מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הילדה שלי לא לועסת את המזוןיעל02/07/2016
שלום רב
הילדה שלי בת שנה ו 10 חודשים
אוכל הכל, אוהבת הכל, נהנת מאוד מאוכל
היא לא לועסת את האוכל, היציאות שלה מאוד רכות ומדיפות ריח רע מאוד.
מנסה לא להגביל עם הכמויות, אבל מתקשה
מנסה ללמד איך ללעוס אבל ללא הצלחה (היא עושה את התנועה עם השיניים ומיד בולעת)
אשמח להכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה שלי לא לועסת את המזון - תגובה
תרצה שני03/07/2016יעל שלום,
למדי את הילד והראי לה איך להכניס את האוכל לצידי הפה. שם מתחיל תהליך הלעיסה.
אם את רואה שאין התקדמות ממליצה להגיע לקלינאית תקשורת שתפקידה הוא לעזור בלמידה של תהליך זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלת !! תינוקת בת 8 חודשים מקיאה מטעימותבתאל29/06/2016
שלום רב,
אני כבר ממש חסרת אונים,
יש לי תינוקת בת 8 חודשים שעדיין לא מסוגלת לאכול מוצק, רק מטרנה. (היא לא יונקת מגיל חודש)
הכל החל בגיל חצי שנה, ביקשתי שבמעון יתחילו לתת לה טעימות וגם אני התחלתי בבית והכל היה בסדר כשבועיים עד שהייתה תקופה של 3 שבועות של וירוסים במעון שמלא תינוקות הקיאו ושלשלו וגם הבת שלי במשך 3 שבועות הקיאה ושלשלה. כתוצאה מכך עשיתי לה הפסקה כשבועיים ונתתי לה רק מטרנה. אחרי שהיא החלימה חזרתי לטעימות אבל מאז היא רק מקבלת כמה כפיות ופשוט מקיאה מס' רב של פעמים ומשלשלת !
אני ממש חוששת שאולי יש לה בעיה בעיכול?
מה עושים????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכלת !! תינוקת בת 8 חודשים מקיאה מטעימות - תגובה
תרצה שני14/07/2016בתאל שלום,
גשי לרופא הילדים שלך להתייעצות ראשונית. הוא מכיר את הילדה. אם יחשוב שיש מקום לבדיקות יפנה אותך. אם לא בקשי הפנייה לדיאטנית ילדים בקופה שתעזור לך להתקדם בנושא האכילה אצל הילדה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חמישה חודשים כמות הסמכה לריפלוקסאלה21/06/2016
שלום,
הבת שלי סובלת מריפלוקס די קשה. כרגע אוכלת נוטרמיגן (אלרגיה לחלב) עם הסמכה ומטופלת בלוסק. בלי ההסמכה היא פולטת או אוכלת הרבה פחות. אני מסמיכה 2 כפות מטבח גדושות ומלאות (לא כפיות!!!) על 150 מל וזה יוצא די סמיך...חמש ארוחות כאלה ביום.
פחות מ2 כפות מטבח מלאות וגדושות ניסתי וכרגע לא יעיל כמו 2 כפות שאני מוסיפה. היא אוכלת ככה טוב ורוגעה.
אני רק חוששת ש:
האם מותר להסמיך ככה? או שזה הרבה מידי?
יכל לגרום לכאבי בטן? כרגע מגיבה בסדר לארוחות
היא לא שותה מים ולא אוהבת מים (בת חמש חודשים)עדיין לא התחלנו טעימות .
האם בגלל שזה סמיך היא זקוקה למים?או שהיא אכן מקבלת מספיק נוזלים מהאוכל?
תודה רבה מראש,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חמישה חודשים כמות הסמכה לריפלוקס - תגובה
דפנה רון21/06/2016אלה שלום,
היכן הבת שלך מטופלת בריפלוקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה טיפול בריפלוקס
אלה21/06/2016הי מה הכוונה?
אצל גסטרו משערי צדק.
העיניין שאמר שאפשר להסמיך ולא אמר כמה ואיך. כרגע בחופשה קצרה ואין לי את מי לשאול :(
היכן אוכל למצוא מענה לתשובתי? אני רק רוצה לדעת אם זה כמות תקינה בכל ארוחה להסמיך ככה ואם אין חשש שבגלל שזה סמיך היא מקבלת פחות נוזלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת חמישה חודשים כמות הסמכה לריפלוקס - תגובה
דפנה רון02/08/2016אלה שלום,
ממה שאת מתארת, מדובר ב-10 כפות ביום ב750 מ"ל. האם אני מבינה נכון?
אם כן, זה נשמע הרבה וצריך לבדוק עם דיאטנית:
האם זה לא מפר את האיזון בערכים התזונתיים שביתך מקבלת (קורנפלור אלו קלוריות ריקות)..
ואם מפר את האיזון, האם בכל זאת יש לזה יתרון על פני פליטות מרובות יותר.
חשוב שתקבעי עם פגישה עם דיאטנית תינוקות לבירור בהקדם,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות סידן בתפריט יומי לפעוט בן שנה וארבעטל21/06/2016
היי,
בני הקטן בן שנה וארבעה חודשים,
מנסה ומשתדלת מאוד לגוון לו ולהעשיר את התפריט.
אוכל כמעט הכל.
בקשר לכמות הסידן היומית, התחלתי לתת לו כמעט מדי יום
יוגורט פרוביוטי 7% שומן.
כמובן בנוסף לארוחת הערב עצמה, שהיא מגוונת ומשתנה מדי יום
האם כמות זו של סידן, מספיקה ליום?
בנוסף, האם חיוני לאכול כל יום ביצה, או יום כן ויום לא.
האם אדממה ניתן לתת בגיל גזה?
פוחדת לתת כי הם קטנים לו מדי (אך בריאים כמובן)
תטדה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות סידן בתפריט יומי לפעוט בן שנה וארבע - תגובה
דפנה רון21/06/2016טל שלום,
הסידן מתקבל ממזונות נוספים, לא רק מהיוגורט. אם תרצי תכתבי לי מה הם המזונות הנוספים שמקבלת ואוכל לומר לך אם ישנם עוד מקורות טובים לסידן בתפריט.
לגבי ביצה, תתני לסרוגין- יום כן ויום לא.
אדממה, את יכולה לתת מעוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התזונה נכונה לפעוט בן שנה וחצי?יוסי20/06/2016
היי
בננו בן שנה וחצי. בקשר לתזונתו,
1) האם זה נכון שמזון עתיר סיבים יכול להפריע לספיגה ויטמינים מינרלים וכו אצל פעוט? קראנו שצריך לצמצם מזון כזה. האם זה נכון? אנחנו מעשירים את התזונה של התינוק עם קינואה,אפונה,בטטה,עדשים ירוקות וכו. בכל ארוחת צהריים יש לפחות מנה אחת מהסוגים הללו. ובארוחת בוקר יש כריך קמח מלא. בעבר היינו נותנים גריסים אבל הפסקנו.
2) המזון היחיד שאינו עתיר סיבים הוא פסטה רגילה, פטיטים, קמח רגיל וכדומה. לכן הגדלנו את הכמות של המזון הזה בתזונת התינוק והוא אוכל מזון מבוסס על אלו לפחות פעמיים ביום על חשבון מזונות עתירי סיבים. האם אנחנו עושים נכון?
כעקרון עושה צרכים לפחות פעם ביומיים, רוב הזמן פעם ביום.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התזונה נכונה לפעוט בן שנה וחצי? - תגובה
דפנה רון21/06/2016יוסי שלום,
דגנים מלאים וקטניות הם מזונות מומלצים לבריאות, וטוב לשמוע שהתינוק שלכם גדל להתרגל לאכול אותם.
אני ממליצה ללכת לדיאטנית (אפשר בקופת החולים) עם רישום אכילה של כמה ימים - כדי לבדוק כמה סיבים הוא אוכל, אולי אין צורך לעבור לקמחים לבנים.
חוץ מלחשב את כמות הסיבים המשוערת, חשוב להסתכל על ההתנהגות אחרי האוכל ועל היציאות, כדי לראות אם הסיבים באמת מפריעים-
הסימנים שיכולים להיות לעודף סיבים:
1) יכול לגרום ליציאות קשות מדי או לשלשולים, או לגזים וכאבי בטן.
2) סיבים מחוספסים מדי , אצל תינוקות מסוימים, עשויים לגרום לשריטה ולדימום קל במוצא המעי הגס- ואז יש דם אדום ביציאות (בכמות מזערית).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עידוד תינוק בן שמונה חודשים לשתות מיםיעל18/06/2016
איך אתן מציעות לעודד תינוק בן שמונה חודשים, שמסרב לשתות מים, להתחיל לשתות?
האם כדאי לערבב אם המים במעט תמ"ל כדי שהילד יסכים לשתות ולאט לאט להמעיט בכמות התמ"ל?
האם כדאי לערבב את המים עם משהו אחר?
חשוב לי במיוחד לעודד אותו לשתות מים כי מאז שהוא התחיל לאכול מוצקים הוא סובל לא פעם מעצירות והבנתי ששתיית מים תוכל לעזור לו. תודה לכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידוד תינוק בן שמונה חודשים לשתות מים - תגובה
תרצה שני19/06/2016יעל שלום,
טעם המים תפל, התינוק רגיל לאכול חלב אם או הנקה ושניהם מתקתקים. לכן הקושי. אפשר לתת לו לשתות מכפית מעט מים, לתת לו לשחק עם בקבוק ובו מים. המשחק יביא אותו להכניס את הבקבוק לפה ולהתרגל לשתות. הרעיון הוא בעיקר חשיפה מרובה בכל מני דרכים.
לא ממליצה על הוספת כל רכיב למים כי אחר כך קשה להרגיל אותו לשתייה ללא אותו רכיב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן שבעה חודשים בטיול בחו"ליעל17/06/2016
שלום,
אלון הקטן בן שבעה חודשים ואנחנו נוסעים בשבוע הבא לטיול בחו"ל (הולנד ואיטליה).
בשלב זה הוא אוכל מנה של פירות מרוסקים בבוקר ומנה של ירקות מאודים מרוסקים אחה"צ.
אשמח לדעת איך מומלץ להיערך לנסיעה מבחינת התזונה שלו. האם מומלץ להכין לו את המנות האלה גם בחו"ל, לנסות לקחת מנות קפואות, או שיש סוג מזון מומלץ שכדאי לתת לו בזמן שאנחנו נעים ונדים?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבן שבעה חודשים בטיול בחו"ל - תגובה
בחו"ל בארצות שאתם מתעתדים לטייל בהן יש מחיות פירות מוכנות כמו גרבר. אני מניחה שבכל סופר תוכלו להשיג מחיות אלה. לא כתבת אם הוא מקבל הנקה? בכל מקרה זה יכול תמיד להקל כי זה זמין. אם לא תצטרכו לקחת קופסאות תמ"ל שהוא רגיל לאכול.
טיות מהנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לבן שבעה חודשים בטיול בחו"ל - תגובה
בחו"ל בארצות שאתם מתעתדים לטייל בהן יש מחיות פירות מוכנות כמו גרבר. אני מניחה שבכל סופר תוכלו להשיג מחיות אלה. לא כתבת אם הוא מקבל הנקה? בכל מקרה זה יכול תמיד להקל כי זה זמין. אם לא תצטרכו לקחת קופסאות תמ"ל שהוא רגיל לאכול.
טיול מהנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן שנה וארבע עדיין קם לאכולטל08/06/2016
שלום,
בני הקטן בן שנה ו-4
הולך לישון בערב סביב השעה 19:30
וקם סביב השעה 4:00 לפנות בוקר (חצי שעה לפה ולשם)
כדי לאכול בקבוק.
ידוע לי, כי בגיל כזה, הילד גדול מספיק על מנת לעבור
שנת לילה רציפה וללא קימה לאוכל.
אבל לפי חישוב שלי הוא כן ישן לילה מלא, כ-9 שעות, ואז אכן
מתעורר, מבקש לאכול, מחליפים טיטול וחוזרים לישון עד
שש בבוקר לערך.
אז בעצם זו לא יקיצה באמצע הלילה אלא הבוקר טוב שלו.
האם אני צודקת?
לא קל לקום בכל לילה בשעה כזו להאכיל לחמם להחליף טיטול….
והייתי אולי, שמחה לסיים עם העניין הזה
במידה ואכן נחוץ ורלוונטי, ובלי לפגוע בתזונה שלו
אשמח לעצתכן יקרות
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט בן שנה וארבע עדיין קם לאכול - תגובה
תרצה שני13/06/2016טל שלום,
ניתן לנסות למשוך אותו לעוד שעה עד שעה וחצי לפחות בנושא האוכל. נסו להרדים אותו חזרה כאשר מתעורר, אל תחליפו חיתול כי זה מעיר אותו, החיתול אמור להספיק עד לקימה בבוקר. בהתחלה הוא יבכה כיוון שרגיל לחזור לישון לאחר הטקס שתיארת, בהדרגה ילמד לחזור לישון ובהמשך יהיו לכם שנת לילה ארוכה יותר.
השובע בגיל הזה הוא נושא של יממה שלמה, כלומר מה הוא אוכל במשך היממה. ולכן הוא לא מתעורר מרעב, אלא מתוך הרגל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה תרצה יקרה
טל14/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת עם רפלקוס עזרה דחופה בבקשה!שני02/06/2016
שלום בתי בת ארבע וחצי חודשים סובלת מריפלוקס.
רופא הילדים המליץ על זנטק.
עד עכשיו נתנו אינפמיל שעזר קצת אך עדין היה חוסר שקט ובכי באוכל.
ניסנו לתת זנטק עם ---סימלאק רגיל ---אבל הילדה לא מוכנה אפילו לאכול ממנו. אחרי כמה לגימות היא בוכה בצרחות.
אמנם רק פעמיים נתנו את הזנטק אבל הילדה לא מוכנה להכניס בקבוק לפה.
את האינפמיל היא עוד אכישהו הצליחה לאכול קצת
האם אפשרי לתת זנטק ואינפמיל במקביל???
יש לציין שהאינפמיל עשה לה עצירות אבל אנו שמים פעם או פעמיים ביום טיפה או שתיים של שמן זית שעוזר ליציאה קלה יותר.
האם אינפמיל וזנטק לא יחמיר את העצירות??
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת עם רפלקוס עזרה דחופה בבקשה! - תגובה
דפנה רון02/06/2016שני שלום,
את יכולה לתת את הזנטק עם האינפאמיל ולראות איך מתקבל.
אם יש החמרה בעצירות,
את יכולה לנסות נוטרמיגן, או פרמולה עם חלבון מפורק אחרת. הן בדרך כלל פחות טעימות, אך תינוקות צעירים יכולים להתרגל אליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן שנה ושלוש מסרב לבקבוק בערבטל30/05/2016
היי
בני בן שנה ו-3
כבר אוכל כמעט הכל.
בערב לפני השינה אני נוהגת לתת לו בקבוק מטרנה, הוא שותה והולך לישון
לאחרונה אני רואה סירוב לקחת בקבוק, מתעקש ולא רוצה.
גם כשאני ממתינה הוא לא רוצה לקחת, לא לבד ולא בכלל.
אז החלטתי להכין לו מהבקבוק - דייסה.
מערבבת לו עם דייסת דגנים מעורבים ואותה הוא אוכל
בכסא אוכל בכפית.
האם זהו מהלך נכון?
האם בגיל כזה חשוב שימשיך לקבל בקבוק תמ"ל ביום?
האם במקום הדייסה, לתת משהו אחר ולסיים עם הבקבוקים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט בן שנה ושלוש מסרב לבקבוק בערב - תגובה
תרצה שני30/05/2016טל שלום,
אם הוא אוכל ארוחת ערב טובה ניתן להוריד את בקבוק התמ"ל לפני השינה. אם יהיה רעב יעלה את כמות האוכל במהלך היום. האיזון של כמויות האוכל הינו של יממה שלמה. בגיל שלו אם אוכל מגוון אין צורך בבקבוק.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך לא קבלתי תשובה
טל04/06/2016ולא הבנתי
אם בגיל שנה וארבעה חודשים, בקהוק התמל עדיין נחוץ.
לתת לפני השינה כדייסה או לא?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך לא קבלתי תשובה - תגובה
תרצה שני04/06/2016התשובה תלויה בכמות האוכל ובסוג האוכל שהוא אוכל במהלך היום. כפי שכתבתי אם הוא אוכל טוב במהלך היום ומגוון אפשר להוריד את הבקבוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך תרצה ושבוע נפלא
טל04/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנה אלרגי לחלב ומסרב לאכול פפטי גוניוראירית29/05/2016
שלום,
בני בן חצי שנה. לפני כחודש וחצי התברר לנו כי הוא אלרגי לחלב פרה, לאחר שהקיא כל פעם כשניסינו לתת לו בקבוק עם תחליף חלב של סימילאק (במשפחה גם הסטוריה של אלרגיה לחלב). בהמלצת הרופא ניסינו את הפפטיגוניור אך הוא מסרב לאכול אותו בכל תוקף. גם ניסיון לערבב לו עם חלב שאוב 90 חלב אם ו30 פפטי גוניור לא עבדו וכל הבקבוק נזרק בסוף.
כדאי לציין כי הוא כבר נחשף למזונות שונים - פירות וירקות מבושלים שונים ואוכל אותם יפה אך לא כארוחה שלמה.
האם יש המלצה כיצד לחבב עליו את התחליף חלב הזה? האם יש תחליפים אחרים מומלצים?
אנו מכירים את הנוטרמיגן מהבן הגדול אך ההסתגלות אליו היתה ארוכה ומתישה. נשמח לשמוע אם יש רעיונות נוספים כדי להקל על התהליך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חצי שנה אלרגי לחלב ומסרב לאכול פפטי גוניור - תגובה
דפנה רון30/05/2016אירית שלום,
אם תנסי לטעום נוטרמיגן ופפטיג'וניור תוכלי להבין שלא קל לחבב אותם.
בסופו של דבר, אם לא תהיה לו ברירה, הוא יתרגל
לוקח זמן עד שתינוק/ילד מאמץ טעמים חדשים. מה שיכול להפריע לתהליך אימוץ הרגלים/טעמים חדשים הוא אם הוא יחווה מסר מבלבל.
מסר מבלבל יכול להיות כאשר המבוגר לא עיקבי עם מתן המזון החדש או כאשר המבוגר מנסה לשדל אותו במאמץ גדול.
חשוב לשים לב שלא לבלבל את התינוק, אם מחליטים לחשוף אותו לסוג החדש של תחליף שקשה להתרגל לטעמו.
אם אתם פותחים בתהליך להרגיל לתמ"ל חדש ומרגישם שנכנסתם למאבקי כח, פנו בדחיפות לייעוץ דיאטנית תינוקות/ילדים.
מבררת איתך אופציה נוספת,
אני מבינה שאת שואבת חלב? אם כן, אולי אפשר לתת לו רק חלב שאוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטשופ תוצרת בית האם כדאי להכיןטל24/05/2016
שלום בנות,
יש לי שני קטנים בבית, בן שנה ו-3 ובן שנתיים ו-8
והייתי רוצה להכין להם קטשופ תוצרת בית
ראיתי מתכונים ולא נראה מסובך.
האם כדאי? טעים?
וכמה זמן זה נשמר במקרר?
בנוסף, אני חביבה של אוכל בריא ומשתדלת שילדיי גם יאכלו כך
זה אומר תזונה עשירה בפירות וירקות, וכמה שפחות ממתקים ושטויות. כמובן לשתות הרבה מים.
ג'לי אינו הדבר הכי בריא בעולם, אך הוא יכול להזיק להם?
אשמח לדעת…
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטשופ תוצרת בית האם כדאי להכין - תגובה
תרצה שני25/05/2016טל שלום,
ממליצה בחום להכין קטשופ ביתי שיכיל פחות סוכר ומלח. ניתן גם להכין רוטב עגבניות כמו לפסטה, ולשמור אותו בהקפאה בכילים קטנים וכל פעם שיש צורך להוציא כלי.
ג'לי אלו מים עם סוכר ופעמים רבות גם צבע מאכל. עדיף לכבד בארטיק ביתי מפירות טחונים.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה סביר לאכול אוכל מרוסק בגיל שנה?שירה15/05/2016
הבת שלי בת שנה. אוכלת במהלך היום - בקבוק, ארוחת 10 פירות מרוסקים, צהריים מרק מרוסק, אחר הצהריים מעדן ובערב בקבוק נוסף.
את ארוחת הערב אני מנצלת לחשיפה למזונות של המשפחה - כל מה שעל השולחן.
השאלה שלי היא כיצד לעזור לה לאכול אוכל מוצק יותר והאם זה סביר עדיין לאכול מרוסק בגיל שנה?
כשהיא אוכלת מוצקים היא לוקחת כמה ביסים בלבד, וזה לא בכמות שיכולה להחליף ארוחה. ברוב הפעמים היא לועסת ויורקת (למשל מלפפון, לחם, פסטה) וגם כשהיא מגיעה רעבה לארוחת ערב היא מסכימה בדרך כלל לאכול רק גבינה לבנה. בינתיים אף פרי או ירק מלבד עגבניה היא לא מצליחה לבלוע (אבל למשל אוהבת לרסק תפוח ואז יורקת הכל)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה סביר לאכול אוכל מרוסק בגיל שנה? - תגובה
תרצה שני16/05/2016שירה בוקר טוב,
מה קורה עם בננה, אגס או אפרסק רך, מילון או אבטיח? בטטה/תפו"א או כדור בשר? האם איתם מסתדרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד לשלב אוכל מרוס עם מוצק ?
שירה16/05/2016תודה על תגובתך
בננה ובטטה לא מוכנה לאכול
אבטיח נהנית למצוץ אבל חלק יורקת
פירה אכלה כמה פעמים כמה כפיות
קציצה/בשר בחתיכות קטנות גם אוכלת מעורבב עם אורז - אבל שוב בכמות מאוד קטנה - מצטבר לכפית או שתיים.
השאלה אם זה שכל הניסיונות בערב ובמהלך היום אוכלת רק מרוסק זה בעייתי. האם לשלב מרוסק עם מוצק או להפסיק לגמרה את המרוסק.
עוד 3 חודשים בגן תקבל רק אוכל רגיל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד לשלב אוכל מרוס עם מוצק ? - תגובה
תרצה שני16/05/2016את האוכל שאינו מרוסק היא אמורה לאחוז ולהאכיל את עצמה.
במקביל האכילי באוכל מרוסק כדי שלא תהיה רעבה וחסרת סבלנות.
מזמינה אותך לערוץ היוטיוב שלי לראות סרטונים של אכילה עצמאית של אוכל רך.
חפשי ביוטיוב "תרצה שני תזונת ילדים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. מבינה שצריך להמשיך ולנסות
שירה16/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של תזונה של אישה בהריון לאלרגיות של תינוק בתקופת הנקהויקי13/05/2016
שלום!
האם אכילה של פירות כמו מלון, דובדבנים, תותים, אבטיח וכו' של אישה בהריון בכמויות מאוד גדולות יכולה להבטיח שלתינוק לא יהיה אלרגיה לפירות אלה בתקופת הנקה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה של תזונה של אישה בהריון לאלרגיות של תינוק בתקופת הנקה - תגובה
ענת תבור14/05/2016שלום ויקי. לא ידוע לי על מחקרים המוכיחים שישנה השפעה מגינה של אכילת מזונות שונים בעת ההריון עשויה להשפיע על מניעת אלרגיה למזונות אלה בתינוקות בהמשך חייהם. כן קיימים מחקרים המוכיחים כי לאכילת מזונות שונים בעת ההנקה יש השפעה על העדפות הטעם של התינוק בהמשך חייו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין אינפמיל לסימלאק או מטרנהשני11/05/2016
שלום הבת שלי בת ארבעה חודשים סובלת מריפלוקס. כרגע אוכלת אינפמיל.
שמתי לב שזה לא משביע אותה והרבה פעמים בלילה מתעוררת לאכול.
ההשאלה שלי היא-
האם אפשרי לתת ביום אינפמיל א.ר. ובלילה לפני השינה לתת סימלאק /או מטרנה בתוספת דייסה,למשל קורנפלור?
האם זה בסדר ולא אמור לעשות באלגן בבטן בגלל שמשלבת שני סוגי תמלים?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
שני12/05/2016אם אוכל לשאול שאלה נוספת..
אנחנו עם האינפמיל א.ר. לאחר שניסנו את כל סוגי התמל ושום דבר לא עזר לה. כולל להסמיך אוכל.
רק האינפמיל עוזר בנתיים. זה היום הרביעי שאנחנו איתו.
השאלה שלי היא שכבר יומיים שהיא לא עושה יציאות. זה ניראה שהיא מאוד מתאמצת ולא יוצא. האם בהסתגלות הראשונית לאינפמיל יש בעיות עצירות והאם זה חולף אחר כך?
אם זה המזון היחיד שעוזר לה, איך ניתן להקל על העצירות ?
היא בת ארבע חודשים. האם אפשר לתת קצת מים? וזה יכל לעזור?
אמרו לי לתת עגבניה מרוסקת אבל בגלל שעגבניה חומצית מאוד זה רק עלול להחריף את החומציות שכבר יש לה ומציק לה מאוד.
בכללי לא רוצה לתת טעימות לפני גיל חצי שנה כי היא ניראת לי לא בשלה בנתיים לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ענת תבור12/05/2016בהחלט יתכן שהופיעה עצירות לאחר מתן האנפמיל. כדאי לחכות עוד קצת ולראות אם זה לא חולף. בוודאי שעגבניות לא מתאימות לריפלוקס בפרט אם נראה לך שהיא אינה בשלה לכך. לא מומלץ לתת מים כי כמות קטנה כנראה לא תעזור וכמות גדולה יותר עלולה לגרום להפחתת הצריכה של התמ״ל ובעקבות כך ירידה בצריכה הקלורית. אגב, אפשר לתת טיפול תרופתי לריפלוקס (שאין לו תופעות לוואי והוא משפר פלאים את הבעיה), כמובן בהמלצת רופא הילדים. גם לגבי העצירות מומלץ להתייעץ עם רופא הילדים במציאת הפיתרון המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! האם..
שני12/05/2016תודה רבה!!!!
האם תוכלי לתת לי את השמות של התרופות?
שמעתי על זנטק אהל אני מפחדת לתת אותו בגיל כזה..חוששת מתופעות לוואי.
יש תרופות אחרות שיכולות לעזור ללא סיכונים בגיל הזה וללא תופעות לוואי ???
ושוב תודה תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה...
שני12/05/2016סליחה שאני כותבת שוב,
אבל רציתי לשאול האם אם אשלב בין סימלאק לאינפמיל זה יעזור לעצירות?
בשעות האחרונות היא בכתה ממש בצרחות. יצאו לה ממש בקושי שני סלעי אבן קשים!!!!
ועדין יש לה עוד שלא יוצא. אמנם אנחנו רק 4 ימים עם אינפמיל אבל איך אדע אם זו תופעה חולפת או להפסיק את הפורמולה. הרופאה אמרה לי לנסות להמשיך אבל אני מאוד חוששת שהעצירות יעשה נזק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה... - תגובה
ענת תבור13/05/2016לגבי תרופות - מדובר על זנטק. התרופה מאוד יעילה ומאוד בטוחה לשימוש, אין צורך לפחד ממנה. הנזק בריפלוקס הוא הרבה יותר חמור. לגבי העצירות, זה בעיקר סבל ולא יגרם נזק לטווח הקצר אז אל דאגה. יתכן באמת שהשילוב של שתי הפורמולות יעזור אבל אין לדעת עד שלא מנסים. אפשר גם לנסות להוסיף עוד משהו נגד עצירות אבל שוב מדובר על תוספת של תרופה. במקרה שלך בכל זאת הייתי מדברת עם רופאת הילדים על בסיס תכוף ביותר ונשארת עם ההמלצות שלה כי הפורום הזה לא מיועד למקרים אקוטיים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב בין אינפמיל לסימלאק או מטרנה - תגובה
ענת תבור12/05/2016שלום שני. את יכולה לנסות לתת את שני הסוגים כל עוד תבדקי ותראי שהערכים התזונתיים ביניהם דומים בכל מנה (כלומר כמות הקלוריות, חלבון וכו׳). אני רק לא בטוחה שהאנפמיל הוא זה שלא משביע אותה, יתכן שיש סיבה אחרת ליקיצות בלילה.אולי כעת לאחר שהריפלוקס ירד היא רעבה יותר באופן טבעי או שאולי יש סיבה אחרת שאינה רעב ליקיצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)