מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דגנים מלאים לתינוקליאור15/07/2015
מתי ניתן לתת לתינוק דרנים מלאים כגון חיטה מלאה, אורז מלא וכו׳?
ושאלה נוספת - מאיזה גיל ממלץ שארוחת הערב תהיה ארוחה בסגנון של לחם, חביתה, גבינה וירקות? (ולא סימילאק)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגנים מלאים לתינוק - תגובה
תרצה שני16/07/2015ליאור בוקר טוב,
לגבי דגנים מלאים יש מספר גורמים שצריך לקחת בחשבון. הראשון כמוס הסיבים הכוללת באוכל. תינוק צמחוני למשל שמקבל הרבה סיבים ממקור החלבון שלו מומלץ להמנע מתוספת סיבים בלחם. כמו כן חשוב לדעת שסיבים מרובים גורמים לתחושת שובע, כך שאם לתינוק יש בעיית משקל להמנע מכך. ואחרון היא התגובה האישית של כל תינוק לסיבים. מערכת העיכול מתפתחת במשך השנה וחצי הראשונות לחיים ולא מסוגלת להתמודד בהתחלה עם כמויות של סיבים.
גישתי היא לתת אוכל שאינו מלא בשילוב מדי פעם של מאכלים מלאים בעיקר להכרות של התינוק איתם.
בגיל -10 -9 ח' מוסיפים ארוחת מוצקים שלישית היא יכולה להיות ארוחת הערב או ארוחת ביניים כמו דייסה או יגורט ופרי או פרוסת לחם עם טחינה ועגבניה+ביצה. או שילובים אחרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה- כמות ארוחות
אורטל20/07/2015שלום,
1. ברצוני לדעת אם 3 ארוחות מוצקים מספיקות בגיל שנה.
2. האם בבוקר זו עדיין צריכה להיות ארוחת פירות או משהו ׳כבד׳ יותר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה- כמות ארוחות - תגובה
תרצה שני21/07/2015ליאור שלום,
נכנסת לשרשור שאלה של משהיא אחרת, שמי לב. לעצם שאלתך, מספר ארוחות המוצקים תלויה בילד, בגיל שנה לרוב יש עדיין 2 בקבוקים (בבוקר כשקם, ולפני השינה), השאר ארוחות מוצקים.
ניתן לשנות את זמן ארוחות הפרי ובבוקר להגיש ארוחהת בוקר מאותם מרכיבים שאחנו אמורים לאכול: ירקות, לחם, ממרחים כמו טחינה/חומוס, גבינות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחודשיים - קשיים בתזונהורד10/07/2015
שלום
ביתי בת שנה וחודשיים, במשקל תקין אך ירדה בעקומת הגובה כנראה מחוסר איזון תזונתי ומחסור בחלבון .
היא הייתה סרבנית מוצקים, ולמעשה רק בגיל 10-11 החלה לשתף פעולה עם מוצקים. עם אוכל מרוסק לא זורמת בכלל. לדעתי אין לה בעיה עם טעמים, היות והיא לא מגלה סימני דחיה, אך הכמויות שהיא אוכלת מאוד מאוד קטנות, היא יכולה אחרי 5 ביסים לסרב. אני משתדלת לגוון לה קציצות, עוף, דג סלמון, אורז, ירקות שורש, פסטה, מהכל היא אוכלת אבל שוב כמות קטנה. מעדנים כמו גמדים/גרבר מיני היא מעולם לא סיימה אפילו חצי.זורמת עם מלפפון, עגבניה, בננה שלמה (אך כעת קשה למצוא בננות טובות), אבטיח, ענבים, שוב במנות קטנות.
היא אוכלת מטרנה ב 4 לפנות בוקר וב 8:30, טועמת מעט מאוד פרי עד הצהריים. בצהריים אוכלת מנה קטנה של מוצקים (זה יכול להסתכם ב 6-8 ביסים), אחרי חצי שעה אני נותנת לה מטרנה והיא גומרת בקבוק של 180-210 מל. אחה"צ מנסה לתת לה פרי, היא יכולה לאכול ביס שניים ולוותר, אז אני נותנת לה ביסקוויט של מטרנה, בערב היא יכולה לאכול ביצה קשה מרוסקת עם 2 כפיות גבינה (את זה היא גומרת לרוב) ואולי חצי מלפפון ו 3 עגבניות שרי. (עם פרוסות לחם עם גבינה/טחינה עם סילאן/חומוס היא לא ממש זורמת).
חשוב לי לציין כי אני לא רודפת אחריה, אם היא בעניין אני נותנת ואם אני רואה שהיא מסרבת אני עושה עוד ניסיון שניים להציע לה ואני מניחה לה.
שאלתי היא האם עלי להוריד לה את המטרנה של הצהריים ופשוט להמשיך לאורך כל היום לנסות לתת לה אוכל במנות קטנות? מה את מייעצת לי לעשות?
תודה רבה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחודשיים - קשיים בתזונה - תגובה
תרצה שני12/07/2015ורד שלום,
בכל מקרה של ירידה באחוזונים אני ממליצה להגיע לדיאטנית ילדים שתוכל לקבל מידע רחב יותר ולתת המלצות מותאמות אישית במקביל להמשך מעקב.
כל מניפולציה במזון חשוב שתעשה בשיקולים של מה קורה אם משנים ובמעקב האם ישנו שינוי בצריכה התזונתית.
ישנן דיאטניות ילדים בקופות החולים שעושות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מבקבוקלילי08/07/2015
שלום ביתי בת שנתיים ושמונה חודשים עדיין עם בקבוק ערב ובוקר
בערב מטרנה הבקבוק יותר עוזר ומרגיע בהרדמה אוכל מוצקים כרגיל
אני מעוניינת להפסיק את בקבוקים כליל או לפחות להוריד בקבוק ערב בגלל שהיא גמולה גם לילה וכעת די מפספסת הרצון להפסיק הוא בגלל השיניים אני רוצה שהיא תצחצח ואז תלך לישון
היא מבקשת בערב בקבוק אתמול ניסיתי לא לתת לה היא בכתה ונישברתי
איך אני מסיימת עם הבקבוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מבקבוק - תגובה
תרצה שני12/07/2015לילי שלום,
כצעד ראשון נסי להעביר את שתיית התמ"ל לכוס.
הצעד השני הוא לערוך טקס שינה לאחר שתיית הבקבוק הכולל שטיפת שיניים וסיפור, בדרך זו את מלמדת אותה להרדם ללא הבקבוק.
לאחר מכן נסי להוריד את בקבוק הבוקר ולתת במקומו דייסה בכפית, פרי, מאפינס בריאות או לחם עם ממרח שאינו מתוק.
בהצלחה, נדרש הרבה סבלנות והבנה שכל שינוי הינו קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גמילה מבקבוק
לילי13/07/2015הי תודה על תשובתך
האם בכלל יש איזשהו צורך תזונתי בקבקוק בגיל זה או שאפשר לוותר עליו בלי היסוס?
האם להוריד לגמרי או אפשר לתת רק בבוקר או שזה יבלבל אותה?
איזה עוד אפשריות אפשר לתת לה בבוקר גדי לא ליסתום אותה ליפני ארוחת הבוקר בגן?(אפשר פרי?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גמילה מבקבוק - תגובה
תרצה שני13/07/2015בגיל הזה אין צורך בתמ"ל כלל אלא אם ישנה בעייה רפואית כלשהיא המונעת אכילה של מזון מוצק.
ניתן להפסיק בבת אחת ויש משפחות שמפסיקות קודם בבוקר ובהמשך לפני השינה. כל משפחה וגישתה.
בבוקר אפשר לתת פרי טרי או יבש כמו תמרים או אפרסקים וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לתינוק שנולד פגרוני08/07/2015
שלום,
התינוק שלי בן 7 חודשים כרונולוגי אך נולד פג והגיל המתוקן שלו הוא 5.5 חודשים.
כרגע אוכל בבוקר 180 מ״ל של תחליף חלב, לאחר כשלוש שעות אוכל 200 גרם של פירות (בננה, תפוח, אגס מלון), לאחר כשעתים וחצי/שלוש אוכל 180 גרם של ירקות מעורבבים עם כנפי עוף וחזה הודו נקבה (בטטה, גזר, קישוא, דלעת ותפוח אדמה) ומנסה לתת לן מעט מים בסוף אך בקושי רוצה, לאחר שלוש שעות אוכל 150 מ״ל של חלב אם שאוב ולפני השינה עוד בקבוק של 150 מ״ל חלב אם שאוב.
האם זה תקין? האם יש מספיק שומן וברזל באוכל שמקבל? האם אמורה להוסיף קטניות או פחמימות למרק?
לדעתי לא עולה מספיק במשקל...
תודה!
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לתינוק שנולד פג - תגובה
דפנה רון19/07/2015רוני שלום,
שלחי לי פרטים על משקל, גובה והיקף ראש כדי שאוכל לראות לגבי העלייה בעקומות.
מה היחסים בין המרכיבים במרק- הודו, כנפי עוף, ירקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית בוקררוית08/07/2015
שלום,
רציתי לדעת מה ניתן לתת לבתי בת ה-3 לשתות בבוקר,היא לא רוצה מים,אני נותנת לה שוקו ללא סוכר,אבל אני לא רוצה לתת באופן קבוע,אקטימל היא לא אוהבת וגם שייק פירות היא לא אוהבת שזה בעצם בריא,מה ניתן עוד לתת,מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית בוקר - תגובה
ענת תבור13/07/2015שלום נעמה. אם תתני לבתך ארוחת בוקר קרוב מאוד להשכמה, סביר שבעקבות האכילה היא גם תהיה צמאה ולכן תהיה מוכנה לשתות מים. זאת בהנחה שהיא נוהגת לשתות מים במהלך היום. כעיקרון, זהו הרגל בריא הרבה יותר מאשר רק לשתות משהו במקום לאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לתינוק בן 10 חודשיםשפרה06/07/2015
שלום
יש לי תינוק בן 10 חודשים שכיום אוכל בבוקר 210 תמ"ל, אח"כ כריך עם גבינה, יותר מאוחר פירות ואז הולך לישון. אח"כ צהריים של פחמימה, קציצה וירקות וכשקם משינה נוספת ב - 15:30 אוכל תמ"ל 180.
בערב אני כרגע נותנת לו ב- 18:00 פרוסת לחם עם ממרח ואז ב - 19:00 אחרי המקלחת משלים 180 תמ"ל.
יש לי תחושה שהוא אוכל יותר מדי ארוחות אבל הוא ממש דורש את זה. אני רוצה לגמול אותו מהבקבוק לפני השינה - באיזו צורה אני יכולה לעשות את זה ומה סדר היום המומלץ לתינוק בגילו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לתינוק בן 10 חודשים - תגובה
תרצה שני06/07/2015נאוה שלום,
מספר ארוחות התמ"ל והמוצקים כפי שתארת מתאימה לגילו.
בארוחת ערב היתי מוסיפה ביצה, קוביות עגבניה קלופה, קוביות מלפפון קלוף, טחינה או חומוס ואפשר להחליף לפעמים עם פשטידה.
את הבקבוק לפני השינה כרגע לא מומלץ להוריד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שפרה07/07/2015האם מותר כבר מלפפון?
מאיזו סיבה לא מומלץ להוריד הבקבוק לפני השינה?
אתמול בגן נתנו לו 2 פרוסות לחם עם ממרח במקום הבקבוק של 15:30 אבל הוא חזר הביתה מורעב.
הילד כאילו לא שבע אף פעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
תרצה שני07/07/2015בוקר טוב,
כל מזון אצבעות שהוא מסוגל ללעוס ולאכול אפשרי למעט חלב ודבש, ולכן גם מלפפון אפשרי.
בגיל הזה תינוקות עדין צריכים כמויות גדולות של אנרגיה ממזון קל לאכילה. הם עדין לא מסוגלים לאכול את הנדרש להם בכמויות מאוכל מוצק. ולכן 3 בקבוקים ביום בנוסף לאוכל מוצק מתאים לגילו. חשוב לזכור שקצב הגדילה הינו מואץ ודורש הרבה אנרגיה.
לתינוקות וילדים אם לא מתערבים להם יש יכולת להרגיש רעב/שובע לפי דרישות הגוף. ולכן אם הוא רעב סימן שלא אכל מספיק עבורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
שפרה07/07/2015האם ניתן אם כך להשאיר בקבוק בבוקר ובקבוק בצהריים ולהוריד את הבקבוק של הערב?
אם כן - מה ניתן לתת לטו במקום שיהיה שווה ערך מבחינת שובע?
אם לא - באיזה שלב כן יהיה ניתן לעשות את זה ואז מה התחליף המתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם - תגובה
תרצה שני07/07/2015צריך לבדוק כל מקרה לגופו, לרוב משאירים 3 בקבוקים ביום עד גיל שנה. הבקבוק לפני השינה חשוב כי הוא מאפשר לגוף תחושת שובע שתמשוך את הילד לשינה רצופה עד הבוקר. לעומת ארוחת מוצקים שבה אינו מצליח לאכול כמות מספקת כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובגיל שנה
נאוה07/07/2015ובגיל שנה הוא פתאום כן ישבע מארוחת ערב?
\היום אני נונתנ לו ב - 18:00 פרוסת לחם עם ממרח או קצת דייסת קוואקר ואז ב - 18:45 אחרי המקלחת מוספיה לו 180 תמ"ל - זה בסדר?
את אומרת שבגיל שנה אוכל להמיר את כל זה בארוחה גדולה יותר וזה יוריד את הבקבוק של לפני השינה?
תוכלי בבקשה לתת לי דוגמא לארוחה כזו שתשביע אותו?
תודה מראש על הסבלנות שלך :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובגיל שנה - תגובה
תרצה שני07/07/2015נאוה זה לא הוקוס פוקוס, בעוד חודשיים שיגיע לגיל שנה יש סיכויים רבים יותר שיהיה מיון יותר ויוכל לאכול כמות ומגוון מזונות גדולה יותר. יש ילדים רבים שמקבלים את הבקבוק לפני השינה גם עד גיל שנה וחצי שנתיים.
ארוחת ערב יכולה לכלול: ביצה, גבינות, לחם, טחינה/חומוס, סלט קטן. בעקרון מה שאתם אוכלים לארוחת ערב. הכמות אישית ומשתנה בין ילד לילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגורט יווניליאור02/07/2015
יש יוגורט יווני עם משהו כמו 4-5% שומם , אם אני לא טועה עשוי מחלב עיזים. מונמלץ לתת לתינוק בן 9 חודשים או שעדיף יוגורט לבן רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגורט יווני - תגובה
תרצה שני03/07/2015בוקר טוב ליאור,
אין בעייה לתת יוגורט עםאחוזי שומן גבוהים, בגילאים האלה יש ילדים רבים הנזקקים לכמויות אנרגיה גדולות יותר בגלל קצב גדילה מואץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מגיבה לא טוב לתמ"לדפנה02/07/2015
שלום,
בתי בת 6 חודשים, ניזונה עד היום מהנקה מלאה. אני חוזרת בקרוב לעבודה חלקית והתחלתי לפני כחודש להרגיל אותה לבקבוק עם סימילאק. מאז שהתחלנו, החלו הפרעות בשינה, גזים וחוסר שקט. לאחר כמה שבועות הפסקנו את הסימילאק וחזרה לישון בשקט. היום נתתי לה נוטרילון- והסימפטומים חזרו. אשמח לחוות דעתך לגבי הסיבה ומה כדאי לעשות. הייתי מאד מעוניינת להימנע מלשאוב, אם אפשר, אבל בלית ברירה אעשה זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת מגיבה לא טוב לתמ"ל - תגובה
תרצה שני02/07/2015דפנה שלום,
כנראה שהתמ"ל גורם לעומס מסויים במערכת העיכול שלה. כיוון שאת צריכה לחזור לעבודה ישנה אפשרות בגיל הזה לעבור בהדרגה לשתי ארוחות מוצקים (פרי, מרק) בנוסף להנקה. ואם רוצים להוסיף בקבוק תמ"ל אחד ביום כדי להרגיל בהדרגה את מערכת העיכול. אגב ישנם סוגי תמ"ל שונים כאלה מסוג הקומפורט שאולי היא תסתדר איתם יותר טוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך הבירור
דפנה02/07/2015שני,
תודה על התגובה המהירה- ואם אפשר, המשך השאלה: אנחנו כבר אוכלים מעט מוצקים- פירות, ירקות, טחינה- פעמיים ביום מזה כמה שבועות, והיא מגלה התלהבות רבה, אבל הרושם היה שגם זה יוצר קצת בלגן בבטן ולכן הורדתי את הכמויות ואנחנו מעלים לאט לאט. כך שהמוצקים עדיין לא מהווים ארוחה והיא זקוקה להשלמהשל תמ"ל או הנקה.
האם יכול להיות שהיא סובלת מאי סבילות ללקטוז ותמ"ל המותאם לכך יוכל לתת את המענה? איך אפשר לבחון זאת בלי לעשות עליה "ניסוי וטעיה"? אני לא רוצה לעשות עליה יותר ניסויים, כי היא מאד סובלת וכך גם אנחנו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך הבירור - תגובה
תרצה שני02/07/2015דפנה גם בחלב אם יש לקטוז ולכן אני בספק אם זו הבעייה. אבל ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים ולבדוק אפשרויות לתמ"ל קומפורט.
אגב לרוב הילדים כניסה לאכילת מוצקים גורמת לפעילות יתר במערכת העיכול שצריכה ללמוד להתמודד עם מזון חדש. אתם עושים נכון שמעלים בהדרגה את הכמויות כדי לתת למערת העיכול להתרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה. נשקול לפנות לרופאה.
דפנה02/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לתאומות בנות 9 חודשיםליאור30/06/2015
היי,
אשמח לשתף אתכן בתפריט של בנותיי התאומות בנות כמעט 9 חודשים, ולשמוע טיפים והמלצות.
7:00 בקבוק סימילאק, 210CC.
10:00 ארוחת פירות טחונים + שומן כלשהוא (שקדיה / טחינה / אבוקדו / בוטנים). כמות גדולה.
12:30 קציצות שעשויות מהודו/בקר + לחם לבן + בטטה + ירקות, לפעמים מוסיפה מעט בטטה אפויה בצד. בערך חצי קערונית קטנה.
15:30: יוגורט לבן BIO 3% שומן. לפעמים קצת פתי בר או במבה, בנוסף.
18:000: דייסה: 180CC סימילאק + 4 כפות דייסת קורנפלור/אורז. לרוב מסיימות כמעט הכל.
בנוסף מקבלות מים עם כל ארוחה.
1. מה דעתכן על התפריט?
2. כיצד התפריט (הרכב הארוחות + מספרן + מס' ארוחות המוצקים וכו') אמור להשתנות בחודשים הבאים, ככל שיגדלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי, אשמח לתגובה
ליאור01/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לתאומות בנות 9 חודשים - תגובה
דפנה רון01/07/2015ליאור שלום,
1) התפריט נראה מזין ומגוון, למעט שני דברים: הלחם הלבן והפתי בר או במבה.
אם הן לא רואות אחים גדולים או אתכם אוכלים בסקוויט או במבה - אז זו הזדמנות לבנות את הרגלי האכילה שלהן.
בסקוויטים וחטיפים שניתנים בגיל זה אינם מזינים, מזיקים לשיניים וגם משפיעים על העדפות טעם של אוכל דומה בהמשך.
אם יש אחים שאוכלים - אז אפשר לתת קצת בשביל שירגישו שהן שותפות, אם אין אחים, אז חבל ליזום לתת להן בסקוויט ובמבה.
לגבי הלחם הלבן, - אם יש בטטה , תפוח אדמה דגן אחר שרך מספיק לאכילה (פסטה מקמח חיטה דורום, פולנטה, אורז מלא טחון, קוואקר), אני ממליצה על פני לחם לבן, שמספק קלוריות אך אינו מזין.
הגדלת מגוון שישפיע על בחירות האוכל בהמשך - כדאי להוסיף עגבנייה טרייה מרוסקת (ללא קליפה וגרעינים) עם 1/2 כפית שמן זית, מלפפון מרוסק עם היוגורט, או סלט ירקות מרוסק- מתובל כמו סלט, אפונה ירוקה מרוסקת, נזיד עדשים מרוסק. אלו דברים שיכולים להיות המאכלים שלכם , ואתם מרסקים חלק בשביל לתת להן.
2) מספר הארוחות צריך להיות 5-6. אם מתאים להן אכול 5 ארוחות ביום, והן לא מגיעות רעבות מדי לארוחות, אז ניתן להמשיך עם אותו מספר ארוחות. יתכן שבשלב יציאת שיניים יבקשו יותר פורמולה על חשבון המוצקים, וזה יהיה זמני. עם הזמן יוכלו לאכול אוכל יותר מוצק וכדאי כבר עכשיו לשתף אותם באוכל שאת אוכלת (חוץ מחריף, חמוץ מאד), כך יחשפו לטעמים מגוונים - ויהיה סיכוי גדול יותר שיהיו מוכנים לטעום טעמים חדשים.
האם עניתי לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפנה
ליאור02/07/2015תודה רבה דפנה!
כמה שאלות:
1. הלחם הלבן הוא חלק מהקציצה ומה שגורם לה להיות רכה. אני לא נותנת להן לחם לבן ככה סתם.
אבל אנצל לשאלה - אם רוצים לתת להן לחם רך, איזה סוג מומלץ לתת? ובאיזו צורה? (מה למרוח וכו')
2. איך להתחיל אוכל אצבעות? מה מומלץ לתת?
3. האם יוגורט לבן 120 מ"ל כארוחה זה מספיק? ומזין?
אם לא - מה ניתן לתת יחד איתו?
4. מתי מומלץ להחליף את הבקבוק בבוקר ואת הדיסה בערב בארוחת מוצקים רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה, תודה רבה
ליאור02/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפנה - תגובה
דפנה רון04/07/2015ליארו ערב טוב
1. לחם יכול להיות לחם עינן או לחם מלא שהוא קל לעיכול
אפשר למרוח עליו כל דבר שהוא מזין: לבנה, חומוס ביתי, טחינה, ממרח עדשים, אבוקדו, ביצה קשה מעוכה בקוטג', מחית פסטו טחונה דק.
2. אוכל אצבעות, העיתוי להגיש אותו תלוי גם ביכולת הלעיסה ובמצב השיניים:
לחתוך לקוביות ולהגיש:
ירקות אפויים חתוכים , תפ"א, בטטה, קציצות, פשטידות, חביתה, אבוקדו, בננה (בעונה), פרות רכים, לחם עם ממרח (אפרסק או נקטרינה קלופים, מלון, אבטיח, פפאיה). כל מה שהוא רך ולעיס ולא מהווה סכנה לחנק.
לתת להן לשחק עם זה , להכניס את זה לפה לפי רצונן , וכמה שהן רוצות. אם הן לא שבעו אפשר להשלים אח"כ עם מחיתי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליאור05/07/2015תודה רבה דפנה!
1. האם יוגורט לבן 3% 150 מ"ל כארוחה זה מספיק? ומזין?
אם לא - מה ניתן לתת יחד איתו?
2. מתי מומלץ להחליף את הבקבוק בבוקר ואת הדיסה בערב בארוחת מוצקים רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
דפנה רון05/07/20151. כן , יוגורט 3% בפני עצמו מזין
2. הורדת הבקבוק , יכולה להיעשות, כאשר יש יותר שיניים וכאשר את רואה שביציאות אין חלקים או חתיכות של עוכל שאינו מעוכל. בנוסף זה מתאים להוריד את הבקבוק של הבוקר כאשר רואה שהן קמות פחות לחוצות על אוכל, פחות רעבות.
בכל מקרה עד גיל שנה, אני ממליצה להשאיר בקבוק או שניים, מפני שמערכת העיכול עדיין בתהליך הבשלה, והחלב/פורמולה קל יותר לעיכול.
כשהן יגיעו לשלב שהמוצקים מתעכלים אצלם ממש טוב ומזינים אותם מספיק, הן בהדרגה יהיו פחות רעבות לבקבוק של הלילה ואז אפשר להוריד גם אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגורט ביו לבן אחוזי שומןדפנה רון30/06/2015
שלום רב,
לתינוק בן 9 חודשים, איזה % שומן מומלץ ביוגורט ביו לבן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגורט אחוזי שומן - תגובה
תרצה שני30/06/2015ליאור שלום,
יוגורט 3% מתאים, לא נותנים בגילאים האלה מוצרי חלב דלי שומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן מיםטל29/06/2015
היי
בני העולל בן 4.5 חודשים, אוכל רק מטרנה, ועדיין לא התחלתי בטעימות.
האם נכון יהיה להתחיל לתת לו מים? מתי מתחילים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אודה לתשובה בבקשה
טל01/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן מים - תגובה
דפנה רון01/07/2015טל שלום,
את יכולה להתחיל להציע מים כאשר הוא מתחיל לאכול וממש מחליף חצי ארוחה או ארוחה של תמ"ל במוצקים.
אם במקרה יש ימים חמים מאד, ואת רואה בחיתול צבע שתן מרוכז יותר, או יובש בשפתיים - תציעי מים , גפ אם הוא רק על תמ"ל ללא מוצקים.
את מציעה מים, לא בטוח שהוא ירצה, אבל אחרי שיתנסה בזה פעם-פעמיים ילמד שיש לו אופציה לקבל מים אם ירצה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט אוכל פחותטל28/06/2015
שבוע טוב בנות,
בני בן 4.5 חודשים, אוכל תמ"ל בכמות של 180 מ"ל.
מזה יותר משבוע שאינו מסיים את הבקבוק, אלא רק 120.
בקבוק-שניים ביום מסיים, את השאר אוכל רק כמחצית.
איני יודעת מה הסיבה.
תינוק סקרן, חייכן ושובב.
משקלו 6.6 ק"ג, לרוב אוכל יפה מאוד.
האם יש סיבה לדאגה או לבדיקת רופא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט אוכל פחות - תגובה
תרצה שני30/06/2015טל שלום,
כל עוד התינוק חייכן ושקט אפשרי לו להחליט כמה הוא רוצה לאכול. ישנן עליות וירידות בכמויות האוכל חשוב לא להתרשם ולהלחץ מהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון פוליקוזדנדה28/06/2015
הי,
אני אמא לילד בן כמעט 9 חודשים שלא עולה כמעט בכלל במשקל לאחרונה (בחודש סביב ה 50 גרם), סה"כ שוקל כ 7 ק"ג.
הומלץ לי לפי רופא הילדים להוסיף פוליקוז לכל בקבוק שהילד אוכל, הרופאה המליצה על 3 כפות לכל בקבוק של 150 מ"ל, ואם זה בקבוק של 120 מ"ל אז 5 כפות. נשמע לי המון, האם אני טועה?
אני ממש חוששת לעשות לילדי נזק בכך ש"אפטם" אותו בכל בקבוק עם 3 כפות פוליקוז ואגרום איזשהו נזק...
האם החשש שלי מוצדק?
מהי הכמות הרצויה לכל מ"ל כאשר מכינים בקבוק? על התווית של הפוליקוז אין כלל הנחיות.
תודה,
דנדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון פוליקוז - תגובה
תרצה שני30/06/2015דנדנה שלום,
כל תיסוף או שינוי של התמ"ל הקבוע מוטב שיעשה אצל דיאטנית תינוקות המתמחה בנושא ולא ברשת.
בקשי הפנייה לדיאטנית ילדים של הקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן 8 חודשיםא21/06/2015
שלום
התינוק שלי בן שמונה חודשים וכמה ימים. לפני כשבוע התחלתי לתת לו בטיבר 1-2 כל יום. האם אני טועה? האם עדיף לקנות הבייביס המיוחדים לתינוק?
שאלתי קודם לגבי הזמן בין הארוחות, אני מבינה שזה שונה בין תינוק לאחר. התינוק שלי שמנמן ואני רוצה לתת לו רק מה שצריך ולא יותר. אני לא מצליחה להבין אם הוא בוכה מרעב או סתם רוצה להתפנק, אם אני מציעה לו לאכול הוא פותח פה גם אחרי הארוחה. במיוחד בקבוקי תמ"ל ובסקוויטים הוא אוהב. הייתי רוצה בכל זאת לדעת אחרי מנת מחית פרות (בלי אבוקדו או טחינה) כמה לחקות? גם אחרי מנת אורז ובשר.
אנא תשובתכם
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן 8 חודשים - תגובה
תרצה שני21/06/2015שלום א,
איני ממליצה על פתי בר לתינוקות. אם את רוצה לתת לו משהו ביד עדיף לתת חתיכת קשה של לחם ולראות איך הוא מסתדר.
הדרך לדעת אם הילד רעב היא לנסות לעניין אותו בדברים שאינם אוכל ואם הוא עדין חסר שקט לתת לאכול. לאחר ארוחת פרי המכילה רק פירות ללא תוספת טחינה ילדים יכולים להיות רעבים גם לאחר שעה וחצי עד שעתיים וחצי ושלוש. זה תלוי בילד.
כדי למנוע השמנה אפשרי לו לזחול ולנוע על הרצפה כמה שיותר, אם מסוגל אפילו לטפס על מדרגות בהשגחה כמובן. ואל תשכחי לתת מים בין הארוחות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת חומץ לירקותשיר10/06/2015
שלום,
האם זה מזיק לטבול ירקות בחומץ כשיטה ללמד את הילד לאהוב ירקות?
האם זו טעות להתעקש שיטעם מזון חדש (מותר לירוק..)? פשוט תוהה לגבי ה"להכריח" לטעום..
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת חומץ לירקות - תגובה
תרצה שני10/06/2015שלום שיר,
אם הילד אוהב חומץ אפשר לטבול את הירקות בחומץ.
לגישתי אין להכריח ילדים לטעום אוכל, אפשר להראות להם שאת מאד נהנת מהאוכל ומהווה מודל חיקוי. ואז הם ירצו לנסות לטעום את האוכל. ישנן דרכים שונות לעודד ילדים לאכול ירקות. את יכולה לקבל רעיונות מהמדריך החינמי שלי להורים של ילדים בררני אכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)