מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מציצת אצבעכלנית11/03/2012
הי, הבת שלי בת 3 וחצי- לפני כחצי שנה נגמלה ממוצץ, לא בכוח- פשוט יום אחד נעלם המוצץ מהגן ומשם התחילה גמילה- אני חייבת לציין לא קשה במיוחד.
בימים האחרונים שמתי לב שהיא מתחילה למצוץ אצבע, בלילה, סתם יושבת מול הטלוויזיה עם אצבע בפה. איך אני מונעת את זה? אני מנסה להסביר לה שזה לא בריא לשיניים ושלא כדאי...אבל עדיין זה לא עובד- האם יש דרך למנוע או פשוט לקבל את זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציצת אצבע - תגובה
ד``ר אורה רבר24/03/2012שלום לך אימא יקרה
אכן גמילה ממציצת אצבע היא קשה ביותר. בשל העובדה שהאצבע היא חלק ממנה ותמיד איתה.
כך שלא תוכלי לגמול אותה ממציצת אצבע בלילה. במהלך היום כאשר את רואה אותה מוצצת אצבע, עברי לידה והוצאי את האצבע מהפה, כדרך אגב, ברכות. נסי להעסיק אותה במשהו מרגיע אחר, ליטוף, חיבוק,קריאת סיפור, שיחה רגועה ועוד. חפשי ספר ילדים העוסק בנושא והקריאי לה מתוכו. אפשרי לה לשאול שאלות, שוחחו על הספר. ניתן להציע כוס מים, או פרי שניתן למצוץ- כמו פלחי קלמנטינה, חתיכות אפרסק, תות. אין טעם בכול פעם לחזור מחדש על ההסבר בנוגע לשיניים ועוד. הסברת פעם אחת והיא הבינה אך היא מתקשה להיגמל.
נסי במהלך היו לגלות כלפיה הרבה גילויים של חום ואהבה, עודדי אותה ככול שניתן על התנהגותה הבוגרת....
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה גיל מומלץ לתת סימיקולרוני07/03/2012
(נגד גזים), הבת שלי בת ארבעה חודשים ועדיין אני מרגישה שהיא מתפתלת מדי יום מכאבי בטן וגזים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר11/03/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_תינוקות' id=link]תזונת תינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הירדמותאיילה06/03/2012
בתי בת 3 חודשים ובזמן האחרון מתקשה להירדם בעיקר בלילות.
קראתי שתינוקות בגילה אמורים לישון בין 16-20 שעות ביממה אך אצלי היחס הוא יותר בכיוון ההפוך (היא ישנה בערך 8 שעות ביממה...).
אני מנסה להרדים אותה בערב על הידיים, נדנוד בעגלה וגם כשאני מניחה אותה במיטה לאחר האוכל אך כלום לא עוזר...היא בוכה ולא נרדמת ורק לאחר זמן מה (בערך שעתיים) היא נרדמת באיזו שהיא דרך אך השינה שלה קלה והיא מתעוררת לפעמים לאחר כרבע שעה בערך. כשהיא מתעוררת באמצע הלילה לאכול יש "הקדמה" של רבע שעה בערך כשהיא מזיזה את הראש מצד לצד בחוסר שקט והיא משמיעה קולות כאילו מפריע לה משהו..כיצד אדע מה גורם לחוסר השקט שלה? והאם ישנה דרך להרדים אותה על מנת להקל עליה את תהליך ההירדמות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר24/03/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_תינוקות_טיפול_בתינוקות' id=link]רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנתייםסמדר05/03/2012
יש לי שאלה כללית על גיל 2.5
כשהבת שלי לא רוצה לעשות משהו שהיא חייבת לעשות כמו צחצוח שיניים, נעילת נעליים וכו', אני מתלבטת מה נכון לעשות ?
בכל מקרה אני אומרת שכרגע זה מה שעושים וזה לא בחירה
1. האם לתת לה את הזמן ולהגיד לה שרק תדע שאם היא לא תצחצח ונצטרך לצאת מהבית, לא יהיה לה זמן למשהו שהיא רוצה כמו לראות תוכנית, האם הם מבינים בגיל הזה הקשר כזה שלא מגיע מיידית עם המעשה
2. או שעדיף פשוט לעשות את זה איתה, לקחת אותה ולהגיד שזה מה שעושים כעת, זה יכול להיות בכיף או לא ולצחצח לה.
כמובן שיש לה בחירה בדברים אחרים בחייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנתיים - תגובה
טובי פלד07/03/2012שלום שגית
את יכולה לנסות את הגישה הראשונה ולתת לה בחירה ושהיא תדע שיהיו תוצאות למעשיה.אם זה עובד אני בספק בגלל שלרוב הילדים בגיל הזה אין תחושת זמן.
אם זה לא יעבוד הפעיי את הגישה השניה . זה מה שעושים עכשיו וזהו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לילדה בת שנה וחודשקרן05/03/2012
שלום,
ברצוני להתייעץ איתכם לגבי תזונה בריאה לילדים אני רוצה לדעת מה אפשר להכין לילדה בת שנה וחודש?
לרוב היא אוכלת מרק ירקות ועוף וזה נמאס אני מנסה לתת לה לטעום מהאוכל שלנו ולא תמיד היא אוהבת.פסטה ברוטב ושקשוקה לא ממש התלהבה היכן אוכל למצוא תפריטים מזינים המתאימים לגילאי שנה +ומה בדרך כלל הם כן אוהבים?אשמח לקבל אתר או רעיונות כי אין לי מושג מה כדאי בגילאים אלה
כל יום אני משתגעת מה להכין לה.
לעזרתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר24/03/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_ילדים_השמנת_ילדים' id=link]תזונת ילדים, השמנת ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 2.5, לא מעורב חברתית בגןג'ולה27/02/2012
הילד שלי בן שנתיים וחצי. מספטמבר נמצא בגן ילדים. הגן מצוין. יש בו כ 30 ילדים ו 4 מטפלות. הגננת שתפה אותי בדאגתה שבני אינו נוטה לשחק עם ילדים נוספים ולא מוצא לו חבר בגן. יש לו נטיה לצפות על המתרחש מהצד ופחות להיות מעורב בפעילות החברתית. חשוב לציין שהוא בעל אוצר מילים גדול מאוד ובעל הבנה מצוינת, הוא מאד רגיש ואוהב מוסיקה וספרים. יש לו יכולת להעסיק את עצמו יפה והוא בעל זכרון מצוין, ושם לב לפרטים. עם מבוגרים הוא יוצר קשר משחקי ושיחה , גם עם אנשים שהוא לא מכיר. הוא בעל שמחת חיים וחיוניות.
השאלה שלי האם זו נראית בעיה בגיל זה ואם כן, עם מי עלי להתיעץ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 2.5, לא מעורב חברתית בגן - תגובה
ד``ר אורה רבר29/02/2012שלום לך אימא יקרה
קודם כול הסירי דאגה מליבך, עושה רושם שילדך מפותח מאוד יפה לגילו
אודה אם תעני על כמה שאלות על מנת שאוכל לסייע לך:
1.האם ילדך הוא בן בכור במשפחה?
2.האם יש לו אחים אם כן באילו גילאים?
3.האם הוא נפגש עם ילדים אחרים- משפחה שכנים אם כן מה טיב היחסים עימם?
4.האם את מנסה לחשוף אותו היום או בעבר לחברת ילדים בני גילו?
5.מה גיל הילדים בגן בקבוצת הגיל שלו?
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותייך
ג'ולה03/03/2012כן, הוא אח בכור, ויש לו אחות תינוקת בת 8 חודשים. חשוב לציין שעד גיל שנתיים היה עם מטפלת בבית. הוא לא נפגש דרך קבע עם ילדים אחרי הגן, אם כי הוא מאד שמח כשבאים אליו או לפגוש את ילדי החברים שלנו ו/או המשפחה - שאיתם הוא כן משחק.
רק לאחרונה בעקבות המידע מהגננת אנחנו מנסים לחשוף אותו יותר, אבל לא באופן מאד עקבי (פליי-דייט עם ילדים מהגן בשעות אחה"צ).
הילדים בגן שלו נעים בין גיל שנתיים ומעלה. מה שכן, אנחנו יודעים וגם נאמר לנו שהוא מאד מפותח קוגניטיבית ומוטורית לגילו - האם ייתכן שהוא לא מוצא עיניין עם ילדים שנראים לו "פחות" ממנו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותייך - תגובה
ד``ר אורה רבר03/03/2012שלום לך אימא יקרה
תודה על תשובותיך אכן הן מבהירות את המצב.
ילד בכור על פי רוב לא התנסה מספיק במעורבות חברתית, ולכן יותר קשה לו מאחרים. כמו כן עד גיל שנתיים הוא היה עם מטפלת ולא נחשף באופן אינטנסיבי לחברת בני גילו ,מה שמגביר את חוסר הניסיון שלו בתחום החברתי.
חשוב לי להדגיש כי אני רואה את מה שניתפס אצלך כאולי קושי בתחום החברתי, כהתנסות דלה בתחום. עכשיו כשהוא בחברת ילדים לאורך שעות השהייה בגן, ואתם משתדלים גם לחשוף אותו לחברת ילדים מהגן גם בשעות אחר הצהרים ההתנסות תתרום את שלה. לאט לאט הוא יצמצם את הפער בהתנסות. גם את אוצר המילים שלו הוא קנה באמצעות טיפוח וכן את יתר כישוריו המבורכים.
בהערה האחרונה שלך שאולי הוא מרגיש שהם "פחות" יש סכנה.לא כדאי לשדר לילד שהוא חריג בהתפתחות שלו,(גם אם זה מעל הממוצע). תני לו להרגיש שווה בין שווים, עודדי את הצד החברתי- המשיכי להזמין הביתה ילדים מהגן, עודדי אותו גם ללכת אליהם. כאשר מגיע ילד מהגן עזרי להם למצוא משחק/ תעסוקה שמעניינת את שניהם. עודדי אותו בכול צעד לכיוון החברתי ואני בטוחה שהוא ישלים את הפער שנוצר ויצמח להיות ילד חברותי שנהנה מקרבת הזולת
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 2.5, לא מעורב חברתית בגן - תגובה
טובי פלד29/02/2012שלום רב
יש לך בן מןצלח מכל הבחינות .אולם כנראה המיומנות החברתית שלו נמוכה בעיקר עם בני גילו.זו תכונה מולדת.
תני לו זמן הוא ימצא חברים וישחק אתם.אל תראיה דאגה ואל תלחיצי אותו או את הגננת. זה תהליך טבעי.את יכולה לחשוף אותו לילדים אחרים מעבר לשעות הגן ,זה יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשניכם.
ג'ולה05/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חצי שנה שלא מפסיקה לבכותנגה27/02/2012
שלום לכם,
בתי (השניה) בת חצי שנה. בחודשי חייה הראשונים היא בכתה ללא הרף והוגדרה כ"קוליק". בכי בלתי פוסק מ-7 בערב עד 1 בלילה היה שגרת יומינו. שום תכשיר ושום שינוי תזונה לא עזר.
ב"ה, היום זה כבר לא המצב שלנו, אחרי גיל 4 חודשים זה השתפר, אבל היא עדיין מאוד מאוד לא רגועה במשך כל היום. כל הזמן רוצה להיות על הידיים, בוכה כשמנסים להאכיל אותה באוכל מוצק, לא לוקחת לא בקבוק ולא מוצץ. כבר שתי מטפלות התייאשו ממנה. השבוע אנחנו מתחילים עם השלישית.
הילדה הראשונה שלי היתה רגועה ונינוחה מאוד בתור תינוקת, כך שאני מניחה שזה בעיקר עניין של המזג שלה ולא תפקוד לא נכון שלי.
האם למישהו יש עצה לתת לי? אני באמת לא יודעת מה לעשות. אני מרגישה שמאז שהיא נולדה אני במעין דיכאון, לא מצליחה לעשות כלום. גם כשהיא לא בוכה, המחשבה על זה שאני חיה על זמן שאול עד הבכי הבא משתקת אותי.
איך אפשר לעזור לה (ולי) להרגע?
תודה מראש
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חצי שנה שלא מפסיקה לבכות - תגובה
טובי פלד29/02/2012שלום נגה
לדעתי בתך סובלת מאיזה קושי פיזיולוגי שקשור למערכת העיכול וזה גורם לה מצוקה ובכי.
כשהמצוקה הפיזיולוגית תעבור והיא כבר השתפרה היא תפסיק לבכות. אני לא חושב שזה עניין של אופי .
תאמיני שזה ישתפר ואפילו יעלם ותרגישי יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחו"ל של בן זוגי ללא הילדהעדי27/02/2012
שלום,
** מקווה שפניתי למקום הנכון
בעלי נוסע בעוד כשבוע לחו"ל למשך שבועיים.
אני נשארת עם ביתי הקטנה (חגגה לפני חודש שנתיים) בבית.
השגרה כמובן נשמרת, מידי יום היא תמשיך ללכת לגן. יתכן ובסופי שבוע נהיה אצל הסבים והסבתות> בגדול השגרה נשמרת.
איך עליי להתמודד עם העובדה ששבועיים היא לא תראה אותו?
אני מתארת לעצמי שהיא תחפש אותו / תקרא לו.
האם כדאי לי "להכין" אותה לנסיעה שלו? להגיד לה משהו?
מה להגיד לה כאשר היא תקרא בשמו / תחפש אותו?
אודה לקבלת ייעוץ בנושא,
תודה, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל של בן זוגי ללא הילדה - תגובה
טובי פלד29/02/2012שלום עדי
אל תגידי לה כלום כי היא לא מוסגלת לאמוד זמנים.
אם היא תשאל אותך ותחפש אותו תגידי לה בפשטות הוא בעבודה ויחזור .
תתנהגי רגיל , אל תדברי על זה אם היא לא שואלת.
אם זה אפשרי את יכולה לאפשר לה לדבר אתו בטלפון .
רוב הילדים לוקחים זה יותר בקלות ממה שההורים חושבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתית מים מרובה אצל תינוקgaliron26/02/2012
שלום רב, התינוק שלי בן שנה ובשבועים האחרונים מתחיל את הלילה בבקבוק מטרנה 240 ולאחריו שותה עוד כארבעה בקבוקי מים עד הבוקר. האם זו כמות חריגה? האם זה מצב נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר26/02/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_תינוקות' id=link]תזונת תינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורה חולהאיילה19/02/2012
יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי וחליתי בימים האחרונים בסינוסיטיס ודלקת גרון.
אני ישנה עם התינוקת באותו החדר אך בעיקר בעלי הוא המטפל בה מאז שהתחלתי להרגיש ברע. האם יש סכנת הידבקות בכך שאני ישנה איתה באותו חדר? אני משתדלת שלא להתקרב אליה כמה שאני יכולה (משימה לא פשוטה בכלל...) אבל רציתי רק לברר אם גם השהות איתה באותו חדר שהוא מן הסתם סגור וחם עלולה להדביק אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר21/02/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אף_אוזן_גרון_ילדים' id=link]אף אוזן גרון ילדים [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר21/02/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אף_אוזן_גרון_ילדים' id=link]אף אוזן גרון ילדים [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמר פסיכולוג
דלית19/02/2012נכון אפשר להסכים שמצב החינוך בארץ והרדיפה למצויינות בגילאים צעירים איננה ראויה אך לצאת בהצהרה שגננת=בייביסיטר זה כבר דבר שאיננו מתקבל
כיצד הייתה מקבל את ההצהרה שפסיכולוג =חברה לריכולים?
ובכן כפי שגננות לומדות במשל 4 שנים כיצד לעבוד עם ילדים באופן המיטבי ובאופן שלא נפגע בהתפתחות הטבעית ,כך גם פסיכולוג אמור ללמוד את רזי הטיפול כדי שלא יפול בשעת מפגש למקומות אסורים.
ילד שנמצא בגן עם עוד 34 ילדים נמצא רוב שעות היום באינטראקציה חברתית יש לציין שבמצבים רבם אנו אמורות לתווך את העולם לילד .
נכון שאמא או אבא או אחים עושים זאת במשך היום אך האם ישנם 35 ילדים סביבם?
האם יש דרישות חברתיות סביבם ?
אולי לפני שאתה כותב דברים קשים תבוא ליום או יומיים לגן הילדים????
והאמת ילד יכול ללמוד הכל לבד כפי שהוא רוצה אז מוסכמות חברתיות מיותרות והאמת אפשר לעבור לגור בגו'נגל.
אדם מלומד אמור לכבד עבודה של אדם אחר ולא לזלזל ,המפתיע הוא שאתה מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמר פסיכולוג - תגובה
טובי פלד23/02/2012דלית היקרה וכל אוהבי
המטרה שלי היא היא מהפיכה בחינוך.אני מקדיש זמן בהתנדבות לעזור להורים שמתמודדים מול מערכת החינוך והרווחה.אני מופיע בבתי משפט ובוועדות השמה ועוזר להורים במערכת ה"חינוך"כותשת אותם. ההורים מרגישים חוסר אונים ופחד ומעטים הם העוזרים להם. בזמן האחרון עזרתי לאמא שמערכת הרווחה לקחה ממנה את ילדה בן השנה . בית המשפט קיבל את עמדתי מול חוות דעת אחרות והחזיר לאמא את הילד שלה.
כשאת מאשימה אותי שאני מזלזל באנשים עלייך להוכיח זאת לא תמצאי אצלי מילה אחת שמביעה זילזול באנשים עובדים.
הביקורת שלי היא על המערכת בכללותה ובעיקר על מערכת ה"חינוך".
האנשים בה ברובם המכריע עושים עבודה טובה כפי שלימדו אותם בסמינר ובאוניברסיטה.
לכן הביקורת שלי היא רק על אלה שלימדו אותם ועל הפוליטיקאים שאחראים על המערכת .
יש הרבה מקצועות שאנשים לומדים הרבה שנים ולא משתמשים בידע שרכשו בכלל.
ביניהם כלכלה, מנהל עסקים,קרימינולוגיה חינוך ועוד ועוד...
גנים אני מכיר . עובד בגנים בעבר עבדתי יותר.עובד עם גילאי הגן והפעוטון.
העבודה החינוכית בגילאים 3-6 בגנים בחלקה הגדול היא בזיבוז זמן .מכיוון שתהליך ההבשלה של ילדים הוא אינדיווידואלי.בגיל 6 ילד ילמד בחודש מה שיקח לו בגיל 4 ללמוד חצי שנה ותחושת תיסכול מתמשכת.
חלק גדול מעבודת הגננות הוא שמירה על שלומם הפיזי של הילדים ווליווי שלהם בתפתחות מיומנויות ביולוגיות כמו קואורדינציה , גמילה,ריכוז ,ביישנות, ועוד.
כמו שהגננת או ההורים אינם אחראים על התפתחות מיומנות ההליכה והאחיזה כך אינם אחרים על התפתחות מיומנויות אחרות בגילאים האלה.
אלה שלומדים תיאוריות התפתחויות לא אומר שהם יכולים להשפיע על ההתפתחות.
בבית ספר יסודי ותיכון זו עובדה ידועה ש80% מזמנם של המורים מוקדש להערכה ולמשמעת.
פחות מ20% מוקדש ללמידה. אני חושב שבגן, האחוזים דומים.
יש לי הרבה כבוד לאנשים העוסקים בחינוך ישיר . אין לי כבוד למערכת, לדרישות הלימודיות ולפוליטיקה של מערכת "החינוך". אני חושב שהיא גורמת נזק אדיר ובלתי ניסלח לאנשים לחברה ולמדינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מציעה לך להעמיק בתכניות העבודה - תגובה
טובי פלד18/02/2012שלום רב
ג היקרה אין לי ויכוח עם האנשים העובדים יש לי חילוקי דעות עם המערכת בעיקר האקדמיה ומשרד החינוך.
אחת הצרות הגדולות של העם בישראל היא הבירוקרטיה של משרד החינוך הדרישות הפורמליות שלהם .יש תוכניות לימודים יש טפסים למלא אבל זה לא העיקר ובגילאים האלה זה חסר תועלת.כולם תיאוריות לא מבוססות שמטרתן להאדיר או לשמר את המימסד בו הן נלמדות.
כעובדה יש מספר שיטות בגני ילדים והם לא מנוהלים לפי משרד החינוך והתוצאות בגנים האלה הן לא פחות טובות.
הדבר נכון עוד יותר לילדים קטנים יותר.לא צריך שום השכלה אקדמית פורמלית כדי לנהל גן של ילדים בני 3,4,5 6
הסובלים העיקרים מדרכים הקלוקלות של המערכת ה"חינוכית"הם אזרחי ישראל כפרטים ומדינת ישראל ככלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התסכימו שאדם לא מוסמך יטפל בילדכם?ג16/02/2012
זה בדיוק מה שמשרד החינוך מתכוון לעשות בשנה הבאה. מישהו שם "השתגע"? הרי הילדים הם האוצר היקר ביותר שיש לכל הורה.
ממתי מפקקירים אותם כך? מי נותן רשות? האם גם כשיש מחסור ברופאים שולחים סטודנטים עם הכשרה מקוצרת לבי"ח? פשוט שערוריה. הגיע הזמן להשמיע קול שפוי ואחראי במשרד החינוך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התסכימו שאדם לא מוסמך יטפל בילדכם? - תגובה
טובי פלד17/02/2012לא צריך שום הסמכה ושום תעודה כדי לשמור ולתת לילדים לשחק בארגז הצעצועים.
כל אדם נורמלי סביר מעל גיל 15 יכול לעשות זאת בהצלחה.
נראה לי אבסורד ללמוד שלש שנים כדי לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצער מאוד שכך חושב אדם שבמקצועו - תגובה
ד``ר אורה רבר17/02/2012שלום לך ג' היקרה
אני שמחה על התגובה שלך
שנים רבות עבדתי כמרצה ומכשירת מורים וגננות במכללת לוינסקי לחינוך,וברור לי כי המקצוע דורש ידע מעמיק והתנסות מודרכת.
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אורה, כמוני, עוד רבים בדעתך!!!
דידי19/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצער מאוד שכך חושב אדם שבמקצועו - תגובה
טובי פלד17/02/2012.שלום ג
אין ויכוח בינינו שבגיל הזה מתפתחות בין היתר מיומנויות חברתיות וזאת מכיוון שהמוח גדל ונוצרות מיליוני סינפסות.מתפתחים גם כישורים רבים אחרים .
וכל ההתפתחות הזו יכולה תיקרה גם ללא התערבות אדם שעבר קורסים בבפסיכולוגיה התפתחותית ותיאוריות חינוכיות.
את ודר ורבר מיצגות דעה לא מבוססת שהתיאוריות שמלמדים באוניברסיטה בתחום מקצועות הרוח והחברה הן מדע שצריך להתייחס אליו כאל המדעים המדויקים.
כל האנשים המוכשרים והמצטיינים בעולם לא היו תחת השגחה של גננת אקדמאית בגילאים 3 עד 6.
יש לי ביקורת גדולה מאד על המימסד האקדמי בארץ בתחומי החברה והרוח . אני חושב שהוא ירד לזנות .מנפק רישיונות עבודה בצואת תארים אקדמים שלא משקפים שום יכולת מלבד יכולת ללמוד בעל פה מילים. ממלא את המרחב בתעודות שכל מטרתן לקבל משכורות גבוהה יותר.בהרבה תחומים
האקדמיה ממלאת את מוחו של הסטודנט במידע חסר ערך מעשי ולעיתים מזיק.
במיוחד בתחומים המתיימרים להיות מדעיים כמו חינוך פסיכולוגיה, מנהל עסקים וכלכלה.
.ודבר נוסף איזה ארגון ג מיצג.? לא יפה לא להציג את עצמך.
ולמען הפתיחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזהרה-אסור לשתות מי ברז בדרום השרוןromi16/02/2012
משרד הבריאות הוציא היום הודעה שאסור לשתות מי ברז בדרום השרון בגלל חיידקים שהתגלו... אפילו התמי4 שלי לא יכול לסנן את החיידקים האלה! נראה לי שאני עוברת למים מינרליים- הכי בטוח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגכבנ
בן16/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה שטויות במיץ
בן16/02/2012פשוט מרגיז. שאנשים נכנסים לכאן וכותבים שטויות. על מה את מדבר, איזה מים מינרליים? לא ראית את התוכנית שהייתה שלשום? מדובר במים רגילים לגמרי שאת קונה במחיר של 600%
תתעוררי ותפסיקי להטעות אנשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה שטויות במיץ - תגובה
ד``ר אורה רבר17/02/2012פרסומת סמויה למים מינרליים??????
דוקא בעקבות הכתבה בטלויזיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בפרידה מאבא בגן בבוקרדידי16/02/2012
שלום,
בני בן אוטוטו בן שנתיים ונמצא בגן מתחילת השנה (ספטמבר), ולו זו השנה הראשונה בגן. ההתאקלמות הראשונית הייתה סבירה ולאחר כשבועיים שלושה היה נפרד באופן סביר מאבא, שהוא זה ששם אותו בגן כל בוקר.
בחודשיים האחרונים הוא מאוד מתקשה להיפרד מאבא, נצמד לרגל ומתחיל לבכות, עד שאחת המטפלות לוקחת אותו ומסבה את תשומת ליבו למשהו אחר, ולאחר טקס פרידה קצרצר אבא יוצא במהירות מהגן, לעתים כשהילד עדיין בוכה.
עלי להוסיף שבבית יש עוד תינוק בן תשעה חודשים (ההפרש בינהם שנה וחודשיים), וההתנהלות בבית סבירה לחלוטין, יש חלוקה בתשומת הלב בין שניהם והוא אינו "מקופח" כלל. כשהוא יוצא עם אבא מהבית לגן, אני (האמא) והקטן כבר מזמן לא בבית.
ממש בקרוב אני אמורה להכניס את הקטן למשפחתון וזמני יהיה מאוד מאוד קצר בבוקר ואני חוששת שהמצב יורע. אאלץ להיות עם שניהם בבוקר...
מה אפשר לעשות כדי לעזור לו בקושי שלו בבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלי להוסיף...
דידי16/02/2012במהלך היום מתנהג בגן יפה מאוד, לדברי המטפלות. וגם כשאני אוספת אותו בסוף היום הוא בסדר גמור, ולא נראה כי יש לו איזו רתיעה מהמטפלות או משהו כזה. גם בבית מדבר עליהן בנימה חיובית.
היה חשוב לי לציין זאת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלי להוסיף... - תגובה
טובי פלד16/02/2012קונצי היקרה
תמשיכו אותו דבר . להיפרד מאבא בגן בבוקר. היא פיתח חרדת נטישה מסוימת . אבל היא תעבור ללא נזק . גם לא צריך את הטריק של הסחה. פשוט להפרד. עניינית.
זה יעבור ללא נזק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלוש לא אוהב יצירותעמית14/02/2012
שלום רב,
ראשית תודה על הפורום המענייו והתשובות המחכימות.
אביחי שלי בן שלוש,ילד נהדר,מפותח ואינטלגנט.
אוהב מאד ספרים,יודע כבר אותיות ויכול לספר ספרונים ממש בעל פה.
רק שהגננת אומרת שבתחום של היצירה הוא לא ממש מתעניין,יושב מורח פלסטלינה ומסיים ציק צ'אק,העבודות שלו הם לא ברמה של ילד בן שלוש וזה משעמם אותו מהר,
גם בבית אני שמה לב שהוא לא מתעסק הרבה בציור צביעה או הדבקה
שאני יושבת איתו הוא פשוט עושה מה שצריך במינמום ואומר "סיימתי"
האם זה מדאיג? אני לא חושבת שיש לו קושי מוטורי כי הוא יודע לעשות את זה שמבקשים.
יודע לגזור,יודע לאחוז עט וכו' אבל פשוט לא אוהב.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שלוש לא אוהב יצירות - תגובה
טובי פלד16/02/2012עמית שלום
הילד שלך לא אוהב יצירה .תחשפי אותו לדברים אחרים וכך הוא ימצא מה שהוא אוהב. אולי יותר ספורט. פעילות הרכבות .
כל ילד אוהב משהו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומנויות שונות בגיל 1.11ליאן12/02/2012
שלום רב,
ילדתי בת שנה ו 11 חודשים. רציתי לדעת באיזה גיל היא אמורה לפתח כל מיני מיומנויות כמו לחלוץ/ לנעול נעליים או להפשיל וללבוש חזרה את המכנסיים? ממה שראיתי ילדים בגילה כבר עושים את הדברים האלה. כשאני מנסה לעודד אותה לעשות לבד היא לא רוצה בכלל לנסות ומבקשת שאני אעשה בשבילה, למרות שיש לי הרגשה שהיא כבר בשלב שבו היא אמורה להיות מסוגלת לעשות את זה.
חשוב לי לציין שבכל הדברים האחרים היא מתפתחת בהתאם לגילה -- דיבור, תנועה, מוטוריקה עדינה יותר וכו'.
האם אני צריכה להתעקש איתה שתתחיל לעשות דברים לבד או שהלחץ רק ייצור התנגדות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומנויות שונות בגיל 1.11 - תגובה
ד``ר אורה רבר12/02/2012שלום לך אימא יקרה
לכול ילד קצב התפתחות משלו ולא כדאי להשוות לאחרים.
אם בכול התחומים היא מפותחת בהתאם לגילה גם את המיומנויות שצינת היא תשיג לאט לאט בקצב שלה. מצד שני עודדי אותה לעצמאות- בכול פעם שהיא עושה משהו לבד חזקי אותה, תני לה תחושה שהיא גדולה ומסוגלת. אך אל תלחצי ותכריחי לעשות דברים שעדיין קשה לה לעשות.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)