מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חצי אחותליאן12/02/2012
שלום!
לבעלי יש בת מנישואין קודמים אוטוטו בת 5 ויש לנו ילדה משותפת אוטוטו בת שנתיים. מכיוון שבעלי נעדר רוב הזמן מהבית לצרכי עבודה (כולל סופשים והכל), יוצא שהבת שלו מבלה איתנו יום שבת פעם בשבועיים במקרה הטוב. היא תמיד הייתה ילדה די מופנמת ורגישה, מפחדת מזרים, רעשים, חיות וכו', לא כל כך דברנית. הוריה התגרשו לפני לידתה ואותי היא מכירה מגיל צעיר מאוד כך שתמיד הסתדרנו מעולה. נדמה שגם עם לידת הבת שלי כ"אחותה הקטנה" היא מסתדרת (לאט אבל בטוח). בחודשים האחרונים היא התחילה עם התפרצויות זעם א-י-ו-מ-ו-ת. זה בדרך כלל מתחיל בעודף גירויים (היא מתחילה לצרוח שכואב לה באוזניים מהרעש, למרות שאין שום רעש יוצא דופן) ובוכה וצועקת שהיא רוצה הבייתה לישון. ברוב המקרים בעלי מנסה להרגיע אותה (ועל הדרך "מחליק" את זה שהיא מדברת אליו מאוד לא יפה במהלך התקף הזעם) וכשאפשר אנחנו לוקחים אותה הבייתה. היא בדרך כלל נרגעת אחרי 10 דקות במיטה בשקט. אמא שלה סיפרה לבעלי שלאחרונה יש לילדה "בעיות התנהגות" ושהיא לוקחת אותה לטיפול, אבל לא שיתפה בפרטים. השאלות שלי הן:
1. האם זה לא זכותנו וחובתנו לדרוש לדעת מה קורה עם הילדה? אפילו כדי שנדע איך להתמודד עם ההתקפים הללו?
2. הדבר שהכי מפריע לי זה שהבת שלי רואה ושומעת ומנסה ליישם (!!!!). איך מצד אחד להכיל את הקושי של הבכורה אבל מצד שני לשמור על גבולות מאוד ברורים מבחינת טון וסגנון דיבור לאבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי אחות - תגובה
ד``ר אורה רבר12/02/2012שלום לך אימא יקרה
אכן לא פשוט לגדל ילדים, ובוודאי ילדה שבחלק המרבי של הזמן לא נמצאת איתכם ואתם לא ממש יודעים מה עובר עליה במהלך רוב ימות השבוע.
חשוב שהאבא של הילדה יקבל דיווח מפורט וברור מה עובר על הילדה?, מי דיווח על בעיות התנהגות ? במה הן מתבטאות?, מה סוג הטיפול שהיא מקבלת.
חשוב שהאב ישוחח גם הוא עם איש המקצוע שמטפל בילדה ויקבל הנחיות ברורות להתנהגות
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים ו-3 חודשים רוצה רק "אמא"אפרת12/02/2012
הבת שלנו בת שנתיים ושלושה חודשים. בחודשים האחרונים היא נקשרה אלי מאוד, עד כדי כך שכאשר אני ובעלי נמצאים שנינו בבית, היא רוצה לעשות דברים איתי - לשפשף שיניים, להחליף חיתול, להתקלח. היא לא מוכנה לעשות את זה איתו, רק איתי. אפילו נשיקות היא לא מסכימה לקבל ממנו, רק ממני. בעלי שותף שווה בגידול שלה ושל אחותה בת השמונה חודשים, והיא אוהבת אותו ורואה בו סמכות כמו שרואה בי. אם אני לא נמצאת אז כמובן שאין בעיה. העלנו כמה השערות, שאולי זה נובע מכך שהוא מגיע בערב הביתה בסביבות שבע וחצי ואותי היא רואה בדר"כ משעה חמש, או אולי בגלל אחותה שמהווה איום על תשומת הלב, אם כי יש לציין שהיא מאוד אוהבת אותה ורואה בה חלק מהגרעין המשפחתי. אנחנו משתדלים שלכל אחד מאיתנו יהיה זמן איכות של כמה שעות איתה פעם בשבוע, אבל גם זה לא עוזר. העניין נמשך כבר תקופה ארוכה, זה מפריע לבעלי ומפריע לי, אנחנו לא יודעים מה הסיבה לכך ויותר חשוב, מה אפשר לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים ו-3 חודשים רוצה רק "אמא" - תגובה
קרוב לוודאי שביתך רוצה אותך מכוון שכאשר את נמצאת איתה את נמצאת גם עם התינוקת. היא רוצה בחזרה את אימא רק בשבילה.
אז מה עושים?
כאשר אבא מגיע הקדישי לביתך הגדולה זמן לבד, ללא התינוקת וללא אבא. כמחצית השעה עשו יחד מה ששתיכן אוהבות. אחר כך התחלפו, אבא יקדיש רק לה ואת רק לתינוקת.
אם היא מתנגדת ל"החלפות", הציבו את זה כעובדה אל תוותרו. עכשיו זה הזמן שלך עם התינוקת. את יכולה לצאת מהבית עם הקטנה אם זה לא הולך.
כאשר את נמצאת לבד בבית עם שתיהן נסי למצוא פעילות שתתאים לשתיהן. אם יש לך אפשרות גיסי סבתא/סבא/ או שמרטפית לעזרה. חשוב שאבא לא יפגע מהתנהגות הילדה וכאשר הוא איתה לא "ישחק ברוגז" אלא יעשה יחד עימה פעולות ששניהם אוהבים.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת, אבל...
אפרת13/02/2012אני מודה לך על התשובה. העניין הוא שבעלי חוזר בערב, בסביבות 19:30-19:45, ומאחר שגם הוא רוצה להיות איתה קצת, הם מבלים כרבע שעה ביחד, עושים "כיף חיים" על המיטה של אבא ואמא, משתוללים והיא מאוד נהנית מזה. בינתיים אני משכיבה את הקטנה. אח"כ הגדולה גם צריכה כבר להתחיל עם מקלחת וללכת לישון אז אין לנו עוד חצי שעה שאוכל להקדיש רק לה (אלא אם אני זו שעושה לה מקלחת ומשכיבה אותה אבל זה מסתכם רק בזה).
אני מקבלת הרבה עזרה מהסבים, אבל באופן טבעי, קל להם יותר להיות עם הגדולה אם כי יום אחד בשבוע סבתא אחת נשארת עם התינוקת ואני יוצאת עם הגדולה לגלידה או לג'ימבורי לשעה וחצי בערך. אני גם משתדלת לשתף את הגדולה גם אם אני עם שתיהן לבד, מפעילה אותה, אפילו משחקת איתה תוך כדי שמחזיקה את הקטנה.
עדיין זה לא עוזר. קשה לי מאוד לא להגיב כשהיא בוכה וצורחת "אמא אמא" ולתת לאבא להתמודד עם זה לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת, אבל... - תגובה
ד``ר אורה רבר13/02/2012שלום לך אפרת היקרה
כול הכבוד, מדבריך עולה שאת מודעת לצורך של ביתך הבכורה להיות איתה לבד ואת עושה זאת בקביעות אחת לשבוע לפחות. אשריך שיש לך או/ו לאישך הורים שמסיעים בגידול הבנות.
אם כך אנו אכן בעיניני חנוך לגבולות, כלומר: כאשר אבא מגיע והיא צורחת אימא אימא אמרי משהו כמו: "אבא הגיע הוא מאוד התגעגע אליך, עכשיו אתם מבלים יחד" מיד אחר כך פני לעיסוקיך, אל תגיבי לבכי שלה, הילדה נמצאת בידים טובות ואוהבות אפשרי לאבא להסתדר עם הילדה ללא כול התערבות מצידך
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטולים בת שנה ו9 חודשיםאביטל11/02/2012
שלום רב,
ביתי בת שנה ו9 חודשים והתחלנו בתהליך הגמילה לפני שבוע וחצי, היא לא הסכימה בשום אופן,לעשות צרכים בסיר והיית מתאפקת שעות(3 שעות עד שאין ברירה והיתה עושה בתחתונים). קנינו אסלון לילדים, והיא עושה באסלה כרגע רק פיפי ומבקשת לסירוגין ללכת לשירותים(כמובן שלפעמים היא מפספסת, ולפעמים אני מושיבה אותה על האסלה ואומרת עכשיו עושים פיפי וברוב המקרים זה אכן קורה).
הבעיה מתחילה בעשית הקקי, גם כאן לסירוגין היא מבקשת, אבל בשום אופן היא לא מוכנה לעשות באסלון, אלא רק בתחתונים.
האם להפסיק את הגמילה או להמשיך, לא ממש יודעת מה לעשות ואני מאוד מפחדת ליצור אצלה התנגדות כל שהיא שתוביל להתאפקות מקקי.
רציתי להוסיף כי לפני הגמילה, כשהיית עושה צרכים בטיטול, היא היתה מתיישבת על הסיר ואומרת שהיא עושה את הצרכים.
תודה מראש,
אביטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אביטל11/02/2012היא גם עשתה בתחילה הגמילה פעמיים פיפי בסיר ומאז החלה ההתאפקות, מה שהוביל אותנו לאסלון לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מטיטולים בת שנה ו9 חודשים - תגובה
אני הייתי מפסיקה את תהליך הגמילה. הילדה עדיין מאוד צעירה ואין צורך ללחוץ עליה. אם היא מבקשת ללכת לשבת על האסלה, הורידו את החיתול והושיבו אותה שם, אם לא שתעשה בחיתול ,ללא כול מילה מצדכם. מחליפים וממשיכים כהרגלכם ללא שום מילות ביקורת או חבל.
יחד עם זאת אל תאפשרו לה "לטרטר אתכם" אם ביקשה ולא עשתה תוך חמש שש דקות החזירו את החיתול ואל תושיבו אותה לפחות במרווחים של מחצית השעה. על מנת שלא תהפוך את תהליך הגמילה לאמצעי למשיכת תשומת לב ההורים.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ כשיש עוד אח בביתשפי חיה11/02/2012
שלום רב,
בני בן ה3 וחצי מנסה בכל הזדמנות לקחת מוצץ בעיקר אם זה בבכי או אם זה בזמן שצריך לעלות לישון..לפעמים גם סתם שם מוצץ בפה וניגש אליי....יש לו אח בן שנתיים וחצי כאשר זה מהווה בעיה של גמילה. איך ומה לעשות כדי שזה יהיה נכון להוציא את המוצץ מחייו??...הילד שלנו בן השנתיים וחצי לוקח מוצץ רק כאשר הולך לישון הוא עדיין לא בשל להיגמל ממוצץ לגמריי. מה לעשות? תודה רבה, שפי-חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ כשיש עוד אח בבית - תגובה
הגבילי את השימוש במוצץ של שני הילדים רק למיטה. אין סיבה להשתמש במוצץ בגיל של שני הילדים, בכול הזדמנות אחרת. השימוש במוצץ בשעות הערות יותר מזיק ממועיל. הוא מקשה על הדיבור ולא בריא לשיני הילד
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות שינהדניאל10/02/2012
שלום,
בני בן 7 וחצי חודשים נמצא בגן מגיל 5 חודשים,
מתעורר בסביבות רבע ל6 בבוקר והולך לישון ב8-8וחצי ,במשך היום ישן בבוקר בגן אחרי ארוחת בוקר ,מסיים את הגן בסביבות 12 וחצי מקלחת ושוב הולך לישון,
במצטבר סביבות של 4-5 שעות,
האם זה תקין?זה לא יותר מידי?
להעיר אותו?זה לא הרבה???
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות שינה - תגובה
אם הבנתי נכון ילדך ישן כארבע עשרה שעות ביממה.המקובל הוא כי בגיל חצי שנה התינוקות ישנים כמחצית מהיממה,( 12 שעות), שנת לילה ארוכה יותר ושתי תקופות שינה מרוכזות ביום. בגיל שנה תינוקות ישנים שלוש-עשרה וחצי שעות ביממה, מתוכן אחת-עשרה שעות במהלך הלילה ושתי תנומות במהלך היום.
כך ששעות השינה של בניך מתאימות לשלב ההתפתחות שלו. תקין, לא יותר מדי, לא להעיר.
ילדים זקוקים לשינה הם גדלים ומתפתחים במהלך השינה.
בהצלחה ושינה נעימה לכולכם אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות לגיל 4 חודשיםקרן08/02/2012
שלום
בנותיי בנות 4 חודשים, ובינתיים אני איתן בבית.
רציתי לדעת איזה פעילויות מומלצות לגיל זה?
בינתיים יש אוניברסיטה, שירים ברקע במשך היום ורעשנים שונים סביבן.
בימים נעימים אני יוצאת איתן לטיול בשכונה.
מה עוד ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות לגיל 4 חודשים - תגובה
טובי פלד08/02/2012שלום דורה
בגיל זה תינוקות לומדים כל הזמן מכל דבר. לא צריך אוניברסיטה זה בזבוז אנרגיה וכסף
לא צריך שום פעילות מיוחדת..מספיק שהם רואים ושומעים אותך מדברת ועושה דברים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרמפולינה
נעמה19/11/2012לי המליצו על טרמפולינה - גם בטיחותי וגם מסייע מאוד להתפתחות המוטורית של הילד. מעבר לזה, טרמפולינה למכירה מתאימה לטווח גילאים רחב והיא בהחלט לא מוצר "חד פעמי".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ושמונה חודשים כל הזמן עם אמאאמא מודאגת07/02/2012
ביתי בת שנה ושמונה חודשים, מאוד מפותחת שכלית, מדברת שתי שפות - גדלה בבית דו שפתי, בעלי הוא אבא מאוד פעיל ושותף לגידולה ו- מבצע איתה גם הוא את כל הפעולות השוטפות כוללת משחק החתלה האכלה מקלחת והרדמה. בכל יום אחר הצהריים אני אוספת אותה מהגן ומבלה איתה את אחר הצהריים במשחק שיחה, ציור שירה, ובעלי מצטרף אלי בשובו מן העבודה. בכל זאת כאשר אני איתה לבד, היא עוקבת אחרי לכל מקום ורוצה לשחק רק עם אמא, אני משתדלת להעניק לה תשומת לב מרובה אבל התחושה היא שהיא רוצה אותי תמיד לידה.לעומת זאת עם אבא שלה יותר משחררת, שאלתי היא, האם התופעה הגיונית, כיצד עלי להתנהג עימה על מנת שתפתח עצמאות גדולה יותר ותוכל לשחק כשאני בסביבתה, ולאו דווקא שאני שותפה פעילה במשחק? אני מנסה לתת לה בטחון וגם שאני יוצאת מהחדר לזמן קצר אני אומרת לה שאני הולכת על מנת לבצע פעילות זו או אחרת ושאני בבית לידה, על מנת לא להעלם לה, אבל היא עוזבת את המשחק או הפעילות שבה היתה עסוקה ורצה אחרי.
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ושמונה חודשים כל הזמן עם אמא - תגובה
ד``ר אורה רבר08/02/2012שלום לך אימא יקרה
הפעוטה מרגישה ביטחון כאשר את בסביבתה מה שמאוד מאפיין פעוטות בגיל זה ומכונה בשם "Attachment", "התקשרות".
כמה עצות
היי בסביבתה בטווח שבו היא תוכל לראות אותך, אך אל תשחקי עימה בכול זמן זה. כמובן שחשוב שתקדישי זמן לביתך, (מתוך דבריך עולה כי אתם עושים זאת).
את יכולה לומר עכשיו אימא......קוראת עיתון, רוחצת כלים, משוחחת בטלפון, מפנה את מכונת הכביסה......., מתלבשת ... ואת ילדה בוגרת יכולה לשחק ב........
כאשר את עוברת למקום שבו היא לא יכולה לראותך, אפשרי לה להיות במקום שבו תוכל לראותך כול עוד היא זקוקה לכך. היא משרה תחושת ביטחון, לאט לאט היא תלמד לחוש בטוחון גם כאשר את ממש בטווח הראיה שלה.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם באמבטיהמיקה07/02/2012
שלום,
לבן שלנו, איתי, מלאו לאחרונה שנה ושמונה חודשים.
לפני כחודש נולד לנו בן נוסף. אני מציינת עובדה זו מראש כי אני מניחה שגם היא קשורה לנושא...
בכל מקרה, איתי בד"כ אוהב לעשות אמבטיה. הוא נכנס בקלות, משחק באמבטיה וגם יוצא בלי בעיות. בד"כ בעלי הוא זה שעושה לו את האמבטיה.
בשבועיים האחרונים (אולי קצת יותר) האמבטיות הפכו להיות סיוט...
הוא מסרב להכנס, להוריד בגדים.. הוא בוכה, צועק וזועם, לא מוכן לשבת (בעלי מתעקש איתו כי הוא מפחד שהוא יחליק) וזה הופך להיות מלחמה בינו לבין אביו...
בעלי ניסה הכל... להסיח את דעתו, לשיר לו שירים, לשפוך את כל הצעצועים לתוך האמבטיה... כשזה לא עובד, הוא מנסה להיות אסרטיבי איתו ולהתעקש איתו שישב (איתי כל הזמן מנסה לצאת החוצה).
יש לי מספר שאלות לגבי כיצד כדאי לנו לנהוג -
1. האם כדאי להרפות לתקופה מסויימת (כלומר להניח לזה) ושאני אעשה לו את האמבטיות (לי הוא בד"כ לא עושה בעיות נכון לעכשיו...) או שכדאי להמשיך ולהתמיד בזה שבעלי יעשה לו את האמבטיות?
2. האם כשאיתי מתחיל לצעוק ולבכות ולנסות לצאת מהאמבטיה, להתעקש איתו שישאר באמבטיה או שכדאי פשוט להוציא אותו ולהגיד לו ברצינות משהו בסגנון "ככה לא נעים לי לעשות לך אמבטיה ולכן אתה הולך ישר לישון"
3. איך בעלי צריך להגיב אחרי שכבר נגמרה האמבטיה והוא נפרד ממנו לשינה - האם הוא צריך להראות כועס/רציני או שהוא להיפרד ממנו כרגיל כאילו כלום לא קרה
(אני פשוט דואגת שתגובה חריפה שצד בעלי תשפיע על שנת הלילה של איתי)
4. איך אני אמורה להגיב כשאני נפרדת ממנו לשינה - האם גם אני להיות רצינית כדי להראות לאיתי שאני ואבא שלו אחידים בתגובה שלנו, או להפרד ממנו לשינה כאילו שום דבר לא קרה (זאת אומרת להשאיר את זה בינו לבין אביו ולא להתערב)
בקיצור - מה הדרך הטובה ביותר להגיב????
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם באמבטיה - תגובה
ד``ר אורה רבר08/02/2012שלום לך אימא יקרה ומזל טוב
קרוב לוודאי שהקשיים שהתעוררו לאחרונה קשורים להולדת אחיו הצעיר. יחד עם זאת בנך גם נכנס לגיל המרד הראשון מה שמכונה לעיתים קרובות גם בשם "גיל שנתיים האיום" . ושני המאורעות יחד ההתפתחותי יחד עם הסביבתי החריפו את הבעיה.
אני שמחה שהרחבת את הדיון ושאלת כמה שאלות קונקרטיות אנסה להשיב עליהן:
מכוון שאני יוצאת מנקודת הנחה שבניך רוצה "קצת יותר אימא" יכול להיות פיתרון טוב שאת זאת שתעשי לו את האמבטיה ותשכיבי אותו לישון, ובשעה זו אישך יטפל ויתקשר לתינוק.
בנוגע ליתר השאלות:
אפשר לעשות אמבטיה קצרה מאוד, אפשר גם לעבור ל"טוש" מהיר אם איתי מעדיף זאת.
לעולם לא לכעוס על ילד לפני השינה. שעת ההשכבה חייבת להיות רגועה על מנת ששנת הלילה תהיה רגועה.
נסו להקדיש לאיתי זמן בשעות היום, עדיף שגם את תמצאי זמן להקדיש לו בשעות היום ללא התינוק, ואם זה לא ניתן שעת ההשכבה והאמבטיה יכולות כאמור להיות זמן מיוחד רק שלכם
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים עייפיםאמא עייפה06/02/2012
שלום,
יש לי בת מקסימה בת שנה ו5 חודשים, שעד כה היו לי מעט בעיות שינה איתה אך מודה שלא חריגות, היא הייתה מתעוררת פעם אחת בלילה, אוכלת וחוזרת לישון. בשבתות הייתה מתעוררת ב 12 בצהריים (כמו ההורים שלה) ובאמת שהייתי מאושרת!!!.
לפני 3 חודשים+ גמלנו אותה מאוכל בלילה מה שגם הלך מצויין, היא הייתה הולכת לישון כשהיא ערה ונרדמת לבד. אך הבעיה התחילה בלילה היא הייתה מתעוררת עצבנית, היסטרית, בועטת, צורחת, נושכת את עצמה ושום דבר לא היה מרגיע אותה (פעם זה היה השלב שבו היינו מכינים לה בקבוק, היא הייתה נרגעת וחוזרת לישון)
היום היא מתעוררת בין 3-4 פעמים אם לא יותר! והרבה מהפעמים זה למוצץ וחוזרת לישון וההרגל של לקום בהיסטריה עדיין קיים וגם בתדירות גבוהה.
אנחנו מוצאים את עצמינו מותשים בלילות! היא פשוט ילדה אחרת! בעלי טוען שהיא ילדה עצבנית ועקשנית, אבל אני לא חושבת כך, אני ממש לא חושבת שהיא עצבנית ועקשנית כי אחרת זה היה מלווה אותה בהרבה תחומים ולא רק בשינה.
וכשאנחנו משכיבים אותה לישון ב 7 היא נרדמת ללא בכי, כך שאין משהו בחדר או בהרגלים שלה שמטריד אותה.
זה גורם להרבה ויכוחים ביני לבין בעלי ולרוב מתסכול! קשה לי ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה, אני משתדלת להיות מאוד חזקה במיוחד מול הבת שלי.. אבל אני באמת לא יודעת מה לעשות???
אשמח לתשובה מהירה... תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים עייפים - תגובה
ד``ר אורה רבר07/02/2012שלום לך אימא מותשת
אכן קשה מאוד לקום מספר פעמים בלילה לפעוטה ולתפקד היטב במהלך היום.
על מנת שאוכל לתת מענה מתאים למצב, אשמח אם תעני על מספר שאלות:
האם הפעוטה הולכת למסגרת חינוכית? גן פעוטון, מטפלת
או שהיא נמצאת בטיפול אחד ההורים במהלך היום? ואם כן כיצד אתם מעבירים איתה את היום?
האם היא ישנה ביום? ואם כן באילו שעות?
מי קם בלילה כאשר היא מתעוררת ומה אתם עושים כאשר אתם קמים?
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותיך
אמא עייפה07/02/2012קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה אני דיי מיואשת וזה מנחם לדעת שיש מישהו להתייעץ איתו.
תמר הולכת לגן מגיל 4 חודשים ויש לה סדר יום, היא הולכת לישון צהריים בשעה 12-14 כשהיא חוזרת אני משחקת איתה, היא גם עצמאית וחייכנית ממש ילדה שמחה, קוראת ספרים, אני מקריאה לה, היא מדברת איתי (בשפה שלה) אנחנו מציירות, רוקדות, רואות קצת טלוויזיה.
בלילה לרוב אני הייתי מתעוררת אליה כאשר בחודשיים האחרונים בעלי גם היה קם מכיוון והיה בחופשת מחלה, אנחנו נכנסים נותנים לה מוצץ או מים נשארים איתה כמה דק' אני מדברת איתה אומרת לה שאני כאן ואחרי זה יוצאת כאשר אני אומרת לה אני יוצאת ואחזור עוד כמה דק', בעלי עושה את אותו תהליך רק שהוא מלטף אותה, מה שלא עוזר כשהיא בקירזה.. אני מעדיפה לא לגעת בה כי גם זה מכעיס אותה וגם כי נראה לפעמים שבעלי ממש מבקש ממנה לחזור לישון ולי לעיתים זה נראה כחולשה, הוא שואל אותה מה יש לה ומבקש ממנה לישון.
בשבוע האחרון היא משתעלת ולוקחת סטרואידים שיקלו על הנשימה שלה.
היום כשהיא היתה עצבנית היא ממש נשכה את עצמה, אני לא יודעת מה לעשות, מצאתי את עצמי כמעט ובוכה מולה-מה שלא קורה, אבל בדקה ה90 תפסתי את עצמי ובשארית כוחותיי ניסיתי להרגיע אותה..
מה אנחנו יכולים עוד לעשות?
לפעמים נראה לי כי אולי בתקופה האחרונה אנחנו הרגלנו אותה מבלי לשים לה שאנחנו נכנסים בכל פעם שהיא מצייצת, כי לפני זה היא לא הייתה מתעוררת כ"כ הרבה.
אם היא בוכה מתוך שינה ואנחנו לא ישר מגיעים היא כבר נהיית ממש עצבנית ואז אין סיכוי להרדים אותה.. מה גם שמוזר להגיד שלא נעים לי גם מהשכנים?..
אני מותשת.. ועכשיו שאנחנו חושבים על עוד ילד אני ממש נלחצת כי אני מוצאת את עצמי עייפה כ"כ..
אשמח לתשובתך המהירה..
ושוב תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותיך - תגובה
ד``ר אורה רבר08/02/2012שלום לך אימא יקרה
קודם כול תודה על התשובות המפורטות שמסיעות מאוד להבין את המצב.
ראשית מחלות: מתוך דבריך עולה כי גם אישך וגם ביתך חלו בתקופה זו. גם ילדים צעירים וגם מבוגרים מתקשים להתמודד עם מחלה בשעות הלילה, בעיקר אם היא מלווה בקשיי נשימה הגורמים להתעוררויות רבות. ביתך לא ממש מבינה מה עובר עליה היא מתעוררת בשל אף סתום או שיעול ומתקשה להירדם, ואז הופכת לעצבנית, מה שבא לידי ביטוי גם בנשיכות ובצרחות.
לגבי אישך אני מקווה כי גם הוא חלה באחת ממחלות החורף הלא נעימות החולפות מעצמן.
אז מה עושים?
כול עוד הפעוטה משתעלת/מנוזלת אל תתייחסו לשינה שלה כ"בעיית שינה", אלא כקושי הנובע מהמחלה. ולכן כאשר היא בוכה גשו אליה ללא דיבורים מיותרים. אפשר לזמזם שיר ערש, לומר משפט אחד מרגיע כמו: "אימא/אבא פה חזרי לישון מתוקה". בקול מאוד רגוע ושקט. אחר כך הישארו עימה עד שתירדם. העמידו בחדרה כיסא/כורסא/מיטה על מנת שתוכלו לשבת לידיה מכוסים ורגועים. התייעצו עם הרופא בנוגע למכשיר אדים, שלעיתים קרובות מקל מאוד על הנשימה.
הכי חשוב שתשדרו רוגע, ומיד לאחר ההשכבה החוזרת במיטה, (שתעשה בעדינות, ברוגע, אפשר להוסיף נשיקה ומספר ליטופים קלים, אם הם נעימים לילדתכם), בהמשך הימנעו ממגע גופני ומקשר עין.
על פי התיאור שלך באמת עושה רושם שיש לכם ילדה רגועה, מפותחת יפה ושמחה, וקשיי השינה נובעים מהמחלה.
בהצלחה ובאיחולי שינה רגועה אורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורים עייפים - תגובה
טובי פלד08/02/2012אמא עייפה שלום
את ובעלך לא אשמים . הכניסו לכם בראש את עניין הרגלי השינה כדבר קדוש וכאילו תלוי בהורים.
אצל הבת שלך הפרעת השינה נובעת משינוי הרגלי התזונה.מערכת העיכול אינה סדירה ,אין בה את כל המרכיבים כמו חידקים טובים שעושים את העיכול יעיל.
לדעתי אתם צריכים להבין שהפתרון לשינה טובה במקרה שלכם תלוי בתזונה נכונה או במוכנות של הגוף לעיכול המזון שאתם נותנים לה.אין טוב יותר מאשר חלב אם.
הבת שלכם סובלת בלילות מבעיות עיכול ושום הרגלי שינה לא יועילו.
הטעות היא תרבותית כללית כי אנחנו מתערבים בטבע ברגל גסה.
גם הרפואה מגיעה למסקנות כאלה רק בשנים האחרונות אבל זה לא הגיע לתודעה הכללית.
אל תכעסו על הילדה שלכם ואל תענישו אותה בגלל בעיות העיכול שלה.אל תענישו גם את עצמכם במריבות ,נסו למצוא פתרון תזונתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית לפעותOlga06/02/2012
האם צריך לשים כרית לפעות בן שנתיים ו3 חודשים ואם כן אז איך לבחור כרית נכון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר07/02/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורטופדיה_ילדים' id=link]אורטופדיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנת לילהסמדר04/02/2012
שלום ותודה
הבת שלי בת חודש, יונקת בלבד
אני מנסה לעור לה ליצור איזהשהיא התחלה של הפרדה בין היום ללילה,
הרבה אור ביום, חושך בלילה, טקס שינה של הנקה - מקלחת - השכבה...
אבל השנת לילה שלה מתחילה מאוחר,
אני זוכרת מגדולה שלי שתינוקות מתחילים את שנת הלילה מוקדם סביב 7, האם אני טועה ?
השאלה שלי אם בכלל זה נכון שתינוקות מתחילים שנת לילה מוקדם ואולי אני מפספסת את השעה הזו ?
איך אפשר לעזור להם להיכנס לשנת לילה אם בכלל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנת לילה - תגובה
ד``ר אורה רבר07/02/2012שלום לך אימא יקרה ומזל טוב
התינוקת ממש קטנה, כול מה שאת עושה הוא מצוין
הרבה אור ביום חושך בלילה. בלילה כאשר היא מתעוררת האכילי והחליפי חתול ומיד החזירי למיטה ללא מילים מיותרות וללא משחק.
לאט לאט התינוקת תתרגל להבדיל בין יום ללילה.
חשוב לזכור כי כול ילד נולד עם טמפרמנט ומאפייני אישיות שונים כך שמה שהיה נכון לביתך הבכורה לאו דווקא מתאים לצעירה
הרבה סבלנות ורוגע יעשו את העבודה
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושין ביחסים טראנסאטלנטיםרונה02/02/2012
שלום רב,
שמי רונה ואני בתהליך פרידה מבעלי אחרי 5 שנות נישואין.
יש לנו ילד בן 3 וחצי והוא נולד בארץ וחי פה עד גיל 3
בגיל 3 עברנו לגור באנגליה מאחר ולאביו היו קשיי קליטה בארץ.
כל התקופה הזו היו כל הזמן ריבים וקונפליקטים ביננו,ולאחר לחץ מסיבי מצידו עברנו לגור
באנגליה.
לא אני ולא בני הסתגלנו לחיים שם וחזרנו לארץ כעבור 5 חדשים.
כעט בני חזר לגן שהיה בו והוא ממש מאושר(להבדיל מהגן באנגליה שהיה לו קשה כל 4 חדשים),כרגע האבא נשאר באנגליה ואנחנו בהליך גירושין.מה שמוזר הוא שהילד לא מזכיר את אביו ולו לשנייה,אנחנו כבר חודש פה והוא אפילו לא אומר שמתגעגע אליו.
שאלתי היא :האם זה נורמאלי שהילד לא מזכיר את האבא?איך מתמודדים עם גירושין כאלה,מאחר שאחרי שניתגרש בני יראה את אביו רק מספר פעמים בשנה?
איך להסביר לילד על הפרידה?
תודה רבה
רונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושין ביחסים טראנסאטלנטים - תגובה
טובי פלד03/02/2012שלום רונה
היחסים עם האב יהיו פונקציה של ההתייחסות אליו מצד האב. אני מציע לך לא להתערב רק לעודד את היחסים ביניהם.לא להסית נגד האב לא להגיד עליו מילים רעות ולא לריב עם האב הנוכחות הילד.
את גם לא צריכה להזכיר את האב יותר מדי. וכשאת מדברת עליו רק בצורה חיובית.
ילדים מעדיפים בית שקט עם הורה אחד על בית מלא מתחים עם שני הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוטה בת שנתייםאור29/01/2012
שלום,
ילדתי בת שנתיים וחודשיים ולאחרונה היא "בשובבות" תופסת לי בחוזקה את הלחי, השיער ולפעמים מנסה להרביץ לי.
כל הזמן הסברתי לה שאסור ולא נעים אך היא ממשיכה לעשות זאת.
החלטתי להחזיק לה את הידיים בזמן שאני מסרקת אותה או עושה דבר מה אחר והסברתי לה שזה בגלל שהיא עושה דברים לא נעימים לאמא.
ההתנהגות הלא נעימה פחתה אבל אני מרגישה שזה לא הדרך הנכונה, להשתמש בכוח מול כוח. מה ניתן לעשות אחרת?
בתודה ראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוטה בת שנתיים - תגובה
ד``ר אורה רבר30/01/2012שלום לך אימא יקרה
אכן יש להפסיק את ההתנהגות ה"שובבה" בפיך והתוקפנית בשפה המקצועית.
כיצד עושים זאת?
בשלב הראשון אל תסתפקי בלא נעים אמרי במפורש אסור להרביץ, או אימא לא מרשה להרביץ- אסור/אימא לא מרשה למשוך בשיער, לצבוט בלחי, בכול פעם על פי הפעולה של הילדה.
בשלב הבא כאשר היא בכול זאת מנסה למשוך בשיער נסי לעצור את היד עוד לפני שהיא מושכת או צובטת- וחזרי על האמירה בתקיפות אך לא בתוקפנות.
יחד עם זאת השתדלי להעניק לה הרבה חום ואהבה בשעת משחק משותף, שוחחי עימה הקדישי לה תשומת לב חיובית במהלך השהות המשותפת שלכם. עודדי אותה כאשר היא עושה מעשים בכיוון הנכון לטעמך.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ושמונהעדי28/01/2012
שלום ביתי לא במסגרת רציתי לדעת האם תיפגע מזה מבחינת התפתחות תקשורת וכו...
מה אוכל לעשות איתה בבית כדי שתלמד ולא יהיה חיסרון מה עושים בגן בגיל זה
זאת ילדה ראשונה ..
יש לציין שהיא עדיין לא מדברת היא אומרת כמה מילים ומבינה הכל האם זה בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ושמונה - תגובה
טובי פלד29/01/2012שלום עדי
אם את מדברת אתה ומשחקת אתה כמה שעות ביום , התפתחותה לא תיפגע.
יכול להיות שמיומנויות חברתיות יפגעו , לא בטוח,זה תלוי במבנה הגנטי ולאיזה חברה היא חשופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירנותעמית25/01/2012
שלום.
בתי בת 3 חודשים {מחר!} ויש לי שתי שאלות:
1. במהלך היום היא בקושי ישנה.. חצי שעה פה ושם ונדיר שעובר את שעה .בלילה אין בעיה ,משעות הערב המאוחרות{21-22}היא ישנה עד 5 בבוקר, אוכלת ב12 וב5 וחוזרת לישון עד 8 {בדר"כ} ושוב חוזרת לישון שעתיים.האם זה תקין שהיא בקושי ישנה במהלך היום ? או שאת השינה היא פשוט מרכזת בלילה? האם אני צריכה לשנות משהו או ליזרום איתה? היא רגועה כשהיא ערה רוב הזמן.
2. באיזה גיל כדאי להתחיל הרגלי שינה, ז"א מקלחת אוכל והשכבה במיטה בחושך וכו? כשניסיתי להתחיל עם זה לפני שבועיים התייעצתי בפורום זה ונאמר לי שמוקדם.
אז מתי ממולץ??
תודה רבה.
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עירנות - תגובה
טובי פלד29/01/2012שלום עמית .
ביתך בסדר גמור , הרגלי השינה שלה מתאימים לה.
לגבי הרגלי שינה בעתיד . אל תלחיצי את עצמך תני לה בקצב שלה . כשרואים סימני עייפות, הולכים לישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)