אני חייבת להדגיש כי עם בעלי הוא מתנהג אחרת ומספיק שבעלי רק יעשה פרצוף כועס והוא נעלב והולך לצד בשקט.

בנוסף רציתי לשאול מאז שהוא תינוק תמיד כשהוא עשה משהו טוב ניסיתי לעודד אותו והייתי אומרת לו כל הכבוד ומוחאת לו כפיים היום שהוא כבר גדול יותר כשהוא עושה משהו טוב הוא מוחא לעצמו כפיים ולפעמים נדמה לי כאילו הוא מצפה שגם אנחנו נמחא לו אמרו לי שזה לא דבר טוב וכי זו התנייה על כל מעשה טוב ויגרום לו בהמשך לתסכול כשלא יקבל כפיים מהסביבה האם באמת זה נכון? ואם כן איך לגרום לו להפסיק?

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וארבעה חודשים - תגובה

טובי פלד
    10/01/2013

מילי שלום
    אם תמשיכי להגיד לא בצורה נעימה ולא משכנעת ולא תתני לו להרגיש את כעסך הוא ימשיך לזלזל במה שאת אומרת .ילד שלא פוחד מהוריו לא לומד מהם טוב ורע.
    לגבי מחיאות הכפיים תתקמצני קצת בעידודים ובמחיאות הכפיים. אבל אלת תתערבי במה שהוא עושה עם עצמו.
    בגדול נראה לי שאת מעודדת על כל דבר ולא עומדת על שלך בתקיפות ולא מיוצרת מסגרת ברורה של התנהגות בבית.
    כדאי לעשות זאת זה גורם לילדים ללמוד אחריות מה היא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה