מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוק בן 8 חודשיםא10/06/2015
שלום
בני בערך בן שמונה חודשים, שוקל 8.5 קילו . משקל וגובה מעל לממוצע.
כמה זמן צריך להיות בין הארוחות? במיוחד אחרי מנת מחית פרות (תפוח בינוני שלם עם בננה) כמה להמתין?
אני נותנת לו 2-3 בקבוקים נוטרילון בכמות של 180 בכל מנה. עד כה הייתי מוסיפה דייסה לכל ארוחה. האם אני טועה? אני לא רוצה שישמין סתם.
אנא הערותכן!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן 8 חודשים - תגובה
תרצה שני10/06/2015א שלום,
משך הזמן בין ארוחה לארוחה שונה בין ילדים שונים וגם באותו ילד, בעיקר חשוב להקשיב לסימנים אותם מעביר הבן שלך שהוא רעב. לרוב ארוחת פרי פחות משביעה כאשר היא מכילה רק פרי, לכן אני ממליצה להוסיף גורם שומני כמו אבוקדו/טחינה/שקדיה. אבל ניתן גם להשאר רק בארוחת פרי ואז פרק הזמן עד הארוחה הבאה קצר יותר.
לגבי הדייסה לדעתי מיותר להוסיף אותה. עדיף לתת לילד לאכול יותר תמ"ל ואין צורך להוסיף דייסה.
אפשר לתת דייסה בכפית כאשר בגיל 9 ח' תוסיפי ארוחת מוצקים שלישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב פרה או תמל?שיר08/06/2015
שלום,
בן שנה שעד כה ינק- להציע חלב פרה/ תמל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב פרה או תמל? - תגובה
דפנה רון01/07/2015שיר שלום,
עדיף תמ"ל
חלב של כל מין מותאם לצרכים האידאליים של אותו מין, לכן יש הבדל בין חלב פרה, חלב עז, חלב נאקה, חלב אם של בני אדם וכו'.
מאחר שחלב הוא חלק חשוב בתפריט של תינוק - ויכול להיות חיוני עד גיל שנתיים, חשוב לתת לו בזמן הזה מה שדומה ביותר לחלב אם. הפורמולה מחקה את ההרכב התזונתי של חלב האם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימותטל07/06/2015
היי בנות
בני בן 4 חודשים.
בטיפת חלב אמרו להתחיל בטעימות.
זה לא מוקדם מדי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות - תגובה
תרצה שני07/06/2015טל שלום,
התחלת טעימות מזון תלויה במוכנות ההתפתחותית של הבן שלך וממש אין מה למהר.
האם הוא מתעניין כאשר אוכלים לידו? האם מחזיק את ראשו זקוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן שנתייםא06/06/2015
שלום
התינוק שלי בן שנתיים. שוקל 12.5 ק"ג. בדיקות דם תקינות כל הערכים בגדר הנורמה. הוא אוכל שני בקבוקים של סימילאק 180 בוקר ולילה עם תוספת דייסה של מטרנה. במשך היום אוכל ארוחה בשרית עם אורז, פרי, מעדן או שניים, ואוהב לאכול גם ביסקוויטים של בטבר לרוב.
השאלות שלי עד מתי מומלץ לתת סימילק והאם כדאי להמשיך עם דייסה או לא חייב?
האם יש לכם הערות לגבי האוכל שלו?
אנא תשובתכם
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן שנתיים - תגובה
תרצה שני07/06/2015א שלום
חלוקת האוכל נראת טובה, האם אוכל ארוחת ערב אתכם? מה עם ביצים, טחינה, קיטניות, ירקות האם מקבל במהלך היום?
בגיל שלו ניתן להוריד את בקבוקי התמ"ל. בבוקר אפשר להחליף את הבקבוק בדיסה, פרי או פרוסה עם ממרח שאינו מתוק.
ולפני השינה להוריד את הבקבוק כאשר הוא אוכל ארוחת ערב טובה.
לגבי משקלו איני יכולה לחוות דעה כי חסרים לי נתוני משקל קודמים. כל עוד הוא שומר על העקומת הגדילה שלו, הכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית אכילה לילד קטןשאלונתי02/06/2015
מנסה להתייעץ,
יש לי ילד בן שנתיים, שאוכל ממש קצת, זה אומר שבבוקר הוא לא אוכל כלום לפני הגן, בגן אוכל ממש טיפה, פירורים, למרות שהוא רואה את כולם אוכלים וכל´.. בבית כשחוזר אוכל מעדן ובערב לפני השינה בקבוק, ובלילה מתעורר פעמיים ואוכל 2 בקבוקים בלילה (הוא רעב ושום דבר אחר לא מרגיע אותו.. 2 בקבוקים זה אחרי שירדנו בכמות)
הוא ככה מאז שהתחיל לאכול מוצקים, מאד לא אוהב את זה, לא מוכן לאכול דברים כמו שניצל, מוכן לאכול קצת מאד קוסקוס/אורז/ קציצה אבל בכמויות של רבע קציצה בארוחה וגם זה שיפור.
הינו במרפאה להפרעות אכילה, לא עזר, אמרו להוריד לו את הבקבוקים ושיהיה רעב, הורדנו בכמות הבקבוקים, הוא רעב במהלך היום ועדין לא רוצה לאכול כל מה שדומה למוצק (מוכן רק למעדן/גבינה וכאלה דברי חלב)
גם אחרי יום שהוא לא אכל בו כמעט כלום הוא מוכן לאכול רק טיפה קוסקוס ולא יותר מיזה.
לאן ממשיכים? אולי אני לא צריכה לדאוג וזה יבוא עם הזמן בעתיד?
בדיקות ברזל תקינות.
אולי הוא לא צריך לאכול הרבה?
הוא חיוני ופעיל והכל בסדר חוץ מיזה... השאלה היא אם אני צריכה לדאוג ולטפל בזה.
או לתת לילד לאכול פירורים וגבינה ולקוות שהכל בסדר...
בבקשה עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית אכילה לילד קטן - תגובה
דפנה רון02/06/2015שלום שאלונתי
האם עולה במשקל לפי עקומות?
לפיכך תדעי אם מסתפק במעט.
ממה שאת מתארת ייתכן שיש איזשהי דרגה של ויסות חושי או משהו שקשור לתחושתיות שבגללו יש בחירה במרקם הרך יותר.
מהתאור שלך ברור שהוא מחכה לאכול בלילה. יש לך מושג מה יכולה להיות הסיבה שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-
שאלונתי03/06/2015הוא עולה במשקל לפי העקומות, כנראה שבקבוק לפני השינה + 2 בלילה זה מספיק לו...
אני לא חושבת שהוא מחכה ללילה אלא פשוט רעב בלילה ולא מצליח להרדם...
איך אפשר לבדוק אם זה קשור לויסות תחושתי?
מצד שני אין לו בעיה לאכול אפרופו או קורנפלקס אם הוא רעב
אבל כן יש לו בעיה עם שניצל או מלפפון
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- - תגובה
דפנה רון04/06/2015תפני לקלינאית תקשורת שמתמחה באכילה, ואח"כ אשמח לשמוע עדכון חוות הדעת שלה, ואם יש צורך לחשוב מה עושים הלאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת החלה לסרב לטעוםלי27/05/2015
שלום,
התינוקת שלי עוד שבוע תהיה בת 7 חודשים. הנקה מלאה.
בגיל 5.5 חודשים התחלנו טעימות. הלך טוב ממש התעניינה, פתחה פה ודרשה עוד ועוד.. טעמה מגוון של דברים. לפני מספר שבועות ניסיתי לתת תחליף חלב אם בבקבוק וסירבה, ניסנו בכפית ואכלה מעט אך עיקמה פרצוף. מאז מסרבת לטעום מוצקים בכפית או באצבע. סוגרת את הפה חזק. כשצוחקת נגיד ואני מכניסה לפה היא עושה פרצופים או משתעלת.. למרות שכן הסכימה בעבר לאכול את אותם הדברים.
מה דעתכן?
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת החלה לסרב לטעום - תגובה
תרצה שני28/05/2015לי שלום,
מה קורה כשמשהוא אחר מנסה להאכיל אותה?
אפשר לעשות שבוע ימים הפסקה עם האכלת מוצקים ואז לנסות שוב. במקרה וזה לא ילך יהיה אפשר בהמשך לנסות האכלת BLW כלומר מעבר ישיר לאוכל אצבעות, מומלץ להתיעץ עם דיאטנית ילדים איך לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת השמנה לתינוקת בת חצי שנהאני27/05/2015
שלום,
הבת שלי נולדה במשקל 3.240 היום היא בת חצי שנה ושוקלת 5.460.
עשינו בדיקות דם והכל בסדר.
היא יונקת מלא ומשלבת מוצקים.
ניסינו לתת לה תמ"ל (מטרנה,סימילאק,נוטרילון) אבל אחרי שבוע שאכלה היא התחילה להקיא פעם אחת ביום במשך שלושה ימים ומאז לא מוכנה לאכול תמ"ל אלא רק חלב שאוב.
היא אוכלת מרק ירקות עם הודו ופירות.
אודה אם תוכלו לתת לי רעיונות איך אפשר להעשיר את התפריט שלה בגיל הזה שתוכל להעלות במשקל.
יש לציין שזו ילדה שלישית וגם הילדים הגדולים היו כאלה תמיד מתחת לאחוזונים אבל הפעם היא יותר רזה מהם בגיל הזה ונולדה במשקל לידה יותר גבוה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת השמנה לתינוקת בת חצי שנה - תגובה
תרצה שני28/05/2015ממליצה להגיע לדיאטנית ילדים,
דברים כאלה בעיקר עם תינוקות שכל דבר כל כך רגיש אצלם לא ניתן לעשות ברשת.
יתכן ויש צורך לברר מדוע לא היתה עליה מספקת במשקל ועוד גורמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות אוכלשיר26/05/2015
שלום,
בן 9 חודשים-
כמה בשר להכין לו לא. צהריים, כמה פחמימה וכמה ירק?
כמה גרם גבינה צהובה לתת בארוחת 4? לא רוצה להגזים בגלל המלח כי הוא די אוהב..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עלי...
שיר30/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמויות אוכל - תגובה
תרצה שני01/06/2015שיר זו שאלה בעייתית.
כמות האוכל משתנה בין תינוק אחד לשני וגם בין יום ליום. את צריכה להיות ערנית לסימנים של התינוק אם הוא עדין רעב או שבע.
לגבי גבינה צהובה היתי נותנת לא יותר מפעם בשבוע בגיל הזה. יש אפשרויות רבות בריאות יותר למשל חתיכת לים טבולה בטחינה גולמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצה קלהטל26/05/2015
היי בנות,
בני בן שנה ו-8 ולראשונה נתתי לו ביצה קלה (רכה)
ובה ערבבתי מעט לחם. אכל בתיאבון.
אני יודעת כי ביצה רכה ולא מבושלת היטב עלולה להחביא בתוכה
שפע חיידקים.
מומלץ שלא לתת ביצה רכה בגיל הזה?
אשמח לתשובתכם
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצה קלה - תגובה
דפנה רון28/05/2015טל שלום,
היום נזהרים יותר מביצים לא מבושלות לגמרי , מחשש לזיהום מסלמונלה - שעשוי להיות גם קטלני.
גם אם רוב הזמן לא תהיה בעיה של זיהום, מספיק פעם אחת, ומזה מנסים להמנע.
ההמלצה היא לבשל ביצה למשך 7 דקות לאחר שהמים שבסיר רתחו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת אנינת טעםליאור25/05/2015
הבת שלי (בת 7 חודשים) לא מוכנה לאכול מרק ירקות ועוף, למרות שניסינו כל מיני מתכונים שיצאו מוצלחים (גם לטעמה של אחותה התאומה) היא בסופו של דבר מסכימה לאכול רק אם מערבבים אותן עם גרבר. מה אפשר לעשות?
בנוסף, הרבה פעמים היא לא מסכימה להכניס כפית לפה ולאכול, ומסכימה רק בקבוק. רק אם ״עובדים עליה״ - מציעים לה בקבוק ואז כשפותחת את הפה נותנים כפית - אק אז היא מרגישה את הטעם ומסכימה לאכול בכפית. ממה זה יכול לנבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת אנינת טעם - תגובה
תרצה שני26/05/2015כל תינוק והקצב שלו, כל תינוק והעדפות שלו.
יתכן והבעייה אינה בטעם אלא במרקם יותר. לגבי כפית תנו לה כפית ביד שתשחק איתה ותכיר במהלך משחק וגם במהלך הארוחה. במקביל השתמשו אתם בכפית נוספת.
לגבי האוכל הטחון אם אינה אוהבת אפשר לנסות לתת לה להחזיק אוכל, לשיטה הזו קוראים BLW, יש סרטונים ביוטיוב המסבירים ומדגימים את השיטה. על כל מקרה לא להלחץ. להמשיך להציע אוכל בצורה רגועה, כמה שתאכל זה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות ברזל לתינוקותאורטל21/05/2015
שלום,
רציתי לדעת מדוע צריך לתת לתינוקות בני 6+ חודשים 6 טיפות טיפטיפות = 15 מג מרזל , כשהדרישה בגיל זה היא 3 מג.
האם אני טועה?
האם אני יכולה לתת מדי פעם 6 טיפות לבן 3.5 שלא כ״כ אוכל בשר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות ברזל לתינוקות - תגובה
תרצה שני21/05/2015אורטל שלום.
הדרישה בגיל 7-12 ח' היא 11 מ"ג ברזל ליממה. הנקודה היא שלא כל מה שנותנים לתינוק נספג אלא רק אחוז מסויים ממנו. ובהתאם לאחוזי הספיגה והקליטה נעשתה ההמצלה על תיסוף ב - 15 מ"ג ליום.
לגבי החלק השני של שאלתך עדיך להתייעץ עם רופא למתן נוסף של ברזל. ברזל הינו תרופה ויש להתיחס אליו ככזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאה בעקבות אכילת ביצהענת21/05/2015
בוקר טוב! התינוק כמעט בן 8 חודשים- כשנתתי טעימות ביצה( רק את החלמון) אכל והכל היה בסדר, ונתתי לו כבר כמה פעמים. לפני שבוע הוא היה חולה(דלקת ריאות) ונתתי לו ביצה שלמה+ עגבניה לארוחת הערב והוא הקיא בערב מתוך שינה-חשבתי שזה בגלל שהוא חולה. אחרי כמה ימים נתתי ממש קצת ביצה- הוא לא רצה הרבה , אכל קצת והיה בסדר. אתמול שוב נתתי לו ביצה שלמה+עגבניה והוא הקיא שוב מתוך שינה. לפני כמה ימים נתתי עגבניה קטנה והוא לא הקיא אז יש מצב שהוא רגיש לביצים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאה בעקבות אכילת ביצה - תגובה
תרצה שני21/05/2015קרן שלום,
מומלץ לגשת ולהתיעץ עם רופא הילדים שלכם על כך. האבחון שילד רגיש לביצים משפיע רבות על ההתנהלות התזונתית וחשוב לוודא זאת ע"י בדיקה מתאימה במרפאת אלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מים לתינוקאורטל17/05/2015
שלום,
כמה מים עלי לתת לתינוק בן 9 חודשים? רק בארוחות או שזה בסדר גם בין ארוחות?
לא רוצה למלא אותו בטעות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מים לתינוק - תגובה
תרצה שני18/05/2015תינוק אמור לקבל עד 100 מ"ל נוזלים לק"ג משקל גוף.
אם הוא אוכל תמ"ל זה קל לחשב כמה מים לתת לו. אם הוא יונק פשוט תציעי והוא ישתה בהתאם לצורך שלו.
ניתן לתת מים בין הארוחות בעיקר בימים חמים אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Flaxseed oilאורטל15/05/2015
שלום,
שמעתי שבזמן ׳שביתת מוצקים׳ של תינוק, מומלץ להוסיף לבקבוק הפורמולה flaxseed oil.
האם זה נכון? באמת מומלץ? למה לא שמן זית שלא מכיל כ״כ הרבה שומן רווי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Flaxseed oil - תגובה
דפנה רון24/05/2015אורטל שלום,
יש המשתמשים בשמן פשתן כלקסטיב, אך הדעות לגבי היעילות שלו שנויות במחלוקת.
אם את מחליטה לנסות אותו אצל תינוקך, רצוי להתייעץ על הכמות המומלצת, עם הרבליסט מקצועי, מאחר שבשמן פשתן יש גם תכונות רפואיות.
ממליצה לברר מה המקור לשביתה הזו- כדי לאפשר מציאת פתרון מתאים, מלבד תוספת שמן.
האם את יודעת מה הסיבה ל"שביתת המוצקים"?
מתי התחילה? איך נראות היציאות ? וכל כמה זמן יש יציאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7.5 חודשים ותמ"לדניאלה12/05/2015
בני בן 7.5 חודשים. עד גיל חצי שנה רק ינק. בגיל חצי שנה התחלנו לתת לו מוצקים אבל לפני כחודש נסינו להתחיל להרגיל אותו לתחליפי חלב.
כרגע המצב שהוא לא מסכים לאכול יותר מ- 60 מ"ל בכל שלוש שעות. ניסיתי להוסיף לו קצת דייסה בטעם וניל שזה מה שעשינו עם הבת הגדולה אבל הוא לא מסכים לאכול. הוא שותה 60 מ"ל וסוגר את הפה ולא מסכים לאכול עוד. אני לא מניקה אותו ועדיין מסרב לאכול תחליף. אני חוזרת לעבודה בעוד כשבועיים ולא יודעת מה לעשות. כשאחזור לעבודה אוכל להניק אותו רק בשעות הערב והלילה. מה אפשר לעשות?
אציין שהוא מאוד רזה והוא נמצא באחוזון 15 ביחס בין משקל לגובה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 7.5 חודשים ותמ"ל - תגובה
דפנה רון12/05/2015שלום לך אמא
האם יש שינוי בעקומת משקל ובעקומת הגובה בחודש האחרון? מתי נשקל לאחרונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא היה שינוי בחודש האחרון
דניאלה12/05/2015לפחות מגיל שלושה חודשים הוא נמצא באחוזון הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא נשקל לפני כחודש
דניאלה12/05/2015יש לו תור לטיפת חלב ביום חמישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא נשקל לפני כחודש - תגובה
דפנה רון19/05/2015אני מבינה שכבר הייתם בטיפת חלב,
האם נשאר בעקומות או שהייתה ירידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)