מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיבעון באכילהאפרת01/09/2015
שלום
בתי בת 8. בערך מגיל שנתיים מסרבת לאכול כל דבר שלא מכירה וגם הייתה נסיגה במגוון.
(לא אוכלת לחם או כל בצק רך, אוכלת הרבה מטוגן וצלוי, רק מה שאני מכינה וגם זה לא כל דבר, אוכלת רק גמבה ותפוח בפירות וירקות, יש רקע תחושתי, מרקם רך ממש דוחה אותה, לדוג' ירקות מבושלים)
היו תקופות שחשבתי שזה רגשי, נפגשתי עם דיאטנית ועצותיה לא ממש עבדו.
אמא שלי האירה את עיני לנוכח הדמיון שלה לחמותי. גם חמותי לא אוכלת כלום בחוץ אף פעם, אוהבת מטוגן ומרקמים קשים. חמותי אומרת על עצמה שהיא פשוט לא מסוגלת לטעום ואין מה לעשות. זה לא ישתנה.
מדי שנה אנו מבצעים בדיקת דם והן יוצאות תקינות
אבל: היא עומדת בפני טיפול הורמונלי בזריקות על רקע חוסר גדילה (מאוד נמוכה) וכן יש לה כמעט תמיד ריח רע מהפה, מדאיג אותי מבחינה חברתית.
כמובן שהיא מוגבלת מאוד מבחינה חברתית בגלל זה: כשהיא הולכת לחברות היא נשארת רעבה עד שהיא מגיעה הביתה. במסיבות וארוחות משותפות הרבה פעמים אין לה מה לאכול והיא גם נגעלת להכין, להריח.
השנים עוברות וזה לא משתפר...
א. אני מודאגת שזה יתקבע כמו במקרה של חמותי (זה בטח קצת תורשתי) זה נראה לי ממש צרות וחוסר פתיחות לעולם
ב. הייתי רוצה לדעת בתוך המוגבלות הזו, האם אני נוהגת נכון מבחינה תזונתית. היא אוכלת שניצל מטוגן רוב ימות השבוע. (נוח לי להכין מדי תקופה כמות של שניצלים וכך אני מבשלת מגוון לשאר בני המשפחה) פעמיים בשבוע עוף בתנור. המון אורז או בורגול. כל יום חביתה עם גמבה בערב או פעם בשבוע לחם מטוגן .
הלוואי שתצליחו לעזור לי בתסבוכת הזו.\
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבעון באכילה - תגובה
דפנה רון02/09/2015שלום אפרת,
מה שחשוב זה שהאוכל שהיא מקבלת יהיה מזין, ושיוצע לה כל 3- גג 4 שעות
מתוך מה שתארת: גמבה, חביתה, עוף בתנור, בורגול - מזינים מאד
גם שניצל ולחם מטוגן הם בעלי ערך תזונתי, אך הטיגון עצמו לא בריא, אם נאכל באופן קבוע.
זה לא כל כך משנה אם היא לא מגוונת, ובתנאי שמתוך מה שהיא אוכלת - 85-90% יהיה אוכל מזין - בעל ערך תזונתי גבוה.
איך היית רוצה שיעזרו לך? מה את רוצה שיקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוכלת ירקות ופירותאדר01/09/2015
שלום,
בתי בת השנתיים ו3 חודשים לא מוכנה לאכול ירקות בשום דרך או צורה ובחודשים האחרונים גם פירות לא מוכנה.
השאלה אם יש איזה אבקה וכו׳(כמו הבנפייבר)סיבים לילדים שניתן לתת לה?
בימים האחרונים הצואה שלה נהייתה קשה מאוד ..והיא מתאמצת בשירותים.
מקבלת כל בוקר פרוביוטיקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוכלת ירקות ופירות - תגובה
דפנה רון02/09/2015אדר שלום,
אני לא ממליצה בדרך כלל על אבקות נגד עצירות לילדים. אם אלו אבקות סיבים, הן צריכות להיות מלוות בנוזלים רבים, ואין לנו אפשרות לשלוט בכמות נוזלים שילד בן שנתיים יבחר לשתות.
מה לדעתך קרה שהיא הפסיקה לאכול פרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בררנות אכילהמיכל29/08/2015
שלום, בן שנתיים, עד לפני כחצי שנה אכל הכל, נהנה לטעום דברים חדשים ואכל מגוון ובריא. מפסח האחרון התחיל לסרב לדברים מסויימים, ועדיין מדי פעם היה מפתיע ומנסה דברים חדשים. בחודשיים האחרונים מוכן לאכול רק פסטות (ברוטב עגבניות או בולונז), חביתה עם קוטג ומלפפון וכמובן ממתקים וסימילאק. לא מנסה בכלל סוגי מזון אחרים. בגן אוכל הכל. מה ניתן לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בררנות אכילה - תגובה
תרצה שני30/08/2015מיכל שלום,
תופעת הבררנות שמתחילה בסביבות גיל שנתיים מוכרת ונקראת נאופובייה (חשש מחדש).
ישנם מספר דברים שאת יכולה לעשות:
להמשיך להגיש מגוון מזון לשולחן.
לצרף אותו להכנת אוכל משותפת.
להזמין חברים ליצר אכילה חברתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוטג לתינוק בן 10 חודשיםליאור27/08/2015
האם ניתן לתת קוטג׳ לתינוק בן 10 חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוטג לתינוק בן 10 חודשים - תגובה
דפנה רון01/09/2015שלום ליאור,
כן, אפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על ספר ילדים מקסיםאמיתי25/08/2015
לאחרונה נתקלתי בספר ילדים מקסים, לא שופט שהקראתי לילדיי אבל גם אליי הוא דיבר כילד שמן שעכשיו מבוגר שמן. הוא נקרא "סיפור קטן על ילד גדול" בהוצאת גוונים וכדאי לכם להמליץ למטופלים שלכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על ספר ילדים מקסים - תגובה
תרצה שני25/08/2015אמיתי שלום,
שמחה לראות את ההמלצה שלך, אני מכירה את הספר ואת כותבת הספר וגם אני ממליצה עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק כתוםטל25/08/2015
היי בנות,
חמתי טוענת כי מרק כתום אינו טוב לתינוקות
וכי לא טוב לשים את כל הירקות הכתומים בסיר מרק אחד
(גזר, בטטה, דלורית, דלעת. ....) אלא לתת בנפרד.
אשמח להציג לה מה אתן חושבות בעניין זה.
בעיניי זה ממש לא נכון !
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק כתום - תגובה
תרצה שני25/08/2015טל שלום,
אין בעייה לצרף את כל הכתומים. העניין יותר הוא המינון שלהם. הם מכילים הרבה ויטמין A, ולכן מומלץ לשלב גם ירקות אחרים מלבד הכתובמים: קישוא, כרובית, ברוקולי, סלק וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תרצה
טל26/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב אוכל לתינוקטניה23/08/2015
שלום רציתי לדעת איך אני יכולה לחשב כמה גרם ליום אוכל התינוק .
נתנו נוסחה כמה צריך אוכל לאכול אבל אני רוצה לחשב כמה גרם הוא אוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב אוכל לתינוק - תגובה
תרצה שני23/08/2015טניה שלום,
אני חייבת לומר שאיני בעד הנוסחה הזו. אני פוגשת ילדים בני אותו גיל ואותו משקל וכל אחד מהם אוכל כמות שונה. אין שום סיבה לחשב כמה אוכל הילד. כל עוד האכלה נערכת בהתאם לדרישה שלו והוא שומר על עקומות הגדילה שלו, אין צורך להכנס לנקודה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל
טניה23/08/2015היי . אני יודעת אבל בגלל שהוא נולד פג אז הרופא שלי אומר לי לבדוק פחות או יותר כמה עולה בגרמים וכמה אוכל הילד כדי שהוא לא ירד במשקל ואני לא יודעת איך לחשב כמה גרם הוא אוכל ביום וכמה נכון לתת לו אוכל וכמה פעמים ביום
הוא נולד בשבוע 33 במשקל 1710 והיום הוא כמעט בן 5 חודשים בעוד יומיים ושוקל בערך 6300 ואוכל 150 5 פעמים ביום האם זה נכון או לא ומה הנוסחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל - תגובה
תרצה שני23/08/2015טניה אני חושבת שאת צריכה להגיע לדיאטנית ילדים שתערוך את כל החישובים ותעזור לך. זה מגיע לך מקופת החולים שלך. לא חושבת שאת צריכה לעשות חישובים אלה, ובמקביל לא נוהגת לתת תשובות לשאלות משקל ברשת. צריך לראות את התקדמות הילד על העקומות ולקבל מידע נוסף שיאפשר הערכה אם הוא אוכל מספיק ואם לא לתת המלצות מתאימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמל ותינוק בן 3 חודשיםסיון21/08/2015
שלום רב,
כשבני היה בן חודשיים שקל 5.6 קג. עד גיל זה היה אוכל ומסיים בקבוק 120 כל שלוש שעות. בטיפת חלב אמרו שניתן להעלות ל-150 ואכן לרוב היה אוכל כמעט הכל כל 3-3.5 שעות.
כיום הוא בן 3 חודשים (לא יודעת מה משקלו) החלטתי להעלות ל-180 מכיוון שכמעט תמיד היה מסיים בקבוק של 150 ומכאן התחלתי להסתבך-
הוא לא מסיים בקבוק של 180 ואם כן אז בהאכלה הבאה כעבור 3 שעות הוא ממש לא רוצה לאכול (אולי 40-50 מיל) ואז יוצא מצב שכל הארוחות שלו משתבשות, הוא אוכל בחלקים.. רק אם אני פותחת מרווח של 4 שעות אולי הוא יאכל את כל הבקבוק של 180 וגם לא תמיד.
מה עליי לעשות? להוריד בחזרה ל-150 כל 3 שעות או להישאר על 180 כל 4 שעות?
עליי לציין שבסהכ הילד נראה טוב, ישן טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמל ותינוק בן 3 חודשים - תגובה
תרצה שני23/08/2015סיון שלום,
האכלה צריכה להתקיים בהתאם לדרישה של הילד. אז לפעמים יאכל 150 ולפעמים יותר. עדיף להכין מעט יותר ולזרוק את המיותר אם אינו גומר את הבקבוק. בכל אופן יתכן ולאחר אכילה של 180 מ"ל יהיה רעב רק לאחר 4 שעות. גם אצלנו המבוגרים לאחר ארוחה גדולה נרגיש שבעים לאורך זמן רב יותר. חשוב מאד ליצר גמישות בכמויות האוכל ובזמני האכלה בהתאם לדרישות התינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלידה לתינוק בן 10 חודשיםא19/08/2015
שלום
האם מותר לתת גלידה לתינוק בן 10 חודשים?
אם כן ,כמה כפיות? והאם יש סוגים וטעמים פחות מומלצים?
אנא תשובתכן
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלידה לתינוק בן 10 חודשים - תגובה
דפנה רון02/09/2015א שלום,
אפשר לתת גלידה לתינוק בן 10 חודשים.
מומלץ לא יותר מכמה כפיות ולא באופן קבוע, שלא יתמלא מגלידה במקום מאוכל בעל ערכים תזונתיים גבוהים, הנחוץ לגדילה ולהתפתחות שלו.
טעמים שאינם מומלצים: טעמים המכילים קפה (מוקה), ריכוז שוקולד גבוה (בדרך כלל הבלגי), רום-צימוקים או כל גלידה המכילה אלכוהול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוק לשתייה בגיל שנהליעד18/08/2015
שלום רב,
בני בן השנה וחודש שותה מים בבקבוק עם פיטמה רגילה, כפי ששותה מטרנה.
האם יש צורך להעבירו לאופן אחר של לגימת מים בגיל זה?
שמעתי כל מיני מושגים כמו כוס מעבר, פיית סיליקון וכו' ואשמח שתעשו לי סדר בבלאגן...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק לשתייה בגיל שנה - תגובה
תרצה שני19/08/2015ליעד שלום,
במסגרת ההתפתחות של הילדים ושכלול המיומנויות גם המיומנות של שתייה מכוס היא אחת מאלה הנדרשות ללמוד.
מומלץ לעבור לכוס מפלסטיק. בהתחלה ניתן לעבור לכוס מעבר שיש בה פייה ובהמשך לכוס פתוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיר אידויטל16/08/2015
בוקר טוב ושבוע טוב
יש לי בבית סיר אידוי מבמבוק, בו אני מאדה ירקות
לארוחת הצהריים של הקטן שלי, בן החצי שנה.
מה ההבדל בין אידוי הירקות בסיר זה לבין בטוסטר- אובן,
ללא מלח?
מה מומלץ יותר מבחינת שמירת ויטמינים?
תודה לכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיר אידוי - תגובה
דפנה רון02/09/2015אל שלום,
באידוי לא נוצר קרום שחום (לפעמים יכול להית קצת שרוף). האידוי כמו שאת עושה טוב יותר למערכת העיכול.
ההשפעה של שני סוגי הבישול שונה מבחינת ויטמינים ומנרלים שונים:
ויטמינים מסיסים במים יכולים לברוח אם האדים למים - לעומת אפייה שאז המנרלים נשארים.
מבחינת ויטמינים שנהרסים בחום כגון ויטמין C וחומצה פולית- סוג הבישול לא משנה
מבחינת ויטמינים מסיסים בשומן, אם הירקות האפויים מרוחים בשמן שית, הוא ישמש מצע טוב להעברת הויטמינים המסיסים בשמן.
האם עניתי לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה והרגלים בגיל שנהנועה15/08/2015
שלום רב,
אשמח לקבל הצעה לתפריט עבור פעוט בן שנה. מה כל ארוחה צריכה לכלול, כמה ארוחות?
שאלה שנייה- האם תינוק בגיל זה כבר צריך לדעת לאכול בכפית? נכון לעכשיו אני זאת שמאכילה אותו בכפית או שהוא אוכל בעזרת הידיים שלו (רק מה שהוא רוצה...)
אם צריך לאכול בכפית, איך מלמדים? הוא ממש לא נראה לי בשל לכך.
אשמח להכוונה בשתי השאלות,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה והרגלים בגיל שנה - תגובה
תרצה שני17/08/2015נועה שלום,
תפריט ארוחות יראה בערך כך:
קימה - הנקה/תמ"ל
א.בוקר - גבינות, לחם, ירקות, טחינה/חומוס או דייסה
א. צהרים - מנה בשרית, פחמימות, ירקות מבושלים
מנחה - פרי, יוגורט
ערב - ביצה/טונה/קיטניו, ירק טרי או סלט, טחינה/חומסו/בוקדו, לחם
לפני השינה הנקה/תמ"ל
בתוך הבסיס הזה יש מקום למשחק העקרון שהילד אוכל מה שאתם אוכלים אך במרקם המתאי לו ללעיסה.
לגבי האכלה בכפית. בגיל הזה את יכולה להעמיס על הכפית את האוכל ולעזור לו לתפוס את הכפית ולהביא לפה. ככל שיתרגל יותר ילמד מהר יותר לאכול עם כפית. עיקר הקושי הוא בהעמסת המזון ולכן את יכולה לעזור בחלק הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות עם קליפהליאור14/08/2015
החל מאיזה גיל מותר לתת פירות על קליפתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות עם קליפה - תגובה
תרצה שני17/08/2015תלוי בפרי שובקליפה ותלוי ביכולת הלעיסה של הילד. לרוב בגיל שנה וחצי אפשר להתחיל לנסות פירות עם קליפה רכה יותר כמו שזיף ולראות. יש ילדים שיוציאו את הקליפה כי לא יסתדרו איתה גם בגיל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות יבשיםטל13/08/2015
היי,
בגיל חצי שנה, האם ניתן לשים (לרסק יחד) בפירות,
גם פירות יבשים?
אם כן, אילו מומלצים?
ישנם פירות מלאים בסוכר לבן ואיני רוצה לשים אותם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות יבשים - תגובה
תרצה שני17/08/2015בגלל בעיית הנקיון שלא ברורה בהרבה מהפירות היבשים בגיל צעיר זה אני ממליצה רק על תמרים לחים מקולים כאופציה להוסיף למחית הפרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת- תפריט לבן שנהאורטל13/08/2015
שלום,
אני מרגישה שהתפריט של בני, בן השנה, אינו מגוון.
אולי יש לכן רעיונות מה ניתן לשפר או לשנות.
מתעורר- הנקה
7:15- לחם + טחינה/ אבוקדו/ חומוס ביתי+ חצי ביצה
11:15- יוגורט/ גבינה לבנה + לחם + גבינה צהובה + מלפפון/ פלפל
15:15- פירות- מנגו/ בננה....
18:30- בטטה/ תפו״א סגול/ פסטה מחיטה מלאה + כדורי בשר + דלעת, גזר/ כרובית
19:00- הנקה
* לא מת על דגים ורוטב עגבניות אבל ממשיכה לחשוף
מה אפשר לארוחה חמה חוץ מכדורי בשר/ קציצות? גרים בחו׳ל ואין עוף והודו טחונים..
האם כדאי לשלב קוואקר? אם כן מתי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת- תפריט לבן שנה - תגובה
תרצה שני17/08/2015אורטל יש מגוון דרכים לגוון את האוכל. ניתן להוסיף קיטניות לארוחה בשעה 11.15 או לביבות /פשטידה.
בגיל שנה אפשר לתת חתיכת עוף או קוביות הודו, אפשר להקפיץ אותם עם ירקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)