מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש ב"שמיכי" כעונשיסמין03/07/2011
שלום,
ביתי בת 2.7 ולא לוקחת מוצץ, אלא "משתמשת" בשמיכי.
נוכחתי לדעת כי לעיתים בגן משתמשים בשמיכי שלה כעונש ולא מסכימים לתת לה אותה אם היא מתנהגת לא יפה.
זה מרגיש לי לא טוב ורציתי לדעת אם יש לכך השלכות מבחינה התפתחותית, האם זה גורם לה קשיים שהם מעבר לעונש סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ב"שמיכי" כעונש - תגובה
ד``ר אורה רבר03/07/2011ליסמין שלום
אכן תחושותיך נכונות אין להשתמש ב"שמיכי" כעונש.
רצוי להגביל ולומר כי את השמיכה מקבלים רק לקראת השינה, על מנת שביתך לא תסתובב עם השמיכה במהלך היום, ותפריע לה להשתלב בפעילויות השוטפות.
תמיד עדיף להגיע אל הילד בחיוב-בעידוד התנהגויות שאנו רמצים לתגבר, מאשר בענישה המשאירה משקעים שליליים וכעסים מיותרים
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התינוקת מעדיפה את הביביסטראור03/07/2011
חברה שמרה על ביתי יומים בשבוע לשלוש שעות למשך כחצי שנה. יש להם קשר מדהים
ביתי היום בת שנה. הביביסטר נפסק לפני כחודש וחצי.
בשבוע האחרון החברה מתארחת אצלי וביתי רוצה רק אותה..האם זה אומר שאני לא אמא מספיק טובה? יש לאמור שהחברה מפעילה אותה באופן מדהים ואני לא מצליחה להשתוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התינוקת מעדיפה את הביביסטר - תגובה
ד``ר אורה רבר03/07/2011לאור היקרה
פעוטות אוהבים שמתייחסים אליהם, שמפעילים ומשעשיים אותם.
מצוין שמצאת שמרטפית שהיא גם חברה וגם יודעת לעשות זאת נפלא, זכרי כי זוהי הבחירה שלך והיא מצוינת.
שתי נקודות חשובות בנושא ההעדפה:
1. מן הסתם את נמצאת הרבה יותר זמן עם ביתך, והחברה שנמצאת פחות, מהווה
גיוון מרענן
2. נסי לבדוק מה הבת שלך כול כך אוהבת ו"ספקי סחורה דומה", או משהו חלופי
שאת יודעת לעשות מצוין, כמו למשל הקראת סיפורים, בנייה בלגו, הליכה לגן
שעשועים/לים/לבריכה, דיגדוגים וחיבוקים ועוד כיד הדימיון וההיגיון הטובה עליך.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר שמיעתיתנירה30/06/2011
בני בן 4
למעלה משנה הוא מפחד מבלונים (שלא יתפוצצו). קישרתי זאת לבלון הליום שהתפוצץ כשהיה בן שנתיים בחנות ששהה בה.
אולם הוא חושש גם מרעש שע שואב אבק, זיקוקים, כלומר מרעשים פתאומיים .
למי עליי לפנות? אני רוצה להתחיל כבר בטיפול ואינני יודעת למי לפנות?
יכול להיות שזה על בסיס רגשי? בעבר קצת גמגם (כחודש כשהיה בן 3) כשאני ובעלי היינו על סף פרידה והיה מתח בבית.
אשמח לתגובה מפורטת ומכוונת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר שמיעתית - תגובה
ד``ר אורה רבר30/06/2011לנירה שלום
הרבה מאוד ילדים מפחדים מראש פתאומי, כדוגמת הרעשים שתיארת. אין צורך לרוץ ולפנות למומחה אלא להירגע. נסי להימנע מרעשים לא הכרחיים, אם חייבים להפעיל את שואב האבק כאשר הילד נוכח יש להכין אותו לכך. מיותר להתקרב עם הילד למקורות רעש חזקים ופתאומיים. עם הגיל הילד יתרגל והתופעה תחלוף.
מה המצב עכשיו בבית?
בדרך כלל כאשר ההורים רגועים קל להם יותר לגדל ילדים רגועים. אם עדיין יש קשיים לא פתורים ביניכם כדאי שתמצאו דרך לפתור אותם. גמגום בגיל שלוש הוא תופעה טבעית החולפת עם הזמן ללא טפול ולא בהכרח מצביעה על קושי רגשי.
נסי להכניס כמה שניתן יותר שקט ושלווה ליומיום שלכם
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שישה וחצי חודשיםרויטל29/06/2011
שלום רב.
יש לי תינוקת בת 6.5 חודשים, (ויש גם 2 בנים בבית - בן 8 ובן 5 ).
עד כיל 4 חודשים בערך הכל היה בסדר, הנקתי אותה הנקה מלאה, היא היתה שוכבת עם עצמה במיטה / על השטיח/ בטרמפולינה יושבת קצת, בקיצור ידעה להעסיק את עצמה יפה, גם בהרדמות לא היתה בעיה. ואז אין לי מושג מה קרה אבל משהו התחיל להתשנות וכרגע המצב הוא נוראי!!! .
קודם כל לגבי האוכל- היא כבר התחילה לאכול מרק פירות, היא אוכלת מנות לא גדולות וגם זה בקושי רב, ממש צריכים להילחם איתה/ להצחיק אותה וכו' כדי שתאכל. ואני כבר לא מניקה , היא אוכלת מבקבוק כמות מועטה מאד של 120 וגם את זה בדרך כלל לא מסיימת, וגם לא אוכלת הכל בבת אחת, זה יכול להפרס על שעה שלמה.
מבחינת מקשל היא בממוצע והאחות בטיפת חלב לא רואה בעיה.
מבחינת שינה- לא נרדמת לבד בכלל , בעיקר נרדמת עם נענוע עגלה. ובלילה כשמתעוררת לאכול נרדמת תוך כדי אכילה. מעבר לזה ביום לא ישנה כמעט בכלל. נרדמת בבוקר לחצי שעה בדיוק , ובצהריים אותו דבר- חצי שעה בלבד. ואז אחר הצהריים שוב עייפה ושוב חצי שעה. כלומר סה"כ שעה וחצי במשך כל שעות היום. את הלילה היא מתחילה באזור 20:00 אבל עד 22:00 בערך מתעוררת הרבה ורק אז נכנסת לשינה העמוקה יותר. בשבע בבוקר ולפעמים גם לפני כבר מתעוררת.
אני קוראת מאמרים על שנת תינוקות בגיל הזה ועל כמות השעות ואני מודאגת כיוון שבכלל לא שינה טוב, ולכן גם כנראה עצבנית במשך היום ולא אוכלת טוב ולא נרגעת עם עצמה. היא כל הזמן רוה\צה להיות בידיים, אפילו לא חמש דקות שתשכב לבד ותעסיק את עצמה עם משחקים.
אמא שלי מטפלת בה במשך היום וגם אני איתה הרבה וזה פשוט הולך ונהיה רק יותר גרוע
חייבת עצות ופתרונות לכל הדבר הזה.
תודה מראש
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שישה וחצי חודשים - תגובה
טובי פלד30/06/2011רוויטל
שלום כנראה תהליכי העיכול לא מוסדרים אצלה וגורמים לה אי שקט וחרדות.
היא זקוקה להרבה מגע ואוכל שיתאים לה . נסי לתת לה אוכל שלא עושה לה בעיות.
אם זה לא מסתדר פני לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי להוסיףבתאל29/06/2011
רציתי להוסיף גם, העניין החרדתיות של בת השנתיים ושלושה שלי... כשהיא רואה אותי מחובקת עם החבר, או סתם יושבת צמודה אליו, היא מתחילה להתבכיין או להדבק אליי, או להציק... לעיתים זה משעשע לראות שהיא מקנאת לי, אבל כשזה חוזר על עצמו, זה נהיה מדאיג, האם היא מקנאת לי, האם היא מפחדת שאני לא רוצה לחבק אותה? מה ההסבר להתנהגות כזו אצל ילדה שמלאה באהבה כל היום, ברצוני לציין, אני לא עובדת והן איתי בבית, הן לא במעון, כך שהן מקבלות את כל היחס ותשומת הלב ממני...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף - תגובה
טובי פלד29/06/2011שלוםרב
דווקא בגלל שאת לא עובדת ונמצאת איתם כל הזמן הן לא ללומדות להיות עצמאיות ולמדות להיות תלותיות.
שחררי קצת זה יעשה טוב לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדתיות אצל פעוטה בת שנתיים ושלושהבתאל29/06/2011
אני אם לתאומות בנות שנתיים ושלושה חודשים, הילדה הקטנה שלי, לאחרונה מראה סמני חרדה שלא היו קודם, יש לי תחושה שזו חרדת נטישה, כשאני לא לידה היא פשוט נלחצת, זה מגיע למצב של בכי היסטרי, קימה בשעות אמצע הלילה בלחץ, פחד מלראות אותי נכנסת לשירותים לבד.. כמו כן, כשהיא רואה זרים, היא בוכה ונבהלת וקשה לה להתחבר, היא נצמדת אליי, עד שהאדם הזר לה הולך...
ברצוני לדעת אם זה מצב טבעי של גדילה של ילד, או שזה מצב שמצריך התערבות פסיכולוגית רפואית...
אשמח לקבל תשובה בהקדם, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדתיות אצל פעוטה בת שנתיים ושלושה - תגובה
טובי פלד29/06/2011זה מצב טבעי .זה יעבור במהרה.תהיי רגועה תדברי רגוע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 8 חודשיםאינס28/06/2011
שלום,
יש לי תינוק בן 8 חודשים, הוא ילד מקסים, נוח, מתבכיין רק כשצריך לאכול, לישון או שכואב משהו
הוא נמצא בגן מזה חודשיים וגם הולך לשם עם חיוך כל בוקר. למרות שכל פעם הוא מגיע לנו עם מחלה אחרת.
הוא התחיל להוציא שינויים.
השאלה שלי הינה: בזמן האחרון בזמן שהוא זוחל בבית הוא לא מוכל להישאר לרגע לבד כלומר בוא תמיד מחפש שמישהו יהיה סביבו גם כשהוא משחק לבד.
לדוגמא, אם הוא משחק בסלון ומסתובב בבית ואני נניח לשניה הלכתי לחדשר אחר אז ישר הוא מתחיל לבכות ולפחד שנשאר לבד.
כיצד אפשר לשפר את הרגשתו? מה אפשר לעשות בנדון?
אשמח לתשובתך.
תודה
אינסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 8 חודשים - תגובה
טובי פלד29/06/2011שלום אינס
יש לך ילד עם חרדת נטישה קלה בדרך כלל זה משהו מולד
תשתדלי להיות אתו כל הזמן .אין הרבה מה לעשות זה עובר עם הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות אצל ילד בן שנה ועשרה חודשיםאושרת27/06/2011
שלום
הבן שלי בן שנה ועשרה חודשים. ילד מאוד חכם ומאוד חברותי הוא מדבר מאוד יפה לגילו וקל לתקשר איתו . הוא מבין כל מה שמבקשים ממנו ואפילו מבצע ,אך דבר אחד הוא לא מוכן לקבל וללמוד וזה נושא האלימות. זה מאוד מטריד אותי כי ניסיתי כבר את רוב השיטות וכמובן את כל ההמלצות מאנשים שחוו את זה .
כשאני או בעלי מגיעים לאסוף אותו מהגן הוא רואה אותנו והדבר הראשון שהוא חייב לעשות זה לגשת לאחד הילדים לדחוף אותו או להרביץ לו תוך כדי שהוא ממשיך להסתכל עלינו . כמובן שהגננת ואני מעירות לו אבל הוא ממשיך עם זה וזה הפך לשגרה בשבילו הוא מרגיש בטחון מופרז לידנו . גם כשאנו מחוץ לבית הוא לפעמים מכה לילדים וגם אותנו כשהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה במקרה הזה החלטנו שכשאנחנו מחוץ לבית אנחנו פשוט קמים והולכים איתו הביתה ומסבירים לו שהוא מפסיד כי הוא מתנהג לא יפה אבל בתגובה אנו מקבלים חיזוק ממנו שהיה לו כיף ומוסף חיבור ונשיקה הוא לא ממש מראה שאכפת לו ללכת הביתה .
התחלתי בהסברים על אלימות ושזה לא נעים ואפילו כואב ,עברנו לפינת חשיבה בבית וחזרה הביתה כשצריך אבל שום פעולה שאנו עושים לא משפיעה עליו והוא ממשיך בשלו
יש לציין שהוא ילד ראשון ושהוא מפונק מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות אצל ילד בן שנה ועשרה חודשים - תגובה
טובי פלד28/06/2011שלום אושרת
שימי לב שרוב מוחלט של ההתנהגויות האלימות הן אצל בנים ולא אצל בנות.
התןקפנות היא תוצאה בין היתר של ההורמון הגברי טסטוסטרון הנמצא יותר אצל בנים מאשר אצל בנות.
הסברים מצאת החמה ועד צאת הנשמה לא יעזרו כי הילד שלכם הוא מפונק ורגיל לקבל הכל מממכם.
רק מעשה שיכאיב לו יכול לגרום לשינוי התנהגות זו.צריך להפחיד אותו בצעקה חזקה או בעונש אחר.
מצד שני אפשר גם להמשיך כך וכשהוא יגדל קצת וילדים יתרחקו ממנו הוא ילמד מהר מאד לרסןן את עצמו.
ההתנהגות התוקפנית תיעלם עם הזמן . יש יתרונות להתנהגות תוקפנית ולא צריך להיסתכל עליה בשלילה מוחלטת.
אתם יכולים להיות יותר רגועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ביום ושינה בלילהשירה26/06/2011
בני בן חמישה חודשים
בעוד שהרדמות לשנת הלילה אינה מהווה בעיה: הוא נרדם בכוחות עצמו (לאחר סוג של "טקס", מקלחת, אוכל, מובייל ושינה),
במהלך היום, הוא אינו מצליח להרדם בכוחות עצמו, גם לשנת בוקר (חצי שעה) , גם לשנת צהריים (שעה וחצי) וגם לשנת אחה"צ (חצי שעה) הוא נרדם רק על הידיים בתנוחת ערסול.
אציין שלא תמיד אנחנו נמצאים בבית לצורך השינה, ולעיתים הוא צריך להרדם בעגלה ולאו דווקא במיטתו, אבל גם שם, הוא מסרב להרדם ופותח בסדרת צרחות ....
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה ביום ושינה בלילה - תגובה
טובי פלד27/06/2011שלום שירה
האם אתם מכריחים אותו לישון .? מה קורה כשאתם לא מכריחים אותו ?
לי נראה שהילד נרדם ויכול להירדם סהלך היום רק בתנועה. אצל ילדים פעילים זו הרבה פעמים הדרך הטובה ביותר להירדמות כשהם גדלים זה משתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.....
שירה27/06/2011מכריחים אותו לישון? לא ממש, הוא פשוט הופך קצת ל"נודניק" , מוכן להיות על הידיים בלבד או נכנס להתקפת בכי שנובעת מהיותו עייף.....
כאמור אם לא מנסים להרדים אותו , הוא פשוט בוכה או יותר נכון, צורח.
לא נותרת לי ברירה אלא להרדים אותו על הידיים, וגם זה לעיתים לוקח לא מעט זמן.
אכן בסוף הוא נרדם תוך כדי תנועה
הפחד שלי הוא להקנות לו הרגלי שינה לא נכונים
אם הבנתי נכון, אתה ממליץ לי להמשיך להרדים אותו בתנועה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהבת שבע23/06/2011
יש לי ילד בן שנה ו8 חד' (ילד יחיד וראשון ) הוא ביישן לעיתים
כאשר הוא רואה אנשים חדשים לא מוכרים הוא לא מתקרב ולא מעוניין להתקשר אליהם ולהגיב גם. איתנו הוא כמובן פתוח מאוד
בגן הוא נורא עסוק בעצמו עדיין לא משחק כל כך עם ילדים אחרים אך מגיב בחיוב כאשר הוא רואה ילדים אחרים זרים לו
הגיעה אלינו לבית בת דודה שלי והוא יתבייש ממנה במהלך סוף שבוע כאשר התארחה אצלנו
ההתנהגותו היא בסדר ? נורמלית? לגיטימית ? הביישנות הזו היא בסדר היא לא פוגעת בו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר אורה רבר24/06/2011אימא יקרה
ילדים נולדים עם תכונות אופי- יש בישנים מסתגרים הבודקים את האחר עד שהם מוכנים להתקרב וליצור קשר, ויש פתוחים וחברתיים המתחברים בקלות לכול אחד, יש תוקפניים ויש שקטים.....
השונות בין הילדים מאוד גדולה, וכול מה שאת מתארת הוא נורמטיבי לחלוטין בגיל שנה ושמונה חודשים.
אז מה עושים?
על מנת לעודד את הילד להיפתח לחברה יש לחשוף אותו לאט לאט ולעודד אותו להתקרב לילדים קבועים. נסי ליצור קשר קבוע עם שנים שלושה ילדים בגן- ארגני מפגשים חברתיים בשעות שאחרי הגן. אפשר גם בשישי שבת ללכת יחד לים, לבריכה לפארק. אפשר להיפגש בגינה, בג'מבורי, או באחד הבתים לסירוגין. עודדי את הילד בכול פעם שהוא משתף פעולה משחק יפה, אפשר לומר משהו כמו "אני שמחה שאתה משחק יפה עם....", ארגני משחק משותף- בנייה, ציור, משחק קופסה, בניית "מחנה" משמיכות וכריות בחדר ועוד, כיד הדמיון הטובה עליך. נסי לקחת חלק באירועים קטנים המתאימים לגילו ימי הולדת של בני משפחה, חברים ועוד....ישנם חוגים במתנסים לילדים צעירים, אל תעמיסי חוג אחד פעם בשבוע הוא די והותר.
בהרבה סבלנות תמיכה ועידוד וללא חשש כי לילד יש בעיה הכול יסתדר.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות זעם פעוטה בת 2.8נויה23/06/2011
היי, אני אם יחידנית לבת 2.8. לאחרונה היא מתפרצת, צועקת, בוכה מכל דבר שלא נראה לה, זורקת לכיווני כל מיני "פנינים" (מעצבנת, מטומטמת, לכי מפה וכו'), בודקת גבולות באקסטרים. מה עושים?? מה אומרים?? אציין שיש ימים שאין זכר להתנהגות הזו, אבל כשזה קורה, זה מאד עוצמתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם פעוטה בת 2.8 - תגובה
טובי פלד23/06/2011שלום נויה.לילדה שלך יש כנראה נטייה להתנהגות תוקפנית.בכך היא מגינה על עצמה.
אם הילדה לא למדה לעשות זאת ממך ובהנחה שלא,הרי יש לך שתי אפשרויות .
אחת היא להגיב בצורה שקטה ורגועה , לא להראות שאת מתרגזת או יוצאת מן הכלים,ולהמשיך עם סנקציה כמו לא לדבר אתה ולא להגיב אליה.
כל זאת לאחר שהסברת לה מספר פעמים מה מותר ומה אסור לומר בבית.
אפשרות שניה היא להבין את המצבים בהם היא מתנהגת כך לדבר אתה מראש ולהגיע להסכמות על הההתנהגות המומלצת בכל מצב ומה עושים כשלא עומדים בהסכמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט שלא מוכן לאכול בשר +בעיות שינההילה23/06/2011
בני בן שנה וחודשיים לא מוכן לאכול בשר בכלל - ניסיתי כל דבר אפשרי פרגית, קציצות מסוגים שונים, חזה עוף שלם או מרוסק, לערבב את הבשר עם אוכל אחר שלא ירגיש
אבל שום דבר לא עוזר - ברגע שהוא מרגיש טעם של בשר/עוף - הוא מיד יורק הכל החוצה.
האם יכול להיות דבר כזה פעוט צמחוני ? מה עושים? איזה תחליפים לתת לו ?
בנוסף, הוא עדיין מתעורר בלילה בבכי לפחות 2-3 פעמים דורש סימילאק, והבחנתי גם שבמשך הלילה השינה שלו קלה וכל רעש קל או אפילו כניסה שקטה לחדרו מקפיצים אותו מהשינה. (לשם השוואה בתי הגדולה כבר מגיל 7-8 חודשים ישנה לילה שלם ושום דבר לא העיר אותה)
(אני חייבת לציין שהוא אינטיליגנטי באופן יוצא דופן ועושה כבר דברים שמתאימים לגיל שנתיים ואפילו שלוש ובעל רמת הבנה ודיבור גבוהה יחסית לגילו)
אודה לעצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר23/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_תינוקות' id=link]תזונת תינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בקשר לחלק השני של השאלה?
הילה23/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוט שלא מוכן לאכול בשר +בעיות שינה - תגובה
ד``ר אורה רבר23/06/2011אמא יקרה
פעוטות מתעוררים בלילה מהרבה סיבות, כמו כאבים בשל בקיעת שיניים, כאבים אחרים, פחדים ועוד. אך במרבית המקרים פעוטות מתעוררים כל שעה, כאשר הם מסיימים מחזור שינה אחד, ועוברים למחזור שינה הבא. גם למבוגרים יש מחזורי שינה אך הם ארוכים יותר.
מה קורה כאשר ילדך מתעורר, האם הוא מרדים עצמו ללא סיוע של אחד מכם ?
ילד המורגל להרדים עצמו ללא סיוע מבוגר יירדם תוך כמה שניות, ואת האחרים יש ללמד לעשות זאת- רצוי באמצעות "חפץ מעבר" ו"טקס שינה" מסודר, (ראי תשובה שלי לשאלה דומה בפורום).
לגבי ה"התעוררויות הקלות" כאמור השינה מחולקת לשלבים, בשלבי השינה העמוקה רעשי הסביבה מפריעים פחות ובשלבי השינה הקלה הרעשים יכולים להפריע יותר בייחוד לילדים הרגישים יותר לרעשים..
בנוגע להשוואות: אל תשווי לילדים אחרים כול ילד הוא אישיות בפני עצמה, יש שונות גדולה במרבית מרכיבי האישיות, שונות הנובעת מגנטיקה, ומסביבה- כמו המקום במשפחה, בכור, אמצעי וצעיר, ה"רעש" הטבעי בבית כאשר יש ילד נוסף ועוד....
בנוגע לאינטליגנציה- ילד שני על פי רוב מתפתח מהר יותר מילד ראשון מכוון שיש לו ממי ללמוד, מכוון שהוא חשוף להרבה יותר גירויים אינטלקטואליים הנוצרים באופן טבעי מהיות אח בוגר בסביבה. אם את רוצה ללמוד עוד בנושא כנסי לאתר שלי וצפי בראיון המצולם מתוך התוכנית המקצוענים שם אני מדברת מרואיינת בנושאים אלו.
בהצלחה ושינה מתוקה לכולכם אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר לידהחן22/06/2011
מקווה שהגעתי לפורום הנכון...
בכ"א שלום!
אני אימא טריה, אמא לילד בן 3 חודשים.
בשבוע האחרון, התחלתי להרגיש קצת מוזר, אחרת- ביחס לתינוק.
מהרגשת אהבה טוטאלית, בלתי מוסברת- פתאום אני מרגישה קצת מכאניות ואוטומטיות בביצוע דברים שקשורים אליו.
אני מרגישה שהאהבה הענקית, הבלתי מוסברת והעוצמתית שהייתה לי אליו התמוססה מעט.(כמובן שאני מאוד אוהבת אותו אבל משהו הלך לי לאיבוד)
שאלתי היא- זה קשור לדיכאון לאחר לידה? או שזה סתם מצב רוח כזה שיעבור?
חשוב לי לציין שאני סטודנטית, בשיא תקופת המבחנים העבודות, והלחץ..
לא יודעת אם יש קשר או לא בכ"א התחלתי להרגיש ככה השבוע, עם תחילת העומס...
אודה לתשובתכם המהירה,
תודה
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר23/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הריון_ולידה' id=link]הריון ולידה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר - תגובה
ד``ר אורה רבר23/06/2011בפורום הריון ולידה יש פורום העוסק בתקופה שאחרי הלידה. תוכלי להפנות לשם את שאלתך ולקבל תשובה מוסמכת ממומחים ספציפיים לתקופת חיים לא פשוטה זו.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר לידה - תגובה
טובי פלד23/06/2011שלום חן
לדעתי התגובות הלא יציבות שלך היננן תוצאה של הביולוגיה של הלידה והן נמצאות על הספקטרום של דיכאון לאחר לידה. לא לא חייב להיות דיכאון קליני אבל אלה שיוניי מצב רוח שמושפעים מאד משינויים הורמונליים..אני מציע לךלהייעץ עם רופא וגםלקבל ייעוץ ותמיכה מקצועיים.נסי לקבל את העובדה שזה לא שמשהו לא בסדר אצלך אלה שזו תופעה טבעית ונפוצה לאחרהלידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בשינהיי21/06/2011
שלום רב
בני בן שנתיים ושמונה חודשים בזמן האחרון כל ערב הוא מבקש ממני לשבת לידו עד שהוא נרדם לפעמים זה לוקח חצי שעה ולפעמים יותר ,
ואם אני לא לידו הוא מתחיל לבכות ולא מוכן להפסיק עד שאני יושבת לידו
וכך הוא נרדם.
כיצד אני יכולה לגרום לו להרדם לבד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בשינה - תגובה
טובי פלד22/06/2011אם לא תיעני לבקשתו הוא ירדם לבסוף.אולם עדיףלהישאר איתו עד שירדם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותrebeka20/06/2011
שלום!
בני בן שנתיים ותשעה חודשים מזה 4חודשים הוא הולך לגן (מונטסורי)בכל בוקר יש את הפרידה הכואבת שמלווה בבכי ,דמעות ואימרות כמו"אני לא רוצה ללכת לגן" ולא כיף בגן וכדומה...הוא משתמש בכל מה שהוא יודע שמשפיע עליי בקלות כי אני מאוד משתדלת להיות מעורבת באיך עובר עליו היום גם עם הגננות וגם איתו.יש לציין שמדובר בילד מאוד מאוד חכם ומפותח לגילו שדובר שתיי שפות בשליטה מלאה(עברית ואנגלית)האנגלית מכיוון שאנחנו גרים בארה"ב ילד שכבר אובחן כמעל הממוצע עכשיו לאחרונה יש לו כל מיני התנהגויות מוזרות כמו לחקות בכי של תינוק והכי גרוע אגרסביות ממש משתמש באלימות כלפיי וכלפיי אביו עם חבריו לא עושה זאת בכלל אך איתנו מרשה לעצמו.אני לא יודעת אם כל זה קורה לו מכיוון שאני כבר בחודש האחרון להריוני והוא יודע שמשהו קורה או שרע לו בגן או שמשהו אחר אני כבר לא יודעת מה לעשות בבקשה מתחננת תעזרו לי...איך אני אדע אם באמת רע לו בגן?מצד אחד מבחינה מנטלית הוא מאוד מתקדם לומד המון ומצד שני אני לא יודעת אם אחריי תקופה כ"כ ארוכה שהוא הולך לגן הוא עדיין אמור לבכות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות - תגובה
ד``ר אורה רבר21/06/2011רבקה יקרה
על הפעוט וכן גם עליכם עוברת תקופה לא פשוטה של שינויים: "גיל המרד הראשון"- תקופה שבה הפעוט עובר מתלות לעצמאות, הוא מתאמן בלהיות עצמאי, משתמש הרבה במילים לא רוצה, בכן גם מתנסה בכפיית רצונותיו על האחרים: אני לא רוצה לגן, לא רוצה להיפרד, מנסה את כוחותיו עליכם גם בצד הנפשי, " אני אחליט מה יהיה" וגם בצד הפיזי "אם לא תמלאו את רצוני אני אכה אתכם". בנוסף לגיל המרד התחלתם גם גן חדש, ועומד להצטרף בשעה טובה תינוק למשפחה. כול המשתנים האלו יחד מקשים מאוד גם על הפעוט וגם עליכם.
אז מה עושים: את הגן כמובן ממשיכים, מגיעים לגן נותנים נשיקה וחיבוק ויוצאים, בלי ייסורי מצפון ורגשות אשם, כאשר הוא יראה שאתם עקביים ולא מוכנים לוותר הבכי בבוקר יחלוף, (זאת כמובן אם אתם שלמים עם הגן).
בקשר ללידה הקרובה יש לדבר איתו על הצטרפות אח למשפחה. אם את רוצה לקרוא מאמר בנושא פתחי את האתר שלי "כישורי הורות" ותמצאי שם בפרסומים מאמר בנושא.
בקשר למכות: אין לאפשר לפעוט להכות אתכם, בולמים במידה הדרושה – תופסים את היד שעומדת להכות, ואומרים בצורה ברורה "אסור להרביץ".
בהצלחה ובשורות טובות אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)