מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 10 חודשים- תפריט יומירוית25/04/2010
שלום :)
בגדול אני מודעת לכך שהתפריט היומי של בני מגוון והוא מרוצה מאוד מהארוחות.
העניין הוא שאני קצת מתקשה לשלב את ארוחת הערב.
להלן התפריט |(כמובן שהשעות אינן מדוייקות):
08.00 סימילאק.
11:00: ארוחת פירות (2-3 פירות+כפית שקדיה ולפעמים גם עוגיית מטרנה).
14.00: קציצות/ מרק עוף/ שווארמה הודו עם תוספת- ירקות ו/או אורז/ עדשים/ אפונה.
17.00: מעדן- BIO / דניאלה.
19.00-20.00: (לפני השינה) סימילאק- לעיתים בשילוב עם דייסה.
בין ארוחת הביניים- המעדן, לדייסה לפני השינה, ניסיתי להציע לו ארוחה נוספת- גבינה עם חתיכות חלה ועגבניה ולעיתים בשילוב ביצה. אך שמתי לב (וזה גם הגיוני) שלדייסה כבר אין לו מקום.
אני יודעת שיש להקפיד עדיין בגיל שלו לתת שתי ארוחות שהן תמ"ל/ הנקה ולכן חבל לי לוותר על הדייסה לפני השינה.
מה אתן מציעות?
באיזה שלב ארוחת הערב תחליף את התמ"ל? ובכלל באופן כללי עד איזה גיל נותנים תמ"ל?
שאלה נוספת ואחרונה- עד כה אכל ביצה קשה, האם מותר גם חביתה?
המון המון תודה מראש על המענה המקצועי !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
בת-חן כהן25/04/2010שלום רוית
לתמ"ל, יש יתרונות תזונתיים ברורים מול חלב-פרה. יתרונות שתקפים אצל ילדים שהתזונה שלהם איננה מלאה ומגוונת. ילדים שאינם אוכלים באופן סדיר בשר, דגים, ירקות, פירות, דגנים וקטניות, יקבלו את הויטמינים והתוספים הדרושים להם מהתמ"ל.
במידה והילדים אוכלים הכל – אז אין הכרח לתת להם דווקא תמ"ל.
באופן עקרוני נראה שתפריטו של בנך אכל מלא ומגוון אך אין שום סיבה למהר ולהפסיק לו את התמ"ל לדעתי. חכי עד גיל שנה וחצי לפחות...
לגבי ביצה- אין זה משנה אם זו חביתה או ביצה קשה אך הקפידי על בישול מוחלט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר אך...
רוית26/04/2010על השאלה שהכי מעסיקה אותי לא נתת מענה.. וזה לגבי ארוחת הערב.. איך אני יכולה לשלב לו ארוחה נוספת בין ארוחת הביניים- מעדן לבין התמ"ל לפני השינה? שכן מרווח השעות מאוד מצומצם ולא פלא שכשאשר ניסיתי להוסיף ארוחה נוספת (גבינה, ביצה, עגבנייה) לא היה לו מקום לתמ"ל לפני השינה.
שוב תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי תנסי להקדים לו את המעדן
אורית27/04/2010למשל לשעה 16:00 וארוחת ערב בסביבות 18:00.
לדעתי גם לא חייב דייסה....למה "להאביס" אותו אם הוא אוכל כל כך יפה כל היום?
תמ"ל רגיל לדעתי מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה..
רוית28/04/2010אשמח אם תוכלי לענות לי בהמשך לשאלתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית תודה..
רוית28/04/2010ניסיתי להקדים לו את המעדן.. אבל עדיין טווח השעות קצר והוא כבר שבע לארוחת ערב.
חשוב לי לציין שלא תמיד אוכל דייסה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז יש לי עוד רעיון
אורית29/04/2010חייב מעדן? אם את משלבת בארוחת ערב גבינה אז לדעתי לא צריך מעדן.
14:00 ארוחת צהריים
17:00-17:30 ארוחת ערב
19:00-20:00 תמ"ל לפני השינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת צודקת :) ...
רוית29/04/2010ולא שלא חשבתי על זה.. פשוט רציתי לראות איך אני יכולה לשלב הכל :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטרמיגןדורית25/04/2010
שלום,
בני בן השלושה החל לסבול לנקודות אדומות בעורף (זה נראה כמו פריחה).
בפעם הראשונה שהייתי אצל הרופאה היא שלחה אותי לבית חולים ושם נאמר לי ע"י רופא עור (לילדים) שזו פריחה כתוצאה מזיעה.
רופא העור נתן לי קרם למריחה וטען שזה ייעבור תוך מספר ימים.
לאחר כשבוע וחצי שוב חזרה "הפריחה" איך בכל הגוף. שוב ניגשתי לרופאה והיא טענה שהילד רגיש לאוכל (סימלאק- הוא אכל את האוכל הזה מהיום שהוא נולד) היא אמרה שאסור בשום אופן לתת לילד חלב עד גיל שנה לפחות. היא אמרה לי שהוא צריך להתחיל לאכול נוטרמיגן.
עבר כבר כמעט חודש, הילד עדין משלשל ופולט המון (לפני כן הוא לא הייה פולט כלל)
אנני מבינה איך הרופאה החליטה שהוא רגיש לחלב?
אני מאוד מקווה לקבל תשובה הגיונית
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב
בת-חן כהן25/04/2010הי דורית
אני במקומך הייתי פונה לעוד רופא ילדים
מפני שאת בדיקת הרגישות לחלב עושים במעבדה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המשקל תקיןאמא לתאומות24/04/2010
יש לי תאומות בנות 7 חודשים נולדו בשבוע ה35 תאומה א נולדה 2200 ק"ג תאומה ב
2400 ק"ג כיום שוקלות א' שוקלת 6550 ק"ג וב' שוקלת 6555ק"ג(מציינת שהן היו גם חולות בחודש האחרונות וירוס וכו' ולא אכלו כמו שצריך . תפריטם:
דייסה סימילאק טופ 2 + כפית דייסת סולת 180 מ"ל בשעה 6.30 בבוקר אח"כ בגן או בבית בשעה 9.30 פירות (אגס, תפוח,תפוז,בננה מציינת שבגן מוסיפים בסקוויט) צהריים 11.30- 12.00 מרק.
הן אוכלות בין 20-30 כפיות מרק, שעה 15.00 או 14.30 סמילאק 180 מ"ל.
לפעמים אני נותנת להן גמדים בשעה 16.00 שהן אוכלות יפה ומקבלות מאוד יפה ובערב בין השעה 19.00- 19.30
אוכלות שוב דייסה+ סולת. לדעתי רזות לגיל שלהן תמיד "מעירים" לי שהן רזות.
האם המשקל תקין או שעליי לפנות לתזונאית תינוקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
נורית קליפר25/04/2010המשקל עצמו הוא לא הדבר הכי חשוב, מבחינת המשקל הן באמת נמצאות באחוזון נמוך יחסית, אבל, יחסית למשקל שנולדו בו, הן גדלו ועלו במשקל מאד יפה!! וזה בעצם מה שמחפשים לראות. מכיוון שאין לי את כל הנתונים על קצב הגדילה שלהן, לא יכולה לייעץ מעבר, אבל את יכולה בהחלט להתייעץ בטיפת חלב בביקור הבא.
אגב, מוצרי חלב, מומלץ לפי הוראות משרד הבריאות, רק מגיל תשעה חודשים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לאכול רק אוכל מרוסקלולולו24/04/2010
שלום, בתי, בת 11 חודשים. עד כה אכלה על פי "ההתקדמות המצופה" לגיל. לאחרונה התישבה ונתצה קפיצה רצינית באכילה ופחות או יותר אכלה הכול, לעסה קציצות, שניצלים וכו' והיה נראה שמאוד נמנית מזה. לפני כשבוע חלה נסיגה ולא מוכנה לאכול מוצק- חזרה לאכול מרק טחון ומוציאה מהפה כל דבר שדורש לעיסה (אפליו חתיכה של ירק מבושל). מוכנה לאכול רק חתיכות רכות של בבנה ואגס. ממשיכים כל הזמן לנסות ולתת לה אבל אין שינוי בינתיים. האם יכול להיות קשור לבקיעת שינים נוספות (יש לה 2 עליונות ו 2 תחתונות) או צריך לבדוק אם יש לה משהו בגרון? או אולי קשור למשהו התנהגותי? תודה תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנית מוצקים
נורית קליפר25/04/2010אם כבר אכלה מוצקים, אין דאגה מבחינה התפתחותית. זה יכול להיות כל הדברים שציינת. הסבירות שזה יעבור תוך מספר ימים, במידה ולא תשקלו לגשת לרופא ילדים ולשלול שאין שום דבר שמציק לה בחלל הפה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטה-טק ותופעות לוואישרון24/04/2010
בת שלושה חודשים וחצי, יונקת ומקבלת פעם ביום בקבוק מטרנה / אופטימיל. עושה קקי פעם ביום.
לאחר מתן המנה הראשונהשל רוטה טק סבלה משלשולים במשך כעשרה ימים, ללא חום או כאבים. ביום חמישי (15/4) קיבלה את המנה השנייה ובואתו יום עשתה קקי. מאז (עשרה ימים) עשתה קקי רק עוד פעמיים - בהפרשים של שלושה-ארבעה ימים זה מזה.
האם עליי לדאוג או שזה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטה טק
נורית קליפר25/04/2010הי שירי,
הייתי מפנה את השאלה לרופא ילדים, שם תוכלי לקבל את המענה הטוב ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב לאכול בן 10 חודשיםטלי24/04/2010
בני בן 10 חודשים ולד בשבוע 34 עושה בעיות עם אוכל מוצק
בבוקר הוא קם ב 8 נותנת לו בקבוק אוכל בין 120-180 מ"ל
אחרי איזה שעתיים אוכל מעדן
אחכ מנסה מרק ,כבר בביס הראשון הוא מתחיל לעשות פרצוף של ממש מקיא
הרבה פעמים אפילו מקיא ממש, יש לציין שאני מביאה לו לאכול אחרי שעתיים מהמעדן לפעמים אפילו 3 בכל זאת זה רק מעדן.
בסוף מתייאשת ועוברת לגרברים
מנסה לתת לו ביצה רק את החלמון גם מקיא
כאילו הוא אוהב לאכול רק מעדנים וגרברים
מים הוא לא כל כך אוהב לשתות ניסיתי מים עם נענע נסיתי לתת בכוס אין ממש לא אוהב לשתות
אני פשוט לא יודעת כבר מה לעשות הוא לא אוהב לאכול כלום חוץ ממה שצייניתי
אודה לאיזשהי תשובה מהירה, אפילו שלרופא אני יגש בוודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל מוצק
נורית קליפר25/04/2010הי טליה,
אכן ממליצה להתיעץ עם רופא ילדים, ייתכן ויפנה אותך למרפאת אכילה שם יוכלו לאבחן, לטפל ולקדם אותו באכילת המוצקים.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשים אוכל מוצקשלי24/04/2010
שלום,
בני בן 8 חודשים אוכל בבוקר פירות ובצהריים מרק עד לא מזמן אך לאחרונה לא מוכן בשום פנים ואופן לאכול, מסובב את הפנים לצדדים, סוגר את הפה ומתעצבן ואז אני כבר מפסיקה כי אני לא רוצה שיאכל לא מרצונו. ניסיתי לגוון לו, להוסיף לפירות בסקוויט של מטרנה (עבד ליום יומיים וזהו), מדוע הוא כבר לא רוצה לאכול?? האם ניתן להוסיף למרק קצת תבלינים? מה אפשר לעשות עם הפירות (אני מוסיפה לו גם מלון, תמרים, בננה - האם זה לא יותר מידי סוכר?)
שאלה נוספת - אני עדיין מרסקת לו בבלנדר למרקם של דייסה, האם אפשר לתת לו להתמודד עם חתיכות גדולות יותר? אני מפחדת שייחנק, (אפילו את הביסקוויט של מטרנה או בננה אני לא נותנת לו לאכול לבד..)
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן אוכל
נורית קליפר25/04/2010הי שרית,
שינויים בצריכת כמויות המזון יכולים לנבוע מסיבות שונות הכוללות האטה נורמלית של הגדילה, פעילות מופחתת, צמיחת שיניים ועוד. ראשית, הקפידי על מרווח נכון בשבילו בין הארוחות כדי לוודא שבאמת מגיע לארוחה רעב. הסבירות היא שיחזור לאכול רגיל תוך מספר ימים. הפחתה בכמויות המזון למשך מספר ימים, נחשבת להתנהגות נורמלית אך אם ממשיך מעבר למספר ימים כדאי להתיעץ עם רופא ילדים.
לגבי המרקם, את יכולה להעלות את המרקם בדרגה אחת, לטחון באופן גס יותר ולראות כיצד מתמודד
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשים אוכל מוצקעמית23/04/2010
שלום,
בני בן 10 חודשים ואינו מתקדם במרקמים. הוא אוכל רק אוכל טחון, פירות טחונים, מרק בתוספת פסטה מאמי קטן, דייסת מטרנה בכפית. אני מנסה לעבות לו את האוכל, אבל הוא עושה רפלקס הקאה. הוספתי למרק הטחון אטריות דקיקות של אסם, הוא אכל ובאיזשהו שלב פשוט הקיא את המרק. מיותר לציין שנבהלתי מאוד... ניסיתי לטחון לאו קציצות עם מזלג והוא גם לא הסתדר עם זה. ניסיתי לתת לו בייבי ביס שיתחיל עם אצבעאוכל, ניסיתי ביסקויט של מטרנה או חתיכת בננה. אני מראה לו שאני אוכלת כדי שיבין, אבל הוא לא מכניס את זה בכלל לפה רק משחק עם זה ביד.
אני מאודד מתוסכלת, בסה"כ הוא אוכל כמויות מאוד יפות ומשקלו תקין. הוא לא פתוח לטעמים חדשים כ"כ ולא למרקמים. הוא לא קרובעדיין לתפריט שאתן ממליצות לגילו. אני חוששת לפגוע לו בהתפתחות. עם מה עליי להתחיל? מה לנסות קודם לתת ועם מה לשלב? איך לעשות זאת בהדרגה? האטריות הדקיקות מסוכנות לו עדיין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקדמות במרקמים
נורית קליפר25/04/2010הי עמית,
כל תינוק מתקדם בקצב שלו, אבל כדי להבין את הסיבה, הייתי ממליצה לגשת לדיאטנית קופ"ח או רופא ילדים ולהתיעץ ייתכן ותקבלו בשלב מאוחר יותר, אם המצב לא ישתנה, הפנייה למרפאת אכילה שם יוכלו לאבחן ולראות את הסיבה שבגללה לא מתקדם במרקמים ולעזור לו באופן אישי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחציאורלי23/04/2010
היי
בני בן שנה וחצי, ונכנס לגן לפני 3 חודשים. לפני שנכנס לגן היה אוכל הכל מכל ואוכל מצויין ולא היו בעיות. לאט לאט ראיתי שהוא לא מוכן לאכול דברים שאכל ולשתות מים וכו', עכשיו הוא מתחיל לחזור לעצמו אחרי שהתאקלם בגן. שאלתי היא כזאת. בגן הוא אינו אוכל בשר אני מצרפת לכם את התפריט שלו כולל הגן ואשמח לדעתכן, אני מודאגת קצת כי הכל השתנה לי.. ואני פוחדת שהוא לא מקבל את כל מה שהוא צריך. יש לציין שבגן הם מקבלים את כל אבות המזון..
7:00- בקבוק 180 cc מטרנה
8:30 - ארוחת בוקר בגן(גבינה/חביתה/עגבניה/לחם)
11:30 - ארוחת צהריים - קציצת דג/פחמימה/מרק ירקות וכו'
14:00- פירות בגן
שמגיע הביתה בשעה 16:30 - מעדן
ובשעה 18:00 ארוחת ערב. חביתה/גבינות/ירקות/פשטידה/לביבות וכו'. אני מקפידה פעמיים בשבוע חוץ מיום שישי ושבת לתת בשר בארוחת ערב.
ולקראת שינה - בשעה 20:30 - בקבוק 180 cc+כפית דייסה כל שהיא.
אשמח לתשובה... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
נורית קליפר25/04/2010הי אורלי,
אל דאגה, התפריט נראה ממש בסדר.
הקפידי להגיש בשר בקר או הודו נקבה לפחות 3 פעמים בשבוע שכן הם עשירים בברזל. את יכולה גם להוסיף לתפריט קטניות (עדשים, אפונה, שעועית, גרגרי חומוס) כפעמיים בשבוע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת 8 חודשיםאורית23/04/2010
הי , דילגתם עלי - שואלת שוב:
בתי בת 8 חדשים, התחלתי לתת לה מוצקים סביב גיל 5 חד' - בהתחלה ממש טעימות קטנטנות, כשהכמות הולכת וגדלה לפי הרצון שלה (אני נותנת, עד שמסמנת שלא רוצה יותר - סוגרת פה, מזיזה ראש...). עם זאת - היום, בגיל 8 חדשים, מנת מוצקים (פירות/ מרק עוף+ירקות/ אבוקדו+ביצה/ דייסה עם/בלי פרי) עדיין אינה מהווה תחליף לארוחה מלאה - היא אוכלת 50-70 גרם בלבד, ולאחר מכן (לא מייד) תדרוש גם תוספת של הנקה.
הייתי רוצה לדעת האם המצב תקין, ואם לא - מה כדאי לעשות כדי להגדיל את הכמויות? האם עדיף לתת עוד ארוחת מוצקים ביום (כיום מקבלת בדרך כלל 2 ארוחות, לעתים שלוש), או להגדיל את הארוחות הקיימות? אולי כדאי פשוט "לזרום" איתה, עד שמנת המוצקים תגדל מעצמה?
שאלה נוספת - איך מתחילים לתת לקטנה לחם? אני חוששת שהיא תנגוס בחניכיה חתיכה גדולה מידי שעלולה לגרום לחנק...
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות מוצקים
נורית קליפר25/04/2010הי אורית,
בגיל 8 חודשים את יכולה להגיש 3 ארוחות מוצקים ביום, את כמובן יכולה להגיש לה כמות גדולה יותר כל ארוחה אך זה לא מחייב שהיא תאכל יותר ולא תדרוש הנקה. בעקרון אין ממש דרך לגרום לה לאכול יותר, צריך להיות קשובים לכמות שהיא רעבה ורוצה לאכול.
בשלב זה, את יכולה פשוט לזרום איתה.....בעוד כחודש, לבדוק אם יש התקדמות לקראת מוצקים מול הנקה.
לגבי הלחם, את יכולה להגיש (במידה והיא מוכנה מבחינה מוטורית) להגיש פיסות לחם דקות ורכות טבולות בממרח.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשים האם מותר ביצה???טל22/04/2010
שלום רב
ביתי בת 7 חודשיים האם מותר בגיל זה לתת ביצה עם עגבניה מגורדת
במידה וכן האם ביצה רכה/קשה.
תודה לירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצה
בת-חן כהן22/04/2010שלום לירן.
ביצה לא נותנים עד 1ם חודשים-שנה
ועגבניה אין שום בעיה לתת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל בת חן, שרית ענתה אחרת בשאלתי
טל22/04/2010לבת 8 חודשים.
על פי מה שראיתי באתר משרד הבריאות מותר ביצים מגיל חצי שנה הלא כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנחיות משרד הבריאות - ביצים
שרית עטיה-שמואלי25/04/2010הי
ב 2009 משרד הבריאות עדכן את המלצות לתזונת תינוקות
בהמלצות החדשות החל מגיל 4 חודשים ניתן לחשוף את התינוק ל
טעימות מזון מהקבוצות הבאות: בקר, הודו, עוף, דגים, ביצים, טחינה, קטניות, דייסות לתינוקות מועשרות בברזל, ירקות, פירות.
כך שאין שום בעיה עם ביצים בגיל הזה
עדיף כמובן ביצה קשה שמבושלת היטב.
לא מומלץ בכלל לתת לתינוקות ביצה רכה מחשש לסלמונלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נירדמתדנה22/04/2010
שלום וברכה,
הבת שלי בת חצי שנה
כאשר אני שמה אותה בכסא אוכל/נדנדנה ומאכילה אותה
היא לפעמים נירדמת לי תוך כדי ....
האם זה תקין ?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
בת-חן כהן22/04/2010הי דנה
אני לא בטוחה שזו שאלה לדיאטנית.
נסי את רופא הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות אצל בת 5 חודשיםסיון22/04/2010
שלום,
בתי המתוקה סובלת מגיל שלושה חודשים מעצירויות חוזרות. יש לה יציאות יומיומיות (מקסימום- יום אחד בלי יציאה), אך הן קשות והיא מתאמצת מאוד להוציאן (ממש צועקת תוך כדי הלחיצות). רופא הילדים המליץ לי לתת לה עגבנייה מרוסקת, וכך אני עושה (כמעט מדי יום), אך זה לא מועיל לה ממש. היא מקבלת סימילאק טופ באופן מלא מגיל חודש.
1. האם יש דברים טבעיים אחרים המומלצים בגיל זה כדי לגרום ליציאות רכות יותר?
2. חברה שלי אומרת שמטרנה גורם ליציאות רכות יותר. האם זה נכון? והאם כדאי להחליף לה למטרנה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
בת-חן כהן22/04/2010הי סיון
ראשית- לא יזיק לנסות מטרנה אולי היא תגרום לתגובה טובה יותר
את מיץ העגבניות תוכלי לערבב עם מעט שמן זית גם זה יכול לשמן את המערכת
לא רשמת אם היא התחילה טעימות, אבל את יכולה לתת לה לשתות מים מבקבוק זה מונע עצירות.
נסי את כל הדרכים הנ"לץ אין פיתרון חד משמעי לכולם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מוצקמישהי22/04/2010
שלום
בתי בת השנה אוכלת יפה אוכל מוצק במהלך היום
אחרי מס כפיות בעיקר עם הפירות היא מוציאה את האוכל מהפה...(ולא מתוך שובע)
למה היא עושה את זה?
אשמח לתשובה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל מוצק
נורית קליפר22/04/2010הי ריבי,
הסיבות לכך יכולות להיות רבות. שובע הוא אחד מהם, רצון למשוך תשומת לב, גילוי שלה של מה עוד אפשר לעשות עם כפית ואוכל.......:)
היא ממשיכה לאכול אחרי זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי
מישהי22/04/2010אם אני מפנה את תשומת ליבה למשל לדברים אחרים ,(כמו למשל להסתכל על בלון הליום שנמצא אצלנו בבית..)
או מדברת איתה היא יכולה לאכול עוד קצת..
רציתי לציין שאין לה בעיות אכילה..לפעמים היא עושה את זה לא תמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת פגיםאמא22/04/2010
שלום רב
שאלתי היא האם לפגים (נולדו שבוע 34) ניתן להוסיף דייסה בגיל 4 חודשים הכרונולוגי שלהם או על פי גיל מתוקן? בנוסף ישנה דייסה של חברת פרינוק עליה רשום שניתן להשתמש מגיל 3 חודשים האם מומלץ או שמוקדם מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונה
שרית עטיה-שמואלי22/04/2010הי יונה
שאלתי האם יש סיבה להוספת הדייסה ?
בעיקרון לתינוקות שעולים היטב במשקל אין צורך להוסיף דייסה.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה....
אמא22/04/2010אני שואלת על מנת להוסיף דייסה לארוחת הלילה על מנת שישנו לילה שלם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיונה
שרית עטיה-שמואלי25/04/2010אם כך אין בעיה להוסיף דייסות שמתאימות לתינוקות מגיל 3 חודשים.
האם הם השלימו כבר את המשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)