מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תבשיל בשר וקטניות עם דבש לתינוקלי13/02/2016
שלום. התינוק שלי כמעט בן שמונה חודשים.
היום הוא אכל מעט מתבשיל בשר וקטניות שבושל במשך לילה שלם ושהיה בו מעט דבש.
חשבתי שמותר דבש בבישול אבל פתאום נבהלתי שאולי אסור.
זה תבשיל שהיה מעל 12 שעות בתנור במעל 120 מעלות.
האם יש סכנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבשיל בשר וקטניות עם דבש לתינוק - תגובה
ענת תבור21/02/2016שלום לי, באיחור מסויים אני עונה על שאלתך, בעיקר לצורך הידע הכללי. הנבגים של החיידקים (שמייצרים את הרעלן המסוכן במעי של תינוקות) נהרסים במהירות בטמפרטורה של 120 מעלות ומעלה. כך שבישול ממושך בתנור משמיד אותם לחלוטין ואין כל חשש לאכול תבשיל שהיה בחום של 120 מעלות במשך שעות רבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום הולדת בריא לקטנטנים בני שנהטל08/02/2016
היי תרצה,
בני יחגוג בגן יום הולדת שנה
ובמקום במבה דובונים ועוגה,
מחפשת נשנושים בריאים יותר לחיך של חבריו בני השנה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום הולדת בריא לקטנטנים בני שנה - תגובה
דפנה רון08/02/2016טל שלום,
מאחר ובדרך כלל בגיל הזה אין ציפיות סביב ימי הולדת,
את יכולה לתת כל מה שהוא בריא בעיניך, ושהוא יכול להיות להם למאכל משביע וטעים, שיהיה להם קל וכיף להחזיק בו:
פירות רכים חתוכים (תות, בננה, פפאיה בשלה, אגסים רכים קלופים, מלון)
פשטידות בקאפקייקס קטנים או לביבות ירק קטנות
מיני לחמניות גבינה (עם קמח כוסמין מלא)
לחתוך פרוסה ל-8 חלקים ולהכין מהם כריכוני קטנים
אצבעות צ'פס אפויים עם שמן זית - מתפ"א/בטטה/סלק
כדורי תמרים מעוכים עם שקדייה
אם את מחפשת סגנון אחר, תגידי, אנסה לדייק יותר
מזל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה גיל 8 חודשיםשירה03/02/2016
שלום,
אשמח לעצות לתזונה לביתי.
אוכלת כעת פירות מרוסקים בתוספת אבוקדו/תמר/טחינה לארוחת בוקר.
מעבר לפירות אני קצת מתקשה - היא סרבנית מרק, ואם מסכימה לאכול זה כפות בודדות, גבינה עם ביצה מגורדת, אבוקדו מעוך, עגבניה מרוסקת עם אבוקדו - מסרבת לאכול.
היא כן אוהבת מעדן יוגורט במתיקות מעודנת של מבוגרים (זה בסדר? יודעת שמעט מוקדם לכך), קשה של לחם מתובל, ביסקוויט של תינוקות.
אשמח להמלצות - איך לגרום לה לאכול בכל זאת מרק או ירקות, איך אפשר לקדם אותה לאכילת מוצקים - מאילו מזונות אפשר להתחיל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה גיל 8 חודשים - תגובה
תרצה שני05/02/2016שירה שלום,
נסי לתת לה את האוכל המבושל כאוכל אצבעות, כלומר היא יושבת בכסא אוכל (אפשר להושיב לזמן הארוחה גם אם לא מתישבת לבד). לתת חתיכות בטטה, קישוא, תפו"א, גזר וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצה הודעה -אשמח לתשובהלילי03/02/2016
שלום
ביתי בת שלוש שנים ליפני כחודש סיימנו עפ הבקבוק בבוקר
מה אוכל לתת במקום ? משהו קטן ומזין ומהיר ליפני הגן וליפני היציאה שלי לעבודה (לא אקטימל או מעדן כי לא אוהבת)אני לא רוצה משהו שישביע אותה מידי כי יש ארוחת בוקר טובה ומגוונת בגן ואני רוצה שהיא תאכל כמו שצריך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה הודעה -אשמח לתשובה - תגובה
תרצה שני05/02/2016לילי שלום,
את יכולה ללכת לכיוון פרי כמו בננה, תמרים. זאת יכולה להיות דייסה או מאפינס בריאות שרק מפשירים מהמקפיא. אפשר גם לתת פרוסת לחם עם ממרח שאינו מתוק ואפילו חתיכת ירק בפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי ביציאה-דילמהעדי30/01/2016
שלום
ביתי בת 3 חודשים ויש לה רילפוקס. בערך חודש שהיא אוכלת נוטרילון ar ולאחרונה בכל פעם שהיא עושה קקי היא מתאמצת מאוד עד שהיא מקיאה את האוכל. הקקי מגיע לה בזמן שניא אוכלת ויש לה יציאה פעם ביום.
קורה שאין לה יציאה ביום אבל היא משחררת גזים )בעיקר בלילה(וקרה שהיא ממש התאמצה לעשות ולא יצא לה והיא רק הקיאה. הקקי שלה סמיך במרקם משחתי.
הוספנו לה כפית שמן לאוכל אבל זה לא עוזר.
האם כדאי לנסות פורמולה אחרת? כי הנוטרילון עוזר עם הריפלוקס ואני לא יודעת אם פורמולה אחרת תעזור גם כי עברנו ישר מהנקה לנוטרילון ar.
תודה מראש!! ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי ביציאה-דילמה - תגובה
דפנה רון08/02/2016עדי שלום,
את יכולה לנסות לתת לה נוטרילון או נאוקייט. קחי בחשבון שהטעם שונה מאד, ולא בטוח שתקבל אותו בשמחה בהתחלה.
אם תראי שהיא עוברת בקלות, יכול להיות שזה יפתור את הבעיה.
אם יהיו בעיות במעבר לפורמולה החדשה או שהפורמולה לא תשנה דבר בנוגע ליציאות,
נסי לחזור לתמ"ל הקודם , אולי במהלך החודש חל שיפור ברפלקס והיא אולי כבר תוכל לחזור אליו.
מוזמנת לעדכן אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מהמשקלאמא לחוצה28/01/2016
שלום ,אני אמא לתינוק בן חצי שנה. נולד 2650 .השקילה האחרונה היתה לפני 3 שבועות ושקל 6165.(61 ס"מ) אנחנו נמוכים ומשני הצדדים במשפחה יחסית נמוכים... הוא קטנציק ואני ממש בחרדות סביב נושא המשקל. כל שקילה בטיפת חלב מלווה בדפיקות לב. יש לי רצון שיהיה תינוק שמנמן... בבת הגדולה פיתחתי חרדות והפרעות אכילה כי היתה פגה וקטנה ואני מרגישה שזאת בעיה אצלי. מה עלי לעשות? כמו כן התינוקי שלי טועם טעימות (בטטה, בננה, תמר, תפוח אדמה, גרבר.. ) אבל לא בתור ארוחה. אחרי חצי שעה רעב ואוכל מטרנה. (עד לפני חודש ינק, עברתי למטרנה) גם כמויות של מטרנה לא אוכל הרבה. גג 90 ..וגם זה בלחץ. מבאס אותי לקרוא באינטרנט שבגילו אמורים לאכול 180 בערך. מה לא בסדר איתו? אצלי? כל כך בא לי למלא לו בקבוק ושיסיים הכל.. זה חלום בשבילי..
אשמח לתגובה ואם אפשר הרגעה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אמא לחוצה28/01/2016חשוב לי לציין שטעימות הכוונה ל3 כפיות לא מלאות, חצי. (כפית סיליקון קטנה) ובמטרנה אני שמה לו קרונפלור , מנסה שיהיה סמיך אבל לא הכי אוהב.. בכל זאת אוכל אבל כשזה סמיך אוכל 60 לערך... אני מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה... תודה
אמא07/02/2016מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
דפנה רון08/02/2016מוסיפה-
חשוב שלא להוסיף לו קורנפלור לתמ"ל-
זה משנה את הערך התזונתי לטובת הפחמימות - בכך מוריד את הערך התזונתי של המזון, ויכול לתרום להשמנה.
זה שהוא אוכל כמות קטנה יותר כשיש קורנפלור- זה סימן נוסף שהוא יודע לאזן טוב את האכילה שלו לפי צרכי הגוף שלו. תזכירי את זה לעצמך כשמתעוררים בך חששות, והי קשובה לסימנים שלו לרעב ושובע.
תני לו תמ"ל לפי הוראות ההכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מהמשקל - תגובה
דפנה רון08/02/2016לאמא חרדה מהמשקל שלום,
מהנתונים של משקל וגובה שנתת- התינוק שלך התחיל במשקל על אחוזון 15 ועלה במשקל לאחוזון 97.
גם הגובה על אחוזון דומה.
זה אומר שהוא מעל לממוצע בגילו לפי עקומות הגדילה.
וכשמסתכלים על משקל לגובה - הוא באחוזון 50
מה שזה אומר זה שהוא מקבל כל מה שהוא צריך בשביל לגדול ואין מה לדאוג.
זה אומר שהוא תינוק שיודע איך לווסת את האכילה שלו, ויכול להיות שמספיקה לו כמות קטנה בשביל לגדול ולהתקיים.
במקרה כזה- חשוב מאד שתפרידי בין ההרגשות שלך לבין הצד המעשי, מפני שהתחושות שלנו לגבי האוכל הרבה פעמים קשורות לדברים שעברנו בילדות, או לתפישות תרבותיות ולא תמיד ניתן לשנותן לפי החלטה.
תתרכזי רק בצד המעשי:
1. מראש תכיני בקבוקים לפי כמות שאת יודעת שהוא אוכל
2. בסימן הראשון שהוא מראה לך שהוא לא מעוניין עוד בבקבוק, אל תציעי לו יותר. תסיימי את הארוחה. תזכרי שהוא במקום גבוה מאד בעקומות הגדילה ביחס לבני גילו ושאין צורך לעודד אותו לאכול יותר ממה שהוא מבקש.
בנוסף חשוב שהאחריות על האכילה תהיה שלו. כאשר אנחנו מעודדים לאכול, האחריות לאכילה עוברת אלינו.
3. תשמרי על שעות קבועות של האכלה, והשתדלי שלא להאכיל ביניהן.
4. המשיכי להביא אותו לטיפת חלב לשקילה ולמדידת גובה, כדי שתוכלי לקבל ביחון שגם אם הוא אוכל מעט ביחס לאחרים זה מספיק בשבילו.
האם זה מרגיע אותך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - משקל תינוק בן חצי שנה
אמא חרדה09/02/2016דפנה, אני מודה לך מאד על התשובה המפורטת ועל הסבלנות!! מרגיע ועוזר לי ממש!
קצת לא ברור לי נושא האחוזונים. היה אחוזון 7 משהו כזה כשנולד. הוא בן חצי שנה ונראה יותר קטן לבני גילו אז לא ממש הבנתי איך הוא אחוזון 97.. (: הוא קטנציק וזה בעיה שלי, אני יודעת. קשה לי להפנים שיתכן שיש לי תינוקי קטן... תודה על הטיפים, זו עבודה עצמית שלי. אני מפחדת מאד להעביר אליו את התסכול שלי..
לפני כל ההאכלה יש לי קושי ואני רוצה שיעזרו לי להאכיל. זה לא תקין וזה ממש מציק לי.
עכשו הוא חסר תאבון כנראה בגלל שיניים שטרם יצאו. אז אני במלחמות ואני ממש בדכאון כשהוא לא אוכל. אם יש עוד טיפים עבורי אשמח
מודה לך מאד!!!
לגבי קרקונפלור בטיפת חלב האחות אמרה לי לתת לו שינפח אותו. ושוב, הוא לא הכי אוהב את הסמיכות הזו ואני גם לא מרגישה שזה ממש משמין אותו
תודה שוב..
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - משקל תינוק בן חצי שנה - תגובה
דפנה רון09/02/2016לגבי האחוזנים, שמתי את הנתונים על עקומה של הנקה, מפני שממה שהבנתי השקילות נעשו בזמן שהוא עוד ינק, הבנתי נכון?
לפי עקומות של תינוקות שקיבלו תמ"ל מלידה הוא אכן על אחוזונים הנמוכים יותר. יחד עם זאת הוא שומר על גדילה לפי העקומות שלו, כלומר כנראה שזה מבנה גנטי.
לגבי התאבון בזמן יציאת שיניים ובזמן מחלות,
באופן רגיל כשיש ירידה באכילה בגלל יציאת שיניים או מחלה - שאינם ממושכים מאד- תינוק מפצה אחרי שהשן יצאה או אחרי שהחלים, ובמשך כמה ימים אוכל יותר.
אכילה של תינוק לא חייבת להיות קבועה כל יום- מה שחשוב לראות זה שהגדילה שלו ממשיכה לפי העקומה שלו. זה לא משנה אם כמה ימים אכל פחות , כל עוד הגדילה בסה"כ לא נפגעת.
לגבי הקורנפלור- בשביל למצות את פוטנציאל הגדילה המקסימלי של תינוק, חשוב לתת לו את המזון המותאם לו, בעל הערך התזונתי הגבוה ביותר.
ברגע שמוסיפים קורנפלור- הערך הקלורי נשמר- אך הערך התזונתי יורד- הוא מקבל פחות חלבון, פחות ויטמינים ומנרלים על כל 100 מ"ל שאוכל. וכך יכול להיות שהמשקל ימשיך לעלות, ואילו קצב הגביהה יתמתן, והגוף יקבל פחת מנרלים לעצמות, להתפתחות ולחיזוק המערכת החיסונית.
אשמח לתת יותר מידע , אם תרצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..לדפנה
אמא09/02/2016שוב תודה לך!
ממה שאני מבינה. לפי עקומות של תינוק יונק הוא באחוזון יפה!!? טוב לדעת לפחות קצת מנחם .. כרגע מגיל ארבעה/ חמישה חודשים היה שילוב מטרנה והנקה.
יום חמישי יש לי טיפת חלב ונהיה יותר חכמים. מקווה לטוב!
מקווה שהתאבון יחזור לו! את מקבלת דרך קופ"ח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..לדפנה - תגובה
דפנה רון09/02/2016אם התאבון לא חוזר, היי במעקב על המשקל.
אני לא מקבלת דרך הקופות. בגיל שלו, אני באה לביקורי בית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל תינוק עוד שאלה
אמא13/02/2016ערב טוב דפנה
בהמשך להודעתי האחרונה. הקטנטן שוקל 6315 ז"א עליה של 150 גרם בחודש!!!!!!! האחות לא היתה מודאגת כי לקח לגובה. (לדבריה) וכן במשך שבוע לא אכל בקושי... אמרה שהחניכיים שלו נפוחות. האם יש סיבה לדאגה?
לא סומכת כל כך על טיפת חלב.
אני מבואסת.
מה גם שמקיא שדוחפים לו אוכל ... קשה לי לזהות מתי רעב לאחרונה.....
תודה שוב:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף....
אמא13/02/2016כשנולד עלה כל שבוע 300 גרם!!! עד גיל חודש חודשיים.
איך זה קורה שמעליה וקפיצה כל כך גבוהה פתאום יש האטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף.... - תגובה
דפנה רון13/02/2016יכולה להיות האטה בגדילה - הן מבחינת משקל והן מבחינת גובה, ולכן ההסתכלות היא לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל תינוק עוד שאלה - תגובה
דפנה רון13/02/2016מה שאחות טיפת חלב אמרה יכול להיות גיוני. אני לא יכולה לדעת בלי להכיר יותר לעומק.
אני ממליצה מאד ללכת לייעוץ , נשמע לי שצריך לקבל תמונה רחבה , לראות אותו אוכל, לראות את רצף המשקלים והגובה על העקומה- כדי שאפשר יהיה להדריך ולתמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אמא חרדה09/02/2016אגב, מה אני עושה אם אכל לדוג' 60 מ"ל ואחרי שעתיים רעב? בכל זאת לחכות3-4 שעות? זה נכון שיטת הלרעיב? כי כשאני עושה מרווח של 4 שע' לרוב אוכל 90 120 במכה אחת ואם לפני אז הוא אוכל בקושי ועושה מלא הפסקות..
ברגע שאני לא נלחמת איתו לאכול אז יוצא שאין לו סדר בארוחות כי אחרי זה נהיה רעב והכל משתבש לי.. אני מוצאת את עצמי כל היום סביב האכלות ולילדה הגדולה שלי אין לי זמן כי אני תמיד עסוקה בלנסות להאכיל אותו טחון/ בקבוק זה ממש מתיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
דפנה רון09/02/2016יכול להיות שהוא ילד שרעב כל 2.5 שעות.
תקבעי ארוחות לכל 2.5- 3 שעות, וכמו שאמרתי, אם לא רוצה עוד, להפסיק את ההאכלה.
בכל מקרה , אם את מרגישה עזרה בסדר של היום כדי לפנות לייעוץ עם ליווי. אפשר גם דרך קופות החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר ליפני הגןלילי27/01/2016
שלום
ביתי בת שלוש שנים ליפני כחודש סיימנו עפ הבקבוק בבוקר
מה אוכל לתת במקום ? משהו קטן ומזין ומהיר ליפני הגן וליפני היציאה שלי לעבודה (לא אקטימל או מעדן כי לא אוהבת)אני לא רוצה משהו שישביע אותה מידי כי יש ארוחת בוקר טובה ומגוונת בגן ואני רוצה שהיא תאכל כמו שצריך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר ליפני הגן - תגובה
דפנה רון08/02/2016לילי שלום,
אני ממליצה לתת משהו שהוא מזין וגם מספק פחמימות - כדי לשבור את הצום של הלילה, ולהעלות את רמות הסוכר.
אני ממליצה לתת בקיץ ובעונות החמות-
פירות חתוכים
או שייק פירות
או יוגורט עם גרנולה (אלא אם כן הוא כמו אקטימל או מעדן בשבילה)
ובחורף -
דייסות בהכנה בייתית, כמו דייסת קוואקר עם תמרים ושקדייה או עם דבש ושקדייה (כמה דקות הכנה)
או 1/2 פרוסת לחם מלא עם :
טחינה ודבש (3 כפות טחינה על כל כף דבש- לערבב עד שנפרד מדפנות הכלי)
או עם מריחה של חמאה וריבה 100% פרי
או עם חמאת בוטנים מעורבבת עם סילאן.
אם אלו מאכלים שאתם לא אוכלים, תכתבי לי מה אתם רגילים לאכול- ואתן לך המלצות מתוך זה, כי אז יהיה לה קל יותר לאמץ אוכל שמוכר לה ושהיא רואה אתכם אוכלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך דפנה
לילי09/02/2016דפנה תודה רבה על התשובה יום מקסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת בוקר ליפני הגן
לילי10/02/2016הי דפנה תודה על התשובה המפורטת בעיקרון לגבי הקוור זו אופציה כי לעיתים היא אוכלת עם בננה או תמר
מה לגבי טוסט ?
ושאלה נוספת רוב ארוחות הערב שלנו הן טוסט עם גבינה צהובה ומגוון ירקות(עגבניה מלפפון אבוקדו פילפלים בצבעים קולורבי מלפפון) רק לעיתים אני מצילחה לגוון לדברים נוספים האם זה נורא?
שוב תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת בוקר ליפני הגן - תגובה
דפנה רון01/03/2016לילי שלום,
טוסט עם גבינה צהובה יכולה להיות ארוחה מזינה -
היא יותר מזינה עם טוסט יהיה מלחם מלא והגבינה הקשה תהיה מוצרלה/תום/גאודה/כל גבינה בשלה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק יונק בן שבועיים לא עושה קקי כבר 3 ימיםדנה25/01/2016
מה עושה? רק פיפי יש בטיטול...
מאוד דואגת.. עד עכשיו עשה לפחות פעם/פעמיים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק יונק בן שבועיים לא עושה קקי כבר 3 ימים - תגובה
ענת תבור26/01/2016שלום דנה, כעיקרון תינוקות יונקים יכולים לעשות קקי אפילו פעם בשבועיים וזה עדיין יחשב תקין. יתכן שבגלל גילו הצעיר בהתחלה היו יציאות תכופות אך כעת הן יותר רחוקות. יש לבדוק האם התינוק לא מגלה סימני מצוקה והאם אינו מיובש. בכדי להרגיע אותך ורק ליתר ביטחון מומלץ לגשת לרופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מסימילאק לחלב פרהליאור24/01/2016
היי,
הבנות שלי בנות 1.3 ולאחרונה העברתי אותן מלשתות בבוקר בקבוק סימילאק לבקבוק חלב פרה. בנוסף לבקבוק הן אוכלות חצי מאפין ביתי (בריא) כל אחת.
האם זה בסדר ומומלץ לשתות חלב פרה כל יום במקום הסימילאק? יש המון דעות לכאן ולכאן ואני מנסה להבין מה יהיה הכי טוב לבנות שלי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מסימילאק לחלב פרה - תגובה
ענת תבור26/01/2016כעיקרון אין מניעה מלתת חלב פרה לילדים מעל גיל שנה. ככלל, נושא החלב מאוד שנוי במחלוקת ובוודאי שלא נפתח כאן דיון בעניין. בדקי האם נראה לך שהחלב לא עושה להן איזושהי תגובה שלילית ואם לא, לעניות דעתי כבעלת מקצוע המשיכי לתת להן את החלב. כמובן שכמו כל מזון אחר לא כדאי להפריז במתן מוצרי חלב פעמים רבות ביום אך כוס חלב בבוקר היא בהחלט בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
ליאור26/01/2016ענת, תודה רבה על התגובה.
כתבת לא להפריז במתן מוצרי חלב: אני נותנת לבנות בקבוק חלב בבוקר (150cc), בנוסף בערב פרוסת לחם עם קוטג' + פנקייק שמכינה מ-3 כפות גבינה. זה בגדול. סביר בעיניך?
תודה רבה,
ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת - תגובה
ענת תבור27/01/2016זה נשמע לי סביר בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 6 וחצי חודשיםרינת20/01/2016
שלום רב,
ש לי תינוק בן 6 וחצי חודשים ,שמגיל לידה סובל מפליטות וכאבי בטן .
לא פעם הלכנו לרופא ,אך נאמר לי שזה גזים ויעבור ,לאחר מכן בעקבות הפליטות נאמר שיש לו רפלוקס סמוי נתתי זנטק כשבוע ,אך זה גרם לעצירות וכאבי בטן .
ניסינו כמה תמלים (לכל תמל נתתי כשבועיים לראות את התגובה )נוטרילון ,סימילאק אדוונס ,מטרנה אקסטרא קאר .עם כולם פלט ולא היה שיפור מבחינת כאבי בטן .
עד שהעברתי אותו לסימילאק קומפורט ,(דל לקטוז וחלבון מפורק)
חל שיפור ,אבל עדיין הבטן נפוחה ,גרפסים תקועים ,בלילות קם לפחות 15 פעמים בבכי ,מרימה אותו עושה גרפס והולך לישון ,ככה כל חצי שעה .
נורא קשה להרדים אותו ,נראה כסובל ממש .
חשוב לי לציין שגם הריח של הצואה ממש בריח נוראי,
כמו כן ,התחלנו טעימות בגיל 5 חודשים ,וגם מכמה כפיות היו כאבי בטן .
עברנו למוצקים ,אני רואה ששני ארוחות ביום מוצקים כבד מדי בישבילו ,לכן נותנת ארוחה אחת יום קוואקר עם פירות ,ויום מרק עם הודו.וכמובן גם עם זה יש החמרה בשעות הערב ,ניסיתי גם כמה ימים ללא ועדיין אותה התגובה .
קשה לי להבין למה הוא רגיש ,.
נראה כי גם ההתפתחות נעצרת בעקבות כאבי בטן ,כי רוב היום הוא סובל ולא רוצה לשחק .
אני כאמא בטוחה שיש לו בעיות במערכת העיכול ,רק לא יודעת מה בידיוק ,האם רגישות לחלב פרה ,ללקטוז,לגלוטן (הקוואקר ).לכן צריכה הכוונה .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה לתגובה
רינת26/01/2016היי ,
אשמח לתגובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 6 וחצי חודשים - תגובה
ענת תבור27/01/2016שלום רינת, מה שאת מתארת נשמע כרגישות למזון כלשהו אבל קשה לומר בוודאות. הנושא מורכב מדי מכדי לתת תשובה במסגרת האינטרנט. אני מציעה לך לגשת בדחיפות לרופא גסטרואנטרולוג מומחה לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסה לתינוק בן 10 חודשיםסימה18/01/2016
היי,
האם זה בסדר להביא לתינוק בן 10 חודשים דייסה כוסמת/סולת של B&D עם מעט סוכר ענבים דלילה בבקבוק,
אחד בבוקר ואחד לפני השינה?
שמעתי מכמה אנשים שדייסה בלבד לא מספיק צריך להוסיף תמ"ל..
יש לציין שבמהלך היום הוא אוכל פירות, מרק ירקות וקוואקר
תודה לעונות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסה לתינוק בן 10 חודשים - תגובה
תרצה שני20/01/2016סימה שלום,
עד גיל שנה יש לתת תמ"ל, דייסה אינה מכסה את הצרכים התזונתיים של התינוק. ולא מומלץ להוסיף סוכר ענבים לתזונה של הילד זה מרגיל אותו לאוכל מתוק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת גדילה או האכלה לא נכונהיעל רבניקר11/01/2016
שלום, בני בן השלושה שבועות מראה ביומיים האחרונים שהוא רעב כל הזמן. הוא מקבל תמל ועד לאחרונה לא היה מסיים בקבוק שחם, אבל בימים האחרונים מסיים ועוד מבקש עוד אחרי שנגמר הבקבוק. הבקבוקים הם של 90 מל. אני לא בטוחה אם מדובר בקפיצת גדילה או שהוא אוכל יותר מידי מהר מהבקבוק ואולי צריך לתרגל איתו האכלה מווסתת. השקילב האחרונה הראתה 3.490 והוא נולד במשקל 3.340. אם זה קפיצת גדילה האם לתת לא כמויות יותר גדולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצת גדילה או האכלה לא נכונה - תגובה
ענת תבור20/01/2016שלום יעל. לפי מה שאת מתארת אכן מדובר בצורך של התינוק לאכול כמות גדולה יותר של מזון. חשוב להקפיד על האכלה נכונה בנוסף לפתח הנכון לגילו בפיטמת הבקבוק. ניתןנלקבלנהדרכה מתאימה לצורת ההאכלה מאחיות טיפת החלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה לא אוכלת ירקותיעל30/12/2015
שלום
הבת שלי בת שלוש+
לא רוצה לאכול ירקות,כל בוקר אני מכינה לה לגן פרוסה וירק שהיא רוצה אבל היא לא אוכלת
גם בבית,מה לעשות?
במרק היא לפעמים אוכלת ירקות מבושלים אבל אני רוצה גם ירקות חיים שתאכל והיא ממש לא אוכלת,
איך לשכנע אותה?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תזונת תינוקמיסון29/12/2015
שלום רב,
אני רוצה להתייעץ בקשר לתזונת תינוק בן חודש7 ימים
הוא ניזון מחלב אם שאוב בבקבוק עם שילוב של מטרנה
אך הילד סובל מגזים עד כדי כך שאינו נרדם לשעות ממושכות בלילה, בקושי שעה או שעה וחצי ומתעורר עם עצבנות ואי שקט ומשמיע קולות של מערכת עיכול.
האם זה סימן שהתמ"ל לא מתאים ?!
והאם את ממליצה על סוג תמ"ל אחר ? או שילוב משהו אחר ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק - תגובה
דפנה רון12/01/2016מיסון שלום,
האם הגזים התחילו עם שילוב של המטרנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס ..נוטרילון arאלה26/12/2015
שלום.. יש לי תאומות פגיות בנות חודשיים שאובחן אצלן רפלוקס.. התחלנו פורמולת נוטרילון ar ומאז אין פליטות והקאות אך התחילו מיד כאבי בטן חזקים גם תוך כדי ההאכלה וגם אחרי והמון יציאות..יציאה גדולה כמו ממרח צהוב לאחר ובמהלך כל ארוחה ! אנחנו כבר 4 ימים ועדיין אין שינוי..האם לתת לגוף עוד זמן לנסות להסתגל לאוכל החדש או שזה מספיק 4 ימים לדעת שאוכל זה לא מתאים להן ! רציתי לציין שקודם אכלו נוטרילון פגים היה מצוין עלו במשקל היתה יציאה אחת שתיים ביום אך התחיל רפלוקס !
מה אפשר לעשות ...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס ..נוטרילון ar - תגובה
ענת תבור20/01/2016שלום אלה. לדעתי אין שום טעם להחליף לפורמולה שגורמת לכאבי בטן ורגישות. ארבעה ימים מספיקים בכדי להבין שהיא לא טובה עבורן. יש כל מיני דרכים לטפל בריפלוקס ולצורך זה את יכולה לגשת לרופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)