מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האכלה עצמאית בכפיתליאור17/12/2015
היי,
יש לי תינוקת בת שנה וחודשיים שעדיין לא אוכלת לבד מכפית. היא נמצאת בבית עם מטפלת, ואני רוצה לתת לה הוראות מתי וכיצד להתחיל ללמד אותה לאכול בכפית,
אשמח לעזרתכן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האכלה עצמאית בכפית - תגובה
תרצה שני20/12/2015ליאור שלום,
האכלה בכפית היא תהליך נלמד הדורש מיומנות. בהתחלה הילדים רק טובלים את הכפית ומשחקים. תני לילדה כבר כפית שתתחיל לשחק. בדיוק כמו שהיא מביאה אוכל שאוחזת ביד לפה, כך גם תביא את הכפית לפה.
קחי בחשבון שחלק מהאוכל יפול וישפך, ולכן יש לשלב גם האכלה ע"י מטפל/הורה וגם התנסות עצמאית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בין שבועשלומי08/12/2015
שלום ,
התינוק שלי בן שבוע הוא אוכל מטרנה ,
הבעיה שלנו היא שהוא אוכל 20 מיל בכל פעם כל שעה לערך ולעיתים 60-80 מיל בבת אחת ולאחר ה60-80 מיל הוא ישן 5 שעות .
האם זה תקין ? האם הוא צריך לאכול מנה ברציפות של 60 80 120 או שזה לא משנה ?
אשמח לקבל הסבר לגבי הנושא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בין שבוע - תגובה
דפנה רון09/12/2015שלומי שלום,
לא ניתן לומר כמה בדיוק תינוק צריך לאכול, מפני שיש גם תינוקות שמתקיימים מכמות קטנה ביחס לאחרים
בנוסף לא כדאי לנסות לשלוט בכמות התמ"ל שהתינוק אוכל .
אם מתעוררת אצלך דאגה שהוא לא אוכל מספיק בשביל ההתפתחות התקינה שלו, קח אותו לשקילה ומדידת היקף ראש ואורך בטיפת חלב- בעוד כמה ימים, ואם רואים שאין עלייה במדדי הגדילה עם העקומות, אז צריך לברר מה הסיבה.
אתה מוזמן לעדכן אותי מה ראיתם במדידה
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 8 חודשיםרחל01/12/2015
שלום. בני בקרוב יהיה בן 8 חודשים. ניזון מהנקה, וכבר חודש שאני גם מכינה לו דייסה בבקבוק. אני יודעת שאוומרים לא לתת דייסה בבקבוק, אך עקב משקלו הנמוך הצטרכתי לתגבר את מזונו כבר עכשיו, אפילו שעדיין לא למד לאכול בכפית. אני כל יום מנסה לתת לו מחית כלשהי בכפית, אך הוא מאוד מסרב, ומסיט ראשו לצד. בפעמים שאני כן מצליחה להכניס לו משהו לפה, הוא פולט וקצת מקיא. אני מנסה גם לתת לו פלך של תפוח כדי שישחק ויכיר ואולי יכניס לפה. עדיין לא מכניס לפה, רק לעתים רחוקות מנסה, אך בעיקר משחק.
אשמח לקבל ייעוץ וחוות דעת איך לעודד אותו לאכול בכפית. האם פשוט לחכות בסבלנות? אני עושה משהו לא נכון?
תודה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 8 חודשים - תגובה
תרצה שני02/12/2015רחל שלום,
אני חושבת בעיקר בגלל נושא המשקל של הילד בשילוב של הקושי של מעבר למוצקים שתגיעי לייעוץ אישי אצל דיאטנית ילדים.
במכל מקרה, במסגרת המסוזות שאת מגישה לאכילה עצמאית הורידי את התפוח ותני בננה, אבו'דו, בטטה. הם רכים והמשחק והמעיכה שלהם היא חלק מהלימוד. אם הוא נוהג להביא משחקים לפה, הוא יביא את האוכל המעוך גם לפה וכך ילמד בהדרגה שניתן לאכול את מה שהוא מחזיק ביד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 8 חודשים - תגובה
תרצה שני08/12/2015רחל שלום,
האם הילד מתעניין באוכל כאשר אוכלים לידו? האם מכניס משחקים לפה?
מזמינה אותך לצפות בסרטון שאני מצרפת כאן, רואים את שגיא מתחיל להאכיל את עצמו, נסי לשלב האכלה שלך בכפית ואכילה עצמאית.
בכל מקרה של משקל נמוך אני ממליצה על קבלת ייעוץ אישי אצל ידאטנית ילדים, שתוכל גם לצפות בתינוק אוכל ולהדריך אותך. אני עושה זאת בפרטי, יש כאלה אף בקופות החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רחל08/12/2015תודה רבה על המענה והוידאו. אני עושה כפי שהאם עושה, אך בני מסובב ראש ולא אוהב שמקרבים משהו לפיו. המלצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
תרצה שני09/12/2015יש שיטה שלמה שנקראת BLW, בדרך זו התינוק רק מאכיל את עצמו באוכל שהוא יכול להחזיק ביד. מצרפת סרטון שבו את יכולה לראות דוגמא. חפשי ברשת עוד מידע. אם גם זה אינו הולך ממליצה להגיע לייעוץ אצל דיאטנית ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות בלילה ודייסהשני01/12/2015
שלום, בתי בת 10 חודשים החלה להתעורר באמצע הלילה כשהיא רעבה. במהלך היום ניזונה מתמ"ל ומחיות שאני מכינה ומגמדים. ברצוני לתת לה דייסה במטרה לבדוק אם בעזרתה תישן כל הלילה. הבעיה היא, שאינה אוהבת את הדייסות. היא מתקשה לאכול מפטמת צלב או פטמה שלב 3 (היא עדיין אוכלת מפיטמה שלב 2) הנחוצות ליציאת הדייסה וכן אינה מוכנה לאכול דייסה בכפית (מוציאה מהפה) למרות כל ניסיונותיי. מה אתן יכולות לייעץ לי לעשות לגבי הנ"ל.
בברכה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררות בלילה ודייסה - תגובה
תרצה שני02/12/2015שני שלום, לא נמצא באף מחקר שמתן דיסה יעזור לילדה לישון יותר שעות רצופות בלילה. האם היא רגילה להרדם לפני השינה עם בקבוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבן 11.5 חודשיםמעיין01/12/2015
שלום,
אשמח לקבל חוות דעת לגבי התפריט של הבן שלי :)
הוא קם בבוקר (6:30) ואוכל דייסה (מחלב אורז/שקדים וקווקר + חצי בננה או חצי תפוח מרוסק). לפעמים אנחנו משלימים את מה שלא סיים (מעט) ב7:15 והוא שותה מים. ב8:40 בגן הוא אוכל פירות (כל מיני שילובים מרוסקים). ב11:30 הם אוכלים מרק ירקות (לפעמים עם תוספת בשר). הסייעת אומרת שהוא רוצה גם בקבוק לפני שנת הצהריים (13:00). ובסביבות 15:00 שותה גם בקבוק. בקבוק אצל הבן שלי זה 120 מ"ל. בבית בסביבות 17:30 אוכל ארוחת ערב ( לחם עם גבינה/פנקייק + עגבניה ומלפפון מרוסקים + מקושקשת ) ולפני שינה (19:00) שותה בסביבות 150 מ"ל . לא קם בלילה לשתות.
האם התפריט שלו בסדר ?
תודה מראש!
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לבן 11.5 חודשים - תגובה
תרצה שני01/12/2015מעיין שלום,
באופן כללי התפריט נראה תקין. כמה נקודות שכדי לשים לב אליהן,
חלב אורז/שקדים מכיל פעמים רבות כמויות גדולות של סוכר, עדיף להכין בבית חלב ממרח שקדים ללא תוספת סוכר.
רוב האוכל שלו טחון, צריך להיות מעברת גם במסגרת המעון למזון שהוא אוכל לבד למשל בארוחת צהרים כמעט את כל הפחמימות הילדים יכולים לאכול לבד, כמו כן ירקות מבושלים כמו קישואים, כרובית ואפונת גינה גם כן ואפילו כדור בשר. בבית במקום עגבניה ומלפפון מרוסקים הכיני סלט חתוך קטן כאשר המלפפון והעגבניה קלופים לאכילה עצמאית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בורקס על בסיס בצק עלים חמאהע29/11/2015
שלום רב,
אני מקפידה מאוד על תזונתם של ילדי.
בבית ועד כמה שאני שולטת הם אוכלים בריא.
כאשר מגיעים לסבתא היא כל פעם מכינה בורקסים מבצק עלים על בסיס חמאה.
אני נמנעת מלתת להם.
האם באמת זה לא מומלץ גם כאשר מדברים על בסיס חמאה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורקס על בסיס בצק עלים חמאה - תגובה
תרצה שני29/11/2015אפשר לאכול מדי פעם חמאה, מבוגרים וגם ילדים, לא היתי מונעת זאת מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמ עד איזה גיל חיוני לתת לתינוק בקבוק תמ"ל?דפנה רון28/11/2015
שבוע טוב
רציתי לברר אתכן, עד איזה גיל /שלב חיוני לתת לתינוק בקבוק תמ"ל?
אני שואלת זאת בגלל שחברתי נוהגת לגמול את בנותייה מתמ"ל
בגיל שנה - שנה וחודש.
ובמקום בקבוק - ארוחה רגילה (בהתאם לשעות היום)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מתמ"ל - תגובה
תרצה שני29/11/2015טל שלום,
בהתאם להנחיות משרד הבריאות ניתן לגמול מתמ"ל בגיל שנה ולעבור לחלב פרה.
אם הילדים אוכלים טוב במהלך היום בכמות המספקת את צרכיהם התזונתיים ואינם יורדים במשקל אפשר לשקול מעבר לאכול רגיל, יחד עם זאת יש לזכור שיכולת האכילה של כמויות גדולות מוגבלת אצל ילדים ולכן נדרשות ארוחות ביניים קטנות. כולל כזו כאשר הם מתעוררים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימילאק לפעוטות בגיל שנה וחודשליאור25/11/2015
הבנות שלי בנות 13 חודשים ואוכלות 5 ארוחות מלאות ביום,
מתוכן ארוחת הבוקר המוקדמת מבוססת על סימילאק 240CC / 280CC + מאפין בריאות ביתי,
ובארוחת הערב יש בקבוק להשלמה (60CC / 120CC).
מתי מומלץ לוותר על הסימילאק ולהחליף בחלב רגיל?
ולאיזה סוג חלב מומלץ להחליף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימילאק לפעוטות בגיל שנה וחודש - תגובה
תרצה שני26/11/2015ליאור באיזה שבוע להריון נולדו הבנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליאור26/11/2015בשבוע 34
(איך מועד הלידה קשור לתזונה שלהן? הן כבר בנות שנה וחודש)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
תרצה שני26/11/2015בכל נושא הטעימות והאכלה עד גיל שנה לרוב אני ממליצה להתיחס לגיל מתוקן ולכן שאלתי לשבוע הלידה.
באופן כללי החל מגיל שנה בהתאם למשרד הבריאות אפשר להחליף את התמ"ל לחלב פרה. יחד עם זאת חשוב להתיחס למכלול האוכל שהן אוכלות ולבדוק אם נכון לעשות זאת.
ניתן להתחיל מהבוקר ולהחליף את התמ"ל בדייסה, יוגורט או פרוסה עם ממרח שאינו מתוק. בהמשך לשקול הורדת הבקבוק לפני השיינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליאור26/11/2015תודה!
בינתיים נראה שנוח מאוד לתת את הבקבוק בבוקר (גם לי וגם להן). האם מומלץ להחליף את הסימילאק בשבארוחה זו בחלב פרה? ואם כן, באיזה סוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאור26/11/2015תודה!
בינתיים נראה שנוח מאוד לתת את הבקבוק בבוקר (גם לי וגם להן). האם מומלץ להחליף את הסימילאק בשבארוחה זו בחלב פרה? ואם כן, באיזה סוג?
מצרפת פירוט ארוחות:
בוקר: בקבוק סימילאק 240CC/180CC + מאפין בריאות ביתי
בוקר מאוחר: פירות חתוכים
צהרים: מנת בשר + פחמימה מלאה
אחה"צ: יוגורט + חמאת בוטנים
ערב: מאפה ביתי מגבינה, ביצה עגבניה ופסטה / פנקיק בריאות מגבינה, ביצה, קמח מלא וחמאת בוטנים + לחם עם עגבניה ושמן זית + סלט ירקות + אבוקדו וגבינה לבנה. בנוסף בקבוק השלמה למקרה הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
תרצה שני26/11/2015תפריט יפה, למרות זאת ממליצה להמשיך עם התמ"ל לפחות עד גיל שנה ושלושה חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ומה לעשות אחרי גיל 1.3?
ליאור26/11/2015לבדוק אם ניתן להחליף את התמ"ל באחד מהמרכיבים שכתבתי או כוס חלב. ובהמשך לבדוק אם ניתן להוריד את בקבוק הלילה או שהן עדין זקוקות לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמר מג'הולליאור25/11/2015
האם יש מגבלה לכמות התמרים (לחים גדולים מסוג מג׳הול) שמותר לתת לפעוט בן שנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר מג'הול - תגובה
תרצה שני26/11/2015כדי לשמור על גיוון אני ממליצה לא יותר מאחד בארוחת הפרי ובתוספת אליו פירות נוספים. יחד עם זאת לא יקרה שום דבר אם יאכלו יום אחד 3 תמרים גדולים. ברוטינה אני לא חושבת שזה מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליאור26/11/2015תודה על התשובה
ואם בארוחת הפירות יאכלו כל אחת תמר אחד (בנוסף לפירות אחרים), תמר נוסף לקינוח ארוחת הערב ותמר שלישי בארוחת ארבע (יחד עם יוגורט)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
תרצה שני26/11/2015זה יוצר קצת העמסה של סוכרים, ני חושבת שעדיף לא להתרגל לקינוח בארוחה כלל, תני את הארוחת הערב כמו שהיא. ואפשר להוסיף תמר יחד עם היוגורט בארוחת ארבע כל עוד היוגורט אינו מומתק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ואוכלאני21/11/2015
שלום,
בתי בת 6 חודשים כמעט משנולדה היתה ישנה לילות שלמים ללא התעוררות לאוכל. בגיל 4.5 חודשים התחילה להתעורר קבוע בשעה ארבע וחמי בבוקר והייתי רואה שיש לה כאבי בטן.עד שלא היתה אוכלת ועושה קקי לא היתה חוזרת לישון. אכילה אחרונה אצלה היתה סימילאק. רופא ילדים אמר לי להוסיף לה דייסת קורנפלור לסימילאק לפני השינה ואז היא תישן טוב יותר. אמר שזה שילוב של פעילות מעיים ורעב. היא באמת ישנה יותר טוב והפסיקה להתעורר קבוע באותה שעה,אך יש לה התעוררויות משנה במהלך הלילה שהם לא רעב (אני מלטפת אותה והיא חוזרת לישון). זה נראה כמו כאב של משהו.כאב בטן או שיניים? בשעה חמש-שש בבוקר היא מתעוררת ואוכלת סימילאק שוב וחוזרת לישון לעוד שעה אושעה וחצי. היא מתעוררצ וישר עושה קקי במיטה.
מה שמטריד אותי זה לא ההתעוררות המוקדמת לאוכל אלא התעורריות המשנה. איך אני יודעת ממה זה נובע?אם זה שיניים או כאבי בטן? היא הרבה פעמים מתעוררת ואז משחררת פלוצים ואז ממשיכה לישון. האם זה תקין? האם זה שהיא פתאום התחילה להתעורר ככ מוקדם לאוכל זה תקין?
אציין שמשנולדה קיבלה סימילאק וגם ינקה עד גיל 5 חודשים ואז סימילאק באופן מלא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה ואוכל - תגובה
דפנה רון09/12/2015שלום לך,
כמה דברים שחשוב לדעת:
דפוסי השינה אצל תינוק (גם אצל זה שישן בהתחלה לילות שלמים) יכולים להשתנות מסיבות רבות. חלקן:
- התחלת תהליך הוצאת השיניים
- תחילת טעימות ואכילה (לפעמים כשתינוק מתחיל להוסיף אוכל במהלך היום - הוא משלים עם התמ"ל בלילה)
- קפיצת גדילה
- שינוי הרכב התזונה (אם עברה מהנקה לתמ"ל והוא קשה לה יותר לעיכול- ייתכן שזה יעיר אותה בלילה)
- עיצוב דפוסי שינה אישיים:
יש תינוקות שמתאים להם להתעורר בשעות מוקדמות של הבוקר, ואז חשוב להשכיב אותם מוקדם יותר לישון- אפילו 18:30 ולקום איתם מוקדם יותר בבוקר. איך יודעים אם זה מה שמתאים עם אותו תינוק? רואים שמתאים לו ללכת לשון מוקדם יותר ולסיים את שנת הלילה מוקדם יותר.
- שעון חורף/קיץ- כשאנחנו משנים שעון באופן חיצוני, אצל תינוקות לא תמיד השעון משתנה. תבדקי עם הקדמת שעת הקימה התרחשה סביב השינוי לשעון חורף.
- אחר- את יכולה להתייעץ עם יועצת שינה למידע על סיבות נוספות לשינוי שעות שינה.
ייתכן שהקימה בשעות הלילה שלא לאכול קשורה לעיכול של הפורמולה או של הקורנפלור. קורנפלור יכול לגרום לילדים לכאב בטן.
את יכולה לנסות להחליף לפורמולות קלות לעיכול
ואני ממליצה לנסות שוב להוריד את הקורנפלור ולראות איך זה משפיע.
מוזמנת לשתף אותי בנסיון
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדממהטל10/11/2015
היי בנות
בני בן שנתיים וחודשיים, והיום הכנתי לו לראשונה אדממה (חלוט)
ללא מלח.
האם בריא/ מומלץ?
תודה לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדממה - תגובה
תרצה שני10/11/2015בריא ומומלץ, זוהי קיטנייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק אלרגי לסויה וחלב ולנוטרליוןאביה03/11/2015
שלום,יש לי בן בן שנה וחודשיים. לפני כחודשיים היו לו הקאות ושלשולים בלי הפסקה. הפסקתי לו את המטרה הצמחית ואכן לאחר בדיקה גילינו כי חוץ מחלב אלרגי גם לסוריה. מאז אני נותנת לו דיסות אך הוא לא אוכל אותם כל כך. יש לו כל כמה ימים שלשולים והקאות. נתנו לו פעמיים נוטרילון וגם לזה הוא הגיב בקיא שלשול ואפילו כתמים אדומים. מזה כחודשיים הוא רק ירד במשקל. הוא לא אוכל הרבה ומקיא לפעמים. מחר גם עושים בדיקה לצליאק. מה אפשר עוד לתת לו לאכול? מה זה יכול להיות? אני מרגישה שיש לו משהו ולא מצליחים לעלות על זה. כמו כן יש לו בטן תפוחה . אודה לעזרה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק אלרגי לסויה וחלב ולנוטרליון - תגובה
תרצה שני03/11/2015אביה שלום,
אלרגיה צולבת לחלב ולסויה היא תופעה מוכרת. הטיפול במקרים אלה הוא מעבר לתמ"ל מפורק כמו נוטרמיגן/נוטרילון פפטי ג'וניור.
ממליצה להגיע לרופא גסטרו ילדים להמשך ברור והמלצות בהתאם. ובמקביל לדיאטנית לדים שתתן רעיונות למזונות חליפיים שיתנו את מקורות הסידן הדרושים כמו טחינה מלאה וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בהמשך
אביה03/11/2015האם neocate lcp יכול להיות פחות אלרגני מנוטרליון ואיך אפשר להשיג אותו במימון כי הוא נורא יקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בהמשך - תגובה
תרצה שני04/11/2015אם התינוק אינו מסתדר עם נוטרמיגן היאוקייט זו האפשרות הבאה. על כל מקרה שניהם רק במרשם רופא. לאחר שיש מרשם רופא העלות שלו נמוכה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאקוטה והיאוקייט
אביה04/11/2015תרצה שני תודה, קיבלנו מרשם מהרופא לנאקוטה אך אין לזה מימון. היאוקייט זה משהו אחר? מה ההבדלים בניהם? מה הכי פחות אלרגנים מתוך כל האופציות? אני נורא מודאגת לבריאות של הילד ובעיקר כי הוא מרשה כל הזמן. מה עוד אפשר לתת לו לאכול? חלב שקדים לשתות זה מזין ? או רעיונות אחרים... תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאקוטה והיאוקייט - תגובה
תרצה שני04/11/2015אביה ממליצה לך להגיע לדיאטנית ילדים בקופה ולקבל ממנה את כל התשובות הרשת זה לא מקום לטיפול במקרים מורכבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 חודשיםרחל02/11/2015
שלום. בני בקרוב יהיה בן 7 חודשים. הוא נולד 2.5 קילו. כיום הוא בערך 6.5 קילו (ירש את המבנה גוף של אביו).
הוא ניזון מהנקה בלבד. בגיל 6 חודשים התחלתי לתת לו לטעום תפוח מרוסק, אבוקדו, גזר, בטטה ובננה. הוא סירב ולא שיתף פעולה, וכשהצלחתי להכניס לו לפה, זאת היתה כמות כמו אפונה אחת. בפעם שנתתי בננה- זה גרם למעט דם בצואה, וכשנתתי בטטה הוא הקיא.
עשיתי הפסקה מנתינת אוכל למשך כשבוע.
אתמול ניסיתי שוב לתת לו תפוח מרוסק וגם היום. שוב הנסיונות לא הצליחו, ועכשיו הוא הקיא שוב מהתפוח.
ניסיתי לפני כשבוע לתת לו דייסת כוסמת מעורבבת בחלב שלי ששאבתי, וזה הוציא לו מעט דם בצואה.
כיצד עלי להמשיך מכאן? אשמח לקבלת יעוץ
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 7 חודשים - תגובה
ענת תבור02/11/2015שלום רחל. מה שאת מתארת נשמע כמו בעיה רפואית (שאין לי מושג מהי) ולא בעיה הנוגעת לתזונה. אני מציעה לגשת בעניין זה לרופא הילדים ולערוך בדיקות מקיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה-
רחל03/11/2015טרם אשאל את הרופאה-
הוא בריא ושמח, משחק, לומד לשבת ומתפתח יפה תודה לאל. ההקאה היתה כמו מן רפלקס כשהוא ניסה להוציא את האוכל עם הלשון מהפה. מיד לאחר מכן הוא היה שמח והמשיך לשחק. ההשערה שלי היא שהוא פשוט עדיין קטן, עדיין לא יכול לפרק את המזון לכן יצא לו מעט דם מהבננה ומהכוסמת, ולכן דחה את האוכל בפה. הבנתי שעליו לפתח קודם את רפלקס הבליעה, כי כרגע יש רפלקס להוציא מהפה..
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה- - תגובה
ענת תבור03/11/2015מה שמדאיג אותי הוא נושא הדם שלא אמור להיות שם. כמו כן, יכולת לעיסת ובליעת מוצקים אמנם עדיין לא מפותחת אבל זה לא מתפתח מעצמו אלא דורש תרגול. בכל אופן, לא יזיק לגשת לרופא ולדעתי חיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגנים מלאיםיעל31/10/2015
שלום רב לכן.
אני מעוניינת לדעת האם ניתן לתת לפעוט בן שנה ועשרה חודשים לאכול דגנים מלאים כגון: פסטה או פתיתים מחיטה מלאה, קוסקוס מלא, בורגול או פתיתים מכוסמין וכו'.
תודה מראש, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגנים מלאים - תגובה
ענת תבור31/10/2015שלום יעל, את יכולה בהחלט לתת לפעוט בגיל זה לאכול מבחר של דגנים מלאים והדבר רק יתרום לבריאותו וירגיל אותו לאהוב ולאכול מזונות אלה כשיגדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה פעוטה בת שנה וחציליאת26/10/2015
שלום.
בת השנה וחצי תפריט יומי:
סימלאק קומפורט שלב 2, 180-240 מ"ל (לא מוכנה לקבל סימלאק רגיל שלב 3, לאחר נסיונות מרובים)
6 טיפות ברזל
מחית פירות מטרנה שלב 2+
מעדן גמדים יחיד
סימלאק קומפורט שלב 2, 180-240
מחית ירקות מעורבים מטרנה שלב 2
מעדן גמדים יחיד/ מעדן דני יחיד (לעיתים בשילוב בסיווקט אם היא מעוניינת)
סימלאק קומפרוט שלב 2, 180-240.
ניסיתי מספר לא מבוטל של ניסיונות להוסיף בתפריט חלמון של ביצה, עוף/חזה הודו, לחם
אך מסרבת לאכול
אני עדיין מנסה אך אם זה מצליח אוכלת מספר כפיות בילבד
2-3 פעמים בשבוע אני סוחטת מיצים טבעים של פרות העונה ומסיפה עגבניה,גזר
במיץ.
אשמח לקבל חוות דעת המלצות
ובנוגע לטיפות הברזל האם להפסיק האם להמשיך? למרות שבדיקת הדם יציאה תקינה.
שוב אני מציינת בעיקר היא נזונה מסימלאק קומפורט שלב 2
אשמח לקבל חוות דעת המלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה פעוטה בת שנה וחצי - תגובה
ענת תבור27/10/2015שלום, לפי מה שאת מתארת, התפריט של בתך מורכב בעיקר מתמ״ל (פורמולה) ומזונות רכים וטחונים. סוג זה של תפריט מתאים לגיל צעיר הרבה יותר מאשר שנה וחצי. חשוב מאוד לבדוק מדוע בתך אינה אוכלת מזונות רגילים במגוון מרקמים כמו קציצות בשר, אורז, קוביות של ירקות ופירות וכו׳, או בכלל, מכל מה שנמצא על השולחן המשפחתי. הייתי מציעה לך לגשת לדיאטנית ילדים בקופ״ח סמוך למקום מגורייך ולהתייעץ בצורה מעמיקה יותר בנושא. לא הייתי מודאגת מנושא הברזל בשלב זה ואת יכולה להמשיך ולתת תוסף במידה ותרצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)