מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על הרטבת לילה לדפנה תייראביגיל08/11/2011
דפנה שלום,
בני בן החמש גמול מחיתול ביום כבר כמעט שנתיים (בעזרתך...תודה.)
בלילה הסרנו לו את החיתול בערך סביב גיל ארבע על אף שהוא היה קם עם חיתול רטוב לפעמים.
הוא עדיין מרטיב במיטה ולאחר שקראתי בספרך "מענה לצרכים" על גישתך בנושא, אנחנו מנסים להעיר אותו בלילה ללכת לעשות פיפי וכמובן לשתפו בהחלפת המצעים ובגדיו במידה והוא קם רטוב.
קשה מאד להעיר אותו בלילה (בדרך כלל סביב השעה23:00), לעיתים לוקח לנו כחצי שעה עד שאנחנו מצליחים להעיר אותו ברמה שהוא יכול לרדת מהמיטה וללכת לשירותים.
ברוב המקרים הוא מתעורר בבכי ומאד מתנגד....
בעבר הוא היה סובל מביעותי לילה וכנראה שיש לו שינה מאד חזקה.
ואגב, גם אם אנחנו מצליחים בסוף והוא הולך לשירותים, עדיין יש לילות שהוא קם רטוב.
אנחנו קצת מתוסכלים ומיואשים ולא כל כך יודעים כיצד לפעול.
לא היינו רוצים ללכת לכיוון של זמזם וכו' - נראה לי אגרסיבי מעט.
אשמח לעצתך,
תודה מראש.
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר09/11/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הרטבת_לילה' id=link]הרטבת לילה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר אורה - התנהלות בבוקר...דידי08/11/2011
שלום,
בני בן שנה ושמונה חודשים ומזה זמן רב מתעורר מאוד מוקדם בבוקר. הייתה תקופה שהיה מתעורר בסביבות 04:00-04:30, והיום הוא מתחשב בנו ומתעורר כמו שעון כל יום בשעה 05:00. (ובלי קשר לשעה שהולך לישון, ניסינו...).
לפני כמה ימים סיים מחלה (שלשולים ודלקת באוזן) שבמהלך כמעט ולא אכל וניסינו כל דרך לגרום לו לאכול ולשתות. כך שכל יום כשהיה מתעורר בבוקר היינו הולכים ישר למטבח, מושיבים אותו על השיש ומשדלים אותו להכניס משהו לפה.
עכשיו, כשחזר לעצמו ולגן (סוף סוף) נשאר ההרגל הזה של הבוקר.... ברגע שהוא מתעורר הוא מבקש ללכת למטבח ולאכול משהו. שלשום זה היה אורז, יום לאחר מכן פתיתים והיום למשל אכל שני גביעי שטוזים וקורנפלקס רגיל עם חלב.
אני מזכירה שמדובר בשעה 05:00 בבוקר (!!!).
איך נפתרים מההרגל הזה?
תודה מראש, אנו נעזרים בך ובתשובותיך רבות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר אורה - התנהלות בבוקר... - תגובה
ד``ר אורה רבר09/11/2011שלום לך אימא יקרה
בדרך כלל "שוברים" הרגלים קודמים בשל מצוקה- כך עשיתם כאשר "כמעט ולא אכל וניסינו כל דרך לגרום לו לאכול ולשתות. כך שכל יום כשהיה מתעורר בבוקר היינו הולכים ישר למטבח, מושיבים אותו על השיש ומשדלים אותו להכניס משהו לפה". הקניתם הרגל חדש שעכשיו אתם מתקשים להכחידו. אז לפעם הבאה: לפני "ששוברים הרגל, חושבים מה תהינה התוצאות לא רק לטווח הקרוב אלא גם לטווח הרחוק יותר. ברור שהילד לא זקוק לאוכל בשעת בוקר מוקדמת זו, יתכן גם כי הוא ממשיך להתעורר בשעה מוקדמת זו רק על מנת לקבל אוכל, ובמיוחד את כול תשומת הלב הנלוות לאכילה.
מה עושים עכשיו?
בשעה של רוגע שוחחו עימו בנושא: אפשר לומר משהו כמו: "עכשיו אתה כבר בריא ומרגיש טוב, ואתה לא צריך לאכול כול כך מוקדם בבוקר. אם תתעורר נסה להירדם לבד, אם תקרא לנו נבוא לעזור לך להירדם, אך לא ניתן לך אוכל. כי זה מוקדם מדי. תמיד חשוב לשמוע מה יש לו לומר על כך, ולא פחות חשוב להתבונן בשפת הגוף שלו ולהגיב גם עליה.
חשוב שהחל מאותו לילה לא תתנו לו אוכל כאשר יתעורר השאירו אותו במיטה ונסו שימשיך לישון, אם הוא זקוק לכך הישארו לידו, הציעו חפץ שיסייע- חיתול, מוצץ בובה....דובי....
לאט לאט ילדכם ייגמל מההרגל החדש לאכול בשעה כול כך מוקדמת. החל משעה 6.00 ניתן ל"הכריז על בוקר" ולהציע שתייה חמה לתחילתו של יום
ואחרי כמה דקות להגיש ארוחה המתאימה לבוקר- שילוב של פחמימה וחלבון.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה, אבל איך????
דידי10/11/2011כשאנו מנסים להשאירו במיטה הוא מתחיל לבכות ומבקש לרדת. זה יכול להתארך חצי שעה פלוס מינוס. נראה לי, שמשהו אצלו בגוף מרגיש שהשעה ארבע וחצי ואילך והוא מרגיש שאצלו כבר בוקר. משום כשהוא מתעורר בין השעות 01:00 ל- 03:00 הוא כן מוכן לחזור לישון, אך מ- 04:30 - ממש לא מוכן. הוא יבכה עד שנוריד אותו.
בנוסף, כשהוא מתעורר באמצע הלילה, הוא חוזר לישון רק אם אחד מאיתנו שוכב במיטה לידו (הוא ישן במיטת נוער), וחוזר חלילה....
במקביל, יש לי תינוק בן חצי שנה (אוטוטו) שעדיין לא מצליחה לתת לו לישון באותו החדר עם הבכור, בגלל ההתעוררויות הרבות של הבכור. והקטן נאלץ לישון עדיין בעריסה (כשכל פעם יד או רגל יוצאים לו מהשלבים של העריסה....).
בקיצור, חגיגות אצלנו בלילות....
ד"ר אורה, אני מראש ובדיעבד מאוד מודה לך על התשובות המפורטות. אין כמוך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה, אבל איך???? - תגובה
ד``ר אורה רבר10/11/2011שלום לך אימא יקרה
אכן מאוד קשה לא לישון בלילות, והשילוב שבין שניים שמתעוררים בלילה הוא קשה במיוחד. התשובה היא עקביות, עמידה במטרות שהצבנו לעצמנו.
אם תחליטו שארבע וחצי זה בוקר התחילו לתרגל פעילויות בוקר- קימה, רחצה, אכילה ומשחק.
אם תחליטו שזו עדיין לא שעה מתאימה, תרגלו "פעילויות לילה"- שבו לידו או שכבו במיטה הנפתחת/מזרון לידו, ללא מגע גופני, ללא אור, ללא שיח. תוכלו לאמר משהו כמו: "עכשיו לילה, עכשיו ישנים, לילה טוב...אימא/אבא ישנים לידך.... ומתעלמים מהבכי עד שהוא מפסיק, לאט לאט הפעוט יתרגל להמשיך לישון.
יחד עם זאת שני פעוטות כול כך קטנים צריכים המון תשומת לב, דאגו ש"הגדול" יקבל מספיק תשומת לב במשך היום על מנת שלא יזדקק לה בלילה. לשם כך היעזרו בכול מי שניתן, שישמור על התינוק כאשר הבכור חוזר מהגן. גם שעה אחת ביום של תשומת לב מלאה מאוד עוזרת, בזמן זה הקדישו רק לו. אפשר ורצוי לשתפו בפעולות הבית, כמו לאסוף חפצים מהרצפה ולשים במקום, למלא מכונת כביסה, או להוציא את הכביסה מתוכה, לטאטא את הבית יחד....... הקדישו הרבה זמן לשיח תנו לו הזדמנות להתבטא גם אם עדיין אוצר המילים שלו מצומצם, עודדו אותו ככול הניתן.
בהצלחה ובאיחולי שינה טובה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה, בהחלט ננסה!
דידי10/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי שינהמלי07/11/2011
שלום,
רציתי לשאול, הבן שלי בן שנה ו3 חודשים. הוא תמיד היה נרדם במיטה שלו כשאני לידו והיה ישן לילה שלם בשקט.
פתאום בשבוע האחרון, הוא מתעורר באמצע הלילה בסביבות 2:00 או 4:00 ולא מצליח להירדם, רק אחרי שעתיים בקושי רב הוא נרדם וכמובן שזה רק לידי.
רציתי לשאול אם זה נורמלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה - תגובה
טובי פלד08/11/2011שלום מלי
בנך גדל ,יש לו יותר מחשבות,יותר"דאגות".המוח עובד יותר והרגלי השינה יכולים להשתנות. זה טוב שאת לצידו כשהוא נרדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתנהג עם פעוטה עצמאית ועקשניתרואן06/11/2011
שלום אני אמא לפעוטה בת שנה וחצי, עצמאית לגמרי עושה הכל לבד ולא מסכימה לתת לי להאכיל אותה, היא יותר משחקת באוכל מאשר אוכלת , ( רק בהתחלה אוכלת כמות קטנה ), אם אני קמה מהשולחן אפילו לשניה או מסיטה את העיניים ממנה היא מורחת את האוכל על פניה ועל שערה וזורקת מה שנשאר בצלחת על הרצפה, נסיתי לא להתעצבן דיברתי והסברתי שזה מעייף את אימא וזה לא בסדר ... לא עזר, נסיתי גם דרך אחרת צעקתי ונתתי כפה על היד גם זה לא עוזר , מה לעשות ?!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתנהג עם פעוטה עצמאית ועקשנית - תגובה
ד``ר אורה רבר06/11/2011שלום לך אימא יקרה
אחד מהעקרונות המרכזיים בחינוך הוא עקביות.
כאשר מנסים הרבה שיטות , כאשר אנחנו ההורים מגיבים בדרכים שונות זה מבלבל את הילדים והם לא יודעים למה לצפות, כתוצאה מכך הם ממשיכים לנסות את ההורים בכול פעם מחדש.
מה עושים?
אפשרי לה לאכול לבד. הניחי בכול פעם כמות ממש זעירה בצלחה. ורק לאחר שתסיים את הכמות מלאי שוב את הצלחת בכמות זעירה, אל תסירי את עינך ממנה בזמן הארוחה. כאשר היא מתחילה "לשחק" עם האוכל. אמרי: " אם תמשיכי לשחק באוכל במקום לאכול אני מבינה שאת שבעה ואוריד את הצלחת מהשולחן". אם היא ממשיכה במשחק הורידי את הצלחת ללא כעס ללא שום הערה נוספת, אל תחזירי את הצלחת גם אם תבכה. אם את חושבת שהיא עדיין רעבה, אל תתני שום אוכל לפחות בטווח של מחצית השעה. אחר כך הגישי שוב צלחת עם כמות זעירה של אוכל וחוזר חלילה.
חשוב שתקפידי לתת לביתך אוכל שהיא אוהבת, אין הכוונה לממתקים אלא אפשרי לה לאכול מה שאהוב עליה יותר מתוך אותה קבוצת מזון: למשל קציצות מטוגנות, קציצות במיץ עגבניות, רוטב בלונז', שניצל, שוקיים ...... אם הילדה לא אוהבת לגוון אפשר להגיש את אותו סוג אוכל מאותה קבוצת מזון ימים רבים.כמובן שיש לתת את כול קבוצות המזון : חלבונים, פחממות, שומן, ירקות ופרות .
אל תגידי לילדתך "שזה מעייף את אימא"- בגיל זה הם לא יכולים לגלות אמפטיה לזולת, הם לא מבינים את רגשות האחר. לעולם אל תכי את ילדתך, זה מזיק מאוד להתפתחותה הרגשית.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה איישם את הדברים ואעדכן בהמשך
רואן07/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח חדשאפרת05/11/2011
אני אלד בת שנייה עוד חודשיים. ביתי ה"גדולה" תיהייה אז בת שנתיים וחצי
כיצד להכין אותה ?
מה מספרים ?
הספרים לילדים עמוסים מידע ומלל ולא מתאימים לגיל הזה לדעתי, אני מחפשת הסברים פשוטים וברורים יותר
היא יודעת שלאמא יש תינוקת בבטן אבל אני מרגישה שהיא לא באמת מבינה מה זה אומר, אולי היא גם לא תבין עד הלידה אך בכל זאת הייתי רוצה לנסות להכין אותה למה עומד לבוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח חדש - תגובה
בנוגע לספרים: הספרים טובים מאוד ובעיקר האיורים הנלווים להם. בחרי בין הספרים את אלו שנראים לך הכי מתאימים לגיל הילדה. את לא חייבת להקריא לה את כול הטקסט, קראי לעצמך את הטקסט נסי להבין את העקרונות העומדים מאחוריו. ואז הראי לבתך את האיורים וספרי לה במילים המתאימות לרמת התפיסה שלה.
אפשרי לה לשאול שאלות, חבקי אותה תני לה לחוש את תנועות העובר, וספרי לה- "הינה הוא בועט, הוא מוסר לנו שלום". ספרי לה מה יהיה: "כשיגיע הזמן אלך לבית החולים ללדת את התינוק. כאשר תיוולד לנו תינוקת קטנה היא תהיה האחות שלך. בהתחלה היא רק ישן ותיבכה כאשר תהיה רעבה. אז ניתן לו לאכול.
אם את מתכוונת להניק הכיני אותה להנקה.... הוסיפי בכול פעם מעט מאוד אינפורמציה. חשוב מאוד שתקשיבי לתגובות, לא רק לתגובות המילוליות אלא גם לשפת הגוף של הילדה. חשוב שתציינו בצורה ברורה כי אתם תמיד תהיו אבא ואימא שלה ותמיד תאהבו אותה כי היא הילדה הנפלאה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לגרום לילד לישוןנתי05/11/2011
הבן שלי בן 3, ואני חסרת אונים לגבי תהליך השכבתו לישון.
מתנהל טקס מסודר של אוכל,מקלחת ולמיטה - בשלב זה הוא לא מפסיק לצאת מהמיטה.
ניסינו להשאר איתו לשיר לו שירי ערש, ניסינו להחזיר אותו למיטה בלי להגיב וגם בכוח ומריבות. "מלחמת ההתשה" הזו נמשכת כל ערב 2-3 שעות עד אפיסת כוחות (שלנו...)
כמובן שבבוקר הוא לא מצליח לקום והולך לגן עייף מאודץ
מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לגרום לילד לישון - תגובה
מאוד קשה לנהל מאבק על השינה בכול לילה מחדש.
חשוב לזכור כי חוסר שינה גורם לקשיים בתפקוד ביום גם לכם המבוגרים וגם לילד שלכם.
על מנת שכולכם תישנו טוב יותר, יש להרגיל את בנך לישון בשעה המתאימה ולא לצאת יותר מהמיטה.
כיצד עושים זאת?
קודם קובעים מהי השעה המתאימה. אם הילד לא ישן בגן שעה 7.30 שמונה כבר מתאימים, לכול המאוחר שמונה וחצי. אם הילד ישן בגן ניתן לאחר את השינה במחצית השעה עד שעה. יש לדאוג שהוא לא ישן לאחר השעה 15.00 ולא יתנמנם במהלך שעות אחר הצהרים. הקפידי על מאכלים לא מעוררים בשעות אחר הצהרים. זכרי כי שוקו, וממתקים הינם מאכלים מעוררים בשל כמות הסוכר או/ו הקופאין שבהם. חשוב שתצרי אווירה נעימה בשעות אחר הצהרים ובשעת טכס ההשכבה לישון שכולל- שיר או סיפור, נשיקת לילה טוב וחיבוק אחד.
חשוב שתרדימי אותו בלילה תמיד רק במיטה שלו.
את יכולה לשבת לידו, ניתן להשאיר אור קטן או דלת פתוחה אם הוא רוצה בכך. כאשר את יושבת לידו אל תצרי שום קשר ובוודאי לא קשר גופני- כמו ליטוף אחזקת היד וכו'. לאחר שאת בטוחה כי הילד נרדם צאי מהחדר.
לאחר כמה שבועות עברי לשלב שבו את יוצאת מהחדר מיד לאחר סיום טכס השינה.
בהצלחה ושינה מתוקה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנהסיון05/11/2011
ערב טוב,
יש לי תינוקת בת שנה וחודש ולאחרונה שמתי לב שיש לה המון גזים במהלך כל היוםץ לא נראה כי זה מציק לה באופן מסוים אבל רציתי לדעת האם זה תקין בגילה או יש צורך לבדוק זאת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר06/11/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
מעיין17/11/2011בדרך כלל הגיל הזה התינוקות כבר לא סובלים מגזים, אבל יש מקרים חריגים.. אם זה משהו שממש מפריע לה וגורם לה לאי נוחות, את יכולה לתת לה טיפות גרפווטר להקלה והרגעה.. בכל מקרה כדאי גם שתפני לבירור אצל הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממוצץ והתקפי זעם קשיםסיון יצחקי05/11/2011
שלום רב,
בתי בת שנתיים וחמישה חודשים חלתה במחלת הרפס ( דומה לפה והטלפיים ) מבחינה של האפטות בכל חלל הפה ובגרון אבל מחלה קשה ביותר , רק לאחר 10 ימים החלימה . במהלך כל אותם ימים לא לקחה מוצץ כלל ( שבאופן כללי מאוד קשורה אליו). ללא כל קשר אני אמורה ללדת בימים הקרובים, אביה של הילדה הוא רופא ילדים והוא לא נמצא יותר מידי בבית עקב התורנויות. הדבר הכי בעייתי בכל הסיפור שסבא של ילדתי עומד למות כתוצאה ממחלת הסרטן ( היא מאוד מאוד קשורה אליו ואוהבת אותו) והיא מרגישה לדעתי את הסערה סביב המחלה שלו- חשוב לציין שהיא ילדה מאוד נבונה. היא גמולה מחיתולים מגיל שנתיים בלי פיספוס אחד.
כתוצאה מהמחלה אנשים אמרו לי לזרוק לה את המוצץ כיוון שכבר לא לקחה אותו כמעט 10 ימים, חשוב להגיד שהמוצץ גרם לה לדיבור לא ברור בכלל ( אנחנו מבינים הכל כעת שהיא בלי מוצץ). הקשבתי בעצתם וכרגע היא כבר שבועיים אחרי המחלה וללא מוצץ. הבעיה היא כזו, רומי הייתה ילדה הכי נוחה, קלילה , בקושי בוכה , ילדה מדהימה , אין מקום שלא הייתי הולכת איתה ולא היו משבחים אותה. מסוגלת לשבת במסעדה שעתיים שלוש בכיסא תינוק ולדבר ולאכול , בקיצור הילדה האידיאלית . ביום סיום המחלה שהיא חיפשה את המוצץ הסברתי לה שהמוצץ עשה לה פצעים בפה ואבא זרק אותו והיה נראה כאלו היא מקבלת אך מיד לאחר מכן היא החלה לפתח שינוי דרסטי בהתנהגות שמלווה בהתקפות זעם קיצוניות שיכולות להתפרס כל פני כל היום , מכל דבר קטן כמו הצלחת הלא נכונה ועד דברים יותר משמעותיים , כל דבר לא רוצה, כל היום רוטנת , אפילו מרביצה לנו הוריה ולאנשים אחרים , התקפי זעם קשים ביותר...אפילו הסבא והסבתא שלה כל היום מעירים לי, הגננות , כולם. הקשבתי בעצת הגננת שלה שהיא עם תואר שני בחינוך מיוחד וייעצה לי בגלל שרומי ילדה מאוד נוחה וחכמה אבל גם עקשנית לעיתים לא להחזיר את המוצץ כיוון שהיא מקבלת כאן מסר מאוד שגוי , ושהתקפות הזעם הללו היו קורות בגלל המון דברים כמו הלידה וכו' , האם עשיתי טעות שלא החזרתי לה את המוצץ ??? אני רוצה את בתי המדהימה והנוחה שהייתה עד לפני כחודש, לא יכול להיות שהיא הפכה להיות ילדה כזו קשה עקב זה . והאם זה אכן תהיה טעות להחזיר לה את המוצץ אחרי הגמילה הזו...עוד תופעה שהיא עושה פיפי במיטה מאותו הרגע בכוונה , היא יודעת שהיא עושה וגם בגן על הפוף או על הספה...עושה זאת על מנת לגרור תגובה ואינני יודעת האם להגיב בחריפות או לא . אנשים כל יום מבקרים אותו על זה שאני לא מחזירה לה את המוצץ , ושזה היה מוקדם ( למרות שלא יכולתי לדעת זאת ) מה עלי לעשות אני אובדת עצות !!!!תודה רבה רבה סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממוצץ והתקפי זעם קשים - תגובה
אכן הרבה שינויים לא פשוטים עוברים על הילדה ועליכם כהורים. התרגלתם שיש לכם ילדה מקסימה נוחה קלילה....חשוב לציין כי התנהגותה הטובה תלויה באופייה, במזג עימו נולדה, אך תרומה משמעותית לכך היא הסביבה הקרובה לה, ומעל לכול התנהגות שלכם ההורים. לפי התיאור שלך נראה כי הילדה גדלה בסביבה חמה ותומכת שידעה גם להציב גבולות במקום ובזמן המתאים.
יחד עם זאת עולמה של הפעוטה השתנה לאחרונה בלא מעט מרכיבים משמעותיים, מה שמסביר את השינויים בהתנהגותה: הלידה הקרובה, מחלתו הקשה של הסב האהוב, וכן גם כניסתה ל"גיל המרד הראשון" המתבטא בהתפרצויות זעם כפי שתיארת.
עצותיה של הגננת טובות ונבונות- אין שום סיבה להחזיר את המוצץ, חשוב לציין כי לא המוצץ הינו הסיבה לשינוי בהתנהגות. הילדה משדרת מצוקה בשל כול הסיבות האחרות- הלידה, המחלה ושלב ההתפתחות אליה הגיעה, (מה שמכונה לעיתים קרובות בשם: "גיל שנתיים האיום").
מה עושים?
ממשיכים לגדל את הילדה בחום ואהבה, יחד עם הצבת גבולות ברורים. לא כועסים.
משוחחים עימה על הלידה הקרובה,(שתהיה בשעה טובה), ולהבדיל על המחלה.
צריך לדעת איך עושים זאת. תוכלי להיעזר בספרות הילדים העוסקת בנושאים אלו. חפשי ספרים המתאימים לגיל הילדה העוסקים בלידת אח/אחות וכן גם ספרים העוסקים במחלה ומוות .
כמובן לא יחד . שוחחי עם הילדה לאור מה שכתוב בספר, חשוב שתתני לה להתבטא , מה היא חושבת מה היא מרגישה, תני לה לשאול שאלות. אפשרי לה להביע את עצמה גם בציור.
נסי להתעלם מהתנהגות "דווקאית" ולתת לה הרבה תמיכה וחום.
שיהיה בהצלחה בתקופה לא פשוטה זו העוברת על כולכם
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה עזרת לי מאוד !!!
סיון06/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתליאת03/11/2011
שלום, לפני מספר ימים נאלצתי לעשות לבתי בת ה3 וחצי צילום אף לאחר שקיבלה מכה מנדנדה בגן
בחדר הצילום ביקשו ממני להתכסות במגן מסויים באזור המותן למנוע קרינה
אבל שמתי לב שלא כיסו את בתי בשום צורה
האם תקין????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר06/11/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_בדיקות_רפואיות_בדיקות_דם' id=link]בדיקות רפואיות, בדיקות דם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצעת עזרה בהתנדבותהדס01/11/2011
עובדת סוציאלית בפנסיה מעונינת לעזור בהתנדבות לאמא עם פעוט המתגוררת בת"א.
הדס טל: 03-5226810* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון מספר הטלפון
חבר של הדס08/11/20110547503934
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסימיקולאילת01/11/2011
שלום,
בתי בת החודשיים סובלת מגזים ואני רוצה להקל עליה ע"י שימוש בסימיקול (נסיתי כבר תכשירים טיבעיים שלא הועילו).
רציתי לדעת האם יש סיכון כלשהו לכליות או למערכת השתן עקב שימוש בתכשיר מאחר ולתינוקת כילה מתפקדת אחת בלבד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר01/11/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץאודליה חיון31/10/2011
שלום רב.
יש לי תינוקת בת חודשיים שלא לוקחת מוצץ.
ניסיתי מוצצים מכל הסוגים וגם את המוצץ לסרבנים.
אך ללא תועלת.
שאלתי היא כיצד אני יכולה לגרום לביתי להתרגל למוצץ? זקוקה לעזרה בנושא.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ - תגובה
ד``ר אורה רבר31/10/2011שלום לך אימא יקרה ומזל טוב
אכן יש תינוקות "סרבניים" למוצץ.
שתי דרכים בפנייך: האחת להמשיך ולהתעקש על המוצץ, כלומר להמשיך ולנסות להכניס את המוצץ לפיה בכול זמן שנראה לך מתאים, עד שתתרגל.
אני מעדיפה את האפשרות השנייה- לא להשתמש במוצץ למשך מספר ימים, ואחר כך לנסות שוב, ואז שוב בעוד כמה ימים, אם לאחר שלושה שבועות התינוקות לא מוכנה למצוץ מוצץ לוותר, וללמוד להרגיעה בדרכים אחרות.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במוצץruru31/10/2011
שלום רב
בני בן שנה ו4 חודשים. ילד מאוד עצמאי, סקרן ושובב.. משתמש במוצץ מגיל לידה. עד לפני מספר שבועות היה משתמש במוצץ אך ורק לשינה. לאחרונה הוא מבקש את המוצץ כל הזמן, כל היום.. אם אני לוקחת לו אותו ברגע של היסח דעת, הוא שם לב אחרי כמה דקות ומתחיל לחפש ולבקש אותו.
כמה דברים שקראו לאחרונה שאולי השפיעו על כך - הוא התחיל לכת לגן לפני חודשיים אחרי שהיה בבית איתי ומאז הכניסה לגן הוא כל הזמן חולה. בנוסף, התחיל את הגן בקבוצת התנוקייה ולפני שבועיים הועבר לקבוצת הפעוטות כיוון שנאמר לנו שהוא מפותח לגילו ויתאים לו יותר קבוצת גדולים יותר.
אני מרגישה שמאז המעבר לקבוצת הפעוטות זה החמיר יותר (השימוש במוצץ).
שאלתי - ראשית האם נורמאלי לגילו שימוש במוצץ באופן תכוף כל כך. ושנית - האם השינוי בהתנהגותו לגבי המוצץ נורמאלי והאם כדאי לעשות משהו על מנת להוריד את המינון.
אגב - בני מאוד וורבלי ובעל אוצר מילים רחב, מקשקש הרבה.. אני מפחדת שזה יעצור את התפתחות השפה שלו.
אשמש לתשובתכם, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במוצץ - תגובה
ד``ר אורה רבר31/10/2011שלום לך אימא יקרה
השימוש במוצץ חשוב מאוד לתינוקות רכים גם כאמצעי להרגעה ויש הטוענים כי הוא מוריד את ההסתברות למוות בעריסה. פעוט לא זקוק למוצץ יחד עם זאת ישנם פעוטות שהמוצץ משמש להם כאמצעי הרגעה. עדיף להשתמש במוצץ כאמצעי הרגעה רק בזמן ההשכבה במיטה לקראת שנת הלילה.
כיצד ניתן לגמול פעוט ממוצץ?
התחילו בשיחת הכנה: אפשר לומר משהו כמו "אתה כבר ילד בוגר, ואתה לא צריך מוצץ במהלך היום, המוצץ מפריע לך לדבר ולנו להבין אותך. ממחר בבוקר תשאיר את המוצץ "בבית שלו", (ניתן להקים בית מיוחד למוצץ), ותוכל לקבל את המוצץ רק כאשר תכנס למיטה לקראת השינה".
חכו לתגובה- הקשיבו למה שיש לו לומר, יחד עם זאת אל תוותרו, התחילו את הגמילה מהמוצץ מיד למחרת בבוקר. לאורך כול היום חשוב שתעודדו אותו על התנהגות בוגרת ועל מה שהוא מסוגל לעשות לבד.
אל תתחילו את הגמילה בבוקר שהוא הולך לגן, בחרו ביום שממילא הוא נשאר איתכם בבית. כמובן שאין הכוונה ליום בו הוא לא חש בטוב.
קרוב לוודאי שבבוקר הוא יבכה ויתחנן למוצץ שלו. גלו אמפטיה אך אל תחזירו את המוצץ במהלך היום. ילדכם ילמד לאט לאט להתגבר על רגעים קשיים בדרכים "בוגרות" יותר.
בזמן בכי רצוי מאוד להיות לידו ולגלות אמפטיה למצבו: לחבק/ללטף בעדינות, אפשר להציע כוס מים, לדבר ברוגע... כול אלו הן דרכים בוגרות להירגע.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה אצל תינוק בן יומוניצן29/10/2011
האם תינוק בן יומו ישן כל הזמן וקם רק לצורך אוכל (כל שעתים שלוש) הוא דבר שבשגרה ובאיזה שלב הם מתחילים להיות יותר עירנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה אצל תינוק בן יומו - תגובה
ד``ר אורה רבר30/10/2011שלום לך אימא יקרה ומזל טוב
חשוב לדעת כי תינוק גדל ומתפתח במהלך השינה.
ולשאלתך: מגיל לידה ועד לגיל שישה חודשים יילוד ישן כ- 16 שעות במחזורים של כשלוש שעות, זמן הערות קצר ביותר וקשור באי נוחות פיזית – רעב, קור, ולעיתים אף חיתול רטוב.
מגיל שישה חודשים ועד בערך לגיל שנה התינוק מבלה כ-12 שעות בשינה, כחמש שעות שינה בלילה ועוד שני זמני שינה במהלך היום- על פי רוב שנת בוקר ושנת אחר הצהריים.
אם את יכולה נצלי את שעות השינה של התינוק למנוחה,גם את זקוקה לשינה במהלך היום, את לאחר לידה וקרוב לוודאי ששנת הלילה שלך אינה רצופה.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
ניצן08/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבת שלי קשה להפרד מחפצים:סיון27/10/2011
בזמן האחרון קורה לילדה שלי משהו מוזר: פעם היה קשה לה להפרד מחפצים ישנים קרועים ומקולקלים (בובות, בגדים), אבל עכשיו זה נהיה ממש גרוע! היא לא מוכנה לפספס אף סידרת טלויזיה, היא כל הזמן מקליטה סדרות לא משנה איזה אפילו ערוצים באנגלית. היא מבקשת שנחזיר אחורה כדי שתוכל לראות מה אמרו כי היא פיספסה.היא לא רוצה לזרוק אוכל שהיא לא סיימה, היא אפילו לא רוצה לזרוק עטיפות מסטיק שאכלה.
האם אני צריכה לקחת אותה לטיפול? היא נכנסת להתקפי בכי מפחידים ומתחננת שניתן לה להקליט.. בינתיים אנחנו לא רואים טלויזיה ואם כן ממש מעט ורק מוקלט, כדי שלא תהיה לה חשיפה לערוצים שבטלויזיה.
היא בת 7 מקסימה, מתוקה ותלמידה נהדרת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת שלי קשה להפרד מחפצים: - תגובה
טובי פלד30/10/2011שלום סיוון
זה נראה כמו התחלה של אובססיה
כדאי לך לקחת אותה לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)