פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזון מוצק לילד בן 7 חודשים
    אור
    25/03/2011

הבן שלי בן 7 חודשים ולא מוכן להכניס לפה שום מרק של ירקות מכול סוג ומכול דבר שקשור לירקות ירק עליי את זה ועשה תנועות כאילו בא לו להקיא את זה ניסיתי קציצות הוספתי למרק אורז ניסיתי קוסקוס אפילו והוא לא מתעניין רציתי עזרה לגביי הנושא מה אני יכולה לנסות עוד בשביל שיאכל איזה אוכל עוד??מתכונים? מימה הוא יהיה מוזן עם לא מירקות ומעוף הוא גם כככה רזה והיא אפשר רק מטרנה ופירות צריך עוד דברים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מזון מוצק לילד בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• מזון מוצק לילד בן 7 חודשים - תגובה

טובי פלד
    26/03/2011

שלום סיווני
    זה הטעם של הילד,אם הוא מקבל את כל אבות המזון זה בסדר.
    את משקיעה אנרגיה ונלחצת ממשהו שהוא חסר ערך.
    זה הטעם של הילד ,בהמשך זה ישתנה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשאלי בפורום תזונת תינוקות

שירלי זוהר
    26/03/2011

מעולה שם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצץ וחיתול
    שירלי זוהר
    25/03/2011

שלום,

בני בן שנה, התחיל לאחרונה לקחת את המוצץ והחיתול שלו לכל מקום. עד היום, הוא מצץ מוצץ והחזיק חיתול ביד בעיקר במיטה, או כשרצה לנוח. בשבוע האחרון הוא מבקש את המוצץ והחיתול כל הזמן, גם כשאנחנו מטיילים, בגינה, בזמן משחק, עם חברים, בטיול באופניים- הוא ממשיך להחזיק ביד את החיתול ובפה את המוצץ.
    אני מרגישה שזה עוזר לו מאוד ונותן לו ביטחון ושלווה וכוח (מצד שני, כשהוא מחזיק חיתול ביד ומוצץ בפה, הוא פאסיבי, לא מדבר ונראה ישנוני). האם זה נכון לאפשר לו להחזיק את החיתול ביד ואת המוצץ בפה, ממש תמיד כשהוא מבקש? או יש להגביל רק במיטה או בבית??

תודה
    שיר

לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ וחיתול

הוספת תגובה

• מוצץ וחיתול - תגובה

טובי פלד
    25/03/2011

שלום שיר
    תני לו להמשיךעם המוצץ והחיתול.זה יעבור מעצמו ואם לא תתחילי לגמול אותו מהם כשה יפריע לו לשחק עם ילדים אחרים. כרגע זה לא משנה ונותן לו ביטחון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת פיפי במשך היום
    גיא
    24/03/2011

שלום רב
    יש לי בת בת 4 וחצי שנגמלה לפני שנתיים והתרגלה ללכת לשירותים מתי שצריך בכל מקום , ממש כמו מבוגרת
    בשבועיים האחרונים בורח לה פיפי , גם בגן וגם בבית , זה קרה 3 פעמים
    ברור לי שייתכן וזה סתמי, פשוט ברח, והכול בסדר , אך קראתי בעבר שיש לכך סיבות פסיכולוגיות כגון ניסיון למסר מסוים להורים ? מצוקה? לחץ ?

לא הייתי כותב לכם אלילולא דבר נוסף שהיא עושה בשבועות האחרונים : פתיחת עיניים לרווחה מידי פעם , עיניים גדולות , כדי כביכול "לראות טוב"
    הלכנו לבדיקות עיניים מכל הסוגים והכל לגמרי בסדר

מדאיג אותנו שהדברים הללו , שתי ההתנהגויות המוזרות האלו , הגיעו יחד.... ונשמח מאוד לחחות דעתכם הכה מקצועית

תודה

גיא

לקביעת תור
    סגירה
    בריחת פיפי במשך היום

הוספת תגובה

• בריחת פיפי במשך היום - תגובה

רבקה צדיק
    24/03/2011

ממליצה לברר בגן באם יש אזה קושי חברתי או תפקודי שמציק לילדה.
    לגבי פתיחת העינייים רצוי לא להתיחס , התיחסות היא גם תשומת לב ומגבירה התנהגויות לא רצויות.
    לגבי ההרטבה ייתכן והיא במצוקה או לחלופין מוסחת , מאוד מרוכזת במשחק ולא מתפנה ללכת לשירותים בזמן . תבדקו מתי זה קורה לה. אפשר להזכיר לה לאחר שעה שלא עשתה ולהדגיש כי עשיית הצרכים היא באחריותה והשליטה שלה . לא לקחת אחריות במקומה. לרוב זה עובר
    תחכו עוד קצת. אם לא יעבור תעברו לטבלת חיזוקים - אסימונים כל פעם שהיא מחליטה ללכת לשירותים וכך לעודד אותה לעצמאות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להושיב תינוק
    מנאל
    22/03/2011

שלום

האם זה בסדר לנסות להושיב תינוק בן 5 חודשים וחצי כדי שיתרגל לשבת??

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    להושיב תינוק

הוספת תגובה

• היי א. אני לא מומחית אבל...

עידית
    23/03/2011

ממש לא מומלץ להושיב ילד לפני שמתיישב עצמאית. תני לו זמן וזה יגיע.
    כנראה שהמפרקים והעצמות שלו עדיין לא חזקים דיים בכדי ישיבה עצמאית.
    אם תושיבי אותו בזמן שעדיין לא מוכן, עלול להיווצר לחץ מיותר על המפרקים. חבל...
    מה הלחץ? תהני מכל שלב בהתפתחות שלו...
    :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי הסתגלות?
    מימי
    22/03/2011

שלום
    ביתי תמר בת שנה ו4 חודשים. ילדה פעילה וחברותית,ב"ה.
    מאוד אוהבת חברה ופעילויות,בחודש האחרון עברה 3 גנים(בלית ברירה)היה נראה כי התאקלמה והגננת מציינת כי היא משתלבת נהדר(הילדים בגן בסביבות גיל 3)
    אנו מדברים אנגלית בבית והגננת בעברית.יש לה אוצר מילים (באנגלית)די גדול,והיא מצליחה לבטא את עצמה היטב.אך הגננת טוענת שמסתדרת נהדר עם עברית ג"כ.
    בשבוע האחרון,מאז המעבר לגן האחרון התחילה להתעורר בלילות בבכי וביום מאוד מאוד צמודה אלי ואל בעלי,לא מספיק לה אחד משנינו,אם אני עוזבת את החדר מתחילה לבכות בכי תמרורים,אפילו כשאני בשירותים היא עומדת ליד הדלת בהיסטריה שאצא אליה
    רציתי לשאול אם זה נורמלי?או אולי אני צריכה להיות מודאגת?
    עוד פרט שאולי קשור התחילה לפתח סלידה מכל דבר שנראה לה מלוכלך(ברחוב יש צואה של כלבים לפעמים ולכלוך ואני אומרת לה שזה מלוכלך ומגעיל ולא להרים...)זה כולל דשא,פרור של עוגיה שנפל על הכסא וכדו'
    סליחה על האורך,אשמח לתגובה מקצועית
    מימי

לקביעת תור
    סגירה
    קושי הסתגלות?

הוספת תגובה

• קושי הסתגלות? - תגובה

טובי פלד
    23/03/2011

שלום מימי
    הבכי בלילות לא קשור בכרח למעברי הגן וכנראה אלה חרדות שמופיעות עכשיו.
    גם בתגוסב לליכלוך היא חרדתית היא מגבה בחרדה כל פעם שעם מפחידה אותה שמשהו לאבסדר" לילכלוך" . להערכתי אין לך ממה לדאוג .
    תשתדלי לא להגזים בדברים שעלולים להפחיד אותה כי היא כנראה רגישה לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטובי פלד

מישהי
    23/03/2011

לא מובן מה כתבת בתגובה, הכל שם משובש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטובי פלד - תגובה

טובי פלד
    24/03/2011

שלום רב
    הבכי בלילות לא קשור בהכרח למעברי הגן וכנראה אלה חרדות שמופיעות עכשיו.
    גם התגובה לליכלוך היא חרדתית, היא מגיבה בחרדה כל פעם שאת אומרת שמשהו לא בסדר," לילכלוך" . להערכתי אין לך ממה לדאוג .
    תשתדלי לא להגזים בדברים שעלולים להפחיד אותה .
    היא כנראה רגישה ופוחדת מהרבה דברים.
    אם תראי שתגובות כאלה ממשיכות כדאי ללכת לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה ועוד שאלה...

מימי
    24/03/2011

חשוב לי לציין שאני מנסה לא להלחיץ אותה בכלל,
    אבל רציתי להתייעץ לגבי עוד משהו,ביומיים האחרונים למדה את המושג של נו..נו..נו..(התראה באצבע)מהגן.ואת המילה די...(גם מהגן).וכל דבר רוצה לעשות לבד,בעצמה. ללבוש את הפיזמה לבד,נעליים,ואין לי ברירה אלא להלביש בכוח(למשל בבוקר כשצריך לצאת מהבית)אני מספרת סיפור או שרה שיר אבל לא עוזר כלום,היא בוכה אחרי זה דקות ארוכות עד להתמודדות הבאה,
    אני לא יודעת איך להתייחס לזה,למה היא רוצה לעשות כל דבר לבד(ברור שאינה יכולה כי היא רק בת שנה ו4 חודשים!)
    מקווה שהצלחתי להביר את עצמי,
    אמא מבולבלת ודואגת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת הגובה על בני
    מיכל
    22/03/2011

שלום בני בן 3 נמוך מאוד לגילו,ובנוסף שוקל11 קילו נמצא בגן עירוני של גילאי 3-4
    הוא כל היום עסוק בכך שהוא קטן הסברתי לו שהוא לא קטן שהוא נמוך.
    בני בכורי מאוד מעריץ את הגדולים ומשחק רק איתם בגן וכל דבר שהם אומרים לו הוא עושה , הוא התישב על משחק בגינה בא ילד בגילו אך גבוה ממנו והוריד אותו מהמתקן והוא ויתר. ברגע שהוא רואה מישהו גבוה ממנו הוא מבין שהוא גדול ממנו וזה יכול להיות גם ילד בין שנתיים ופשוט מוותר על מקומו.
    פגשנו במשחקיה ילד מהגן (4.5) שלא יצלח לפתוח מנעול (באחד המשחקים) ובני הצליח אמרתי לו אתה רואה הצלחת והוא שהוא גדול יותר ולא יצליח.
    הוא אמר לי שהם מבקרים גן אחר והוסיף אמא הם יראו שאני קטן...וכמובן שאמרתי לו שהם יראו שהוא חמוד וחכם וכיף לשחק איתו וכו
    איך אני יכולה לעלות את בטחונו של בני ?
    ממש כואב לי עליו?
    ואני לא מבינה איך ילד בגיל 3 מודע לגובהו ומצליח להשפיע על בטחונו.
    רק אתמול הוא אמר לי אמא מתי אני יהיה גדול מהילדים?
    שנה הבאה רשמתי אותו לגן טרום חובה (4-5) עשיתי טעות? הרי זה לא משנה לאיזה גן ילך הוא יהיה בן הנמוכים בגן
    חייבת עזרה לא יודעת להתמודד עם הבעיה

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת הגובה על בני

הוספת תגובה

• השפעת הגובה על בני - תגובה

טובי פלד
    23/03/2011

מיכל שלום
    את יכולה ללמד אותו לקבל את עצמו כפי ששהוא ולא לשתף פעולה בעניין של הנחיתות.
    תחזקי אותו על מה שהוא טוב ותתעלמי מכל הדיבורים על גובה.
    תגידי לו שכך הוא נולד,הוא יתפתח ויגדל ויהיה מרוצה ממה שהוא.אל תראי לו שאת סובלת בגלל שהוא נמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכות אצל פעוטות
    יואב
    21/03/2011

שלום.

יש לי תאומות בנות שנה וחצי, אחת מהן נושכת את השניה אם כי זה קורה לעתים לא תחופות כל כך.

ברצוני לשאול האם בגיל כזה יש דרך לגרום לילד להבין שהוא עשה מעשה לא טוב ולגרום לו לא לעשות זאת בשנית.
    אני רק אציין שכשאני מנסה להגיד לה ולהסביר לה שזה לא טוב היא כמובן לא מבינה ואף חושבת שאני צוחק איתה וכמובן לא מבינה שעשתה מעשה לא טוב.

תודה רבה .יואב

לקביעת תור
    סגירה
    נשיכות אצל פעוטות

הוספת תגובה

• נשיכות אצל פעוטות - תגובה

טובי פלד
    22/03/2011

שלום יואב
    יש דרך והיא שימוש ביתר תוקפנות,בצעקות ובפנים מאד חמורות תמיד כשזה נעשה.
    יחד עם זאת זו תופעה טבעית ,לעיתים של הגנה עצמית.אי אפשר למנוע תחרות ותוקפנות בין ילדים. זה מעיד על רמה גבוהה של פעלתנות,חיות ואנרגיות .
    זה לא נורא כל כך ואין עם זה נזק לזמן ארוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני צריכה להיות מודאגת ?
    נופר
    21/03/2011

אשמח לקבל התייחסות לחששותיי.
    יש לי בן מקסים בן חצי שנה. הוא ילד נוח מאוד. כמעט ולא בוכה. דיי אדיש לסביבה. הולך לכל אחד בקלות בלי להביע חשש ורתיעה.
    מחייך אחרי הרבה מאמצים וגם אז ממעיט בחיוכים.
    מבחינה פיזיולוגית, עולה תקין במשקל, מרים יפה את הראש בשכיבה על הבטן.
    האם יש כאן משהו חריג?

הוספת תגובה

• האם אני צריכה להיות מודאגת ? - תגובה

טובי פלד
    22/03/2011

שלום נופר
    לדעתי אין לך מה להיות מודאגת בכלל.את כן רואה פה התחלה של אופי . יותר רצינות ,
    פחות שמחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

נופר
    22/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לבואו של תינוק שני
    עידית
    21/03/2011

שלום,
    אני פונה מתוך רצון להקדים תרופה למכה...
    בני בן שנה ואני בהריון באמצע חודש שביעי. כשאלד (ב"ה) בני יהיה בן שנה ושלושה חודשים. הוא עדיין לא במסגרת של גן. אימי שומרת עליו כל יום כשאני בעבודה.
    כשאצא לחופשת הלידה אני אמורה להיות עם שני הילדים בבית.
    כיום, בני בן השנה מקבל את מלוא תשומת הלב, והוא ילד מקסים אך קצת "דביקי", הוא ממש צריך נוכחות לצידו ברוב רובו של הזמן.
    כבר מעכשיו יש בי חשש בנוגע להתנהלות מול בני הבכור (לאחר הלידה), שהוא עדיין קטן מאוד ולא ניתן לדבר ו/או להסביר לו. איך אתמודד עם הנקה? איך אתמודד עם חלוקת תשומת הלב בין הרך הילוד לבין הבכור?
    אודה ואשמח לכל חוות דעת בנושא, גם של הורים שהתנסו במצב שכזה.
    תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לבואו של תינוק שני

הוספת תגובה

• הכנה לבואו של תינוק שני - תגובה

טובי פלד
    22/03/2011

שלום עידית
    את בחרדה לגבי בנך ,בררי עם עצמךממה את פוחדת?
    תהיי ברורה ותקיפה במעשייך.
    את ובעלך האתם אח או אחות לילד שלכם.זהו מעשה חיובי ביותר.
    למדי אותו ותני לו אחריות מהחלה לתינוק החדש . תני ו חיזוקים על יכולתו לעשות דברים.
    ותשדרי לו ביטחון ואמונה. הוא יקבל את זה ויאוהב את זה ברבות הימים או מהתחלה
    אל תשדרי לו חרדות ומתחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה
    זוהר
    20/03/2011

הי,
    תודה על התגובה המהירה.
    אני שוב חוששת שלא זה מקור הקישור...אני פתאום לא בטוחה שהיא ראתה דם.למה היא חוזרת על כך?מה עלי לעשות?להתעלם כשהיא אומרת זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    תודה ושאלה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה - תגובה

טובי פלד
    20/03/2011

שלום לזוהר
    לענות לה בצורה רגועה, זה בסדר זה טבעי,לא כואב ולעבור לסדר היום.
    החרדות שלך עוברות אליה ומתעצמות.
    הילדה שלך בסדר גמור.
    בהקשר הרחב יותר את קורבן של החרדות ההסטריות בנושא של פגיעות מיניות.
    הילדה של בסדר גמור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגויות מדאיגות
    כנרת
    18/03/2011

בני בן שנתיים, ילד חברותי וחכם, ברצוני לפרט מספר התנהגויות מדאיגות ואשמח לתגובה- בני נמצא בגן עם עוד 12 ילדים, כאשר ילד בגן בוכה הוא נוהג לבכות גם ונראה מאוד לחוץ מהסיטואציה. בגן הגננות העירו שלילד יש רגישות סנסורית, הוא מתקשה לתפקד כשיש הרבה רעש סביבו, הוא עדיין חוקר חפצים בעיקר עם הפה, מאוד "תנועתי" הכי היפר בקבוצה שלו, לפעמים קשה לו לשחק במשהו אחד, הוא רץ ממשחק למשחק, והוא משמיע קולות כמו המייה או קיטור מממ ממממ ממממ. איתנו ההורים הילד מחפש מאוד את קרבתנו, לפעמים אפילו רוצה להיות צמוד ועל הידיים הרבה, הוא לא אוהב נשיקות אבל אוהב חיבוקים, הוא מתקשר נהדר. האם יש לך מושג מה זה יכול להיות? אמנם קשה לראות דרך האינטרנט אבל האם זה נשמע כמו PDD? האם לרוב הילדים עם רגישות סנסורית יש גם PDD
    סליחה על האורך ותודה על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגויות מדאיגות

הוספת תגובה

• התנהגויות מדאיגות - תגובה

רבקה צדיק
    20/03/2011

שלום לך , ראשית לא עושים אבחנה על סמך מידע חלקי ולא כל ילד רגיש הוא עם בעייה .
    עפ"י הדווח שלך את מוטרדת וגם צוות הגן
    אני ממליצה לבקש אבחון מקצועי התפתחותי במכון מסודר של התפתחות הילד באזור מגורייך. ייתכן ואת זקוקה להדרכה בכל הקשור לוויסות התחושתי של הילד.
    גם אם זו אזעקת שוא - הדרכה והתיחסות מקצועית תעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה לחול ללא התינוק בן 8 חודשים
    הילה
    17/03/2011

שלום,
    אנחנו טסנו לחול ל 9 ימים ללא התינוק בן ה 8 חודשים. הוא נשאר עם המטפלת (שמכיר ואוהב) בבקרים, ועם סבא וסבתא אחה"צ+לילות(הכיר אך לא היה רגיל). כשלא היינו סיפרו לנו שהוא פורח. שמח, מחוייך ומרוצה.

חזרנו לפני יומיים והגענו לילד קצת אחר.מצד אחד הוא הרבה יותר פעיל, עצמאי ולא מפחד מזרים (מה שהיה לפני כן) אך מצד שני הוא מאוד עצבני. לפני הטיסה הוא היה בוכה רק כשהיה עייף או רעב ועכשיו כל היום הוא מקטר.ממש נראה שהוא מתוסכל...

מה לעשות? איך להתנהג? איך אפשר לתקן את זה? האם עשינו איזה נזק בלתי הפיך?

הילה

הוספת תגובה

• טיסה לחול ללא התינוק בן 8 חודשים - תגובה

טובי פלד
    18/03/2011

שלום הילה
    בגילאים האלה יכול להיות שנגרם נזק מסוים המתבטא ברגישות גבוהה יותר ..יחד עם זאת הוא יותר עצמאי.האם הוא יותר רגיש שאתם בסביבה ויותר עצמאי וחזק שאתם לא בסביבה.?
    .אולם לפרידה יש ביטוי ביולוגי שאפשר גם למדוד אותו בבדיקות רפואיות,הבא לידי ביטוי בגוף על ידי כך שיש יותר חומרי לחץ כמו קורטיזול .
    הרגישות תלך ותפחת ככל שיעבור הזמן.
    אל תעודדו את הבכיינות שלו ותשדרו אווירה רגועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת אני עדיין מוטרדת....
    זוהר
    17/03/2011

טובי יקר,תודה על תגובתך המהירה.כיון שאני בלחץ הרשה לי להוסיף עוד שאלות:
    א. אמנם אין סימן לפגיעה בגוף,אבל אין כל סיפור שהיא שמעה המקשר בין דם לבין איבר מינה.ככל שאני חושבת על מקור הקישור שהיא עושה,אני חוששת שאולי היא ראתה דם של מחזור וסת,כיון שהיא נוהגת להיכנס אליי לשירותים.במידה שכן,האם הדבר עלול לגרום לאיזשהוא נזק פסיכולוגי?
    ב.זוהי ביתי הבכורה ולכן אני מאוד חרדה.היא פשוט חוזרת על צמד המילים:פות ודם כבר שבוע שלם ובהקשרים שונים,וכיון שאין לי ספק שהיא מבינה היטב את משמעות שתי המילים,אני בלחץ נוראי.מה עליי לעשות?עד כה התייחסתי לכך,ושאלתי:"איפה דם"?היא מצביעה על איבר מינה.האם אני אמורה להתעלם ולקוות שהיא תפסיק לומר זאת?

אני מודה לך מראש על התייחסותך לפנייתי הנוספת.

הוספת תגובה

• ובכל זאת אני עדיין מוטרדת.... - תגובה

טובי פלד
    19/03/2011

שלום זוהר
    עכשיו זה מובן מדוע הבת שלך אומרת את המילים האלה.
    אי לכך אין לך מה לדאוג בכלל.
    דבר נוסף ,תשתדלי ,לא להקרין לה את החרדות שלך זה יביר אצלה את הפחדים.
    נסי להפחית את החרדות שלך באמצעים עצמאים או בייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי חזק בלילות
    נטע1
    17/03/2011

שלום ,
    יש לי תאומות בנות שנה ו10 חודשים. הן מאוד ערניות ,פעילות ,חברותיות אבל הלילות איתן היו מאוד קשים כבר מהתחלה .לאחרונה לאחת מהן ,התווספה תופעה של בכי והשתללות קשה בלילות, כמי שנכנס בה שד, היא לא נותנת לגעת בה, לא רוצה מוצץ לא בקבוק, חשבנו שאולי זה כאב בטן (כי היו לה בעיות גסטרו) ,אבל נראה לי שזה כבר עבר ,היא יכולה לבכות ככה שעה אפילו באמצע הלילה ואז פתאום להפסיק לכמה שעות ואח"כ להתחיל שוב .אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות. חשבתי שיש לה אולי חלומות רעים ,אולי משהו אחר מטריד אותה .אשמח לעצה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בכי חזק בלילות

הוספת תגובה

• בכי חזק בלילות - תגובה

טובי פלד
    17/03/2011

האם הן ישנות בחדר נפרד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בלילות

נטע1
    17/03/2011

הן ישנות באותו חדר, אבל לעיתים אני מעבירה את נעמה שמאוד מאוד בוכה אלינו למיטה. זה לא כל כך משנה כי היא ממשיכה או מתחילה לבכות ולהשתולל גם אצלינו במיטה וגם במיטה שלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מוטרדת מאוד
    זוהר
    17/03/2011

שלום רב,
    ביתי בת שנה ושמונה חודשים.
    היא יודעת היכן נמצאים כל האיברים ויודעת לקרוא בשמם.לאחרונה היא מצביעה על איבר מינה ואומרת את המילה דם.כששואלים אותה :"איפה דם"? היא מצביעה על איבר המין.אני מוטרדת מאוד ולא יודעת ממה נובע הקישור הזה.אני סמוכה ובטוחה שהילדה וגופה שמורים ומוגנים היטב בגן,ולכן אני תוהה למה היא מתכוונת.האם היא מתכוונת שהמקום כואב?שורף?או אולי יש דבר אחר מאחורי דבריה?היא חוזרת על קישור זה כבר שבוע שלם.הצילו!אני מאוד מודאגת!

לקביעת תור
    סגירה
    אני מוטרדת מאוד

הוספת תגובה

• אני מוטרדת מאוד - תגובה

טובי פלד
    17/03/2011

זוהר היקרה
    אם אין שום סימן לפגיעה בגוף ,אז אין לה מה לדאוג זה כנראה סיפור שהיא שמעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה