פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת מקוררת.
    יעל
    09/01/2012

שלום.
    בתי בת חודשיים ושבועיים ויש לה נזלת {שקופה} וקצת שיעול.
    שמתי לה בחדר מכשיר אדים קרים כשהיא ישנה ועושה רושם שזה עוזר לשיעול אבל לא ממש לנזלת.
    מה אפשר לעשות?
    מי מלח? איך עושים? פשוט שמים בכוס מיים ומלח ועם צימרון או שצריך לקנות משהו מיוחד ?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת מקוררת.

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    10/01/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל,

צליל
    16/01/2012

יתכן שתצטרכי לעשות לה אנילציה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרש גילאים בגן
    לנדה
    05/01/2012

שלום,
    בני בן 1.5 נמצא בגן שבו טווח הגילאים הוא בין שנתיים לשלוש, בתחילה חשבתי שיועיל לו הפרש הגילאים הללו - וכך התרשמתי ממנו בחודשים הראשונים - אך לאחרונה אני מגלה כי הוא עצבני יש לו התפרציות זעם ,במשחק עם חברים עומד מהצד ולא פועל כשלוקחים לו דברים אלא רק בוכה ונצמד אלי, ( לפני שנכנס לגן היה לוחמני ולא ויתר על שלו), מתעורר מן השינה בצרחות ובבכי, (מזכיר שמות של ילדים מהגן תוך כדי שינה) , אני די כבולה לגן ובחרתי את הגן הנ"ל כיוון שהוא קרוב לבית הסבא שמוציא אותו כל יום ושומר עליו עד שאני חוזרת מהעבודה ואין לי סידור אחר.אני חייבת לציין שהוא ילד מפותח לגילו גם מבחינה מוטורית וגם מילולית. מדבר ומספר (מי הרביץ, מה אכל במה שיחק.
    האם הפרש הגילאים יכול להזיק לו? ואיך אני יכולה לעזור לו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרש גילאים בגן

הוספת תגובה

• הפרש גילאים בגן - תגובה

טובי פלד
    05/01/2012

שלום לנדה
    במדה ולא יצליח בכלל לשחק עם ילדים אחרים ,יפגע בטחונו העצמי.אולם אם ימצא חבר אחד לשחק אתו זה יהיה בסדר. בהמשך כשיחבר לילדים בגילו יחזור אליו הבטחון העצמי.עודדי אותו לשחק עם ילדים ברמה שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יותר מידי שינויים לביתי
    ליה
    04/01/2012

שלום לכולם,

יש לי בת שהיא כיום בת שנה וארבע ואני בתחילת הריון שני. תאריך הלידה הצפוי הוא בסוף אוגוסט וזה בדיוק הזמן שבו אנחנו אמורים לעבור לדירה חדשה, בעיר אחרת. בנוסף בתחילת ספטמבר ביתי תהיה בת שנתיים ותצטרך להתחיל גן חדש (גם אם נאריך את זמן השכירות ולא נעבור עדין). אני מאוד חוששת שזה יותר מידי שינויים, גם אח/ות חדשים גם מעבר בית ובמיוחד מעבר גן שדרוש לכך הרבה מאמץ נפשי של הסתגלות. מה אני יכולה לעשות? חוץ מלדחות את המעבר דירה, אני לא יכולה לדחות את הלידה או את מעבר הגן החדש.

תודה לכל מי שיכול לעזור ולייעץ.. (ממש דואגת)..

לקביעת תור
    סגירה
    יותר מידי שינויים לביתי

הוספת תגובה

• יותר מידי שינויים לביתי - תגובה

ד``ר אורה רבר
    05/01/2012

שלום לך אימא מודאגת
    אומנם הרבה מעברים שברגע זה כבר מאוחר מדי להציע לך לדחות חלק מהם.
    אז מה עושי
    בדקי האם יש אפשרות שילדתך תתחיל את הגן החדש לאחר פסח או בחודש יולי/אוגוסט, שניהם לפני הלידה, ובדרך זו תצליחי לרווח את המעברים.
    בדקי האם יש אפשרות להכיר ולפגוש לפחות פעם בשבוע, רצוי יותר, לפחות שני ילדים מהגן החדש, על מנת שכאשר תתחיל את הגן בפועל לפחות יהיו שם פרצופים מוכרים.
    • כאשר תתחיל את הגן רצוי שאת זו שתהיי לה זמינה, ומישהו אחר יטפל בתינוק לפחות כאשר ביתך שתהפוך לבכורה תשהה בבית. בשעות האחרות את יכולה להקדיש לתינוק החדש ולמנוחה לאחר הלידה.
    • ללא ספק את צריכה לגייס כול עזרה אפשרית על מנת שהמעברים שעומדים לעברו על כול בני המשפחה יהיו יותר פשוטים.
    בהצלחה ושיהיה בשעה טובה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    סמדר
    02/01/2012

שלום ותודה מראש...

הבת שלי בת 2.5, לא גמולה, עד היום הייתה עסוקה רק במשחק של "אני רוצה לשירותים, הולכת לסיר, יושבת אך לא עושה כלום", אנחנו זרמנו עם המשחק ולא עשינו מזה עניין, לא נושא שדובר בבית וכו'. מאוד עודדנו אותה כילדה בוגרת ועצמאית בתחומים אחרים.
    כעת היא מבקשת לעיתים לעשות פיפי בסיר, הולכת לסיר, אכן עושה ואף שופכת לאסלה את הפיפי. אנחנו מעודדים ! אך שוב, לא דוחפים שכל תעשה תמיד. יש פעמים שהיא עושה בטיטול ויש פעמים שהיא מבקשת.
    העניין הוא שאני ממש ימים לפני לידה... כך שאני לא בטוחה שתהליך זה מתאים כעת...
    ומצד שני אני לא רוצה "לפספס" את המועד בו היא מוכנה לגמילה ולהעביר לה מסר כפול
    מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    02/01/2012

שלום לך אימא יקרה
    בנוגע לגמילה-אם הילדה יוזמת את ההליכה לשרותים, אל תעכבו, לכו איתה, כאשר מבקשת שתפו פעולה, עודדו כאשר מצליחה, כאשר עושה בחתול החליפו כהרגלכם.
    התיחסו לנושא בטבעיות כפי שאתם עושים עד היום
    שיהיה בשעה טובה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכימ עז
    ורדה
    31/12/2011

שלום.אני אמא לתינוקת בת חצי שנה.מאז שנולדה ועד עכשיו בוכה 18 שעות ביממה.בחודש האחרון צורחת כל זמן
    היא סובלת מרפלוקס ומקבלת אנפמיל וזנטק.בתקופה האחרונה כבר אינה פולטת.מושיבים אותה בסל קל שעה אחרי האוכל.נותנים לה גם גרפווטר.עד לפני חודש נתנו לה סימיקול
    הבעיה שבזמן האחרון היא רק צורחת.מה שמרגיע אותה זה שלוקחים אותה לידיים ועומדים ומתהלכים.אם לשניה אני אשב
    הצרחות מתחילות ויכולות להתמשך שעות.כמובן שאין בעיה של אוכל או חיתול רטוב
    אני ממש אובדת עצות.האם יתכן שזה עיניין של פינוק ותשומת לב או שסובלת ממשהו.הרופאים בקופח אומרים שזה סוג של
    תינוקות צעקנים ורגישים.לישון ישנה טוב אוכלת טוב עולה במשקל
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בכימ עז

הוספת תגובה

• בכימ עז - תגובה

טובי פלד
    02/01/2012

שלום ורדה
    ההחזקה על הידיים מפחיתה את הלחץ שמרגיש התינוק זה טוב לו ועוזר לו מאד במצב בו הוא נמצא.
    במקרה שלך זה לא פינוק כי היא סובלת באמת.
    כמה שאת יכולה בהחלפות עם אנשים נוספים תחזיקו אותה על הידיים ותגעו בה.
    עד שמצבה הרפואי ישתנה.
    כמובן בהתאם ליכולתכם ולאפשרותכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי
    שירי.א
    28/12/2011

שלום רב בתקופה האחרונה (חודש וחצי לערך) הבן שלי מתעורר משינה בצורה של בכי גם באמצע הלילה מתעורר בצרחות ושום דבר לא מרגיע אותו, הוא פשוט נכנס למצב של היסטריה ושום דבר לא מצליח להרגיע אותו ולאחרונה כך הוא מתעורר גם משנת צהריים ובוקר. בעבר היה מתעורר עם חיוך היום אין מצב שהוא לא מתעורר בהיסטריית בכי, מה יכול לגרום לכך?

דבר שני יש לו כל מיני התפרצויות זעם לדוגמא: בד"כ אני קמה בבוקר לפני הבן שלי ואז אני מכינה לו את השוקו וכשהוא קם הוא כבר מוכן, אתמול הבן שלי קם איתי ולכן לקח זמן עד שהשוקו היה מוכן, הוא התחיל לבכות להשתולל ולצרוח , בעלי ניסה להרגיע ולהסביר לו שאני מכינה לו את השוקו אבל הוא לא הקשיב והתחיל לרוץ בבית, כשהבאתי לו את השוקו הוא העיף אותו בעצבים ורצה לתת לי מכה למרות שהייתי מאוד עדינה איתו ודיברתי אליו יפה והסברתי שעכשיו השוקו מוכן בשבילו.. רק אחרי 10 דק' הסיצנה הסתיימה הוא נרגע ושתה את השוקו וזה ככה עם כל דבר שהוא ממש רוצה ולא מקבל באותו הרגע הוא משתטח, צורח יכול לתת מכה ולנסות לנשוך ולא נרגע במשך המון זמן.
    מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי - תגובה

טובי פלד
    28/12/2011

שלום רב שירי
    הבן שלך גדל וחלק מהסינפסות במוח מתקשרות אחת עם השניה ונוצרים קשרים חדשים. תכונות חדשות מתחילות לבוא לידי ביטוי.
    בלילה יש לו יותר מחשבו ויותר חרדות ולכן הוא מתעורר בסיוטים וצרחות.
    הוא נעשה גם יותר אימפולסיבי ופחות סבלני.כל זה חלק מהגדילה .עלייך להיות חזקה וברורה . לדבר בשקט ,אך בתקיפות, לא לרוץ אחריו . אם הוא שופך את האוכל או השתייה לא לתת לו משהו אחר במקום. אםת תהיי חזקה ההתנהגותהזאתתיעלם במהירות.אם תמשיכי וותר היא תיתחזק ואת תיחלשי וילדך יגדללהיות ילד מפונק וחלש.
    בהצלחה טובי פלד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה רק על הידיים,

צליל
    29/12/2011

צהריים טובים, בני בן השנה ושמונה חודשים בשבועיים האחרונים, לא ישב בעגלה, וגם לא מעוניין ללכת ברגל, רק על היד, מנסה בכל כוחי וזה לא עוזר הוא נכנס לבכי היסטרי עד שאני נכנעת ולוקחת אותו על הידיים היום בבוקר שמתי אותו בעגלה עד לגן והוא בכה ממש שכאב לי הלב אך לא וויתרתי, המצב לא יכול להימשך כך לכל מקום שאני הולכת איתו הוא נעמד בעגלה ואז אני צריכה לסחוב אותו על היד, ואני מדברת איתו אומרת לו בא נלך יד ביד אז הוא נשכב על הריצפה, היום בגן הוא ממש בכה שעזבתי אותו והוא מגיל חמישה חודשים בגן הזה, (איך שנעלתי לו נעליים נצמד ורצה שאחזיק אותו על היד) הוא התקרר די חזק לפני שבועיים והיה איתי שבוע, אבל עבר כבר שבוע והוא בגן ואומרים שהוא ילד טוב,גם שמחליפים לו ושאוכל, בבית הכל הפוך, אני צריכה לרדוף אחריו עם האוכל, להחליף לו טיטול זה סיוט, ,שכחתי לציין שיש מצבים שאני קמה יותר מ10פעמים בלילה מבכי, ואז אני שמה אותו במיטה שלנו והוא נרגע ונרדם ואז אני משכיבה אותו במיטה שלו וישר מתעורר, אנא עיזרו לי בבקשה,יש לי ילד אחד לא יודעת איך להתנהג, שלא יהיה השלכות לגבי העתיד,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה רק על הידיים, - תגובה

טובי פלד
    29/12/2011

שלום צליל
    לילד שלך יש רק אמא אחת ואת זאת שחייבת להעמיד לו גבולות . מישהי אחרת לא תעשהזאת במקומך.
    אם תמשיכי לוותר לו ולקחת אותו על הידיים. זה לא יגמר ויגלוש גם להתנהגויות אחרות.
    אל תפחדי מהבכי שלו. אל תקחי אותו על הידיים כשאת לא יכולה . גם אם יבכה שעות.
    לא יהיו לכך השלכות שליליות בהמשך. זו חובתך כאמא לגדל ילד עצמאי וחזק ולא אדם חלש שזקוק לעזרת אחרים גם כשהוא יכול לעשות זאת בעצמו.אל תצעקי עליו כשהוא בוכה אל תענישי אותו ואל תדברי אליו ברכות או בתחנונים . דברי בצורה אסרטיבית וברורה.פעם פעמייים לא יותר. תעמדי על ידו ותשתקי.אל תחייכי אפילו.
    לגבי האוכל . אל תרדפי אחריו ואל תתחנניי שיאכל. בהמשך הוא יוכל. כמו שהוא אוכל בגן.
    אני מציע לך לעבור איזה שהיא הכשרה בנושא אססרטיביות והורות נכונה.
    לטובתך ולטובת ילדייך.
    בהצלחה למען ילדים עצאים וחזקים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עושה דווקא,

צליל
    29/12/2011

תודה רבה לך שעזרת לי אני אנסה ליישם זאת, השאלה השניה היא ככה כאמור בני בן השנה ושמונה חודשים, בגיל הזה כמובן הם סקרנים מטבעם, פותח סוגר דלת ארון, אני אומרת לא, עושה דווקא, יושבת איתו על קוביות, מנסה עושה ושוב מעיף הכל, אני מכינה לו אוכל שמה אותו בכיסא או בעגלה אוכל 2דקות יוצא מסתובב בכל הבית, (אני מחתלת אותו מתפתל מבכי בצורה מוגזמת,איך אפשר לחתל?לא נותן בשום אופן,
    חשבתישאולי כואב לו באיזור הישבן או איזור הקידמי)
    יש מצבים שאני כבר צורחת ונותנת מכה חלשה על היד, אני יודעת שזה אסור אחרי זה אני בוכה ממש כי בכללי הוא ילד טוב, עם רגש ולב טוב, אני רואה, נותן נשיקה לי מהר לאבא שלו, אבל אני חסרת אונים זה הדברים שמוציאים אותי מדעתי, אני מנסה להירגע אבל זה חוזר חלילה, (בגן אומרים שהוא מקסים מקשיב, מחזיר את כל המשחקים למקום אוכל יפה, גם בבית מחזיר לפעמים משחקים אבל מה שהם מתארים זה לא אותו ילד בבית)מה אני עושה?(הוא הרבה נותן נשיקה וחיבוק מעצמו גם כשכועסים הוא מחפש את הנשיקה ומוחא כף)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עושה דווקא, - תגובה

טובי פלד
    30/12/2011

שלום צליל
    מה שאת מתארת עכשיו זה נושא אחר. הילד שלך פעיל מאד וזה בכלל לא רע . את צריכה להשגיח שלא יפגע או יפצע. חוץ מזה זה לא חשוב כל כך אם יאכל עכשיו או אחר כך או אם יחותל עכשיו או אחר כך.

תמעיט בחשיבות הדברים האלה ותתרכזי בדברים החשובים באמת שהם הבריאות הבריאות והבריאות
    זה גם לא משנה בכלל אם תשחקי איתו בקוביות. גם אם לא תשחקי הוא יתפתח יפה.
    תני לו יותר לעשות דברים שהוא אוהב ופחות תכתיבי לו מה לעשות ובמה לשחק.
    אל תשקיעי הרבהזמן בטיפוח זה חסר תועלת לטווח ארוך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נותן לחתל, בכלל

צליל
    30/12/2011

שלום דר טובי פלד, לא ממש הבנתי מה הכוונה שלא חייב לטפח את הילד זה הזמן לשבת איתו על קוביות לתת לו טוש ונייר מוטוריקה עדינה זה לא? מעבר לכך ההחתלה מה הכוונה לחתל אחכ? הוא מפוץץ בפיפי, ושאר הדברים והוא משתלול, ומלוכלך ולא נותן בכלל לחתל זה הקושי הרב שלי, תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נותן לחתל, בכלל - תגובה

טובי פלד
    30/12/2011

שלום צליל
    לגבי הטיפוח כשהכוונה היא לשבת איתו וללמד אותו כל מיני דברים. זה די מיותר זה לא מקדם את הילד הוא ילמד את זה בגן בקצב שלו כשהואייה פנוי לכך.את יכולה לשחק אתו בכל מיני דברים אולם תפחיתי את הכוונה ללמד אותו.חבל על האנרגיה. זה יתסכל אותו ואותך . הוא יגיע להישגים המתאימים לו בהמשך.
    לגבי החיתול. אתחייבת להחזיק אותו חזק ולחתל אותו כמו שצריך . אל תוותרי לו .תעשי את זה במהירות ובנחישות ולא יהיה לו זמן להתנגד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחתל, בלחץ,

צליל
    02/01/2012

שלום דר' טובי אתה עוזר והמון מהנקודת המבט שלך יש סיבה שהילד משתולל שמחלתים אותו? בגן הוא בסדר,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחתל, בלחץ, - תגובה

טובי פלד
    03/01/2012

האם בגן מחתלים אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' טובי תשובה לשאלתך,

צליל
    03/01/2012

תודה דר' טובי על העזרה, מעבר לכך ברור שמחתלים אותו הוא בגן מ8עד 4, בגן אמרו שלא עושה בעיות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק כך קורה גם אצלי...

קונצי
    04/01/2012

היי צליל,
    הילד שלי בן שנה ועשרה חודשים והתנהגותו מאוד מאוד דומה למה שאת מתארת.
    עם הזמן למדתי (כי זה כבר קורה זמן מה...) והפנמתי לעצמי עצה שקיבלתי מאמא שלי, שאמרה לי "תסגלי לעצמך חוש הומור", ומבחינתי זה בעצם אומר, שכל פעם שאני על סך התמוטטות עצבים, אני עושה סוויץ הפוך על הפוך. אז כשהילד שלי מתחיל עם הקונצים שלו בהחתלה, אני נהיית מאוד דרמטית והופכת את כל העניין להצגה. בדרך כלל אני מתחילה עוד לפני שאני מביאה אותו למשטח ההחתלה. והנה רעיון: תגידי לו שאת הולכת לחתל את הדובי. וברגע שתלכי למשטח ההחתלה הוא כבר יגיע בעצמו, ותוך כדי "שיחה" עם הדובי, תשכיבי אותו ובלי שישים לב תחתלי אותו. לפעמים תתני לו לסגור לדובי את החיתול, או לפתוח אותו ולראות אם הדובי עשה פיפי או קקי... ככה, ממש משחק.
    בכל מקרה, תנסי לעשות הכל עם חיוך ובסבלנות (ואני באמת יודעת שזה לא קל לפעמים. ובנוסף, לי יש עוד תינוק בן שבעה וחצי חודשים...).
    תחזיקי מעמד..... ובהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה טובה, ןמעניינת,

צליל
    05/01/2012

תודה רבה קונצי,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה טובה, ןמעניינת, - תגובה

טובי פלד
    05/01/2012

שלום לקונצי
    תשובה מעולה ודרך נפלאה לעשות דברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קל, אבל מנסים כל דבר...

קונצי
    06/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצלי בידיוק כך ילדתי בת שנה ושבע

or
    15/01/2012

אותם התנהגיות שאת מתארת.
    אני אימצתי את הגישה של לא להתרגש מהבכי וזה ניגמר די מהר מעצמו.
    בקשר להחתלה -פשוט עושים את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם התגובה שלי אלימה?
    אור
    28/12/2011

אם לבת שנה וחצי
    לפעמים נראה לי שהתגובה שלי גסה מידי{אלימה אולי}
    למשל הבוקר יש אזור של החוטי טלפון שאני לא מרשה לגעת כי הם מחוברים לחשמל
    היא יודעת ולפעמים בהתרסה היא תופשת את החוטים ומנפנפת בהם בהתפראות.תפשתי אותה בחוזקה והורדתי אותה לריצפה ושילחתי אותה בדחיפה קלה
    והיא כמובן נשכבה על הריצפה בבכי.
    אין לי בעיה עם הבכי כי אסור אבל חוששת שאולי התגובה של אלימה,וזאת בגלל שבאמת כעסתי מבפנים.

לקביעת תור
    סגירה
    האם התגובה שלי אלימה?

הוספת תגובה

• האם התגובה שלי אלימה? - תגובה

ד``ר אורה רבר
    28/12/2011

שלום לך אימא יקרה
    טוב שאת פונה למדור, כאשר את מרגישה שאולי התגובה שלך "גסה מדי" .
    עלינו ההורים לדעת לבלום את כעסנו ולא להוציא אותו על הילדים שלנו. אנחנו רוצים גם לחנך בדרך זו את הילדים שלנו: מותר לכעוס אך אסור לבטא את הכעס בהתנהגות אלימה. צריך למצוא דרכים אחרות להוציא כעס כמו שיחה, וביטויים יצירתיים.
    אז מה עושים?
    מנסים עד כמה שניתן להפחית את אזורי הסכנה בבית, מצאי פתרון לחוטי החשמל, חוטים שניתן לנפנף בהם מאוד מסוכנים, בעיקר בשל החשש לנפילה. נסי לתלות אותם על וו ולהחביא מאחורי ארונית, או כול פתרון יצירתי אחר שתמצאי. בית שבו גדלים ילדים צריך להיות מותאם להם ויש למנוע מראש כול דבר העלול לפגוע בהם. אי אפשר לצפות שהילדים יזהרו בכול פעם.
    ברור שהילדה עושה "דווקא" היא יודעת שאת לא מרשה והיא מוצאת דרך "להרגיז" אותך ואת נענית להתנהגות שלה בכעס רב ובאלימות.
    כאשר הבית יהיה מותאם לביטחונה של הילדה יהיו פחות איסורים מיותרים, ולא תצאי מכליך כאשר את באמת דואגת לשלום הילדה שלך.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי לא אוכלת
    אור
    28/12/2011

בת שנה וחצי...אוהבת בעיקר בקבוק..בארוחות לאחרונה יושבת בכיסא האוכל לא יותר משלוש דקות. אוכלת שני ביסים ואז מתחילה להעיף את האוכל לזרוק על הריצפה להפוך את הצלחת וכו.. אני לוקחת את המגש ויותר היא לא מוכנה לשום המשך לארוחה.
    זה קורה בכול ארוחה כך,שחיה על נישנושים ובקבוק.
    מה עושים האם יש מקום לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחצי לא אוכלת

הוספת תגובה

• לא אוכלת - תגובה

ד``ר אורה רבר
    28/12/2011

שלום לך אימא יקרה
    הרגלי אכילה מפתחים מהגיל הרך ולכן חשוב שהילדה תתרגל לאכול מכול אבות המזון, ולאכול כמו שאוכלים "גדולים" כלומר לא בקבוק.
    בגיל שנה וחצי לא צריך לתת בקבוק, את יכולה להתייעץ עם רופא הילדים/טיפת חלב ונהגי על פי עצתם, בכול מקרה על תעברי על הכמות של בקבוקים ביום. אל תוותרי ואל תציעי בקבוק אם היא לא אוכלת את ארוחותיה האחרות, לאט אט היא תתרגל, תני לה את הזמן הנדרש.
    ביתר הארוחות פעלי על פי ההנחיות הבאות:
    אפשרי לה לאכול לבד. הניחי בכול פעם כמות ממש זעירה בצלחה. ורק לאחר שתסיים את הכמות מלאי שוב את הצלחת בכמות זעירה, אל תסירי את עינך ממנה בזמן הארוחה. כאשר היא מתחילה "לשחק" עם האוכל. אמרי: " אם תמשיכי לשחק באוכל במקום לאכול, אני מבינה שאת שבעה ואוריד את הצלחת מהשולחן". אם היא ממשיכה במשחק הורידי את הצלחת ללא כעס ללא שום הערה נוספת, אל תחזירי את הצלחת גם אם תבכה. אם את חושבת שהיא עדיין רעבה, אל תתני שום אוכל לפחות בטווח של מחצית השעה. אחר כך הגישי שוב צלחת עם כמות זעירה של אוכל וחוזר חלילה.
    חשוב שתקפידי לתת לביתך אוכל שהיא אוהבת, אין הכוונה לממתקים אלא אפשרי לה לאכול מה שאהוב עליה יותר מתוך אותה קבוצת מזון: למשל קציצות מטוגנות, קציצות במיץ עגבניות, רוטב בלונז', שניצל, שוקיים ...... אם הילדה לא אוהבת לגוון אפשר להגיש את אותו סוג אוכל מאותה קבוצת מזון ימים רבים.כמובן שיש לתת את כול קבוצות המזון : חלבונים, פחממות, שומן, ירקות ופרות .
    בכול מקרה את תציעי "נישנושים". הם מיותרים לחלוטין מכילים הרבה שומן סוכר/ומלח שכולם מזיקים לבריאות. הרגילי את ילדתך ל"נשנש" פרות בין הארוחות- אפשרי לה לטייל עם שקית של צימוקים/חמוציות, פלחי קלמנטינות, ועוד...
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטוס או לא לטוס ?
    נירית
    27/12/2011

הי,
    אני אמא ל-2 נסיכות הגדולה בת 4 שנים והקטנה בת 8 חודשים.
    בעלי ואני תכננו טיול עם חברים לשבוע וחצי בניו יורק שאמור להתרחש באפריל 2012.
    אנחנו ממש מחכים לרגע ומאוד זקוקים לחופש...
    כשהגדולה הייתה בת 3 עשינו טיול דומה והשארנו את הילדה אצל גיסתי עם כל האחיינים שלה והכל עבר מושלם. היא נהנתה בטרוף, אנחנו סוף סוף נזכרנו בעצם למה בחרנו לבלות את כל החיים יחד והכל היה מושלם!!!

הפעם אני מרגישה שנסחפתי אחרי בעלי לצאת לטיול ולאט לאט אני נסוגה אחורה ולא יודעת מה לעשות.
    הכרטיסים נרכשו עוד כשהילדה הייתה בת 6 חוד' והיה נדמה לי שיש עוד ים זמן עד שנעלה למטוס.

התכנון היה לגמול אותה מהנקת לילה בערך בגיל 9 חודשים ולאחר כחודש לגמול אותה מהנקת בוקר ולהשאיר רק הנקת צהריים שאותה יהיה ניתן להחליף בחלב שאוב שאשאיר בבית במקפיא לתקופה של הטיול.
    את הילדות כמובן נשאיר עם גיסתי בעלה והאחיינים ואנחנו סוף סוף נוכל לברוח לירח דבש הקצר והחשוב.

לצערי, אני ממש מתחילה לחשוש, אני מפחדת שמה אפגע בנסיכה שלי ומרגישה שאולי עשינו טעות שהסכמנו לצאת לטיול הזה...
    בעלי שותף מלא לחששות שלי אבל הוא לוקח את הדברים בקלות ממני וטוען שגם אנחנו זקוקים לחופש הזה ולא נגרום שום נזק לטווח הארוך.

אנחנו עדיין מתלבטים וכמובן שמאוד רוצים לצאת לטיול אבל יחד עם זאת מוכנים לבטל את הטיול ולשאת בעלויות הביטול בלי בעיה אם נגלה שזה לא הזמן המתאים לעזוב את הנסיכה הקטנה שלנו.

אני ממש מבקשת את המלצתכם כיצד יהיה נכון לנהוג,
    1. האם זה בסדר להפסיק הנקת לילה בגיל 9 חודשים ?
    2. האם הילדה יכולה להיפגע מהנסיעה הזו (חרדת נטישה וכו) ?
    3. האם זה בסדר לעזוב לשבועיים תינוקת בגיל שנה ?
    4. האם לבטל את הטיול, למרות שגם אנחנו צריכים את החופש שלנו ?

תודה רבה,
    נירית

לקביעת תור
    סגירה
    לטוס או לא לטוס ?

הוספת תגובה

• לטוס או לא לטוס ? - תגובה

ד``ר אורה רבר
    27/12/2011

שלום לך אימא יקרה
    אני לא אשת בשורות, הטיול יכול לחכות.
    הפעוטה קטנה מדי על מנת להשאירה ללא אף אחד מההורים.
    חרדת נטישה בכול מקרה מתחילה בגיל זה
    גמילה משד גם כך היא לא פשוטה
    מצאו אפשרויות אחרות להינות זה מזו וזו מזה, ערב אחד בשבוע שבו תצאו לבלות ללא הילדות לאחר שכבר נרדמו.
    בשלב זה תוכלו לטייל יחד עם הילדות, בכול מקרה חשוב להבין כי אי אפשר לאחוז את החבל משני הצדדים. פעוטות כול כך קטנים זקוקים להורים.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביות שינה בלילה
    natali
    27/12/2011

היי יש לי ילדה בת שנתיים וחודשיים ופתאום היא התחילה לי לשנות את הרגלי השינה שלה היא נמאת איתי בבית היא לא במסגרת מעון ץ כאשר מגיע הזמן לישון היא לא הולכת לישון לפני שעה 23:30 בלילה אפילו יותר מאוחר וביגלל שהיא גם הלכה לישון מאוחר היא קמה לי יום למחרת בשעה 10:00 עד לפני חודש היא הייתה הולכת לישון לי ב20:30 גג והייתה קמה רגיל בשעה 7:00 איך אני מחזירה אותה למצבה הקודם ומה לא בסדר איך פתאום היא החליפה לי את הסדר אני צריכה ייעוץ דחוףף

לקביעת תור
    סגירה
    ביות שינה בלילה

הוספת תגובה

• ביות שינה בלילה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    27/12/2011

שלום לך אימא יקרה
    הילדה צריכה מסגרת ברורה, גם אם היא לא נמצאת בפעוטון יש לארגן לה סדר יום קבוע.
    אם הילדה לא קמה בבוקר העירי אותה לכול המאוחר בשעה 7.30 ארוחת בוקר משחק בבית חופשי או איתך, ואחר כך צאו מהבית לפעילות מעניינת וגם כזו שתוציא ממנה אנרגיה- גן שעשועים הוא אחת האלטרנטיבות המועדפות . בגינה גם ניתן לפגוש ילדים בני גילה ולהתחיל לבנות קשרים חברתיים. בסביבות השעה 12.00 חזרי הביתה אכלו ארוחת צהרים יחד ואפשרי לה לנוח לא יותר משעה. לקראת השעה שלוש מצאו שוב תעסוקה שבה הילדה תוכל להוציא מרץ, עדיף עם ילדים נוספים בני גילה. אם יש באפשרותך רשמי אותה לחוג במתנ"ס המיועד לגילאים אלו- בדרך כלל זוהי פעילות ג'מבורי מודרכת. צאי איתה אחת ליום להליכה רגלית על פי כוחותיה. לקראת השעה 18.00 התחילי בהתארגנות לשינה- ארוחת ערב מגוונת המכילה את כול אבות המזון. אמבטיה ארוכה ונעימה, משחק רגוע משותף, סיפור. אל תאפשרי לה לראות טלוויזיה מעל שעה ביום וגם את השעה הזאת חלקי לפחות לשני חלקים. צרי אווירה רגועה והשכיבי אותה לישון במיטה שלה לקראת השעה 20.00
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגל מעצבן של הבוקר... לד"ר אורה
    דידי
    25/12/2011

שלום,
    הילד שלי בן שנה ותשעה חודשים.
    מזה זמן מה, כשהוא קם בבוקר (והוא קם בחמש בבוקר בלי קשר לשנת השינה שלו בערב, וניסינו הכל כדי לשנות, אך ללא הצלחה), מיד כשמתעורר, יורד מהמיטה (ישן במיטת נוער) ודורש להרים אותו וללכת למטבח ולמקרר. אם נענה בשלילה מתחיל לבכות עד שנענים לו, וזה עלול לארוך גם 20 דקות ויותר. ניסינו לדבר אליו ולהסביר לו שבשעה זו לא אוכלים כי עדיין מוקדם, וניסינו גם להסית את תשומת ליבו לנושאים אחר אך כלום לא עוזר, הוא בשלו.
    הדרישה שלו בבוקר היא ליוגורט ומוכן לאכול אך ורק בישיבה על הספה, כשאחד מאיתנו ההורים מחזיק את הגביע והוא אוכל לבד עם הכפית.
    ההרגל הנוראי הזה התחיל כשהיה חולה ב"פה והטלפיים" לפני כחודשיים ובזמנו ניסינו הכל כדי שיכניס משהו לפה. בינתיים החלים (ב"ה) וההרגל הנוראי והמעצבן הזה נשאר.
    מה לעשות????????? בעלי ואני ממש מיואשים מהבכי המיותר הזה בבוקר, מה גם שכל פעם מתבאסים כשהוא מצליח גם להעיר את אחיו הקטן (בן שבעה חודשים).
    אודה לעצתך ומחכה בקוצר רוח....
    תודה מראש ויום טוב.

הוספת תגובה

• הרגל מעצבן של הבוקר... לד"ר אורה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    25/12/2011

שלום לך אימא יקרה
    חלק גדול מאוד מהילדים קמים בשעה מוקדמת למורת רוחם של ההורים. קרוב לוודאי שכאשר יגדל יהיה לך קשה להעירו לבית הספר, אך זה לא מה שמטריד אתכם עכשיו.
    בנוגע ל"הרגל הנוראי" אתם הקנתם אותו ואתם גם תכחידו אותו.
    אז מה עושים?
    לא נענים לדרישות ה"רודן". הוא לא "כול יכול" אתם ההורים שלו ובידכם הכוח והסמכות לחנכו על פי אמות מידה המתאימות לכם. פינוק אינו חינוך טוב ולכן עליכם להכחיד את ההרגל שאינו נובע מצורך אמיתי אלא מפינוק בלבד.
    כאשר הוא מתעורר ויוצא מהמיטה עליכם להשגיח עליו או להחזירו למיטה. אם מתאים לכם אפשר לתת לו שוקו/חלב בבקבוק או בכוס שאיתה הוא מסתדר בכוחות עצמו. לא להאכיל אותו .
    קרוב לוודאי שהדבר לא ימצא חן בעיניו, אך הוא יתרגל. הבכי יעיר את אחיו התינוק עד שהוא יבין שהוא לא מקבל את מבוקשו, זה עלול לקחת מספר ימים, אך אם תתמידו זה יפסק
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אך צריכה עזרה...

דידי
    25/12/2011

מקבלת את תשובתך. אך ניסינו..... ולא עבד.
    האם לתת לו לבכות ולהתלונן עד שיירגע? זה עלול לארוך שעה... או יותר....
    האם יש לך רעיון לאיזה משפט שאפשר להגיד לו שעשוי לעזור?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והוא שותה מבקבוק רק מים, כבר לא תמל

דידי
    25/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אך צריכה עזרה... - תגובה

ד``ר אורה רבר
    25/12/2011

שלום לך אימא יקרה
    ניסינו ולא עובד מה?
    עד שהתיאשתם?
    צריכים להתמיד בתגובה. עיקביות והתמדה הם שני עקרונות מרכזיים בחינוך ילדים. מצטערת אך אין מילות קסם וגם לא קיצורי דרך, בכול אופן אני לא מכירה
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי. הבנתי, תודה.

דידי
    26/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוףףףףףףףףף
    מיכל
    24/12/2011

שלום רב,
    בני בן 10 חודשים - תינוק מקסים ומפותח - אבל מפונק בטירוף (טעות שלי..) הוא מזה 4 חודשים ישן עימי במיטה ובעלי ואני נאלצעם להיפרד בלילה......

מדובר בהרגל מטריד ביותר שממש פוגע בנו.

אני רוצה לציין שכעת הוא עסוק בהוצאת שיניים ולכן אני מאוד רכה איתו - הוא גם בוכה הרבה ורוצה שרק אני ירים אותו על הידיים .

הוא עדיין לא במסגרת ומטופל על ידי מטפלת צמודה שהיא גם סבתא שלו

בבקשה עזרה דחוףףףףףףףף

כל עצה תתקבל בברכה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוףףףףףףףףף

הוספת תגובה

• עזרה דחוףףףףףףףףף - תגובה

טובי פלד
    24/12/2011

שלום מיכל
    לתינוק בן פחות משנה זה לא נקרא פינוק לישון במיטת ההורים..להיפך זה חיסון ובריא להמשך..החיים.
    כדי למנוע פגיעה בזוגיות שלכם אני מציע.
    1. שימו עריסה או מיטה קטנה מחוץ למיטה שלכם.ותנו לו לישון שם.
    2. הקדישו חלק מזמן המיטה לעצמכם בילד זה לא יפגע.
    3. הפינוק הוא אם הוא עושה דברים שפוגעים בו או באחרים או שאתם עושים בשבילו דברים שהוא יכול לעשות בעצמו .צריך לתת לו להתמודד כשהוא רוצה משהוא שעלול לפגוע בו או בכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שינה וסירוב להתלבש
    הילה
    23/12/2011

שלום רב,
    יש לי ילד בן 2.9,ילד חכם ורגיש.אני בהריון בחודש תשיעי ולפני כשלושה שבועות עברנו לדירה חדשה.בדירה הקודמת הילד היה ישן איתנו בחדר במיטה שלו וכעת לאחר המעבר יש לו חדר משלו.יש לי 2 שאלות:
    1.מבחינת לבוש הילד לא אוהב להתלבש וכל בוקר או כל יציאה מהבית כרוכה במסע שיכנועים שלא מצליח,בכי רב ולעיתים גם הלבשה בכוח.יש לו מכנס אחד מסויים שרק אותו הוא אוהב ללבוש ולא מוכן ללבוש שום דבר,אנחנו מסבירים לו,מגלים סבלנות רבה אך זה יכול לקחת גם שעה וחצי וכלום לא עוזר,הוא עקשן מאוד ויכול לבכות שעות ולא להיכנע-מה ניתן לעשות?
    2.מבחינת השינה בלילה,בהתחלה הייתי יושבת לידו עד שנרדם,לאט לאט אני משתדלת לקצר את זמן שהותי איתו בחדר ולהסביר לו שאני עסוקה,הבעיה היא שהוא קם באמצע הלילה מס' פעמים ובא אלינו לחדר ושוב רוצה לשאני אהיה איתו עד שירדם(יש לנו בבניין מעלית שסמוכה לחדר שלו והיא מרעישה מאוד וכל נסיעה הילד מתעורר ואומר "יש רעש" ושהוא מפחד.מה עושים?
    אני צריכה עזרה דחופה..תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית שינה וסירוב להתלבש

הוספת תגובה

• בעיית שינה וסירוב להתלבש - תגובה

ד``ר אורה רבר
    24/12/2011

שלום לך אימא יקרה
    את מתארת כמה מצבי מעבר שאינם פשוטים למבוגרים, ובוודאי לא קלים גם לפעוט בגיל כה צעיר. גם מעבר דירה וגם הצטרפות תינוק חדש למשפחה.
    האם הילד עובר שינויים נוספים? מה בנוגע לגן? חברים? וכו'
    אתייחס קודם לנושא השינה- לישון לבד בחדר, לאחר שהורגל לישון בחדר ההורים, זוהי משימה לא פשוטה. עליך לתת לילדך זמן להתרגל. כיצד מסיעים לו להתרגל- נשארים לשבת לידו עד שיירדם כמה זמן שנדרש וכמה פעמים בלילה. אל תיקחי את המשימה הזאת על עצמך בלבד שתפי אדם נוסף .
    בנוגע למעלית אם היא באמת מרעישה ומפריעה להירדמות, ואולי גם הרעש מפחיד, הייתי מנסה לבחון שוב את סידור החדרים בבית, ולבדוק אם ניתן למצוא מקום יותר שקט להעמדת מיטת הילד. או לחלופין למצוא אמצעים להקטנת הרעש של המעלית.
    בנושא ההתלבשות- מה קורה בסוף המאבק? מי מנצח?
    כמובן שלא הגיוני לאפשר לילד ללבוש מכנס אחד בלבד. הוא למד כי הנושא מטריד אתכם והוא מקבל המון תשומת לב בזכותו.
    אז מה עושים?
    מניחים בערב את הבגדים שבחר- אפשרו לו שתי אלטרנטיבות. כמובן שכאשר זוג המכנסיים האהוב עליו בכביסה מאפשרים לו בחירה בין שתי אלטרנטיבות אחרות. בבוקר מבקשים ממנו להתלבש. האם הוא יכול להתלבש לגמרי לבד בגיל זה???אם לא סייעו לו ללבוש את הבגדים שבחר אתמול בערב. אם הוא לא משתף פעולה הפעילו כוח רק במידת הנדרש על מנת להלבישו, ללא הטפת מוסר.
    אין טעם לבזבז זמן יקר על בכי מתמשך שעל פי ניסיונכם לא יוביל לשום מקום טוב.
    מה בנוגע לשיחה על הלידה הקרובה? חשוב לשוחח עימו על כך אפשר באמצעות ספרים המיועדים לכך, תנו לו אפשרות להגיב לנאמר, נהלו דו שיח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שינה וסירוב להתלבש

הילה
    24/12/2011

תודהר רבה לל אורה על העזרה,
    בנוגע לשאלותייך,הילד בגן בסדר גמור,מאוד חברותי,משתתף וכו'.אני יודעת שהשינויים האלה הם קשים עבורו,הוא מאוד רגיש ומפונק,אנחנו מדברים הרבה על התינוקת שבדרך ב"ה,הילד כל הזמן מדבר עליה גם,מנשק לי את הבטן ומספר לי שהוא כבר מחכה לה.
    אני רוצה לדעת עד מתי אצטרך לשבת לידו בהירדמות?לא כדאי כבר לנסות לחתוך את זה?
    לגבי הרעש,הילד שלי רגיש מרעשים באופן כללי,גם כאשר אני מכינה עוגה או עושה פן הוא נרתע כך,המעלית בשלבי תיקון כך שאין כרגע אופציה אחרת(הבית קטן ולא אפשרי להחליף בחדרים).
    יש לי שאלה לגבי הלבוש,אני עושה את מה שאמרת כבר שבוע וחצי והוא בוחר לעצמו את הבגדים אך בבוקר הוא מבקש את המכנס הספציפי שהוא אוהב ובוכה זמן רב למרות שמסבירים ומסבירים-מה לעשות?זה גורם לו להגיע לגן די עצוב וזה משפיע עליו,חשבתי לזרוק לגמרי את המכנס ולהמציא סיפור עליו.ותשובה אחרונה הוא לא מתלבש לבד עדיין..
    אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שינה וסירוב להתלבש - תגובה

ד``ר אורה רבר
    25/12/2011

שלום לך אימא יקרה
    מצוין שהילד השתלב יפה בגן, מעבר אחד משמעותי וחשוב עבר בשלום. טוב שמדברים הרבה על התינוקות יחד עם זאת היו ערניים לתגובות שלו, ותנו לו להביע את רגשותיו בנושא.
    בנוגע להירדמות לא היתי ממליצה ל"חתוך" תני לו את הזמן הנדרש. זאת הגישה שלי שהיא רכה והולכת עם טובת הילד אך יש גם גישות אחרות. בחרי במה שמתאים לך.
    הקשיים בנוגע להתלבשות בבוקר אכן נובעים מפינוק. לכן נסי לעשות את מה שהצעתי בתשובה הקודמת בעקביות- להלביש את מה שבחרתם יחד אתמול בערב, ולא לוותר, להתעלם מהבכי ולהפסיק לשכנע. הוא מבין ולא זקוק להסבר נוסף בנושא. יש ילדים רגישים לרעשים על פי רוב זה עובר. טוב שהמעלית בתיקון נקווה שבהמשך הרעש לא יפריע. אם הבגד במצב טוב אכן הייתי מעלימה את המכנס המבוקש לכמה זמן, אפשר להניח בארון למעלה במקום בו אין סיכוי שיראה אותו. אם כבר השתפשף צריך לומר המכנס כבר היה משופשף ולכן זרקתי אותו וקניתי לך בגד חדש. יחד עם זאת נסי להבין מה הוא כול כך אוהב במכנס- אולי סוג הבד רך ונעים, אולי הגומי לא לוחץ אולי הוא אוהב את הצבע ונסי לקנות מכנסיים העונים לקריטריונים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה אצל בת 5 חודשים
    ליאת
    19/12/2011

שלום,

יש לי בבית מקסימה קטנה בת 5 חודשים.
    אחרי האוכל של הערב בשעה 19:00, היא נרדמת לי על הכתף בזמן שאני מנסה לעשות לה גרעפס.
    אני מנסה לנצל את ההזדמנות ולהשכיב אותה לישון במיטה.
    ברגע שאני שמה אותה במיטה, כנראה בגלל שינוי התנוחה, היא מתעוררת (לא בבכי) ומאותו הרגע לא רוצה לחזור לישון.
    אחרי משהו כמו 20 דקות שאני מנסה לעודד אותה לחזור לישון, אני מוותרת, מרימה אותה, מרדימה אותה על הידיים תוך רבע שעה ואז כשאני מחזירה אותה למיטה - היא נרדמת בלי בעיה.
    מה עליי לעשות על מנת שהמעבר הראשון למיטה יצליח והיא תמשיך לישון מבלי להתעורר?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה אצל בת 5 חודשים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    24/12/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_תינוקות_טיפול_בתינוקות' id=link]רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 וחצי....מתישה אותי
    כלנית
    19/12/2011

שלום, יש לי ילדה בת 3 וחצי וילדב בת 8 חודשים.בתקופה האחרונה אני מרגישה שהבת הגדולה פשוט סוחטת לי את המיץ. היא לא מקשיבה כמעט לשום דב שמבקשים ממנה- הל צריך לבקש כמה פעמים עד שזה מגיע לצעקות, משתוללת, מרביצה לילדה הקטנה (לא ממש מרביצה, יותר לוחצץ את היד בחוזקה רבה מדי מתיישבת עליה....)מאוד קשה לי להתמודד איתה, אני מוצאת את עצמי בוכה לפעמים בערב מהתסכול - מה אני עושה לא בסדר? אני מאוד מנסה להיות איתה לשחק איתה שלא תרגיש מוזנחת. מרדימים את הקטנה מוקדם יותר כדי שיהיה יחס לגדולה. אבל עדיין מאוד קשה, היא פשוט לא מקשיבה - מה עושים???????

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 וחצי....מתישה אותי - תגובה

ד``ר אורה רבר
    24/12/2011

שלום לך אימא יקרה
    קודם כול לא מתייאשים. יש לך שתי בנות פעוטות, שאחת מהן ממש תינוקת וגם השנייה עדיין מאוד קטנה. מצב לא פשוט לתמרון. ראשית חשוב להבהיר ל"גדולה" כי את לא מקבלת כול סוג של אלימות כלפי התינוקת וכלפי כול אחד אחר.
    איך עושים זאת?
    ראשית בזמן של רגיעה- הסבירי לה במילים כי אסור לשבת על התינוקת וכן גם לא ללחוץ לה את היד, זה כואב, היא קטנה ולא יכולה להגן על עצמה, ולכן את תגני עליה בכול פעם שתנסה לעשות זאת. ספרי לה כי גם אם מישהו ינסה להרביץ לה או לשבת עליה את תגני ני עליה מכוון שהיא הבת שלך ואת אוהבת אותה מאוד.
    כאשר היא מתקרבת לקטנה בשעת תסכול מנעי ממנה מראש את ההתנהגות התוקפנית- ללחוץ יד של תינוקת ולשבת עליה זוהי אלימות כלפי התינוקת. אם לא הצלחת להגיע בזמן קחי את התינוקת על הידיים, אמרי שאת מאוד כועסת על ההתנהגות שלה. אל תענישי, אל תטיפי מוסר, אל תגידי שהיא ילדה רעה וכו.
    בנוגע להתנהגות הכללית של ביתך הבכורה- כול דבר אמרי רק פעם אחת ולא יותר.
    מכוון שלא הבאת דוגמאות לא אוכל להתייחס לצורת ההתנהגות המתאימה ביתר פרוט.
    בכול מקרה נסי למצוא מישהו שיקל עליך את השהות עם הבנות בשעות ששתיהן איתך.
    וכמו כן מצאי זמן שבו את מקדישה לילדה לבד ללא נוכחות התינוקת.
    בהצלחה ואל ייאוש אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה- דבר נוסף

כלנית
    02/01/2012

ביקשת דוגמאות לגבי הבקשות החוזרות שלי. למשל כשאני מבקשת ממנה להוריד נעליים כשהיא נכנסת לבית משום שהנעליים מלוכלכות- היא פשוט מתעלמת וממשיכה בשלה, אני מבקשת מספר פעמים עד שאני מורידה בעצמי ובדרך מתעצבנת, או לגבי מקלחת, אוכל....כל דבר . למשל בבוקר כשאני מבקשת ממנה לשים מעיל, עד שאני לא שמה לה בכוח זה לא קורה.
    האם אני מתעקשת יותר מדי- האם הדרך היא לבקש פעם אחת ואם לא קורה פשוט לעשות בעצמי בלי להגיד מילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה- דבר נוסף - תגובה

ד``ר אורה רבר
    02/01/2012

שלום לך אימא יקרה
    הבנת יפה את העיקרון. בקשי כול דבר רק פעם אחת.
    בדוגמת הנעלים- ראשית חשוב לי לציין כי בהרבה בתים אין הקפדה על חליצת נעלים בכניסה לבית בדקי עם עצמך עד כמה זה באמת חשוב לך, (האם כול מי שמגיע הביתה חולץ את הנעלים בכניסה?), האם אפשר אחרת כמו למשל לחלוץ נעלים ולהוציא את החול בספסל ליד הגן או בגינה/על ספסל לפני הכניסה לבית. אם יש בוץ על הנעלים אולי ניתן לנקותם עם מטלית לחה לפני הכניסה ועוד....
    אם בכול זאת את מקפידה על כניסה לבית ללא נעלים, בקשי מביתך לחלוץ נעלים לפני שאת פותחת את הדלת, תני דוגמא אישית- חילצי את נעליך לפני הכניסה הביתה. אפשרות אחת היא לא לפתוח את הדלת עד שתחלוץ לבד, אפשרות שנייה לחכות דקה ואם ביתך לא חולצת בעצמה לחלוץ לה את הנעלים, תוך הפעלת כוח מועט ככול שניתן רק כזה שאת נאלצת להפפעיל על מנת לחלוץ את נעליה. אל תכעסי אל תטיפי מוסר. אם היא חולצת ביוזמתה- עודדי אותה על כך, ניתן לומר משהו כמו:"אני רואה שאת כבר ילדה ממש בוגרת, את מצליחה לחלוץ את הנעלים לבד בכניסה לבית ומבינה כי כך יהיה לנו בית נקי שנעים לגור בו".
    לא הבהרת את נושא האוכל והמקלחת כך שקשה לי להגיב.
    בנוגע למעיל בקשי פעם אחת ללבוש מעיל אם אין תגובה תוך דקה הלבישי לה את המעיל בעצמך שוב ללא הטפת מוסר, כעס או הפעלת כוח מיותר.
    כאשר כולם רגועים, ( לא בבוקר) הסבירי מדוע חשוב ללבוש מעיל כאשר קר בחוץ, גם כאן חשובה הדוגמא האישית, האם את לובשת מעיל לפני היציאה? אם כן אמרי עכשיו אימא לובשת מעיל כי קר בחוץ, לבשי בבקשה את המעיל, על מנת שגם לך יהיה חם ונעים.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה