מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק דובר עברית עם מטפלת דוברת אנגטליה20/06/2011
שלום רב לכולם!
בני יהיה בן שנה בעוד כחודש ומטופל השנה אצל מטפלת דברת אנגלית. האם יש בעיה אם כך שימשיך להיות אצל מטפלת נוספת דוברת אנגלית? האם הדבר יפגע ביכולתו לרכוש את השפה העברית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק דובר עברית עם מטפלת דוברת אנג - תגובה
טובי פלד20/06/2011שלום רב
לאתיפגעיכולתו לרכוש אתהשפהעברית.תינוק יכול ללמוד כה שפות באותו הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות חברתית בגיל הרךלימור20/06/2011
שלום ותודה
הבת שלי בת שנתיים. ילדה חכמה, תקשורתית, מדברת שוטף, מתוקה ושקטה באופן כללי.
מה שמטריד אותי זה ההתנהגות החברתית שלה בגן :
אני רואה את כל הילדים משחקים / קופצים / רוקדים יחד והיא מעדיפה לשחק לבד,
אחר הצהרים למשל, כל הילדים משתוללים על הדשא מחוץ לגן, צוחקים ומנהלים ממש אינטראקציה חברתית והיא פשוט לא מתעניינת בזה. משחקת במשהו אחר או עסוקה במשחק שלה.
למשל אם הולכים לחברים מהגן אח"צ - יש 3 חברות, שתיים משחקות יחד, עושות שטויות, הולכות אחת אחרי השניה וכו' והיא משחקת לבד בשקט שלה.
גם הגננת בגן אומרת שהיא מעדיפה לשחק לבד, אין לה את השובבות הזאת שכל הילדים יחד, היא לא מצטרפת אליהם.
אין לה בעיה חברתית, או תקשורתית, כשהיא עם הבני דודים או חבר שבא אלינו היא בסדר גמור.
חשבתי על כל הדברים שיש באפשרותינו כהורים לעשות ואנו עושים :
1. לא עושים מזה ענין, מכבדים אותה ולא דוחפים אותה לשחק עם אחרים
2. כן מתווכים אם היא לא מתחלקת או דברים כאלה של ילדים
3. נותנים לה חום, אהבה וחיזוקים (לא חומריים) ומצד שני יש לה גבולות ברורים
4. אנחנו עצמינו אנשים חברותיים. מזמינים ומוזמנים לחברים
5. מזמינים והולכים אח"צ לילדים אחרים (גם שם היא מעדיפה לבחור משחק ולשחק לבד
מה דעתך, האם יש משהו שניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חברתית בגיל הרך - תגובה
ד``ר אורה רבר20/06/2011שלום לך לימור
הנושא החברתי מטריד לא מעט הורים, במיוחד בארצנו שבה אנו שמים דגש מיוחד על הצד החברתי, ( את הסיבות לכך נשאיר לסוציולוגיים).
ולשאלתך: קודם כול חשוב להדגיש כי כמו בכול התחומים, גם בתחום החברתי יש שלבי התפתחות. כאשר בגיל שנתיים הילדה עדיין נמצאת בשלב האגוצנטרי, שבו היא המרכז וקשה לה להיות אמפאטית לילדים אחרים, לכן היא מתקשה בלהתחלק ולחכות בתור, (סעיף 2 בהצעות שלך לפיתרון).
אז מה עושים?
כול הפתרונות שהצעת נכונים, כול אחד במינון המתאים: סעיף 1 מצוין, סעיף 2- מעודדים נתינה, 3 חשוב מאוד מאוד, 4 מבטיח שהכול יסתדר, 5 מצוין.
את מוזמנת להיכנס לאתר שלי ולקרוא את המאמר שכתבתי בנושא
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורה, תודה ושאלה נוספת
לימור20/06/2011אורה תודה
אני חושבת שהנושא מטריד הרבה הורים וטוב שכך....בעידן בו כל אחד עסוק בעצמו, חשוב לי כהורה לעודד התנהגות חברתית טובה, רציתי גם לציין שהיא מפנימה יפה את העניין של לחכות בתור ולהתחלק עם התיווך שלנו וכמובן במינון והבנה שזה קשה בגיל זה.
אני יודעת שזהו שלב אגוצנטרי (למרות שחשבתי שבגיל שנתיים זה אמור לעבור) אך עדיין זה מטריד אותי כי אני רואה אותה ביחס לילדים אחרים בני גילה שכן משחקים יחד, צוחקים יחד, משתובבים יחד והיא מתעסקת בשלה...
זה לא נובע מביישנות או מפחד כולשהוא, זה פשוט לא מעניין אותה
תוכלי להגיד לי מהמחקרים האם זה משקף התנהגות חברתית עתידית או שאי אפשר בגיל הזה להגיד איך תיהיה כשתגדל ?
אני אקרא את המאמר שלך, תודה רבה על הפורום הנהדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורה, תודה ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר אורה רבר20/06/2011ללימור שלום
התנהגות הילד מושפעת בעיקרה משני מרכיבים מרכזיים: תכונות האופי המולדות, (כולל המזג), יש ילדים חברותיים יותר ויש חברותיים פחות באופים, יש ילדים המעדיפים לשחק לבד ויש המעדיפים תמיד להיות בחברה, שונות זו באה לידי ביטוי כבר בגיל הצעיר ביותר. יחד עם חשוב לזכור כי המרכיב השני הוא הסביבה שמרכזה הוא חינוך ההורים ולכן יש מה לעשות- הגבתי על כול ההצעות שהצעת שמרביתן ככולן טובות מאוד. נראה שאתם יצורים חברתיים היא תלמד זאת כלמידת חיקוי, (עיקר הלמידה בגיל הרך), את חושפת אותה לחברים ובכך את מלמדת אותה בהדרגה להסתגל לילדים, את מקנה לה נורמות להתנהגות חברתית הכוללות ויתור ועמידה בתור. כול אלו יסיעו מאוד בהמשך הדרך. יחד עם זאת חשוב להתחשב באופיה ולאפשר לה גם לשחק לבד. לא לחשוף לחברים בכול יום, אל תשכחי שלאורך שעות הגן היא חשופה לחברה. לאפשר גם וגם. יותר מאוחר חשוב לרשום לחוגים כאלו שהילדה מעוניינת בהם. גם שם יש הרבה מאוד למידה חברתית.
הכי חשוב לא להיות מודאגת, ולא להעמיד את נושא חיי החברה של הפעוטה במוקד השיח בבית ובוודאי לא להתייחס לכך כבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאה בן אחיםחן19/06/2011
ביתי הגדולה בת שנתים וחצי ובתקופה האחרונה החלה ממש לקנ ולהרביץ לאחותה בת העשרה חודשים. אנו עירים לה ומנסים לא לכעוס עליה הרבה ןמסבירים לה לא להרביץ ואומרים לה שלא זה כואב ולא נעים אך זה לא עוזר. שאלתי היא מה ניתן לעשות ואיך להתייחס לילדה הגדולה כאשר היא מרביצה האם לכעוס או להעניש? אנו נותנים לה הרבה תשומת לב ומנסים שלא לכעוס עליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה בן אחים - תגובה
טובי פלד20/06/2011שלום חן
קנאת אחים זו תופעה מאד טבעית ונפוצה .לא משנה כמה תשומ תלב אתם נותנים.הילד המקנא בעצם חרד למעמדו אצל ההורים. עליכםלהבהיר בצורה מאד תקיפה שאתם לא מוכנים לאלימות מצידה.אםלא תעשו זאת הילדה תהייה אלימה כלפי אחיה .
אתם יכולים לתת אישור להרגשתה אבל לאסור כל אלימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדנא או פעילות להורים ותינוקותרינת17/06/2011
שלום,
בעלי ואני מעוניינים ללכת לסדנא עם התינוק, חוץ מעיסוי וסדנאת תנועה ומוסיקה שאני הולכת איתו לבד מה אפשר לעשות יחד עם אבות?
אשמח לשמוע רעיונות (לשעות הערב כמובן)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדנא או פעילות להורים ותינוקות - תגובה
ד``ר אורה רבר18/06/2011לרינת בוקר טוב
בגיל הינקות התינוקות לא זקוקים לחברה רחבה. חשוב שהתקשורת עם ההורים תהיה טובה ובטוחה. שהם יהיו בטוחים שההורים נמצאים שם למילוי צורכיהם.
לפיכך אם בחרת להשתתף בסדנאות בוקר עם התינוק זה די והותר.
בשעות הערב בלו שלושתכם יחד או כול אחד מכם לחוד עם התינוק- שחקו איתו, דברו אליו, עודדו אותו לעצמאות, צאו איתו לטיול אחר הצהרים/ערב בשכונה. חבקו אותו בחום, על מנת שירגיש שאתם אוהבים אותו ומספקים את כול צרכיו.
תקשורת זו תסייע לפעוט לבנות לעצמו דימוי עצמי חיובי, שהוא המפתח להסתגלות טובה ותפקוד טוב בכול התחומים בהמשך החיים.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת חוםהילה16/06/2011
רציתי לדעת העם מד החום "מוצץ" טוב למדידת החום ואם כן כמה זה נחשב חום????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
הילה16/06/2011לתינוק בן 3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידת חום - תגובה
ד``ר אורה רבר18/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום:
רפואת תינוקות טיפול בתינוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה להדרים אותו ביום?שרון15/06/2011
יש לי בן בן 5.5 חודשים. מגיל 3 חודשים לערך הוא ישן לילה שלם ונרדם לבד עם עזרים מינמלים מצידי. הבעיה היא עם הרדמות ביום לפעמים (כמו היום) נורא קשה להרדים אותו ביום. הוא עייף (הוא משפשף בעניים) אבל מה שאני לא עושה הוא לא מצליח להרדם. אז אני נותנת לו לשחק במשהו והוא משחק כמה דקות ושוב בוכה כי הוא עייף (וזה אחרי שבדקתי כמה פעמימם הוא לא רעב, ולא עשה קקי, מה שמונע הרדמות ואפשר לטפל בו בקלות). מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה להדרים אותו ביום? - תגובה
טובי פלד16/06/2011שלום שרון
מה ניסית עד כשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוהגת ליצרוחאור14/06/2011
ביתי בת שנה...סיגלה התנהגות צרחנית..היא עולה לטונים מחרישי אוזניים..זה קורה כשמנסה למשוך תשומת לב כשרוצה משהוא כשלא רוצה כשמשחקת
בתחילה חשבתי "היא מגלה את הקול שלה" אבל לפעמים זה מקפיץ אותי לתגובה נוקשה של "מספיק"אולי אפילו תוקפני כי קשה לשמוע את זה..ניסינו לומר בעדינות תקיפה "לא צורחים מדברים בשקט" אני פוחדת שהתגובות שלי יוצרות את המנהג הזה לקבוע..כיצד להתנהג עם התופעה הזאת?ולמה הצרחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוהגת ליצרוח - תגובה
ד``ר אורה רבר16/06/2011לאור שלום רב
טוב שאת מתלבטת ופונה לקבלת עצה. אכן התגובה הנוקשה לא תפתור את הבעיה. כמה שזה מפתיע הילדים "נהנים" לראות אותנו יוצאים מהכלים, זה נותן להם תחושת שליטה, הם מצליחים "לתפעל אותנו".
מה עושים? - כאשר היא צורחת אל תגיבי- "אל תשמעי" כאשר תתעלמי לחלוטין מהצרחות הן תחלופנה. פני אליה תמיד בקול רך שקט וסבלני, על מנת שתוכל ללמוד בדרך של חיקוי.
הכי חשוב של "תשברי" כי אם בסוף הצרחות מקפיצות אותך היא השיגה את מטרתה באמצעות הצעקה
באיחולי שקט ורוגע אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים במצב רוחקובי14/06/2011
שלום.
ביתי בת 2 וחצי. בתקופה האחרונה היא מתנהגת שלא כהרגלה, היא רגישה מאוד ועוברת בצורה קיצונית משמחה לבכי ועצבות. היא כל רגע שואלת אם היא מתנהגת יפה, נלחצת שקורה לה משהו(כאב ,מכה ) ומיד מתחילה לבכות בפאניקה נוראית ולא מוכנה להגיד כלום.
יש לציין שאנו מצפים ללידה נוספת בחודש הקרוב וביתי מדעת לכך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים במצב רוח - תגובה
ד``ר אורה רבר16/06/2011לקובי שלום
ילדתכם נמצאת בתקופה התפתחותית המכונה בשם "גיל המרד הראשון", וכמו כן אתם מצפים בשעה טובה ללידה. שתי התפתחויות חשובות ומשמחות, מצד אחד ולא קלות לאף אחד מבני המשפחה מהצד השני.
טוב שהילדה מודעת ללידה הקרובה, כדאי לנצל את שבוע הספר העברי ולרכוש ספר טוב העוסק בנושא של הצטרפות תינוק למשפחה. חשוב להקריא אך חשוב במיוחד לשוחח על הספר, לתת לה לבטא חששות ודאגות, גם עם השפה שלה לא ממש עשירה בשלב זה. שינויים במצב הרוח מאפיינים את גיל המרד הראשון בדיוק כמו את גיל המרד השני- גיל ההתבגרות.
מה עושים?
מנסים כמה שאפשר לתת תשומת לב חיובית, משני ההורים, (לאו דווקא יחד)- משחקים, חיבוקים נשיקות, ספרים, ציורים, הדבקות... יציאה לגנים ציבוריים וכול מה שאתם אוהבים לעשות יחד. מצד שני להמעיט כמה שניתן את מתן תשומת הלב להתנהגויות שאתם פחות רוצים לעודד. כאשר ביתכם שואלת אם היא מתנהגת יפה תנו לה חיבוק גדול ואמרו משהו כמו: "את הילדה המקסימה שלי ואני אוהב/ת אותך כול כך" .
בהצלחה ושיהיה בשעה טובה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור מחוספס לתינוקתטל13/06/2011
לבתי בת ה-9 חודשים יש עור מחוספס באזור הזרועות, הלחיים והרגליים.
זה לא אדום ולא נראה שזה מגרד לה.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור מחוספס לתינוקת - תגובה
ד``ר אורה רבר14/06/2011התייעצי עם רופא ילדים/עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נהדרת
חמוטל22/07/2011בשביל מה יש את הפורום אם אלו התשובות שמקבלים כאן?
גם לבתי בת החדשיים יש את אותה הבעיה וחשבתי שאולי בפורום הזה אני אמצא את התשובה לפני שאצטרך ללכת לרופא עור. מתברר שלא.
חבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נהדרת - תגובה
ד``ר אורה רבר24/07/2011אימא יקרה
הפורום שפנית אליו מנוהל על ידי מומחים לחינוך וטיפול פסיכולוגי בפעוטות וילדים ולא על ידי רופאים. זה יהיה מאוד לא אחראי לתת בפורום זה תשובה המצריכה יעוץ רפואי. הפנתי אותך לפורום אחר המנוהל על ידי רופאים, על מנת שתוכלי לקבל ייעוץ רפואי ראשוני. בכול מקרה עדיף ללכת לרופא ילדים על מנת שיראה את המצב ויקבע אם יש צורך בטיפול ואם כן יתן ראת הטיפול המתאים ביותר.
בהצלחה והרבה בריאות אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK14/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_תינוקות_טיפול_בתינוקות' id=link]רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים מרביצה לאחותה בת החודשייםטל13/06/2011
שלום רב,
בתי הגדולה תהיה בת שנתיים בסוף החודש. לפני כחודשיים נולדה לה אחות קטנה. עד עכשיו הגדולה היתה ממש בסדר כלומר, היו נגיעות לא עדינות אבל לא משהו שהוא ממש אלים. בימים האחרונים היא ממש מכה אותה בפנים מאוד חזק ואתמול היה השיא כאשר משום מקום, בזמן שהחלפתי לקטנה, היא החטיפה לה עם צעצוע שלה. הקטנה פרצה בבכי והמכה אף עשתה לה סימן על האף.
אנחנו כל הזמן אומרים ומסבירים לה שאסור להרביץ ושזה כואב לה ושאסור. כשהיא מכה אותה אנחנו מושיבים אותה בפינה של הבית וכועסים אבל אנחנו לא מרגישים איזושהי הפנמה של העניין. אנחנו מאוד מתלבטים כיצד להגיב כאשר זה קורה. מה לומר? לצעוק? להעניש? אנחנו מאוד נסערים בעקבות כל הכאה כזו וקשה לנו להשתחרר מהכעס. מה עושים???
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים מרביצה לאחותה בת החודשיים - תגובה
טובי פלד13/06/2011שלום טל
לבת הגדולה שלכם יש מנה גדושה של קנאה ותחרות והיא מנסה לסלק את אחותה הקטנה מהתחרות על מקומה במשפחה. היא עדיין לא פתחה רגש מיוחד אליה.
עליכם להיות מאד תקיפים וחדים בקשר לכל תוקפנות מצידה כלפי אחותה.להשגיח שזה כמעט ולא יקרה.הסברים לא יעזרו בכלום.היא צריכה לפחד לתקוף את אחותה הקטנה.
זה יעבור והיא תהייה לבסוף אחוצת טובה ואוהבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות להבהרה
טל14/06/2011שלום שוב,
מה זאת אומרת היא צריכה לפחד? איך אנחנו אמורים להגיב? לצעוק? להעניש? איך להעניש? מה להגיד?
תודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
טל21/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים? - תגובה
טובי פלד22/06/2011לצעוק חזק ובכעס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה!!!פופית12/06/2011
התינוקת שלי בת 9 ימים. בהתחלה הייתה ישנה כל הזמן ואוכלת כל 3 שעות מטרנה. בשלב מסויים ניסתי להניק ולא הלך (עכשיו קניתי פטמות סיליקון והצלחתי להניק) שעה וחצי לקח לה לאכול לסירוגין + הרדמויות ובסוף היא הלכה לישון וכמה אחרי 10 דקות אוכלת את החלצה שלה אז נתתי לה 30 מ"ל מטרנה. בימים האחרונים היא לא חוזרת לישון ולוקח לי איזה שעה וחצי להרדים אותה. היה לה צהבת קלה לאחר לידה ולכן נתנו מטרנה כדי שתעלה במשקל ובלגל שההנקה לא הצליחה. איך אני יכולה לדעת אם היא ינקה מספיק? האם הסימן שהיא אוכלת את החולצה שלה ושהיא בוכה יכולים להעיד שהיא עדיין רעבה? ואולי בגלל זה לא נרדמת. גם אחרי מטרנה בלילה של 60 מ"ל (המשקל שלה כרגע 2580, היא נולדה 2585 ושוחררה מבית חולים 2390)לוקח לה שעה וחצי להרדם. ואז אני כמעט קורבה כבר לזמן הבא שעליה לאכול (אמרו לי בטיפת חלב כל 3 שעות) מה עושים אם היא לא מפסיקה לבכות ? היא נרדמת גם רק על הידיים שלי כשזה קורה... אני ממש מתחילה להתייאש גם ככה קשה לי ואני עצובה רוב היום ומתגעגעת לבעלי מאד (הוא בעבודה עד שעות הערב) אך יחד עם זאת אציין שהיא הדבר הכי טוב שקרה לי ולקח לי הרבה זמן כדי שהיא תהיה .. מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה!!! - תגובה
טובי פלד13/06/2011שלום פופית
התינוקת עדיין לא מעכלת טוב ,העיכול אל סדיר ולכן הגוף לא מתפקד טוב.
את צריכה ייעוץ צמוד בעינייני תזונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK14/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_תינוקות' id=link]תזונת תינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להכניס לפעוטון?ענבל10/06/2011
בתי בת 6 חודשים ולא נמצאת במסגרת, אלא איתי בבית או עם אימי. היא ילדה נוחה, חברותית ומתוקה. היות וכעת אני נמצאת בתקופת בחינות, אני שוקלת להכניס אותה לפעוטון למשך חודש בלבד ולהכניס אותה שוב בספטמבר באופן קבוע.
מעבר לשיקולים שלי שהביאו אותי לחשוב על פתרון זה, חשובה לי כמובן מאוד טובתה. האם השינויים האלה עשויים "לשגע" אותה או שהיא תסתגל בכל פעם למצב החדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להכניס לפעוטון? - תגובה
ד``ר אורה רבר10/06/2011לאימא הסטודנטית שלום
אכן לא פשוט לתמרן בכול ה"כובעים" שלנו- גם להיות אימא, וגם להיות סטודנטית ועוד לא מעט "כובעים". אני שמחה שאת מתבלטת ולא מוצאת את הפתרון "הטכני", שעל פניו נראה הגיוני. חשוב לדעת כי גם לתינוקת חביבה חברותית ונוחה לא קל להסתגל למסגרת חדשה. עדיף שההסתגלות תהיה בשלבים ולא תשאירי אותה בבת אחת לאורך שעות רבות במסגרת החדשה. לאחר תקופת ההסתגלות עדיף לשמור על שגרה ולא לשנותה לעיתים קרובות.
נסי לחשוב על פתרונות אחרים- לאילו אנשים קרובים התינוקת רגילה? נסי לחלק בינהם את הזמן שאותו את חייבת להקדיש לבחינות, ואת יתר הזמן שבו התינוקות ערה נסי לבלות במחיצתה.
בהצלחה בבחינות אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהכניס לפעוטון? - תגובה
טובי פלד11/06/2011שלום ענבל
הכניסי אותה לפעוטון אפילו אם זה רק לחודש. לא יקרה לה שום נזק.להיפך היא רק תרחיב את מעל ההתנסויות שלה ותיתפתח מבחינה חברתית ושפתית.
הסתכלי על זה כמו טיול סבסוף חוזרים הבייתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטטר לתינוקת חייבת עזרהמורן09/06/2011
בתי בת החודשיים סבלה מכאבים ולא ישנה יומיים שלמים לפי המלצת אחות כללית הופננו למיון ילדים,
במיון הילדים התבשנו לבצע בדיקת דם לתינוק ותקבית שתן מכיון שלא הצלחנו להשיג שתן נקי בשקית התבקשנו לבצע לתינוקת בקטטר למרות שסרבנו הבית חולים ממש הכריח אותנו ולבסוף ביצענו את הבדיקה מאותו הזמן אני ממש בחששות ורציתי לשאול האם זה יכול לפגוע בילדה שלי? ואיך אני יכולה לדעת אם זה גרם לאיבוד ביתולין ואם זה בכלל קשור? אבקש את עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטטר לתינוקת חייבת עזרה - תגובה
טובי פלד11/06/2011מורן שלום
זו שאלה רפואית. פני לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK14/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_תינוקות_טיפול_בתינוקות' id=link]רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות ילד בן שנה ו 8 חודשיםאילנית גבאי06/06/2011
בוקר טוב,
יש לי תינוק בן שנה ו 8 חודשים , פעיל עצמאי , אוהב להשתולל ממש מתנהג כמו ילד בן שנתיים .
ילד שאוהב מאוד לנשק ולחבק ילדים אחרים וכשילד אחר לא מגיב לו באהבה שהוא נותן \אז הוא לפעמים דוחף אותו .
לאחרונה אני מרגישה שהילד בודק את הגבולות שלי
הוא נוגע בכוונה בדברים שמסוכנים וגם אם אני אומרת לו בטון כועס שאסור הוא מיד מגיב בכמה צורות : או שהוא צוחק לי , או שהוא מבקש נשיקה , או שהוא מתחיל לצעןק .
וכמובן , שאני ממשיכה בשלי ולא מתייחסת אליו עד שיבין שזה אסור אך אני ממש לא מצליחה לגרום להבין כשאני כועסת על דברים מסוכנים הוא ממשיך כל הזמן לחזור על זה וגם אם אנחנו בגן שעשועים כמעט כל יום הוא מנסה לעשות דבים של גדולים ואני פשוט לא מצליחה להניע אותו מזה ואז הוא מחל לצעוק.
חייבת לציין כי אני בהריון כבר בחודש 5 ואני לא יודעת עד כמה זה קשור אבל יכול להיות שהוא מרגיש ?
מאוד שמחה באם תוכלו לכוון אותי אך לללמד אותו גבולות שאסורים ...
תודההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות ילד בן שנה ו 8 חודשים - תגובה
ד``ר אורה רבר06/06/2011אימא יקרה
ראשית בנך כבר אינו תינוק, הוא פעוט בן שנה ושמונה חודשים. הגדרת יפה את המצב הפעוט שלך בודק גבולות. קודם כול חשוב שתביני בשביל מה צריך גבולות?
צריך להציב גבולות על מנת ליצור אצל הילד ציפיות ברורות- ידע מה מותר ומה אסור. שהילד ילמד לדחות סיפוקים, ירגיש יציב ובטוח. על מנת שהחברה האנושית תוכל להתקיים. על מנת שהילד יוכל להשתלב בה.
לאחר שהשתכנעת בחשיבות הצבת הגבולות מה רצוי שתעשי?
כאשר הילד עושה דברים מסוכנים, על פי תפיסתך, אל תאפשרי לו. ראשית הסבירו לו במילים שיבין מדוע אסור, ואחר כך מנעי ממנו את עשיית הדבר המסוכן. זכותו להביע את מורת רוחו, את יכולה להתעלם מהצעקות, בכול מקרה לא לאפשר לו לעשות את מה שמסוכן.
מרבית הפעוטות בגיל זה בודקים גבולות, גם אם אימם לא בהריון. בכול זאת אתייחס להריון- כאשר כבר רואים את הבטן והנושא מדובר בחופשיות, עם בני משפחה חברות ועוד... הילד שומע וקולט משהו ואינו מבין. אני מציעה כי תנצלי את שבוע הספר ותקני את אחד מספרי הילדים העוסקים בנושא.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אילנית גבאי09/06/2011תודה רבה רבה !!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד אצל בן שנתייםסמר06/06/2011
שלום לכולם
הבן שלי הוא בן שנתיים לאחרונה גילתי שהבן שלי מפחד מהמזגן דבר זב לא הי בשנה שעברה.
אפילו אם המזגן לא עובד הוא מפחד ממנו.כלומר הוא מפחד מצורה החיצונית של נמזגן ולא רק מהקול.
נסיתי בכמה דרכים לעזור לו כדי לא לפחד אם זה בחיבוק או נשיקה.נתתי לו כמה פעמיםאת השלט של המזגן כדי לשחק בו וגם כן נתתי לו לגעת במזגן והכל לא עוזר.ובנוסף התחיל תמיד לכסות את עיניו בידיו כאילו הוא בוכה אבל הוא מכסה מפחד.
אני מאוד מוטרדת לא יודעת מה לעשות ממה נובע דבר כזה.
דבר אחרון בתקופה האחרונה יש לו מזג ו אופי לא כלכך בסדר לפעמים הוא בוכה ללא כל סיבה,קצת עצבני מרגישים שיש משהו לא בסדר.
אגב הוא עדיין לא מדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד אצל בן שנתיים - תגובה
טובי פלד06/06/2011יסמין שחום
הבן שלך מתחיל להרגיש חרדה וזה מתחיל במזגן וממשיך הלאה.זה שלך התפתחותי וגם כנראה איזו רגישות שלו עצמו,בדרך כלל זו תכונה מולדת.תבדקי אצל אחד ההורים.
לטיפול אני מציע לא לעשות הרבה , לא להאדיר את החרדה.להתייחס כמה שפחות ,לומר בצורה אדישה זה שום דבר,או להתעלם.
התופעה תעבור מעצמה,אולם סביר להניח שיבואו חרדות אחרות .יתכן ותיצטרכו להיעזר בייעוץ מקצועי בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)