מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות הירדמות בלילהצבי01/04/2011
בני בן כ 8 חודשים, מתוק וחמוד להפליא. החל לאחרונה לחוות קשיים בהירדמות במיטתו. הוא בוכה הרבה זמן וזה מאד לא אופייני לו כי הוא תינוק רגוע וחייכן, בן יחיד להורים לא צעירים שמקבל הרבה מאד תשומת לב. בד"כ אימו מניקה אותו הנקה נוספת, או משכיבה אותו איתנו, ואז הוא נרדם. לא מייד, אבל נרדם.
אני מפחד שאם נמשיך כך, הוא יתרגל לראות נחמה באוכל (הפרעות אכילה) ויתפנק בשינה איתנו בלבד.מה שיהיה גרוע בשבילו ובשבילנו. למעשה הוא די מפסיק לבכות ברגע שמוציאים אותו מהמיטה.
יש לציין שבחודשים קודמים זה לא היה. בהשכבה לישון בשעות היום, זה גם כמעט לא קורה. בכללי, יש לו סדר יום אבל לא נוקשה. אמא שלו לא עובדת נמצאת איתו כל היום וזורמת איתו לפי הנסיבות.
האם נכון לגלות נוקשות ולנסות להרגיל אותו להרדם במיטה שלו (בחדר שלנו) גם במחיר של בכי ארוך (מעל חצי שעה, ברצף) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות הירדמות בלילה - תגובה
טובי פלד02/04/2011לצבי שלום
לדעתי עד גיל שנה עדיף לא להיפרד מהילד בכלל ובעיקר לא בלילה בשינה.
יש תקופה שהחרדות גוברות ואז מתחילות להופיע בעיות שינה.
מגע העור בעור של ילד והוריו תורם לביטחון העצמי שלו ויכולתו לעמוד בלחצים בעתיד.
במקרה שלכם אני מציע עריסה או מיטה קטנה צמודה למטה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטוליםמיכל01/04/2011
שלום
הבת שלי , בת שנתיים ו-7 חודשים. התחלנו גמילה לפני כמה ימים ביוזמתינו (בתיאום עם הגננת) כי נראה היה שזה לא יבוא ממנה.
בינתיים היא לא עושה בסיר בכלל רק במתחתונים. היא יושבת על הסיר כשאנחנו אומרים לה ולפעמים אפילו ביוזמתה יושבת על הסיר אבל אף פעם לא יוצא לה כלום ואח"כ זה יוצא בתחתונים.
מה כדאי לעשות עדיי לעזור לה?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטולים - תגובה
טובי פלד02/04/2011שלום מיכל
אל תעשי כלום ,אל תלחצו .זה מוקדם מדי . היא תעשהזאתבקצב איטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דודה שואלתיעל01/04/2011
יש לי אחיינית בת שנתיים ו-3 חודשים ומשום מה היא לא רוצה סבתא, לא רוצה דודה, מאוד לא רוצה סבא ומוכנה ללכת רק עם אמא או אבא שלה. בנוסף אם אני לוקחת לה משהו היא ישר מתחילה לבכות ולא נותנת שיגעו לה בכלום. אשמח לשמוע רעיונות איך להתמודד עם זה? אני מנסה להתעלם ולנסות להיות איתה למרות הכול אבל עדיין לא יודעת מה לעשות עם זה ולמה זה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודה שואלת - תגובה
טובי פלד02/04/2011שלום לדודה
זה קורה בגלל שהילדה נולדה עם רמת חרדה גבוהה יחסית.והיא מתקשה להסתגל לאנשים חדשים.כל פעם שמופיע אדםחדש היא פוחדת שהמוכרים האמא והאבא יעלמו.
תני לה זמן זה יעבור.
אפשר להיות ביחדעם האמא לזמן ארוך יותר עד שהיא תיסתגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יעל03/04/2011תודה על התשובה. ומה אני אמורה לעשות שהיא לא נותנת שיגעו לה בכלום. אם אני נוגעת בנעליים שלה מיד היא לוקחת חזרה, גם בגדים או כל צעצוע. האם צריך פשוט לקחת או להשאיר לה את ההחלטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
טובי פלד03/04/2011דודה שלום
לגבי הדברים שאת נוגעת ולוקחת .תשאלי אותה לפני שאת עושה . מה שלא חשוב תשמעי בקולה מה שחשוב תעשי מה שצריך,ואל תשמעי בקולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי בעיותא30/03/2011
אחת - יש לי ילד בן שלוש וחצי שישן איתנו (איתי ובעלי) במיטה שלנו , קנינו לו חדר וניסינו לשים אותו בחדר אבל הוא כל הזמן חזר למיטה , והעייפות שלנו גרמה לנו להתייאש ולפשוט להניח לו לישון איתנו, האם יש לכם עצות איך לשחרר את הילד שיין בחדר משלו?
שתיים - יש לי ילדה בת חצי שנה ,היא נמצאת אצל מטפלת במהלך היום וכשהיא חוזרת
הבייתה, היא לא מסוגלת לשחק עם עצמה לבד אלא אם כן היא רואה אותי , כשאני לידה
אם אני קמה ונעלמת למטבח או לחדר היא מתחילה לצרוח ולבכות והיא לא מפסיקה עד שהיא רואה אותי, ניסיתי לחכות קצת לפני שאני מגיעה אליה ולראות אם היא תפסיק
והיא לא מפסיקה, היא מאוד עקשנית ולא משנה כמה זמן עובר עד שאני מגיעה היא לא מפסיקה, מה אני יכולה לעשות?
ועוד שאלה האם אני יכולה להעביר אותה כבר לחדר נפרד? אני לא רוצה לעשות את הטעות שעשיתי עם הגדול.
תודה, א'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי בעיות - תגובה
רבקה צדיק30/03/2011התינוקת שלך מתגעגעת אליך ורוצה את תשומת ליבך , כאשר את מגיעה הביתה תתיחסי אליה לזמן מה עד שתוכלי לחזור לעיסוקייך בסביבתה. לגבי הילד אכן הוא צריך לישון במיטה שלו , להבהיר לו חד משמעית שאין לישון במיטת ההורים . במידה ואתם חסרי אונים רצוי לפנות לאיש מקצוע - פסיכולוג ילדים שינחה אתכם בשלבים כיצד לעשות זאת מדורג ונכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה וחצי חשובאמא30/03/2011
יש לנו ילד מקסים בן שנה וחצי ,הוא היה ישן לבד בלי שום בעיה מכבים את האור לילה טוב ונרדם ,
כבר כמה חודשים הוא לא מוכן שנצא מהחדר הוא בוכה בצורה הסטירית ממש צרחות,
עד שאני יושבת ליד המיטה והוא תופס לי את היד ונרדם,
אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות מצד אחד אני רוצה שיחזור להירדם כמו שהיה, ומצד שני אני לא רוצה שיבכה לפני השינה
מה לעשות.?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה וחצי חשוב - תגובה
רבקה צדיק30/03/2011להרגילאותו לאט לפרידה מכם לפני השינה , להכנס אליו מדי פעם ולציין שאתם בבית , להשאיר אור קטן בחדר לתת לו צעצוע או בובה נעימה שתעזור לו להרגע. זה אובייקט חלופי שעוזר לילד להיות עם עצמו ללא נוכחות ההורים
תעשו זאת מדורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסכול של בן שנתייםשול30/03/2011
שלום,
בני בן השנתיים +3 חודשים מדבר שוטף, שמח בדר"כ, שר וכו'.. בתקופה האחרונה חייב לעשות הכל לבד, אם הוא לא מצליח הוא נכנס להתקף זעם שכולל בכי, צעקות, זריקת חפצים, אני לא מצליחה להבין איך לעזור לו, האם לתת לו להתמודד לבד עד שירגע, להפעיל סנקציות, או מה? אני מבינה שזה שלב חשוב ומנסה ללמד אותו איך להרגע גם כשלא מצליחים אך לצערי זה לא תמיד עובד..
ווד שאלה, אם בכל זאת מנסים לעזור לו (כי לא תמיד יש זמן לתת לו לבד) הוא מתחיל להתעצבן ושוב צעקות וכו'.. השאלה מה עושים אז? מתעלמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסכול של בן שנתיים - תגובה
רבקה צדיק30/03/2011השאלה מורכבת , אכן הוא בגיל שבודק גבולות , עד כמה הוא יכול למשוך אתכם , רצוי לעודד אותו לעשות הכל לבד - חשוב לפיתוח תחושת העצמאות ומסוגלות אך פעולות שהן מסוכנות או לא מתאימות לא לאפשר , להסביר ולעצור, כאשר מקבל התקף זעם לא להראות שזה משפיע עליכם , לצייןלילד שאתם תקשיבו לו כאשר יפסיק לצעוק . תהיו עקביים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן שנתיים ו8 חודשיםלי29/03/2011
הבן הגדול שלי הוא בן שנתים ו8 חוד' עושה הכל מגיל מוקדם עצמאי..ו..רוצה ללמוד ה-כ-ל יודע לדבר מגיל 10-11 חודשים מדברם היום בשפה מאד גבוה (עונה תשובות מלאות)
הוא יודע את כל הצבעים מגיל 11 חודשים...ולספור עד 10 מגיל שנה וקצת..ועכשיו הוא לומד אותיות א' ב' הוא ממש מבקש ממני אמא תלמדי אותי לקרא אמא תלמדי אותי לכתוב ...האם תקין?האם להמשיך ללמד אותו?נראה שיש לו קליטה וזיכרון מצויין (בלי עין רעה)..מה עושים עם ילד שרוצה ללמוד כל הזמן? (יש לציין שהלכ מספרים ולא טלוויזיה וכו')
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט בן שנתיים ו8 חודשים - תגובה
רבקה צדיק30/03/2011שלום לך , אם הילד רוצה ללמוד ודורש זאת לא הייתי מונעת ממנו , מאידך הייתי גם מעודדת לפעילות בחצר , גן שעשועים , עבודות יצירה , משחקי בנייה והרכבה לפיתוח הדמיון והתפתחות רגשית שלו. זה הגיל שמתחילים גם משחקי דמיון ב"כאילו".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
לי30/03/2011הוא בהחלט מאד אוהב לשחק והוא כל הזמן משחק ב"כאילו"...... ויש לו דימיון מאד מפותח..רק שאמרו לי שלפעמים לא טוב "להעמיס" על ילד יותר מידי..אבל אם זה בא ממנו לא אמור להיות בזה כל רע נכון?
ואם אפשר שאלה נוספת..תמיד נורא חשוב לו שהדברים יהיו בסדר מסויים..כמו למשל להעמיד את החיות ש לו ישר..או לפי גודל וכו'..ולפעמים הוא מאד אובססיבי לגבי זה האם זה מעיד על בעיה כלשהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מסימילאקמיכל29/03/2011
שלום רב,
בני בן 3.5 ועדיין אוכל סימילאק צמחי בבוקר ובערב . הוא אוכל צמחי כיוון שמגיל חודש הוא היה אלרגי לחלב עד לפני 7 חודשים ,כיום הוא לא אלרגי לחלב אך לא אוכל גבינות בכלל זה לא טעים לו . אני חושבת שהסימילאק פוגע לו בתאבון בגלל שהוא בקושי אוכל . בגן הוא אוכל קצת ארוחת בוקר וקצת בצהריים אף פעם לא מסיים הכל ובערב בכלל הוא לא רוצה לאכול רק לפעמים . הוא שוקל רק 12 ק"ג . מה אפשר לעשות ? איך לגמול אותו מהסימילאק?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מסימילאק - תגובה
רבקה צדיק30/03/2011במקרה שלכם כאשר יש גם בעיית אלרגיה ועלייה במשקל הייתי מתיעצת עם דיטאנית ילדים מטעם הקופ"ח שלך, יש להם הרבה רעיונות והצעות מועילות איך לעשות מעברים במזון מותאם לילד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת מעברנירית29/03/2011
אמו הורים לפעוט בן שנה ותשעה חודשים. עד עכשיו בני ישן איתי ועם בעלי איתנו בחדר. לאחרונה החל בני לקפוץ מהלול ולכן החלטנו להעביר אותו למיטת מעבר (מיטה נמוכה). אני חושבת שבני צריך ומוכן לעבור לחדר משלו על מנת לפתח עצמאות בשינה. בעלי טוען שהוא עדייין קטן להעביר אותו לחדר משלו בייחוד למיטת מעבר. ברצוני לדעת מה נכון לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטת מעבר - תגובה
רבקה צדיק30/03/2011כן הילד גדל ויכול לעבור לחדר משלו, אם אתם עושים שינוי גם בהקשר למיטה רצוי לעשות זאת בשלבים בתחילהלהחליף מיטה ולאחר מכן חדר
לא עושים הרבה שינויים בבת אחת , הילד צריך להסתגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר?רונית אשטמקר29/03/2011
ביתי בת השנתיים כמעט אוהבת לצפות בטלויזיה איך ממש קרוב.אני מנסה רק כשאני רוצה שהיא תהיה עסוקה והיא יושבת בלי לזוז הרבה רק שהיא מתקרבת ממש קרוב וכל פעם שאני מרחיקה אותה היא שוב חוזרת
בזמן האחרון שמתי לב שמתחילות ליזול לה דמעות והיא ממצמצת המון בעלי חושב שזה ממש סתם ואין שום קשר
הטלויזיה שלנו בגודל 50 אינץ והיא נימצאת על משטח מאוד נמוך
האם זה באמת משפיעעל הילדה?או שזה סתם צרוף מקרים ואני צריכה לבדוק אצל רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר? - תגובה
טובי פלד29/03/2011שלום רונית
רק בדיקה אצל רופא מנוסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא הולך לישון לבדאנונימי28/03/2011
יש לי תינוק בן שנה ו-4 חודשים, עד גיל 10 חודשים הנקתי אותו וכמובן הייתי מניקה והוא היה נרדם תוך כדי אחרי שנגמלנו מההנקה פשוט הייתי צריכה להרדים אותו פשוט נשכבת לידו הוא בלול ואני במיטה ליד וכך והוא היה הולך לישון,
לפני מספר ימים החלטתי סופית שאי אפשר כך יש לי עוד ילד גדול בבית שצריך אותי וגם בעלי ופשוט התחלתי לשים אותו בלול ואומרת לו שאמא יוצאת מהחדר עכשיו והוא הולך לישון ואני בחדר ליד וכמובן איך שאני יוצאת צרחות מחכה 3-4 לדק' ונכנסת מגיעה אותו ויוצאת וכמובן איך שאני יוצאת הוא מתחיל לצרוח עכשיו הוא למד שיטה להשתעל עד להקאה וכמובן אז אני מגיעה (כדי שלא יקיא ) ועוד פעם נשיקות חיבוקים ויוצאת , אנחנו ככה כבר 3 ימים זה לא נגמר מה לעשות אני נואשת עשיתי טעות ואני לא יודעת איך לתקן אותה
(הוא כבר הוציא את כל השיניים ) אני רוצה עוד מעט להעביר אותו למיטה אבל איך אפשר אם הוא לא נרדם לבד (הוא מפותח מאוד לגילו )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הולך לישון לבד - תגובה
טובי פלד29/03/2011שלום דיקלה
הבכי הוא סימן של חרדת נטישה ,מתישהו הוא יפרד ממך לכמה שעות .אני מציע להשאיר אותו בלול אבל באותו חדר .לאחר מכן להשאיר אותו בלול או במטה באותו חדר.
וכשלא תהיה ברירה להשאיר אותו לבד . הוא ילמד שאת הולכת וחוזרת וכך ירגע. ההקאות או כמעט הקאות הן הסימן של החרדה.
לאחר למעלה משנה של ביחד צמוד ,לא יקרה לו שום נזק אם יבכה ורגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבים וחוסר סבלנות של עוטה בת 10 חואיה27/03/2011
היי , יש לי 2 בנות אחת כמעט בת 5 והשנייה 10 חודשים . הקטנה לאחרונה התחילה לגלות סימנים של כעס כאשר משהו לא מוצא חן בעיניה וזה הרבה דברים .... שלא מוצאים חן בעיניה. כשאני לא מרימה אותה היא זורקת את עצמה אחורנית, כשהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה היא כועסת נורא ומתחילה להשתולל.. כשמוציאים אןתה מהאמבטיה היא מסרבת בתוקף להתלבש ומעילה כוחות רבים על מנת לא להישאר שוכבת במאוזן היא משתוללת במיטה ניסינו בכל דרך להלביש אותה (בישיבה , בעמידה..) לא מסכימה . אני ממש מרגישה שיש לי כאן עסק עם יצור מתוחכם ורגזן .. כשאני מנסה להושיב אותה בכסא שלה היא תמיד מתנגדת .... מושיבים אותה בכסא של האופניים לקחת אותה לגן היא מתנגדת.. בקיצור אנו אובדי עצות . מרגישים שלא יודעים מה לעשות. הגדולה נהדרת והייתה רגועה ועדיין נותרה רגועה. בבקשה מה לעשות איך להתנהג ? אני מוצאת עצמי צועקת עליה "שבי כבר, די" ולא מרגישה עם זה נוח. תשובתכם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבים וחוסר סבלנות של עוטה בת 10 חו - תגובה
טובי פלד28/03/2011שלום מיטל
התנהגות הילדה יכולה להצביע על קושי חושי ,כלומר רגישות גדולה בעור שיש ברבה דברים שמפריעים לה.יכולה גם להצביע על עצמאות רבה ורצון לעשות הכל בעצמה.
לדבי הדבר הראשון כדאי לבדוק את זביותר מקצועית,לגבי הדבר השני.
תעשי מה שצריך בלי צעוק ,דיבורים לא יעזרו פה .
אם אין ברירה אפשר גם לצעוק.
צפי להמשך התנהגויות כאלה גם בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה רק משחקים של אחרים עזרה!!מיטל27/03/2011
יש לי נסיכה מדהימה בת שנה ושבע ,בחודשיים האחרונים כשאנחנו בגן משחקים היא רוצה לקחת לכולם את הכדורים שלהם ומשחקים אחרים ואם הם לא נותנים לה היא מתחילה לצווח ולשכב על הרצפה.
( אני כמובן מביאה לה מהבית כדור אבל היא לא רוצה .
אני אובדת עצות!!! אני מתעלמת מהבכי נותנת לה לבכות אבל כשמסתכלים אני ישר מרימה אותה.
מה לעשות??????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה רק משחקים של אחרים עזרה!! - תגובה
טובי פלד28/03/2011מיטל שלום
תמשיכי להתעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
מיטל28/03/2011להמשיך לתת לה לבכות???? היא יכולה להמשיך לבכות ככה חצי שעה
וכל מי שמסביב מסתכל עליי !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל... - תגובה
רבקה צדיק28/03/2011כפי שנאמר לך תהיי עקבית, גם אם מסתכלים עלייך אל תותרי
אם היא בוכה את יכולה להודיע לה שזה לא נעים לך ואתן יצואות ממתחם המשחק בו היא נמצאת
זכרי כל שחקן זקוק לקהל ובאם תתעלמי זה יעבוד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל... - תגובה
טובי פלד28/03/2011מיטל היקרה
להמשיך לתת לה לבכות .וכשכולם מסתכלים עלייך תדעי שהם מעריצים אותך על כך שאת מחנכת את ביתך בצורה מופלאה ולא פוחדת מקצת בכי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאת אחות באח קטן שנולדארני27/03/2011
שלום רב,
בתי בת שנתיים וחצי ולפני כחודשיים נולד לה אח קטן.
באופן כללי, היא קיבלה אותו בצורה יפה, אולם לאחרונה היא חווה רגרסיה, בעיקר בכל הקשור לעשיית צרכים. היא נגמלה לפני מס' חודשים אבל מדי פעם עושה במכנסיים, ופעם אחת אף עשתה זאת בכוונה וסרבה ללכת לשירותים (אולי משום שרואה שמחליפים טיטול לאחיה הקטן והיא רוצה גם).
איך ניתן להתמודד עם התופעה הזו? ובאופן כללי, איך כדאי להתמודד עם רגשות הקנאה שיש לה כלפי תשומת הלב שניתנת לקטן? אנחנו משתדלים לתת לה תשומת לב רבה ככל שניתן אבל ייתכן שזה לא מספק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאת אחות באח קטן שנולד - תגובה
רבקה צדיק27/03/2011שלום לך , רגרסיה היא תופעה טבעית כאשר נולד תינוק בבית, זה מתבטא בהרטבה חוזרת , בדיקת גבולות בעיות שינה ואכילה .
הילד מבקש את תשומת הלב שלו ואת מקומו בבית
צריך לתת לזה זמן , לא להבהל ולא להגזים במתן תשומת לב מופרזת , הכל במידה סבירה.
קחו בחשבון שטוב יהיה לתת לילד הגדול תשומת לב בזמן ייחודי , לקחת אותו לשחק לבד בחדר או בחוץ לפרק זמן קצר. במקביל הוא ילמד להתחלק עם זמנכם עם האח החדש , זה תהליך. חשוב לא להבהל והליחס לזה כתהליך טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנאת אחות באח קטן שנולד - תגובה
טובי פלד28/03/2011שלום איילה
קנאה זה דבר טבעי לילדים בכל הגילאים.
אל תרגישי אשמה . ואל תעשי דברים באופן מיוחד.תתנהגי רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל שולחים תינוק לגן לראשונה?אור26/03/2011
אני אמא חד הורית צעירה אומנם בת 27 אבל חרדתית לגביי הילד היחיד שיש לי כרגע אני חייבת לחזור לעבוד כדיי לפרנס אותנו מעבר לביטוח לאומי שאני מקבלת רציתי לדעת באיזה גיל שולחים לראשונה תינוק למשפחתון מתי הוא מבין ולא נימצא שם כמו מומיה סתם??האם זה מפתח כמו שהוא יהיה איתי בבית או אחרת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה גיל שולחים תינוק לגן לראשונה? - תגובה
טובי פלד26/03/2011שלום סיווני
ילד מתפתח בשני תנאים אחד שיש לו תמיכה ושתיים שיש לו סביבה עשירה.
בגילאים האלה כל סביב היא עשירה מספיק .
אם לא מציקים לו ונמצאים לידו כשצריך הוא מתפתח יפה.אתך או בלעדייך.
אני מציע לך לישון אתו במטה ,לפחות עד גיל שנתיים.את לא צריכה לדאוג להתפתחותו ,נסי לדאוג שהסביבה שלו תהיה בטוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)