מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה- פולט יוגורטאורטל13/08/2015
שלום,
בני, בן השנה, מאז שהתחיל לאכול יוגורט (9 חודשים)- תמיד פולט כשעה אחרי הארוחה כמה כפיות מהיוגורט הנאכל.
האם זה אומר שאכל יותר מדי? אוכל בערך 100 גרם..
וזה תמיד יוגורט, אף פעם לא מאכלים אחרים (גם לא קוואקר שדומה קצת במרקם)
מה דעתכן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה- פולט יוגורט - תגובה
דפנה רון02/09/2015אורטל שלום,
יכול להיות שיוגורט לא מתאים לו, בעיקר לפי התאור שלך, שפולט אחרי יוגורט. זה יכול להיות בגלל חמיצות שהיוגורט יכול ליצור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת חצי שנהקרן10/08/2015
שלום,
בתי בת ששה חודשים וחצי.משקלה 7 ק"ג. אורכה 63 ס"מ. פעילה וחייכנית.
היא עלתה מחודש שעבר רק ב 200 גרם. אני מודאגת. היא אוכלת 5 ארוחות ביום:
בוקר 180 ושאר הארוחות 90-150. בין לבין טעימות של פירות וירקות (ירקות ממעטת לאכול, עושה פרצוף שלא טעים לה). לעיתים מסרבת לסיים בקבוק. אוכלת כל 3-4 שעות.
מה ניתן לעשות על מנת שתשמין מעט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקת בת חצי שנה - תגובה
דפנה רון11/08/2015קרן שלום,
פרצוף שאת קוראת לו "לא טעים" זה לא אומר שזה לא טעים. לתינוקות מידת חישה בפה לפחות פי 8 יותר מזו שלנו, וחושי הטעם מחודדים מאד. זה אומר שכל טעם שהוא קצת יותר מורכב, יכולה לגרום לתינוק לעוות את הפנים. כשתינוק לא רוצה להכניס את המאכל לפה או שיורק אותו החוצה, אז בטוח יודעת שהוא לא טעים או לא נכון לו.
האם את נותנת לה לאכול גם מזונות אחרים למעט פרות וירקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרן12/08/2015תודה על התגובה.
טרם התחלתי. במה כדאי להתחיל? האם כל אוכל שאנו אוכלים רק טחון? (כמובן בלי דבש וחלב ניגר).
שאלה נוספת- טרם נתתי טחינה בטעימות. האם אפשר להתחיל? איך לתת? למהול במים ולתת? אני אם טרייה וחוששת מעט באיזה אופן לתת את הטחינה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
דפנה רון16/08/2015את יכולה לצרף אותה לשולחן האוכל- שתאכל אתכם את האוכל שלכם (אלא אם כן הוא חריף מדי), ככה תסתגל לטעמים שלכם, בין השאר לירקות.
אם את רוצה, שלחי לי כתובת מייל ואשלח לך דף עם רעיונות לסוגי אוכל שהיא יכולה לאכול.
לגבי טחינה, את יכולה לתת טחינה בשתי הצורות- זה עניין של טעם. יכול להיות שטחינה גולמית תהיה לה יבשה מדי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הנכונות והמקצועיות.
קרן17/08/2015אשמח לקבל דף עם רעיונות.
מהי כתובת המייל שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שלא רוצה לעבור לאוכל מוצקni4ni10/08/2015
שלום
בתנו בת 7 חודשים. היא הילדה השלישית כך שאיננו חסרי נסיון. לפני כחודש התחלנו בטעימות לאחר שעד אז ניזונה מהנקה בלבד. בהתחלה הכל היה בסדר אלא שלאחרונה היא לא רוצה את המזון המוצק. כשמנסים להאכיל אותה, ולא משנה במה, היא מתרגזת, בוכה, מפתלת ולא רוצה לאכול. נראה שהיא רוצה להמשיך לינוק ושיעזבו אותה בשקט.
האם יש לכם רעיון או שיטה איך לגרום לה לאכול משהו אחר מלבד חלב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת שלא רוצה לעבור לאוכל מוצק - תגובה
תרצה שני10/08/2015שלום ישנה שיטה שניקראת BLW = Baby Led Weaning
שבה נותנים לתינוק אוכל רך בצורתו השלמה להאכלה עצמית. למשל גזר מבושל, תפוח אדמה, בטטה. יש הרבה סרטונים ביוטיוב שמסבירים ומראים את השיטה. ניתן לנסות אותה.
מה שחשוב בעיקר זה שהארוחה תהיה חוויה נעימה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנשפויות אחרי הארוחהרות06/08/2015
שלום,
התינוק שלי בן שלושה וחצי שבועות, ניזון ממטרנה אקסטרה קר בערך כל 3-4 שעות כ 120 מ״ל, לפעמים פחות. הוא דורש הרבה מזון ומתעורר רעב מאוד.
הוא נולד במשקל 3.300 וכרגע הוא 4.100.
הבעיה היא שבסיום הארוחה, (מלבד כאבי גזים והתפתלות) יש לו נשימות מהירות מאוד מדי פעם והתנשפויות. זו תופעה מלחיצה ולא נעימה למראה.
בביקור אצל רופאים נבדקו הריאות והלב ולא נצפתה כל בעיה. כמו כן, הנחיריים פתוחים. כשעה אחרי הארוחה, הוא בד״כ נרגע. האם זה תקין? מה ניתן לעשות והאם יש רופא שניתן לפנות אליו בבעיה משום שרופאי המשפחה לא נתנו פיתרון מלבד להפחית בכמות האוכל.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנשפויות אחרי הארוחה - תגובה
דפנה רון11/08/2015רות שלום,
אני ממליצה לפנות לגסטרואנטרולוג אם התופעה ממשיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת פעוט בן כשנה וחצייעל04/08/2015
הבן שלי בן שנה וחמישה חודשים.
הוא נמוך מאד - מתחת לאחוזון שלוש. מבחינת משקל - כרגע קצת פחות מאחוזון 25 (קצת במגמת ירידה).
עד לפני כחודש-חודשיים אכל מצוין (בשביל שיאכל מספיק, המטפלת נתנה לו פירות ומרק מרוסקים ואכל הרבה). אני נתתי לו מוצקים (אכל פחות, אבל אכל).
בשלב מסוים לא רצה יותר מרק מרוסק ומאז מנסים לתת לו לצהרים קציצות, עוף וכדו'. עם המטפלת הוא לא מוכן לגעת בכלום. איתי בשבת לפעמים אוכל קציצה אחת.
בעצם עיקר הבעיה היא ארוחת הצהרים – ארוחה בשרית.
הוא כן אוכל פירות (מאד אוהב), יוגורט, תמרים, טחינה, קרקר (לא כל כך אוכל לחם). בערב אני מנסה לתת לו ביצה / טוסט / טונה וירקות - אוכל לפעמים יותר לפעמים פחות (תלוי במצב רוח או אולי ברעב).
בבוקר הוא שותה בקבוק מטרנה. אם אנחנו מרגישים שלא אכל כמעט, אנחנו מנסים לתת לו עוד בקבוק (שותה אולי חצי או רבע בקבוק).
כלומר בפועל הוא אוכל מעט ורק ארוחות קלות.
מה אני יכולה לתת לו שישלים את החוסר במנה הבשרית – בעיקר ברזל.
אני מוטרדת כי גם ככה הוא נמוך, ומפחדת שתזונה לקויה תשפיעה על הגדילה שגם ככה לא משהו...
התקווה שלי היא שכשיכנס לגן בעוד חודש, ויראה את כולם אוכלים, הוא יחזור לאכול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת פעוט בן כשנה וחצי - תגובה
תרצה שני04/08/2015יעל שלום,
גובהו של ילד נקבע מגורמים רבים. גובה ההורים, דגם הגדילה שלהם בילדות, תזונה ובריאות. חשוב לבדוק אם תמיד היה באחוזון הנמוך בגובה, אפשר להתייעץ עם רופא הילדים ולשקול אפשרות לבדיקת דם לצליאק ואם יש צורך בדיקות נוספות.
לגבי מה וכמה אוכל ממליצה להגיע ליעוץ אישי אצל דיאטנית ילדים שתוכל לקבל את כל המידע ולהדריך אותכם בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל04/08/2015לגבי הגובה - עשינו כבר בדיקות דם ראשוניות והתחלנו מעקב אצל אנדוקרינולוג.
פשוט הגובה גורם לכך שהתזונה יותר מטרידה אותי.
רק עוד שתי שאלות:
1. האם בגיל הזה יכול להיות גם חוסר ב B12 ? או שהמטרנה ממלאת את הצורך הזה.
2. האם יש דחיפות בצורך ללכת לדיאטנית? או שאפשר לחכות חודש ולראות אם בגן יתחיל לאכול יותר טוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסה בבקבוקאלה03/08/2015
שלום,
התינוק שלי בן 6 חודשים ו10 ימים.
התחלתי עם מוצקים. כרגע אוכל כבר 2 ארוחות מוצקים ביום.
עד עכשיו ינק הנקה מלאה. מעכשיו אני רוצה לשלב תמל.
ראיתי שהוא לא ממש אוהב את הטעם של התמל וכשאני מוסיפה אבקת דייסה של אחת החברות - הוא מאד מתלהב ושותה את כל הבקבוק.
השאלה שלי אם דייסה בבקבוק מחליפה ארוחת מוצקים או הנקה?
אני לא רוצה להעמיס עליו ארוחה נוספת בגיל כזה.
מה עדיף - להוסיף ל2 ארוחות מוצקים או להחליף אחת מהן בדייסה בבקבוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסה בבקבוק - תגובה
תרצה שני04/08/2015אלה שלום,
דיסה בבקבוק אינה ממלאה אחר צרכי התינוק כמו תמ"ל ולכן איני ממליצה להחליף את התמ"ל בדייסה.
נסי בהדרגה להוריד את כמות הדייסה שאת מוסיפה לתמ"ל כדי שהתינוק יתרגל לטעם תמ"ל ללא תוספות. קחי בחשבון שהוספת דייסה לתמ"ל מעלה את הצפיפות הקלורית של הבקבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ טביעי לתינוקותא29/07/2015
שלום
ברצוני לשאול איזה מיץ מומלץ לתינוקות (עשר חודשים + שנתיים)?
הכוונה מיץ שאני מכינה בבית כמובן. והאם יש סוג מסוים של מיץ שלא מומלץ?
האם יותר טוב לתת מיץ של פרי אחד בכל פעם או מומלץ לערבב?
אנא תשובתך
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ טביעי לתינוקות - תגובה
תרצה שני29/07/2015שלום א,
אני ממליצה לא להרגיל את הילד לשתייה מתוקה של כל סוג שהו גם לא של מיץ סחוט. עדיף שהילדים יתרגלו לאכול את הפרי הכולל גם את הסיבים ובמקביל ישתו מים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי לא מוכנה לטעימותהדס28/07/2015
היי, בתי המתוקה בת החצי שנה לא מוכנה לטעום לא פירות ולא מרק משום סוג שהוא... אני חושבת שעברתי דיי על הכל... ניזונה ממטרנה . עד לפני שבוע אכלה נוטרילון וקבלה חלב שאוב חצי חצי... לקח לי זמן רב להבין שהנוטרילון עשה לה ממש לא טוב והייתי ממש נאבקת איתה שתאכל... חשבתי שקשור ללשון הקשורה לפטריה בלשון ניסיתי את האקסטרא קיער וגם לא היה טוב עד שהגענו למטרנה חלבי והכל טוב. אני מזכירה את העניין הזה משום שאני חוששת שמא בגלל כל הבלבול הזה לא מעוניינת לטעימות היא ממש מפנה טת הראש וסוגרת את הפה . ואני כמובן לא דוחפת לה בכח . יש לציין שניסיתי לתת לה גם להחזיק לבד פרי ביד בהתחלה צלח עכשיו גם זה לא ) אחרי ילד גרגרן במיוחד שמהרגע שפתח את הפה לטעימות לא סגר אותו חחח הנושא קצת מטריד אותי)... אשמח לתובנות בנושא... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי לא מוכנה לטעימות - תגובה
דפנה רון29/07/2015הי הדס,
נשמע לי מקרה שהייתי רוצה להכיר יותר לעומק לפני שאציע עצה.
על פני השטח, אפשר להגיד , שפשוט תפסיקי להציע לה טעימות ותחכי שהיא תבקש. אין לך מה למהר. יחד עם זה, אם משהו נראה לך שונה או לא תקין, כדאי לעשות איזשהו ברור ולראות מאיזו סיבה היא לא רוצה לטעום ואם יש משהו שכדאי לעשות או שלא לעשות.
דרך אגב, איך את מגדירה טעימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימילאק ג'נטל או הרגילהדר פרחי27/07/2015
שלום,
אנחנו נותנים לבת שלנו (בת חודש) סימילק ג'נטל שהוא ללא לוקטוז
כשהבאנו לה את הרגיל חשנו שיש לה יותר פליטות ויציאות יותר רכות על גבול השלשול
אני יודעת שלוקטוב מרכך את הצואה,
השאלה היא האם זה בסדר להמשיך להזין אותה בג'נטל ללא לוקטוז או שיש איזה צורך והבדל משמעותי לסימילאק הרגיל?
ובכלל , האם יש העדפה בין מטרנה סימילאק נוטרילון וחברים?
לתשובתכם אודה
הדר
'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימילאק ג'נטל או הרגיל - תגובה
ענת תבור27/07/2015שלום הדר. אם אתם מרגישים שהתמ״ל ללא לקטוז עדיף, תמשיכו לתת אותו. אין נזק בפורמולה ללא לקטוז. כעיקרון, אין הבדל משמעותי בין הפורמולות השונות בארץ ועדיף לא לזגזג ביניהן, אלא לעבור רק כאשר יש ממש בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
הדר פרחי27/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר - תגובה
ענת תבור27/07/2015בשמחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על תפריט לתינוק בן 10 חודשליאור26/07/2015
אשמח לקבל חוות דעת על התפריט היומי של תינוקי בן 10 חודשים.
7:00 בקבוק סימילאק, 240cc
10:00 ארוחת פירות טחונים + שומן כלשהוא (שקדיה / טחינה / אבוקדו / בוטנים).
12:30 תבשיל בולונז + בטטה אפויה בתנור או פתיתים. או: קציצות שעשויות מהודו/בקר, לחם, בטטה, גזר ועשבי תיבול.
15:30: יוגורט לבן BIO 3% שומן + מעט סלט ירקות. או: פשטידה שעשויה מביצים ותפוח אדמה.
18:00: לחם מלא (החלק הרך שלו) + רבע אבוקדו + שליש גביע גבינה לבנה 5%.
בנוסף מים עם כל ארוחה.
האם התפריט מזין ומאוזן?
ובנוסף אין ניתן לגוון את ארוחת הערב, ושעדין תהיה מזינה ומשביעה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת על תפריט לתינוק בן 10 חודש - תגובה
דפנה רון26/07/2015ליאור שלום
התפריט נראה מגוון ומזין.
בערב ניתן להציע לביבות ירק אפויות, ביצה (אם לא היתה פשטידה עם ביצים באותו יום), חומוס (מומלץ בייתי), טחינה, אולי הוא יכול ללעוס גם גבינות כמו מוצרלה או תום עיזים.
עגבניות מרוסקות עם שמן זית (מתאים לקיץ).
באופן כללי הגיוון הכי גדול מתרחש באופן טבעי כאשר הוא מצטרף לארוחות משותפות של בני הבית, גם אם זה רק את, ואז הוא נחשף למגוון גדול, מתוכו בדרך כלל יש דבר או שניים שהוא יכול לאכול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחותטל26/07/2015
בוקר טוב
תינוק בן 5.5 חודשים.
טעם הכל פרט לבננה, לא מוצאת בסופר.
האם עגבניה נחשבת גם כטעימה ומותר לתת לטעום?
איזו ארוחה ביום לתת, בבוקר או בצהריים, במקום מטרנה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות - תגובה
דפנה רון26/07/2015טל שלום,
בטח שאפשר לתת עגבניה, לא משנה מבחינתי באיו ארוחה, אלא אם כן את רואה תגובות שונות מבחינת העיכול כאשר העגבניה ניתנת בשעות שונות של היום. למשל, אם יש פליטה אחרי שטעם עגבניה בערב ובבוקר זה לא קורה - אז תני עגבניה בבוקר.
האוכל בשלב זה עו לא מחליף את המטרנה- לכן נותנים עגבניה במקביל ולא במקום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה נוספת
טל29/07/2015מעוניינת כבר להתחיל ארוחות.
טעם הכל והגיע הזמן להתחיל לאכול
לתת מנת פירות בבוקר?
או להתחיל עם מנת ירקות בבוקר?
ובאיזה שלב מגיע המרק עם הבשר, באיזה גיל?
בקיצור, איך ועם מה מתחילים?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתגובתכן
טל03/08/2015אודה לתגובתכן בנות יקרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתגובתכן - תגובה
תרצה שני03/08/2015את יכולה להתחיל אם מה שמתאים לך, בהדרגה להעלות את הכמות של המוצקים בארוחה.
לירקות ניתן להוסיף כבר עכשיו את ההוד/עוף/בשר.
אפשר להתחיל עם ארוחת מוצקים אחת ולאחר כמה ימים להוסיף את השנייה.
מומלץ שהן תתקימנה בבוקר כדי שאם יהיו תגובות הן יקרו בשעות שההורים ערים.
בהצלחה ובהרבה הנאה מהשלב המעניין הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תרצה שאלה נוספת
טל04/08/2015אין לי שקדיה, אבוקדו וטחינה בבית.
חם כל כך לצאת לקנות ונתקעתי בלי כל אלו. ...
מה ניתן להוסיף בכל זאת לפירות של הבוקר
בכדי להעשיר ולהשביע?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תרצה שאלה נוספת - תגובה
תרצה שני04/08/2015חמאת בוטנים ללא חתיכות וסוכר. וגם אם אין את הרכיב השומני, אפשר להוסיף מעט שיבולת שועל טחונה או סולת או פשוט לוותר על תוספת ואז הזמן לארוחה הבאה מעט מתקצר, וגם זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגיל חצי שנה חמאת בוטנים זז בסדר?
טל04/08/2015לא ידעתי
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלשיר21/07/2015
ביתי נולדה מאוד קטנה ואוכלת כמויות ממש מעטות עד היום בת שבעה חודשיםלאחרונה ממש מסרבת לבקבוק ןבקושי מסיימת 120 מל ..מנסה לתת לה פירות קצת גרבר קצת מעדנים לא אןכלת מרק ירקות...מה ניתן לתת שישמין אותה?היא זקוקה לקלוריות רבות כי אוכלת מכל דבר כמה כפיות בלבד! אפשר לתת אגוזי מלך טחןנים בפירות??או אגוזי פקאן?? אולי טחינה גולמית לתת ככה כפית ישירות לפה ?זקוקה לדברים ממש משמינחם תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל - תגובה
דפנה רון26/07/2015שלום שיר,
האם היאיורדת בעקומות המשקל/גובה שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההאמיתית21/07/2015
האם יש סיבה להימנע מלתת לתינוק טונה מקופסת שימורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
דפנה רון26/07/2015האמיתי שלום,
מבחינת משרד הבריאות אין מניעה לתת לתינוק טונה כל עוד היא לא טונה לבנה 0 אלבקור, והטונה בקופסאות שימורים בארץ היא לא אלבקור, מאושרת על-ידי משרד הבריאות.
התינוק צריך להיות גדול מספיק להטחון את סיבי הטונה, כך שאני ממליצה שקודם יהיו שיניים - לפני שנותנים טונה.
או שאפשר להכין פטה טונה (ואז הטונה מרוסקת)
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה- כמות ארוחותאורטל20/07/2015
שלום,
1. ברצוני לדעת אם 3 ארוחות מוצקים מספיקות בגיל שנה.
2. האם בבוקר זו עדיין צריכה להיות ארוחת פירות או משהו ׳כבד׳ יותר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה- כמות ארוחות - תגובה
תרצה שני21/07/2015ליאור שלום,
מספר ארוחות המוצקים תלויה בילד, בגיל שנה לרוב יש עדיין 2 בקבוקים (בבוקר כשקם, ולפני השינה), השאר ארוחות מוצקים.
ניתן לשנות את זמן ארוחות הפרי ובבוקר להגיש ארוחהת בוקר מאותם מרכיבים שאחנו אמורים לאכול: ירקות, לחם, ממרחים כמו טחינה/חומוס, גבינות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודש אוכל רק סימילאקאיריס19/07/2015
הבן שלי בן שנה וחודש ולא מוכן לאכול כלום חוץ מסימילאק. לפעמים מוכל לאכול מעדן גמדים וזהו. מגיל חצי שנה עד 8 חד' חשפתי אותו לכל הירקות, המרקים והפירות ומגיל 8 חד' פשוט לא מוכן לאכול כלום. ניסיתי הכל: טחון ולא טחון, אוכל אצבעות, אוכל רגיל, לאכול איתנו יחד ולבד- כלום1 פשוט דוחף לי את היד או זורק את האוכל על הריצפה. אני ממש דואגת שחסר לו ויטמינים. מה ניתן לעשות? הרופאת משפחה פשוט אומרת שהוא עקשן. האם יש תזונאית ילדים שאוכל ללכת אליה? אולי להוסיף לו תוספי תזונה/ויטמינים? חושב לציין שבבדיקת דם של 9 חד' יש לו חוסר בברזל (הרופאה אמרה שאין מה לדאוג לגבי הברזל וצריך לחזור על הבדיקה בגיל שנה וחצי). אודה לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחודש אוכל רק סימילאק - תגובה
תרצה שני19/07/2015איריס שלום,
אני מבינה את המצוקה שלך. בגיל זה ילדים צריכים לאכול כמות מסויימת של מזון מוצק.
ישנם 2 אפשרויות לטיפול:
לבקש מרופאת הילדים הפנייה למרפאת הפרעות אכילה לילדים, כאלה נמצאות במצוד לבתי החולים ברחבי הארץ.
או להגיע לדיאטנית פרטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)