פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוקר טוב ושאלה
    mayira
    26/04/2011

האם פתחתם חסכון לתינוקות? אני לא יודעת מה לעשות כולם סביבי פותחים חסכונות לילדים,ורק אני מתמהמהת, האם יש לכם המלצה לחסכון מסויים? איפה כדאי לפתוח ?באיזה בנק?
    אני לא רוצה שבגיל 18 הילד שלי יגיד לי למה לכולם יש ולי לא, אבל אני גם לא רוצה לפתוח סתם משהו שהוא פחות מההכי טוב...המלצות מישהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוקר טוב ושאלה

הוספת תגובה

• בוקר טוב ושאלה - תגובה

טובי פלד
    26/04/2011

כל חיסכון זה טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנחנו פתחנו

צליל
    29/04/2011

ל 2 הילדים, לאחרון פתחנו לפני חודש כי אנחנו חושבים שזה ממש בגדר חובה כי אי אפשר לדעת מה יוליד יום
    בכל אופן עשינו לו פקדון שנקרא "עתיד לילד" (אנחנו בבנק מזרחי) והתחלנו כל חודש בהפקדה ממש נמוכה ואח"כ עלינו לאט לאט
    תבדקי כי זה ממש חשוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שלא אוכלת=יאוש
    שלי
    25/04/2011

שלום,אני אמא לילדה בת שנה ו7 ח' מאז וממיד ביתי לא אהבה לאכול ,כלומר אוכל לא עניין אותה אבל איך שהוא הצלחתי להכניס לה נגיד פתיתים ולהחביא בפנים בשר או ספגטי או פיצה וגם שניצל.היא שוקלת היום 8 קילו שזה ממש מעט ולאחרונה היא ממש ממש ממש לא מעונינית באוכל היא מסתכלת על הצלחת על מה שאני מגישה ואז שוללת וסוגרת את הפה ואין סיכוי לתת לה אוכל. הדברים היחידים שהיא מוכנה לאכול זה וגם זה בקטנה :ציפס,סיגרים,מילקי. השאלה שלי מה עושים??לא מכינים אוכל יותר ומגידים את את הגאנק הזה שהיא מסכימה לאכול או שממשיכים לבשל ולנסות כול יום מחדש . האם לנסות ולהגיש כמה דברים או רק דבר אחד
    מה עושים במצב כזה אני ממש ממש ממש מיואשת.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שלא אוכלת=יאוש

הוספת תגובה

• ילדה שלא אוכלת=יאוש - תגובה

טובי פלד
    26/04/2011

שלי היקרה
    כל עוד זה לא מכן חיים או בריאות באופן קיצוני.
    הרפי אל תיתאמצי היא תאכל. אף ילד בישראל לא מת בגלל שלא רצה לאכול.
    בסוף כולם אוכלים. והסיבה העיקרית לכך היא הורמונולית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות מאד קיצוני
    שירה
    24/04/2011

יש לי ילד בן 4 (עוד חודש) ולפתע התנהגותו השתנתה באופן קיצוני. הוא היה ילד טוב שכולם דיברו עליו וכיום אם מישהו כועס הוא מפתח סוג של מרד ולא מצליח לקבל את זה שכועסים והוא מתחיל לנשוך, לזרוק דברים, לדבר לא יפה , מה שלא היה אצלו בכלל
    כאילו שבאותם רגעים נכנס בו שד והוא לא מצליח לשמוע מה אנחנו אומרים מפתח סוג של אנטי כלפינו . זה יכול להיגמר בזב שניגש ונחבק חזק ואז יבקש סליחה אבל אני לא יודעת אם זה בסדר לחבק אחרי התנהגות שכזו,,,בבקשה עיזרו לי איך לנהוג ולא לטעות איתו
    תודה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות מאד קיצוני - תגובה

טובי פלד
    26/04/2011

שירה היקרה
    עדיף לשים גבול קשוח , להראות כע ולא להיות נחמדים.לפעול בנחרצות נגד התנהגות תוקפנית גם אם זה לא נחמד.
    אני לא מציע לחבק בתגובה לתוקפנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצץ בת שנתיים ו-3
    אימא
    24/04/2011

שלום וחג שמח

יש לי בת בת שנתיים ושלושה חודשים. הייתי רוצה לגמול אותה מהמוצץ והסיפור שלה הוא כזה:
    עד לפני כמה חודשים קיבלה מוצץ גם באמצע היום והעדיפה שיהיו לה כמה (לקחה בעיקר כשראתה אותו איפשהו). יום אחד סיפרנו לה סיפור שחתולה לקחה את כל המוצצים ונשאר רק אחד מאז הסתפקה באחד. אח"כ התחלנו להגביל אותה לשינה בלבד ובשבועות אחרונים נראה כי קיבלה את הגזרה. עד אתמול מעולם לא נרדמה בלי מוצץ בפה אותו הפילה כמובן אחרי שנרדמה. אתמול נוצר מצב שהיא ישנה אצל סבתא וכשביקשה מוצץ ברכב בדרך חזרה הביתה אבא אמר לה ששכחו את המוצץ בבית של סבתא. בערב לפני השינה החלטתי לנסות לנצל את המצב ולהגיד שאין מוצץ כי הוא אצל סבתא וכשהיא תבוא בעוד שבוע היא תחזיר אותו ודווקא היא נרדמה יפה לאחר ההסבר הזה. בבוקר בכתה שצריך להחזיר מוצץ הביתה אבל נרגעה. כשהשכבנו אותה לשישון צהרים היום, שוב בכתה מאוד וביקשה להחזיר את המוצץ... האמת היא שכבר אחרי שהיא נרגעה ושכבה, התחלתי לחשוב שאולי זה לא נכון לנסות לגמול ככה ולקוות שתשכח עד שבוע הבא, כי ברוב המקרים שמעתי שילדים מוותרים מרצון על מוצץ כשמספרים איזה סיפור שהביאו לתינוק אחר למשל ונפרדים מהמוצץ לשלום ופה אני מציבה אותה בפני עובדה והי אעוד מחכה למוצץ שלה.. אז הלכתי ונתתי לה מוצץ תוך הסבר שביקשתי מחתולה והיא החזירה לי אחד.. (הילדה אמרה "תודה חתולה").
    אחרי כל זה- השאלה -האם היה נכון לנצל את המצב ולקוות שתוך שבוע היא תירגע ותיגמל גם אם לא היה בכוונתה לוותר על המוצץ מלכתחילה (אני עדיין יכולה לחזור לסיפור כיסוי הזה ולהגיד שהחתולה לקחה שוב וזה שאצל סבתא לא חזר) או שכדאי ללכת על משהו אחר -חופשי ומרצון:), - אם כן -איך ומתי מתחילים?
    תודה רבה מראש וסליחה על האורך...

לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ בת שנתיים ו-3

הוספת תגובה

• מוצץ בת שנתיים ו-3 - תגובה

טובי פלד
    26/04/2011

שלום אורה
    אם זה לא גורם נזק פיזיולוגי
    את יכולה לעזוב את זה, שתיגמל מעצמה.מוצץ זה גם הרגעה וגם הרגל.
    אפשר גם לספר לה סיפור כיסוי .זה לא משנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי

אימא
    26/04/2011

סליחה אבל לא הבנתי בדיוק למה הכוונה- "אם זה לא גורם נזק פיסיולוגי"? איך אני יודעת אם זה יגרום או לא יגרום? נראה לי שזה כן עלול להשפיע על השיניים או עוד על משהו בפה...
    ומה זה " תיגמל מעצמה"- די מגעיל אותי לראות ילדים בגיל 5-6 מסתובבים עם מוצץ ואני לא הייתי רוצה להגיע לזה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי - תגובה

טובי פלד
    02/05/2011

אמא יקרה
    בררי עם הרופא של שבנוצץ לא גורם נזק לשיניים ולמבנה הפה.זה תלוי כמה זמן המוצץ נמצא בפה.
    אם זה מגעיל אותך לראות ילדים בצורה כזאת ,עלייך נקוט בפעולות כמו שעשית ,לא לוותר, לתת לה משהו חליפי להחזיק ביד או לחבק.דברי אתה על זה ונסי לכנע אותה שזה לא טוב ,והיא כבר גדולה.כמה שיכנועים וזה יעבוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג
    חסוי
    23/04/2011

שלום,

בספטמבר בני שיהיה בן שנתיים וארבעה חודשים ילך לגן.
    האם אני אמורה לציין בפני הגננת שהוא נולד פג ? כיום אין פערים והוא ככול הילדים

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פג

הוספת תגובה

• פג - תגובה

טובי פלד
    26/04/2011

את יכולה לומר לה שהוא נולד פג . אם אין הבדל בתפקוד זה לא ישנה דבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנה וחודשיים - מפונק ודביק..
    אמא של ליאם
    22/04/2011

שלום (וסליחה על האריכות),
    בני בן שנה וחודשיים אוטוטו ועדיין לא בגן. אימי שומרת עליו כשאני בעבודה. בסך הכל ילד מקסים וחברותי. רק מה, מגיל מאוד צעיר נמצא בנוכחות מתמדת שלי/בעלי/אימי/חמותי. כך נוצר מצב שבו הוא רגיל שתמיד יש מישהו לצידו. גם כשהוא משחק לבדו, העניין לא אורך יותר מכמה דקות בודדות עד שהוא "מערב" מי שמצידו.
    כשאני עוזבת אותו למטבח או לחדר כלשהו, הוא ישר מגיע והולך אחרי, בדרך כלל אוחז במכנסיי. גם כשאני מדיחה כלים הוא נדחף לי בין הרגליים כמו חתלתול קטן.
    לאחרונה, המצב ממש מחמיר. כשהוא לא מקבל את תשומת הלב אליה רגיל, מתחיל "להתלונן" כדוגמת בכי קטנוני שכזה, מעצבן.... בעלי ואני מאוד משתדלים שלא להתייחס ל"בכי" ולתלונות ולתקשר איתו רגיל. ברגע שמשנים נושא שלטעמו - מיד משתנה מצב רוחו לטובה (תוך שנייה משנה פרצופו לחיוך).
    עוד כחודש אני צפויה ללדת ואני ממש מעוניינת להקדים תרופה למכה.
    הילד שלי הולך לקבל מנה של מציאות חדשה.
    אשמח מאוד לקבל עצות לגבי טיפול בהתנהגות המפונקת שאנו כהורים יצרנו (כנראה).
    זה ממש מחמיר מיום ליום, במיוחד בעקבות כך שהוא איתנו כל חופשת הפסח. אבל גם אצל אימי הוא דביק, כך שזה לא משנה....
    המון תודה מראש, הורים מתוסכלים...

הוספת תגובה

• ילד בן שנה וחודשיים - מפונק ודביק.. - תגובה

טובי פלד
    22/04/2011

אמא של ליאם.
    1. להכיר לוחברים
    2. להמשיך בדבקות בהתעלמות מהבכי והתלונות. לא להעניש אותו על זה.
    3. להבהיר לו בצורה חד משמעית לאיזה התנהגות אתם מצפים ולצעוק עליו כשהוא לא עומד בזה.
    4. ללמד אותו לשחק לבד כשאתם לידו.
    5. הנדנוד הזה הוא בעצם חרדת פרידה .
    6. אם תמשיכו לסבול את זה זה יעבור מעצמו אבל כדאי להכחיד את התופעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא הסבר לתגובתך

אמא של ליאם
    23/04/2011

טובי שלום ותודה,
    כתבת בסעיף 3 "ולצעוק עליו כשהוא לא עומד בזה" - למה כוונתך???
    כיצד בדיוק ניתן ללמדו לשחק לבד כשאנו בסביבה? השאלה הגדולה היא - איך???
    נכון להיום, תשובתך בהירה לנו. אך איננו יודעים כיצד לבצע.
    אודה לתגובתך.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא הסבר לתגובתך - תגובה

טובי פלד
    26/04/2011

שלום אמא של ליאם
    הסיבה העיקרית שבנך כזה דביק היא חרדות.על חרדות אפשר להתגבר.
    אם תהיהי לך סבלנות הוא יתגבר על החרדות ויוכל להיות לבד. זה יכול לקחת זמן רב.
    אני צריך יותר פרטים עליכם כדי לדעת יותר על המניע של הילד להתנהגות זו.
    אם אתם בחדר איתו ואתם עסוקים אתם צריכים לומר לו בקול תקיף שעכשיו לא מפריעים לכם ולא לתת לו להתקרב אליכם.לא להתיחס אליו עד שהוא נרגע.
    כל עוד הוא רואה אותכם ושומע אתכם אתם יכולים למנוע ממנו להתקרב אליכם.
    יתכן ויש צורך בייעוץ רחב יותר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טובי תודה. הבנתי את כוונתך.

אמא של ליאם
    26/04/2011

אולי באמת נעזר בייעוץ מקצועי...
    המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4.5 מאד רכושנית
    אמנון
    22/04/2011

ביתי בת 4.5 והיא מאד רכושנית. היא מגיבה בצעקת 'לא!!' כשמישהוא (חברה, אחותה הקטנה) מנסה לגעת לה בדברים ולפעמים אף מכה. היא אינה חולקת את משחקיה כלל. הסברים אינם עוזרים וגם הניסיון להרגיע כי לא יקחו לה את המשחקים אלא ישחקו ויחזירו לא עוזרים.
    קצט רקע: בלית ברירה היא הולכת לגן בו היא הגדולה ביותר שם יש רק עוד ילדה אחת בגילה. לא הצלחנו להעביר אותה גן. לאור זאת ולאור העובדה כי נולדה לה אחות באוקטובר עוברת עליה שנה לא פשוטה בו אנו מרגישים כי ההתבגרות שלה הואטה.

איזה כלים יש בהם ניתן ללמד את הילדה לחלוק בלי לפחד ובלי להגיב בחומרה?

בתודה מראש
    אמנון

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4.5 מאד רכושנית

הוספת תגובה

• בת 4.5 מאד רכושנית - תגובה

טובי פלד
    22/04/2011

שלום אמנון
    הבר לטיפול יכול להיות ארוך.העיקר פה הוא להסביר לפני ולא להעניש. לתת לה להגיע בעצמה שכדאי לה לחלוק. לפני כל מצב צריך להסביר לה מה יקרה ושזה תלוי רק בה ואףאחד לא יכריח אותה לחלוק . אבל יש תוצאות לכךשהיא לאחולקת ויש תוצאות לכךשהיא חולקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלוש...
    מיטל
    21/04/2011

שלום,

יש לי תאומות בנות שלוש. אחת מהן מאוד "קשה ". אם אני אומרת לה שמשהו אסור היא לא שומעת ועושה.... לעיתים היא מרביצה לאחותה ואני מסבירה שזה אסור ומענישה אותה ושמה אותה בחדר לכמה דקות היא צורחת ואומרת שהיא רוצה לבקש סליחה אז היא יוצאת מבקשת בקושי רב סליחה והמעשה חוזר על עצמו. היא שוב נכנסת לעונש ושוב רוצה לבקש סליחה וחוזר חלילה.... כל דבר היא עושה הפוך ובכוונה... איני יודעת כבר איך להתנהג. נראה שהעונשים הצעקות וההסברים לא עוזרים.

מה לעשות??????? איני רוצה להפוך אותה למתוסכלת כי היא היחידה שחוטפת עונשים וצעקות ואומרים לה שהיא מתנהגת לא יפה.
    יש לציין שאני משבחת אותה על מעשים טובים.

כלום לא עוזר. אם היא הופכת את הארגז צעצועים ( כמובן אחרי שאמרתי לה לא להפוך) אז אני אומרת לה עכשיו את מסדרת את הכל.... היא לא רוצה ואם היא כבר עושה בכוח אז היא אומרת קשה לי ... תעזרי לי..... לא מסדרת אחריה צריך לרדוף אחריה ולצעוק עליה.
    ואם אני מונעת ממנה משהו שהיא רוצה כמו ארטיק וכו' .... אז היא אומרת אני אתנהג יפה...אני מבטיחה .....ובוכה. אז כמובן שזה חוזר חלילה.

אנא הנחו אותי איך להתנהג עם הילדה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שלוש...

הוספת תגובה

• בת שלוש... - תגובה

טובי פלד
    22/04/2011

שלום מיטל.
    לילדה הזאת יש כנראה רמה גבוהה יותר של טוסטסטרון והיא נולדה עםרמת תוקפנות יותר גבוהה. את יכולה לנסות לבדוק זאת ביולוגית.
    הנטייה שלה היא להתנהג ביתר תוקפנות ולעשות מה שהיא רוצה.יש בזה גםצדדים חיובים.
    אם את רוצה להפסיק את ההתנהגות התוקפנית שלה עלייך להיות הרבהיותר קשה אתה.
    לגבי עונשים אל תהיי מודאגת היא לא שמה על העונשים שלך ושוכחת אותם.הם לא משאירים עקבות.האמירות שלך צריכות להיות קצרות וברורות .בבית לא מרביצים.
    צפי להרבה מאבקים בהמשך.
    אם זה לא עוזר אני מציע לך ייעוץ מקצועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ועשרה מרביץ
    אנה
    21/04/2011

בני בן שנה ועשרה חודשים מזה מספר חודשים נוהג להרביץ לסובבים אותו בשעת תסכול.
    לאחרונה החל לתת מכה גם לעצמו. שאלתי היא כיצד עלי להגיב במקרה בו הוא מרביץ לעצמו או לאחרים.

תודה, אנה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ועשרה מרביץ

הוספת תגובה

• בן שנה ועשרה מרביץ - תגובה

טובי פלד
    22/04/2011

שלום אנה
    זו התנהגות טבעית של הגנה עצמית.את צריכה לומר לו בקול תקיף ."בבית לא מרביצים."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    הילה
    19/04/2011

שלום,
    בני בן השנתיים וחצי החליט אתמול שהגיע הזמן להיגמל והוריד את החיתול לבד.
    אנחנו כמובן זרמנו עם הרעיון. פיפי-הוא מנסה לשבת בסיר או להשקות את העץ בגינה אבל לא יוצא לו כלום. רק באמבטיה הוא מצליח או במיכנסיים.... האם זה בסדר לאפשר לו לעשות באמבטיה (אנחנו לוקחים אותו לשם הוא לא מבקש)? הוא אומר יש לי פיפי אבל לא יוצא לו כלום. קקי יצא אתמול בסיר, היום ביקש מס' פעמים, ישב המון, אך לא יצא כלום. האם לאפשר לו לעשות בחיתול את הקקי? להציע לו חיתול כדי לעשות? אני מפחדת שלא יפתח עצירות.תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

טובי פלד
    20/04/2011

תני לו שיעשה איפה שהוא רוצה .גם אפשר להציע לו חיתול.
    לא מזה מפתחים עצירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מלמדים ילד לבלוע רוק?
    שירה
    17/04/2011

שלום,

בני בן שנתיים וחצי. ילד חברותי ומפותח מאד לגילו, מדבר שוטף. הבעיה היא שהוא עדיין מרייר, כמו בתקופה שבה בוקעות השיניים. שאלתי את הרופא שלנו והוא אמר שאני צריכה ללמד אותו לבלוע את הרוק. ניסיתי, אבל אני לא חושבת שהוא מבין מה צריך לעשות.
    איך אני יכולה ללמד אותו לבלוע את הרוק? הסברתי לו שזה כמו ששותים מים אבל זה לא מוחשי מספיק.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    איך מלמדים ילד לבלוע רוק?

הוספת תגובה

• איך מלמדים ילד לבלוע רוק? - תגובה

רבקה צדיק
    17/04/2011

בגיל הזה עדיין קשה ללמד באופן מודע , רצוי לתת לו ללעוס אוכל מוצק כדי לאמן את שרירי הפה , ללמד לנשוף , לשרוק , ללקק את השפתיים וכד'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לישון רק איתנו במיטה!!!!
    מיטל
    16/04/2011

חזרנו מנופש באילת של 5 ימים שבו הנסיכה ישנה איתנו במיטה ואציין שלפני שירדנו לאילת היא הייתה חולה וישנה איתנו במיטה ,
    הנסיכה בת שנה ושמונה ומהרגע שחזרנו הביתה היא לא מסכימה להיכנס למיטה שלה בוכה וצועקת בלי סוף !!! אני נותנת לה לבכות אבל היא לא מפסיקה ובסוף אני מעבירה אותה אליי. רעיונות, פתרונות ?
    אני יודעת שצריך להיות עקבי אבל בגלל שיש לה חום עדיין אז אני לא רוצה שתבכה הרבה.

הוספת תגובה

• רוצה לישון רק איתנו במיטה!!!! - תגובה

טובי פלד
    17/04/2011

שלום מיטל
    תני לה לישון אתכם או לידכם .היא זקוקה לזה .היא זקוקה למגע אתכם בשעות הלילה .
    במיוחד כשהיא מרגישה לא טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחה שלישית לתינוק בן 6 חודשים?
    מנאל
    15/04/2011

שלום רב
    בני בן 6 חודשים מקבל ביום 2 ארוחות פירות וירקות ו4 בקבוקי חלב. מתי אפשר להוסיף בשר לארוחת הירקות?? בני אוהב מאוד לאכול ומקבל את זה בשמחה רבה האם אפשר להוסיף עוד מנה לסדר יום שלו?? מה אפשר להוסיף??

תודה רבה

הוספת תגובה

• ארוחה שלישית לתינוק בן 6 חודשים? - תגובה

רבקה צדיק
    17/04/2011

רצוי לשמור מהשמנת יתר , לא מעודדים היום ליתר אכילה בתינוקות , לגבי סוג האוכל תשאלי בטיפת חלב
    האחיות שם מומחיות בתחום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימני חרדה תינוקת בת שנה וחצי
    אני
    15/04/2011

שלום,

ביתי בת השנה וחודש מטופלת 4 ימים בשבוע אצל מטפלת ביחד עם חברה הגדולה ממנה ב-3 חודשים.
    מדובר על ילדה מאד מפותחת וחכמה, שמגלה בחודש האחרון סימנים של מעין חרדות מידי פעם. לא מדובר בתופעה מאד קיצונית, אבל הילדה נראית כאילו היא מודאגת או מבוהלת או במעין מצוקה לא ברורה וללא סיבה לעיתים מזדמנות.
    בנוסף, בחודש האחרון היא בוכה יותר מכרגיל כשההורים שלה עוזבים (למרות שהיא אצל המטפלת הזו ממש מגיל צעיר מאד) ונצמדת אליהם. הדבר מטריד אותי שכן היא בוכה גם כשאני עוזבת ומשאירה את שתיהן אצל המטפלת, ותהיתי אם זה מראה שמשהו בקשר או בטיפול של המטפלת בה אינו תקין.
    המטפלת שומרת על הילדה מגיל מאד צעיר וביתי הצטרפה לפני חצי שנה לסידור.
    2 הילדות מחייכות למטפלת בהגיעה אך לא נראות מתרגשות או שמחות מאד (זאת בניגוד למה שקורה כאשר אני חוזרת הביתה). האם זו התנהגות רגילה? האם בגיל הזה מצפים לראות קשר יותר הדוק למטפלת? איך, פרט למצלמה נסתרת ומעקבים מזדמנים, אני יכולה לבדוק זאת?

סליחה על השאלות המבולבלות...

תודה,

אני

הוספת תגובה

• סימני חרדה תינוקת בת שנה וחצי - תגובה

טובי פלד
    18/04/2011

שלום אני
    חשדנות ללא הוכחות לא תוביל אותך לשום מקום. אם אין לך הוכחה שהמטפלת גורמת לילדות חרדות אל תיכנסי לזה,או תמצאי הוכחה.
    אין שום בושה לשים מצלמה נסתרת,
    התנהגות הילדה שלך עם המטפלת היא נורמלית לחלוטין.לדעתי אלה מצבי רוח רגילים של בנות בגיל הזה.
    זה טבעי שהבת שלך תתרגש לפגוש אותך יותר מאשר את המטפלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 2.5 החלה להרביץ בגן- בעיקר לילדה
    טלי
    14/04/2011

שלום,
    יש לנו ילדה בת 2.5- מתקשרת מדהים, מדברת שוטף, חכמה ומפותחת... בשבועות האחרונים קיבלנו תלונות מהגננת שהיא דוחפת, שורטת ומרביצה "קלות" בגן לילדים מסויימים מיוזמתה... בעיקר לילדה אחת שהיתה קרובה אליה מאוד, ולאחרונה ביתי החליטה שהיא לא מעוניינת בחברתה. הילדה מנסה לעיתים להתקרב לביתי אך ביתי דוחה אותה... ואז במהלך היום ביתי ניגשת אליה להציק ולמשוך בשיער. לפעמים במשחק עם חברות אחרות, אם חוטפים או מקניטים אותה היא נותנת צ'פחה. הגננות מגיבות מיד ואוסרות עליה להמשיך, וגם בבית אני מדברת על כך ומסבירה שזה אסור, כואב ומעליב. כשזה קורה בנוכחותי אני מפסיקה את זה מיד ולוקחת אותה לצד ומדברת איתה על כך בטון רציני ודורשת שתבקש סליחה. העניין הוא שזה לא מפסיק בגן עם אותה ילדה ולעיתים עם אחרים... אני נבוכה ומתוסכלת. לגבי שינויים בבית- אביה נסע למילואים ונעדר למס' ימים אך חזר והיא רואה אותה די הרבה עכשיו אך ההתנהגות ממשיכה. לגבי- אני התחלתי להתעמל בחודשיים האחרונים ונמצאת איתה פחות בערבים מאשר מעבר... אולי זה קשור. אני מתוסכלת.. מה לעשות? איך להגיב?

הוספת תגובה

• רציתי גם להוסיף...

טלי
    14/04/2011

כשאני שואלת אותה למה היא עושה את זה ולמה היא מרביצה לילדה ההיא, היא כאילו מבינה שאני הולכת לדבר על העניין ( היא ממש פיקחית ומבינה את כל ההקשרים) והיא עונה- "כי זה מצחיק אותי"... היא ממש מלגלגת על העניין.
    ובמהלך אחה"צ היא כאילו מחקה אותי ואומרת " אמא, אני מאוד כועסת עלייך, למה את מרביצה בגן? אני לא מרשה, זה מעליב וזה כואב! אסור להרביץ לחברים- לזה, ולזה ולזאת..." כאילו חוזרת על מה שאני אומרת לה. אבל למחרת ההתנהגות חוזרת. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 2.5 החלה להרביץ בגן- בעיקר לילדה - תגובה

רבקה צדיק
    17/04/2011

ילד בגיל שנתיים וחצי עדיין קשה להביא לתובנות מעמיקות
    חשוב לשים גבולות באופן ברור , לא מרביצים ולהציג דרך תקשורת אחרת , כמו אני כועס, קשה לי וכד'
    אם איבדת שליטה אז מומלץ יועץ מקצועי
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה