פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טובי שלום
    אור
    16/05/2011

אתה כול הזמן אומר לפי תשובות שלך בהודעות של נשים אחרות וגם שלי שילד צריך לישון ביחד עם אמו הבן שלי יישן איתי מגיל 5 חודשים והיום הוא כבר בן 8 וחצי חודשים רציתי לברר מדוע לדעתך זה ככה צריך להיות ולא צריך להדאיג אותי בעוד כמה חודשים שאני יירצה להעביר אותו למיטה שלו זה לא יהווה בעיה זה לא יהיה לי קשה שהרגלתי אותו לישון איתי???ושלא תבין לא נכון אני מאוד מאוד אוהבת לישון איתו יותר מכול דבר אחר בשבילי זה הפרס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טובי שלום

הוספת תגובה

• טובי שלום - תגובה

טובי פלד
    18/05/2011

שלום סיווני
    מגע ה עור והגוף בכללותו של התינוק עם ההורה מחזק את התגובה לסטרס.כלומה מעודד את הפרשת החומרים הגורמים להרגשה טובה בגוך כמו דופמין וסרטונין.
    הגע וחום הגוף מפחיתים את החרדות ויוצרים הרגשה של מוגנות.
    כך גדלים כל היונקים בטבע קרובים לאמא בתחילת החיים.
    אצל הקו]פים שמשם באנו, התינוק צמוד לאמא תקופה ארוכה של כמה שנים.
    בגיל מאוחר יותר כמפרידים את הילד מאמו בלילה זו לא בעייה ולא נוצר קושי אמיתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שרעבה כל הזמן
    נעמי
    16/05/2011

שלום, ביתי בת 3 שבועות. היא ניזונה מתמ"ל מטרנה. היא שותה 120 מ"ל. ומסיימת את הבקבוק.בדר"כ אני מושכת את הבקבוק כאשר הפיטמה כמעט ריקה. אני מאכילה אותה בבקבוק טומי טיפי או מאם (ניסיתי הרבה בקבוקים). היר רעבה שוב אחרי שעתיים מקסימום. אני מושכת אותה לפחות שלוש שעות אך לעיתים היא בוכה ללא הפסקה למרות ידיים ומוצץ ונרגעת ונרדמת רק אחרי אוכל. האכלות התכופות גורמות לה לכאבי בטן .היא עלתה יפה מידי במשקל. נולדה 3.500 ק"ג וכרגע שוקלת 4.120 ק"ג. מה לעשות? תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שרעבה כל הזמן

הוספת תגובה

• תינוקת שרעבה כל הזמן - תגובה

טובי פלד
    18/05/2011

שלום נעמי
    אולי תנסי אוכל פחות משמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחול
    עדי
    15/05/2011

שלום,
    אני ובעלי החלטנו לפני כמה חודשים לקחת פסק זמן של 5 ימים ממטלות הבית והילדים ולטוס לחול.
    יש לנו 3 ילדים בגילאים 9.5 ,8 ושנה ו8 .הבעיה היא שבעלי לפתע החליט שהקטן קטן מידי כדי להישאר ללא אבא ואמא ל5 ימים למרות שבני הקטן קשור לסבא ואוהב להיות איתו כמו כן ההורים שלי יבואו אליי לבית כך שסביבתו לא תשתנה.
    ועדיין בעלי חושש מאוד מכל מיני דברים:"מה אם יקרה לו משהו מה אם יהיה חולה וכדומה...
    אני ממש ציפיתי קצת לצאת להתאוורר וכרגע מאוד מאוכזבת.מה גם שגורם לי להרגיש רע כגון איפה הראש שלנו הורים טובים לא משאירים את התינוק שלהם בגיל הזה בלי אבא ואמא וכד'.
    כרגע נראה לי שארים ידיים ואבטל את הטיול.
    מה דעתך?

תודה !חן

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחול

הוספת תגובה

• נסיעה לחול - תגובה

טובי פלד
    15/05/2011

שלום חן
    תגידי לבעלך שבמצב שאת מתארת לא יקרה לילד הקטן דבר רע.להיפך הוא יהנה מאד להיות בן יחיד מספר ימים והוא אפילו לא יתגעגע אליכם.
    סעו ותהנו כולם ירוויחו מהנסיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור
    גל
    15/05/2011

שלום רב.

יש לי בן בן שנה ושבעה חודשים. עדין לא הוגה מילים ורק הבהרה אחת - אבא-בא....
    אני מאוד מוטרדת מהנושא. למרות מאמציי בנושא לעזור לו להגות יותר מילים והברות אני לא רואה ממש התקדמות מצדו.
    מה עליי לעשות והאם יש זה לגיטימי לגילו.
    אני רוצה לציין שאין לו בעיית שמיעה הוא עבר בדיקת ברה בגיל חודשיים וחצי בגללל חשד ל - CMV בהיריון.
    הוא מבין הכל אבל מילים לא יוצאות מפיו. הוא ילדת מאוד מפונק ולא צריך כנראה להתאמץ הרבה כדי לקבל את מה שהוא צריך. עדיין לא הולך לגן.
    אשמח לתשובתכם
    אמא- חרדה

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור

הוספת תגובה

• דיבור - תגובה

רבקה צדיק
    15/05/2011

שלוך לך
    בגיל הזה צריכים להיות כבר הגיים מגוונים והברות ספציפיות לחפצים או אנשים מסויימים.
    שימי לב כאשר הוא משחק לבד עם הצעצועים האם הוא משמיע קולות מגוונים עם אינטונציה מגוונת. כמובן כפי שאמרת אל תמהרו להבין אותו , תנו לו להתאמץ קצת לתקשורת, תציעי לו גם תקשורת עם ג'סטות זה יקל עליו.
    אם אכן אין כלל הגיים מגוונים יש לפנות לאיש מקצוע מומחה בתחום התפתחות הילד ולקבל הדרה מקלינאית תקשורת
    זה שווה
    רבקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגב' רבקה צדיק.

גל
    15/05/2011

ראשית תודה רבה להתייחסותך ותשובתך בנושא הדיבור של בני. למה התכוונת כשאמרת "ג'סטות" ???
    אודה לך שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה את אבא
    מיכל
    13/05/2011

שלום, אני אמא לילדה בת 3, ילדה נפלאה. נכון להיום אני נכנסת לחודש תשיעי להריוני.
    בתקופה האחרונה הילדה מחוברת אלי באופן מוגזם והסיבה ברורה לי אלא שזה בא על חשבון הזמן שלה עם אבא. היא לא רוצה את אבא היא רוצה רק אמא.
    חשוב לציין שמדובר באבא מהמם שמטורף על הילדה שלו, יש להם זמן איכות אחת לשבוע וכל סופשבוע אנחנו תמיד ביחד כולנו. זה לא אבא שנעדר מהבית.
    בתקופה שלפני ההריון גם היתה תקופה שהיא לא רצתה אבא וזה השתפר ועכשיו שוב בקיצוניות.
    אבא שבור ומיואש, בהתחלה הוא פשוט היה מתרפס ומתחנן לקצת תשומת לב ממנה אבל אמרתי לו שזו טעות שהוא חייב להיות יותר קשוח, אם הוא יהיה סמרטוט לידה היא תמשיך לדרוך עליו. עכשיו הוא מנסה את שיטת ההתעלמות, אם היא לא רוצה לא צריך אבל זה מלווה בכעס וכאב גדול.
    קשה לנו שכל הנטל עלי (אני רוחצת, אני מצחצחת, אני משכיבה, אני קמה בלילה אם צריך...) וקשה עוד יותר הפגיעה הרגשית.
    איפה אנחנו טועים? ומה אנחנו יכולים לעשות אחרת כדי שהילדה תבין שאבא שלה מטורף עליה כמו בדיוק כמו אמא?

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה את אבא

הוספת תגובה

• לא רוצה את אבא - תגובה

טובי פלד
    15/05/2011

שלום מיכל
    אפשר להבין את הפגיעה הרגשית שאתם חשים.הסבר מדויק להתנהגות של ביתך תלוי בהכרות טובה יותר עם המשפחה.השורה התחתונה היא שיש לכם שתי אפשרויות .אחת להיכנע לבת שלכם וללכת אחרי הרגשות שלה והשניה היא ,לא לוותר לה ולומר לה שיש דברים שאבא עושה גם אם היא לא רוצה.
    לגבי זמן ביחד לא צריך להכריח אותה ,לא רוצה ,לא צריך.
    ההסבר להתנהגות של ביתך יכול לנבוע גם מכך שהאבא מראה אהבה מוגזמת וזה מלחיץ את הילדה.ודבר שני בגלל שהיא נקבה היא מזדהה אתך יותר וקשה לה להתנהג בחופשיות עם זכר.
    לדעתי יש מקום לייעוץ יותר מעמיק. אין מקום לייאוש או אכזבה. העניין יסתדר בעתיד הקרוב ,אם לא תעשו טעויות .
    הפגיעה הרגשית שלכם נובעת מהידע השגוי שיש לכם על רגשות של ילדים.
    הידע אומר כך "אם אני מראה אהבה רבה לילדים שלי ,הילדים שלי יאהבו אותי בחזרה במידה דומה. " העניין יותר מורכב מפני שלכל ילד אופי שלו ואי אפשר לתכנת אותו בהתאם ללצרי ההורים. הילדה שלך באופו טבעי מרגישה קרוב יותר אלייך וברגעי לחץ היא זקוקה לך יותר .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי יודע לענות לי
    אסתי
    11/05/2011

אני אמא צעירה לבת מתוקה בת שבוע בלבד ויש לי המון דאגות ופחדים בכל מה שקשור אליה,
    א. התינוקת אוכלת בצורה מאד לא מסודרת, ולפי מה שידוע לי היא צריכה לאכול אחת ל-3 שעות, ואני לא יודעת להחליט אם לתת לה עוד כשהיא מבקשת תוך כמה דקות כי מצד אחד אולי היא לא אכלה מספיק אך מצד שני אולי כשלוחץ לה בבטן או משהו דומה היא מפרשת את זה כרעב וא"כ אני לא צריכה לתת לה למרות שהיא מבקשת,

ב. כשהיא אוכלת היא עושה כל מיני "חריקות" משונות ומפחידות שזה נשמע כאי' היא נחנקת או הולכת להקיא ואני לא יודעת אם זה נורמלי, ואם לא מה אני אמורה לעשות??

ג. אחרי האוכל יש לה בערך דקה של משהו שנראה כמו הזיות, היא לא מזיזה את הראש ורק העיניים שלה זזות בצורה משונה וכדו' עד שהיא חוזרת לעצמה.

אשמח לשמוע מבעלי הנסיון הסבר לדברים אלו
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מי יודע לענות לי

הוספת תגובה

• מי יודע לענות לי - תגובה

טובי פלד
    12/05/2011

שלום אסתי
    לגבי האוכל ,את לא חייבת לספק את צרכיה מיד גםאם היא תהיה רעבה מספר דקות או שעה ואחר כך תאכל ,זה בסדר .
    ובכלל כדאי לך למצוא דרך להפחית את החרדות שלך וללמוד גישה יותר חופשית לגידול הילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אסתי
    12/05/2011

הייתי שמחה מאד אם תוכלי להרחיב בכוונתך "ללמוד גישה חופשית יותר בגידול הילדים"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות של ילדה בת 4
    אנה
    11/05/2011

שלום ,

יש לי ילדה בת 4 והיא בזמן האחרון מאוננת עם כל מיני חפצים...
    ביקשתי ממנה לא לעשות זאת... האם עשיתי נכון..?
    לפעמים כשאני לא לידה והיא מאוננת ונתפסת על ידי היא מפסיקה ישירות ומסתכלת עליי נבוכה... יכול להיות שלא הייתי צריכה להעיר לה על כך?
    אשמח לקבל הכוונה בעיניין,

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות של ילדה בת 4

הוספת תגובה

• אוננות של ילדה בת 4 - תגובה

טובי פלד
    12/05/2011

שלום אנה
    ילדות מאוננות בגילאים צעירים ,זו תופעה טבעית.הסיבה לכך היא מצבור העצבים באזור אבר המין שגורם לה לגרוי .זהו אינו גרוי מיני .היא אינה חושבת או מדמיינת יחסי מין. היא אפילו לא יודעת מה זה. זהו גירוי פיזיולוגי מכני. כשהיא נוגעת באזור הזה היא מרכגישה טוב יותר .
    ההנחיה היא להגיד לילדה שמותר לה לעשות את זה אבל בפרטיות,בחדר שלה לא ליד כולם.
    בכל אופן זה לא מזיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי קורא לזה "חינוך"
    עינת
    08/05/2011

שלום רב!

בעלי ואני מאוד חלוקים בדרך חינוך ילדינו. יש לנו ילד בן 3, נבון ופיקח מאוד, וילד בן שנה וארבעה חודשים. הוא תמיד טוען שאני לא יודעת לחנך ולכן כשהוא חוזר בערב מהעבודה הוא צריך להיות קשוח יותר , לצעוק ולהשליט סדר כדי להשלים ולתקן את כל החסרים והעיוות שגרמתי אני במשך היום.
    אני טוענת שהוא ממש לא מחנך דגול ואין לו מושג קלוש בחינוך.
    דוגמא לויכוח קטן שפרץ בינינו: הבן שלי הגדול, בן 3, שיחק במחשב וקפץ תוך כדי ישיבה על הכיסא והערתי לו שזה מפריע לי וביקשתי שיפסיק. כשבעלי נכנס סיפרתי לו מה שהיה. היה לו בקבוק שתייה ריק ביד, והוא פשוט תפס את הבקבוק ונתן שתי מכות קלות על הראש של בני ותוך כדי אמר "בוא נראה אם יש פה בכלל משהו...", הכוונה ברורה= אם אתה עושה שטויות, משמע שאין לך שכל!

אני מאוד כעסתי ואמרתי לו שזה מאוד משפיל ולא ראוי בכלל. גם אם הילד בן 3 ועוד לא מבין ארת המשפט שאמר זה משפיל, ובמיוחד אם בעלי ימשיך להתנהג כך בעתיד, הילד יבין יותר ויפגע עוד יותר. ובמקום זה הוא יכול היה לומר לו שהוא לא התנהג כראוי וההתנהגות לא מקובלת. בעלי לא הסכים איתי וכל מה שאמר לי זה: "כן המורה" כמה פעמים, תוך כדי שהוא הולך כמה צעדים אחורה כי אין לו כוח לשמוע את דברי. ואני תוך כדי ביקשתי שיחזור עד שאסיים את דברי.
    לי די נמאס מההתנהגות הזו שלו. הוא לא יודע לתת כבוד לא לי ולא לילדים. הרבה פעמים הדיבור או תנועות הגוף מזלזלות ופוגעות. הוא חושב שזה לא פוגע, אלא מחנך. גם הרבה פעמים הוא מדבר לילדים בציניות או בצחוק. הוא לא מבין שילדים לא מבינים את השפה הזו!! והוא לא מוכן להפסיק! איך אפשר להסביר לו שהוא טועה??
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בעלי קורא לזה "חינוך"

הוספת תגובה

• בעלי קורא לזה "חינוך" - תגובה

טובי פלד
    09/05/2011

שלום עינת
    את די צודקת,ואם הילדים שלך הם רגישים במיטוחד הם גם עלולים להיפגע ממנו.
    לבעלת יש כנראה רמת תוקפנת גבוהה ורמת שליטה בכעסים נמוכה.בדרך כלל זו תוצאה של רמת טוסטוסטרון גבוהה.
    אני מציע לכם להגיע ליייעוץ.אם הוא מסרב תלכי לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת כיתה בגן
    אמא
    08/05/2011

שלום רב,

בתי בת 1.7 נכנסה לפני שבוע לגן. עדיין בתקופת הסתגלות. אני לא מרוצה מהגננת (שאגב גם היא חדשה, לפני חודש הגיעה) היות ויש מתח בינה לבין הצוות וגם היא לא נותנת חום, אהבה, לא לבבית ואפילו בוקר טוב אומרת עם הגב אלי.
    גם הבת שלי לא רוצה ללכת אליה, למרות שלסייעות אחרות פחות מתנגדת.
    באותו מתחם של גנים, בכיתה סמוכה יש קבוצה גדולה יותר עם גננת טובה שאיתה הבת שלי אמורה להמשיך גם שנה הבאה. אני שוקלת להכניס אותה לקבוצה החדשה. הבעיה היא שכל ילדי הקבוצה (21 ילד) הם גדולים ממנה בשנה. השאלה אם זה לא יפגע בבת שלי, בביטחון שלה, שלא ירמסו אותה וכד'?
    אשמח לקבל הארות והמלצות לגבי טובת הילדה.

כל טוב וחג שמח
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת כיתה בגן

הוספת תגובה

• החלפת כיתה בגן - תגובה

טובי פלד
    08/05/2011

שלום אמא
    בלי לדעת יותר פרטים.אני מציע לך להחליף קבוצה.
    מילדים גדולים אפשר גם ללמוד וגם שם יש ילדות יותר קטנות,
    אם את מחליפה קבוצה אל תחליפי עוד פעם.אבל יכול להיות שאת זקוקה לייעוץ יות יסודי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    מילה
    06/05/2011

בני בן 7 חודשים לאחרונה(חודש בערך) מרבה להתעורר בחצות 00:00 ומתקשה לחזור להירדם לבדו, ואז אני מרימה אותו ונותנת לו בקבוק, לפעמים מנסה להקדים בלי בקבוק אך לא תמיד הולך, וגם שמצליח להירדם מתעורר שוב כמה וכמה פעמים לפעמים גם כל חצי שעה עד 4 לפנות בוקר וב 4 נירדם שוב עד 7:00 בבוקר
    יש איזשהי דרך לגרום לו להפסיק את ההתעוררות כל חצי שעה שעה
    אציין שהולך לישון ב 20:00 בערב

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• שינה - תגובה

טובי פלד
    07/05/2011

שלום מילה
    ילד בגיל 7 חודשים צריך לישון עם אמו .זה מרגיע אותו ומחסן אותו מפני לחצים עתידים.
    נסי לישון אתו במטה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד חרדתי ועיכוב בדיבור
    אסתי
    04/05/2011

שלום. בתי בת שנה ו 10 חודשים,בת רביעית במשפחה.
    עדיין אינה אומרת מילים ברורות(קיימות מילים עם סיומת) נבדקה במכון שמיעה והבעיה אינה בשמיעה. מה שמטריד אותי יותר זה החרדה שלה מאלה שאינם המשפחה הקרובה(אח ואחיות והורים) כולל דודים-ברגע שמתקרבים אלה היא צורחת ובוכה ולא יורדת מהידיים. היום נוסף פחד נוסף פחד מהמעקה בקומה השניה(יש קטע משני עבריו יש מעקה)-לאחר שלא הסכמתי להעביר אותה(ואני לא יודעת אם נהגתי נכון?!) היא עוברת אותו בזחילה.
    אני מאד מוטרדת מהפחדים,האם זה בגלל חוסר הביטחון שהיא מרגישה בגלל שלא מבינים אותה.
    למי עלי לפנות בנושא.
    אודה לקבלת חוות דעתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד חרדתי ועיכוב בדיבור

הוספת תגובה

• פחד חרדתי ועיכוב בדיבור - תגובה

טובי פלד
    05/05/2011

שלום אסטי
    כל העיכוב השפתי שאת מתארת הוא עניין של זמן ותוך מספר חודשים יכולתה השפתית תשתפר.כדאי מרד שתלכי לייעוץ מקצועי,כמו במכון להתפתחות הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרליזציה לבקבוקים
    אלה
    28/04/2011

באיזה גיל אפשר לא לעשות סטרליזציה לבקבוקים אחרי כל אכילה?

לקביעת תור
    סגירה
    סטרליזציה לבקבוקים

הוספת תגובה

• סטרליזציה לבקבוקים - תגובה

רבקה צדיק
    28/04/2011

חיטוי מפסיקים כאשר הילד מתחיל לאכול אוכל רגיל
    חשוב לשטוף היטב את הבקבוקים כדי שלא יהיו שאריות אוכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6...
    חסויה
    28/04/2011

שלום,יש לי בן בן 6...לפעמים נוגע לע בחזה,ואומר שזה נעים לו ,גם נשכב עלי לכמה דקות...נראה לי שזה תקין.מתי כן זה אמור להדליק נורה אדומה?יש לציין שזה רק איתי,לא עם בנות או אחרות...
    תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6...

הוספת תגובה

• ילד בן 6... - תגובה

טובי פלד
    30/04/2011

המגע הוא צורך חיוני לילד .המגע בציצי הוא נעים בפרט כי הציצי יותר רך.
    הצורך במגע אינו מיני ,הוא צורך רגשי. כדי להרגיש טוב יותר את יכולה להפנות אותו למגע במקום אחר.נזק כלשהוא אין פה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטון או מטפלת
    ענת
    26/04/2011

שלום,

התינוק שלי בן 5 חודשים ואני איתו בבית עד ספטמבר. בספטמבר אני חוזרת לעבוד ואז חשבתי להכניס אותו לפעוטון. (הוא יהיה בן 9 חודשים)

קודם כל אני אשמח לדעת מה ההבדלים בין פעוטון משפחתון ומעון.

דבר שני אני מתלבטת אם להכניס אותו למסגרת כמו פעוטון או להשאיר אותו בבית עם מטפלת.
    אמא שלי אומרת שמטפלת זה הכי טוב ככה הם לא נדבקים במחלות ומקבלים יחס אישי.
    אני חושבת שבגיל הזה כבר חשוב שתיהיה לילד אינטראקציה עם עוד ילדים. (במיוחד שהוא ילד ראשון ונכד ראשון משני הצדדים כך שאין לו אחים או בני דודים בגילו לשחק איתם)
    מה כדאי באמת? (מבחינה כספית אין בעיה למטפלת)

לקביעת תור
    סגירה
    פעוטון או מטפלת

הוספת תגובה

• מקפיצה

ענת
    26/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על התערבות-

אימא
    26/04/2011

ברור שמטפלת- בגיל הזה- מה שהתינוק צריך זה יחס אישי, חום, אהבה והשגחה טובה ולא חברה. גם את במחלות תהיה לו עוד הזדמנות לחלות בגיל שנה וחצי שנתיים. אין סיכוי שמטפלת אחת במשפחתון או פעוטון שצריכה לטפלת ב 3-5 תינוקות תיתן את אותו יחס שלו זקוק תינוק כזה צעיר. אם יש אפשרות מבחינה כספית- לא צריכה להיות התלבוטות בכללץ לדעתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטון או מטפלת - תגובה

טובי פלד
    27/04/2011

שלום מאי
    עדיף לא להשאיר את הילד לבד עם מטפלת בבית.
    אינטראקציה עם ילדים מאד מועילה להתפתחות חברתית.דבר שני זה טוב שידבק במחלות וישחק בחול רק כך מתחסנים.לא בריא לחיות בסביבה סטרילית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל שהעמדה מוצגת כל כך חד משמעי

אימא
    27/04/2011

ומטעה לחשוב שזוהי עמדת מומחים יחידה.
    ברור הרי שבגיל 5 חודשים לחבררה השפעה מינימלית אם בכלל על התפתחות. כמו כן ברור שגם אצל המטפלת אין סביבה סטרילית- יש גם מחלות וגם חול (מטפלת טובה לא תישב בבית אלא תיצא לגן שעשועים ,לחול ולחברה. הילד גם יחשף למחלות אבל לא באופן מוזגם ומרוכז כמו בגן וילך עם מערכת חיסון מחוזקת בגיל יותר מבוגר... תשקלו טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ענת
    27/04/2011

הוא יהיה בן 9 חודשים בספטמבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל שהעמדה מוצגת כל כך חד משמעי - תגובה

טובי פלד
    28/04/2011

שלום אמא
    אני לא רואה יתרונות למטפלת על הגן. משום בחינה. תשומת לב מרובה לילד וסיפוק צרכיו המידיים אינו יתרון הוא חיסרון. אני חיים בחברה כל חיינו ולא כדאי לספק לילד את האשליה שכל הזמן יהיה מישהו בשבילו באופן פרטני שימלא את צרכיו באופן מידי.עדיף להרגיל אותו לחיות בחברה מתחילת חייו.
    הגילאים עד שנה אני לא חוששב שיהיה הבדל משמעותי בין שתי השיטות.מחינה בריאותית עדיף חברת ילדים על מטפלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת ה 2.5 אומרת כל הזמן דיייייי!
    נויה
    26/04/2011

1. אני אם יחידנית לילדה בת 2.5. במפגש עם זרים, המילה הראשונה שהבת שלי אומרת זה "די", לפעמים היא גם מוסיפה "מעצבנת" שזה בכלל כיף. מה עושים עם זה??את ה "די" הזה היא אורמת גם לי לעיתים קרובות, או בכלל למישהו קרוב מהמשפחה שאומר משהו או עושה משהו שלא מתאים לה. איך מגיבים לזה?

2. אני מאד קרובה להורים שלי ואני נוסעת אליהם כל שבועיים לסופ"ש, אמא שלי מגיעה אליי לעזור לפחות פעם בשבוע. קורה משהו מאד מבאס בעיקר כשאני נוסעת אליהם אבל גם כשאמא שלי אצלי. הבת שלי לחלוטין לא "סופרת" אותי. מתעלמת ממני, לא רוצה שום קרבה אליי, הודפת אותי כשאני מנסה להתקרב, וכאמור אומרת הרבה הרבה די. אז אוקיי, היא מאד מאד מאד קשורה לאמא שלי, אבל האם זה מה שקורה בדינמיקה הזו? אגב, כשאנחנו חוזרת למרכז אחרי הסופ"ש, הכל חוזר לקדמותו. שאלתי - האם זה הגיוני? תקין? (לא מתה על המילה הזו, אבל לא מוצאת מילה אחרת...) ובעיקר, האם לקבל את זה? איך לעזאזל להגיב לזה??

תודה רבה!!

הוספת תגובה

• בתי בת ה 2.5 אומרת כל הזמן דיייייי! - תגובה

טובי פלד
    26/04/2011

שלום נויה
    לדעתי את צריכה לקבל את זה.לא להתעצבן ולא העניש. יותר מזה לנסות למנוע את זה על ידי כך שלא תתקרבי אליה הרבה,ושהיא תרגיש בחסרונך.
    יכול להיות שאת צמודה אליה יותר מדי ,וזה מעיק עליה.
    תני לה ספייס.
    להסבר יותר מפורט והדרכה יותר מפורטת צריך כבר ייעוץ מקצועי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה