מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשתמאיה18/12/2011
שלום רב
אני אמא לבת ארבע ו בת שנה וחצי, בת הגדולה מאוד אחראית ,ילדה טובה ומלאת שמחת חיים ועד לפני כחודש שתיהן חיו בשלום ביחד, אך לאחרונה בת הארבע לפעמים אפשר להגיד רוב הזמן שהן בבית היא הופכת להיות מפלצת קטנה, משתוללת מרביצה לאחותה הקטנה לא משתפת פעולה צורחת כל הזמן על כולם ובוכה והילדה פשוט השתנתה,
שאלתי את הגננת אולי בגן משהוא השתנה אמרו לי שלא ובגן הכל בסדר.
יש לציין שלפני שבועיים החלטנו לגמול אותה מהמוצץ וזה גם סיבה למסיבה אך לדעתי זה לא הכל.עוד דבר שקרה הקטנה התחילה ללכת וזה טבעי שכל הזמן אני צריכה לשמור עליה.
איך אני אמורה להגיב להתפרצויות הזעם שלה ואיך מנתבים בין שתיהן. אם אני מחבקת את הגדולה השנייה באה וצורכת ורוצה שאני ארים אותה ולהפך .אני מגיעה מעבודה הביתה גמורה וכל הזמן צריכה לגונן על הקטנה מפניה ומחכה שהשעות יעברו ושתיהן יילכו לישון כבר והבית הפכה להיות גהנום.
אודה מאוד על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים
מאיה27/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת - תגובה
ד``ר אורה רבר27/12/2011שלום לך אימא יקרה
מצטערת שלא קיבלת תשובה, אך מכוון שליד ההודעה שלך הייתה הודעה בעלת תוכן מאוד דומה חשבתי שעניתי גם לך.
אז מה עושים?
קודם כול לא מתייאשים. יש לך שתי בנות קטנות שזקוקות להרבה תשומת לב, מצב לא פשוט לתמרון. נסי למצוא מישהו שיקל עליך את השהות עם הבנות בשעות ששתיהן איתך.
הילדה הבכורה אכן מקנאה באחותה הקטנה ומוצאת דרכים לא נורמטיביות לבטא את הכעס עליה. את הדרכים הללו יש להפסיק מיד.
ובנוגע להתנהגות ה"גדולה": ראשית חשוב להבהיר לה כי את לא מקבלת כול סוג של אלימות כלפי הקטנה, וכלפי כול אחד אחר.
בזמן של רגיעה- הסבירי לה במילים כי אסור להרביץ לאף אחד וגם לא לאחותה הקטנה, היא קטנה ולא יכולה להגן על עצמה, ולכן את תגני עליה בכול פעם שתנסה לעשות זאת. ספרי לה כי גם אם מישהו ינסה להרביץ לה, את תגני עליה מכוון שהיא הבת שלך ואת אוהבת אותה מאוד.
כאשר היא מתקרבת לקטנה בשעת תסכול מנעי ממנה מראש את ההתנהגות התוקפנית. אם לא הצלחת להגיע בזמן קחי את הקטנה על הידיים, אמרי שאת מאוד כועסת על ההתנהגות שלה. אל תענישי, אל תטיפי מוסר, אל תגידי שהיא ילדה רעה וכו.
בנוגע להתנהגות הכללית של ביתך הבכורה- כול דבר אמרי רק פעם אחת ולא יותר.
טוב שבררת מה קורה בגן ואני שמחה שהכול בסדר שם.
בנוגע למוצץ לא הרחבת כיצד נעשתה הגמילה, ואכן יתכן שיש לכך חלק בהתנהגות של ה"גדולה"
חשוב שתמצאי זמן שבו את מקדישה לביתך הבכורה לבד ללא נוכחות הקטנה.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת השנתיים וחצימעין18/12/2011
ביתי בת השנתיים וחצי עדיין לא מדברתכמובן את המילים הראשונות היא אומרת כמו אמא ממה וכו עדיין לא אומרת אמא האם יש מקום לדאגה?
היא נימצאת איתי בבית.אנחנו חושבים לשלוח אותה בשנה הבאה לגן..היינו בהתפתחות ילדים והרופאה אמרה שזה נורמלי כי הילדה לומדת 3 שפות בבית
הבני דודים שלה גם התחילו לדבר מאוחר והם כן הלכו לגן מגילי 3 חודשים והם דיברו רק בגיל 3 וקצת.
האם יש דרך לעזור לה להתחיל לדבר?
ועוד שאלה האם יש לכם רעיונות לתוכניות טלויזיה שהיתי יכולה לצפות כמובן בעיברית?
תודה ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי בת השנתיים וחצי - תגובה
ד``ר אורה רבר18/12/2011שלום לך ליאת
טוב שהיית בהתפתחות הילד וקיבלת חוות דעת מקצועית
דברי אליה בעברית וקראי לה סיפורים המתאימים לגילה גם כן בעברית
הככי חשוב שתהיי רגועה ולא תשדרי לחץ סביב נושא השפה
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סביםסמדר17/12/2011
שלום ותודה
השאלה שלי היא איך אפשר "להכין" סבים וסבתות לימים שאחרי לידת אח חדש. מה חשוב להגיד להם ?
הם יהיו האח הגדול הרבה בימים הראשונים ואני רוצה שיבינו את החשיבות של שמירה על שגרה ויחד עם זאת קבלה של התנהגות ילדותית, הצמדות וכו' ולא יבקרו או יחנכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבים - תגובה
טובי פלד17/12/2011שלום לסבא
כל מה שצריך זה לעזור במה שההורים רוצים ,לא להתערב להם בחיים ולתת להם ייעוץ כשצריכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
סמדר18/12/2011אתה צודק מאה אחוז... אבל דווקא זו אני האמא שאלתי מכיווני...
איך כדי להכין את הסבים והסבתות לקראת לידה קרובה כשהם יטפלו באח הבכור, בן 2.5
מה לעשות ומה לא לעשות איתו מבחינת שגרה, אמירות וכאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קם בבוקר ספוגליאור15/12/2011
בני בן שנה ו-3 חודשים.ילד "מתנה"(ללא בעיות שינה אוכל וכו').בשבוע האחרון הוא מתעורר בבוקר ספוג כולו מפיפי וקקי.התזונה שלו לא השתנתה..ארוחת ערב ובקבוק לפני השינה. מישהי אמרה לי שזה קשור לזה שהוא מוריד את השמיכה בלילה..אבל החדר חם והוא לבוש טוב אז קשה לי להאמין שהוא סובל מקור.
בנוסף,יש לו מעיין התעוררויות קלות בלילה.הוא לא קורא לנו לבוא למיטה ולא באמת בוכה אלא ממשיך לשכב במיטה ובוכה מעין בכי של קיטור..אני אל נגשת אליו ואחרי כמה דקות הוא נרדם חזרה..אבל זו תופעה שאני לא מבינה אותה כלכך(ההתעוררות היא בשעה מוקדמת יחסית,סביבות 12, כך שקשה לי להאמין שזה בגלל חיתול רטוב)
אשמח להצעות והבהרת בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קם בבוקר ספוג - תגובה
טובי פלד15/12/2011שלום ליאור
אפשר לבדוק את התיאוריה על חרדות בזמן השינה.תשארי אתו לילה שלם תשני אתו במטה ותני לו להרגיש אותך כל הלילה.נראה מה תהיה התוצאה.
ברכות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבה
ליאור16/12/2011ולגבי החיתול הספוג? זה עיקר המטרד כאן.שמתי לו חיתול במידה גדולה יותר על החיתול הקיים וזה עוזר אבל לא מונע את הבעיה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של פינוק מאז שהיה חולה בביתרחלי14/12/2011
לבני בן השנה ו-10 נוצרה התנהגות נראה לי של פינוק עקב מחלה שהיה איתי בבית.
זה מתבטא ברצון שיחזיקו אותו בידיים כל הזמן,בוכה הרבה ושוכב על הריצפה כשאני לא מרימה אותו.ועוד משהו זה שכשאני לוקחת אותו כל בוקר לגן הוא ממשיך לבכות ולהיתנגד לזה שאני הולכת הגננות אומרות שהוא נרגע מהר,יש לציין שהוא נכנס פעם ראשונה לגן רק השנה מה הוא עוד לא הסתגל לגן?ולגבי ההתהגות בבית לפעמים אני מרימה אותו
לפעמים אני לא יכולה יש לי תינוק בן 4 חודשים שאני גם צריכה לטפל בו.אני מתייחסת גם לגדול מתי שהקטן ישן אבל זה לא עוזר כל האהבה שאני מרעיפה עליו לא עוזר..איך למנוע את ההתנהגות הזאת שלו הוא יכול לעשות לי את זה גם באמצע חציית כביש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות של פינוק מאז שהיה חולה בבית - תגובה
טובי פלד14/12/2011שלום רחלי
התיחסי לזה כמו התקף זעם.
דברי אתו בשקט וברגיעה אולם בתקיפות ובחלטיות. ותגידי לו שאין לך כוח להרים אותו. ועשי מה שאת יכולה
אל תרגישי אשמהואל תשדרי אשמה. אם את לא מרימה אותו על הידיים.
הוא עובר תהליך של הסתגלות ארוך ומצפה שאת תמשיכי במה שעשית .
עובדה שבגן הוא לא מתנהג כמו שאתך.
תוך זמו קצר הוא יסתגל למצב החדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבולות לתינוק בן שנה וחמישה חודשיםרייזי13/12/2011
שלום,
הבן שלי בן שנה וחמישה חודשים ובעל תקשורת מדהימה לגילו (מבין הכל, ממלא פקודות מורכבות ומדבר כמו תינוק בן שנתיים לפחות).
בשבועות האחרונים הוא כל הזמן בודק את הגבולות שלי.
יש דברים רבים שהוא יודע שאסור כמו לזרוק אוכל מהכסא לרצפה, לשפוך את האוכל או השתיה, לא לדעת בדברים מסויימים וכו'
יצא לנו מס' פעמים בודדות שאחרי אזהרות רבות ותקיפות הוא החליט שכן לעשות הדבר האסור (למשל, 3-4 אזהרות והרחקות מעציץ ועדיין הוא מחליט לבוא ולהוציא את האדמה...) והחלטנו לתת לו עונש ולשים אותו במיטה שלו לכדקה-שתיים.
כמובן שאחרי מתן העונש (בכה במיטה עד כדי רעד!) חיבקתי אותו והסברתי לו שאני אוהבת אותו ושהוא קיבל עונש כי הוא עשה משהו שאסור לעשות וכו' וכו'
מאז הפעמיים שלוש שהוא קיבל את העונש, כשהוא עושה מעשה אסור הוא מיד אומר "אסור אסור" וכשאני מסתכלת במבט כועס הוא מיד אומר "סליחה" אבל מיד ממשיך לעשות את המעשה האסור ושוב חוזר חלילה. בנוסף הוא אומר לפחות 10 פעמים באח"צ שאני איתו את המילה "עונש". שאלתי במעון ושם לא מזכירים מילה זאת.
אתמול שוב נתתי לו את העונש (כדקה במיטה), הוא בכה מאד אחר כך. שוב תוך חצי שעה חזר על המעשה וכהזהרתי אותו שאם הוא ימשיך לעשות זאת אני אתן לו עונש הוא התחיל לבכות רק מהמילה הזאת.
רציתי לשאול אם בכלל נכון לתת עונש בגיל כזה, באיזה צורה? איך מציבים לו גבולות אחרת? ומה אני עושה אם זה שהוא כל הזמן אומר "עונש עונש"?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות לתינוק בן שנה וחמישה חודשים - תגובה
טובי פלד14/12/2011שלום ריזי
את עושה בסדר גמור . המשיכ לשים גבולות. אל תוותרי אם זה נראה לך חשוב.
בפעם הבאה אל תזהירי אותו מיד שעושה דבר אסור. שימי אותו במטה. אל תדברי אתו במהלך השהייה במטה ואל תתיחחסי אליו אחרי זה בחביבות.
הטעות הנפוצה שאת חוזרת עליה היא שהוא עושה את זה כדי לבדוק אותך.
לא . לדעתי הוא עושה את זה כי זה מסקרן אותו וגורם ו הנאה ,לא בגלל שאת לא רוצה שהוא יעשה את זה. הגיבי בתקיפות וזה יפסק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבעיית שינהשוהם11/12/2011
שלום ברצוני לברר יש לי תינוקת עוד מעט בת 11 חודש מאז גיל חודשיים עבדנו איתה על מסדר שינה רציף( מקלחת,צלילים,בקבוק )היתה נרדמת מהשעה 8 עד לפנות בוקר
רק תקופה ארונה ממשיכים בסדר הרציף אך מתעוררת נעמדת במיטתה ובוכה צרחות לישון במיטה איתנו ..בעקבות כניסתה לפעוטון חל השינוי אז ליטפתי חיבקתי נרדמה וכל פעם שהחזרנו בחזרה התעוררה ..ניסינו שיטה להחזיר להמתין דקה וככה עד שהתייאשנו
אני מקפידה שתישן במהלך היום במיטתה בערב נרדמת במיטה שלה אך מתעוררת בלילה ומשם שה מתחיל
אשמח עם תשלחו לי טיפים ועצות אך להחזירה לשינה רציפה וכמה זמן זה יקח לפחות .תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבעיית שינה - תגובה
ד``ר אורה רבר13/12/2011שלום לך אימא יקרה
לפני שאתחיל לענות מספר שאלות וגם כמה עצות
כיצד אתם משכיבים אותה לישון עכשיו? מהו טקס השינה הקבוע שלכם?
כדאי לעבור לכמה דקות של סיפור לפני השינה, ספר המתאים לגיל זה ו"לקנח" בחיבוק ונשיקת לילה טוב.
לדעתי בקבוק במיטה בשלב זה כבר לא מתאים, גם לא בריא לשיניים, ולא טוב להפוך אותו כ"חפץ מעבר" המסייע להירדמות. התייעצי עם טיפת חלב או עם רופא הילדים.
האם את יודעת מה קורה בפעוטון ? האם היא נפרדת בקלות, האם כאשר אתם מוצאים אותה היא ניראת שמחה?
תמיד להשכיב במיטה גם באמצע הלילה לא להוציא מהמיטה, להרגיע במיטה, לשבת/לשכב לידה, ללא מגע פיזי וללא קשר עין עד שתירדם .
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דניאלה13/12/2011טוב טקס השינה זה מקלחת>דיסק צלילים>נשיקות>בקבוק>והיא נרדמת
מתעוררת בלילה >מחזירים >שהייה דקה >מחזירים>
עד שמתייאשים חיבוק כמה דקות עם אמא במיטה של ההורים היא נרדמת חוזרת למיטה שלה עד הבוקר
בזמן האחרון היקיצות התקצרו והפחתו
השינוי היא בגן רק מספר ימים עדיו קשה לה אך מראה שמחה ליד הגננת
חייבת טיפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנה וחצי התקפות זעםאור11/12/2011
ביתי בת שנה וחצי לאחרונה זורקת את עצמה על הריצפה כשלא מקבלת מה שהיא רוצה התקפות בכי..אני מתעצבנת קצת ומתעלמת ממנה כשהיא בוכה ואמרת לה שכשתירגע נמשיך או נעשה וכו. לפעמים אני נוזפת בה שזה לא נעים.בקיצור אני מרגישה שאני אולי לא נוהגת נכון..קצת רגשי אשמה על התוקפנות שיוצאת ממני אליה בתגובה. מה לעשות כיצד לנהוג . אני רוצה לציין שביתי בגן כבר חודש+ והיא היתה חולה רוב החודש על היידים..אבל עכשיו כבר הולכת בלי לבכות וניראה שהיא נהנית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנה וחצי התקפות זעם - תגובה
ד``ר אורה רבר13/12/2011שלום לך אימא יקרה
ראשית חשוב לציין כי צעקות, התקפי זעם וגילויי תוקפנות בכלל אצל פעוטות בגילאים אלו הם תופעה שכיחה ונורמאלית מבחינה התפתחותית. יחד עם זאת אין להתעלם מהם וצריך להתמודד עמם. לגילויי התנהגות הזאת יש מספר סיבות וביניהם: דחף מולד, קושי בביטוי מילולי, האגוצנטריות של הפעוט בגיל זה, (הוא במרכז) וגורמים סביבתיים. לפיכך בכול גילוי של התנהגות לא רצויה חשוב לנסות ולהבין מה עורר את ההתנהגות אצל הילד?
מה לעשות?
ראשית חשוב להיות ברורים- להבהיר מה מותר ומה אסור- אסור לצעוק, אסור להרביץ ועוד, (מותר לבכות אך עליכם לא להגיב לבכי כאשר אתם בטוחים שלא קרה דבר והבכי הוא רק ביטוי של תסכול). אל תגיבו על ההתנהגות בצעקות, כי ביתכם תלמד לחקות אתכם. העניקו תשומת לב חיובית כאשר היא מתנהגת כראוי, הרעיפו חום ואהבה.
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם התעלמות מהבכי זה התעלמות ....
אור13/12/2011האם התעלמות מהבכי זה התעלמות מהילד כשהוא בוכה?
ועוד דבר תודה את מאוד עוזרת לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני חייבת את עזרתכם הדחופה היללילי10/12/2011
שלום הילד שלי בן שנה ו 10 חודשים, לאחרונה הוא מגיב באגריסיביות ובכי נוראים לכמה מצבים
1.תמיד אהב להיכנס למקלחת לשחק עם המים, בעצמו מחזיק את הדוש שם על השיער הפנים שותה צוחק אפילו שזה מגיע לעניים נהנה מאד, לאחרונה השתמשתי בשמפו חזק במיוחד להיגיינית השיער של דר פישר המליצו במרקחת כשנכנס לגן קצת חריף לו בעיניים ומאז הוא שונא מקלחת בשבילי ובשבילו חוויה איומה הוא ממלא אותי במים כשמנסה לברוח אילי בקושי מצליחה להוריד את הסבון עם בכי נוראי, בבקשה מה לעשות אם אני אחזור לשמפו הרגיל זה יעזור או לא ממש !!!
2. שהייתי מענישה אותו על משהו שהוא עשה נותנת לא מכה קטנה ביד ותמיד הייתי אומרת שאני ארביץ אם לא תקשיב לאימא, שהבנתי שזה לא עוזר עברתי לשיטה אחרת והאמת גם כאב לי ואני לא אוהבת בכלל שמרביצים זה מגביר אצלו את האלימות והתחיל להרביץ לאחרים, אז עברתי לעונש אחר!! נועלת אותו בחדר שלו בחושך ומסבירה לו שאמא כועסת ולא אוהבת מה שאתה עושה אם תרצה לחזור לסביבתי תתנהג יפה ותצא מחדר, ואכן הייתי חוזרת אליו אחרי כמה דקות אתה רוצה להיות עם אמא עונה לי כן הייתי אומרת אז תתנהג יפה ואל תעשה בעיות וזה כן עזר אוטומטית מפסיק את הבכי מחבק אותי לבד ואומר שהוא אוהב אותי וחוזר לשחק בשקט,הבעיה שעכשיו הוא מפחד משני דברים החדר שלו וגם חושך למרות שבחיים לא התלונן מחושך,
נא לעזור לי אני מאד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות כבר איך הוא יחזור לאהוב את החדר שלו דווקא עיצבתי בשבילו חדר מיוחד עם כל הדברים שהוא אוהב על מנת שיהיה עולמו האישי ופינתו המיוחדת והאהובה( וזה כן מה שהיה לפני) לציין רק שהוא לא ישן בחדר שלו עדיין הוא נמצא אצלי בחדר אבל עם הפרדה מסויימת
תודה ושיהיה לכולנו שבת רגועה ויפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה בתור אמא לתאומים
שוהם11/12/2011אני יודעת שאני לא אשת מקצוע אבל כאמא שחוותה את זה כפולן יכולה להמליץ לך מספר דברים
ראשית לגבי בעיית המקלחת הכיני את ילדך מראש דעי שזה בידיים שלך ככול שתשדרי מצוקה הוא ירגיש אותך תראי שזה דבר נעים ולא מפחיד אפילו נסי לשתף את בן זוגך למקלחת משותפת איתו (עם את מעוניינת ) או את איתו (עם הילד) אפילו בבגדי ים.
בשעת המקלחת אל תלחמי עם הילד תראי שאת שלווה וניחוחה ולא בכוח זה רק יחמיר תמצב..שלטי את בעניין ולא הוא בך.
לגבי שיטת הענשה שיטת הפסק זמן עובדת תמיד במקרה שהילד לא יפתח הסתייגות למקום שני כל פעם מקום אחר פעם סלון,כיסא מטבח פינת חשיבה תקראי לזה (זכרי דקה לכל שנת גילו)
במקרה והילד עובר ולא רוצה עברי לחדר ,סגירת הדלת בהדרגה
אל תראישאת נחלשת ההפך את זו ששלוטת ומחליטה ולא הוא.
הכיני לו טבלה הורידי לו את הצופרים (צעצועים,ממתקים) הכיני טבלה נסי התנהגות יומית יקבל צופר בסוף היום אפילו מדבקה למחורת הוסיפו עוד יום וככה הלאה
כחי הכל בהבנה כל גיל מאתגרת בפני עצמו זכרי את יכולה לחנך בדיבור בתנאי שאת עומדת אחרי המילה שלך ואין צורך בצעקות ומכות ברגע שהילד יבין שאת קובעת תחוקים הוא ילמד להקשיב לך
טיפ אחרון קחי לך יום בשבוע אפילו שעה לפנק לעניק לפרגן לעצך לצבור כוחות חדשיםמקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה עזרת לי מאד שמחה ללמוד מה
לילי12/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוכה באינטראקציה חברתית - מה עושים?זואי08/12/2011
היי,
בתי בת שנה וחמישה חודשים. אינה נמצאת במסגרת.
ילדה מקסימה ותקשורתית מאוד. מדברת וגם מצרפת שתים, שלוש מילים.
לכל מבוגר ברחוב ניגשת ואומרת שלום, עונה לשאלות וכו'.
מגיבה בסקרנות לתינוקות, ומוכנה לשחק עם ילדים הגדולים ממנה.
עם זאת, עם בני גילה עימם נפגשת בגן השעשועים או בבית, הילדה פשוט מבועתת.
מרגע שמישהו מתקרב אליה באופן שאינו עדין ביותר, היא פורצת בבכי ומתקשה להרגע.
כמובן שהיא לא חוטפת צעצועים, לא מחזירה אם מישהו מכה ואפילו לא פונה אלי לעזרה.
היא פשוט קופאת במקום בוכה, בוכה ובוכה.
ניסיתי לתת לה להסתדר לבד או לחילופין להיות איתה לתווך את הסיטואציה ולהגן עליה.
אף אחת מהשיטות לא עזרה.
מה עושים ???
אשמח לכל עצה, הרהור או תובנה בנושא.
שיהיה סוף שבוע נעים,
זואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוכה באינטראקציה חברתית - מה עושים? - תגובה
ד``ר אורה רבר13/12/2011שלום לך זואי היקרה
בגיל זה הפעוטות עדיין לא מפותחים מבחינה חברתית ועל המבוגרים לשמש כמתווכים בסיטואציה
מה עושים?
קודם כול חשוב שתחשפי אותה לקבוצת ילדים קבועה בני הגיל שלה
הכוונה לשנים שלושה ילדים שאיתם תיפגש באופן קבוע, עדיף פעמים בשבוע.
כיצד מארגנים קבוצה שכזאת?
או פעוטות שפוגשים באופן קבוע בגינת המשחקים ומזמינים אחד את השני לבתים
או הרשמה לחוג בשכונה- יש במתנסים פעילויות גימבורי לגילאים אלו.
או שכנות מהבניין עם פעוטות בגילאים דומים. עדיף שהיא תכיר פעוטות מסביבת המגורים הקרובה על מנת שתוכלו בהמשך להירשם לאותו גן ילדים, מה שיקל את המעבר למסגרת החדשה.
כאשר נפגשים עם הילדים יש לתווך כלומר: לאפשר להם לשחק זה בצידו של זה, אם אחד הילדים מכה חוטף להתערב, עדיף לנסות למנוע את המכה מראש, ואם לא לנחם מיד.אין להטיף מוסר או לנסות לחנך את הילד הפוגע. זה תפקיד ההורים.
כאשר יש אינטראקציה חברתית טובה אפילו למספר שניות יש לעודד, אפשר לומר משהו כמו: "אני רואה שאת משחקת מאוד יפה עם....".
גם אם בהתחלה הפעוטות לא ישחקו זה עם זה, מה שאופיני מאוד לגיל, הם יתרגלו אחד לשני וילמדו להסתדר בהמשך
כמו שלא לומדים ללכת ולדבר ביום אחד כך גם ההתפתחות החברתית לוקחת זמן והיא נעשית בשלבים איטיים ומדורגים
נסי להיעזר בסבלנות בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנתייםמעין07/12/2011
ביתי בת השנתיים עדיין לא מדברת איךשאנחנו לא עושים כרצונה היא ישר מרביצה.בהתחלה לא התיחסנו ואז עברנו להגיד לא וזה ממש לא עוזר
היא לא הולכת לגן שככה אנחנו לא מבינים מהיכן היא למדה להכות כי אנחנו לא משתמשים בעונשים והיא הבת היחידה.כולם עדיין אומרים שזה יעבור והיא עדיין קטנה איך זה לא עובר מה עושים?איך אפשר לעצור את הרמת הידאצלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנתיים - תגובה
ד``ר אורה רבר07/12/2011שלום לך אביעד
טוב שפנית למדור לולא הסתפקת באמירה הכללית של ה"יועצים" שזה יעבור.
לפעוטה שעדין לא מדברת מאוד קשה לבטא את רצונה ולעיתים קרובות היא מכה כדרך להוצאת התסכול שלה. כך שלעיתים קרובות מכות אינן נלמדות אלה הן אחת הדרכים הטבעיות שבהן מבטאים פעוטות את התסכול שלהם.
כאשר ביתכם מבקשת דבר מה, ואתם לא נענים לרצונה, בשל הסיבות השמורות עימכם. אתם יודעים מה הסיבה שלכם לסירוב, אך הפעוטה אינה מבינה את הסיבה לסירוב. היא מאמינה כי כאשר תפעיל לחץ אתם תיענו לבקשתה.
מה עושים?
קודם כול מסבירים, ברמה הפשוטה ביותר שהפעוטה יכולה להבין.
למשל: כאשר אתם לא נותנים לה ממתק אפשר לומר: "עכשיו אוכלים אוכל, אוכל עוזר לנו לגדול ולהיות חזקים, ממתק אפשר לקבל רק אחד ביום".
כאשר היא רוצה צעצוע בחנות הצעצועים אפשר לומר: "עכשיו באנו לקנות צבעים, כי הצבעים שהיו לך כבר לא טובים....לא באנו לקנות בובה. יש לך בובה בבית".
אחרי ההסבר אם היא מכה מחזיקים לה את היד, (רצוי לתפוס עוד לפני המכה, בתקיפות אך לא בתוקפנות), ולומר: "אני לא מרשה להרביץ".
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
מעין07/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים? מה עושים? מה עושים?דורית06/12/2011
צריכה לקחת את הבת שלי לסדרת טיפולים שקשורים בתפקודיי ריאות, ופשוט מיואשת...
כל מוקד מחזיק אותי שעתיים, ברוב המקרים השיחה מתנתקת, קובעים לי תורים לעוד שנתיים כי"אין תורים"...
למי יש זמן להתעסק רק עם זה כל היום... מיליון טלפונים בזמן העבודה, כי אחר כך המוקדים סגורים... (פעם אחת התקשרתי, מישהו ענה לי התחלתי לדבר, השיחה התנתקה ושתי שניות אחריי זה, כבר אמרו שהמוקד סגור)
כל טיפול מצריך יום חופש... כמה אפשר?????????
אני מרגישה כל כך לבד מול המערכת הזו של הקופות ובתי החולים...
פשוט אין עם מי לדבר, ניסיתי לקבוע תורים דרך האתר... עד שכבר הגיע התור, זו הייתה טעות ואין להם את הפרטים שלנו... כאילו מה??? אין אף אחד שיכול לתת מענה אנושי?
איזה יאוווווש :(((* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים? מה עושים? מה עושים? - תגובה
ד``ר אורה רבר07/12/2011שלום לך דורית היקרה
אכן לא פשוט כאשר הפעוטה חולה ונזקקת לסדרת טיפולים חשובה. נראה לי שזה מספיק קשה ומתיש אותך מאוד וכאשר את מנסה לקבוע תור את כבר חסרת סבלנות.
נסי למצוא מישהו אחר שיסייע לך לקבוע את התורים.
או מצאי זמן שבו את מצליחה להיות רגועה ולקבל את העובדה שקביעת תורים לוקחת זמן והיא משימה שרובינו לא ששים לעשותה
בהצלחה ובסבלנות אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורה...
דורית07/12/2011איך אפשר להעביר לקופות החולים את המסר שהדבר הזה שנקרה "מוקד זימון תורים"
הוא בלתי אפשרי???
הם התחילו לתת עכשיו, ליווי אישי לנשים בהריון... ז"א אומרת שיש הפנמה ושהם מבינים ששיטת המוקדים צריכה לעבור מהעולם הזה.
הבנקים כבר מפנימים את העניין הזה ופועלים לשינוי ומי שאחראי על הבריאות שלנו, עדיין לא??? היום בריאות תופסת מקום הרבה יותר חשוב מכסף :(
אני אפילו אקצין ואומר (וסליחה על החפירה), שלדעתי צריך להוציא את המוקדים האלה מחוץ לחוק, זה משהו שהיה רלוונטי פעם, היום האוכלוסייה גדלה, הצרכים השתנו, אנשים בימינו רוצים יחס אישי בפרט במה שקשור בבריאות שלהם. (גם לא מזמן קראתי כתבה על זה שהמוקדנים שם אומללים ואין להם שנייה אחת לנשום, אפילו ללכת לנוחיות הם לא יכולים)
צריך "מאבק לצדק חברתי" גם כאן, צריך לאפשר את השרות ההיברידי הזה, שהבנקים נותנים היום לכל מקבליי השרות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טובי פלד היקר....דידי06/12/2011
אני קוראת ונעזרת בפורום זה רבות ולאורך זמן רב.
מפריע לי מאוד (ואני כותבת ברמה האישית שלי) שכל תגובה שלך מסתכמת ב"חרדות, חרדות, חרדות".
בפסיכולוגיה, יש רבדים רבים ומגוונים מאוד של פירוש התנהגויות וטיפול בהן.
שתי חברות שלי שכתבו בפורום זה ונענו על ידך (ותגובתך, כרגיל, הייתה שמדובר בחרדות של הילדים או שלהן כאימהות), גרמו לתסכול מיותר מצידן. מה גם, שכשהעלו אותן אימהות אותן שאלות בפורומים אחרים, קיבלו תגובות קצת יותר לעניין.
אנא, קח לתשומת ליבך את התיסכול המיותר שאתה עלול לגרום!
תעבור על תגובותיך האחרונות בפורום זה ושים לב למגמתיות המוזרה הזו.
חשוב לי לציין, שכוונתי היא טובה, ולא אחרת חלילה.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טובי פלד היקר.... - תגובה
טובי פלד08/12/2011שלום דידי
תודה רבה על תגובתך. אכן יש לי ביקורת גדולה על חלק מהשיטות הפסיכולוגיות הנהוגות כיום . אני חושב שהן לא מבוססות מדעית וסובבות סחור סחור.
חרדה היא הרגש החזק ביותר הקיים אצל בני האדם. החרדה אכן מקדימה כל מחשבה אחרת וברוב הפעמים לאחר שהופיע חרדה אנו מספרים לעצמינו סיפו כדי להסבירה . הדבר נכון למבוגרים וילדים.לכל כאב פיזי מתלווה חרדה גם אם לא הייתה שם קודם.
הורות נחשבת חרדה אחת גדולה . הורים רוב הזמן נמצאים בחרדה לגבי ילדיהם במיוחד כשהם קטנים קטנים.באופן כללי לנשים יש יותר חרדות מאשר לגברים.ואחרי הלידה החרדות גוברות.
כדי לעורר את העניין ולבררו לעומק נשמח לשמוע תגובות נוספות מפורומים אחרים לבעיות שהועלו בפורום הזה...
הגישה שלי יותר פשוטה וברורה.,עם מעט מילים יחסית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי! עכשיו מבינה את עמדתך
קונצי14/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יצירת אינטימיותיולי05/12/2011
שלום לכולם,
אשמח לעצות. אני אכולת רגשות אשם.אני מרגישה שאני לא מספיק משקיעה בתינוקת שלי הת חודשיים וחצי.אומרים שעד גיל שנה הקשר בין אם לתינוק זה דרך הנקה. לצערי הצלחתי להניק רק 40 יום. כיוון שחליתי והייתי חייבת לקחת תרופות והפסקתי להניק לכשבוע, ככה החלב נעלם... הייתי ממש בדכאון והיום אני מאכילה רק מבקבוק. אני נורא מקנא באימהות שמניקות ומרגישה שלא התאמצתי מספיק בשביל להניק. מרגישה שאיבדתי את הקשר עם התינוקת, את הפעולות שאני עושה איתה כל יום כל אחד יכול לעשות איתה.... בנוסף, אני עוד כחודש חוזרת לעבודה, יש לי עבודה טובענית, במקרה הטוב אצליח להיות בהבית רק בחמש או שש בערב. ככה שלא יהיה לי ינותר מדי זמן לבלות איתה. התינוקת רוב הזמן תהיה אצל סבתא שלה. אני נורא מפחדת שעכב כל זה, התינוקת בכלל לא תדע שאני האמא שלה ולא תרגיש בי צורך. תייעצו לי בבקשה אילו דברים מיוחדים אני יכולה לעשות איתה בשביל ליצור אינטימיות וקירבה. זו לידה ראשונה, לכן אני מתרגשת מכל דבר קטן ואכולת רגשות אשם...אני ממש רוצה שהיא תאהב אותי ותרגיש בי צורך, איך לעשות זאת. בבקשה עצות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצירת אינטימיות - תגובה
טובי פלד06/12/2011שלום יולי
להערכתי כל הדברים שאת אומרת הם תוצאה של חוסר ידע לגבי הטבע האנושי והרגשות הנוצרות לאחר לידה ואיזה רמה של עצב וחוסר מצב רוח שהיא תוצאה של הלידה.
רוב האמהות לאחר הלידה נמצאת במצב של ריגוש שיש בו מרכיבי חרדה .החרדההיא בריאה ומטרתה להניע את האמא לשמור על הילד.אולם התרבות שלנו מלבישה עליה סיפורים ורעיונות של אינטימיות שאין בהם שום בסיס לגילאים האלה.
כל מה שהילדה שלך צריכה כדי להתפתח טוב הוא בריאות פיזית וקשר אנושי תומך עם דמות מוכרת .
את צריכה את האהבה של הילדה הרבה יותר מאשר היא צריכה את האהבה שלך.
הקשר עם התינוק נוצר לא בגלל החלב של האם אלה בגלל המגע הגופני, הקול, והמבט בעיניים.
כדאי לך לטפל בחרדות האלה שנוצרו לאחר הלידה זה יעזור לך מאד ויקל עלייך לשנים רבות וישמור על בריאותך ובריאות ילדייך.
בהצלחה טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קימה בלילותהדס05/12/2011
ביתי בת הארבעה חודשים לא קמה לאכול בלילה כבר מגיל חודשיים, בשלושה שבועות האחרונים מאז שחזרתי לעבוד והיא נכנסה למעון היא קמה שלוש פעמים בלילה ויותר, רציתי לשאול אם זה סוג של רגרסיה כתוצאה מחזרתי לעבודה? בנוסף היא ממש מצוננת זה יכול להתקשר?
שאלה נוספת, מאז שהיא במעון היא חולה כל פעם במשו חדש זה התחיל בשילשול המשיך בצינון חריף אח"כ נהיו לה פצעונים בפה והבוקר ראיתי דלקת עיניים זה נורמלי?
המעון ממש נקי והילדה מטופלת היטב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קימה בלילות - תגובה
טובי פלד06/12/2011שלום הדס
כל פרידה מהאם היא מעוררת חרדת אצל התינוק ולכן השינה פחות טובה.
היא תיתרגל ותסתגל.
לגבי המחלות שהיא תופסת הרי זו תופעה טבעית לכל התקהלות של תינוקות וילדים והיא משפרת את החיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)