מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק שמקיא לאחר אכילת יוגורטניקיטה09/05/2016
שלום,
בתי בת 10 חודשים יונקת (ללא תחליפים) וכמובן אוכלת את הפירות והמרק עוף בצהרים כפי שצריך לגילה.
לפני כשבועיים נתתי לה כמה כפיות של יוגורט ביו לארוחת ערב והכל היה בסדר (מבחינת תגובתה)
אך לפני כמה ימים נתתי לה מנה גדולה יותר של יוגורט וגם היא ינקה לאחר מכן , היא התעוררה והקיאה בפתאומיות .
אתמול שוב היא אכלה כמה כפיות של גבינה לבנה וינקה גם אחרי ושוב לאחר כמה שעות התעוררה והקיאה.
האם הדבר מעיד על רגישות לחלב ?היא רק הקאיה .
אציין שלפני שבועיים כשאכלה כמה כפיות מועטות ( כ-4 ) לא הקיאה ,
אז האם אכן היא רגישה ?
איך אני יכולה לבדוק זאת ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שמקיא לאחר אכילת יוגורט - תגובה
תרצה שני09/05/2016ניקיטה שלום,
יתכן וזו רגישות או אפילו אלרגייה לחלב. ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים שלכם אם יש מקום לבדוק את הנושא ואיך לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובין שיבולת שועלאדוה08/05/2016
שלום
האם ניתן לתת סובין שיבולת שועל לתינוק בן 9 חודשים?
אני מערבבת את הסובין במים רותחים ונותנת לו להתרכך ואז מוסיפה לפירות.
זו פשוט דרך קלה להכין טרי ומהיר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובין שיבולת שועל - תגובה
תרצה שני09/05/2016אדוה שלום,
לא מומלץ לשלב כמויות סיבים תזונתיים בגיל הזה, מערכת העיכול עדין מתפתחת והסיבים יכולים לגרום לפעילות מעיים מוגברת. בנוסף הם נותנים תחושת שובע והתינוק עלול לאכול בכמות מופחתת ולכן לא לעלות מספיק במשקלו.
את כן יכולה להכין דייסת שיבולת שועל על מים עם טחינה/שקדיה ופרי מגורד. לשלב אותה כחלק משלוש ארוחות המוצקים המתאימות לגיל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורנפלקס מומלץ לילד בן שנה וחציליאור30/04/2016
היי,
איזה מבין 3 סוגי הקורנפלקס הבאים הוא המומלץ ביותר עבור ילד בגיל 1.5?
1. קורנפלקס מלא
2. בברנפלקס
3. ברנפלקס ללא סוכר (יש בו תחליפיפ)
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורנפלקס מומלץ לילד בן שנה - תגובה
ענת תבור30/04/2016שלום ליאור. קצת קשה לענות על השאלה, בעיקר מכיוון שאני מאמינה שדגני בוקר אינם המזון המומלץ לגיל כה צעיר. לדעתי עדיף לתת לילדים קטנים אוכל המבוסס על מזונות פחות מעובדים ומשביעים יותר, הקרובים יותר למצבם הטבעי. אבל בוודאי שלא הייתי נותנת מזון שמכיל ממתיקים מלאכותיים. לגבי שני האחרים - לא נראה לי שיש ביניהם הבדל מהותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחודש - בעיית מרקמיםליאור24/04/2016
היי, בני בן שנה וחודש (נולד פג גבולי בשבוע 35+6) .
יש 2 בעיות עיקריות:
1. הוא כמעט נחנק פעמים רבות כשאוכל מאכלים במרקם שאינו טחון או כשנותנים לו ביס גדול מדי..(עושה תנועה כאילו מקיא) זה קורה לו גם כשאוכל קציצות רכות מאוד או אפונה\גזר\עדשים מעוכים. אוכל קשה\קראנצ'י לא נותנת לו בכלל חוץ מבמבה\בייבי ביס מדי פעם, כל ארוחה מלווה בחשש..
2. הוא לא מסוגל לאכול כשיש סביבו הרבה אנשים, בארוחות משפחתיות למשל, למרות שהוא רעב, עד שכבר מגיע שלב שהוא נהיה מאוד רעב ובסוף מקבל בקבוק.
אשמח לעזרה והכוונה..תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו קטן
ליאור24/04/2016יש לצין שאנחנו לא "דוחפים לו אוכל" וזה יכול לקרות גם כאשר אוכל לבדו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן שנה וחודש - בעיית מרקמים - תגובה
תרצה שני24/04/2016ליאור שלום.
לגבי שאלתך הראשונה, זה עניין של תרגול תוך כדי חשיפה. נסי לתת לו להאכיל את עצמו כמה שיותר, כך יש לו שליטה והוא ירגיש וילמד כמה מתאים להכניס לפה.
לגבי הנקודה השנייה, לא ברור לי מדוע אינו מסוגל לאכול כאשר יש מסביבו אנשים? מה קורה שם? האם הוא נמצא בגן ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר!
ליאור24/04/20161. העניין הוא שגם כששמים לו על המגש\צלחת אוכל, לפעמים הוא רק משחק באוכל ולא באמת אוכל..ואז כבר נהיה עצבני ורעב ומקבל בקבוק בלית ברירה.
2. הוא עם מטפלת עד ספטמבר, אח"כ ייכנס לגן. בארוחות משפחתיות אולי בגלל עומס הגירויים סביבו הוא פשוט לא מרוכז ורוצה רק לשחק ולהתעסק בכל מני דברים שמונחים על השולחן ולא ממש אוכל, ככה זה גם בבית אבל ברמה פחותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובתך
ליאור24/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר! - תגובה
תרצה שני24/04/2016ילדים בגיל הזה אמורים להאכיל את עצמם, האם משחקים שהוא רגיל לשחק מביא לפה? במידה ואינו מביא משחקים ממליצה להגיע לקלינאית תקשורת ולבדוק את הנושא.
לגבי ארוחות משפחתיות, נסו להאכיל אותו לפני מועד הארוחה כאשר יש פחות גירויים סביבו.
ונקודה אחרונה, חשוב שימשיך לשחק באוכל שלו, זוהי דרך למידה והכרות חשובה.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים במעבר למוצקים בן 8 חודשיםמושיקו09/04/2016
בן 8 חודשים. החל טעימות בגיל 5.5 חודשים. הצליח להחליף רק בקבוק אחד בארוחת פירות בבוקר (בננה, אבוקדו ותפוח). לא מצליחה להוסיף לו עוד ארוחה. ניסיתי מרק טחון. ניסיתי כדורי בשר. ניסיתי ירקות מעוכים. לוקח שניים שלושה ביסים וזהו. אין התקדמות כבר מעל לחודש. מה עושים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים במעבר למוצקים בן 8 חודשים - תגובה
תרצה שני09/04/2016מיכל שלום,
נסי להושיב אותו בכסא אוכל גם אם אינו מתישב עדין לבד,
הגישי אוכל אצבעות רך שהוא יכול להאכיל את עצמו, למשל בטטה, אבוקדו, בננה וכדומה. בדרך זו תוכלי לשלב אכילה עצמאית והאכלה בכפית.
מצרפת סרטון המדגים את הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל תינוק 8 חודשים ותיאבון לא משהואמאלה04/04/2016
שלום ,
שלחתי פה שאלות בפורום שנענו. תודה!
בני בן 8 חודשים חלה יחסית הרבה, עכשו החלים ממחלה שמאופיינת באפטות בשקדים, בלשון. לא אכל כמעט שבועיים כמו שצריך, טיטולים יחסית ריקים... ייאוש!
העלה 100 ומשהו גרם כמעט בחודש. (כנראה ירד במשקל כי ראו עליו ועכשו 6930 , לפני חודש 6780) האחות טיפת חלב המליצה לשים במטרנה חצי כפית שמן
שאלתי היא מה עדיף מבחינה קלורית - חמאה/ שמן? מה משמין יותר?
יש לציין שלא נלחצים ממנו בכלל, (הפוך ממני) לי עדיין נראה שדורש בדיקה מקיפה יותר. שללנו חוסר ברזל, ההמוגלובין 11.2 רופא אומר שזה תקין.
האם מומלץ לתת אורקטין , תרופה שמגבירה תאבון? העלייה איטית ממש, גם בגלל מחלה וגם כי כמויות האוכל קטנות (בקושי 90 מ"ל) מה לעשות כדי להגדיל ארוחה? לרווח שעות? לא ממש עבד לי... (ז"א גם שאוכל אחרי 4 שעות במקם 3 אוכל אותה כמות)
מיואשת, עזרו לי):* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אמאלה04/04/2016המשך לשאלתי,
כמו"כ מוצאת את עצמי נותנת תמ"ל כי אוכל מעט מוצק ואני חוששת שנשאר רעב.. לא משתף הכי פעולה
מה אפשר לתת בגילו? אפשר לקבל מתכונים ? המלצות? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל תינוק 8 חודשים ותיאבון לא משהו - תגובה
תרצה שני05/04/2016אמאלה שלום,
העשרה תזונתית של תינוק צריכה להעשות ע"י דיאטנית ולא אחרות טיפת חלב, כאשר מול הדיאטנית יש את כל הנתונים של עקומות הגדילה ודגם הגדילה של ההורים.
איני חושבת שמקצועי יהיה לתת לך הנחיה בנושא ברשת. בקשי מרופא הילדים שלך הפנייה לדיאטנית ילדים בקופה או הגיעי באופן פרטי לאחת כזו.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות הפורמולה לתינוקת בת 3.5 חודשיםמיה30/03/2016
שלום רב בתי בת 3.5 חודשים, שוקלת כמעט 7 קילו.משקל לידה -3200. עד לפני שבוע אכלה 150 cc פורמולה 5 פעמים ביום, לפי המלצה של אחות בטיפת חלב עקב השמנה . בשבוע אחרון התחילה להתעורר בלילות ולאכול עוד 150. השאלה שלי היאם להמשיך ככה או לעלות לה את הכמות של הפורמולה. כמובן שהדאגה שלי היא מהשמנה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות הפורמולה לתינוקת בת 3.5 חודשים - תגובה
ענת תבור30/04/2016שלום מיה. קודם כל, חשוב להבין שבגיל זה הגוף של התינוקות יודע לווסת את כמות המזון לו הוא זקוק ולכן ״השמנה״ בגיל כזה אינה באמת השמנה אמיתית. ישנם תינוקות שזהו קצב הגדילה שלהם והם עולים במשקל מהר מאחרים אך לרוב משקלם הולך וקטן ביחס לגובה עם הגיל, דבר שיכול לקרות גם בגיל שנתיים-שלוש. נדירים ביותר המקרים שבהם ישנה בעיה אמיתית של עודף משקל בגיל 3.5 חודשים ולרוב היא נובעת מהאכלה לא נכונה, כמו למשל דחיפת אוכל או תוספת דייסות יחד עם הפורמולה.
הייתי גם בודקת אם כמות החלב שזורמת דרך הבקבוק אינה גדולה מדי כלומר שזרם החלב הוא לא גדול ושהוא מותאם לגיל התינוקת ושקצב ההאכלה אינו מהיר מדי. כמו כן, יש לשים לב לסימני הרעב והשובע של התינוקת ולא להמשיך ולתת לה את כל תכולת הבקבוק במידה והיא אינה מעוניינת בכך. מצד שני, אם התינוקת מראה שהיא רוצה לאכול בלילה ובאמת מדובר על רעב ולא על צורך בהרגעה בהחלט כדאי לאפשר לה לאכול גם בלילה. בגיל כה צעיר הדבר טבעי לגמרי.
עצם העובדה שהאחות בטיפת חלב דיברה על השמנה היא בעייתית מאוד והחשש הגדול הוא שתתחילי להגביל את התינוקת באוכל ובכך תיצרי בעיות אחרות.
בכל אופן, הייתי ניגשת לדיאטנית ילדים או לרופא הילדים בכדי לקבל עוד המלצה ובדיקה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ניתן לתת מים מינרליים לפעוטות?ליאור26/03/2016
התינוקת שלי בת 1.5 ואני מקפידה לתת לה מים רק מתמי4 (מסוננים). מתי ניתן לתת מים מינרליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בנוגע למים לפעוטות.............. - תגובה
ענת תבור30/04/2016למיטב ידיעתי ניתן לתת מים לא רתוחים לילדים החל מגיל שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים לתינוקות, מתי ניתן לתת, ואיך נותניםשירה20/03/2016
שלום רב,
באיזה גיל ניתן לתת ביצה לתינוק? האם לא קשה להם לבלוע את החלמון?
מה זה שקדיה, איפה קונים? חיפשתי בסופרים ולא מצאתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלים לתינוקות, מתי ניתן לתת, ואיך נותנים - תגובה
תרצה שני22/03/2016ביצים אפשר לתת מגיל חצי שנה, מגרדים ביצה קשה לתוך רסק עגבניות טרי. או מועכים יחד עם אבוקדו.
שקדיה זה ממרח שקדים. ניתן למצוא ברשתות הטבע, שימי לב שאת קונה כזה שאינו מכיל סוכר ומכיל שקדים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 8 חודשים לא רוצה לאכולתיתי18/03/2016
שלום,
הבן שלי בן 8 חודשים, בחודש האחרון מסרב
בתוקף לאכול מטרנה בבקבוק אלא לאכול בכפית בצורת דייסה.
חוץ מיזה כל האכלה שלו הצגה שלמה,
פירות טחונים או מרק טחון או דייסה נראה כי תמיד מתנגד לאכול
וממש צריך לעשות לו הצגות שירים וממש לשכנע אותו לאכול.
אני ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 8 חודשים לא רוצה לאכול - תגובה
תרצה שני20/03/2016תיתי שלום,
ארוחה והאכלה צריכה להערך בצורה נעימה כי אחרת התינוק מפתח התנגדות. אפשרי לו לאכול מבקבוק בארוחות התמ"ל. ובארוחת ירק או פרי שלבי האכלה בכפית יחד עם אכילה עצמית. כלומר הושיבי אותו בכסא אוכל (גם אם אינו מתישב לבד) ותני לו להאכיל את עצמו באוכל אצבעות רך (חתיכות בננה, אבוקדו, בטטה וכדומה). כך יהיה עסוק בהאכלה עצמית ובמקביל האכילי בכפית כמה שהוא מוכן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בגיל חצי שנה- זקוקה להנחיות קצת יותר מפורטותשירה17/03/2016
שלום, בני בן חצי שנה, התחלתי עם טעימות בגיל 4 חודשים , הלך טוב, ועכשיו אני מנסה להרחיב לו את התפריט.
אבל יש מספר שאלות שלא מצאתי עליהן תשובות;
1. כמה כמות בשר מומלץ לאכול ביום?
2. מהי הכמות במ״ל שצריך לאכול בגיל כזה בכל ארוחה ביום והאם לנסות להעלות עם הגיל?
3. מתי כדאי לטחון פחות את האוכל ולנסות לתת לו להתמודד, אני קצת מפחדת שיבלע בלי ללעוס.
4. אם אני מכינה מרק גדול ומקפיאה חצי, כמה זמן מותר לשמור בהקפאה ולתת.
נראה לי שזהו בנתיים,
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בגיל חצי שנה- זקוקה להנחיות קצת יותר מפורטות - תגובה
תרצה שני20/03/2016עדי שלום,
כמות הבשר בארוחה בסביבות 50 גר', יחד עם זאת את טוחנת זאת עם ירקות ולכן יכתכן ולא יאכל את כל המנה וזה בסדר.
כמות האוכל שהוא אוכל בארוחה עולה בהדרגה בהתאם ליכולת של התינוק לאכול מוצקים. זו מיומנות נרכשת. בהתחלה ניתן חצי שעה לאחר הארוחה להשלים עם תמ"ל. כאשר כמות המוצקים עולה כמות ההשלמה יורדת עד למצב שאין צורך להשלים.
בשלב ראשוני טחיני הכל דק. רק בהמשך עברי לטחינה גסה כאשר הוא כבר מיומן באכילה.
ניתן להקפיא מרק מוכן אם אינו מכיל תפו"א. הוא משנה את מרקמו בעקבות ההקפאה ואינו מומלץ. עד חודש ימים בהקפאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך, המשך לתשובתך
שירה20/03/2016תודה רבה רבה תרצה על תשובתך!
אך איך אני יודעת שזה הזמן לטחון פחות גס? לפי מה אני שמה לב? בסביבות איזה גיל?
מצטערת ילד ראשון , ויש המון תהיות..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך, המשך לתשובתך - תגובה
תרצה שני20/03/2016כשאת רואה שהבן שלך כבר מיומן באכילת ארוחה שלמה של אוכל טחון ונהנה מהארוחה נסי להוסיף פחות נוזלים למזון ואז הוא יוצא סמיך יותר, זה השלב הראשון. לאחר מכן אפשר לנסות למעוך את האוכל.
לא כל הוצאת האוכל החוצה פרושה שהוא מקיא. ישנו עניין של רפלקס הגאג.
את מוזמנת לצפות בסרטון שצרפתי כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל נמוך- תינוק בן שבעה חודשיםאמא בחרדה28/02/2016
דפנה שוב שלום ,
כתבתי לך ב9.2 . לגבי בני שנולד 2650 וכעת 6315(נשקל לפני שבועיים וחצי) מיזה כשלושה שבועות שיש לו ירידה בתאבון... לפני כן היה אוכל 90-12 מ"ל מטרנה ויונק בין לבין וכעת בקושי מסיים 60 מ"ל. ככה כבר שלושה שבועות!! אולי תצחקי או שתחשבי שאני משוגעת , אבל אני במצב של חוסר אונים ונמצאת בדכאון וחרדה קשה לגבי משקלו. הוא בן 7 חודשים ונראה פחות מגילו, (מדגישה שאנחנו נמוכים במשפחה, אבל עדיין... פחות אכפת לי הגובה ויותר המשקל)... אני לא יודעת מה לעשות. עשיתי בדיקת דם וההמוגלובין 11.2 הרופא אומר שהכל תקין. מה עלי לעשות? יתכן וזה שיניים כל כך הרבה זמן? עוד לא יצאה אפילו שן.... אני מיואשת. חסרת אונים ואין לי מה לעשות עם זה. קשה לי לראות שהבגדים עוד טובים (0-3) ולא נראה שהוא מתעגל טיפה. האם הבעיה בי? האם זה שיניים? אני פשוט בוכה רוב היום בגללו ומרגישה שזה לא יכול להימשך.
אודה לתשובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - עדכון חשוב
אמא בחרדה01/03/2016לאחר שקילה בטיפת חלב היום עלה 425 גרם בשלושה שבועות. שקל 6125 וכעת 6750 גובה 66 ס"מ. האחות אמרה שחסר לו תוספת 120 גרם לכל חודש והפנתה לרופא לקבל תוסף קלורי רפואי. האם היא צודקת? כדאי לתת בהנחה שהרופא ייתן?
אני מודאגת ממנו כי אני מצפה שיהיה שמנמן יותר אבל בגלל שיניים/ליחות/צינון וכו התאבון שלו לא משהו. בקושי אוכל 90 מ"ל מטרנה וכנ"ל פיררות. כמה ביסים קטנים
אודה לצפירת הרגעה והנחיות תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
אמא בחרדה01/03/2016תיקון טעות. שקל 6315 וכעת 6740
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - עדכון חשוב - תגובה
דפנה רון01/03/2016מה לדעתך הסיבה שהוא אוכל פחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
אמא01/03/2016תודה לך על הרצון לעזור!!
לפני שלושה שבועות התחיל התקף שיניים... האחות בטיפת חלב אמרה שהחניכיים ממש אכולות. הוא נתקף בבכי ממושך . נושך כל דבר שזז וקשה לו לאכול בקבוק ... זה כבר שלושה שבועות.. לעיתים נרגע אבל בגדול מאז התחיל התאבון לרדת.. במקום 120 אוכל 90 וגם זה בלחץ . מפחדת להעמיס כי אם נועל את הפה ואני מנסה הוא מקיא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת - תגובה
דפנה רון01/03/2016בכל מקרה לא מומלץ להאכיל בלחץ. הוא צריך שתסמכי עליו שהוא יאכל כמה שטוב לו. אם תמצא בעיה שבגללה כדאי לנהוג אחרת, הדיאטנית תנחה אותך.
לפעמים יש מחלה או יצאת שיניים שגורמים לירידת תאבון, ואחר כך יש תקופת השלמה. לפעמים יש איבוד תאבון במידה שצריך להתערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל נמוך- תינוק בן שבעה חודשים - תגובה
דפנה רון01/03/2016אמא שלום,
חשוב שמשהו יראה אתכם ויוכל לראות איך ניתן לעזור.
צריך לראות את כל הנתונים הבריאותיים, את עקומות הגדילה ובמקביל, לראות אותו אוכל, לקבל רישום של סדר היום שלו וכמה אוכל בכל ארוחה.
את לא צריכה להיות לבד בזה, יש דיאטניות בקופות החולים, במרפאות לבעיות אכילה. אם התור ארוך, תחזרי אלי ונחשוב מה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אמא01/03/2016תודה... קבעתי לדיאטנית דרך הקופה.. מקווה שתעזור!!
אפשר כן לומר לי האם העליה בסדר לשלושה שבועות בהתחשב לזה שאין לו תאבון גדול...?!?
האם כדאי עם הניסיון שיש לך להוסיף תוסף קלורי?
בסה"כ חיוני ופעיל... רק אוכל לא מי יודע מה...
לא היתי רוצה להגיע למרפאת הפרעת אכילה ולתייג אותו כי סה"כ נראה לי שלי יש הפרעה..:-\
שוב תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
דפנה רון01/03/2016איזה יופי שיש לכם תור. נסי לכוון לזמן שבו יהיה קצת רעב והיא תוכל לראות אותו אוכל.
אני לא רואה מרפאה לבעיות אכילה כתיוג- אלא כהזדמנות לאבחן אם יש בעיה, ולקבל הדרכה בהתאם או הכוונה להמשך הדרכה מחוץ למרפאה.
כשלאמא מתעוררת דאגה בקשר לאכילה, חשוב לבדוק, כי אמא מכירה הכי טוב את התינוק. יחד עם זה, לפעמים הדאגות שמתעוררות בנו קשורות לדרך שבה גידלו אותנו, איך התייחסו לאכילה שלנו וכדומה. שווה לברר את כל אלו,
כדי להגיע למצב שההאכלה והאכילה יהיו זמן של יצירת קשר והנאה.
לגבי תוספת קלורית, אם מדובר בהופת קורנפלור אני לא ממליצה, מפני שהמשמעות היא שינוי ההרכב התזונתי. החלב יהיה מורכב מיותר פחמימות ריקות (שלא נותנות ערך תזונתי נוסף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדפנה
אמא מודאגת02/03/2016ערב טוב ושוב תודה.
יש תוספים רפואיים שהבנתי שניתנים רק ע"י רופא. האם כדאי אותם לקחת?
לגבי קרונפלור , אינני יודעת עד כמה זה "מנפח" אצלי לא עובד..
אני חושבת שהתפיסה שלי, ככל העולם המערבי זה תינוקות שמנים. יש בזה משהו מתוק, לראות תינוק עם פולקעס ולחיים ולי מציק שאין לו. שהבגדים ממשיכים להיות טובים..
אני מקווה שהוא אכן ישלים את מה שהפסיד.. לא ברור לי כמה זמן יכול להימשך שיניים. עדיין לא בקעו והוא עדיין סובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדפנה - תגובה
דפנה רון02/03/2016ערב טוב,
לכן חשוב לברר אם באמת יש חסרים בתזונה, או אם זה מבנה הגוף שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת ערב ולילה לתינוק בן 9 חודשים שמתעורר בלילהאביטל23/02/2016
היי,
רציתי לדעת האם הבן שלי אוכל מספיק לפי הפירוט הבא והאם יש לכם טיפים לתת כדי שהאוכל יספיק לו ויישן כל הלילה?
יונק בסביבות 4:40
בסביבות 9 קוואקר עם פירות
בין 13 ל 14 מרק או עם קוואקר או עם פתיתים של קטנטנים
16:30 קוואקר עם פרי
18:00 בקבוק של 180 שמתוכו אוכל אולי 100 וגם זה בקושי.
ואז מתעורר בין 1 בלילה ל 4 מסםר פעמים כדי לאכול.
האם חסר לו אוכל? האם לתת את הבקבוק של ה 180 בשעה אחרת? האם יש לכם איזשהו טיפ לתת לי?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ערב ולילה לתינוק בן 9 חודשים שמתעורר בלילה - תגובה
תרצה שני23/02/2016אביטל שלום,
האם במרק יש עוף/בשר. בארוחת אחר הצהרים נסי לתת לו ביצה, אפשר לגרד מעט למרק ואפשר גם להתחיל אוכל אצבעות בגילו. את הדייסה בשעה זו את מכינה על מים? אפשר להוסיף אליה טחינה/שקדיה/חמאת בוטנים ללא סוכר וחתיכות.
מעבר לכל מה שרשמתי, עדין לגיטימי בגילו להתערור בלילה. את בעיקר צריכה ללמד אותו להרדם ללא בקבוק, כלומר לאחר שאת מאכילה אותו לפני השינה לדאוג שלא ירדם על הבקבוק, אלא ירדים את עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן וקשיי עיכול גיל 5 חודשיםמיטל16/02/2016
שלום, הבת שלי בת 5 חודשים (עוד שבוע) אני מניקה ולעיתים נותנת לה תמל בלילה. עד גיל 3 חודשים סבלה מגזים אחכ היה שיפור ואז בגיל 4 חודשים הגיבה קשה לחיסונים והיו המון כאבי בטן במשך כשבועיים. כעת המצב השתפר אולם היא עדיין סובלת מכאבים. הרבה פעמים בזמן ההנקה מתפתלת ורק כשיוצא קקי נרגעת. יש לה 4-5 יציאות ביום חלקן בצבע כתום משחתי וחלקן צהוב ירקרק.לעיתים ההנקות קצרות כי מפסיקה ולא רוצה להמשיך כי כואב. זה קורה בעיקר בשעות הבוקר צהריים...חשבתי שקשור לתמל שמקבלת בלילה והחלפנו מסימילאק קומפורט לנוטרילון. אבל גם אחרי לילות שלא מקבלת תמל זה קורה. היא היתה באחוזון 22 ובשקילה בגיל 4 חודשים ירדה לאחוזון 14. אני דואגת שלא אוכלתמספיק. האם כאבי הבטן זה מצב תקין שיחלוף או יש צורך לבדוק. אני רוצה להתחיל טעימות וחוששת שיהיה עוד יותר קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן וקשיי עיכול גיל 5 חודשים - תגובה
ענת תבור21/02/2016שלום מיטל. הייתי מציעה לך לגשת לרופא הילדים כדבר ראשון. כאבי בטן וגאזים לא אמורים לרוב להימשך מעבר לגיל של 3 חודשים בערך והפסקת אכילה בגלל כאבי בטן בגיל 5 חודשים נשמעת לי בעייתית ודורשת ברור מקיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תזונה לתינוקמיכאלה16/02/2016
תינוק בן חודש. עד אתמול אכל מטרנה.
היום החלפתי לו לנוטרילון.
מאז הבוקר מקיא,
האם סביר? לגשת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת תזונה לתינוק - תגובה
ענת תבור21/02/2016מה הסיבה בעקבותיה החלפת לנוטרילון? כמו כן, אם התינוק ממשיך להקיא כמובן שיש לגשת לרופא ולהבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)