מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעוררות בלילהאמא27/05/2011
יש לנו ילד בן שנה +8 בזמן האחרון התחיל להתעורר בלילה, הוא נכנס למיטה בשעה 8 בלי בעיה סיפור שיר וישן ,אבל לאחרונה הוא יתחיל להתעורר בלילה בסביבות השעה 1 וממש בוכה ורוצה לעבור למיטה שלנו , אתמול במשך שעתיים הוא לא מוותר הוא בוכה אני נכנסת מרגיעה ויוצאת הוא נרגע לכמה דקות ושוב הכל חוזר,
מה עלי לעשות ? הוא מתעורר כי משהו מציק לו ? האם לוותר ולעביר אותו לידנו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררות בלילה - תגובה
ד``ר אורה רבר27/05/2011אמא יקרה
פעוטות מתעוררים בלילה מהרבה סיבות, כמו כאבים בשל בקיעת שיניים, כאבים אחרים, פחדים ועוד. אך במרבית המקרים פעוטות מתעוררים כול שעה, כאשר הם מסיימים מחזור שינה אחד, ועוברים למחזור שינה הבא. גם למבוגרים יש מחזורי שינה אך הם ארוכים יותר. מה קורה כאשר הילד מתעורר?
ילד המורגל להרדים עצמו ללא סיוע מבוגר ירדם תוך כמה שניות, ואת האחרים יש ללמד לעשות זאת- רצוי באמצעות "חפץ מעבר".
כאשר הפעוט בוכה נסי לא להגיע מיד חכי דקה או שתיים יתכן שילמד להרדים את עצמו לבד באמצעות הדובי, הבובה המוצץ ועוד. אם הבכי מתגבר הגיעי למיטתו הרגיעי אותו, מבלי להוציאו מהמיטה, (אל תציעי בקבוק). ניתן לשבת לידו עד שירדם, מבלי ליצור קשר עין ובוודאי לא מגע גופני, (אפשר ללטף לדקה אך מיד לאחר מכן לנתק את המגע). אין להוציא את הפעוט מהמיטה, ובוודאי לא להביאו למיטה שלכם- כי יהיה מאוד קשה לגמול אותו מהרגל זה.
בהצלחה ושינה מתוקה לכולכם אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעוררות בלילה - תגובה - תגובה
טובי פלד28/05/2011שלום
הגישה שלי שונה בנוגע לשינה בלילה עם פעוטות.
אני חושב שהם כן צריכים להיות עם ההורים בלילה .כשילד מתעורר בלילה לבדו הוא פוחד ונלחץ ,חומרי הלחץ שהם בעיקר קורטיזול משבשים את מערכת העיכול וגורמים לתגובת לחץ גם בהמשך החיים.עדיף שתגובת הלחץ תהייה כמה שיותר קצרה.ואין כמו מגע של מישהו מוכר לעשות זאת.
התרגלנו לחשוב שזה לא מפריע לילד הקטן להיות לבד בלילה,כי זה נוח לנו שהוא לא בחדר. אולם זה לא נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ו-8 פוחדת מאמבטיהדקלה27/05/2011
שלום רב,
בתי בת שנה ו-8, ובחודש חדשיים האחרונים התחילה להביע פחד באמבטיה.
זה התחיל מזה שהיא ראתה לכלוכים קטנטני שצפים במים, ולא הסכימה להמשיך לשבת באמבטיה, ועם הזמן התגובה ללכלוכים הלכה והחמירה, עד כדי בכי וצרחות ואימה בעיניה.
היא מגיבה באותה צורה גם לבועות סבון שצפות במים. חשוב לי לציין שהיא לא הייתה עושה בעיות בכניסה לאמבטיה, והיתה יושבת ומשחקת במים למשך זמן ארוך, עד שהיתה רואה משהו צף במים.
ניסינו גם לרחוץ אותה בטוש, אבל לזה היא מגיבה ממש בפחד ובכי (גם אם מישהו מההורים מתרחץ איתה).
כדי לבדוק את זה לקחנו אותה לעשות אמבטיה עם בת של חברים קרובים, שהיו עושות אמבטיות משותפות ונהנות מזה בגיל יותר צעיר. במקרה הזה לא התעוררו שום בעיות! גם לא כשהשניה שפכה לה מים על הראש וסיבנה אותה.
בקיצור, אני אובדת עצות, אני לא יודעת איך לנהוג בהמשך, מה כדאי לי לעשות כדי שלא כל מקלחת תהפוך לסיוט (אגב, בשבוע האחרון היא ממש מסרבת להכנס למקלחת)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ו-8 פוחדת מאמבטיה - תגובה
ד``ר אורה רבר27/05/2011לדקלה היקרה
אכן לא פשוט להיאבק כול יום מחדש עם פעוטה המסרבת להיכנס לאמבטיה, זה מתיש את שני הצדדים במיוחד מכוון שבדרך כלל מדובר בסיומו של יום, כאשר כולם כבר מאוד עיפים. ציינת בצורה ברורה את התחלת הפחד- "הליכלוכים הקטנים שצפו במים".
נסי להיזכר כיצד הגבת לליכלוכים הקטנים? אולי היה לכך קשר להתגברות הפחד- אולי היא למדה "להפעיל אותך" בדרך זו לקבלת תשומת לב בסיומו של יום.
אז מה עושים?
אם לפעוטה יש אוצר מילים מתאים אפשר לברר עמה למה היא לא רוצה להיכנס לאמבטיה ואחר כך לשאול מה כדאי לעשות כדי שתיכנס?
אפשר להוסיף הצעות משלך כמו: אולי כדאי לעשות אמבטיה לבובות? ונבדוק קודם שאין לכלוכים קטנים באמבטיה. נכניס את הבובות לאמבטיה (רק בובות מתאימות כמובן), אבל בשביל לרחוץ אותם צריך להוריד בגדים על מנת לא להירטב. אפשר לעזור לה לרחוץ את הבובות, ומדי פעם ממש בעדינות לטפטף מיים בטמפרטורה מתאימה גם עליה. אולי עכשיו אחת הבובות רוצות לרחוץ אותך? הפעילי את הדימיון המצאי רעיונות חדשים. הפכי את חווית האמבטיה לחוויה מישחקית רגועה ונעימה
בהצלחה אורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעקתי על הילדה שלי יותר מדי..נועה26/05/2011
היא היתה עייפה.ילדה בת ארבע וחצי .חזרנו מהגינה ונכנסו לאוטו. הן רבו על המפתחות. פתאום התעצבנתי וכעסתי עליהם. איבדתי את הסבלנות. דחפתי אותן לתוך האוטו. הן בכו. היא כל הדרך הביתה וגם בבית צעקה- זה כן היה בכוונה! וזה היה נכון.. משהו השתלט עליי.. ראיתי שהיא עייפה ולא יכולתי להגיב ברוך,ף בנועם שאני ככ אוהבת..ואח"כ היא המשיכה לבכות. צערתי עליה. הכנסתי אותה לחדש. אמרתץי שעכשיו היא הולכץ לישון. לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. בכי. עוד צצעקות. את בכיינתי קראתי לה.. בלילה היא התעוררה בוכה.. נעלבת מתוך שינה.
שאלוהים יעזור לי. כמה שאני אוהבת אותה. ככ הרבה זמן לא עשיתץי לה כזה דבר. איזה אמא מרושעת אני. פגעתי בילדה שלי.. לפחות אח"כ הכל נרגע וכשהתעוררה בלילה הייתי איתה, והראתי לה ציור שציירתי לה...
אני מרגישה לא נורמאלית. כמו שד שהשתלט עליי.. מי אני בכלל. אני לא ראויה להיות האמא שלהפם. איזה טראומות יהיה להן ממני..
הצילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעקתי על הילדה שלי יותר מדי.. - תגובה
ד``ר אורה רבר27/05/2011לנועה היקרה
מדי פעם קורה כי גם הורים מאוד אוהבים מאבדים עשתונות. יסורי המצפון שלך וההאשמה העצמית לא יועילו לאף אחד. נסי מעכשיו להשתלט על תגובותיך על מנת שלא תצטרכי להתייסר אחר כך. נסי להתנהג כך שילדיך ירגישו כי את ממש אוהבת אותן. הבסיס להורות היא אהבה המלווה בסמכות הורית וגבולות ברורים. נסי להתנהג על פי שני עקרונות אלו. שיקלי האם את זקוקה לייעוץ אישי או קבוצתי בנושאי הורות, אם כן נסי להגיע למקום המתאים לך. אפשר לבקש ייעוץ שכזה דרך קופת החולים בה את מבוטחת.
בהצלחה ושבת שלום אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבן שלי יש התקפת גרפסים,אני מתמוטטתמתמiדדת26/05/2011
הבן שלי בן חודשיים וחצי, מגיל 3 שבועות התחיל אצלו התקפת גרפסים. הוא מסיים לאכול,עושה גרפס אחד גדול, עוד איזה 2-3, נרדם.. אני מחזיקה אותו עוד קצת,מניחה אותו במיטה.והופ...מתעורר וזז באי נוחות,אני מרימה אותו לגרפס ויוצא לו.. נרדם חזרה, מניחה אותו שוב במיטה, מחזיק אולי 5 דק' ושוב מתעורר לגרפס. זה יכול להימשך ככה אפילו 3-4 שעות עד הארוחה הבאה, יוצא שאני בקושי ישנה,אני לא מצליחה להספיק כלום בבית,אני כל היום מרימה לגרפסים! מישהי נתקלה בתופעה? מתי זה עובר? מה צריך לעשות? הוא מקבל מטרנה רגילה חלבית, בבקבוק מאם פטמה 1, לא נראה לי שהבעיה שהוא בולע הרבה אוויר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן שלי יש התקפת גרפסים,אני מתמוטטת - תגובה
ד``ר אורה רבר26/05/2011למתמודדת שלום
אכן לא קל לא לישון כול הלילה ולתפקד במהלך היום.
נראה לי כי מה שאת מתארת מתאים יותר לייעוץ רפואי -האם התופעה נורמטיבית, או לא, כמה זמן היא עורכת, ובמיוחד מה ניתן לעשות על מנת להקל עליך ועל הרך הנולד גם יחד.
המלצתי היא כי תפני לטיפת חלב אליה את שייכת, או/ו לרופא הילדים. אני בטוחה שהם כבר נתקלו בבעיה דומה ויסייעו לך בנושא.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשה בלי התינוקתסידיאן25/05/2011
שלום
אנחנו הורים לתינוקת בת 4 חודשים ורוצים לנסוע לשייט של יומיים וחצי, התלבטנו אם לקחת אותה איתנו אך אנו מפחדים שיהיה לה מחלת ים ולא ניתן לרדת באמצע מהספינה...
תהינו אם זה יכול לעשות לה נזק שניסע, חשוב לציין שהשארנו אותה עם הסבתא כבר ללילה כמה פעמים, והיא נשארת עם אותה הסבתא ששומרת עליה כשאנו בלימודים ועבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה בלי התינוקת - תגובה
ד``ר אורה רבר25/05/2011להורים המודאגים שלום
תינוקת בגיל הרך זקוקה לדמויות קבועות שימלאו את צרכיה הפיזיים והרגשיים כאחד.
מתוך דבריכם עולה כי התינוקת רגילה לחברת הסבתא. כך שגם הסבתא הינה אחת הדמויות הקבועה עבורה. אל תשכחו לבדוק עם הסבתא שאכן היא עושה זאת בלב שלם.
מצד שני חשוב להבין כי קשה להסביר לתינוקת בת ארבעה חודשים שההורים מתכוונים לחזור, תמונת ההורים עדיין לא הופנה על ידה, והיא עלולה לחוש נטושה.
עצות מעשיות: עדיף להשאיר את התינוקת בסביבה המוכרת לה, ולא להעבירה לבית אחר. אם בכול זאת החלטתם להעבירה לבית הסבתא העבירו יחד עימה צעצועים שמיכות מוצצים ובקבוקים מוכרים. כאשר תחזרו התינוקת יכולה להגיב בשמחה אך יתכן גם שהיא תכעס עליכם ותתעלם מכם.
סעו לשלום תהנו מההזדמנות להיות שוב זוג צעיר.נסיעה קצרה בתדירות סבירה לא תגרום לנזק בלתי הפיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזקת את ידי המומחית עינת גבע, מכון
עינת גבע,26/05/2011קראתי בהנאה את התשובה המקצועית, מצטרפת להמלצות, עינת גבע, מכון אדלר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתים שלא יודע לאכול בכפיתנועה24/05/2011
מכניס את הכפית לאוכל ומוציא אותה מבלי לעשות את התנועה העורמת. מתיאש מהר וחוזר לאכול עם הידיים. נמצא בגן עם בני גילו כך שיש לו ממי ללמוד.
אני לא חושבת שיש לו בעייה במוטוריקה עדינה, מצליח להרכיב פאזלים ודומיהם שמיועדים לבני גילו.
האם ללחוץ עליו להשתמש בכפית ?( במילא מסתמן כי האוכל הופך להיות שדה קרב בחודש חודשיים האחרונים ) או לתת לזמן לעשות את שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוף מעשה במחשבה תחילה עינת
עינת גבע,26/05/2011שלום רב, אני מתרשמת שהתשובה בגוף השאלה. מיותר להיכנס עם הילד למאבקי כוח על הדרך בה יאכל. אני חושבת שעלייך לחשוב רחוק. מה חשוב לך יותר? שהילד יאכל או יערום על הכפית את האכל? שלילד יהיה דימוי עצמי טוב ויפתח תחושת יכולת? או יחווה אכזבות וכישלונות שעלולים לפגוע באמץ ליבו לטעות, לנסות ולבסוף להצליח? תשובה לשאלות אלה תעוון אותך לדרך בה כדאי לך להתייחס לסוגיה בחודשים הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שלי אבאדיקלה23/05/2011
שלי, אני אמא צעירה לתינוקת בת 9 חודשים.
בעלי ואני כבר 5 חודשים בתהליכי גירושין מכוערים מאוד.
כשהתחלנו בהליכי הגירושין בעלי עזב את הבית ומאז לא ראה את הילדה שלנו.
אציין כי הגירושים הדדים ואין דרך חזרה, אך הנושא המטריד אותי הוא איך ומה לספר לילדתי כשתיגדל ותבין שאבא לא נימצא בסביבה...
בעלי אינו בעוניין בילדה והודיע שלא יהיה מעוניין בה גם בעתיד.
המחשבה הזאת מטרידה אותי כבר כמה חודשים...
אנא עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שלי אבא - תגובה
טובי פלד24/05/2011שלום דיקלה
אל תקחי צד . אל תדברי על זה ביוזמתך.אל תאשימי אותו בכלום.אל תרחיקי אותה ממנו. תני לה לנהל את היחסים אתו. מה שהיא מחליטה .זו החלטה שלו איך וכמה להתייחס לבת שלו.זה יכול להשתנות עם הזמן.דברי עליו רק טובות. זה ישתלם לך ולבת שלך.
אל תסיתי אותה נגדו. דברי על זה כמה שפחות וכשאת מדברת עם חברות שלך עליו ,שהיא לא תשמע.
ולבסוף אל תקחי על זה אחריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למיטת נוערמיטל21/05/2011
הנסיכה שלי כמעט בת שנה ו 9 והעברנו אותה לפני שבועיים למיטת מעבר מאז כל לילה יש לנו מאבק של שעה וחצי איתה היא יורדת מהמיטה ואנחנו מחזירים והיא צוחקת עד השמיים :) וככה שעה וחצי והיא לא מתייאשת !!!!!
מה עושים ????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למיטת נוער - תגובה
טובי פלד21/05/2011שלום מיטל
יש לך שתי אפשרויות . אחת להמשיך במשחק הזה עד שישעמם אותה.
או לדבר אתה בקיפות ולא לוותר לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי
מיטל22/05/2011אני מאד עקשנית ולא מוותרת לה אבל היא לא מתייאשת
אני גם מרימה את קולי הרבה פעמים אבל היא מתחילה לצחוק!!
איך להיות יותר תקיפה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
S22/05/2011חמודה,ענינו לך כבר.עזבי את הילדה במנוחה,שימי אותה במיטת תינוק וזהו!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
S22/05/2011או פשוט להחזירה למיטת תינוק!!!!!הכי פשוט בעולם!!!!!!מה בוער להעביר למיטת נוער?היא הרי תינוקת עוד!!!!
בן שלי ישן עד גיל 4 במיטת תינוק והיה לו כיף מאוד!!!!וגם כשעבר למיטת נוער לא היו בכלל שום מאבקים!!
אז חבל על כל העצבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
טובי פלד22/05/2011מסכים לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה אם היא מנסה לרדת ממיטת התינוק?
מיטל24/05/2011וכבר עפה לי פעם אחת על הרצפה????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר למיטת נוער - תגובה
טובי פלד24/05/2011שלום מיטל תחזירי אותה למיטת תינוק .או תמשיכי לשחק אתה עד שתתעייף או תתנהגי אליה בתקיפות.תקיפות אמיתית ולא בצחוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה - קשיי הירדמותדנה19/05/2011
הי,
התינוקת שלי בת שנה וחודש ולאחרונה עושה לנו הרבה בעיות בהירדמות.
עד לפני כחודש- חודשיים, היא הייתה נרדמת לבד, ללא בעיות - רק שמים אותה במיטה והיא נרדמת לבד.
לאחרונה, כנראה בגלל חרדת הנטישה (?), היא מתעקשת על נוכחות של אחד מאיתנו בחדר. כל פעם שאחד מאיתנו עוזב את החדר, היא מתחילה לבכות עד שאנחנו חוזרים. היא מנסה לשחק ולהצחיק אותנו וכשאנחנו מבהירים לה שזה הזמן לשינה ולא למשחקים ומשכיבים אותה חזרה, היא נרגעת, שוכבת על הגב, מדברת לעצמה וכו', בודקת כל כמה שניות שאנחנו עדיין יושבים ליד המיטה שלה ולבסוף.... אחרי שהיא עומדת, שוכבת, יושבת, עומדת וכו', אחרי כשעה ,נרדמת.
ניסינו לאחר את שעת ההשכבה,(אגב, יש לנו טקס השכבה קבוע) אך ללא הועיל.
יש לציין שבמשך היום היא נמצאת עם מטפלת שלא חווה כל בעיה בלהרדים אותה. הבעיה כנראה הקשר שלה אלינו, ההורים.
כך גם פעם בלילה, באותה השעה, היא מתעוררת, שותה מיים ודורשת את נוכחותינו עד להירדמות נוספת.
מה לדעתך ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה - קשיי הירדמות - תגובה
רבקה צדיק19/05/2011טוב שיש לכם טכס אשכבה קבוע , תדאגו שיהיה לה צמוד בובה או צעצוע אהוב, חבר טוב, תאו מהחדר , כאשר קוראת לכם להכנס ולציין אנחנו בבית עכשיו הזמן לישון , גם אם היא בוכה לא לוותר , להכנס מספר פעמים ולהרגיע, הכל בהדרגה ולשיקול דעתכם כמה זמן לקחת בין כניסה לכניסה. היא תלמד להיות לבחדר עם עצמה. תשאירו גם אור קטן ודלת פתוחה שתרגיש שאתם בסביבת הבית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 וחצי - דחוף!!אמא19/05/2011
שלום, יש לי 2 בנים: בן 4 וחצי ובן 2 וחצי. הם שונים מאוד באופיים: בעוד הילד בן 2 וחצי מאז לידתו, הינו אדם חייכן, מאוד חברותי, מוחצן, אינו ביישן , שמח, צוחק, מאוד פעיל ומאוד אוהב אנשים - בני בן 4 וחצי מאז שהוא תינוק, הוא יותר מופנם, יותר ביישן (למשל לעומת בני בן 2 וחצי שמדבר מיד גם עם זרים, בני בן 4 וחצי לא). בני בן 4 וחצי מאוד מאוד אינטיליגנטי (גם הבן השני), מאז ומתמיד יכול להעסיק טאת עצמו ולהתרכז זמן ממושלך מאוד במטלה או משהו שעושה, מעסיק את עצמו.
הבעיה: !) לדעתי, אין לו מספיק ביטחון (כשהולכים לבקר אצל אחרים הוא בדר"כ אוחז בי ברגל או מתחבא מאחוריי למשך רבע שעה אולי עד שנפתח והכל אז תקין , 2). הוא מחד מקנא מאוד בבני הקטן ומאידך מאוד דואג לו ואוהב אותו אבל יכול גם לקחת לו צעצועים.
3) בתקופה הארחונה שמתי לב שהוא הורס צעצועים. למשל באנו עם דגל קן מהגן, הוא גזר את הדגל, או למשל שבר במהלך משחק גג של מכונית. כמו כן, טוען שמשעמם לו, וניכר שמעדיף מאוד להיות עם חברים אחר הצהריים מאשר להיות בבית ולצפות בטלויזיה למשל.
כמו כן, לעיתים נוטל משחק שלא מתאים לגילו וממש ניכר בו שהוא משועמם אך בכל זאת ממשיך לשחק (יכול להחזיק 2 מכוניות ולהמציא משחק שלם מזה ולדבר ממש סיפור תתוך כדי שהוא משחק בהן לבד. כבאים חברים הכל תקין - הוא משתולל, משתובב, צוחק, מאוד פעיל. אם צועקים אליו - אינו משתף פעולה . ניכר שחשוב לו שידברו אליו יפה ובכבוד (וזה לא תמיד נעשה לצערי).
ילד מקסים, יפה תואר עפם פוטנציאל עצום, אך אני חושבת שאיננו מאושר, ויש בו אולי תסכול או כעס (בעיקר נובע לדעתי מהיחס לאחיו ומהשונות ביניהם)
אנא בבקשה המלצות כיצד לפעול והאם המתואר תקין? רומצה שיהיה לו יותר בטחון עצמי ושיהיה יותר שמח.
ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה בגן מתפקד היטב הכל תקין
אמא19/05/2011בגן שמח, חברותי, פעיל, משתובב, משתתף, ומתפקד היטב בכל מישור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4 וחצי - דחוף!! - תגובה
רבקה צדיק19/05/2011כפי שציינת הילדים שונים וזה נורמלי , אין להשוות בין אחים
עלייך להכין אותו כל פעם לפני שאתם יוצאים ולהזכיר לו שאת נמצאת, תחליטו בהדרגה על קודים משותפים כמו מגע יד שיעודד אותו , אך אל תוותרי על חשיפה בפני זרים ומצד שני לא לדחוף אותו בכוח . להרגיל אותו לאט לשינויים ולמקומות חדשים.
חשוב ביותר הכנה לפני , לא להפתיע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדמילה18/05/2011
בני הבכור בן שנתיים וחודש , מגיל שנה ושמונה בערך כל הזמן אומר שהוא מפחד ממטוס, מפחד מכלב שנובח, ונצמד אלי חזק, לא היו לי איתו אף פעם בעיה בהשכה לישון לאחרונה רוצה שאני ישכב איתו עד שירדם, האם זה גם נובע מפחד מסויים?
לפעמיים כאשר צופה בטלויזיה ואני לא לידו והוא שומע כלב מבחוץ הוא קורא לי שאני יבוא אליו או שהוא בא ומחבק אותי, ואומר שהוא שומע כלב נובח, כמובן שאני אומרת לו שהכלב אוהב אותך ואין מה לפחד ומרגיעה אותו , גם ביום העצמאות פחד מהזיקוקים אציין שהוא ילד מאד פעיל ולא ביישן רק מפחד בזמן האחרון , גם בגן ששומע מטוס נצמד לגננת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד - תגובה
טובי פלד21/05/2011שלום מילה
לילד שלך יש נטייה לחרדות .הוא פוחד מכל הדברים שהזכרת. זה יעבור לו עם הזמן.
כרגע אי אפשר למנוע זאת.להמשיך לדבר אליו בהגיון ולא לשתף פעולה עם הפחדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פשוט לא רוצהאמא18/05/2011
שלום,אמא בת 43 לילד בן 3.5 (לבחור בן 22.5 ובת 16) הוא הקטן אינו מוכן להיגמל מהטיטול טוען שהוא מפחד מהאסלה הוא מבין מצוין בנושא אך כיף לו להישאר עם הטיטול
אני זורמת איתו ומטפטפת מידי פעם אפשרות להביא אותו למצב גמילה פעם זה עם הרבה שיכנועים ורוב הפעמים פשוט לא מוכן.
בני הבית אבא ואחים מידי פעם מקשים עליו בנושא.
האם זה בסדר "לזרום איתו" האם אני לא בגיל של "לרדוף"לשכנע להציע ולרדות.
פשוט במילים אתה כבר ילד גדול ומבין ואתה צריך לראות דוגמא (מילדים אחרים או מאיתנו)
אמרות על צניעות ועצמאות.
כמובן לקראת הקיץ החם נשתדל להניח לא להיות עם תחתונים בסביבת הבית בריכה
חצר תוך עצמאות וניידות עצמאית.
אני מאמינה שזה יבוא אין ברירה שנה הבאה גן.
או במחשבה אחרת האם אני מגדלת שתלטן וחסר עצמאות לקראת גילי המתבגר מאוד.
ילדיי הגדולים היו נוחים מאוד ועצמאים להפליא פשוט ילדים לפי הספרים שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשוט לא רוצה - תגובה
טובי פלד18/05/2011אמא שלום
תני לו להיגמל בקצב שלו בלי שיכנועים ובלי הטפות.
בדברים אחרים אל תתני לו להשתלט עליכם,והוא לא יהיה שתלטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטוליםקרן18/05/2011
בוקר טוב
בתי בת שנתיים ועשר, והיא אומרת לי שהיא עושה את צרכיה בטיטול, ואז היא התחילה לבקש לשים תחתונים כמו ילדים מגן, שהיא הייתה איתי בבית, שמתי לה תחתונים ובמשך שעתיים החלפתי לה 4 פעמים בגדים, כי כל הזמן ברח לה (ותוך כדי שהיא אומרת בבכי אמא ברח לי, אז אמרתי לה לא נורא בפעם הבאה תגידי לאמא וישר נרוץ לסיר), אחרי הפעם הרביעית נשברתי ואמרתי לה בואי נשים טיטול ובערב שוב תחתונים, והיא הסכימה.
לפי דעתי היא לא יודעת לשלוט על זה, ולהספיק לבקש סיר/שירותים, האם כדאי להפסיק להענות לבקשתה לשים תחתונים, כדי לא לשבור אותה מורלית?
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטולים - תגובה
טובי פלד18/05/2011בהחלט כדאי להפסיק להענות לבקשתה כי היא עדיין אינה מסוגלת.
היא תגיע לזה בזמנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בבוקר בכניסה למעוןקרן18/05/2011
בוקר טוב
אני אמא לפעוטה בת שנתיים ועשר (ילדה יחידה), היא נכנסה למעון (לתינוקיה) בגיל שנה וחודש ויחסית הכל עבר חלק, בחודש הראשון בכי בפרידה בבוקר ואז זה חלף, השנה בספטמבר היא עברה קבוצת גיל ולצוות אחר, ומתחילת השנה ועד היום יש בכי בפרידה בבוקר ולפעמים קצת לפני הכניסה חמעון היא אומרת לי אני בוכה (זאת אומרת תתכונני אני אבכה...), עשיתי בדיקות פתע כמה פעמים במשך היום (רק שבדרך כלל הם היו בחצר בזמן הזה) והילדה נראתה לי בסדר, וגם המטפלות אומרות לי שאחרי הפרידה הקשה הזאת היא נרגעת ומשחקת.
שאלתי היא: האם נראה שרע לה במעון? או שזה האופי שלה, קשה לה להפרד בבוקר - וזה יהיה גם שנה הבאה במעון אחר?
אודה על תשובתך
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בבוקר בכניסה למעון - תגובה
טובי פלד18/05/2011שלום קרן
זה האופי שלה .לא בטוח שכך יהי הגם בשנה הבאה . תני לה לצאת מזה בקצב שלה.בלי הערות ובלי הטפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחצי מפחדת לצאת לגינה בגןליאת17/05/2011
שלום,
הכנסתי את הבת שלי (בת שנה וארבע) לגן שבועיים לפני חג הפסח ומאז אני מאוד מוטרדת.
הגן נראה מסודר, הצוותים של כל הגילאים נראים חמים ודווקא הצוות של הפעוטות נראה לי יותר קשוח ומרוחק, פחות חם לילדים. הילדה התרגלה לצוות בסך הכול, לא בוכה כשאני באה לקחת אותה, אלא משחקת (עברה תהליך הסתגלות קשה ובכתה רוב הזמן) ולרוב גם לא כששמים אותה בבוקר. אבל לא מוכנה בשום אופן לצאת לגינה. מצביעה על המזרון ומבקשת ללכת לישון או על הכיסר אוכל לשבת בו בחדר. אני יודעת שבתחילה הייתה יוצאת לגינה ואחד הילדים שרט אותה בפנים. אני לא יודעת אם יש קשר או לא, ציינתי בפני הגננות והן התעלמו מכך. כשאני לוקחת אותה לגימה של הגן בעצמי היא נצמדת אלי חזק ומסרבת לרדת, רק לאחר כמה דקות מוכנה ואז דווקא משחקת בשמחה, רצה במרחב. הגננות אומרות שהיא מפחדת כנרה מההמולה של הילדים, זה לא הפריע לה מעולם - היא ילדה עם המון ביטחון, ובכל גינה מתרוצצת גם כשאני רחוקה מהעין. השאלה היא אם יש מה לעשות בנדון ? איך להרגיל את הילדה לגינה?
איך אני אדע אם הגן טוב או לא ? (למשל כשילד בגן בכה, לא פנה ךגננת אלא נשאר בקצה החדש שכוב ובכה, הגננת התעלמה מזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחצי מפחדת לצאת לגינה בגן - תגובה
טובי פלד18/05/2011שלום ליאת
לילדה שלך יש קשיי הסתגלות לחברה חדשה זו תכונה שלה.השאירי אותה ותני לה להתרגל לחברה .אם תחליפי גן התכונה הזאת רק תחריף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)