מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דפיקות בדלתרונן05/12/2011
שלום לך
הילדה שלי בת 1.5 כל פעם שמישהו דופק בדלק או ששואלים אותה מי בדלת, היא קופצת מפחד ונמצאת ממש בפחדים, אני לא יודע אם ככה ילדים או שהוא עברה משהו בגן או משהו בסגנון זה, בנוסף עד היום היא מתעוררת כ 3 שפעמים בלילה כל פעם מסיבה אחרת(אוכל,מוצץ,ברגע שהיא רואה אותנו היא ממשיכה לישון) האם תוכלי לעזור לי אם אני אמור לבדוק את הנושא יותר לעומק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות בדלת - תגובה
טובי פלד06/12/2011שלום רונן
זו תגובה טבעית של רבה ילדים ומאפיין בעיקר רמת חרדה גבוהה במקצת.זה נקרא תגובהת בהלה.
זה יעבור מעצמו.תהיה רגוע אתה דבר רגוע, אל תיתרגש יותר מדי אל תרים את הקול ושדר לה שהכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ברזלרונן05/12/2011
הילדה שלי בת שנה וחצי כבר מההתחלה היה לה חוסר בברזל,נתנו לה טיפיטיפות בהתחלה אבל עדיין לא עזר, הרופא החליף לסוג שונה של ברזל,אנחנו מאכילים אותה באוכל עם הרבה ברזל, נתנים לא תפוזים עם הברזל ודואגים ללא דברי חלב, העניין הוא שהיא גודלת עם חוסר ברזל כבר תקופה ארוכה האם יש צורך לפנות לטיפול יותר רציני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר07/12/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מתעוררת בצרחותאור04/12/2011
לפעמים ביתי בת שנה וחצי מתעוררת בלילה בהתפתלויות ובכי .היו שני בקרים כאלה
ואתמול במשך הלילה. בהתחלה חשבתי שזה מן פינוק,כי גם שאני מנסה להרים אותה היא מתפתלת ובוכה עוד יותר..אתמול חשבתי שזה אולי משהוא פיזי,אבל במשך היום אין לזה זכר.
אשמח לחוות דעת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת מתעוררת בצרחות - תגובה
טובי פלד05/12/2011שלום אורית
זו התגובה שלה לחרדות או חוסר נוחות כלשהי .ההתפתלויות מקלות עליה.
לא רואה סיבה לדאגה מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת מתמשכתחנה04/12/2011
שלום,
הבת שלי שהיא בת 7 חודשים סובלת כבר חודשים מנזלת, שיעול חזק, ולפעמים בלילה יש לה קוצר נשימה
הרופא המליץ לנו לקחת ונטולין ומשאפים
האם זה כדאי לתת לתינוקת תרופות כאלה? האם יש טיפול אחר שהוא טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר04/12/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואה_משלימה_ילדים' id=link]רפואה משלימה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנתיים התקפות זעםסמדר01/12/2011
אני בעיצומו של גיל שנתיים האיום....
השטחויות על הרצפה וכו'...
אני כמובן יודעת שזה תואם גיל והתפתחות ולא מצפה שזה יעלם רק רציתי עצה קטנה לגבי אם אני נוהגת נכון ואולי יש דרך / טיפ שההתקפות זעם יתקצרו מעט....
כשהבת שלי מבקשת משהו שהיא לא מקבלת או לא רוצה לעשות משהו, היא כפי שציינתי עושה התקפת זעם, נשכבת על הרצפה וכל הסצינה...
בד"כ המשפט "לא רוצה" חוזר על עצמו במהלך ההתקף, אני נשארת מאוד רגועה, בתחילה אמרתי לה להגיד מה היא כן רוצה אך הבנתי שהיא בעצמה נראה לי לא יודעת מה היא רוצה ועכשיו אני פשוט משתדלת לא להגיד הרבה חוץ מכך "שאני כאן לידה, שקשה לי להבין מה היא רוצה, שאני רוצה לעזור לה ואני מחכה שהיא תקום ותגיד לי במילים ולא בבכי מה היא רוצה".
אני לא מתרגשת, לא נענית לבקשה שלה
אני יודעת שיש גישה של לחבק את הילד לעומת גישה של להתעלם / להניח לו - מה עדיף ?
והאם בכלל להתייחס לכך שהיא בוכה במלל ? להגיד לה שהבכי לא עוזר, שתפסיק לבכות וכו' או להתעלם מעניין הבכי ולהתרכז בחיובי, במה היא רוצה עזרה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנתיים התקפות זעם - תגובה
טובי פלד06/12/2011שלום שקד
אחרי שדיברת כמה פעמים והסברת לה ושאלת אותה מה היא רוצה כדאי להמשיך בצורה אחרת.
תהיי לידה אל תדברי הרבה,את יכולה להגיד יהיה בסדר ולא יותר . לאחר שזה מסתיים אפשר לדבר על זה.
שילוב של נוכחות פיזית והתעלמות מההתנהגות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות - התאפקותאניה30/11/2011
שלום!
הבת שלי הייא בת שנתיים ועשרה חדשים. ילדה מאוד חכמה ועצמאית. היא מדברת ומבינה הכל. בגיל שנתיים ושלוש היא החליטה לבד שהיא מורידה חיטול, למרות שאני עוד לא כל כך רציתי שזה יקרה מכיוון שזה היה ממש סמוך ללידת האח הקטן שלה.
הוא נולד כשבוע, אחרי החלטתה להוריד את החיתול.
בגן שלה הגננת לא כל כך תמכה בגמילה ואף אמרה לנו שהילדה לא כל כך מוכנה כי בורח לה פיפי וקקי. אני נתעקשתי עם הגננת שלא תשים לה חיתול ובגלל שהילדה התחילה את כל הסיפור, לא לעצור לה את זה.
לאחר תקרית בגן -(ברח לה קקי וכנראה הגננת הגיבה על זה לא כל כך טוב..) התחילו להיות לה עצירויות. בשלב מסיום הגענו למיון לאחר כשבוע ללא קקי. שם עשו לה חוקנים וכל מיני פעולות חודרניות ולא נעימות.
מאז היא כל הזמן מתעפקת ולא רוצה לעשות קקי. היא עושה רק בחיתול, לא בסיר ואנחנו גם לא לוחצים עליה לעשות בסיר, רק מספרים, מסבירים, מקריאים סיפורים וכו'...
אנחנו כל הזמן עסוקים בזה, שואלים בגן אם היא עשתה ושואלים אותה.
האם התעסקות בזה גוררת את העצירויות שלה?
איך להתנהג איתה?
כרגע היא מקבלת חומרים טבעיים כגון שמן זית ופראפי לשחרורן, איך עדיין יש לה קקי פעם בכמה ימים.
בימים האחרונים היא אמרה שהיא לאא רוצה לעשות...
אנחנו ממש עובדי עצות!
מאוד נשמח לעזרה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - התאפקות - תגובה
ד``ר אורה רבר01/12/2011שלום לך אימא יקרה
כאשר פעוטה מורידה מיוזמתה את החיתול, זה לא אומר שהיא ממש מוכנה. ובוודאי היא זקוקה עדיין לסיוע ותמיכה של מבוגר אוהד. יש קריטריונים רבים נוספים לבדוק מוכנות לעשיית צרכים בסיר/אסלה.
אחת ההנחיות היא לא להתחיל תהליך גמילה כאשר מתרחש שינוי משמעותי בחיי הפעוט. ואכן כפי שצינת הולדת אח, (במזל טוב), הוא אחד השינויים המשמעותיים ביותר בחיי הפעוט והמשפחה כולה.
מה עושים?
מחזירים את החיתול, לא מדברים, לא מזכירים לא מציעים, אם הפעוטה מבקשת סיר מושיבים לשתי דקות, ומיד אחר כך מקימים מהסיר, ללא קשר לתוצאה. אם עשתה את צרכיה בסיר כמובן מעודדים. אם לא, לא מגיבים, אלא מחזירים את החיתול.
אם הפעוטה לא מבקשת סיר/אסלה לא מציעים. נוהגים כך לאורך כמה חודשים , (לפחות עד פסח). אחר כך עושים שיקול מחדש בהתאם למצב
בהצלחה אורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאפקות ועצירות
אניה01/12/2011שלום שוב!
המון תודות על התגובה המהירה!
איך להחזיר חיתול היום זה כמעת בלתי איפשרי... היום הילדה לגמרי גמולה מפיפי (בשינה היא עדיין עם חיתול) איך במשך היום כמעת ואין לה פיספוסים. עד ללפני שבוע היא הייתה מבקשת חיתול בשביל לעשות קקי והיינו שמים לה. איך הראנו לה לאחרונה את הסרט "האסלה הקסומה" ומאז היא לא מוכנה לשים חיתול בכלל. ניסיתי בבוקר לשים לה כי הרגשתי שיש לה קקי והיא ממש בכתה והתנגדה. כמובן שלא שמתי לה בכוח.
אני ממש לא יודעת איך להתנהג עכשיו. האם לדבר איתה על עשיית קקי, להזכיר לה, להסביר לה שזה מסוכן להתאפק.
הרי אי איפשר ממש להתעלם מזה כי היא לא עושה במשך כמה ימים רצופים. היא מקבלת שמן פראפין כל יום. זה מה שנתנה רופת ילדים ומה שעזר לה כמה פעמים.. אבל היא ממש אומרת שהיא לא רוצה לעשות קקי.
מה לעשות?
תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא איפשרי להחזיר חיתול
אניה01/12/2011שלום שוב!
תודה רבה על התשובה המהירה.
איך כרגע, להחזיר חיתול זה כבר לא ממש איפשרי.
היא גמולה לגמרי ביום מפיפי. היא כמעת לא מפספסת. בלילה היא עדיין עם חיתול (ובשינה בכלל).
לפניכן כשהייתה רוצה קקי - הייתה מבקשת חיתול והיינו שמים לה בלי שום בעיה. איך לאחרונה הראנו לה סרט "האסלה הקסומה" והיא פיתאום לא רוצה לשים חיתול בכלל. רציתי כשהרגשתי בבוקר שיש לה קקי לשים לה והיא ממש בכתה והתנגדה. וכמובן בסוף לא שמתי לה.
גם בגן היא מתנגדת לחיתול מזה כבר כמה ימים. לגבי הקקי - היא אומרת שהיא לא רוצה לעשות ... שזה הכי מטריד.
אנחנו לא יודעים איך לנהוג איתה... לדבר על זה, להסביר לה, או לא להתעסק בזה בכלל.. הרי אנחנו לא רוצים להגיע עוד פעם למיון, וזה דיי מסוכן לא להתרוקן מספר ימים.
איך לגרום לה לעשות קקי? לדבר על זה או לא? להתעקש על חיתול? לשים בכוח? (אני דיי נגד דברים שצריך לעשות בכוח, איך אני ממש עובדת עצות).
לבקש בגן שידברו איתה, או לנסות לא להתמקד בנושא מספר ימים?
תודה שוב!
אניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא איפשרי להחזיר חיתול - תגובה
ד``ר אורה רבר01/12/2011שלום לך אניה היקרה
קראתי שוב את המכתב שעליו הגבתי לראשונה ולא צינת שם שהיא גמולה לחלוטין מפיפי לכן עניתי כפי שעניתי.
אז מה עושים לאור הנתונים החדשים?
אכן אין טעם להחזיר את החיתול לילדה גמולה מפיפי.
יש לך שתי אפשרויות: האחת להציע חיתול כאשר היא מבקשת/ או ניכר עליה שהיא מתכוונת לעשות קקי. אני פחות אוהבת את האפשרות הזאת, מלכתחילה אין להציע חיתול לעשיית קקי, אך כך הרגלתם אותה ועכשיו במצב החדש שנוצר- תינוק חדש, ועצירות זו אפשרות מתאימה.
האפשרות השנייה, להישאר עם תחתונים, לא לומר דבר גם כאשר רואים שהיא צריכה קקי, אם מבקשת ללכת לשירותים, אם לא, לא לומר דבר. כאשר היא עושה קקי בתחתונים להחליף את התחתונים, לעשות את כול הפעולות הנדרשות. אפשר להציע לה שתעזור- הבאת מגבון, לזרוק לאסלה, להביא תחתונים נקיים ועוד....חשוב ביותר לא לומר דבר ונסות גם ששפת הגוף לא תשדר אכזבה ממנה.
במהלך היום לתת הרבה תשומת לב- אהבה, חום וגילוי אמפטיה, ללא קשר לעשיית צרכים, לא להזכיר כלל את הנושא.
לתת מאכלים שמקלים על היציאות, זו תקופה מצוינת של פרות הדר, לא לתת בננות וכן גם לא אורז, (גם בגן).
לחכות בסבלנות ללא לחץ
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת טבורהילה30/11/2011
שלום, לבני בן שבוע וחצי נשר הטבור, וגם הדם הכרוש שהיה דבוק במקום נשר. עכשיו יש מין חור קטן . האם זה תקין והאם עלי להמיך ולחטא את המקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת טבור - תגובה
ד``ר אורה רבר30/11/2011התיעצי עם רופא ילדים/טיפת חלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקקילירז29/11/2011
יש לי ילדן בן 3 ו 4 חודשים התחלנו אתו גמילה בגיל 3. הגמילה מפיפי הייתה מהירה וברורה כולל גמילה בלילה (תוך שבועיים) ללא פספוסים עד היום. כשיש קאקי הוא מודיע. ברור לו שעושים קאקי בחדר השירותים בלבד אך יחד עם זאת עושה בתחתונים. הוא הצליח לעשות לפני כחודש פעמיים בסיר. מדיי פעם מנסה לשבת בסיר או\ו בישבנון אבל אחרי דקה או שניים מציין שאינו מצליח ועושה בתחתונים, תופעה שחוזרת גם בגן.
· איך כדאי לתמוך בו כדי שיפסיק לעשות בתחתונים?
· כשניסינו לומר לו שקקי עושים רק בסיר או בישבנון שמנו לב לכך שהוא מתאפק.
תודה
לירז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מקקי - תגובה
ד``ר אורה רבר30/11/2011שלום ללירז
הילד שלכם יודע לשתף פעולה יפה- הוא נגמל בקלות גם ביום וגם בלילה מעשיית פיפי כדבריכם. הוא מודיע כאשר יש לו קקי , אמרתם לו שעושים בסיר/ישבנון גם את זה הוא ככול הנראה הבין.
אז מה עושים עכשיו?
כאשר הוא מודיע שיש לו קקי מציעים סיר/ישבנון, אם לא רוצה לשבת עליהם ,לא מציעים שוב באותו האירוע. אם עשה בתחתונים לא כועסים, לא מטיפים מוסר לא מראים פנים חמוצות/עצובות/מאוכזבות, רק מחליפים ומנקים. אפשר להציע לו לסייע בידכם- להביא מגבונים, תחתונים נקיים מהמיגרה. לאט לאט הוא יצליח לעשות גם את הקקי במקום הנכון.
סבלנות עקביות והתייחסות שוות נפש יסיעו לכולם לעבור גם שלב זה בשלום.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שעושה בתחתונים - מודאגת מאדתמר28/11/2011
שלום
אני אמא חד הורית לילד בן 4 וילד בן שנתיים.
ילדי בן ה 4 גמול מזה חצי שנה לחלוטין.
בשבועות האחרונים החל לעשות באופן יומיומי קקי בתחתונים. כשאני שואלת אותו למה הוא עושה את זה הוא עונה תשובות שונות.: הייתי עסוק, ברח לי, ככה רציתי. הוא גם לא מעוניין שאחליף לו ואומר שנעים לו. זה קורה לו רק כשהוא אתי ולא בגן.
מה עושים?!!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שעושה בתחתונים - מודאגת מאד - תגובה
טובי פלד28/11/2011שלום תומר
ספרי קצת יותר על הילד על יחסים ביניכם ,על האופי שלו .האם זה קורה עם האבאאו סבא או ספתא?
מה את עושה כזה קורה האם את כועסת ?
בתור התחלה .הציעי לו פרס כלשהו אם לא יעשה בתחתונים. משהו שהוא אוהב ותנו לו אותו במשך כמה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות ועצירהשלומית27/11/2011
שלום רב, בתי בת שנתיים וחמישה חודשים. בגיל שנתיים לערך נגמלה מטיטול לפיפי ולאחר מכן לקקי.
העניין הבעייתי הוא, עם פיפי אין בעיה היא נגשת לשירותים לבד או עם עזרה ויושבת על יושבנון. הבעיה מתחילה שהיא צריכה להתפנות מקקי אז מתחילה סאגה רצינית של כאבי בטן וסיקול רגליים והתאפקות שלה לאורך מס' ימים.
בלית ברירה נעזרנו במשלשלים ובמצב קיצוני של כ 5 ימים אף בנר גליצרין לשחרר את העצירות הנוראה.
הילדה חכמה מדברת ומבינה עניין, אנו קוראים לה ספרים בנושא, דיוידי והרבה דיבור והסברה להגיון.
מה לא עשינו, דיבור, התעלמות, שירותים נגישים ומוכנים כל עת לקראתה אך כלום לא עוזר.
ההשלכות לא טובות, מדובר בילדה שמאבדת את שמחת החיים והשגרה הנורמטיבית שלה.
במקום להיות רגועה, לשחק והתנהל בצורה נורמלית היא עסוקה בהרגעת כאבי הבטן שמאותתים לה שעליה להתפנות ובמקביל להפעיל הרבה אנרגיה על מנת לסגור את הסוגרים. גם כאשר היא כן מתפנה מעט מקקי אין לה סבלנות לשבת עוד על מנת להתפנות לחלוטין. אנו אובדי עצות וממש לא יודעים מה לעשות? הנושא חדש לנו למרות שהיא הבת השלישית שלנו.
תודה מקרב לב,
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לכם מקרב לב על התייחסות לשאלה:
שלומית01/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות ועצירה - תגובה
טובי פלד06/12/2011שלום שלומית
לילדה יש כנראה רגישות מסוימת באזור הסוגרים והיא מפחדת מהתחושות של הצורך בקקי ולכן היא מתנגדת.זה לא תגובה רצונית זה קורה לה.
אני מציע שתשימו לה חיתול ותיתעלמו מכל הנושא . שתעשה מתי שהיא רוצה ואיך שהיא רוצה. היא יודעת הכל , הסברתם לה עכשיו צריך להוריד מהלחץ ולתת לפעולה טבעית להוביל. יחד עם זאת תמשיכו בייעוץ רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהסמדר25/11/2011
שלום ותודה על הפורום הנהדר
יש לי שאלה לגבי גמילה
הבת שלי בת שנתיים + 4 חודשים, ילדה נבונה ומקסימה, מדברת ברור ומבינה היטב.
האמונה הכללית שלי לגבי גמילה היא שזהו מהלך טבעי שמגיע בזמן שלו כאשר הילד מרגיש מוכן פיזית ורגשית בעל ביטחון, הרגשת עצמאות, שייכות, יכולת והעצמה וכך אני משתדלת לעשות ולחזק בלי הקשר לגמילה.
הבת שלי בשלב המשחק עם הגמילה, יודעת את המושגים, אומרת שהיא עושה בשירותים, הולכת לשירותים אך בפועל לא עושה שם כלום (רק בכאילו).
אח"צ היא מבקשת הרבה ללכת לשירותים ואנחנו משתפים פעולה ואחרי זה מחזירים לה את הטיטול.
בימים האחרונים לאחר שהיא בשירותים אח"צ שאלתי אותה אם היא רוצה לנסות להישאר בלי טיטול לשם הניסיון והחוויה.
היא עושה במכנסיים כמובן, אנחנו לא מתרגשים ומשבחים אותה שהיא שמה לב שהמכנס רטוב ושכך זה מרגיש שאין טיטול. הכל בלי לחץ, הרבה עידוד וסבלנות.
השאלה שלי אם עשיתי טעות....
האם לא הייתי צריכה להציע לה להוריד ולהתנסות בהרגשה הזו ?
האם לחזור אחורנית ? לא להציע לה כלל להוריד טיטול ?
כן להמשיך ולהציע לה פעם בכמה זמן ללכת לנסות לעשות בסיר ?
בעצם השאלה שלי היא מה עושים מעשית בין שלב המשחק שנמשך כבר זמן מה לבין הגמילה בפועל, האם יש מקום להתערבות של ההורים (לקדם את התהליך ואיך ?) או רק לחכות בסבלנות עד שהיא בעצמה תוריד את הטיטול ותלך לשירותים לגמרי לבד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
ד``ר אורה רבר30/11/2011שלום לך אימא יקרה
אהבתי את האמונה הכללית שלך לגבי גמילה וקבלתה כתהליך טבעי. יחד עם זאת ניסית להתערב, ולא היית עקבית בהתערבות.
הפכת את הנושא למשחק שביתך מאוד נהנית ממנו, ובמיוחד מתשומת הלב הנלוות אליה.
אז מה עושים עכשיו?
אנחנו בתחילתו של החורף, קר להסתובב עם בגדים רטובים ובוודאי ללא בגדים. הניחי לנושא, כלומר החזירי את החיתול , אם וכאשר תבקש ללכת לשירותים הושיבי אותה על האסלה/הסיר למשך שתי דקות, אם לא עשתה החזירי את החיתול ואל תעני לבקשתה לאורך לפחות מחצית השעה.
לקראת האביב קבקשי הנחיות חדשות
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סמדר01/12/2011תודה רבה
אני מאוד אוהבת את התגובות שלך ולומדת מהן הרבה !
זה בדיוק מה שעשיתי, הנחתי לנושא ואם היא מבקשת ללכת לשירותים אני משתפת פעולה וזהו, לא ממשיכה את ההתעסקות.
שוב, במקום ללכת אם האמונה והדרך שלי הקשבתי לכל מיני הורים שלחצו עלי לעשות התערבות... מסקנה : לסמוך על עצמי !
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שקט לקראת שינהאני24/11/2011
שלום,
בני בן כמעט חודשיים. מידי ערב כאשר אני משכיבה אותו לישון מתחיל מעין "התקף היסטרי" של אי שקט הכולל התנשפות, תזזיתיות בידיים, מציצה מואצת של המוצץ וזאת במשך כשעה עד שהוא נרדם. למרות שהוא סובל מגזים, נראה כי אין מדובר בגזים היות ובמשך היום הוא מתנהג אחרת בהתמודדותו עם הגזים.
האם תקין?
מה יכול להיות המקור לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר25/11/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_תינוקות_טיפול_בתינוקות' id=link]רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד שלי אוכל רק לחםשחר23/11/2011
שלום,
הילד שלי בן שנה ועד היום הוא אכל הכל מצויין ובלי שום בעיה.
בזמן האחרון הוא התחיל לעשות שביתה והוא אוכל רק לחם.
כל פעם שאני מנסה להביא לו דברים אחרים הוא צורח ולא מפסיק עד שהוא מקבל לחם.
מעבר לזה הוא מתפקד כרגיל - משחק, ישן, שותה - הכל כרגיל.
יש למישהו רעיון מה עושים עם זה?
כדאי לריב איתו (ולהרעיב אותו?!) או לתת לו רק לחם?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד שלי אוכל רק לחם - תגובה
ד``ר אורה רבר24/11/2011שלום לך אימא יקרה
פעוט בן שנה זקוק לכול אבות המזון לויטמינים ולמינרלים: חלבונים, פחממות, שומנים, ירקות ופרות. לכן כאשר את מאפשרת לו לאכול רק לחם את "מרעיבה אותו".
את ההורה הסמכותי ועליך להפגין סמכותית ולאפשר לילדך לגדול באמצעות כול אבות המזון.
אז מה עושים?
שמים על השולחן את כול מה שאת יודעת שפעוט בגילו צריך לאכול בארוחה. עד עכשיו אני מבינה ש"הלך לך טוב" ואת יודעת לתת לו מזון מגוון.
הניחי על השולחן את הארוחה טוב שתשבי לידו ותאכלי יחד עימו את מגוון המאכלים.
תני לו לבחור את מה שהוא אוהב.
הניחי על השולחן גם חצי פרוסה של הלחם שהוא אוהב. כאשר יסיים את הארוחה, גם אם אכל רק את הלחם, אפשרי לו לקום מהשולחן, בשום אופן אל תוסיפי מנה נוספת של לחם.
הורידי את שאר הארוחה מהשולחן בלי לומר מילה. נהגי כך לפחות שלושה ימים. כאשר לא יהיה לחץ סביר מאוד שיבחר גם במאכלים אחרים.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים- קקיעדילי23/11/2011
שלום
בתי בת שנה ועשרה חודשים והתחילה תהליך גמילה לפני כחודשיים.
לאורך כל התקופה יש מעט פספוסים עם פיפי, אולם קקי היה קשה יותר ולעיתים היו פספוסים בתחתונים, ולעיתים השתמשה בשירותים (יושבת על ישבנון ושם עושה גם פיפי).
לפני כשלושה שבועות נסעתי לחו"ל והיא נשארה עם אביה.
במהלך התקופה בה הייתי בחו"ל היא עשתה קקי בתחתונים או בשירותים כפי שהיתה רגילה.
באחת הפעמים היא ראתה את הקקי יוצא ממנה, נבהלה מאד, ומאז לא מוכנה לעשות קקי בשום מקום.
כשהיא צריכה קקי היא מתחילה לבכות, נאחזת בי חזק מאד ולהבנתי מבטאת קושי רב לשחרר את הקקי. כרגע הפתרון שמצאנו הוא לשים חיתול ולהתחבק עם אמא עד שזה בסוף יוצא. יש לציין שזה יכול לקחת למעלה משעה, בגיחות חוזרות ונשנות ובמצוקה גדולה.
אני ממש לא יודעת מה לעשות ומה המסר הנכון.
הקקי לא קשה ולא נראה שיש לה עצירות, למרות שהיא אומרת "איה" כשהיא עושה. אולי כי היא מתנגדת וזה כואב לה.
מה לעשות?!?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים- קקי - תגובה
טובי פלד23/11/2011שלום עדילי
לדעתי כדאי להתייעץ עם רופא כדי לודא שהכל בסדר ובאמת לא כואב לה.
אחרי זה להוריד מהלחץ ולתת לה לעשות קקי מתי שהיא רוצה ואיך שהיא רוצה. כמובן עם חיתול.אפשרגם לקרוא לה ספר על קקי ולהסביר לה יותר על
זה. אם זה לא עובד תחזרי אלינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פנייה
עדילי23/11/2011הבעיה אינה שהיא עושה קקי בחיתול, אלא שהיא ממש לא רוצה לעשות קקי. בשום מקום, בשום תנאי. היא במצוקה אמיתית סביב זה ואני תוהה איך אוכל להקל עליה ו"למתג" מחדש את הקקי כמשהו טבעי, רצוי ואף כדאי (אנחנו תמיד עושים שמייח סביב העובדה שהיא עשתה קקי)... אני מחפשת דרך לעזור לה להתגבר על הרתיעה מלעשות קקי והמצוקה שסובבת את האקט, שיכולה להימשך כמה שעות של בכי ותסכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנת תינוק במהלך היוםבר22/11/2011
היי
התינוק שלי בן חודשיים וחצי
כבר מהתחלה הוא לא יישן במהלך היום בכלל, מלבד נמנומים לאחר הנקה שהוא נרדם עליי,כשאני מניחה אותו במיטתו הוא מיד מתעורר, לכל היותר מחזיק שם חצי שעה בימים טובים. בשעות אחה"צ הוא כבר עצבני ועייף אך לא מצליח לישון במיטה, רק עליי, אחרי הנקה או אחרי נענועים וסיבובים ברחבי הבית
חשוב לציין כי בד"כ ישן יפה בלילה, חמש או שש שעות ברצף אך העירנות שלו במהלך היום מתישה אותו וכמובן גם אותי כיוון שעלי לשעשע אותו וזה מתיש
אשמח לעצה בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנת תינוק במהלך היום - תגובה
טובי פלד22/11/2011שלום מיכל
המצב הטבעי ביותר של בן שנתיי וחצי הוא להיוות על גוף אמו או אביו..כמה שיותר זמן להיות עלייך.זה הדבר שהכי מרגיע אותו.
לדעתי כל פרידה מהאמא מגבירה חרדות בגלל זההוא בוכה.
את לא צריכה לשעשע אותו בכלל . יכולה לדבר אליו רגיל . נסי לשים אותו בלול בקרבתך אך אל תרגישי חובה לשעשע אותו . זה יגרום לו להיות פחות עצמאי בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנת תינוק במהלך היום - תגובה
ד``ר אורה רבר22/11/2011שלום לך אימא יקרה ומזל טוב
התינוק שלך עדיין קטן מאוד וצריך לעזור לו להירדם. כאשר את מרימה אותו לשם הנקה הרימי יחד עימו את "חפץ המעבר" – מוצץ, שמיכה, חיתול, בובה רכה.... ברגע שהוא מסיים לינוק הצמידי את "חפץ המעבר" קרוב ללחיו, או לתוך פיו, (מוצץ), וכך תשכיבי אותו במיטתו, לאט לאט הוא ילמד להיעזר בחפץ זה להירדמות. חפץ זה צריך לסייע לו גם בשנת הלילה.
במהלך היום כאשר הוא ער את לא אמורה לשעשע אותו בכול זמן הערות, כמובן שעליך להשגיח עליו, אפשר להניח אותו על שמיכה ולתת לו צעצוע אחד או שניים, על מנת שיתחיל לחקור אותו.
גשי אליו מדי פעם שחקי עימו דברי אליו במשך כמה דקות ולאחר מכן חזרי לעיסוקיך
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחפץ מעבר
בר22/11/2011היי
תודה על התשובות, אנסה בהחלט ליישם!בנוגע להערה על חפץ המעבר,
במקרה שחפץ מהעבר הוא מוצץ (הוא למד להירדם במיטה בלילה עם מוצץ בלבד), האם זה חייב להיות אותו מוצץ?האם יש לכך חשיבות?כי אנחנו נותנים לו כל מוצץ שיש בהישג יד ולא נראה שהוא מבחין ביניהם.
תודה מראש ולילה טוב
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחפץ מעבר - תגובה
ד``ר אורה רבר23/11/2011שלום לך מיכל היקרה
כמובן שאין צורך להרגילו למוצץ אחד. שמחי בעובדה שתינוקך מוכן למצוץ כול מוצץ שאת מניחה בפיו, אשריך וטוב לך.
חלק לא קטן של התינוקות מפתחים במשך הזמן "אהבה" גדולה רק למוצץ אחד דבר המקשה על המצב.
כאמור סייעי לו להירדם גם בשעות היום באמצעות המוצץ
בהצלחה ושינה טובה ורגועה לכולכם אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)