פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרכים
    חגית
    07/01/2013

שלום הבן שלי בן חודשיים וחצי וקצת והצואה שלו ירוקה לאחר עצירות אמרו לי שיכול להיות שקר לו בגוף האם יש קשר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרכים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    07/01/2013

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת חדשה
    רוני
    06/01/2013

שלום לפני חודשיים ילדתי. ומאז אין לי זמן בכלל לנקות את הבית, בשעות הפנויות המעטות שיש לי אני מעדיפה לישון (אני מאוד עייפה) ובשאר הזמן אני איתה. העניין הוא שהבנתי שאבק בבית יכול לגרום לאלרגיות במיוחד אצל פעוטות. אני ממש בלחץ מזה ולא יודעת מה לעשות...האם זה נכון? בכלל הייתי שמחה לשמוע המלצות מאמהות צעירות על חלוקת הזמן, איך אפשר גם לטפל בתינוקת קטנה וגם להתפנות לניקיון הבית?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת חדשה

הוספת תגובה

• מזל טוב!

דנה
    07/01/2013

קודם כל שיהיה במזל טוב.

אני יכולה להבטיח לך שככל שהזמן עובר השילוב בין הטיפול בתינוקת לבין התעסקות בשאר הדברים הופך קל וטבעי יותר.

בזמנו עניין הנקיון הטריד גם אותי, כי יש לי אלרגיה לאבק ואם הבית לא נקי כל התופעות של שיעול, אדמומיות, צינון מתפרצות. מה שגם לא רציתי ששאר המשפחה תסבול מזה. לכן ניצלתי כל דקה לישון כשהילדה ישנה, וכשהיא התעוררה התעוררתי יחד איתה ובצורה הזאת הצלחתי לצבור אנרגיות חדשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת חדשה - תגובה

טובי פלד
    08/01/2013

שינה טובה ומנוחה חשובים יותר מכל ניקיון . ממש לא נכון עניין האלרגיות.תמצאי פתרון לנקיון אבל אל תדאגי בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברותית של ילדה בת 2.8
    חן
    05/01/2013

שלום אני אמא לילדה בת 2.8 מקסימה ..
    היא בגן מגיל 7 חודשים
    אבל מה שמוזר לי שכל פעם שפוגשים ילדים אחרים בגילה אם זה בקניון או במשפחה או חברים היא לא רוצה לשחק ואיך שהיא רואה ילד בגילה היא כאילו בועטת לכיוונו..וכועסת מעט..
    יש לציין שאין אצלנו מכות בבית להיפך המון חום ואהבה...
    ממה נובע הדבר ? תודה מראש

הוספת תגובה

• התנהגות חברותית של ילדה בת 2.8 - תגובה

טובי פלד
    08/01/2013

שלום חן
    כנראה לילדה שלך יש קושי בכישורים חברתיים והיא פוחדת מהתחלות חדשות.
    הסתגלות שלה למצבים חדשיםיותר איטית ויותר קשה היא צריכה יותר זמן ויותר הזדמנויות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממושכת מטיטולים
    תמר
    04/01/2013

שלום רב
    יש לנו ילד מקסים בן 3.
    התחלנו איתו תהליך גמילה מטיטולים באוגוסט האחרון כשהרגשנו שהוא מוכן ומבין את התהליך. הגמילה עברה יחסית בקלות והנאה והיינו מאוד גאים וקצת מופתעים לטובה מהתהליך המהיר תוך 3 שבועות פחות או יותר.
    במהלך הכניסה שלו לגן החדש החלנו לחוש בריגריסיה קלה שנראת לנו הגיונית.
    לאחר כחודש התייעצנו עם הגננת איך להמשיך מכאן היא גם חשבה שזה נורמאלי וייעצה לנו להמשיך כרגיל ולא להראות תסכול או כעס וכמובן לשבח הצלחות.
    היום אנחנו בתחילת ינואר 5 חודשים מאז שהתחלו בגמילה והמצב לא משתפר.ברור לנו שהוא מבין ויש ימים שהוא לא מפספס אבל רוב הזמן בורח לו גם קקי וגם פיפי.
    אנחנו מאוד מתוסכלים ולא יודעים מה לעשות אנחנו משתדלים לא להראות לו את זה ולשבח על שליטה אבל הרבה פעמים אנחנו לא מצליחים להישאר מאופקים והתסכול בהחלט יוצא עליו.
    אני מבקשת את עזרתכם אנחנו ממש זקוקים לה
    תודה רבה
    תמר

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממושכת מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה ממושכת מטיטולים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    07/01/2013

שלום לך אימא יקרה
    על מנת להבין יותר את המצב אשמח לדעת כיצד הילד מרגיש בגן? האם הוא מגיע בשמחה? האם נפרד בקלות? האם יש לו חברים בגן ועוד. האם חוץ מנושא הגמילה יש שינויים אחרים בהתנהגותו בבית? האם התרחשו שינויים נוספים חוץ מהכניסה לגן החדש?
    רק לאחר קבלת פרטים נוספים אוכל להתייחס לשאלת הגמילה מחיתולים.
    בברכה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממושכת מטיטולים

תמר
    08/01/2013

אורה היקרה שלום
    בגן הוא משתלב יפה יש לו חבר אחד ממש קרוב שהם נמצאים ביחד גם מחוץ לשעות הגן ,ולאחרונה גם נפתח לחברויות חדשות. באופן כללי הוא ילד מאוד רגיש שמאוד קשור אלי .כשהיה יותר קטן זה היה יותר טוטאלי היום זה במגמת שיפור ככל שהוא גדל ומתפתח . לגן הוא מגיע בשמחה וללא בעיות אך ברגע הפרדה הוא מתכנס ומתקשה לשחרר אותנו למרות ההכנות הרבות. בכלל לכל שינוי או יציאה אנחנו מכינים אותו היטב כדי שלא יופתע וברוב המקרים זה עובד מצויין. חוץ מזה אני נמצאת בחודש החמישי להריון דבר שיכול להשפיע למרות שאנחנו עדין לא ממש מדברים על זה והוא גם לא ממש שואל .זהו אני מקווה שהפרטים שנתתי יהיו לעזר במציאת פתרון המון תודה
    תמר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממושכת מטיטולים - תגובה

טובי פלד
    10/01/2013

לתמר שלום.
    הילד שלך הוא ילד רגיש ויש לו חרדות פרידה. אל תלחיצו אותו ואל תעירו לו על כל פספוס. זה יבוא לבד. כל הערה שלכם רק תחמיר את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מתסכלת עם ילד בן שנה וחצי
    טלי
    03/01/2013

הבן שלי בן שנה וחצי, אני איתו בבית מאז שנולד, והמטפלת העיקרית בו. בעלי עוזר כשמגיע מהעבודה ובסופי שבוע,
    אך נמצא הרבה שעות בעבודה, ואני זאת שכמעט תמיד מאכילה, מקלחת ומשכיבה לישון.
    עם סבא וסבתא אנחנו לא בקשר ממש, הם באים לבקר פעם ב...
    ז"א שהילד מאוד קשור אליי, ואני אמא מאוד חמה ואוהבת ומרעיפה עליו המון תשומת לב ואהבה.
    הבעיה שלנו, שמאז כמה שבועות, הוא לא מוכן שאבא שלו יחתל ויקלח אותו, אבל זה ממש התנגדות חריפה, הוא ממש בהתקף היסטריה, בכי עד כדי הקאות.
    יש לציין שבעלי אבא טוב ומאוד אוהב את הילד, וטיפל בו גם שהיה בן כמה חודשים, ז"א קם בלילות, האכיל,חיתל, ושיחק איתו.
    אנחנו במצב מאוד מתסכל, בעלי מאוד נעלב מהמצב הזה, ואותי זה גם מאוד מתסכל ומדכא....
    למה ההתנהגות הזאת? ומה הפתרון למצב המתסכל הזה?

הוספת תגובה

• בעיה מתסכלת עם ילד בן שנה וחצי - תגובה

ד``ר אורה רבר
    07/01/2013

שלום לך אימא יקרה
    הבן שלך רגיל שאת זאת שמטפלת בו, את עושה זאת ככול הנראה עם המון חום ואהבה, בנך חש בכך, ולא רוצה להחליף את הטיפול החם שלך. אך זהו כמובן רק צד אחד של המטבע.
    חשוב שבניך ייהנה מהטיפול המסור והקשר החם עם שני הוריו. כמו כול הרגל חשוב לעשות זאת בהדרגה. קבעי בהתחלה יום או יומיים בשבוע שבהם את יוצאת מהבית בשעות של מקלחת וכו'. צאי מהבית, לכי לשכנה לחברה או סתם להתאווררות בשכונה. היפרדי בחממות מבנך אמרי שלום וצאי מהבית. תני לאבא לעשות את כול הדרוש והחשוב ביותר שתסמכי עליו שהוא יכול לעשות זאת. כאשר אין אלטרנטיבה הכול ילך יותר בקלות. חשוב שבן זוגך יבין כי אין לא את הפריבילגיה להיעלב מבנו הפעוט בן השנה וחצי. עלבונות וחשבונות ניתן אולי לנהל בין בוגרים, או ילדים שווים בגיל אך לא עם פעוט בן שנה וחצי.
    תני לבן זוגך לטפל בו בחום ובאהבה, וגם אם בניך יתנגד תחילה הוא יתרגל לאט לאט לטיפול המסור של אביו. חשוב לעשות זאת כבר עכשיו ולא לחכות לרגע שיהיו עוד ילדים ,ואז הטיפול יכפה עליו בבת אחת. בכול מקרה גם אם לא מתכננים ילדים נוספים תקשורת חיובית בין אב לבנו חשובה ביותר להתפתחות הילד.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה המטרה למעשה?
    קלי
    02/01/2013

שלום רב,
    אני בהריון ראשון ולפני שאני מתחילה לקנות כל מיני צעצועים התפתחותיים לנסיכה שטרם נולדה, ברצוני לברר מספר דברים בבקשה :)
    1. מה המטרה הפסיכולוגית / התפתחותית במובייל מיטה? במובייל בכלל?
    קראתי שחשוב שהתינוק יוכל להגיע למובייל כי חשובה תחושת ההישג. נשמע לי משונה מפני שהם כולם כאלה גבוהים, לא?...
    2. מה המטרה והאם יש משמעויות רצויות / לא רצויות משימוש במושב טרמפולינה?
    3. אותה השאלה רק לגבי נדנדה לתינוק?
    4. מה המלצתכם לגבי רכישת צעצועים התפתחותיים? האם חשוב אילו צעצועים לרכוש?
    5. האם זה באמת משנה אם יהיו לה הרבה צעצועים או מעט?
    תודה רבה ויום נפלא!

לקביעת תור
    סגירה
    אז מה המטרה למעשה?

הוספת תגובה

• אז מה המטרה למעשה? - תגובה

טובי פלד
    02/01/2013

קלי שלום
    רוב הדאגות והשאלות שלך הם תוצאה של תרבות לא נכונה המשוכנעת שכל הצעצועים משנים כל כך להתפתחות התינוק. הם לא .
    לא צריך שום צעצעוים מיוחדים יש מספיק גרויים בסביבה והתינוק יתפתח לפי יכולתו.
    אל תשקיעי בזה יותר מדי מחשבה ודאגה . תגדלי אותו בכף ואהבה והרבה מגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התינוק שלי לא אוכל טוב
    אני
    02/01/2013

שלום רב
    התינוק שלי בן 3.5 חודשים ושוקל 7.5 ק"ג לערך.
    עד לפני כשבועיים הוא היה אוכל סדיר כל 3 שעות כמות של 130-140 מ"ל ומסיים את הבקבוק בכל ארוחה.
    לאחרונה, בזנן הערות גם כשהוא רעב הוא לא מבקש לאכול, וכשאני נותנת לו בקבוק אחרי 3-3.5-4 שעות כשהוא הופך לחסר סבלנות הוא מסתכל מסביב כל הזמן ומחייך ואוכל 70-80מ"ל ומסרב לאכול יותר. ואת הארוחה הבאה הוא עושה סימנים שהוא רוצה אותה לאחר 3שעות ויותר כאילו הוא אכל ארוחה מלאה.
    לעומת זאת, כשהוא ישן, עייף, מנומנם או בלילה הוא אוכל את כל הבקבוק.

בנוסף, ואני לא יודעת אם זה קשור, הוא כל הזמן אוכל את ידיים ואת החפצים ומרייר הרבה... האם זה שיניים?

האם שני הדברים קשורים אחד לשני?
    והאם יש משהו שאני צריכה לשנות כדי שהוא יחזור לאכול יותר טוב ובצורה סדירה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התינוק שלי לא אוכל טוב

הוספת תגובה

• התינוק שלי לא אוכל טוב - תגובה

טובי פלד
    02/01/2013

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתוללות
    מיקי
    31/12/2012

שלום רב,
    בני בן 3 ,ילד מקסים חברותי מאוד ורבלי.נמצא באותו גן פרטי,זאת השנה השלישית עם אותם הילדים.יש להם חבורה קבועה ומגובשת של בנים שאוהבים לשחק יחד ולהשתולל.
    בני קרוב במיוחד לאחד החברים,הם מאוד אוהבים אחד את השני אך נראה כהחבר יותר דומיננטי ובני הרבה פעמים מחקה אותו,מנסה לרצותו ולעיתים מבטל את רצונתיו שלו רק בכדי להיות עם החבר.הגננת אמרה שלאחרונה הוא גם לא מגלה ענין בפינות המשחק ומעונין רק להשתולל בחצר עם החברים.בבית הוא משחק המון לבד משחקי דמיון עם חיות ובובות,מרכיב לעיתים פאזל,גוזר וכ"ו.אני מודאגת מכך שלעיתים מבטל את עצמו,ומחוסר הענין שלו פתאום במשחקים מלבד הרצון להשתולל עם חבריו. (שוחחתי עמו אתמול ואמרתי
    שמזמן הוא לא הביא לי ציור והמקרר שלנו לא מקושט,הבוקר בעלי הביא אותו לגן וראה שהוא מיד ביקש מהגננת לצייר ציור לאמא).

לקביעת תור
    סגירה
    השתוללות

הוספת תגובה

• השתוללות - תגובה

טובי פלד
    02/01/2013

שלום מיקי
    אנימציע לך לא להתערב יותר מדי ביחסים שלו עם חבריו. את עלולה לערער לו את הביטחון העצמיו ואת יכולתו ליצור חברויות .
    הוא ילד לא דומיננטי וכמו שהוא רוצה לרצות אותך הוא רוצה לרצות אחרים. את יכולה לדבר אתו על זה אבל לא עכשיו עוד 3 שנים.
    תני לו לעשות מה שבא לו עם חבריו . בסופו של דבר שה יחזק אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היגיינה לאחר ביקור בבי"ח
    שלומית
    30/12/2012

אני אמא לתינוק בן 10חודשים, מנסיבות מצערות אני ובני המשפחה נמצאים הרבה בבית חולים.
    עד איזו רמת היגיינה יש להקפיד במגע עם התינוק לאחר ביקור בבי"ח?
    האם שטיפת ידיים מספיקה או החלפה כללית של כל הבגדים?מקלחת בכל פעם? חומרי חיטוי מיוחדים?

לקביעת תור
    סגירה
    היגיינה לאחר ביקור בבי"ח

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    30/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 וילדה בת 3.5
    דדי
    27/12/2012

אני כותבת כי אני חושבת שזה פשוט תהליך גמילה שנמשך עד אין קץ....

כשנולדה הקטנה אז הגדולה היתה בת שנה וחצי וניסינו להסביר לה איך עושים בסיר- אחרי כמה ימים שזה לא עבד חזרנו לטיטול והמשכנו איתו עד שהייתה בת שנתיים וחצי אז התחלנו לגמול אותה רק בשנת צהריים.
    במשך שנה שלמה היא הרטיבה בשנת צהריים . (לא רוצה לדבר על כמות הכביסות)
    בגיל 3.5 בערך הפסיקה להרטיב בשנת צהריים (חוץ מפספוסים )

לפני כשנה - הגדולה בת 4 והקטנה בת שנתיים וחצי המצב היה כזה:
    הגדולה מתעוררת כל בוקר עם טיטול מלא
    הקטנה - מתעוררת כמעט כל בוקר עם טיטול יבש

חיכינו עוד כמה חודשים (כי זה היה חורף ) ובפסח - כשראינו שהמצב הזה נמשך (הגדולה כבר אחרי גיל 4 מרטיבה בלילה והקטנה כמעט 3 לא מרטיבה) החלטנו לגמול בלילה.
    מאז - ניסינו הכל עם הגדולה - כן לקחת לשירותים ולא לקחת לשירותים , לעשות טבלה עם מדבקות ופרסים , להעיר אותה ולתת לה להחליף בגדים לבד באמצע הלילה שהיא מרטיבה , וכלום לא עוזר - יש לציין שהיא ישנה נורא חזק- כמעט בלתי אפשרי להעיר אותה.

עם הקטנה המצב שונה וחלה ריגרסיה והיא מרטיבה כמעט בכל לילה אז התחלנו לקחת גם אותה לשירותים בלילה מתוך שינה וזה פותר את הבעיה

לפעמים לוקחים אפילו פעמיים כל אחת.

מתיש וארוך מאווווד.

מה עושים? (מבקשת פתרון ללא זמזם)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5 וילדה בת 3.5

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 וילדה בת 3.5 - תגובה

ד``ר אורה רבר
    30/12/2012

שלום לך אימא יקרה
    גמילת לילה הינה תהליך לא מודע, ולכן אין טעם להעיר לא את הגדולה ולא את הקטנה."רדו" מהנושא. הלבישו חיתול לשתיהן לקראת שינת הלילה בכול לילה.
    כאשר תגלו כי אחת מהן מתעוררת יבשה שבעה לילות ברצף הורידו את החיתול.
    עד גיל חמש הרטבת לילה לא נתפסת כבעיה המצריכה טיפול
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ושבעה חודשים בודקת גבולות
    זוהרה
    23/12/2012

שלום,

ביתי בחודשים האחרונים יותר ויותר בודקת גבולות איתנו, השובבות עם הגיל באופן טבעי גברה והיא עושה "בכוונה" כל מיני דברים שאנחנו לא מרשים לה, למשל: זורקת אוכל על הרצפה, מטפסת על מקומות מסוכנים וכדומה.
    אם אחרי פעם-פעמיים שאנחנו מעירים לה או לוקחים אותה פיזית מהמקום האסור, היא לא מפסיקה אנחנו שמים אותה במסדרון הבית לדקה, אח"כ קוראים לה חזרה ומסבירים לה שאסור לעשות מה שעשתה, נותנים חיבוק ונשיקה.
    היא כבר הבינה את העניין ואיך זה עובד, היא מצייתת אבל לא באמת "מתרגשת" מזה.
    שאלתי, האם זה נכון לנהוג כך ויעיל? האם יש המלצות אחרות כדי לחנך אותה לא לעשות מה שלא מרשים לה.

תודה

הוספת תגובה

• בת שנה ושבעה חודשים בודקת גבולות - תגובה

טובי פלד
    24/12/2012

שלום זוהרה
    את צריכה להיות יותר תקיפה .בלי נשיקות. היא קולטת בדיוק את ההפך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה רק ידיים
    אלכס
    23/12/2012

שלום, בתי בת החמש חודש לא מסכימה לרדת מהידיים. מגיל חודשיים ניסינו כמה שיכולנו להרגיל אותה לעצמאות, היא הייתה משחקת באוניברסיטה/לול/טרמפולינה/יושבת מול הטלוויזיה במשך כחצי שעה-ארבעים דקות לבד, אני לא יודעת מה השתבש אבל עכשיו ברגע ששמים אותה באוניברסיטה או משאירים אותה לבד היא מתחילה לתלונן, מהר מאד לצרוח ואז לבכות. כשמרימים אותה היא שקטה, לא תמיד, כשהיא לא שקטה אז היא רוצה שיעמדו איתה. מה קורה? בגיל הזה הם כבר צריכים להיות עצמאיים ולשחק בצעצועים ולא לדרוש לשבת לאמא על הברכיים 24 שעות. משהו לא בסדר? האם זה משהו שעשיתי? איך מרגילים אותה להיות עצמאית? אני לא יכולה ככה, אני מניקה ואני חייבת לאכול והיא פשוט לא נותנת לי שנייה של מנוחה, אני נאלצת לשים אותה בלול ולתת לה לבכות בזמן שאני אוכלת וזה קורע לי את הלב.

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה רק ידיים

הוספת תגובה

• רוצה רק ידיים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    23/12/2012

שלום לך אימא יקרה
    ביתך קטנטנה וזקוקה לתשומת לב ולהתייחסות במרבית שעות הערות שלה.
    אין זה אומר שצריך להחזיק אותה על הידיים כול היום.
    לא ברור לי מה את עושה איתה בשעות הערות שלה?
    נסי לעניין אותה, לשחק איתה, לשיר לה, לדבר אליה, לרקוד איתה ועוד...
    הרבי לצאת איתה לטיולים מחוץ לבית לפחות פעם ביום, כאשר היא בעגלה מרבית הפעוטות נהנים מאוד מהטיול בחוץ ומתעייפים במהלכו.
    יחד עם זאת כאשר את צריכה לאכול או כול דבר אחר, הניחי אותה במקום בטוח ועשי את הנדרש, גם אם היא בוכה. אל תצפי לעצמאות בגיל זה היא לא יודעת להעסיק את עצמה וכאשר היא משועממת היא בוכה.
    אם את מרגישה שהיא לוקחת ממך כוחות רבים , מעל לכוחותיך נסי לקבל עזרה בטיפול בתינוקת, עדיף בן זוג או סבים וסבתות, על מנת שתוכלי לאגור כוחות חדשים. אם עזרה זו לא אפשרית ניתן להביא עזרה מבחוץ תמורת תשלום.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטה שרוצה רק ידיים ומסרבת לבלות..
    מירב
    23/12/2012

שלום רב,
    אני אמא חד הורית. בתי בת שנה ותשעה חודשים והיא אוהבת ורוצה רק ידיים. לאחר המעון כשאנחנו מבלות בבית היא נצמדת אליי ורוצה רק ידיים אפילו סתם לעמוד. כל הנסיונות שלי ואף הכעסים לא עוזרים היא לא מפסיקה לבכות עד שאני נכנעת - יכול לקחת גם עשר דקות ויותר.
    בעייה שנייה: הילדה התחילה לפני כמה חודשים לפגוש את אבא שלה לאחר שלא הכיר בה מאז שנולדה. בהתחלה המפגשים הלכו טוב והיא שמחה להיות איתו. בשבועיים האחרונים היא לא מוכנה ללכת אליו. הם נפגשים פעם בשבועיים. היא מדברת איתו גם בסקייפ אבל לא ממושכות.

הוספת תגובה

• פעוטה שרוצה רק ידיים ומסרבת לבלות.. - תגובה

ד``ר אורה רבר
    23/12/2012

שלום לך אימא יקרה,
    ביתך בילתה כול היום במעון, שם הייתה אחת מתוך כול ילדי המעון. כאשר את מגיעה היא זקוקה לתשומת לב אישית. לכן , כאשר את אוספת אותה חבקי אותה קחי אותה על הידיים למספר דקות.
    אחר כך כאשר אתן מגיעות הביתה דברי אליה, שחקי איתה, שירי לה, רקדי איתה, ציירי איתה ועוד. כאמור היא זקוקה לתשומת הלב האימהית האישית שלך.
    ילדים בגיל זה מאוד אוהבים לעזור. את יכולה לשתף אותה במטלות הבית. היא יכולה לסייע לך לתלות כביסה, בכך שתגיש לך כול פעם אטב. היא יכולה להגיש לך פריט לבוש מהכביסה על מנת שתקפלי אותו. אפשר לסדר יחד צעצועים, לערוך יחד שולחן ואפילו להכין יחד אוכל. קרוב לוודאי שהעזרה שלה לא ממש יעילה, ובלעדיה הכול היה הולך הרבה יותר מהר, אך כך היא גם לומדת, גם נמצאת איתך, וגם יש לה תחושה טובה שהיא עוזרת לך. כאשר תעסיקי אותה בדברים מענינים היא תזדקק פחות להיות על הידיים.
    בנוגע לאבא הקשר מאוד חשוב. אם היא לא רוצה ללכת אליו, נסי לברר איתה מדוע. אם ניתן תפגשו בגן ציבורי, ותהיו כמה דקות יחד, על מנת שתתרגל. האם יש לאב ילדים אחרים? אם לא יתכן שעליו ללמוד כיצד לטפל ולשחק עם ילדה בגיל זה
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת..

מירב
    24/12/2012

ראשית תודה על התשובה. לגבי אבי הילדה אין לו ילדים נוספים. אשתו למעשה בהריון עכשיו. הוא נלחץ מאוד שהילדה לא רוצה ללכת אליו כי בעבר היא כן הלכה אליו. זה קשר די חדש בשביל שניהם - 3 חודשים בערך. אנחנו גרים רחוק אחד מהשני ואנחנו נפגשים אחת לשבועיים. היא טרם ישנה אצלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת.. - תגובה

ד``ר אורה רבר
    07/01/2013

שלום לך אימא יקרה
    תודה על המידע הנוסף, לא הבנתי האם יש לך שאלה חדשה, אם כן נסי למקד אותה
    בברכה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבטיה בחורף
    לילך
    17/12/2012

שלום

בני בן שנה ויש לנו טקס שינה קבוע כל ערב בשעה 19:00 של מקלחת אוכל ושינה
    רציתי לדעת האם בחורף רצוי לעשות אמבטיה כל יום? ואולי לשנות את השעה למוקדם יותר במהלך היום?
    פשוט כי קר למרות שאנחנו מחממים, ולפעמים השיער שלו רטוב כשהוא נשכב במיטה

תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    אמבטיה בחורף

הוספת תגובה

• אמבטיה בחורף - תגובה

ד``ר אורה רבר
    23/12/2012

שלום לך אימא יקרה
    בוודאי שניתן להקדים את שעת האמבטיה כפי שנוח לכם
    בברכה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה ..
    חווה
    17/12/2012

שלום וערב טוב .
    יש ל י ילדה בת 2.7 הבעיה היא שהקודם לפניה הוא בן 17 ואני לא כל כך \וכרת את ההליכים הקטע הוא כזה: הילדה מאוד מפונקת ועושה לי מלא בעיות מרגע הגעתה לבית. השאלה היא כזאת: מה התהליך שצריך לעשושת לפני השינה ? כלומר באיזה שעה מקלחת , בקבוק וכולי .. והאם היא אוכלת בגן ארוחת צהריים ואחרי השינה כריך מה היא צריכה לאכול בבית בסה"כ ובאיזה שעות? ומה יכול לעזור לי עם הקטע שהיא תישן לבד ותרדם לבד? ותזכרי מדובר בילדה מפונקת מאוד (:

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה ..

הוספת תגובה

• עזרה .. - תגובה

ד``ר אורה רבר
    23/12/2012

שלום לך אימא יקרה
    ילדה מפונקת היא ילדה שמישהו מפנק אותה. כלומר, יש אפשרות להתנהגות הורית אחרת שתשנה את המצב. על מנת שהילדה לא תהיה מפונקת יש מצד אחד לתת לה ביטחון שהיא אהובה על משפחתה והוריה מכבדים אותה, מצד אחד, יחד עם גבולות ברורים מצד שני .
    בנוגע לשינה
    שעת ההשכבה לא צריכה להיות מוקדמת מדי, אם הילדה ישנה בגן קרוב לוודאי שהיא לא עייפה לפני השעה שמונה בערב. הייתי מציעה להתחיל את "טקס השינה" אחרי השעה שבע וחצי.
    בדרך כלל הסדר הוא אמבטיה ארוכה מלאת חום ומשחקים שנמשכת כעשר דקות, שבה מישהו משחק עם הילדה נמצא שם להנעים את זמנה. אחר כך לבוש המתאים לשינה ומעבר לארוחת הערב. חשוב שארוחה זו תכלות לפחות חלבון אחד, כמו: ביצה, גבינה, ופחממה אחת כמו: פרוסת לחם, לחמנייה, פיתה, ירקות: עגבנייה, פלפל, מלפפון, מנת שומן: אבוקדו, שמן לחביתה, חומוס, טחינה. ומנת שתייה רצוי מים.
    אין לתת בערב לא שוקו ולא תה רגיל כי שניהם מעירים וכן לא ממתק שגם הוא מעיר. אחר כך למיטה עם סיפור, שיר וכו. ורק אחר כך נשיקת לילה טוב ולישון. הכול ברוגע באווירה המתאימה להירדמות.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה