מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 10 חודשיםמור03/04/2010
שלום רב
בני בן 10 חודשים, מתפתח יפה ועולה במשקל כראוי. התפריט שלו מורכב מ:
בוקר: תמ"ל 180 בערך
לקראת הצהרים : ירקות + אורז + עדשים והודו הכל טחון יחד
צהרים: פירות טחונים + מעדן (שטוזים)/ בקבוק תמ"ל
ערב: בקבוק
מה אפשר עוד לתת לו על מנת לגוון לו, מתי אפשר להתחיל עם מוצקים ומה הכוונה למוצקים ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים
בת-חן כהן07/04/2010הי מור
למען האמת את כבר התחלת עם מוצקים בלי לדעת כנראה... מוצקים זה כל דבר שנחשב לאוכל של גדולים- פירות, ירקות, דגנים וקטניות.
ההתקדמות של הקטנטנים היא בעצם במרקם. עכשיו הוא אוכל טחון למחית חלקה. השלב הבא הוא להתחיל למעוך למחית גושית עם מזלג כך שהוא יתקדם ויאכל אוכל יותר "אמיתי" תנסי לעשות את זה עם קציצות ותפו"א לדוגמא- תשימי בצלחת ותמעכי עם מזלג ותיראי איך זה מתקדם- אם הוא משתף פעולה תמשיכי כך עם כל האוכל שלו ואם הוא מסרב לאכול אז תמשיכי עם הבלנדר ותנסי שוב עוד שבועיים.
לגבי הסוגים- בגיל של בנך מותר לאכול הכל מלבד מוצרי חלב ודבש שצריך להתחיל בגיל שנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסה לבת 4 חודשיםג'וג'03/04/2010
שלום רב
התינוקת שלי שהיא עכשיו בת 4 חודשים הייתה עם הנקה מליאה עד כשבועיים החליט הרופא שצריך להפסיק את ההנקה ולהתחיל עם תחליף חלב עם קצת דייסה עקב אי עלייה במשקל כראוי הבעייה שהיא סרבה את כל מיני סוגים של בקבוקים אחר כך התחלתי להוסיף לה דייסה בכל מנה עד שיהיה המרקם של התחליף סמיך שתאכול דרך הכפית.
השאלה היא האם אני יכולה להמשיך ולהוסיף לה דייסה בכל מנה עד שיהיה המרקם סמיך או זה הולך להיות לא בריא.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסה
נורית קליפר03/04/2010הי ג'וג',
ממליצה להתייעץ עם הרופא שהמליץ על נתינת הדייסה מלכתחילה. קשה לי להמליץ בלי שיש לי את כל הנתונים שלפיהם הרופא נתן לך את ההמלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שירה05/04/2010נשקל לפני כחודש 6 קילו כיום בן 5 חודשים
מה הכמות הנדרשת למשך 24 שעות של חלב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק ירקות לתינוקמורן01/04/2010
היי
המטפלת שלנו מכינה לילד מרק ירקות טחון והיא מוסיפה אבקת מרק עוף ללא רכיבים טבעיים
האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק ירקות
נורית קליפר01/04/2010הי מורן,
לא מסוכן, אך מיותר, בשל החומרים המשמרים והמלח. אפשר להעשיר את טעמו של המרק עם עשבי תיבול ולהוציא אותם לפני הטחינה (מאחר ויש תינוקות שלא אוהבים את החלקיקים הקטנים שמופיעים אחרי טחינת עשבי התיבול, אך במידה ולא מפריע אפשר להשאירם במרק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 10 חודשים - כמויותג'ני01/04/2010
שלום!
אני אמא לתינוק בן 10 חודשים. בחודש וחצי האחרונים יש התנגדות מאוד גדולה סביב האוכל.
הוא רק רואה כפית ישר מרים את היד ודוחף אותה ומסובב את הראש מצד לצד. האכילה נעשתה לסבל ולקרקס גדול, כי היא עם צעצועים ושירים וכו'.
עשיתי בדיקות והכל תקין. בגלל עלייה לא גדולה במשקל - בחודש וחצי 200 גרם הרופאה אמרה לי שהוא אוכל מעט מדיי ואמרה לי להגדיל כמויות.
הייתי רוצה לשאול :אולי הוא מקבל כמויות גדולות מדיי ובגלל זה התחיל להתנגד.
התפריט שלו:
מתעורר: 80-120 חלב
אחר כך: מנת פרי או גבינה לבנה: פרי - תפוח+בננה או חצי קופסת גבינה לבנה +יוגורט
צהריים: מנת מרק - הכוללת - בשר, ירק, פחמימה - קערה של כ- 200 (המרק מאוד סמיך עם מעט נוזלים) או דייסת מטרנה סמיכה בכמות של 180-240. אחרי הצהריים - פירה תפוחי אדמה - תפוח אדמה אחד +קציצה או חצי אבקדו +בננה.
ערב: מנת דייסת מטרנה סמיכה בכפית 200-240 או 80 חלב 150 דייסת מטרנה סמיכה.
אודה לך על עזרתך.
ג'ניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה 10 חודשים
נורית קליפר01/04/2010הי ג'ני,
קשה להכריח ילד לאכול יותר ואף לא נחוץ, אך אם לא עולה במשקל חשוב להעשיר את התפריט במזונות עתירי שומן - שקדיה/טחינה/אבוקדו. דיאטנית קופ"ח תוכל להרכיב תפריט מגוון ומזין המתאים לגילו אשר מכיל את כל קבוצות המזון הנחוצות לו.
את יכולה להתחיל להגיש אוכל אצבעות, ייתכן ורוצה לאכול יותר באופן עצמאי
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותזרמה01/04/2010
שלום,
ביתי בת 7 חודשים, אינה אוכלת מבקבוק אלא רק מכפית. היא אוכל בבוקר ולפני השינה דייסות מטרנה, שאני משתדלת שיהיו נוזליות ולא סמיכות. עוד פעם אחת היא אוכלת מרק הודו עם ירקות, בנוסף מרק ירקות בלי הודו וגרבר. הבעיה הינה שלפעמים היא מתחילה להשתעל בסוף הארוחה או לסובב את ראשה לכל הכיוונים ומקיאה את כל הארוחה. הדבר קורה כפעמייים שלוש בשבוע. חשוב לציין שהתאבון שלה הוא טוב, משקלה כשמונה וחצי ק"ג. האם אני צריכה להיות מודאגת ומה ניתן לעשות בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
נורית קליפר01/04/2010הי,
זה בהחלט מצריך התייעצות עם רופא ילדים, יכולים להיות כל מיני סיבות להקאות, אך רופא ילדים צריך לאבחן.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן 7.5 חודשיםיפעת31/03/2010
שלום,
בני הוא בן 7.5 חודשים, שוקל 8,300 ק"ג.
לפי הוראות טיפת חלב, אני נותנת לו 2 ארוחות ביממה של מזון מוצק: מנת עוף עם ירקות בצהריים (כ-240 סמ"ק) ועוד מנה של פירות (2 פירות - כמו תפוח ובננה וכ"ו). ביתר הזמן אני שואבת לו חלב כשלפני השינה אני מוסיפה לחלב 2 כפיות של דייסה (עד עכשיו הוא ינק ביתרת הזמן ובגלל שהיה קם הרבה בלילה החלטתי להפסיק להניק).
שאלתי: כמה ארוחות הוא צריך לאכול ביממה ומה הכמות של חלב שאני אמורה לשאוב לו - האם 2 מנות של 200 סמ"ק כל אחת זה מספיק או שהוא צריך 3 מנות של 200 סמ"ק בנוסף למזון המוצק?
תודה, יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי??
יפעת01/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונת תינוק 7 חודשים
נורית קליפר01/04/2010הי יפעת,
אין נוסחה אחת או כמות מסוימת שמתאימה לכל התינוקות. להלן תפריט לדוגמה:
בוקר (התעוררות) - בקבוק/הנקה
בוקר (1-2 שעות אחרי בקבוק) - ארוחת בוקר שיכולה לכלול פירות ו/או דגנים + טחינה/שקדיה
צהריים - ארוחת צהריים - יכולה לכלול מרק של ירקות, בשר/עוף/הודו טחון
אחה"צ - בקבוק/הנקה (אפשר לפני שנת צהריים או אחרי)
ערב - פיסות לחם עם ממרח, ביצה, ירקות, פסטה וכו'
לפני השינה - בקבוק/הנקה
לגבי כמות החלב השאוב, נראה בסדר, אך אם מראה סימני רעב, אפשר להוסיף בקבוק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצה 7 חודשים?
אימא טובה06/04/2010מה ביצה 7 חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצה
נורית קליפר08/04/2010לפי הוראות משרד הבריאות מאי 2009, אחרי גיל חצי שנה תינוקות יכולים לאכול מכל המזונות חוץ מחלב ניגר, מוצרי חלב ודבש. כמובן שכל המזונות המוגשים צריכים להיות בטקסטורה המתאימה. כך שאכן אפשר להגיש ביצה בגיל 7 חודשים אך צריך לטחון או למעוך במזלג, תלוי ביכולת הלעיסה/בליעה של בנך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלבמיטל31/03/2010
שלום
הבת שלי בת 7 חודשים אני לא גרה בארץ אני גרה בקנדה
כאן לפי המלצת הרופא הוא אמר לי שאפשר לתת לא יוגורטים ויופלה ולבן
השאלה אם זה לא יזיק לתת לה כי כאן אין לבן לבן הכל בטעמים
האם מותר לתת לה יוגורט תות אננס ליצי
או שעדיף לחכות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב
נורית קליפר01/04/2010הי שרון,
אני רוצה לוודא שהבנתי את השאלה.......הרופא הקנדי אמר שמותר להגיש מוצרי חלב אך רק לתת יוגורט/יופלה לבן? כלומר לא לתת לה יוגורטים בטעמים של פירות?
בעקרון, בגיל 7 חודשים עדיף לא להתחיל עם מוצרי חלב, אך אוכל לענות יותר בהרחבה לאחר שאבין את שאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
מיטל02/04/2010הוא אמר שאני יכולה לתת לה יוגורטים ואם אני רוצה אני יכולה לתת לה לבן כמו אשל
השאלה אם זה מומלץ ניסיתי היום לתת לה והיא מאוד אהבה אבל אני מאוד מפחדת
אז הפסקתי לתת לה אחרי שתי כפיות
אני יכולה גם לתת לה גמדים כי יש כאן
מה את חושבת כדאי להתחיל או שלחכות עוד קצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצרי חלב
נורית קליפר03/04/2010הי שרון,
הדעות לגבי הגיל בו אפשר להתחיל מוצרי חלב חלוקות בין מדינות שונות בעולם. בישראל, משרד הבריאות ממליץ על התחלת מוצרי חלב-יוגורטים, גבינות בגיל 9 חודשים וחלב ניגר רק מגיל שנה. ארגון האמריקאי של רופאי הילדים ממליץ על התחלת מוצרי חלב בטווח שבין 7-10 חודשים, וחלב ניגר רק מגיל שנה. נראה שהקנדים אמצו את המלצות האמריקאים.......
אם כבר נתת לה וזה התקבל בהתלהבות וללא סימנים לרגישות/אלרגיה. את יכולה להמשיך, אכן מומלץ יוגורט לבן ולא ממותק, כך שהייתי ממליצה לא להתחיל עם גמדים.
במידה ואת נותנת לה טיפות ברזל, הקפידי על רווח של שעתיים בין נתינת מוצרי החלב לתוספת הברזל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיטל04/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהמעיט במוצרי חלב
גל04/04/2010הדבר הטוב ביותר הוא לא לתת מוצרי חלב לפני גיל שנתיים, ואם אפשר, לאחר מכן להמעיט במוצרי חלב ככל האפשר.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי מוצרי חלב?
נעמה04/04/2010את יכולה בבקשה לבסס את טענותייך? כלומר, זו עצתך או שאת קראת זאת ממקור מוסמך? ואם כן מהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה- חליטות תההילי31/03/2010
היי,
אני יודעת שאומרים שתה ואפילו חליטות תה לא מומלצות לתינוקות.. האם זה תקף גם לתינוקות בני שנה ?
לבני יש חום גבוה והוא חולה והוא לא ממש שותה מים אז רציתי לנסות דברים אחרים, כמו תה נענע ..
האם מומלץ ? ואם כן, ואיזה חליטת תה מומלצות ?
תודה ,
הילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חליטות תה
נורית קליפר01/04/2010הי הילי,
להלן ציטוט של המדריך להזנת התינוק מאתר משרד הבריאות בסעיף לגבי חליטות תה:
"תה צמחים: במשקאות על בסיס צמחים קיימים חומרים בעלי פעילות פרמקולוגית. בשל
משקלם הקטן, תינוקות פגיעים יותר ממבוגרים לפעילות פרמקולוגית של חלק מן המרכיבים
המצויים בתה הצמחים.
מאחר ואין מידע מלא לגבי הבטיחות בשימוש בתרכובות, תערובות וחליטות צמחים, יש להימנע
. מהשימוש בהם במהלך ההיריון, ההנקה ושנות החיים הראשונות"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהב פירות?אלנה31/03/2010
שלום רב!
בני בן ה8.5 חודשים מתחיל להתלהב מאוכל "של גדולים". את הירקות שהכנתי לו במיוחד ללא שום תוספת הוא בקושי טעם. התחלנו לתת לו מהמרקים/תבשילים שלנו (עם ירקות מעוכים) ונראה כי זה מוצא חן בעיניו. יש לי רק בעיה לתת לו פירות טחונים(אני מנסה בארוחת בוקר). ניסיתי אגס/תפוח אפוי וגם מלון. הוא עושה פרצוף ומסרב לאכול. פלח של תפוח טרי לעומת זאת הוא מכרסם די ברצון.
אציין שהוא מנסה לאכול לבד: לתפוס חתיכות של האוכל ולוקח לי את הכפית ומכניס לפה לבד. גם כל פעם שהוא קולט מישהו מתחיל לאכול הוא עוזב את הכל ורץ להצטרף :-)
אני לא בטוחה מה מונע בעדו לאכול את הפירות הטחונים- המרקם או הטעם ואשמח לקבל עצה או שתיים כדי לעזור לו עם זה.
בתודה מראש
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלנה
שרית עטיה-שמואלי10/04/2010הי העצה הטובה ביותר היא לא ללחוץ.לא צריך להתעקש על פירות טחונים
תני לו את הזמן
את יכולה לנסות להציע פירות טריים לא טחונים כמו בננה רכה , קיווי רך,אגס רך עוד מעט מלון ואבטיח
אולי ידלג על שלב הפירות הטחונים
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת מוצקים במקום תמ"לקטיה31/03/2010
שלום,
בתי בת 5 וחצי חודשים וכבר אוכלת כ-80 גר' פירות/מרק.
כמה היא צריכה לאכות על מנת להחליף ארוחת תמ"ל? אני יודעת שזה 2-3 פירות או ירקות אבל כמה זה בגרמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
קטיה31/03/2010רק להוסיף כי היא אוכלת 120 תמ"ל כל שעתיים מקסימום שעתיים וחצי (ניסיתי לעלות לה את הכמות כדי לרווח בשעות אך ללא הועיל - פשוט לא מסיימת את הבקבוק).
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק
שרית עטיה-שמואלי31/03/2010בעיקרון סביב 80-100 מ"ל.כדי שמרק יחליף תמל רצוי שיהיה בו גם בשר .
בקר והודו עדיפים על עוף בשל תכולת הברזל הגבוהה יותר
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק
קטיה31/03/20101. כיצד אפשר לטחון בשר למרקם אחיד? בישלתי לה מרק עם בשר אך כשניסיתי לרסק את הבשר בבלנדר לא יצא מרקם אחיד כמו הירקות ונאלצתי להוציא את הבשר.
2. גם 80 גר' פירות יכול להחליף תמ"ל?( למשל גרבר קטן אחד)
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסהאורלי31/03/2010
שלום רב
ביתי בת 3 חודשים ושבוע ואוכלת סימילאק כל 3 שעות 120 מ"ל.
רציתי לדעת מתי ניתן לשלב לה דייסה ואיך עושים זאת? בנפרד או כתוזפת לסימילאק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי
שרית עטיה-שמואלי31/03/2010אין סיבה תזונתית בריאותית לשילוב דייסה.
האם יש סיבה שאת רוצה להוסיף?
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסה
אורלי01/04/2010כי הבנתי שכולן מוסיפות לילדים שלהם. ואם כך - למה בעצם מוכרים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסה
נורית קליפר01/04/2010הי אורלי,
על אף שהדייסות מאד פופולריות, אין להם ערך תזונתי שאי אפשר לקבל ממזונות טריים כגון פירות ירקות ודגנים ולכן הן לא נחוצות בתפריט של תינוק בריא ובמשקל בטווח הנורמה. גם בעולם המבוגרים, אין מקום לתוספי תזונה לאלו שאוכלים תפריט מגוון, אך הן בכל זאת נמכרות במיליונים.........
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסה
אורלי02/04/2010תודה רבה על העזרה והתגובה המהירה.
אז אם כך ברצוני לדעת מה לתת לילדתי החל מגיל 4 חודשים? כרגע היא אוכלת כל 3 שעות סימילאק 120 מ"ל (האם זו כמות נורמלית?) ורציתי לדעת מה ניתן לשלב לה ומתי וכמה כמובן...תודה וחג שמח!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלת מוצקים
נורית קליפר03/04/2010הי אורלי,
לפי הוראות משרד הבריאות, בין גיל 17 - 26 שבועות עיקר תזונת התינוקות צריכה להיות חלב אם או תמ"ל תוך כדי חשיפה לטעימות מזון בכמויות קטנות: 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום. מטרת הטעימות היא לחשוף את התינוק לסוגי המזון השונים. אכילה למטרות תזונתיות מתחילה רק מגיל 6 חודשים כשאז חלב אם או תמ"ל כבר לא מספיקים מבחינה תזונתית.
את יכולה להתחיל עם פירות וירקות, לאדות ולטחון למרקם דליל תחילה, חשוב להציג כל מזון חדש כיומיים שלושה ולבדוק שאין כל תגובה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לגיל חצי שנהtuly8230/03/2010
שלום,
בני בן חצי שנה, בשבועיים האחרונים התחיל לאכול 2 ארוחות מוצקים במקום תמ"ל.
אני לא בטוחה שהתפריט שלו מספיק עשיר ומגוון.
להלן התפריט:
07:30 תמ"ל (כ-200 מ"ל)
10:30 מרק ירקות (ללא בשר/עוף) - בגן...
14:30 תמ"ל
17:00 גרבר פירות (130 גר' ) + ביסקוויט מטרנה מרוסק
20:30 תמ"ל
בדר"כ מקבל מרק ירקות+עוף פעמיים בשבוע בבית.האם חייבים לתת בשר/עוף כל יום?
מה אפשר להוסיף לתפריט? זקוקה לרעיונות לארוחות (לא בשלנית גדולה... זוג צעיר שרגיל להזמין מבחוץ שפתאום צריך לבשל...).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט חצי שנה
שרית עטיה-שמואלי04/04/2010הי
אז ככה-
כן עדיף לתת מנה בשרית כל יום שכן הוא בגיל שצריך את תוספת הברזל .
עדיף להכין את המרק עם בקר /הודו הם עשירים בברזל יחסית לעוף
הנה מתכון למרק בשר טעים:
מתכון למרק הראשון
מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
בה טנו מוסיפים את הבשר
יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מרק הבשר הראשון שלי
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק
בנוגע לאחה"צ -
אפשר -
ביצה עם אבוקדו מעוכים
אבוקדו עם עגבניה
ביצה עם עגבניה
לחם עם חומוס
לחם עם טחינה
פשטידת ירקות
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לטגן בצל במרק לתינוקות ?.......
ריקי03/02/2014מרק לתינוקות לא אמור להיות עם בצל מטוגן ולא שמן , מי שנתן את המתכון הזה פשוט עושה עוול גדול לתינוקות ולהורים , מה פתאום לטגן בצל לתינוקת בת חצי שנה ?....
אני מציעה להכין מרק רגיל עם כנף הודו וירקות , להוציא את העור מהכנף , לא צריך בכלל שמן , מיותר לחלוטין .
לא לתבל בכלל , כי זה לא טוב לתינוק .
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי כתב את ההמלצות האלה , לעזאזאל ?.
ריקי03/02/2014אני פשוט בהלם , איך אפשר לתת לתינוקת בת חצי שנה ביצה ,?......... אפשר לתת קצת אבוקדו , טחינה לא בטוח עדיין , לא גבינות , לא ריבות , לא מתוק ,פירות אפשר
תפוח, אגס , בננה ותמר לרסק הכל בבלנדר ,אולי גם להוסיף חלבה קצת . מאוד טעים .
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהבת את הבקבוקדני30/03/2010
שלום!
בתי בת שנה, לא אכלנית גדולה, לא בתחום המוצקים ולא בתחום הבקבוק.
תמיד היו בעיות להאכיל אותה בבקבוק בערב ובבוקר אבל בסופו של דבר הצלחנו... בימים האחרונים היא פשוט לא מוכנה לגעת בבקבוק, היא אוכלת אולי 30 או 60 מ"ל ונרדמת לאחר מלחמות עם הבקבוק. מהסיבה הזאת היא גם מתעוררת נורא מוקדם...
מה אפשר לעשות? האם יש דרך לגרום לה לאהוב את הבקבוק??? גם כשהיא גוועת ברעב לוקח שעה להאכיל אותה בבקבוק וגם זה בשילוב משחקים ושירים... בקיצור סיוט קל.
אשמח מאוד מאוד לתשובה מהירה
תודה רבה, דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לחלק מהשאלות לא עונים?
דני31/03/2010לא ברור למה עונים רק על חלק מהשאלות????? אם אין תשובה אז תרשמו זאת, זה לא לעניין לחכות ככ לתשובתכם ולראות שלחלק עונים ולחלק לא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקבוק
נורית קליפר01/04/2010הי דני,
ניסית להחליף סוג בקבוק, סוג פיטמה? מספר פיטמה? במקרים הקלים.....זה יכול להיות הפתרון. מה את מגישה בבקבוק? תמ"ל? חלב ניגר? חלב אם? ניסית להחליף ולראות את תגובתה?
יש ילדים שגומלים את עצמם מבקבוק בגיל צעיר. השתדלי להוסיף ארוחות מוצקים או להגיש לה חלב בכוס מתאימה לגילה (עם קש, וכו).מקווה שזה יעזור
בהצלחה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמ'ל לבת שנה
ח.02/04/2010הי, גם לנו יש אותה בעיה. תנסי לשנות לה את הפיטמה בבקבוק. אני משתמשת בבקבוק בי פרי, עם פיטמה מס' 3 או פיטמה לדייסה (מס' 5). אני מוסיפה לה גם קצת דייסת וניל או סולת שוקו כדי לגוון לה את הטעם וזה עוזר לפעמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק אוכל מעטגליה28/03/2010
שלום רב
תינוק שלי בן 5 חודשים נכון להחום הוא אוכל כל 4 שעות ובקושי מסיים 110cc
בעשר בלילה הוא אוכל 110cc תמ"ל יושן כל הלילה ובשבע בבוקר אוכל רק 60cc
הרופא אמר שזה מעט מאוד לגילו
אני נסיתי להחליף מזון וגם להוסיף סוכר ענבים לפי המלצתו של הרופא אבל זה אינו עזר
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה לקבל תגובה
גליה29/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לתמ"לטלי28/03/2010
שלום,
הבת שלי בת שלושה חודשים, לפני כשלושה שבועות התחלתי לשלב עם ההנקה תמ"ל במטרה הפסיק להניק בהדרגה.
ניסיתי סימילאק למשך שבועיים (שני בקבוקים ביום) ושמתי לב שהיו לה יותר גזים ולכן בשבוע האחרון היא אכלה מטרנה (שלושה בקבוקים ביום) אך מצב הגזים החמיר בצורה משמעותית.
שאלתי היא האם כתוצאה מהמעבר מהנקה לתמ"ל היא בכל מקרה תסבול מגזים עד שתתרגל או שעליי להחליף סוג תמ"ל בהתאם (לנסות אופטימיל או לחזור לסימילאק)?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי....
טלי01/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לתמ"ל
נורית קליפר01/04/2010הי טלי,
אין תשובה חד משמעית. המעבר לתמ"ל יכול לגרום לגזים אך לא מחייב. בשלב זה לא הייתי משלבת תמ"ל נוסף. את יכולה לחזור לסימילאק ובמידה והגזים לא יעברו או יחמירו, אפשר להתייעץ עם רופא ילדים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)