פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה קורה לי?
    אמא
    23/01/2012

שלום רב
    אני אם לתינוק מקסים בן שנה ו-4 חודשים.
    אני מטפלת בו בבית עד עכשיו, הוא אינו נמצא במסגרת
    בזמן האחרון אני מרגישה שהוא פחות אוהב אותי, הוא כבר לא בוכה כשאני יוצאת מהבית, כשהוא רואה את סבא וסבתא שלו הוא מתלהב ומושיט להם ידיים, זה מעצבן אותי מאוד
    הוא מתלהב כשהוא רואה אנשים אחרים למרות שאני מטפלת בו כל הזמן הזה, הוא לא אמור לרצות רק אליי? למה הוא רוצה לאנשים אחרים? אני מטפלת בו במסירות רבה ואבא שלו, בעלי, הולך לעבודה בבוקר וחוזר בערב, כשהוא נמצא בבית בערב והבן שלי רואה שהוא יוצא לזרוק זבל או משהו הוא מתחיל לצרוח, הוא נמצא עם אמא שלו אז ממה הוא נלחץ? אני לא מספיק טובה בשבילו?
    בימים האחרונים כל הנושא הזה גרם לי להיות חסרת סבלנות ועצובה, אני ממש עצובה מזה ונראה לי שהוא מרגיש שאני עצובה, אני מרגישה כאילו הוא כבר לא אוהב אותי, אני אמא שלו!!! למה זה קורה לי? ולו?
    אשמח לתשובה דחוף אני ממש מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה לי?

הוספת תגובה

• מתי אקבל תשובה בבקשה?

אמא
    24/01/2012

תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה לי? - תגובה

טובי פלד
    25/01/2012

אמא יקרה
    ממש עצוב לי לקרוא את מה שכתבת.
    יש לך ילד בריא לחלוטין שמתפתח יפה ומבין שאמא אוהבת זה לא מספיק בחיים. זה חשוב מאד בשנה הראשונה של החייים אחר כך צריך אנשים אחרים.
    מי שצריך רק את אמא שלו ואוהב רק את אמא שלו ומתייחס רק לאמא שלו לא יוכל להיות אדם עצמאי .הוא יהיה כל חייו תלוי באשה אחת.אמא, ולא יוכל ליצור קשרים טובים עם אחרים.
    את מתחילה להרגיש דיכאון של פרידהזה לא נכון ולא נחוץ .העצבות והחרדות שלך עלולות גם לעבור לילד שלך ואת זה את לא רוצה.
    כל מה שאת מתארת על הבן שלך אלה הם סימנים של ילד בריא .שמבין את החיים וחותר לעצמאות .
    תעודדי אותו לכך ואל תקנאי ואל תדכאי את הקשרים האחרים שהוא מפתח ובונה.
    אם תמשיכי להרגיש כך ולשדר קנאה ועצב את מסרסת אותו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה בבקשה

אמא
    25/01/2012

תודה רבה לא חשבתי על זה כך.
    אני אשנה את התנהגותי.
    זה נורמאלי בגילו שזה קורה ככה פתאום, זו התנהגות שלי ילדים בגילו?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה בבקשה - תגובה

טובי פלד
    25/01/2012

שלום רב
    זה נורמלי מאד ומצביע על רמת ביטחון עצמי גבוהה ועל צורך שלו להרחיב את המעל החברתי שלו.
    ילד צריך יותר מבן אדם אחד בחיים שלו . ככל שההכרות עם אחרים מגיעה מוקדם יותר ,יותר טוב. הוא מפתח מיומנויות חברתיות .
    מעניין אותי מאיכן הגיעה אליך המחשבה שאם את תעשי את רוב הטיפול בילד הוא לא יואהב אחרים וירצה את חברתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ובתשובה לשאלתך-

אמא
    25/01/2012

זה היה נראה לי ככה כי לאחותי יש שני פעוטות בגילאי 3 ושנה והם תמיד בכו כשהיא הולכת לא זזים ממנה מטר לא הולכים לאף אחד אחר
    וחשבתי שככה זה הנורמה

כשאני חושבת על זה- במחשבה שניה- הטיפול שלה בהם שונה לגמרי והיא לא חמה ומסורה כמוני, יכול להיות שבגלל זה היא לא נתנה להם את הבטחון המספק לחקור את העולם.
    שמחה לדעת שילדי הוא בטווח ההתפתחות התקינה ושנתתי לו בטחון ללכת גם "לא לאמא"

אני שמחה שהארת את תשומת לבי, תודה רבה
    בכל אופן הסיבה הנ"ל היא הסיבה שחשבתי שהנורמה היא "ילד היסטרי".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרצי בכי בלילה
    איילה
    23/01/2012

בתי בת חודש וחצי ולאחרונה היא מאוד לא רגועה בערבים (החל מהשעה שמונה בערב בערך) ועד שהיא הולכת לישון (בין 11 לחצות הלילה). יש לה פרצי בכי והיא רועדת בגוף וגם מכה עם האגרופים שלה באוויר מה שדי מלחיץ אותי..האם מדובר בגזים או בעייפות? או שמא ישנה סיבה אחרת לבכי שלה? בסך הכל היא תינוקת שקטה ולא נוטה לבכות הרבה ועושה רושם כשהיא בוכה את הבכי הזה שלה שמשהו מאוד מציק לה.

אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    פרצי בכי בלילה

הוספת תגובה

• פרצי בכי בלילה - תגובה

טובי פלד
    25/01/2012

שלום איילה

לדעתי זה עייפות . אם זה גזים את יכולה לבדוק.
    חבקי ותרגיעי וזה יעבור עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת הילדה אוכלת כל דבר
    מעין
    20/01/2012

ביתי בת השנתיים וחצי עדיין לא מדברת ולא אכלנית גדולה מאז ומתמיד לא אכלה בשמחה.איך לאחרונה היא התחילה לאכול בהתחלה גלוי וכאשר אמרנו לה לא היא אוכלת דברים בסתר
    כולל דפים שמיכות בדים ומשחקים מפלסטיק
    בהתחלה חשבנו שזה בגלל השינים ואחרי בדיקה שהרואה אמר שהכל תקין חשבנו שבסופו של דבר היא תפסיק
    איך זה נמשך כבר הרבה זמן ורוב הזמן היא אוכלת בסתר
    השאלה שלי מה אפשר לעשות?איך עוזרים לה להפסיק עם ההרגל הזה?ובכלל למה היא אוכלת דברים אחרים חוץ מאוכל?
    בתודה מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת הילדה אוכלת כל דבר

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    21/01/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגל של בכי כל בוקר...
    קונצי
    20/01/2012

שלום, הילד שלי בן שנה ועשרה חודשים. מזה זמן רב, כשהוא מתעורר בבוקר, הוא מתחיל לבכות וליילל בלי סיבה מיוחדת. זה פשוט הפך להרגל קבוע. בנוסף, בימים שהוא לא בגן והוא מתעורר משנת הצהריים - גם מתעורר בבכי (שאלתי בגן, ואמרו לי שכשמתעורר משנת צהריים שם אינו בוכה).
    מאוד קשה ומעצבן כל הבכי הזה על הבוקר. ניסינו דרכים רבות: בנועם ובחיוך, באסרטיביות, ניסינו להתעלם - אך שום דבר לא ממש מצליח.
    ניסיתי אפילו לדבר איתו בערב שלפני, ברגע של נחת, על כך ש"הוא ילד גדול, ואין סיבה וצורך לבכות על הבוקר.... וכשאתה בוכה, אנחנו לא מבינים מה אתה רוצה...".
    אני חושבת שאנחנו מאוד יצירתיים בניסיונות שלנו, אך שוב, ללא הועיל.
    נודה לעצה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הרגל של בכי כל בוקר...

הוספת תגובה

• מישהו??

קונצי
    20/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגל של בכי כל בוקר... - תגובה

טובי פלד
    21/01/2012

שלום קונצי
    במהלך השינה המוח עובד בצורה קצת אחרת .הוא מעבד חוויות של היום ועולים בו פחדים . לכן בזמן השינהאדם יכול להרגיש לא טוב . רוב החלומות הם חלומות רעים.
    לדעתי המוח מייצר חרדות וכשמתעוררים בוכים. אל תיתיחסו יותר מדי לבכי הזה . זה יעבור עם הזמן .
    אל תיתיחסו בכלל לבכי שום דיבור שלכם לא יועיל כי זו פעילות אוטומטית של המוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת למיטה
    סמדר
    19/01/2012

שלום ותודה
    ילדתי בשעה טובה בת שנייה לפני שבועיים
    לפי תפיסת עולמי, תינוק בן יומו צריך לישון עם הוריו במיטה בתקופת החיים הראשונה
    כך עשיתי גם עם הבת הגדולה, היום בת שנתיים וחצי
    השאלה שלי היא :
    לגדולה הרגלי שינה מצויינים אלא שכעת כנראה היא הרגישה שהתינוקת ישנה איתנו ומתחילה להגיע למיטתינו לפנות בוקר...
    אני מבינה אותה שכולם במיטה אחת והיא "לבד" ולכן לא נראה לי מתאים כרגע עם הלידה והשינויים) לקיים "מאבק" של החזרה למיטה שלה...
    בעוד כמה חודשים כאשר גם הקטנה תעבור למיטה משלה נתמודד עם הקושי הזה.
    השאלה האם אני לא עושה צעד שאין ממנו חזרה ? משרישה הרגל גרוע ...
    מה דעתכם ?

לקביעת תור
    סגירה
    מצטרפת למיטה

הוספת תגובה

• מצטרפת למיטה - תגובה

טובי פלד
    19/01/2012

שלום יעל
    תני לילדה הגדולה גם להצטרף אליכם למיטה .זה לא יזיק לה .
    לא צריך לייחס חשיבות גדולה מדי להרגלי השינה.ילד יכול לישון בהרבה תנאים.
    כל המשפחה יכולה להנות משהייה במטה ביחד. זה לא חיוני אומנם אבל זה לא מזיק. לילדה הקטנה זה חיוני שתישן אתכם עד גיל שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

סמדר
    19/01/2012

ידעתי שתהייה שותף לתחושתי ! אני מאוד אוהבת לקרוא את התגובות שלך !
    הבעיה היא שהגדולה מגיעה ולא כדי לישון... היא משחקת ומסתובבת ואף אחד מאיתנו לא ישן טוב...
    חשבנו על פתרון של העברת הגדולה חדר לחדר יחד עם הקטנה ובלילה כשאנחנו הולכים לישון נעביר את הקטנה אלינו (בגלל ההנקה)
    מה דעתך על זה ?
    האם לאחר לידת אחות נכון לעשות שינויים כאלה לגדולה או שעדיף כמה שיותר להשאיר את המצב הקיים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

טובי פלד
    20/01/2012

שלום יעל
    זה רעיון טוב
    העיקר שלא יהיו לבד בלילה.שתי אחיות באותו חדר זה מצוין.
    אם אפשר אפילו באותה מטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקקי
    אתל
    17/01/2012

שלום,
    בתי בת שנתיים ו-4 חודשים (ויש לי בת נוספת בת 9 חודשים).
    לפני כ-3 חודשים התחלנו תהליך של גמילה בבית ובגן.
    הילדה שולטת כמעט לחלוטין בפיפי (גם בשינה) ועושה בישבנון.
    אך קקי עושה רק בתחתונים .
    ניסינו לעודד אותה עם פרסים/הקראת סיפור וכו' וזה לא עזר.
    בד"כ עושה קקי בשעות קבועות.האם להחזיר לה את החיתול לשעות הספציפיות האלה או שיש פתרון אחר?

אשמח לעזרתך...

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקקי

הוספת תגובה

• גמילה מקקי - תגובה

ד``ר אורה רבר
    17/01/2012

שלום לך אימא יקרה
    אל תקדישי לנושא תשומת לב וחכי בסבלנות.
    כאשר ביתך הבכורה עושה את צרכיה בתחתונים, נקי אותה והגישי תחתונים חדשים. ללא הערה ללא סיפור ללא שבח וללא גערה. השתדלי מאוד לא להביע אכזבה גם בשפת הגוף שלך- כידוע פרצוף חמוץ הינו חלק משפת גוף.
    התנהגי לאורך זמן בטבעיות וללא לחץ, כאשר היא עושה את צרכיה בתחתונים. לאט לאט כאשר לא יהיה שום לחץ בנושא, מאף אחד מבני הבית, או בגן, לאורך תקופה, היא תלמד לעשות גם צואה במקום המתאים.
    בהצלחה ובהרבה סבלנות אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    שרית
    16/01/2012

שלום!
    יש לי ילדה מתוקה ומקסימה בת שנה ותשעה חודשים ולאחרונה היא מפתחת מודעות לעניין הפיפי-קקי..
    היא התחילה לומר לי אחרי שהיא עושה קקי ואתמול היא אפילו ביקשה לשבת על האסלה בשירותים.
    היא ראתה אותי מס' פעמים עושה פיפי בשירותים ודי מתלהבת מכל הרעיון.
    אתמול כשהושבתי אותה על האסלה אמרתי לה שתעשה פיפי והיא לא ממש ידעה איך לעשות את זה אז היא קפצה קצת בשירותים וזה היה ממש חמוד ולא טראומטי:)
    הבעיה- רק עברנו דירה בשבוע שעבר והיא עברה לגן חדש עכשיו עכשיו ודבר נוסף אני צריכה ללדת בסוף החודש...
    אני יודעת שלא כדאי יותר מדי להעמיס עליה דברים חדשים ולכן זה לא זמן טוב לגמילה מצד אחד, מצד שני היא ממש יוזמת ואני מפחדת להרוס לה את החשק..
    מה לעשות??
    להושיב אותה על האסלה בכלל? לתת לה לשבת על השירותים ואז להחזיר לה את הטיטול? לנסות בכל זאת גמילה למרות כל השינויים האחרונים?
    היא מאוד צעירה ויש עוד זמן בשביל גמילה אבל אני לא רוצה לאבד את המומנט ולדכא אותה...
    אשמח לחוות דעתכם!
    תודה רבה!!
    שרית.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    17/01/2012

שלום לך שרית היקרה
    ההתלבטות שלך במקומה. מצד אחד כאשר הפעוטה מגלה עניין ורצון לעשות את הצרכים באסלה כמו גדולה יש ללכת עימה, ומצד שני זה זמן של הרבה שינוים מאוד גדולים עבור פעוטה בגילה. אז מה עושים?
    לכי עם הילדה אך אל תכפי . כלומר אם הילדה מבקשת לשבת על האסלה הושיבי אותה על האסלה. אם יש תוצר עודדי , אם לא ,הלבישי בחזרה את החיתול ללא כול אמירה ביקורתית. אחרי שתיים שלוש דקות של ישיבה על האסלה ללא תוצר אפשר לומר משהו כמו: "זהו עכשיו מתלבשים וחוזרים לשחק, לאכול, להתקלח......".
    אל תהפכי את הישיבה על האסלה למשהו מרכזי וחשוב, אם רוצה תשב אם לא אז לא, אל תושיבי אותה שוב על האסלה, לאחר שכבר הלבשת אותה לפחות מחצית השעה, על מנת שהישיבה על האסלה לא תהפוך לאמצעי להענקת תשומת לב.
    בהצלחה ושיהיה בשעה טובה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

שרית
    17/01/2012

תודה רבה על תשובתך!
    אני מקוה שלא להרוס לה את המוטיבציה...
    המשך שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ותשעה חודשים עושה דווקא,
    צליל
    16/01/2012

שלום חוזרת בשנית אליכם, לפני כמה זמן רשמתי שהבעיה היא להחליף טיטול עדיין זה קיים ואני מנסה בכל כוחותי להיות סבלנית כלפי הילד, מעבר לכך, בני בן שנה ותשעה חודשים, מדברים על אותו ילד, כשהייתי מביאה אותו מהגן תמיד בבית היה מנשק מחבק, שמח לקראתי, כיום גם אבל שונה, בזמן שמשתולל עלי ומחבק נותן גם סטירה מצלצלת, אולי אני אשמה כי אני גם נתתי לו בטוסיק וביד ,ואני יודעת שאסור, ובכיתי בלי סוף,אבל הילד מתנהג ממש כשובב, עושה דווקא בכל דבר אם זה אוכל אני צריכה שעה להסתובב איתו, בחדר, בסלון במטבח שיטעם טיפה ממה שהכנתי, בעגלה 5דקות, בכיסדא 5, דקות, בספא דקה ויורד, איך אפשר לעזור לי כדי שבני יאכל טוב,וברוגע? בגן מסבירים שאוכל בסדר גמור, הסברתי להם ואמרתי שאבוא בהזדמנות לראות איך בגן מתנהג ללמוד מהם כלים איך להתנהג איתו, מה דעתכם?(השלט, כפתור של מזגן של טלויזיה 100פעם מכבה, אומרים לו לא, עושה עוד יותר גרוע,בבקשה עזרה, אולי אני לא בסדר כאן, תודה,

הוספת תגובה

• בן שנה ותשעה חודשים עושה דווקא, - תגובה

טובי פלד
    16/01/2012

שלום צליל
    את צריכה יותר סבלנות והרבה יותר סבלנות. יש לך ילד אקטיבי .כך הוא נולד את צריכה לשמור עליו שלא יפגע העצמו אבל חוץ מזה הוא יכול להשתולל ולאכל בתנועות. תני לו הרבה פעילות והרבה תנועה זה מה שהוא זקוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לטובי לגבי שאלתי

צליל
    17/01/2012

בוקר טוב טובי, זה רגיל שילד בגילו לא יושב כמו שצריך בשולחן עם כיסא? ואוכל 2ביסים נעלם לחדר, חוזר, אוכל, נעלם למטבח? למה שלא ישב ויאכל יפה? ניסיתי לכבות את הטלויזיה להדליק משהו לעשות, אך לא, טוב אם אתה אומר שככה זה, לא חשבתי שצריך ככה להיות,אוקי יש לי ילד אקטיבי, מקווה מאד שלא היפרקטיבי, וכשזורק חפצים על הטלויזיה, או פתאום מתוך נשיקה מרביץ נותן סטירה, זה שאלות ששאלתי ואני מחפשת עזרה, מה אז אני עושה?איך אני מתמודדת? בבקשה תרחיבו בנושא,אני לא סתם כאן,ואם איזה משחקים כדאי לשחק איתו? שיהיה טיפה, איתי במשחק לא רק ישתולל, קוביות וכו לא מעניין בקושי משחק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לטובי לגבי שאלתי - תגובה

טובי פלד
    18/01/2012

שלום צליל
    הילד שלך מאד אקטיבי , אולי היפר אקטיבי אני לא יודעים זאת עכשיו.
    יחד עם זאת יש לו תגובות תוקפניות ואימפולסיביו.
    לבי האוכל זה לא נורא קצת אי סדר. לגבי המכות אחרי הנשיקות את צריכה לומר לו בתקיפות . כך לא עושים לא נותנים מכות לאמא.
    נשיקות כן מכות לא.
    ואם לא רוצה לשחק במשחק כלשהו לא להכריח אותו . לתת לו הזדמניות להרבה משחקי פעילות ופעולה.
    אולי אפילו להזמין ילד יותר גדול בן, שישחק אתו במשחקי בנים .
    כל מה שאת רואה אצלו כעת זו תוצאה של רמת פעילות גבוהה.
    צריך הרבה סבלנות ואיפוק.איפה שצריך לשים גבולות ברורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה
    עמית
    16/01/2012

שלום.
    בתי בת חודשיים וחצי ויש לי שתי שאלות.
    1. אני מנסה כבר שבוע לשנות לה הרגלי שינה, ז"א שאני משתדלת לקלח אותה בערב ומשם להאכיל ולהשכיב לישון . בפורום אחר נאמר לי כי זה עוד מוקדם להרגלי שינה ואני גם מרגישה את הקושי כי יש תמיד התקפת גזים בשעות האלה. מה דעתתכם? מוקדם? לחכות קצת?
    2.בימים האחרונים בתי אוכלת קצת משונה אחרי ששבוע שעבר עברנו קפיצת גדילה .. פעם 120 מ"ל ופעם אחרי 40 מ"ל!לא ברור לי מה השתנה . איך אני מאריכה את מרווח בין הארוחות ? כרגע אוכלת כל 3 שעות בדר"כ.

תודה רבה!
    עמית

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי שינה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    16/01/2012

שלום לך אימא יקרה
    בנוגע לשאלה הראשונה אכן זה מוקדם מדי לצפות להרגלי שינה . יחד עם זאת שאת מרגילה אותה למקלחת בערב , האכלה והשכבה במיטה. יחד עם זאת אל תצפי שמרגע זה יעבור על כולכם לילה שקט. התינוקת עדין פעוטה ומערכות הגוף שלה מתרגלות למציאות החדשה. הרבה סבלנות ועזרה יסיעו לך.
    בנוגע לשאלה השניה אני מציעה לפנות להתיעצות בטיפת חלב או לפורום אחר העוסק בתזונת תינוקות/ילדים
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלים לא טובים...
    לימור
    15/01/2012

אני מחפשת מישהי באיזור ירושלים שעושה הדרכות בסגנון "סופר נני" באה לבית הלקוח ומדריכה אותו מה לעשות בכל מיני מצבים. התינוק שלי בן שנה וחצי כבר תקופה מפתח הרגלים שאני לא יודעת איך להתמודד איתם ואני רוצה לעצור את זה בזמן. אני אשמח אם תפנו אותי למישהי כזאת.

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלים לא טובים...

הוספת תגובה

• הרגלים לא טובים... - תגובה

ד``ר אורה רבר
    16/01/2012

שלום לך אימא יקרה
    אני מצטערת אך אני לא מכירה מישהי באזור ירושלים
    ובעיקרון מאמינה בהדרכת הורים ללא נוכחות הילד
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 3 וחצי שבועות - שאלות
    נטע
    15/01/2012

שלום, מקווה שזה בסדר לשאול כמה שאלות... זה הילד הראשון שלי ויש המוןןןן סימני שאלה אם אני עושה דברים נכון או לא....
    ניראה לי שאני ממהרת לתת לו לינוק בכל פעם שהוא מתחיל להראות לא מרוצה ושמרגיש שעוד רגע הבכי מגיע... האם זה בסדר? אני יודעת לזהות מתי הוא בוכה בגלל גזים (ויש הרבה לצערי...) ולרוב כשהוא לא נרגע אני נותנת ציצי אבל לא בטוחה שזה בסדר מבחינת הגזים - אם עוזר או לא..
    הוא נולד קטן, אבל גם בלי קשר אני בעד לתת כשהוא רוצה, השאלה היא איך באמת לדעת שהוא רוצה ושאני לא סתם "דוחפת" לו ציצי....
    בימים האחרונים הוא נרדם רק על הציצי אבל כשאני מניחה אותו במיטה הוא מתעורר דיי מייד עם פרצופים של עולה לו ריפלקס.הוא לא תמיד פולט, וגם לא תמיד עושה גרפס. איך אפשר להרדים אתו במיטה בלי קשר לידיים שלי? האם במצב שכיבה הריפלקס עולה יותר?
    אתמול בלילה הוא לא הפסיק לצרוח. בהתחלה הציצי עזר אבל אחר כך כבר לא והייתי לגמרי חסרת אונים. לא ניראה לי שאלו היו גזים כי הוא לא הפליץ ולא התקפל כמו תמיד. מה עושים במצב כזה? איך לדעת מה סיבת הבכי? ואיך לדעת איך לעזור לו...? זה מתסכל כשכואב לו או כשהוא בוכה ולא לדעת מה לעשות כדי להקל עליו.....

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה

נטע
    16/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    16/01/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    מילה דובשיץ
    15/01/2012

שלום יש לי בן בן שנתיים ו8 חודשים שגמול מפיפי כבר מגיל שנתיים ו 3 חודשים מבקש למרות שלפעמים יש לו פיספוסים קטנים, אבל זה קורה לעיתים רחוקות, הבעיה היא בקקי, הוא פשוט לא מוכן בשום אופן לשבת על האסלה לא על סיר ולא על ישבנון כלום כלום\ שרוצה לעשות קקי הולך למקום שקט מתחת לשולחן ועושה, הוא מודע לקקי כי אומר שיש לו קקי ורוצה לעשות, אבל עושה במקום שלא רואים אותו כמובן בתחתון , מה אני עושה במצב כזה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

טובי פלד
    15/01/2012

שלום מילה
    אל תילחצי מזה תני לו זמן .תגידי לו שזה בסדר גמור . והוא בזמנו יעבור לעשות באסלה.
    לפי דעתי בגמילה לא צריך לעשות שום דבר בכוח . הכל מגיע באופן טבעי. לחץ רק גורם לבעיות ולעצירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מילה דובשיץ
    15/01/2012

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מכה את עצמה
    or
    15/01/2012

זה קרה רק פעמים לאורך זמן.ביתי בת שנה וחצי באמצע ששיחקנו יחד והיה נעים-שרתי לה שיר ולפתע באה להרביץ לי -החזקתי לה ביד בעדינות ואמרתי לה לא מרביצים לאמא,
    אז היא החלה להכות את עצמה,עשיתי אותו הדבר ואמרתי לה שהיא יכולה להכות את הכרית.
    זה היה כבר לפני שבועיים ולא חזר על עצמו אך זה הדאיג אותי התופעה הזו

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מכה את עצמה

הוספת תגובה

• ילדה מכה את עצמה - תגובה

טובי פלד
    15/01/2012

שלום רב
    מה שעשית זה בסדר גמור. כך צריך לעשות . הסיבה לכך כרגע אינה ברורה אבל בדרך כלל זה נובע ממצב של תיסכול. הסעבה לתיסכול אינה ברורה.
    תמשיכי לעשות כך כמו שפפעלת עד עכשיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להרדים ילד
    מיטל
    14/01/2012

שלום,
    ילדי בן 3 חודשים,
    בזמן האחרון לבני קשה להירדם בלילה, והוא מתעצבן ובוכה ולא מסכים לישון
    הדרך היחידה שאני מליחה להרדים אותו זה אם אני מלטפת אותו בראש ובפנים, כך הוא נרדם מהר.
    אמרו לי שזה לא טוב שאני מרגילה אותו לישון ככה
    אבל זו הדרך היחידה שהוא נרדם ישר- בלי לבכות ולהתעצבן.
    מה לעשות?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    איך להרדים ילד

הוספת תגובה

• איך להרדים ילד - תגובה

טובי פלד
    15/01/2012

שלום מיטל
    זה מצוען מה שאת עושה . תגעי בו ותחבקי אותו. ילד זקוק למגע במיוחד בלילה לפני השינה ובחושך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה, לא לגמרי נכון

דידי
    24/01/2012

את הרגלי השינה ניתן וצריך להרגיל וללמד כבר מגיל חודש. ראי בספרים ובפורומים שונים בנושאי שינת תינוקות.
    ומניסיון שלי, בהחלט ניתן לעשות זאת כבר מגיל חודש.
    בהצלחה לכולן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגים
    נועה
    09/01/2012

שלום
    האם יש אפשרות לקבל מידע על פגים?

לקביעת תור
    סגירה
    פגים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    10/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה