פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפרצויות כעס
    מיטל
    05/06/2011

ביתי בת שנה ותשע בזמן האחרון מנסה אותנו בלי סוף!!
    אתמול היא התחילה להוציא את המגבונים מהקופסא אז לקחתי לה וכעסתי , היא בכתה במשך חצי שעה בלי סוף , זרקה את עצמה על הרצפה , בעטה ברצפה , ניסתה לצבוט אותי ואת בעלי ממש השתגעה !!!! ניסינו לחבק ולהסביר לה שאסור ו שזה לא נעים אבל שום דבר לא הרגיע אותה בסוף לקחתי אותה בבכי וחזרנו הביתה מחברים, ורק אחרי עשר דקות באוטו היא נרדמה מרוב שבכתה . האם עשיתי נכון ???
    מה אני עושה כשהיא מתחילה להשתגע כשאני מסרבת לה ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות כעס

הוספת תגובה

• התפרצויות כעס - תגובה

טובי פלד
    06/06/2011

שלום מיטל
    התפרצויות הכעס מעידות על כך שיש לה נטייה לכעסים וגם יתכן שאתם לא יודעים לשיחם לה גבולות .אני מציע להמשיך לשים לה גבולות בתקיפות . לא לוותר. לא להתרגש מהבכי , לא קורה שום דבר נורא. חשוב מאד מאד לשים גבולות ברורים במקרים של אלימות ותוקפנות.אבל לתת לה לבכות ולא להתייחס לבכי בכלל.כשהיא בוכה אתם שותקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויכוחים בנוכחות ילדים
    גל
    05/06/2011

שלום רב!
    אני מקווה שמישהו מקצועי מצוות הפורום המוביל יוכל להשיב לי על שאלתי.
    אני ובעלי הורים לשני בנים אחד בן שנה ושמונה חודשים והשני בן שמונה חודשים.
    הזוגיות שלי ושל בעלי לא תקינה ויש ביננו המון ויכוחים ומריבות . לצערי לעיתים קורה שאת הויכוחים שלנו אנחנו מנהלים בנוכחות הילדים. אנחנו לא מצליחים לה"שתלט" על עצמנו והויכוחים עולים ל"טונים" לא נעימים.
    אני משתדלת שזה לא יקרה ושהילדים לא יספגו את האוירה לצערי לא תמיד זה נשלט.
    יש לי ייסורי מצפון בנושא ואני חוששת שמה זה עלול לפגוע בילדים באיזשהי דרך.
    הבן הגדול שלי בן שנה ושמונה חודשים לא מדבר עדיין ואני מפחדת שיש קשר בין הדברים. הוא אומר הבהרה אחת ולא יותר. הילד מאוד חכם ופיקח ומבין הכל ומשתף פעולה אבל בנושא הדיבור אין התפתחות מצידו.
    אשמח אם תוכלו להשיב לי.
    רעיה עצובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ויכוחים בנוכחות ילדים

הוספת תגובה

• ויכוחים בנוכחות ילדים - תגובה

טובי פלד
    06/06/2011

שלום גל
    הוויכוחים והאווירה התוקפנית בבית משפיעים לרעה על ילדים. ככל שהילד רגיש יותר הנזק עלול להיות גדול יותר.זו עובדה.
    אני מציע לך בדחיפות להגיע לייעוץ מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים- בן שנתיים וחודשיים
    תמר בן שושן
    04/06/2011

בני המתוק בן שנתיים וחודשיים, כבר מספר חודשים מראה סימנים של בשלות לגמילה מחיתולים. זה התחיל בכך שהיה מכריז "קקי" בכל פעם שעשה קקי, גילה עניין רב בישיבה על סיר במשפחתון בו נמצא, ואף החל לעשות קקי ופיפי גם בישבנון שיש לנו בבית, עדיין בלי להוריד את החיתול.
    לפני כשבועיים החלו מספר ילדים במשפחתון בתהליך הגמילה, הגננת אמרה לי שלדעתה הוא בשל לגמרי, ומה ששכנע אותי להתחיל בתהליך היא העובדה שהוא עצמו אמר לי "אמא אני צריך תחתונים..".
    עד כאן הכל נשמע טבעי.. אז התחלנו לפני כארבעה ימים להוריד את החיתול בשעות הערות. בהתחלה הוא מאד התלהב מהתחתונים, מהעידוד שמקבל בכל פעם שיושב על הסיר/ישבנון, והזכרנו לו כל חצי שעה-45 דקות ללכת לעשות את צרכיו והוא עשה זאת בהתלהבות רבה. חשבתי שתוך יומיים כבר לא נצטרך להזכיר לו ושהוא יתחיל לבקש לבד, (כמו שהיה עם הבן הגדול שלי, שנגמל תוך יומיים..). אבל מה שקורה עכשיו הוא שאם לא מזכירים לו יש כל הזמן פספוסים של פיפי, וזה נראה שזה לא מפריע לו כלל (לבן הגדול שלי זה מאד הפריע אם היה נרטב/מתלכלך). וכשמציעים לו ללכת הוא אומר "עוד לא" או "אין לי" ואני לא יודעת אם להמשיך לנדנד, וגם איך להגיב כאשר מפספס. ועוד עובדה שמטרידה- שכבר יומיים לא עשה קקי (כשקודם היה עושה 3 פעמים ביום) ואני חוששת שמפתח עצירות.אשמח לקבל הדרכה קצרה איך להמשיך מכאן... תודה רבה, תמר.

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים- בן שנתיים וחודשיים - תגובה

טובי פלד
    06/06/2011

שלום תמר
    לפי דעתי הבן שלך עדיין לא מוכן להיגמל,הוא צריך עוד זמן , אל תלחצי אותו ותני לו את הזמן שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שלא מוכן לאכול טעימות
    גל
    04/06/2011

שלום,
    התינוק בן 5 חודשים
    לאחרונה ניסינו לתת לו טעימות אך הוא לא אוהב לא פירות ולא ירקות יורק הכל החוצה.
    ניסיתי לתת לו את המיץ מהתפוח אך גם אותו הוא לא אהב.
    מה לעשות במצב כזה?
    כיצד אוכל להרגיל את התינוק למזונות אחרים?
    תודה

הוספת תגובה

• תינוק שלא מוכן לאכול טעימות - תגובה

טובי פלד
    06/06/2011

שלום גל
    אל תפחדי לא יקרה לו שום דבר ,הוא כנראה עדיין לא פיתח טעמים מגוונים.
    תני לו בקצב שלו.עשי הפסקה בהצעות ותצחזרי אל זה בעוד חחודש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי לאחר מתן שתן- תינוק בן חודשוחצי
    נעמה
    04/06/2011

שלום,
    בכי בן החודש וחצי בוכה מאוד לאחר מתן שתן ולפעמים לפני שהוא עושה פיפי, נרגע בזמן שהוא עושה פיפי, ואז שוב חוזר לבכות. אציין, שזה לא תמיד המצב, אם הוא ישן והוא עושה פיפי הוא לא קם ויכול להיות רגוע בעת ההחלפה. אך, לרוב כשהוא ער, הוא יבכה ולאחר שמחליפים חיתול הוא נרגע.
    אנחנו חושבים שמכיוון שהוא לא תמיד בוכה בעת מתן השתן, זה לא כואב לו. השאלה האם יתכן שיש לו את הזיכרון של הכאבים מהברית ולכן הוא בוכה? יכול להיות שעדיין כואב לא לפעמים או שלוחץ לו אחרי מתן השתן שהחיתול מלא?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• בכי לאחר מתן שתן- תינוק בן חודשוחצי - תגובה

טובי פלד
    06/06/2011

שלום רב
    זה לא קשור לברית.
    אבל יתכן שיש לו כאבים מסוימים כי המערכת עדיין לא בשלה מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה במיטה של ההורים
    הדס
    04/06/2011

שלום, בני בן 10 חודשים ומצליח לישון לילה שלם אך ורק במיטה שלנו ההורים.
    גם כשהוא נרדם במיטה שלו, הוא מתעורר לאחר שעתיים ולא מוכן לחזור לישון בה. כאשר אני מעבירה אותו אלינו למיטה הוא נרדם תוך דקה וישן עד הבוקר.
    מה ניתן לעשות כדי שימשיך לישון במיטתו כל הלילה גם אם מתעורר מדיי פעם?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה במיטה של ההורים

הוספת תגובה

• שינה במיטה של ההורים - תגובה

טובי פלד
    06/06/2011

שלום הדס
    לא סתם הוא בא לישון במטה שלכם.הוא זקוק לזה וזה עושה לו טוב.
    תני לו לישון אצלכם זה ישפר את הפעילות הסדירה של מערכת העיכול.והחוסן הנפשי שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינת תינוק בן שבועיים
    חן
    02/06/2011

שלום,
    בני בן שבועיים, כשהוא נרדם עליי-בד"כ בהנקה- אני מעבירה אותו לעריסה אחרי כמה דק' הוא מתעורר,ואם אני משאירה אותו עליי הוא מסוגל לישון כמה שעות..
    אני מבינה שהוא קטן והוא רוצה את החום שלי אבל אין לי אפשרות להחזיק אותו כל הזמן יש לי 2 ילדים נוספים בבית.
    איך אפשר לפתור את העניין לרווחת שנינו??
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שינת תינוק בן שבועיים

הוספת תגובה

• שינת תינוק בן שבועיים - תגובה

טובי פלד
    06/06/2011

שלום חן
    המגע שלך ושל בעלך מאד חשוב לו . תני לו להיות עלייך כמה שיותר במיוחד בשנה הראשונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה לפעוט בן 2.4 שנים
    מילי
    02/06/2011

שלום
    יש לנו בן בן 2 וארבעה חודשים.
    מאז שנולד הוא ישן לילה שלם כשישה לילות בסך הכל...
    כילד ראשון וככזה שסבל מגזים החזקנו אותו הרבה על הידיים, ובגיל 9 חודשים (כשכבר נעשה כבד מדיי) התחלנו "סדרת חינוך" בנושא השינה.
    מאז, אנחנו כל הזמן בסדרות חינוך כאלה ואחרות.
    ניסינו לשבת לידו, אך הוא רק מוצא איך לפתח שיחה ולהוציא תגובה, מה שמאריך את כל התהליך, כשאנחנו מנסים להיות מבינים ורכים, הוא מושך אותנו עוד ועוד, וכשאנחנו תקיפים יותר, הוא מגיב יותר קשה בהתאם (אך התהליך בדר"כ קצר יותר). יש לילות טובים יותר ופחות, אך ככלל, זה לוקח בממוצע זה אורך כ-30-40 דקות כל ערב....מה עוד ניתן לעשות?
    האם יש לכם עצה?

יש לציין שבננו חכם (ומתוחכם), מדבר מצוין, ושאנחנו הורים עם גבולות ומשמעת, רק בשינה זאת ממש מלחמת התשה...
    תודה
    מילי

הוספת תגובה

• בעיות שינה לפעוט בן 2.4 שנים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    06/06/2011

אמא יקרה
    שאלת השינה מעסיקה הורים רבים בעבר כבר עניתי על שאלה זו בהקשר לשאלה אחרת, את מוזמנת להציץ בתשובה ההיא, על מנת לחסוך לכולנו קריאה חוזרת של אותם הדברים.
    בתשובה לשאלתך אתמקד ב"טקס ההשכבה לקראת שנת הלילה": קודם כול חשוב לערוך טקס קבוע שבמהלכו הילד יאכל ארוחת ערב, יתקלח, ילבש בגד המתאים לשינה, ישמע סיפור או שיר לפני השינה מפי אחד מהוריו, אחר כך חיבוק ונשיקת לילה טוב- תם הטקס.
    חשוב מאוד להיות עקביים ולא לשנות בכול פעם את הטקס. כאשר הילד ידע למה לצפות הוא יהיה יותר בטוח ויצליח להירדם. אם הילד רוצה ניתן להשאיר אור קטן ודלת פתוחה. בימים הראשונים אני מציעה כי אחד מכם ישב/ישכב לידו, (לא במיטתו), ובסיום הטקס ינתק מגע וכול קשר אחר, כולל קשר עין. בכול מקרה אין להוציא את הילד מהמיטה או להציע אוכל.
    ההורה שיישאר בחדרו יעזוב את החדר כאשר הילד נרדם. לאט לאט הילד יתרגל לטקס הילד יהיה רגוע יותר וזמן הישיבה לידו ילך ויתקצר.
    בהצלחה ושינה מתוקה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לטובי
    אנה
    02/06/2011

היי טובי, מאיזה גיל נראה לך מתחילים סיוטים אצל תינווקת? ומה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לטובי

הוספת תגובה

• שאלה לטובי - תגובה

טובי פלד
    06/06/2011

שלום אנה
    כבר ברחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעד ראשון
    אמא
    02/06/2011

בתי בת השנה וה - 4 חודשים עדיין לא הולכת היא עומדת מסתובבת סביב שולחנות הולכת בעזרת כסאות או בעזרת חפץ שבו היא נתפסת אבל היא עדיין לא הולכת לבד ואפילו לא מנסה כל פעם שאנו מנסים לעזוב לה את היד היא מפחדת ומיד מתיישבת על הרצפה אציין כי כבר מגיל 11 ח' היא עומדת ומחזיקה בדברים האם זה בסדר שהיא לא הולכת אני נותנת לה יד והיא הולכת אבל היא מקפלת את האצבעות של הרגלים מה עושים האם זה בסדר. מה עושים? האם מחקים?

לקביעת תור
    סגירה
    צעד ראשון

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מאיה סימון
    02/06/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_התפתחות_תינוקות' id=link]התפתחות תינוקות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחצה באמבטיה
    סיון
    31/05/2011

שלום,

בתי בת שנה ושלושה חודשים, עד היום רחצנו אותה באמבטיה עם המעמד. היא מאד אוהבת את האמבטיה ואנחנו נותנים לה להנות במים בערך 20 דקות.
    לאחרונה היא התחילה לעמוד באמבטיה ומאחר וזה מאד מסוכן, החלטנו להתחיל לקלח אותה באמבטיה הגדולה שלנו.
    שמנו את האמבטיה שלה בתוך האמבטיה שלנו וניסינו לקלח אותה בצורה הזו.
    היא פשוט צורחת באמבטיה, בוכה, מנסה לקום ולצאת מהאמבטיה. ניסינו מספר פעמים ללא הועיל. רק כשאנחנו מוציאים את האמבטיה ומכניסים אותה בחזרה למעמד שבחדר, היא נרגעת.
    מה עושים?
    אני חייבת לציין שהמעמד נמצא בחדר שלה, אף פעם לא קילחנו אותה באמבטיה שלנו , גם לא עם המעמד, אבל חדר האמבטיה לא זר לה, אנחנו רוחצים לה את הטוסיק בכיור שם.
    מה ניתן לעשות על מנת לגרום לה לא לפחד מהאמבטיה ?

לקביעת תור
    סגירה
    רחצה באמבטיה

הוספת תגובה

• רחצה באמבטיה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    31/05/2011

אימא יקרה
    מעברים אינם פשוטים גם למבוגרים וגם לפעוטות. על מנת להקל על המעברים יש לעשותם בשלבים, בעידוד כול התקדמות, וללא מאבק.
    אפשר בשלב הראשון להכניס את האמבטיה המוכרת עם המעמד לחדר האמבטיה. ולהנעים את זמנה עם משחקים החביבים עליה. בכול פעם שתנסה לקום לא לאפשר ולומר שזה מסוכן. כאשר היא מנסה לקום יותר מפעמים הוציאו אותה מהאמבטיה, ללא כעס פשוט כי מסוכן לעמוד. לאט לאט היא תלמד לא לעמוד באמבטיה. אחרי כמה ימים אתם יכולים לעבור לאמבטיה הגדולה- יש היום הרבה מתקנים מיוחדים שמסיעים ליציבות וכן גם משמחים את הילדים. אפשר בהתחלה להתיידד עם המתקן כאשר כמות המים מאוד קטנה, ולאט לאט להוסיף מים לאמבטיה, (ממתקן זה לא ניתן לקום לבד). אם תעודדו אותה בכול אחד מהשלבים, ותחזקו אותה על "בגרותה" היא תתרגל לרחצה באמבטיה "של הגדולים".
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות אצלי ואצלו
    שלי
    30/05/2011

שלום,
    מזה כשלושה שבועות הילד שלי , בן שנה ושמונה, לא רגוע .
    הוא כל הזמן רק צועק ובוכה מכל שטות.
    ות'אמת שזה נראה כמו פינוק יתר, למרות שאנחנו ממש לא מפנקים אותו אך לא מן הנמנע שמלוא תשומת הלב מופנת אליו כי הוא ילד יחיד.
    ההתנהגות הזאת ממש מקשה עלינו, זה מתחיל להיות ממש בלתי נסבל. דיברתי עם הגננת וגם היא שמה לב לשינוי בהתנהגות שלו, אך לא יודעת להצביע מדוע.
    כתוצאה אני פחות סובלנית ויותר עצבנית וזה ממש מרגיש כמו כדור שלג שרק הולך וגודל.

אני צריכה עצה כיצד להתמודד עם התקפי הזעם והפינוק האלה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות אצלי ואצלו

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות אצלי ואצלו - תגובה

ד``ר אורה רבר
    31/05/2011

שלום לך אימא יקרה
    ראשית חשוב לציין כי צעקות, התקפי זעם וגילויי תוקפנות בכלל אצל פעוטות בגילאים אלו הם תופעה שכיחה ונורמאלית מבחינה התפתחותית. יחד עם זאת אין להתעלם מהם וצריך להתמודד עמם. לגילויי התנהגות הזאת יש מספר סיבות וביניהם: דחף מולד, קושי בביטוי מילולי, האגוצנטריות של הפעוט בגיל זה, (הוא במרכז) וגורמים סביבתיים. לפיכך בכול גילוי של התנהגות לא רצויה חשוב לנסות ולהבין מה עורר את ההתנהגות אצל הילד?
    מה לעשות?
    ראשית חשוב להיות ברורים- להבהיר מה מותר ומה אסור- אסור לצעוק, אסור להרביץ ועוד, (מותר לבכות אך עליכם לא להגיב לבכי כאשר אתם בטוחים שלא קרה דבר והבכי הוא רק ביטוי של תסכול). אל תגיבו על ההתנהגות בצעקות, כי הילד ילמד לחקות אתכם. העניקו תשומת לב חיובית כאשר הוא מתנהג כראוי, הרעיפו עליו חום ואהבה.
    בברכה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול בד שנלקח לכל מקום!
    מיה
    29/05/2011

שלום,

בתי בת שנתיים וסוחבת איתה חיתול בד ("חיתולי") לכל מקום, כל הזמן.
    אם אנחנו יוצאים מהבית ללא החיתול היא נתקפת בבכי הסטרי עד שהיא מקבלת אותו בחזרה.
    בגן כבר ביקשו ממני לגמול אותה ממנו כי הוא מפריע לה לשחק והיא כל הזמן מסתובבת איתו.
    בבית היא מניחה אותו ומשחקת, אך מדי פעם היא נזכרת בו ומחפשת אותו. כשהיא מוצאת אותו היא מחבקת אותו לכמה רגעים, ומוצצת את האצבע, ואח"כ נרגעת ויכולה להמשיך לשחק.

הוסיף שהילדה מאוד פקחית ומדברת כבר מגיל שנה, אני מסבירה לה שאולי כדאי לשים אותו בצד שלא יפריע אבל היא אומרת שהיא אוהבת אותו.

מה לעשות?

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול בד שנלקח לכל מקום! - תגובה

ד``ר אורה רבר
    30/05/2011

למיה שלום
    חיתול הבד משרה תחושת ביטחון לפעוטה, וכמו כן החיתול הפך להרגל. יחד עם זאת החיתול מקשה עליה בפעילויות אחרות כמו משחק בגן ובוודאי בעוד פעילויות גם בבית. זה הזמן להתחיל ל"עשות סדר" - "לשים גבולות" מתי ניתן להשתמש בחיתול ומתי לא.
    את מספרת כי הילדה נבונה ומדברת מגיל צעיר, השתמשי בכישור זה שלה. התחילי בשיחת הכנה שבה ניתן לומר משהו כמו: את ילדה בוגרת והחיתול מפריע לך לשחק. לכן ממחר בבוקר נשאיר את החיתול בבית- הוא צריך לנוח כאשר את משחקת עם הילדים בגן. את החיתול תקבלי שוב לפני השינה, כי את אוהבת אותו והוא עוזר לך להירדם.
    למחרת בבוקר השיארו את החיתול בבית, (אפשר להביא חיתול אחר לגן ולהקפיד כי גם שם הוא ישמש רק לשם שינה). קרוב לוודאי כי הילדה תבכה, אך כאשר תבין כי אתם נחושים בדעתכם ולא מתכוונים להחזיר לה את החיתול, היא תפסיק לבכות. תהליך הפרידה מהחיתול לא יהיה קל, אך חשוב להקפיד להיות עקביים ולא להחזיר את החיתול בעקבות הבכי.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 בתהליך גמילה
    מירית
    29/05/2011

בני האמצעי בן 3 בוגר מאוד לגילו אך עדיין מסתובב עם חיתול.
    בחרנו לא להתערב בתהליך ולחכות עד שמצידו יבוא הרצון להיגמל. ביומהולדתו הכריז לשמחתנו שהוא כבר גדול ואינו זקוק עוד לחיתול.
    ניסינו מספר פעמים להושיבו על האסלה בבית (עם ישבנון) ובתחילה אפילו הצליח לעשות פיפי. קקי לא הסכים בשום אופן לעשות - עדיין חושש לשחרר. מאז ראינו עליות וירידות - בעיקר בשל העובדה כי כל התקדמות בשבת בבית מעוכבת לאחר מכן בגן בשל גננות חסרות ניסיון ובשל התחושה של הילד כי על הגן לא חלים אותם הכללים של הבית (בגן מסרב לשבת על האסלה).
    מאז גם בבית כבר אינו משתף פעולה.
    בימים האחרונים הסתובב עם תחתונים ובכל פעם שהיה צריך להתפנות ביקש חיתול שהוסר ברגע שסיים.
    אתמול הכריז כי מכיוון שהוא גדול אינו מוכן לחיתול אך גם מסרב ללכת לשירותים.
    איננו רוצים להילחם בו חלילה אך אנחנו חוששים לעצירות (בגן בתקופה האחרונה מתאפק מספר שעות).
    אולי הקדמנו את המאוחר ואולי עלינו לנסות לחזור לסיר לילה בתקווה ששם לא יחשוש לעשות צרכיו ?!
    התחושה היא שעלינו לחזור איתו מעט אחורה כדי להגיע להתקדמות כי הגמילה לא אמורה לערוך כ"כ הרבה זמן.
    אנו מרגישים כי הוא אכן בשל לגמילה שכן יודע להתאפק ולהודיע בזמן על הצורך להתפנות ובלילה ישן ללא חיתול ולרב מתעורר יבש.
    אשמח להכוונה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 בתהליך גמילה

הוספת תגובה

• בן 3 בתהליך גמילה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    29/05/2011

שלום לך אימא יקרה
    הגמילה הינה תהליך שיכול לקחת בין מספר ימים למספר שבועות וצריך להיעזר בהרבה סבלנות. הכנה לגמילה: בשלב הראשון שאלו את עצמכם האם הילד בשל לגמילה- על פי התיאור שלך הוא אכן בשל. בשלב הבא שאלו את עצמכם האם אתם בשלים לגמילה- האם אתם מוכנים לקבל את העובדה כי הולכת להיות תקופה ארוכה, שבה תצטרכו בעיקר להיעזר בסבלנות, לעודד, ולהיות עקביים בתגובותיכם.
    השלב הבא: סמנו ביומן לפחות שלושה ימים רצופים שבהם תוכלו לשהות לאורך כול שעות היום, עם הפעוט- אפשר "להתלבש" על חופשת שבועות הקרבה, אל תכננו תוכניות, שיאלצו אתכם לחתל את ילדכם. בנוגע לסיר או אסלה אני מעדיפה את הסיר מכוון שהפעוט יכול להגיע אליו בכוחות עצמו, וכן הסיר מקנה תחושת עצמאות וביטחון.
    השלב הבא שיחת הכנה- ניתן לומר משהו כמו "אתה כבר ילד בוגר....בבוקר כשתקום נוריד את החיתול, ותעשה פיפי וקקי בסיר/בשירותים, כמו גדול. אני בטוח/ה שלאט לאט תצליח....חכו בסבלנות לתגובת הילד.
    שלב הגמילה: הורידו את החיתול בבוקר, אל תחזירו לילד את החיתול לשם עשיית צרכיו. צפו להמון פספוסים- היו סבלניים, אל תשאלו כול כמה דקות: "יש לך פיפי"? אפשר בהתחלה כול מחצית השעה להושיב את הילד על האסלה/הסיר, לשבת לידו ולעודד אותו. לאחר כמה דקות להוריד מהסיר גם "ללא תוצרת", ללא נזיפות איומים או פרצוף חמוץ.
    לסכום: חשוב שהסביבה, (בעיקר אתם), תהיה סביבה תומכת, מעודדת ומלווה. זכרו כי תפקידכם כהורים ללוות את התהליך ולא לשלוט בו, תנו לילד לשלוט על גופו- וליהנות מתחושת השליטה.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

מירית
    29/05/2011

ד"ר אורה רבר תודה על תשובתך המהירה.
    חשוב לי לציין כי מכיוון שבני מוכן פיזית לתהליך הגמילה הוא מצליח להתאפק במשך שעות במהלך היום בתגובה לניסיון הגמילה- ואנו חוששים כי יפתח עצירות. האם במקרה כזה יש להתעקש איתו על חיתול?
    אני מבינה מתשובתך כי במקרה שלנו עדיף לנסות ולחזור אחורה לסיר.
    בנוסף אנו לקראת לידה וחוששים כי הלידה תביא איתה רגרסיה בתוצאות שהושגו עד כה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי - תגובה

ד``ר אורה רבר
    30/05/2011

למירית היקרה שלום
    קודם כול בשעה טובה, שהלידה תעבור כפי שאת מאחלת לעצמך.
    בנוגע לעצירות: על פי רוב אם לא תלחצו, ותהיו סביבה תומכת המלווה את התהליך, סביבה מעודדת ולא לוחצת סביר מאוד שבנך ילמד "לשחרר" גם פיזית וגם נפשית- כלומר לא תהיה סיבה לעצירות.
    על פי תפיסתי בשום מקרה אין "להתעקש", ובוודאי לא על חיתול תנו לו את התחושה שהוא גדול, וגדול לא צריך חיתול על מנת לעשות את צרכיו. עודדו אותו להיות גדול להיות עצמאי במהלך היום ללא קשר לגמילה מחיתולים.
    עד כמה אתם קרובים ללידה?
    לידה יכולה להביא לרגרסיה אך אינה חייבת. לכן אין טעם לדאוג עכשיו, למה שעדיין לא קרה וכלל לא בטוח שיקרה. כאשר יוולד התינוק בשעה טובה הקפידו לתת לילדכם את מלוא תשומת הלב האפשרית, על מנת שלא יחוש שהתינוק גזל ממנו את הוריו. נסו להקדיש לו לפחות מחצית השעה ביום ללא התינוק. פעם הורה אחד ופעם הורה אחר. נסו שחייו לא ישתנו מאוד, והוא יחזור מהר מאוד לשגרה שלו. בכך תמעיט את הסיכון לרגרסיה לאחר הלידה
    שיהיה בשעה טובה ומוצלחת אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות..תודה.
    שרון
    28/05/2011

שלום. לנו פעוטה בת שנה ו-4 חודשים. ילדה ראשונה אחרי טיפולי פוריות רבים. מקסימה, שובבה מאוד ובאמת אינטיליגנטית, סקרנית וחוקרת ללא הרף כל דבר. לרוב זה מתיש כי היא באמת תזזיתית כזו ומאוד קשה למצוא אותה יושבת במקום אחד, מתרכזת במשחק אחד, צופה בטלוויזיה או סתם מתמסרת ויושבת עלינו מחובקת (לא קורה אף פעם, לצערי לא פעם אחת מוצאת אני את עצמי מקנאה בחברות שלי שהתינוקות שלהם מתמרחים עליהם, יושבים עליהם ונהנים מזה).היא תיכנס לגן רק ב- 1.9. היא מטופלת אצל אמי היקרה מאז היוולדה. חשוב לספר כי גם הנסיעות איתה ברכב סיוט. היא כל הזמן רוצה לצאת, בוכה, צורחת. זה מוביל אותנו למצב שאנו בקושי יוצאים איתה מהבית. אם יש נסיעות ארוכות הן תמיד נגמרות בבכי שלי גם כי אני בוכה מרוב עצבים. וניסינו הכל, שירים ברכב, סרטים ברכב, משחרים, אוכל, מים הכל. היא מאבדת את הסבלנות מהר מדי. היא שוקלת 9 קילו. מאוד רזה ויש לנו מלחמות אין סופיות עם האוכל שלה. לאחרונה היא רוצה רק מים. מבקשת בקבוק מים. מסיימת 4 בקבוקים ביום (של 120 מל), התחלנו לדאוג . שלחנו אותה לרופא. בדיקות דם. חששו שיש סוכר כי יצא 107. חזרנו על הבדיקה ויצא שיש 100. הרופאה אמרה לעקוב אחר כמות המים הנכנסת כי "חבל" שהבטן תתמלא במים. אבל היא צורחת ובוכה רק מים רק מים. בכל מקרה, המאבקים המרכזיים כעת הם על בקבוק המטרנה אותו היא מסרבת בכל תוקף לקבל אפילו בבוקר מוקדם כאשר היא קמה. ניסינו הכל: חלב שהורתח והגיע לטמפרטורת החדר, שמנו את המטרנה בבקבוק של המים כדי שהיא אולי תיתן לזה צ'אנס (קצת רמאות מצדנו), ארוחת ערב רגילה שכוללת חביתה, גבינה, ירקות. היא אוכלת מעט מאוד ומעיפה הכל על הרצפה. יש לציין שעדיין קמה בלילות פעם אחת. לאחרונה זה קצת התאזן אך אם היא קמה אז זה למים ולא למטרנה. אנו יודעים כי המטרנה חשובה מאוד לתזונה שלה. כולם המליצו לא להפסיק ואחות טיפת החלב נתנה את הרעיון של החלב המורתח . זה מבאס בטירוף. אנחנו גם כל הזמן רואים מסביבנו פעוטות שאוכלים הכל ממש הכל כמו גדולים וגם לא מוותרים על בקבוק החלב / מטרנה /סימילאק בבוקר ובערב. אני יודעת שהדבר הכי לא נכון מבחינתנו זה להשוות אבל לעתים אנו כה חסרי אונים, נכנסים ללופ כזה של תסכול שלא ניתן לצאת ממנו. במשך היום היא אוכלת פירות מרוסקים, מרק ירקות ולעיתים שטוזים (מעדן גבינה). אנו מוצאים עצמנו מדברים רק על זה. מתאמצים בטירוף להאכיל , שמחים על כל ביס שנכנס לפה. ההאכלות הן במלחמה. חייבים הסחות דעת. אנו אומרים לה לפעמים "איזו קשה את , איזו קשה" ומצטערים.לי במיוחד יש ייסורי מצפון כל הזמן כי אני לפעמים מוצאת את עצמי אומרת בלבי למה היא לא רגועה יותר? מה אני לא עושה טוב איתה? אני מצטערת על המכתב הכה ארוך. יש פה כמה סוגיות אותן אני מעלה ואשמח לקבל התייחסות לגביהן. אני מודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות..תודה.

הוספת תגובה

• מספר שאלות..תודה. - תגובה

טובי פלד
    29/05/2011

שלום לאמא היקרה והמותשת
    כל מה שאת מתארת הוא בעצם קשיים בעיכול סדיר ,חוסר שקט מוטורי,.יש אולי גם צורך חזק במגע גופני חזק לעומת מגע גופני רך.

הכל מולד ולא קשור למה שאתם עושים.לדעתי זה נובע מטיפולי הפוריות הרבים שעשיתם. אולי עודף טסטוסטרון.הדבר שאני יכול להציע הוא מגע גופני רב, גם בלילה לחבק אותה חזק המגע הגופני ההדוק ,גם בלילה,משפר את הפעולה של מערכת העיכול.
    במשךהשנים זה קצת יותר יסתדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה טובי, האם להניח גם לאוכל?

שרון
    29/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה