פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרטבה בלילה + המון פיפי
    אמא של ...
    22/11/2011

שלום , אני אמא לילד מקסים בן 3 וחודש, הילד נגמל מטיטול לפני כחצי שנה במשך היום ולפני כחודשיים גם בלילה. ועכשיו יש לי 2 תופעות שמאוד מאוד מדאיגות אותי:
    1. הבן שלי חזר להרטיב בלילה, הוא ישן שינה חזקה ולא מרגיש אם יש לו פיפי אפילו, הוא לא שם לב שהוא רטוב ולפעמים הוא נשאר כך עד הבקר. כאשר הוא לא היה מרטיב בלילה הוא היה ממש קם מהמיטה ומבקש לעשות פיפי באמצע הלילה ועכשיו הוא פשוט עושה וממשיך לישון עם הפיפי.
    2. הבן שלי עושה המון המון פיפי במשך היום - אני חושבת אולי 7 פעמים בשעתיים בערך, כל 10 או 15 דק' הוא צריך לעשות פיפי, האים זה נורמלי ?

תודה רבה ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה בלילה + המון פיפי

הוספת תגובה

• הרבה פיפי

טובי פלד
    22/11/2011

שלום רב
    לגבי כמות הפיפי את צריכה להתייעץ עם רופא.וזה קשור גם לבעיה השניה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לעודד את הבת להיות עצמאית?
    דפנה
    21/11/2011

בתי בעוד חודשיים תהיה בת חמש. איך לגרום לה להתלבש לבד ולצחצח שיניים לבד? היא עושה זאת לעיתים רחוקות לבד, כמובן שהיא יודעת להתלבש לבד אך מעדיפה שאני אעזור לה. האם זה נכון בגיל הזה שאני עדיין אעזור לה? במקרים רבים אני ממש מלבישה אותה - בעיקר בבוקר, כשממהרים.

הוספת תגובה

• איך לעודד את הבת להיות עצמאית? - תגובה

טובי פלד
    21/11/2011

שלום דפנה
    האם ניסתית לדבר אתה עד עכשיו .להסביר לה את החשיבות של העניין?
    את יכולה לנסות כך לומר לה ערב לפני שמעכשיו אתרוצה שהיא תתלבש לבד.כי היא כבר גדולה והיא כבר מסוגלת. להכין את הבגדים בערב. בבוקר להעיר אותה כמה דקות יותר מוקדם. ולתת לה להתלבש לבד בשום אופן לא להלביש אותה.
    את יכולה גלם להבטיח לה פרס אם תעשה זאת ולאחר מספר ימים להפסיק את הפרס..
    תהיי ברורה במסר שאת שולחת לבת שלך , אל תתחנני אליה .
    ספרי לנו איך זה עבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - אני אעדכן

דפנה
    22/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנשאי גב לתינוקות
    רונית
    20/11/2011

שלום!

אשמח לדעת האם יש למישהו ניסיון עם מנשאי הגב לתינוקות.

האם זה ריאלי לקחת תינוקת בת 8 חודשים על הגב במשך טיול של 3,4 שעות? אתם חושבות שזה סביר?

לקביעת תור
    סגירה
    מנשאי גב לתינוקות

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    20/11/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורטופדיה' id=link]אורטופדיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אורה - אח גדול שקצת מכה אח קטן
    דידי
    20/11/2011

שלום,
    בני הבכור בן שנה ושמונה חודשים והקטן בן חצי שנה.
    בתקופה האחרונה (שבועיים-שלושה), הבכור מכה (לא בחוזקה אבל בכוונה להכות) את הקטן. העניין הוא בכוונה שלו - נדמה שהוא מתחיל "לכעוס" עליו.... פעמים רבות הוא עושה תנועות של מכות לכיוון הקטן באוויר, אבל לפעמים מחליקה לו איזו מכה מהאוויר לגוף של הקטן (הקטן לרוב לא בוכה אלא מסתכל על הבכור בפליאה).
    עלי לציין שבדרך כלל מתייחס אליו בעדינות: נותן לו מוצץ כשבוכה (אבל מוציא לו אותו מהפה לפעמים...), נותן לו את המשחקים שלו (אבל גם מושך לו אותם לפעמים...) וכדומה.
    אני, בתגובה למכות, מגיבה בתקיפות ואומרת לו: "אסור להרביץ", או מסיטה את ידו בתקיפות מהקטן. אבל נראה שזה לא ממש מזיז לו.
    איך נכון להגיב שיהיה אפקטיבי?
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• לד"ר אורה - אח גדול שקצת מכה אח קטן - תגובה

ד``ר אורה רבר
    20/11/2011

שלום לך אימא יקרה
    אכן בנך הבכור מכה את התינוק בכוונה תחילה. ועליך למנוע זאת. מה שאת עושה הוא נכון, "מגיבה בתקיפות ואומרת לו: "אסור להרביץ", או מסיטה את ידו בתקיפות מהקטן". חשוב שתמשיכי בתגובות אלו בעקביות, בסוף הוא ילמד שאסור. כמו כן יש להגיב להוצאת המוצץ מפי התינוק וגם למשיכת המשחקים ממנו. יחד עם זאת ברור שעכשיו , כאשר התינוק נעשה יותר אטרקטיבי הוא מקנא בו.
    מה עושים בקשר לכך?
    נותנים תשומת לב חיובית לבכור, ללא נוכחות התינוק, כמחצית השעה ביום. את "נגזלת ממנו", על פי תפיסתו, ולכן חשוב שאת תבלי איתו ותעסיקו את עצמכם במשהו ששניכם אוהבים לעשות, (זאת מעבר לתשומת הלב שמעניקים לו קרובי משפחה אחרים). כחלק מזמן זה כדאי גם לשוחח שיחה פתוחה ולאפשר לו להביע את עצמו כולל מצוקותיו. אפשר באחד או יותר מהמפגשים שלכם להיעזר בספרי ילדים המתאימים לפעוטות העוסקים בהצטרפות תינוק למשפחה. לא חובה להקריא את כול המלל, הקריאי רק מה שמתאים לטעמך לילד שלך. היעזרי בעיקר באיורים המלווים את הספר על מנת לבנות סיפור משלך.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

דידי
    20/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הופכת יום ללילה
    מיטל
    17/11/2011

שלום וברכה.
    בתי בת חודש וחצי, בשבוע האחרון אינה ישנה בלילות,נרדמת בשעה 2-3 לפנות בוקר ואינה רגועה, מוציאה גזים ועדיין אינה נרגעת. כל היום- מלאך! ישנה היטב רוב שעות היום מתעוררת לאכול, ובזמן שיונקת- עם עיניים עצומות. לדעתי הפכה את היום ליליה והפך,מה ניתן לעשות? נסיתי לעשות "טקס שינה" על יד מקלחת כיבוי אורות וכו' אך ללא הועיל. מה אפשר לעשות?
    אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    הופכת יום ללילה

הוספת תגובה

• שלום

מעיין
    17/11/2011

ככה זה בתקופת הגזים.. הם לא רגועים והלילות נטולי שינה..
    לי הרוקח המליץ על טיפות גרפווטר להקלה בגזים וזה באמת עזר משמעותית, בנוסף נסי להחזיק אותה בתנוחת נמר על העץ זה גם מרגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבתא ששוברת את החינוךשלנו
    נ.ל
    16/11/2011

שלום רב,
    אנו רואים את חמותי 3 פעמים בשבוע,מתוכן פעמיים בהרכב משפחתי מלא- אנחנו, ושתי הבנות (3.9 ו-7 חודשים).
    לחמותי, אשה בת 80, ומתפקדת נהדר, יש בעיה קשה עם הצבת גבולות. ובנוסף, היא אישה חרדתית ומגוננת מדי. בגלל זה, בכל פעם שאנו מטילים מרות על הגדולה שלנו בנוכחותה, היא סותרת את דברנו ומגנה על הילדה. כך יוצא, שהילדה, שהיא חכמה ואין לה בעיות התנהגות, מנצלת את הפרצות בין רצוננו להיות מנומסים לבין חולשתה, ומדברת אליה פעמים רבות לא בנעימות. היא צועקת עליה, לפעמים דוחפת אותה וכו'.
    כשאני רואה את זה, אני גוערת בילדה ושמה אותה במקום, אבל אז אני מקבלת שתי תגובות מחמותי- או הגנה מוגזמת על הילדה נגדי (לא לא, אל תעירי לה, הכל בסדר), או שהיא מדברת על התנהגות הילדה מאחורי גבה אלי ונותנת לה כבר תוויות כילדה שובבה ועקשנית. והכי גרוע- אם הילדה דוחפת אותה נניח, כמו שהיה אתמול, היא עושהלה סצנה. היא אמרה לה: "מה, את לא אוהבת אותי יותר? את לא רוצה שסבתא תגע בך?" (כשהילדה לא רצתה יד תומכת של הסבתא כעזרה לרדת מהרכב אלא רצתה לרדת לבד) והלכה "נעלבת" או שהיא צועקת עליה.
    היא גם נורא מגוננת על הקטנה בפני הגדולה, למרות שהגדולה שלי מקסימה במפתיע עם אחותה הקטנה. היא אומרת לה: אל תעשי את זה, ותזהרי מזה ואל ואל ואל, עד שגדולה שלי כבר מפתחת אנטי ומתעצבנת.
    עכשיו העניין הוא שאנו רואים את הסבתא כל יום ג' ל-4 שעות אצלנו, וכל יום ו' ל-3 שעות לארוחת שישי אצלה, ולפעמים בעלי בא אליה עם הגדולה בשבת בלעדי.
    אנימרגישה בכל פעם שאני אצלה עם המשפחה, שאני במאבק. במאבק שתתן לי לכפות סמכות, במאבק שלא תשים תוויות על הילדה הגדולה ובמאבק לשמורעל האווירה נעימה במערכת היחסים שהולכת ונעכרת בין הגדולה שלי לסבתא. וזה מתיש אותי!!
    אגב, בעלי יותר נוטה לגישה של אמא שלו: חרדתי ומחנך בגישת שחור או לבן. או שהוא סמכותי מדי או שהוא רך מדי. אני זו שיודעת בחינוך לעשות את האפור ולנתב.
    אתמול כשהוא היה קשה אליה כמה דקות, והיא בתגובה התעצבנה, הוא אמר לי: היא ילדה לא קלה. אז ממש נזפתי בו, כי הוא הושפע מאמאשלו, שישבה לידו והתחיל עם התוויות שהשפעתן הרסנית כידוע, ובמיוחד גם שזה ממש לא נכון. הילדה מקסימה 98% מהזמן (כיהיא בכל זאת ילדה ומנסה אותנו לפעמים) ורק עם סבתא שלה העניינים מאבדים פרופורציות.
    אמרתי לו: הילדה בסדר גמור. זה אתה שכל הזמן שלילי. אל ואל ואל. בטח שהיא תתעצבן. כשהאמירה הזו נאמרה לו, אבל מתוך כוונה שגם חמותי תשמע.
    דיברתי עם בעלי על המצב, ואמרתי לו שהוא צריך לדבר עםאמא שלו , שלפחות לא תתערב לנו בחינוך כשהיא נמצאת לידנו.
    מה עוד אפשר לעשות?
    אני לא רוצה שהילדה שלי תלמד להתחצף לסבתא, וכשאני מנסה לשים לה גבולות, הסבתא עוצרת אותי בנחרצות.
    מה עושים?

הוספת תגובה

• סבתא ששוברת את החינוךשלנו - תגובה

טובי פלד
    16/11/2011

שלום רב
    הסיכוי לשנות את הסבתא הוא די נמוך .יותר חשבו שאתם ביניכים בבית תשמרו על חזית אחידה . תגבשי עם בעלך על דרכים מוסכמות עם הילדה.זה צריך להיות קל.
    הזמן עם הסבתא לא ישפיע לרעה על החינוך של הילדה. היא תירלוט רק את מה שאתם מחנכים אותה.
    את מייחסת חשיבות מוגזמת לתוויות כפ שאת קוראת להם.
    האופי של הילדה ישאר מקסים כפי שהוא עם או בלי הסבתא..העיקר זה התיאום ביניכם.
    אלת תנסי לחנך את הסבתא דרך בעלך זה לא יעבוד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת
    רויטל
    14/11/2011

כמה זמן אחרי שהכנתי מנה של מטרנה אני יכולה להאכיל את התינוק ? לפעמים הוא אוכל חלק מהמנה ואת השאר מסיים רק לאחר מכן, האם אני יכולה להשתמש באותה מנה ?
    תודה רויטל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

טובי פלד
    14/11/2011

שלום רב
    לדעתי אין נזק לגב בעגלה?
    ואן נזק בלאכול מטרנה גם בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל ניתן לאכול רק שעה לאחר ההכנה!!

דידי
    14/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה? מה הסיבה לכך ? לא כ,כ ברור לי

רויטל
    15/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראי הוראות יצרן ע"ג האריזה...

דידי
    17/11/2011

תאמיני לי, זו לא המצאה של אף אחד. זו עובדה.
    לפי בדיקתי, לאחר כשעה שהתמ"ל מוכן (והבקבוק עומד בחוץ או במקרר), עלולות להיווצר בקטריות על גבי פטמת הבקבוק (בגלל תערובת התמ"ל).
    לכן היצרנים (גם של מטרנה וגם סימילאק וכל השאר) ממליצים שלא להאכיל תינוק בתערובת תמ"ל שמוכנה למעלה משעה.
    ובלי שום קשר, לדעתי האישית כמובן, אין טעם וזה גם לא נכון למשוך תינוק/פעוט לאכול במשך שעה.
    זמן האכלה מבקבוק לא אמור לעלות על כ- 20 דקות (פלוס מינוס 10 דקות).
    בנושא זה כדאי לך להתייעץ בפורום "תזונת תינוקות".
    מקווה שעזרתי, ובהצלחה....

ממני,
    אמא לשני תינוקות מתוקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוכה המון...
    מעיין
    13/11/2011

שלום,

בני בן שנה ו 3 חודשים בוכה המון וללא סיבה, בדר"כ זה בשעות הבוקר כשהוא קם ובשעות אחה"צ כשחוזר מהגן. חלק אומרים לי להתעלם מהבכי כי זה נובע מפינוק וככה הוא לומד שמתייחסים אליו כשהוא בוכה, חלק אומרים לי לא לתת לו לבכות כי זה יגרום לו להיות ילד עצבני. אני ממש לא יודעת מה לעשות,כי זה או שהוא צורח מבכי או שאני מוצאת את עצמי יושבת לידו או מרימה אותו ולא עושה שום דבר אחר. מעבר לזה שאני מוצאת את עצמי כל הזמן מביאה לו משהו לאכול או לנשנש על מנת להעסיק אותו ולהשכיח לו את הבכי, משום ששום דבר אחר לא מעניין אתו, לא הצעצועים שלו, ואם אני משחקת איתו אז הוא נרגע אבל ברגע שאני קמה הוא מתחיל לבכות שוב. יש לציין שדיברתי עם הגננת והיא אומרת שהיא לא נתקלת בתופעה הזו בגן וגם יש הרבה ילדים ככה שהוא משחק איתם ומעסיק את עצמו .אני ממש לא יודעת מה לעשות ואיך לגרום לו לשחק לבד ולהעסיק את עצמו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בוכה המון...

הוספת תגובה

• בוכה המון... - תגובה

טובי פלד
    14/11/2011

שלום מעין
    אכן התנהגות מציקה אולם המבחן האמיתי הוא בחברה . אם בחברה יש לו יכולת לשחק ולתקשר זה אומר שיש לו כישורים חברתיים טובים.כשהוא נמצא איתך הוא נעשה תלותי ולא מגייס כוחות . איך הוא עם אנשים אחרים אבא סבא.דוד.?
    צריך לברר אם זה רק איתך או עם כל מבוגר.?
    איך היה הקשר איתך עד שהלך לגן האם היית צמודה אליו < האם היה בכיין ? באם נשאר ושיחק גם עם מבוגרים אחרים.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוכה המון....

מעיין
    14/11/2011

תודה על המענה.
    האמת היא שהוא בוכה גם לאבא שלו וגם אצל הסבתא, כאליו הוא רוצה תמיד שיהיו צמודים אליו וירימו אותו כל הזמן. הוא במשפחתון מגיל 4 חודשים ועד אז הוא אכן היה תמיד צמוד אליי. אבל בגן הוא משחק יפה עם הילדים למרות שבאופי שלו הוא קצת שתלטן וזה בא לידי ביטוי בכך שחוטף לילדים אחרים משחקים מהידיים, אבל באופן כללי, הגננת אומרת שהיא לא רואה את התופעה הזאת בגן. אולי זה נובע מפינוק, אבל זה באמת התנהגות שהייתי רוצה לשנות אצלו , אשמח לדעת מה ניתן לעשות והאם זה משהו שיפסיק לבד?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גניבת ילדים
    גיין
    13/11/2011

. אני אמא לשתי בנות הגדולה בגיל שלוש ולאחרונה נולדה לה אחות שכיום בת 4 חודשים. הגדולה השתלבה בגן טרום חובה בספטמבר ולפני כשבועיים התחילה התנהגות מוזרה שהיא מביאה דברים מהגן ונראה כי היא מחביאה אותם ללא ידיעת הגננת ובימים האחרונים אותה התנהגות החלה גם בבית הסבים שהיא לוקחת דברים בעיקר משחקים או סיכות שיער ומכניסה לתיק ההחתלה מבלי שאשים לב. חשוב לציין כי אנחנו רואים שהיא מפגינה קנאה מסוימת מאחותה הקטנה וכי לאחרונה מתעקשת לשמור דברים לעצמה אפילו לא מסכימה שניקח משחק שלה מהבית שלנו למקומות אחרים וכי מתקשה להתחלק בצעצועים עם ילדים אחרים. אנחנו מבינים כי קשה לה רגשית בקבלת אחותה במיוחד שהיא היתה הנכדה הראשונה והמפונקת של הסבים עם זאת אשמח לקבל תגובה לגבי עניין הגניבה ומה לעשות בנדון.

לקביעת תור
    סגירה
    גניבת ילדים

הוספת תגובה

• גניבת ילדים - תגובה

טובי פלד
    13/11/2011

שלום לך גין
    סביר מאד שהתנהגותה של הילדה נובעת מקינאה ורכושנות.קשה לה להתחלק עם אחרים במה שיש לה היא רוצה את הדברים לעצמה.להערכתי זו תכונה מולדת ולא תוצאה של כך שהיא הנכדה הראשונה.
    כדאי לכם לדבר אתה על זה לא להעניש אותה אבל להסביר לה שוב ושוב את התוצאות של התנהגות זו. להתנהגות רכושנית כזאת יש תוצאות חברתיות לא נעימות.
    וכך היא תלמד להתחלק עם אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    ויקטוריה
    13/11/2011

שלום רציתי לישאול .? היום בעלי קנה תוכי מדבר והילד שלי בן 4 סובל מיקוצר נשימה האם זה בסדר שהתוכי היה בבית ? בבקשה מחכה לתשובה מהירה אני פשוט בלחץ

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    13/11/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אף_אוזן_גרון_ילדים' id=link]אף אוזן גרון ילדים [/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה - תגובה

טובי פלד
    13/11/2011

שלום ויקטוריה
    גם לי יש תוכי אוללם התייעצתי עם הרופא לפני שהכנסתי אותו הבייתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי עזרה בבקשה
    חבצלת
    13/11/2011

היום בני בן השנתיים יצא מהלול שלו וקפץ לרצפה למזלי לא קרה לאהוב המתוק שלי כלום,מאוד נבהלתי,אני מפחדת לשים אותו שוב איך מחנכים ילד לא לצאת מהמיטה בלי עזרה של אמא?????

לקביעת תור
    סגירה
    היי עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• היי עזרה בבקשה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    13/11/2011

שלום לך אימא מודאגת
    אני רוצה להבין האם מדובר במיטת נוער מיטת מעבר או לול של תינוק?
    לדעתי הלול כבר לא מתאים לגיל זה. ובוודאי לא מיטת תינוק. בדיוק מהסיבה שצינת. הלול גבוה והילד יכול לטפס ולקבל מכה.
    אז מה עושים?
    סוגרים את הלול ומעבירים למיטה המיועדת לילדים: מה שנקרא "מיטת נוער" או "מיטת מעבר".
    מיטות מסוג זה אינן גבוהות ובדרך כלל הילדים לומדים מהר מאוד לצאת ממנה ללא שום בעיה, במצב של ישיבה. בכול מקרה מכוון שאני עומדים בפתחו של החורף העמידי ליד המיטה שטיח/שמיכה עבה על מנת שלא יקבל מכה.
    בוודאי שיש לומר אסור לצאת מהמיטה בלי אימא/אבא, אך כפי שהבנת לא ניתן לסמוך על כך ובוודאי שלא כדאי לקחת סיכונים בנושא.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה
    כרמל
    12/11/2011

יש לי תינוקת מקסימה בת חודשיים. עד לפני שבוע שבועיים היא היתה תינוקת מלאך (לפי הספרים) נרדמת בקלות באופן "עצמאי" אפילו ישנה בעגלה כי כך יצא וכך נח לה אני מניקה ואפילו בלילה לא הרגשתי שינוי קיצוני בשינה ז"א היא מתעוררת לאכול וחוזרת לישון די במהירות ובקלות
    לאחרונה היא לא מצליחה להרדם בלילה אלא אם כן זה על הידיים ולפעמים מתוך יאוש אני לקוחת אותה איתי למיטה
    השאלה שלי מתחלקת לשתיים: אחד, האם אני עושה טעות בכך שאני מרימה אותה ואולי אני צריכה לנסות להתמודד אפילו שהיא קצת בוכה
    ודבר שני אנחנו עוברים דירה ובדירה החדשה אני רוצה להעביר אותה לישון במיטה שלה איך לעשות את המעבר הכי חלק?
    תודה מראש על התשובה היא תעזור לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי שינה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    13/11/2011

שלום לך אימא יקרה ומזל טוב
    עדיף להרגיל אותה לישון במיטה שלה, (אני מקווה שהיא ישנה בעריסה המתאימה לגיל זה- עד גיל שלושה חודשים).אם היא לא נרדמת מיד אפשר להישאר לידה לתת לה מוצץ, ללטף קלות עד שתירדם ולנסות לא להרגיל להירדמות על הידיים.
    עדיף לא לקחת למיטה שלך זהו הרגל מסוכן.כאשר תעברו בשעה טובה לדירתכם החדשה הרגילי אותה לישון במיטה שלה בחדר שלה. את שוב יכולה להישאר לידה ולהרגיעה באמצעות ליטוף קל ושיר מתאים.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה בעגלה

כרמל
    14/11/2011

האם לישון באמבטיה של העגלה יכול לגרום נזק לגב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק ישן רק על הידיים
    ארז
    12/11/2011

שלום,
    יש לנו תינוק בן 3 שבועות. אשתי מניקה (לאחר שנאלצה להפסיק קודם) במהלך היום ובלילה מחזקת בסימילק בהמלצת יועצת הנקה.
    בלילה, לאחר כל בקבוק- התינוק ישן סביר כשלוש שעות- בעריסה, לאחר שנרדם בידיים.
    במהלך כל שעות היום, כאשר אשתי מניקה, הוא נרדם בידיים לאחר ההנקה, ומייד שמעבירים אותו לעגלה או לעריסה, מתעורר מייד או לאחר מספר דקות.
    לעיתים נרדם אח"כ בידיים, ולעיתים רק הנקה נוספת מרגיעה אותו.

נוצר מצב בו אשתי לא מצליחה לתפקד במהלך היום כלל- כל היום התינוק עליה.

מה ניתן לעשות?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק ישן רק על הידיים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    13/11/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הנקה_הנקה_נכונה' id=link]הנקה, הנקה נכונה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה

ס
    02/12/2011

שלום, יש לי תינוק בן חודשיים וחצי וגם לי היה מאוד קשה איתו ולא יכלתי לעשות כלום בבית. עכשיו המצב קצת השתפ). אני ממליצה לכם לתת לו ליטבול את המוצץ שלו בסירופ "בייבי קל" ולתת לו אותו לימצוץ ולהושיב אותו בטרמפולינה או לישכב בעגלה- זה יתן לאישתך לפחות 5 דקות או 10 לעשות דברים קטנים.אפשר להגביל את משך ההנקה שהתינוק לא יתרגל להיות כל הזמן על השד ולא להניק כל שעה או שעה וחצי אלא להניק כל שעתיים או שלוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק ישן רק על הידיים - תגובה

טובי פלד
    02/12/2011

שלום ארז
    התינוק מתעורר כי הוא מתנתק , ומנותק מהמגע הגופני עם האם.
    שיטה אחת היא לשים אותו במינשא שיש בו מגע עם גוף האם וכך להסתובב אתו רוב
    השעות.
    שיטה שניה היא להניק אותו בישיבה על מיטה וכשהוא מסיים לעבור לשכיבה להישאר עם מגע עליו של יד או חפץ אחר. לתת לו כל הזמן תחושה של מגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטת מעבר
    אפרת
    11/11/2011

אני רוצה לשאול אתכם על הדרך הנכונה להעביר למיטת מעבר.
    להשאיר את המיטה הקודמת בחדר אם יבקש ?
    מה אומרים באותו היום ?
    לעשות מזה חגיגה או פשוט להתייחס לזה כחלק משגרה ?
    ואיך לנהל את הלילה הראשון - שני.... לצפות לטיילת ואיך להגיב ?
    ומה אם הילד לא מוכן לישון במיטה החדשה ?

לקביעת תור
    סגירה
    מיטת מעבר

הוספת תגובה

• מיטת מעבר - תגובה

ד``ר אורה רבר
    13/11/2011

שלום לך אימא יקרה
    חשוב שילדכם ילמד כי אתם עקביים ובטוחים בצעדים שבהם אתם נוקטים ולכן: כאשר החלטתם להעביר את הפעוט למיטת מעבר פרקו את מיטת התינוק והעלימו אותה מטווח הראיה שלו.
    ביום לפני הפירוק של מיטת התינוק אמרו לילדכם כי הוא כבר גדול ובוגר וילד גדול ישן במיטה של גדולים. לכן קניתם לו מיטה של גדולים והלילה הוא ישן במיטה החדשה. כאשר יחזור מהגן, (אם הוא בגן), הראו לו את המיטה החדשה תמנו לו להתיידד עימה. לקראת שעת ההשכבה ערכו את "טקס השינה" הרגיל, והניחו אותו במיטה בחדשה והתנהגו כרגיל. אם "תתחיל טיילת" שבו לידו עד שירדם. אם יקום בלילה החזירו אותו למיטתו והישארו לידו עד שיירדם.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שאלה לגבי מעון יום
    מרי
    11/11/2011

בני בן שנה ושמונה חודשים עד לפני כחודשיים היה עימי בבית לאחר מכן שמתי אותו במשפחתון עם חמישה ילדים וראיתי שהוא הולך בשמחה וכשאני מוציאה אותו הוא שמח ואת שאר היום מוציא בהרבה אנרגיה. לאחר חודשיים נסגר המשפחתון ונאלצתי לשים אותו מעון יום לא בלב שלם בגלל כמות הילדים ושאיןיחס אישי,היום שאני שמה\מוציאה אותו מהמעון לא טוב לי, הילד נראה לי מוזנח ועייף כאילו לא ממש שמיםלב אליו וכשהוא חוזר לבית הוא לא מלא באנרגיה כמו שהיה במשפחתון. השאלה שלי האם זה כך במעון יום ואיך אדע שלילד שלי טוב?
    אשמח אם תענו לי אני ממש לא רגועה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום שאלה לגבי מעון יום

הוספת תגובה

• שלום שאלה לגבי מעון יום - תגובה

ד``ר אורה רבר
    13/11/2011

שלום לך אימא לא רגועה
    אכן בגיל זה עדיף קבוצה קטנה של ילדים. לא ציינת מה גודל הקבוצה, ומה היו השיקולים שלך כאשר בחרת במעון היום?
    אני מבינה שבנך הולך ברצון לכן כנראה לא ממש רע לו שם. בכול מקרה אם התחושה שלך לא טובה נסי לבדוק מה קורה שם בדיוק? כאשר הקבוצה גדולה יש להקפיד על יחס של מטפלת אחת לכול חמישה ילדים. בדקי אם זה המצב שם לאורך כול שעות שהות הילדים במעון. בררי אם הילד ישן בצהרים? אם אוכל טוב? גלי התעניינות ומעורבות, ואני מקווה שהכול יסתדר. אם לא שקלי שנית האם זו המסגרת המתאימה? כמובן קחי בחשבון שמעברים תכופים לא טובים לילד. עדיף כי אם המצב לא ממש בעיתי תשאירי את הילד במעון ותשקלי העברה רק לקראת השנה הבאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה