מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה עזרהע21/04/2010
אולי כאן תעשו לי סדר........
בן חצי שנה, אוכל 2 ארוחות פירות וירקות, בפירות אני שמה לו 2 וחצי פירות והוא שבע עד לאחורה הבאה.
העיניין הוא לגבי המרק כמה נחשב לארוחה?????, אני מכינה סיר מרק לשבוע ובו 2 גזרים, 2 תפו"א קטנים קישוא ולפעמים חצי בטטה שמה גם עוף לא יודעת בדיוק כמה, את זה טוחנת עם המים של המרק ומפרידה ל 6 מנות.
הוא ממש לא שובע מהמרק, אוכל בערך 150 מ"ל יכול להיות שהכמות ירקות שאני שמה לא מפסיקה ובעצם הכמות בגלל המים.
אשמח לעזרה אם תוכלו לרשום לי כמה ירקות זה ארוחה? וכמה עוף או הודו להוסיף
תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות
נורית קליפר22/04/2010הי רותם,
אין נוסחה אחת שמתאימה לכולם, ילדים שונים שבעים וגדלים מכמויות שונות. נסי להוסיף חלבון למרק - בשר בקר/הודו/עוף, זה יעזור עם תחושת השובע. כל עוד את מציעה ארוחות מסודרות ומזינות, הקשיבי לבנך.......את יכולה להוסיף לו כמות מהמרק אם נראה רעב בסיום הארוחה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו.........
ע22/04/2010תודה על התשובה המהירה אבל אני כן שמה לו חלבון עוף או הודו ומבחינת הכמות הוא לא רוצה עוד , אוכל מקסימום 180 מ"ל אבל נשאר רעב אחרי חצי שעה כבר רוצה בקבוק........
השאלה שלי היתה מה נחשב לארוחה לא הכמות, האם ארוחה של מרק היא נניח 3 ירקות???? (אני חושבת שכל הכמות היא בעצם המים) אם אני עושה חשבון אז לפי הסיר וכמות הירקות שאני שמה יוצא שהוא מקבל בארוחה אחת ירק אחד!!!!!
כי בבוקר שמקבל פירות אוכל 2 עד 3 פירות וזה משביע אותו ל 3-4 שעות..........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא זוכרת איפה קראתי את זה...
אורית25/04/2010אבל הכמות צריכה להיות 2 ירקות ומנת חלבון.
תנסי לתת לו ארוחה אחת כזאת ותראי אם הוא שבע מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני
שרית עטיה-שמואלי25/04/2010
נסי לבשל את המרק כך שלכל ארוחה יהיו 50 גרם בשר (עדיף בקר או הודו)
ו2 ירקות
לגיוון את יכולה להוסיף מעט אורז או קטניות כמו אפונה /עדשים
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים לבת 10 חודשים- אמא מודאגתשיר21/04/2010
שלום, בתי בת 10 חודשים ולא מסוגלת לאכול מזון שאינו טחון בבלנדר.
בחודשים האחרונים מאז שהתחלנו לתת לה פירות ירקות טחונים, ניסינו מס' פעמים לתת לה אוכל במרקם קצת יותר גס מהרגיל, אבל חתיכות פיציות של אוכל שלא נטחן , אפילו העוגיות הנמסות לתינוקות - היא ישר מקיאה.
היא לא עולה הרבה במשקל, ואני קצת מתחילה לחשוש שאולי ישנה בעיה כלשהי.
האם לחכות ולתת לה את הקצב שלה? או שיש סיבה לדאגה?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורש בדיקה
נורית קליפר22/04/2010הי שיר,
מאד חשוב לגשת לרופא ילדים ולהבין את הסיבה לחוסר עלייה במשקל, גם פגישה עם דיאטנית קופ"ח חשובה כדי להרכיב תפריט עשיר שיעודד עלייה במשקל. חשוב לבדוק ולא לתת לה להתקדם בקצב שלה מכיוון שאלו שלבים קריטיים של התפתחות.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו בבקשה........
ע22/04/2010תודה על התשובה המהירה אבל אני כן שמה לו חלבון עוף או הודו ומבחינת הכמות הוא לא רוצה עוד , אוכל מקסימום 180 מ"ל אבל נשאר רעב אחרי חצי שעה כבר רוצה בקבוק........
השאלה שלי היתה מה נחשב לארוחה לא הכמות, האם ארוחה של מרק היא נניח 3 ירקות???? (אני חושבת שכל הכמות היא בעצם המים) אם אני עושה חשבון אז לפי הסיר וכמות הירקות שאני שמה יוצא שהוא מקבל בארוחה אחת ירק אחד!!!!!
כי בבוקר שמקבל פירות אוכל 2 עד 3 פירות וזה משביע אותו ל 3-4 שעות..........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביסקוויט לתינוקאורית21/04/2010
מהו הערך התזונתי של בסקוויט לתינוק, כחלק מתזונה עבור תינוק בן 7 חדשים? האם מהווה תחליף לחם? האם כדאי לתת כחלק מארוחת מרק או פירות, או כחטיף? אם כן - כמה ביסקוויטים בארוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטל
שרית עטיה-שמואלי22/04/2010הי
נותנים ביסקוויט כשלב בהתפתחות האכילה. מזון אצבעות.
ביסקויט אחד כחלק מארוחת הפירות יעשה את העבודה
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים לבת חצי שנהאפרת21/04/2010
בתי בת חצי שנה, ומתפתחת יפה. היא אוכלת סימילאק כל 3-4 שעות בכמות של 80-120 מ"ל. בגיל 4 חודשים התחלנו טעימות, בתחילה ריסקתי כל ירק ופרי לחוד לפני כשבוע התחלתי לשלב וממש לעשות מרק כולל עוף. הבעיה היא שהיא מתקשה להבין את נשוא הבליעה, לפעמים פשוט משאירה את השלוק בפה בלי לבלוע ובדרך כלל מוציאה עם הלשון, ואני מחזירה עם הכפית, כך שכל "ביס" מתארך בעצם ולוקח כ-7 דקות לסיים שתי כפיות סה"כ. יחד עם זאת היא מאוד מתעניינית בתנועות הפה שלי כאשר אני אוכלת וגם נראה שהיא די נהנית מהטעימות. יש לי מספר שאלות:
1. אני חוששת שעכשיו, כאשר אוסיף מנה של מוצקים לארוחות היום, זה יתארך מאוד.
2. איזה כמות ביום של ירקות/פירות לתת?
3. כמה מוצק צריך להיות האוכל - כמו גרבר או כמו מרק סמיך?
4. קראתי כמה שאלות פה בפורום ולאמהות רבות יש בגיל הזה סדר יום קבוע של אוכל. אצלי הוא לגמרי לא קבוע ואנו קשובים לילדה. לפעמים היא יכולה למשוך 5 שעות בין מנה למנה ולפעמים רק שעתיים וחצי. כך יוצא שאין לה שעות ברורות של ארוחות. מה לעשות? האם הסדר צריך להיות קבוע?
*סליחה על אורך ההודעה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
נורית קליפר22/04/2010הי אפרת,
1.הקפידי לרסק היטב את האוכל, ייתכן שבתך מחזיקה את האוכל בפה מכיוון שאינה יודעת עדיין להתמודד עם המרקם המתקדם
2. אין נוסחה אחת שמתאימה לכולם, הציעי לה לאכול, בתך כבר תעביר לך את המסר שהיא סיימה לאכול........בעקרון, את יכולה להציע ארוחת פירות בבוקר, ומרק ירקות בצהריים, הגיוון חשוב
3. המרקם צריך להיות מותאם ליכולת לעיסה/בליעה של בתך, כל תינוק מתקדם בקצב שונה.
4. כן, מאד!! אכילה מסודרת חשובה מאד כבר בגיל הזה, הקפידו ליצור זמני ארוחות קבועים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשיים ארוחה לאחר הצהרייםטל21/04/2010
בוקר טוב
ביתי בת 7 חודשיים יש לציין במשקל 9 קילו (בלי עין הרע) נולדה במשקל גדול.
בטיפת חלב אמרו לי שהמשקל שלה קצת חריג מהממוצע אבל יחסית היא גבוהה אז זה בסדר
1. ברצוני לשאול האם זהו משקל אכן גבוהה.את הגובה אינני זוכרת
2. היא אוכלת תפריט ממוצע לגיל שלה בוקר סימילאק 180CC לאחר מס' שעות פירות
בצהריים מרק ירקות אחר הצהריים סימילאק 180CC ובערב לפני השינה שוב סימילאק 180CC
עד לבוקר האם זה בסדר????וברצוני לדעת איזה ארוחה ניתן לתת לה במקום הסימילאק של אחר
הצהריים. אבקש כמובן להתייחס למשקלה .
3. האם חצי ביצה עם עגבניה מותר לגיל שלה במידה וכן האם ביצה רכה/קשה.
לתשובתך אודה יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחה לאחר הצהריים
בת-חן כהן22/04/2010שלום לירן
ביצה מותר מגיל שנה או עשרה חודשים למקלים ראש.
תוכלי לתת לביתך פרי/ ביסקוויט מטרנה/ אבוקדו/ טחינה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- againמיכל21/04/2010
שלום
רציתי לדעת בתי בבוקר אוכלת סימילאק 180 מל בערך
אחרי שלוש שעות מנת פרי של 140 מל בערך
בצהריים מרק עם ירקות ועוף בערך 140-200 מל
אחרי 3 שעות או רבע סימילאק 180-240 מל
ובלילב שוב בקבוק
האם זה מספיק?
כמה מל מוצק לתת פרי ומרק?
האם להוסיף בסוף גם סימילאק? בסוף הארוחה אני מתכוונת
שאלה נוספת- איך אני מוסיפה לה קטניות וכמה להשרות לה?
האם אפשר לתת לה מלון טחון?
האם אפשר לתת עגבניה ואיך להכין לה?
תודה מראש אתן נהדרות :-)
דבר אחרון מה עושים אם יוצאים ליום ארוך מחוץ לבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
שרית עטיה-שמואלי22/04/2010הי מיכל
בת כמה ביתך ? האם עולה היטב במשקל?
קטניות - תלוי איזה:
עדשים לא צריך להשרות. אפונה - לילה . אפשר להוסיף למרק 3-4 כפות למה
מלון טחון- אפשר.
עגבניה- אפשר מרוסקת .
ליום ארוך מחוץ לבית אפשר לקחת צידנית שומרת קור . או מנות של מזון מוכן כמו גרבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
מיכל26/04/2010היא עולה במשקל בסדר היום היא שוקלת 8 קילו ו70 סמ גובה
האם גרבר זה בסדר? אף פעם לא נתתי לה
איפה יש לקנות צידנית קטנה האם את יודעת במקרה?
התחלתח לתת לה קציצות של בקר ועוף טחון ככדור עם בצל מבושלות במים ואני טוחנת לה את זה עם בטטה וקישוא
האם זה בסדר?
מתי מוסיפים טחינה?
איך אפשר להכין לה דייסת סולת? האם סולת מלאה זב בסדר?
מה לגבי שיבול שועל?
אני רוצה להוסיף לה בערב דייסה עם תמר
אורז מלא הוספתי לה במרק עוף ועושה רושם שטעים לה
עדשים אוסיף במהשך אמרת שאין צורך להשרות אז ננסה...
אפונה קפואה זה בסדר?
תודה על העזרה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל
שרית עטיה-שמואלי29/04/2010הי
אנסה לענות על כל שאלותיך
גרבר זה בסדר גמור
צידנית - בחנויות של ציוד לטיולים.
לגבי הקציצות - נשמע טעים. את יכולה לגגון לה את הירקות. במשך הזמן אפשר לתת את הקציצות בלי לטחון. תלוי בת כמה היא.
טחינה אפשר לתת מגיל 4 חודשים
סולת מלאה זה בסדר, עד גיל תשעה חודשים להכין על בסיס תמ"ל ולא חלב
גם שיבולת שועל
אין בעיה עם תמר ,כל עוד המרקם מתאים
גם עם אפונה קפואה אין בעיה
מקוה שעניתי על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית תודה-שאלה נוספת בבקשה
מיכל02/05/2010איך להוסיף לה טחינה? טחינה מלאה אני רוצה לתת לה.... מה לעשות איתה?
אורז מלא מותר? זה מה שהוספתי לה למרק עד כה אך נאמר לי שאולי זה יותר מדי בשבילה.....
מתי אפשר להוסיף ביצה? ומוצרי חלב?
תודה לך על העזרה את ממש LIFE SAVER:-)
שאלה אחרונה בהחלט לעכשיו: איך מכינים דייסה??? עם סולת מלאה או קוואקר???
זהו תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל
שרית עטיה-שמואלי04/05/2010הי
את הטחינה אפשר להוסיף לפירות (טחינה גולמית) 2 כפיות למנה
ומאוחר יותר מרוחה על לחם
אורז מלא - מותר
למנת מרק תוסיפי כף-שתי כפות אורז מבושל
ביצה - טעימות כבר מגיל 4 חודשים
מוצרי חלב מגיל 9 חודשים
לגבי הכנת הדייסה - אפשר גם עם סולת וגם עם קווקאר עד גיל 9 חודשים על בסיס תמ"ל ואח"כ אפשר עם חלב
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
מיכל05/05/2010האם רק את הצהוב של הביצה או כל הביצה מותר?
איך נותנים לחם?
בגיל 9 חודשים אילו מוצרי חלב מועדפים לתת לתינוק?
טחינה גולמית-האם אפשר טחינה מלאה?
תודה שוב :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל
שרית עטיה-שמואלי10/05/2010הי
מותר את כל הביצה
עדיף מוצרי חלב לא ממותקים כמו גבינה ויוגורט
אפשר טחינה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 חודשים - ביצים, דגים, לחם?טל20/04/2010
שלום רב,
ראשית ברצוני להודות לכן על התשובות המפורטות שאתן מספקות לשואלים בפורום, אני גולשת פה מזה זמן מה ולומדת הרבה. תודה.
אני חושבת שעשיתי טעות קלה ובניתי לבתי בת ה - 8 תפריט מספר שנכתב בשנת 2005 ועל כן הכללים שלו אחרים לגבי היום. למשל בנושא לחם, דגים, ביצים, וטחינה - נאמר שם שאסור עד גיל שנה, מסתבר שזה כנראה היה כך פעם אבל היום כבר לא?
כיצד מגישים לחם?
האם רצוי להכין דג מקפואים או להכין דג טרי? עד מה זה באמת הכרחי, איזה מרכיב יש בדגים שאין בהודו למשל?
שאלה נוספת - אני שוקלת לרשום את בתי לגן שמגישים בו אוכל כשר ללא מנת בשר, כיצד ניתן לפתור בעיה כזו? היא תסיים בכל יום את הגן בשעה 16:00.
הרבה תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
שרית עטיה-שמואלי22/04/2010הי
תודה. אנחנו משתדלות לעזור.
לגבי בתך
לא נורא . לא קרה כלום
בתדריך החדש אכן ניתן לתת לחם ,ביצים וטחינה כבר מהטעימות הראשונות.
את יכולה להתחיל עכשיו
לחם- אפשר חתיכות קטנות של החלק הלבן מרוחות באבוקדו/טחינה . אפשר לנסות פסטה ואז לותר על הלחם.
דג - בעיני עדיף טרי. אפשר בגריל .אפשר קציצות רכות.
מוסיפים לתפריט לשם חשיפה למזונות שונים. לא מדובר ברכיבים יחודיים שאין במזונות אחרים,אלא גוון.
בנודע לגן הכשר- הפתרון הוא ארוחת ערב בשרית לפחות שלוש פעמים בשבוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה לך על תשובתך:)
טל22/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון לתינוק בן חמישה חודשיםדניאלה20/04/2010
שאלה לי בנוגע לבני שאוכל כבר מעל לחודש מוצקים.
הוא בדיוק בן חמישה חודשים.משקל וגובה תקינים(7 ק"ג, 64 ס"מ)
במהלך היום זה התפריט שלו:
6:30- מטרנה-150 מ:ל(עושה לו יותר לרוב לא רוצה).
9:30-מטרנה-150 מ"ל
10:30- חצי גרבר שלב 2- 70 גרם.
13:30-מנת מרק עם ירקות-130 גרם-כמות של גרבר שלב 2.
14:30-בקבוק 120 מ"ל.
18:00-בקבוק 180 מ"ל+כפית קורנפלור
20:30-בקבוק 120 מ"ל.
הוא ישן לרוב עד 6:30 ולעיתים קם ב-4:30 ואז ישן עד שמונה.
האם אוכל מספיק? האם הפירות והירקות מחליפים ארוחה?
מתי אני יכולה להוסיף לו בשר ובמה אני אמורה להעשיר עוד את הארוחות שלו ומתי?
אובדת עצות.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאלה
שרית עטיה-שמואלי22/04/2010הי דניאלה
עניתי לך בפורום השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה יומית לבן חצי שנהאביטל20/04/2010
שלום לכן, הבן שלי בן חצי שנה ושבוע
אוכל בבוקר (בערך ב6-7 ולעיתים 8)– בקבוק סמיליאק 180 מיל
בארוחת ביניים- שלוש שעות אח"כ בערך( אם זה יותר מאוחר מסרב לאכול ורוצה רק בקבוק) - בננה מרוסקת שלמה או חצי אגס חצי תפוח או אבוקדו.
בצהרים (שעתיים אח"כ גם מאותה סיבה שאם יהיה רעב מדי ירצה רק בקבוק) – מרק ירקות מרוסק – התחלתי ב70 מיל ועכשיו הגיע כבר ל-210 מי"ל..
בנתיים מסרב לשתות מים, שותה ממש מעט בכל פעם. יש ממש ניסיונות שיכנוע המקסימום זה 20-30 מיל לכל ניסיון כזה..
זה לא נראה לי מספיק אני גם חושבת שבגלל זה הוא דורש את הבקבוק הנוסף בלילה (היה נדיר עד עכשיו) כי אולי צמא?
אחרי שעתיים כבר דורש בקבוק (180 מיל)... מה שיוצר לנו די בעייה כי הבקבוק הנוסף של הערב לפני השינה (180 מיל) גם יוצא פחות או יותר שעתיים אחרי.
לדעתכן רעב או צמא? זה לא מהר מדי הפרשים של שעתיים? כשקיבל רק בקבוקים היה אוכל כל 4 שעות.
עד עכשיו שתה כ-5 בקבוקים ביום עכשיו עם כל התוספות אוכל בין 3-4 האם נראה לכן בסדר?
בנוסף- וסליחה מראש על התיאור – יש לו הרבה מאד יציאות "כמו של גדולים" שבאות בתשלומים... כנראה כל חתיכה רוצה לעשות בחיתול נקי האם זה בסדר כל כך הרבה? זו ניראת לי כמו עצומה לבמבינו כזה קטן .
תודה לכן וחג עצמאות שמח לכולן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
שרית עטיה-שמואלי25/04/2010הי עדי
כן עדיך לרווח את הארוחות ולתת ארוחה כל שלוש שעות. אם זאת זה מה שמתאים לקטנציק ויתכן שצריך עוד זמן להתרגל.
ולכן נסי ממש בהדרגה להגדיל את המרווח בין הארוחות . כל פעם בעשר דקות.
לגבי היציאות-
מה זה תשלומים ? האם מדובר בשלוש - ארבע פעמים ביום או הרבה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
אביטל26/04/2010יש יציאות כשלוש- ארבע פעמים ביום לעיתים בחתיכה אחת קטנה ולעיתים ממש כמות מכובדת שניראת לי עצומה לילד כזה קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה ציטריתודים19/04/2010
שלום!
היום רציתי לנקות קומקום בעזרת מלח לימון ושמתי כשתי כפות לתוך קומקום. הרתחתי את המים ואז קיבלתי טלפון, הכל ברח לי מהראש ואישתי הוסיפה את המים האלו לתוך אורז לאחר רתיחה נוספת ולאחר עוד מילוי נוסף הוספנו כ 30CC לבקבוק של הבן הקטן. בן 6 חודשים. הוא לא התלהב מהאוכל ולא אכל יותר מ - 30CC
בודאות הוא קיבל את החומצה ציטתית בצורה מאוד מהולה, אך אנחנו מאוד דואגים!!!
האם יש סיבה לדאוג?
אשמח לקבל עזרה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה ציטרית
נורית קליפר22/04/2010הי ודים,
חומצה ציטרית היא מרכיב טבעי שקיים בפירות, מיצים וכד'. זהו לא חומר רעיל, אבל אינני יודעת מהי הכמות אותה שתה בנך. לפי מה שאתה מתאר- לא הרבה. הכי טוב לעקוב ולראות אם יש שינוי בהתנהגותו/הרגשתו ולפנות לרופא בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות לתינוקאיה141219/04/2010
שלום,
רציתי לדעת בדיוק לאיזה ירקות מתכוונים בטעימות הראשונות (גזר, קישוא..) ואיזה עוד?
האם מלפפון, עגבניה, פלפל שאוכלים אותם חיים מתאימים גם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איה
שרית עטיה-שמואלי22/04/2010שלום איה
בעיקרון אין הגבלה אלו ירקות. אך מבחינת המרקם המתאימים יותר הם אלו שניתן לבשל אותם ולרסק.
אפשר לתת עגבניה מרוסקת חיה.
לגבי שאר הירקות החיים = ממתינים עד שהתינוק מסוגל לאכולאותם מבחינת מרקם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שאינו אוכל מוצקיםמיטל19/04/2010
שלום,
בני בן שנה וחודש ואינו מוכן לאכול מוצקים. הוא ילד בריא שאין לו שום בעייה בריאותית עם התפתחות תקינה ועלייה תקינה במשקל. הוא אינו מוכן לאכול אוכל מוצק וכאשר נותנים לו אוכל מוצק הוא עושה תנועה של הקאה ולפעמים באמת מקיא. למרות שהוא מקיא אני מנסה לתת לו את האוכל המוצק אך הוא לועס ופולט החוצה. ניסינו להעלות בהדרגה את המרקם אך ללא הואיל ברגע שנתקל במשהו מוצק מייד הוציא את זה החוצה מהפה או הקיא. כשנתתי לו סנוויץ עם גבינה הוא נגס בסנדוויץ ליקק את הגבינה והוציא מהפה את הלחם.
ניסינו כבר את כל השיטות: ניסינו להושיב אותו ליד השולחן איתנו בארוחת ערב מסודרת, ניסינו בהדרגה להעלות במרקם של האוכל, ניסינו להשים על השולחן את האוכל בלי להגיש לילד אך הוא אינו לוקח אלא זורק את האוכל על הרצפה.י ש לציין שכאשר אני מאכילה אותו אינני לחוצה ואני מנסה כמה שיותר להשרות אוירה של רוגע .
איך אני יכולה לגרום לילד לאכול אוכל מוצק כמו כולם? האם יש שיטה כלשהי שפספסתי?
אני שוב מציינת שהילד בריא ללא בעייה בריאותית כלשהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מיטל19/04/2010יש לציין בנוסף, שבסופו של דבר אנו נכנעים (נכנעים אבל לא בקלות ואחרי הרבה מאבקים) ונותנים לו אוכל טחון. כשהאוכל טחון הוא אוכל את הכל כולל הכל (את כל סוגי הירקות ואת כל הבשרים) ואין לו בעייה עם טעמים.
אשמח לתשובה בנידון....
בתודה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל
שרית עטיה-שמואלי22/04/2010הי מיטל
ישנם גם תינוקות שלוקח להם יותר זמן להתרגל למזון מוצק.
בכל אופן ממליצה לך לפנות למרפאה בעיסוק שמתמחת באכילה היא תצפה בו אוכל ותוכל לבדוק מיומנויות ואז להמליץ מה לעשות. יש כאלו דרך קופת החולים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונתצ תינוקת בת 8 חדשיםאורית19/04/2010
שלום,
בתי בת 8 חדשים, התחלתי לתת לה מוצקים סביב גיל 5 חד' - בהתחלה ממש טעימות קטנטנות, כשהכמות הולכת וגדלה לפי הרצון שלה (אני נותנת, עד שמסמנת שלא רוצה יותר - סוגרת פה, מזיזה ראש...). עם זאת - היום, בגיל 8 חדשים, מנת מוצקים (פירות/ מרק עוף+ירקות/ אבוקדו+ביצה/ דייסה עם/בלי פרי) עדיין אינה מהווה תחליף לארוחה מלאה - היא אוכלת 50-70 גרם בלבד, ולאחר מכן (לא מייד) תדרוש גם תוספת של הנקה.
הייתי רוצה לדעת האם המצב תקין, ואם לא - מה כדאי לעשות כדי להגדיל את הכמויות? האם עדיף לתת עוד ארוחת מוצקים ביום (כיום מקבלת בדרך כלל 2 ארוחות, לעתים שלוש), או להגדיל את הארוחות הקיימות? אולי כדאי פשוט "לזרום" איתה, עד שמנת המוצקים תגדל מעצמה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה...
אורית19/04/2010שאלה נוספת - איך מתחילים לתת לקטנה לחם? אני חוששת שהיא תנגוס בחניכיה חתיכה גדולה מידי שעלולה לגרום לחנק...
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 חודשים עם תופעה בזמן האוכלנטלי18/04/2010
שלום,בני כיום בן 9 חודשים,שוקל 8 קילו,אוכל מטרנה+דייסה ומנת פירות ומנת ירקות,אני מאוד מודאגת מכיוון שייש לבני תופעה מוזרה,כשהיה בן 4 חודשים והוא התחיל עם פירות (בננה,תפוח,אגס) היה יוצא לו נפיחות מתחת לעין ימין ואדום רק בזמן האכלת הפירות ולאחר 10 דקות זה היה נעלם לאחר כמה חודשים התופעה נעלמה,ומהירקות לא קרה לו כלום,היום התחלתי לתת לו טעימות של גבינה לבנה וקרה את אותה תופעה נפיחות ואדום מתחת לעין ימין,אני מציינת שבני נבדק ע"י רופא לאלרגיה ולא מצאו שהוא אלרגי לכלום,רופאת ילדים לא יודעת מה זה...אני מיואשת...מה זאת התופעה הזאת?
תודה נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה?
נורית קליפר19/04/2010הי נטלי,
אם כבר נבדק על ידי רופא לאלרגיה ורופא ילדים ולא מצאו כלום, קשה לי לנחש את הסיבה, כי אכן זה נשמע כמו תגובה אלרגית. אני שמחה לשמע שאין כבר תגובה שכזו עם הגשת פירות. מציעה כן לפנות שוב לרופא ולציין שהתופעה חזרה על עצמה עם מוצרי חלב ולבדוק אם רוצה לבצע בדיקות נוספות?
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי נורית תודה רבה
נטלי19/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב ניגראפרת18/04/2010
האם בגיל שנה מומלץ כבר לתת חלב כמו שהוא טבעי? האם בדרך אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב ניגר
נורית קליפר19/04/2010הי אפרת,
כן את יכולה פשוט להגיש חלב כמו שהוא........ כמובן שהטמפרטורה המועדפת היא לשיקולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)