מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה ו-9ענבל13/04/2010
שלום
הבת שלי בת שנה ו-9 חוד' .האם בגיל זה אני יכולה לתת לה לאכול דגנים מלאים כמו אורז,לחם,קינואה.? האם בכלל חשוב לתת לה לאכול בגיל זה קינואה?(היא טעמה ממני ואהבה)
שאלה נוספת מה כמות הירקות שהיא צריכה לאכול ביום? בכל ארוחה אני מגישה לה ירקות אבל היא לוקחת כמה ביסים קטנים מכל ירק ויש פעמים שהיא "נדבקת" רק לירק אחד . הירקות שבדר"כ היא אוכלת הם עגבנייה מלפפון ופלפל אדום, (כמובן שיש ירקות נוספים מבושלים שהיא אוכלת כמו אפונה גזר ,שעועית ירוקה/לבנה וברוקולי). האם זה בסדר?
תודה מראש
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגנים מלאים/קינואה
נורית קליפר15/04/2010הי ענבל,
דגנים מלאים מזינים מאד ומציעים מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים, אך מכיוון שהם עשירים בסיבים תזונתיים חשוב לא להעמיס על מערכת העיכול הצעירה,כך שעד סביבות גיל 3, מחצית מכמות הדגנים היומית יכולה להיות דגנים מלאים כמו לדוגמה קינואה/אורז מלא/בורגול/לחם מלא וכו' וכמחצית מכמות הדגנים היומית יכולה להיות ממקורות של פחמימות פשוטות (אורז לבן/פסטה וכו).
קינואה מאד מזין והמקור היחיד מן הצומח שנחשב לחלבון מלא, כלומר מכיל את כל החומצות האמיניות הנחוצות לגוף, בנוסף מקור טוב לברזל כך שמומלץ בחום.
המשיכי להגיש מגוון של ירקות ותני לה לאכול את הירקות שהיא רוצה, את יכולה לטחון את אלו שפחות בוחרת ברוטב עגבניות של פסטה/ במרק וכו
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות וגזיםרוני13/04/2010
שלום,
בני בן שבועיים ושלושה ימים והוא אוכל סימילאק ללא הנקה.
הוא סובל מעצירות, או לפחות מה שאני חושבת שזה עצירות. יש לי יציאת צואה פעם בכמה ימים.
מדי פעם יש לו גם גזים.
מה אפשר לעשות בנושא? למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירוות
בת-חן כהן15/04/2010הי רוני
כמה עצות:
1. נסי להחליף פורמולה
2. נסי לעסות לו את איזור הבטן בעדינות עם שמן או קרם לתנוקות
3. קפלי את הרגליים לכוון הבטן ושחררי אותן
4. היי סבלנית זה קורה לכולם וזו תקופה שעוברת!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בגיל שנהמיה13/04/2010
שלום רב,
יש לי ילדה בת שנה ושבוע, שוקלת 8250גרם (אחוזון 10) והיא לא אכלנית גדולה. הבעיה העיקרית שלי היא לא הכמות אלא מגוון האוכל אותו מכניסה לפה. יש לנו בעיה רצינית באוכל שאיננו טחון.. היא אוהבת מאוד פירות (טחונים) וגבינה לבנה. בגן היא אוכלת בבקרים פירות בצהריים מרק ירקות עם עוף או בשר טחון גס אבל טחוןו אחרי צהריים מעדן. שעות הערב היא בבית והיא אוכלת או דייסת סולת שאני מכינה או בייבי פסטה (לקטנים היותר) עם גבינה לבנה. אני ניסיתי ביצים בכל מיני דרכים ולא עובד, ניסיתי לחם עם ממרחים והיא זורקת אותו...ניסיתי לבביבות והיא אפילו לא תופסת ומכניסה לפה. היא הרבה פעמים עושה לי לא עם הראש ואני לא רוצה לתת בכח אבל אני כן רוצה רק שתטעם ואז תחליט אם לא בא לה. אני לא אשקר מאוד קשה לי עם נושא האוכל כי זה מגביל אותי ואני רוצה שהילדה שלי תגוון קצת ותקבל כל מיני טעמים וויטמינים ממקורות שונים. אני לחוצה בגלל זה ולא יודעת אם להפסיק לטחון כי אז היא לא תאכל. חוץ מזה היא עושה הרבה פעמים כאילו היא נחנקת כשהאוכל גס!!!! היו פעמיים שעד שהיא הכניסה זה היה גדול מדיי ואני בהיסטריה הוצאתי לה מהפה, היא כמובן נבהלה מכל הסיפור.
אני די חסרת אונים בנושא ולא יודעת אם להניח לה ושתאכל מה שהיא רוצה (ההצעה של אמא שלי) . הרופא אמר שיש ילדים כאלה ושאני אהיה איתו בקשר. אני אמא פחדנית בכל מה שקשור לתזונה (בגלל שהיא נחנקה פעם)....מבקשת עצות!!!! רק לציין שהילדה מדהימה , חיונית ומאוד חכמה(בדיקות דם תקינות).
תודה שוב ומחכה למענה
חפשו בפורום זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לומר
מיה13/04/2010יש שיפור בימים האחרונים...אוכלת מעט אורז ואכלה מעט חתיכות של עוגת תפוזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה גיל שנה
נורית קליפר15/04/2010הי מיה,
מאד ממליצה לפנות לדיאטנית קופ"ח שתוכל לבחון לעומק ולהרכיב תפריט שמותאם לבתך. חשוב אחרי גיל שנה שתתקדם בטקסטורה של האוכל ושמחתי לראות בקישור שכבר אוכלת אורז ואפילו קצת עוגה. נראה שהיא בדרך הנכונה, אך שווה לפנות לייעוץ ולו בשביל שאת תוכלי להיות יותר רגועה...:)
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה 7 חודשיםאורלי13/04/2010
שלום, בני אוטוטו בן 7 חודשים.
הוא אוכל בצהריים מנת מרק ובערב פירות, ובין לבין מטרנה.
רציתי לשאול מס' דברים:
איזה סוגי עוף ובשר מומלץ לתת להתחלה? והאם לטחון את זה במרק או שלתת בצורה אחרת?
איזה קטניות אפשר להוסיף לו?
והאם 2 מנות ביום של מוצקים זה מעט?
ושאלה אחרונה, כדאי לגוון לו עם דייסה?
הוא סובל מעט מצואה קשה ואני מפחדת להכביד עליו...
תודה רבה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט 7 חודשים
נורית קליפר15/04/2010הי אורלי,
1. מומלץ להוסיף בשר בקר והודו נקבה שכן הם עשירים בברזל, אפשר גם עוף, אך יש בו פחות ברזל. המרקם הרצוי תלוי ביכולת המוטורית של בנך. מומלץ לטחון תחילה ואם מסתדר טוב עם המרקם אפשר לטחון גס יותר, ולבסוף להגיש חתיכות קטנות ורכות. שוב, קצב ההתקדמות הוא אישי.
2. קטניות - עדשים/אפונה/גרגרי חומוס/שעועית - חשוב לטחון/למעוך לטקסטורה הרצויה
3. בגיל 7 חודשים אפשר גם להגיש 3 ארוחות של מוצקים
4. איזו דייסה? תפרטי מה אוכל ואוכל להגיב
5. את יכולה להגיש מעט מים או להשרות שזיפים מיובשים במים רותחים ולהגיש את המים שהתקררו. גם עגבנייה מגורדת יכולה לעזור לרכך את היציאות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אורלי18/04/2010תודה רבה על התגובה המפורטת. עזרת לי מאוד.
לגביי הדייסות, יש לי בבית דייסת וניל, אורז ושיבולת שועל. מה מומלץ?
והאם כדאי בכלל לתת אותן או שבגלל הצואה הקשה לוותר על הדייסות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסה
נורית קליפר19/04/2010הי אורלי,
אם יש לו יציאות קשות, אולי כדאי שתוותרי על דייסת אורז. נסי את שיבולת השועל אם את רוצה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום12313/04/2010
אני לא יודעת מה לתת ארוחת בוקר בגיל 9 חודשים
ניסיתי הכל וכלום לא מתקבל ...
דייסת קווקר, יוגורט ופירות, פירות טחונים ממש לא, פירות טריים קשה יורק החוצה, דייסת פולנטה...
יש עוד רעיון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
12315/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת בוקר
נורית קליפר15/04/2010במידה ומתאים מבחינת יכולת לעיסה/בליעה - פיסות לחם רך עם ממרח (אבוקדו/טחינה/גבינה), את יכולה גם לנסות ביצה מקושקשת או ביצה קשה טחונה עם/בלי אבוקדו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית תחליף חלבחגית13/04/2010
ביתי בת 6.5 חודשים מסרבת לסיים את בקבוק המטרנה. סדר היום שלה הוא כזה.
06:30 80 מ"ל מטרנה (לאחר שלא אכלה משעה 21:00 ביום שלפני)
09:30 פירות כחצי כוס.
12:00 80 מ"ל מטרנה
15:00 מרק ירקות + עוף טחון כחצי כוס.
17:00 100 מ"ל מטרנה
21:00 80 מ"ל מטרנה.
האם כמות המזון מספקת את כל אבות המזון והויטמינים לגיל זה.
בטיפת חלב אמרו לי שאפשר לתת לה לאכול בלי הגבלה (יש עדיין מקום לעלייה במשקל)
האם ניתן לתת לה מעדן (בטיפת חלב אמרו שלא, הרופא אמר כל עוד היא לא אוכלת כמו שצריך, אז ניתן).
אשמח לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות
נורית קליפר15/04/2010קשה לענות לשאלתך, כי כל ילד גדל ומתפתח מכמויות שונות ואין נוסחה אחת שמתאימה לכולם. כך שמה שיקבע אם היא אוכלת מספיק הוא קצב הגדילה שלה. לגבי מוצרי חלב, לפי הוראות משרד הבריאות, ניתן להגיש מוצרי חלב מגיל 9 חודשים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 11 חודשים - מוצקיםרינה12/04/2010
שלום
בני בן 11חודשים ומסרב לאכול אוכל במרקם שאינו מאפשר אכילה בכפית
סדר יומו
בוקר 240מ"ל סימילאק
1000 בבוקר - פרות טחונים - תפוח בננה תפוז/קלמנטינה וטחינה
1500 מרק טחון הכולל בטטה תפוא הודו נקבה ברוקולי כרובית
1800 דניאלה +גמדיםלילה 180 סימילאק
שוקל 10 ק"ג
שאלתי - ניסיתי לתת לו אוכל במרם מוצק- קציצות , לחם ביבי ביס אך הוא מסרב !
כל יום הוא אוכל את אותם דברים ולא רוצה לשנות האם זה בסדר? מה ניתן לעשות אילו הצעות יש לכן לנסיונות /תוספות לתפריט?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת הוא אוכל בכסא ובעזרת כפית (מא
רינה12/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן מוצקים
נורית קליפר13/04/2010הי רינה,
לקראת גיל שנה, הייתי מציעה שתפני לדיאטנית קופ"ח אשר תוכל להרכיב תפריט אישי לבנך וכן תקבל אינפורמציה נוספת ממך ובהתאם תמליץ על דרכים לקדם את היכולת המוטורית (לעיסה/בליעה) של בנך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה שלי
מיה13/04/2010לי יש ידה בת שנה ויש לי איתה בעיות עם אוכל מוצק. מאוד אוהבת טחון ולרוב מה שעם גושים יורקת החוצה. בייבי פסטה - הכי קטן (כמו פתיתים) עם גבינה לבנה 9% להיט אצלנו וזה כבר מרקם קצת שונה אבל עדיין רך. חוץ מזה מה עם דייסות? כמו סולת או שיבולת שועל? אני ניסיתי ביצים בכל הצורות אז כדאי לנסות יחד עם גבינה או אבוקדו או עגבניה. בהצלחה...אל תתיאשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רינה14/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן האכלהאנה12/04/2010
ראשית כל ברצוני להודות לכן על הפורום המקסים והמענה שאתן נותנות כאן.
שאלתי היא האם ישנה חשיבות מיוחדת להאכיל את הילד בכיסא אוכל או ניתן להאכיל גם במקומות אחרים כגון: בטרמפולינה, על הריצפה וכו'?
אני שואלת כי נראה שהילד שלי יצר קצת אנטי לכיסא עקב התעקשויות מיותרות שלי בזמן הארוחות.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסא אוכל
נורית קליפר15/04/2010הי אנה
תודה רבה על המילים הטובות!
חשוב להאכיל במקום קבוע, זה יוצר הרגלים בריאים יותר. כך שבנך יודע שבכסא האוכל אוכלים ועל הרצפה - משחקים, זוחלים וכו'. אם כרגע הוא מתנגד לכסא, את יכולה ליצור "כסא זמני " אחר וחשוב שתהיי עקבית ותגישי לו לאכול רק שם. כלומר אם זו הטרמפולינה אז בשבוע הקרוב להושיב אותו רק בטרמפולינה בשביל לאכול. בעוד מספר ימים/שבוע, את יכולה לנסות ולהחזיר אותו לכסא הרגיל.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 6 חודשיםקטיה12/04/2010
שלום, בתי השבוע בת 6 חודשים. אוכלת ברצון מרק ירקות טחון ופירות טחונים.
אוכלת כ 80-100 גר' וזה משביעה אותה לשעה בערך ואז מבקשת בקבוק.
מה התפריט המומלץ לגיל זה?
איזה ארוחות להחליף במוצקים?
כמה שעות אחרי בקבוק?
לכמה זמן אמורה להשביעה ארוחת מוצקים?
כמה גר' אמורה לאכול?
האם מותר לתת כבד עוף מבושל יחד עם ירקות?
אני מבשלת כרגע מרק ירקות שזה בעצם רק ירקות מבושלים, האם ניתן ממש לבשל מרק עם בצל ושמן וכ"ו?
האם מותר דג (פילה) עם ירקות?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
קטיה12/04/2010האם מותר להוסיף למרק פסטה של מטרנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
קטיה13/04/2010דילגתם עלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט מותר פסטה נקודות של מטרנה
רות13/04/2010לגבי דגים- אין לי מושג.
מותר לבשל עם שמן ובצל.
מותר להוסיף הודו או עוף למרק ולטחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט 6 חודשים
נורית קליפר15/04/2010הי קטיה,
להלן תפריט לדוגמה לגיל 6 חודשים:
התעוררות: בקבוק/הנקה
ארוחת בוקר: מנת פרי מרוסק/טחון, אפשר להוסיף אבוקדו/שקדיה/טחינה
ארוחת צהריים: מנת ירקות עם בשר/הודו/עוף טחון אפשר להוסיף פחמימה -קוסקוס/בורגול/פסטה
ארוחת ביניים:בקבוק/הנקה
ארוחת ערב: בקבוק/הנקה
ארוחת לילה: בקבוק/הנקה
בעקרון אפשר להגיש את כל המזונות חוץ מחלב ודבש, שאותם אפשר להוסיף לתפריט אחרי גיל שנה ומוצרי חלב שאפשר להוסיף אחרי גיל 9 חודשים. חשוב להוסיף מזונות חדשים בהדרגה, ולחכות 2-3 ימים עד שמגישים מזון חדש נוסף כדי לודא שאין איזהשהם תגובות.
חשוב ביותר לטחון את המזון למרקם הרצוי המותאם ליכולת לעיסה/בליעה של בתך ולהתקדם בהדרגה עם המרקם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימותשירה12/04/2010
בני בן חמישה וחצי חודשים כתוצאה מגמילה קשה מהנקה ומעבר לסימילאק מלווה בהקאות (כיום אוכל סימילאק+קורנפלור) מקיא מידי פעם.
החלטתי להפסיק עם נושא הטעימות רציתי לשאול האם זה תקין שבגילו התזונה מתבססת על סימילאק בלבד ומאיזה גיל זה נחשב כלא תקין.
מפחדת לחזור לטעימות בגלל ההקאות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות
בת-חן כהן12/04/2010הי שירה
אני ממליצה לחזור לעיניין הטיעמות אבל קחי את הזמן ותתקדמי לאט.
שבוע אחד תני רק כפית אחת-שתיים כל פעם ותתקדמי בקצב הזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות מטרנה בת חצי שנהטל12/04/2010
שלום
ביתי בת חצי שנה האם ניתן לתת לה 2 אצבעות מטרנה במקום האחרונה של אחר הצהריים שהיא
סימילאק 180 CC זה מה שבכל אופן הציעו לי בטיפת חלב
האם 2 אצבעות מטרנה זה משביע כמו ארוחה???
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבעות מטרנה
נורית קליפר12/04/2010הי מטרנה,
בעקרון, זה לא תחליף לארוחה, יש סיבה שבגללה הציעו בטיפת חלב אצבעות מטרנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל13/04/2010בוקר טוב
ביתי שוקלת 9 קילו אולי זו הסיבה????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שזו הסיבה...
רות13/04/2010בגדול, אצבעות מטרנה הן נשנוש נחמד והתחלה של אוכל אצבעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלדפנה12/04/2010
שלום.
בני כבן 10 חודשים ועלייתו במשקל איטית. לכן, יש לי כמה שאלות בנושא עליה במשקל:
1. כמה גרם אמור תינוק כבן 10 חודשים לעלות במשקל (בשבוע / בחודש)?
2. שמעתי שתינוק מכפיל ומשלש את משקל הלידה שלו. רציתי לדעת באיזה גיל התינוק מכפיל ממשקל הלידה שלו? ובאיזה גיל הוא משלש את משקל הלידה?
בתודה מאש על תשובותכן, אוראנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, אבל דיגלתן עלי...
דפנה12/04/2010סליחה, אבל דילגתן עלי...
תשובתכן חשובה לי עד מאוד!
אודה לתשובתכן, אוראנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל
בת-חן כהן12/04/2010הי
תינוק אמור להכפיל את משקל לידתו עד גיל חצי שנה ולשלש אותו עד גיל שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - בן שישה חודשים ושבועייםמיכל11/04/2010
שלום,
ידוע לי כי כל ילד שונה וכל מקרה לגופו אך אבקש להתייעץ, בני בן 6 חודשים ושבועיים, שוקל מעל 9 ק"ג (נמצא באחוזון ה90 מבחינת המשקל ו97 מבחינת הגובה). ניזון ממטרנה, אוכל 6 בקבוקים ביום, בסביבות 180-220 מ"ל. מקבל טעימות לסרוגין (ללא הצלחה) מגיל ארבעה חודשים. בשבוע שעבר נכנס לגן, שם מקבל באופן קבוע, פירות לארוחת בוקר ולאחר מכן השלמה של מטרנה וכך גם בצהריים. היות ומתעורר פעמיים בלילה לאכול, האם ניתן /רצוי/אפשרי להפסיק ארוחה אחת? הולך לישון בסביבות 20, ברצוני לתת ארוחה אחרונה בסביבות 00 ולאחר מכן בסביבות שש בבוקר. הדעות בעניין חלוקות לכן אשמח לשמוע את דעתכן. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
שרית עטיה-שמואלי18/04/2010הי
ראשית סליחה על העיכוב במתן התשובה
לשאלתך
בנך נמצא האחוזון גבוה במשקל וגובה
לכן לא אמורה להיות בעיה להוריד ארוחה.
תנסי במשך כמה ימים ותבדקי
את יכולה לנסות להוסיף דייסה בארוחה האחרונה ואולי זה יגרום לו למשוך יותר שעות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה רזה מידי לגילומיקי11/04/2010
שלום, בני בן השנה מאוד רזה לגילו הוא לא מוכן לאכול מה שמדאיג אותי מפני שהוא עד גיל חצי שנה אכל יפה ומשום מה בחצי השנה האחרונה חלה ירידה אפילו עצירה במשקל.
בגיל 7 חודשים שקל 8 ק"ג והיום בגיל שנה שוקל 8.600 ק"ג , האם זה הגיוני שעלה בסה"כ 600 גרם בחמישה חודשים? לא שיניתי לו את התזונה וכל פעם שניסיתי משהו חדש מעדן/ במבה /ביצה הוא ממש התנגד, טרם חיסנתי אותו לגיל שנה ויש לו רק 2 שיניים , בנוסף הוא לא מוכן לעבור לאוכל מוצק הוא מקיא אם האוכל לא טחון בבלנדר, אני מיואשת ומודאגת אשמח לכל עזרה שהיא .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי
שרית עטיה-שמואלי18/04/2010הי מיקי
לא כתבת מה הוא כן אוכל וכמה אך את מספרת שעלה 600 גרם במשקל במשך חצי שנה.
ממליצה לך לפנות לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים להערכה והדרכה.
נסי להתיעץ גם עם רופא הילדים שמכיר את בנך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפהמישהי11/04/2010
שלום
בתי בת כמעט שנה, אוכלת בקבוק לפני השינה
השאלה שלי היא:
האם אפשר להחליף במקום הבקבוק סימילאק - לדייסה רגילה (אוכלת כבר עם כפית דייסה רגילה)??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
מישהי12/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפה
בת-חן כהן12/04/2010אם את מתכוונת לדייסה לא של תינוקות אז מומלץ לא כי אין בה בדיוק את המרכיבים המתאימים לגיל כמו בדייסות המיועדות לתינוקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)