מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 10 חודשיםמירי11/04/2010
צהריים טובים!
בת שלי בת 10 חודשים ועדיין אוכלת רק מרקם עדין של הפרות וירקות.
אני מנסה לתת לה חתיכות קטנות אבל היא לא מוכנה לאכול ועושה קולות של חנק.
ניסיתי לתת לה חתיכה ממש קטנה למשל של תפוח אדמה מעוך והיא ישר ירה אותו והשתעלה ואותו דבר עם חתיכה קטנה ומעוכה של ביצה.
אני כבר לא מדברת על לחם , היא אוכלת קצת מעדני חלב ומאוד אוהבת אבוקדו עם בננה אבל שוב רק בבלנדר.
כמו כן לא מוכנה לגעת בבשר .
אני זקוקה לרעיונות .
בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה אבל פסחתם אליי
מירי13/04/2010אני מצטערת אבל לא קיבלתי תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקצב שלה
בת-חן כהן15/04/2010שלום מירי
אין שום ברירה אלא לחכות שהילדה תסכים
נסי מידי כמה ימים להציע לנ שוב ואל תתני בכוח כי זה עלול לגרום לתגובה שלילית לאוכל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקה- עזרה בבקשהטל11/04/2010
בתי בת 9 חודשים וקצת. אני בשלבי גמילה מהנקה. כרגע יונקת פעם ביום, לפני השינה. אוכלת מוצקים- הכל: בשר, עוף, פחמימות, ירקות, קצת פירות, גבינות, בקיצור... הכל.
שאלתי היא האם כאשר לא תינק כלל מספיק האוכל המוצק או שיש צורך בתמ"ל? היא ממש לא אוהבת תמ"ל, ניסינו את כל הסוגים...
תודה רבה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהנקה
נורית קליפר12/04/2010הי טל,
בעקרון, עד גיל שנה כן מומלץ להשלים אוכל מוצק עם הנקה/תמ"ל בכדי להגיע לרמת הקלוריות הנדרשות ביום. המשיכי להציע לה תמ"ל עד גיל שנה, כמובן שאי אפשר להכריח אותה......אחרי גיל שנה אפשר להציע לה גם חלב ניגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות עם תפוזיםשימרית11/04/2010
רציתי לדעת האם אפשר להוסיף למחית פירות של בננה אגס תפוח לפעמים גם אבוקדו מיץ של תפוזים שלא יהיה סמיך מידי,אני יודעת שיש אמונה שמיץ התפוזים מבטל את הויטמנים של שאר הפירות האם יש אמת בדבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ תפוזים
נורית קליפר12/04/2010אין אמת בדבר, אך תמיד פרי על כל חלקיו, עדיף ומזין יותר ממיץ של הפרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן חצי שנהע10/04/2010
בני בן 6 חד' מגיל 4 חודשים התחלתי לו טעימות של פירות וירקות. אשמח לקבל עצות בנושא האוכל שיכול לאכול, שלא ימאס כל יום אותם פירות וירקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונהמגוונת
בת-חן כהן12/04/2010הי סיון
מבחינת הפירות ביץ יהיה לך יותר מעניין כי יש הרבה סוגים של פירות (ואני רושמת בכוונה לך כי לתינוקות לא מפריע לאכול כל יום אותו דבר)
את יכולה כל יום לערבב 2-3 פירות- בננה/תפוח/אגס/מלון/תמרים לחים/קיווי/ תפוז/אפרסק/...
מבחינת ירקות את פשוט אמורה לעשות מרק ואת יכולה כל פעם לגוון- בטטה/ דלעת/ תפו"א/גזר/קישוא/אפונה/סלק/גמבה/שומר/בצל/עישבי תיבול שונים כמו פטרוזיליה/שמיר אט כוסברה. כל פעם לשנות...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"ל או חלב ניגר?שני10/04/2010
שלום רב,
בני בן שנתיים, שוקלכ- 10 ק"ג., וגובהו כ-84 ס"מ.הוא לא אכלן גדול (כפי שאפשר להבין ממשקלו).
מאז גיל שנה כמעט ולא עלה במשקל.
בבוקר כשמתעורר, ובערב לפני השינה (אחרי ארוחת הערב) שותה מטרנה עם דייסה.
שאלתי היא האם ניתן וכדאי להעביר אותו לחלב ניגר עם דיסה, או שעדיף להמשיך עם המטרנה?
תודה מראש,
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם משקלו אינו גבוה
אביבית11/04/2010מדוע להעבירו לחלב ניגר...?
לפחות שיקבל תוספי תזונה וקצת קלוריות מהמטרנה... אני הייתי אפילו מוסיפה לו כף דייסה לבקבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענבר
שרית עטיה-שמואלי18/04/2010הי ענבר
את כותבת על תינוק שלא עלה במשקל כשנה.
אני ממליצה לפנות לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים לשם הדרכה . יש הרבה דרכים שבהם ניתן לבנות תפריט שמתאים לו .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקיםלנה10/04/2010
שלום,
בני בן 5 חודשים, נולד במשקל 3800 היום שוקל כ8 קילו. עד גילה 4 חודשים הנקה מלאה וכיום הוא מקבל 3 ארוחות סימילאק בשעות המשפחתון ומ-4 בצהריים הנקה. התלנו עם טעימות בגיל 4 חודשים והילד מאוד מתלהב מאכילה בכפית. היתי רוצה להחליף לו את אחת הארוחות סימילאק במשפחתון במנת ירק או פרי, כבר טעמנו: קישוא, בטטה, גזר, מלפפון, תפו"ע, בננה, אגס. השאלה שלי מהי כמות שמחליפה את מנת הסימילאק והאם זה לא מוקדם מדי?
תודה רבה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מוצקים
בת-חן כהן12/04/2010הי לנה
הכמות היא 2-3 ירקות או פירות בארוחה מלאה במקום בקבוק סימילאק
וזה לא גיל מוקדם מידי...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בגיל שנה- מסרב לארוחת צהריםתהילה10/04/2010
הי,
בני בן השנה אינו אוכל ארוחת צהרים, אני מנסה לגוון: פירה עם קציצה, מרק ירקות, קוסקוס, וכו'.. כמובן שהכל מרוסק אבל לא מידי.
העניין הוא שהוא רק טועם לעיתים כף, או שתיים וזהו לא בא לו עוד, חשוב לי לציין שאני מציעה לו את ארוחת הצהריים על קיבה ריקה כלומר שבערך שעתיים הוא לא קיבל אוכל (אלא רק שתייה אם רצה)
חוץ מזה הוא אוכל מטרנה בוקר/ ערב, פירות, ופרוסת לחם עם גבינה/ חומוס וירקות
אך מה ניתן לעשות לגבי ארוחת צהריים?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת צהריים
נורית קליפר10/04/2010הי תהילה,
ייתכן שאחרי שעתיים בנך עדיין לא רעב מספיק לארוחת צהריים, נסי למשוך את ארוחת צהריים אפילו כשלוש שעות אחרי ארוחת הפירות של הבוקר. אם גם זה לא עוזר, את יכולה לנסות ולהציע את ארוחת הצהריים אחרי שנת הצהריים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהאמא מודאגת10/04/2010
שלום..
יש לי תינוק בן 7 חודשים ורציתי לדעת איזה תפריט מומלץ לתת לו בגיל כזה?
יש לציין שפירות הוא לא אוכל לי כל כך לפעמים הוא אוכל כמה כפיות ולפעמים מנה יפה ואת המרק ירקות הוא דווקא אוכל יפה ואתמול שהכנתי לו מרק ירקות מעכתי לו אם המזלג והוא לא היה מוכן לאכול ואחרי שטחנתי לו הוא אכל יפה רציתי לדעת איך יודעים שהוא מוכן לאכול שמועכים ולא טוחנים???? ואת הפירות דווקא אני מועכת לו ולא טוחנת וגם יצאו לו 2 שיניים
ורציתי לדעת גם מתי אפשר לתת לו לאכול אם האצבעות?? אני מנסה לתת לו לאכול אם כפית לבד אבל הוא לא ממש יודע מה עושים איתה והוא חושב שזה משחק אני ישמח מאוד שתעזרי לי ותכווני אותי תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נעמה11/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט 7 חודשים
נורית קליפר12/04/2010הי אושרת,
להלן תפריט לדוגמה לגיל 7 חודשים:
בוקר (התעוררות) - בקבוק/הנקה
בוקר (1-2 שעות אחרי בקבוק) - ארוחת בוקר שיכולה לכלול פירות ו/או דגנים, אפשר להוסיף טחינה/שקדיה/אבוקדו
צהריים - ארוחת צהריים - יכולה לכלול ירקות, בשר/עוף/הודו טחון, פחמימה-פסטה/בורגול/קוסקוס
אחה"צ - בקבוק/הנקה (אפשר לפני שנת צהריים או אחרי)
ערב - פיסות לחם רך עם ממרח, סלט אבוקדו עם ביצה טחונה, ועוד
לפני השינה - בקבוק/הנקה
כמובן שחשוב להתאים את הטקסטורה ליכולת הלעיסה/בליעה של בנך, אם מסרב לאוכל מעוך עם מזלג ואוכל בתאבון אוכל טחון, המשיכי להגיש אוכל טחון בעוד מספר שבועות נסי להגיש אוכל טחון גס ולראות איך מתקבל. אוכל אצבעות אפשר לנסות בגיל 9 חודשים או לפני אם יש נכונות מצד התינוק. חשוב שהמזונות יהיו רכים וחתוכים דק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו כמות מזון וסידרו לתינוק בן 5 חשבתאי10/04/2010
יש לנו נכדים בני חמישה חודשים השאלה 1
מהו המשקל הרצוי בגלאים אלו
2 נכון להיום הם אוכלים במהלך היום
6.00 מטרנה 120 מל
9.00 מטרנה 120 מל
12.00 חצי תפוח וחצי אגס
13.00 מרק עם ירקות וחתיחת בשר
17.00 מטרנה 120 מל
19.00 מטרנה 180 בתוספת דייסה
האם הכמות מספקת לגיל זה
ואם לא מה ניתן להוסף
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבתאי
שרית עטיה-שמואלי10/04/2010שלום שבתאי
ובכן משכל וגובה רצויים תלויים גם במשקל הלידה והשבוע בו נולדו. אם תכתוב יותר פרטים אוכל לענות תשובה יותר מדויקת.
נראה כי הם אוכלים טוב.
אם הם גדלים (גובה ומשקל ) כמצופה ומתפתחים כרואי אלו הסימנים הטובים ביותר לכך שהם אוכלים מספיק.
אנחנו בדר"כ לא מסתמכים על נקודת משקל וגובה אחת אלה עוקבים במשך כמה שבועות/חודשים
הכמות "המספיקה" שונה בין ילד לילד ותלויה בהמון גורמים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבוב פירות עם מוצרי חלביעל10/04/2010
האם זה גורע מספיקת הויטמינים מהפירות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
שרית עטיה-שמואלי10/04/2010ממש לא. ארוחת של פרי עם יוגורט או גבינה היא ארוחה טעימה ומזינה.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תזונה ועצירותרחאלה09/04/2010
שלום לכן
ביתי אלה בת 7 חודשים,במשקל 7.2, עד לפני שבועיים על הנקה מלאה וטעימות
אני בתחילת הריון ובשל כך גם יש התמעטות חלב והתחלנו בתחליפים
האם לדעתכן יש מה לשנות בתפריט כך שתהיה שבעה בלילה???
אני זקוקה עכשיו לשנת לילה, העייפות גומרת.....
ומה עושים עם העצירות שיש לה כל יומיים, החלפתי סימילאק במטרנה עם פרו ביוטי ולא נראה שיש הבדל
כיום התפריט שלה הוא בערך כך:
בוקר-08- הנקה
לאחר שנת הבוקר- 10-11 פירות (תפוח, אגס וקלמנטינה) בערך מנה וחצי של פרי
לפני שנת צהריים 13-14 הנקה או תחליף חלב
אחרי שנת הצהריים -16-17 ירקות (גזר, דלעת, תפו"א) בערך 50 מ"ל
לפעמים - סביב 18 הנקה או תחליף
סביב 20:30 תחליף 160 מ"ל מקסימום
בלילה היא מתעוררת סביב 12 להנקה
ושוב בארבע להנקה
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אתן מדלגות ולא מתייחסות????
רחאלה11/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר גמילה- תחליף או אוכל?שירלי09/04/2010
מעתיקה שוב את שאלתי שנגנזה בעמודים הקודמים ללא מענה. אשמח מאוד לתשובה.
שלום,
הבן שלי בן שנה ו 7 ח'. לאחרונה נגמל מהנקת הבוקר. האם מבחינה בריאותית ותזונתית עדיף להתחיל לתת לו על הבוקר סימלאק או אוכל רגיל? לציין, אם רלוונטי, שהוא מקבל תוספת ברזל כי הוא בתת ברזל. מבחינת משקל- אין בעיה כלל.
אודה לתשובה,
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל או מזון מוצק
נורית קליפר10/04/2010הי שירלי,
בעקרון, בגילו של בנך, מזון תמיד עדיף על תמ"ל. אחרי גיל שנה, כל עוד אוכלים באופן מגוון ומזין אין אפילו צורך בתמ"ל. מכיוון שאת מציינת שיש לו חסר בברזל, הציעי לו מזונות עשירים בברזל בבוקר, לדוגמה דייסת שיבולת שועל (אגב, את יכולה להכין על בסיס תמ"ל במקום חלב ניגר וכך להעשיר את הדייסה בברזל. כמו כן את יכולה לטחון פירות יבשים כמו משמשים או צימוקים אשר גם עשירים בברזל ולהוסיף לדייסה/רסק תפוחים וכו
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב לשתות מטרנה בבוקרהדי09/04/2010
בני בן 10 חודשים מסרב לשתות את המטרנה בבוקר, מוכן לשתות רק מים. לכן יוצא שמשעה שמונה בערב עד כ- תשע בבוקר למנת פירות. הוא לא אוכל כלום.
שאלתי: מה ניתן לתת לו כתחליף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדי
שרית עטיה-שמואלי10/04/2010הי
אפשר לנסות ארוחת בוקר הכוללת יוגורט עם פרי מרוסק או גבינה עם ביצה מרוסקת .
ואז כמובן לדחות את ארוחת הפירות
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרבת למוצקיםמירי08/04/2010
שלום רב,
בתי בת 6 וחצי חודשים, יונקת הנקה מלאה. בגיל חמישה חודשים התחלתי לתת לה חלב שאוב בבקבוק (על מנת להרגילה לבקבוק לפני חזרתי לעבודה) וכן טעימות של ירקות ופירות באופן הדרגתי. לבקבוק סירבה בכל תוקף אך לגבי ירקות ופירות שיתפה פעולה, פתחה את הפה ואכלה בכיף. לפני חודש חלתה (הקאות, שלשולים, שיעול וצינון) וסירבה לאכול מכפית ומבקבוק ורק ינקה.
לפני כשבועיים חזרתי לעבוד והקטנה לא מוכנה לאכול מוצקים בכלל (היא רק רואה את הכפית ונועלת בכוח את הפה, ניסיתי גם עם אצבע לגרות אותה אך היא מסרבת). בקבוק כמעט ולא שותה כך שיוצא שמהבוקר עד אחה"צ היא נשארת ללא אוכל (היום אכלה למשל בקבוק של 120 חלב שאוב בהפסקות (אמא שלי מטפלת בה ובעלי חוזר מוקדם מהעבודה כך שהיא נמצאת עם דמויות מוכרות ואהובות). כשאני חוזרת הביתה אני מניקה אותו בערך פעמיים עד המקלחת ובלילה מתעוררת פעמיים להנקה. בחודש האחרון עלתה מעט בגלל המחלה (בכל מקרה היתה באחוזונים נמוכים). מתפתחת יפה מאד, החלה לזחול לאחרונה ואף הוציאה שן קטנטנה. בסך הכל ילדה חיונית ועירנית אך רזה. לא קיבלתי שום המלצות מטיפת חלב ואני די מיואשת בעניין האוכל. עד לפני שבוע עוד ניסיתי לתת לה פירות וירקות (עם עוף, בלי עוף, כל ירק בנפרד, מיקס וכו') אך כלום לא עוזר והיא פשוט לא רוצה ולכן הפסקתי. מה ניתן לעשות על מנת לגרום לה לאכול במשך היום ולא להישאר ללא אוכל עד שאני חוזרת הביתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
שרית עטיה-שמואלי18/04/2010הי מירי
אין פתרונות קסם.
סבלנות
יש תינוקות עקשניים ש"מחכים לאמא " כדי לאכול.
אני מכירה שניים כאלו מאוד מקרוב.
אל תפסיקו לנסות להאכילה גם בקבוק וגם לנסות להציע לה מזונות אחרים.
אולי אוכל שאתם אוכלים ?
רק זיכרי בלי להכריח ובלי להפוך את עניין האכלה לשדה קרב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה בעייתי עם אוכלמורי08/04/2010
שלום,
בני בן שנה ונמצא איתי בבית.
הוא אוכל עדיין רק טחון ואם אני מנסה מרקם אחר הוא מקיא.
אנחנו במעקב.
תפריטו הוא כזה:
06:00 - 180 סימילאק
09:00 - תפוח+בננה+מלון/ אגס+ממרח שקדיה (מסיים חצי או קצת יותר)
13:00 - מרק מכל הירקות+עוף/בקר+עדשים(מסיים חצי)
16:00 - 180 סימילאק
19:00 - 180 סימילאק
הולך לישון ב20:00 ובשעה 23:00 מקבל עוד 180 סימילאק וישן עד הבוקר.
הוא שוקל 10 קילו.
הוא לא מקבל בצה כי ניסינו והוא מקיא אותה.
לעיתים מוכן לאכול גבינה לבנה/גמדים.
האם העובדה שרוב תזונתו מבוססת עדיין על סימילאק מזיקה לו?
תודה,מורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן שנה
נורית קליפר08/04/2010הי מורי,
אחרי גיל שנה מומלץ שעיקר תזונת התינוק תהיה משולחן האוכל המשפחתי. לתינוק בגיל זה שאוכל מזונות מזינים ומגוונים אפילו אין צורך בתמ"ל, אפשר לעבור לחלב ניגר. מכיוון שאת מציינת שיש בעייה עם מרקמים מתקדמים וייתכן ויש גם רגישויות למזון - ביצים, מאד ממליצה לך להפגש עם דיאטנית שתרכיב תפריט המותאם לו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)