מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונהגל21/09/2009
ביתי בת 10 חודשיים
סדר האורחות שלה:
8:30 בקבוק של סימלאק + דייסה 240
10:00 מקבלת עגבניה מרוסקת מדי פעם לא תמיד מסכימה לאכול
ב 13:00 מקבלת מרק טחון לא כל כך אוכלת גושם (אכולת כ 190 מל)
בשעה 16:00 אוכלת פרי כמות לא ממש גדולה
ובערב בקבוק נוסף של דייסה
הבעיה היא שלא עלתה לי במשקל היא שוקלת 8 קילו עלתה אולי 100 גרם בטווח של חודש .
היא לא ממש אוהבת לאכול וקשה לתת לה בין לבין אוכל היא די מסרבת עדיין לא אוכלת כל כך גושים.
מה ניתן לעשות לגבי זה.
אני גם חוששת שאני לא מגוונת לה באוכל.
אשמח לקבל הצעה לייעול התפריט שלה , לקבל חוות דעת בנושא.
הערות היא לא אוכלת כל כך גושים, מבחניה התפתחותית עדין לא יושבת ולא זחלת רק זחילת גחון
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גל
בת-חן כהן23/09/2009אני חושבת שצריך להמשיך לתת לה לטעום מהכל ולהתקדם בקצב שלה.
ההתקדמות באכילה בדרך כלל מקבילה להתקדמות בהתפתחות הפיזית אז זה די מתאים לסיפור שלך. מלבד זאת תמשיכי לנסות את כל המאכלים אבל אם היא לא יושבת עדיין לא צריך לתת לה מזון גושי כי הוא מתקשה לרדת בגרון בתנוחת שכיבה.
תמיד צריך לקחת בחשבון כי כל תינוק הוא שונה ומתפתח מעט אחרת. אסור להלחץ ובטח לא להראות להם שאנחנו נלחצים זה יכול לגרום להסתייגויות מאכילה
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונות ראשונים לתינוקר.ח21/09/2009
שלום רב,
רציתי לשאול האם יש פירות וירקות שלא ניתן עדיין לתת בגיל 5 וחצי חודשים (אפונה, אפרסק מנגו וכו'), איזה סוג של הודו כדאי לתת מבחינת הברזל שבו, וכן האם אפשר לשים במרק ירקות קפואים של סנפרוסט אם אין טריים בבית (כמו ברוקולי וכרובית)?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות ראשונים
בת-חן כהן23/09/2009רותם שלום
מזונות ראשונים המתאימים לטעימות מזון: בתקופת המעבר למזונות מוצקים, חשוב שהתינוק
ימשיך לקבל כמות מספקת של חלב עשיר ברכיבי תזונה (חלב אם או תמ"ל) ובמקביל ייחשף
לכמויות קטנות של מזונות ( 1-2 כפיות קטנות) עד פעמיים ביממה, טיפה על קצה הלשון ללא מגע
כפית ( לצורך חשיפה). מטרת הטעימות לאפשר לתינוק חשיפה והיכרות עם מגוון סוגי מזון, ולא
להחליף ארוחה של חלב אם. מומלץ להתחיל במזונות עשירים ומועשרים בברזל. מזונות כמו: בשר
בקר, הודו ועוף, דגים, קטניות, "דגניים לתינוקות" מועשרים בברזל, ירקות ופירות מומלצים כמאכלים
ראשונים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנה מהדריןליטל21/09/2009
שלום,
בני בן 5 חודשי. אוכל משולב (הנקה + מטרנה).
האם יש הבדל בין המטרנה הרגילה למטרנה המהדרין?
תודה,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטל שלום- מטרנה מהדרין
בת-חן כהן23/09/2009אין כל הבדל משמעותי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין הבדל
אפרת24/09/2009ביררתי במטרנה וההבדל היחיד הוא שבחלבית זה חלב נוכרי ובמהדרין חלב ישראל. אין שום הבדל ברכיבים. אני נותנת לבני גם וגם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שלש בועות וחציאור20/09/2009
שלום רב,
קראתי כי תינוק השוקל כ 3 ק"ג אמור לאכול בין 450 -600 CC ביום ?!!!
ביתי הקטנה נולדה במשקל של 2.4 השתחררה מבה"ח במשקל 2.2 כצפוי .
היום בגיל שלשה שבועות וחצי שוקלת כמעט שלש ק"ג , אבל אני יכולה לומר שבהחלט לא מגיעה לכמויות של 450 בהנקות ..
אשמח לדעת מהם הכמויות לתינוק ? האם הכמויות שציינתי מלעלה נכונות ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אור
בת-חן כהן23/09/2009בהנקה אי אפשר לדעת כמה התינוק אוכל בדיוק אלא אם את שואבת ואז בודקת את הכמות
באופן עקרוני אין צורך להלחץ- התינוקת שלך אמורה לאכול כל שעתיים-שלוש את הכמות שהיא צריכה ואם היא רעבה או רוצה עוד היא תינק את זה.
כמובן שבמקביל עלייך לערוך מעקב בטיפת חלב שהיא אכן עולה במשקל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקררריבי20/09/2009
שלום
כמה זמן ניתן לשמור ירקות טחונים במקרר?
אני בשלב הטעימות לתינוקת שלי בת 5 חוד
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לר' - שימור מזון טחון...
בת-חן כהן23/09/2009הי
עד יומיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר לתינוקת בת 6 חודשיםחגית20/09/2009
שלום,
בתי בת 6 חודשים, מבקרת במעון נעמ"ת שהוא מעון חלבי. זה אומר שמנת המרק שהיא מקבלת אינה כוללת בשר.
האם מנת בשר פעמיים בשבוע (בסופי שבוע) זו כמות מספקת של בשר לתינוקת בגילה?
אם לא האם עלי להוסיף עוד מנת מרק ביום (ביום שמקבלת נרק נטול בשר במעון) הכוללת בשר על מנת להשלים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר לתינוקות
בת-חן כהן23/09/2009הי חגית
לפי ההמלצה של משרד הבריאות אשר מודע לנסיבות בארץ בהן נותנים לילדים בגיל ביתך מזון "חלבי" ללא מוצרי בשר- לא ניתן לוותר בשלב זה על ההמלצה למתן תוסף ברזל לתינוקות. כמו כן בשל סיבה זו מומלצת דחיית הוספת חלב ומוצריו לתפריט התינוק.
את יכולה להמשיך להאכיל את ביתך בשר פעמיים בשבוע אך לתת לה גם תוסף ברזל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושמונה חודשים- לא רוצה לאכולמאיה20/09/2009
שלום,
בני של השנה ושמונה חודשים היה אכלן די טוב מיום שנולד. אהב לאכול הכל והרבה.
לאחרונה נראה כי יש לו פחות עניין וסבלנות לאוכל, אך הבנתי שזה קשור לכך שהוא גדל וסקרן יותר ולכן לא רוצה לשבת בשקט ולאכול.
אבל, בשבוע האחרון הוא לא מוכן לאכול כמעט כלום למעט סימיאלק, ארטיקים ועוד מס' דברים יותר רכים. כל דבר אחר שהוא אוכל (מלפפון, איטריות, עוף) הוא מכניס לפה ואחרי שתי לעיסות יורק את הכל החוצה.
כל אוכל שאני מציעה לו הוא עונה שהוא "לא רוצה", ויוצא שהוא כמעט ולא אוכל כלום במהלך היום.
אציין רק שבשבוע הזה היה לו חום יומיים והרופאה ציינה שהגרון קצת אדום אך לא משהו שאמור להשפיע ככה (הוא רק רגיל לגרון אדום, זה די כרוני אצלו).
מה יכולה להיות הבעיה? שיניים? פצעים בגרון או בפה?
תודה רבה,
מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני באותו הגיל עם אותה התופעה
אילנה20/09/2009לא אוכל בשר, פסטה, ירקות וכו' במשך כמעט חודש.. מוכן לאכול רק מעדנים, דגנים וסימילאק.
עד לפני התופעה הזו הוא היה אוכל באופן סביר ויפה, עכשו שום דבר.
לא ברור מה הסיבה לזה
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין תגובה..
אילנה22/09/2009אני מאוד זקוקה לעצה או דרך להתמודד עם התופעה הזאת, היא מתחילה להדאיג אותי
תענו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבשמעין19/09/2009
האם יש יתרונות או האם מומלץ לתת דבש לתינוק בן שנה?{בני היקר בן שנה ו-3 שבועות}
אשמח למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש לתינוקות
בת-חן כהן23/09/2009ראשית- אם מישהי אחרת קוראת את ההודעה- דעו לכן שאסור לתת דבש לילדים הקטנים מגיל שנה זה עלול להיות מסוכן!
שנית- לשאלתך:
איני מוצאת כל יתרונות במתן דבש לתינוק כה צעיר שכן זה עלול להרוס את התזונה ואת הטעם שלו באוכל- אם יאהב את הטעם המתוק של הדבש יש סיכוי שיעזוב מזונות אחרים שאינם מתוקים.
איני ממליצה להוסיף דבש למאכלים לבנך,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה-עזרת לי
מעין23/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בתזונה אחרי מחלהיפית19/09/2009
בתי בת שנה ושלושה חודשים עד לפני שבועיים הייתה איתי בבית התזונה שלה היתה מספקת במהלך היום וכן כללה שני בקבוקים (בוקר וערב) של 240 סמ"ק. לפני שבועיים החלה ללכת למשפחתון וכמו רוב הילדים חלתה והיתה בבית כמה ימים עם חום הקאות ושיעולים. המחלה כבא עברה אך יש שינוי בתזונה של ביתי. היא מסרבת לשתות את הבקבוק לפני השינה נרדמת בלעדיו ומעירה אותי בסביבות 4-5 לפנות בוקר ודורשת בקבוק, בבוקר אני לא רוצה להכביד עליה אז לא נותנת לה עוד בקבוק. מצב זה מתסכל אותי מכיוון שהיתה לילדה ולי שגרה וכעט הופרה, כמו כן אני לא רגועה מבחינת התזונה שלה מכיוון ולא מקבלת את שני הבקבוקים. אציין גם שיש לילדה יציאה אחת ביום ממש גדולה. אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בתזונה
בת-חן כהן23/09/2009הי יפית
השינוי אופייני לילדים אשר משנים מסגרת ושגרת חיים- כמו שקרה לביתך עם הכניסה למשפחתון.
האם, מלבד שני הבקבוקים הללו השתנו פרטים נוספים בתזונה שלה בעיקבות היכנסותה למשפחתון?
אם כן, רישמי לי מה היה קודם ומה כעת היא אוכלת במשך כל היום כי איני יכולה להגיב לשאלתך באופן מלא ללא כל הפרטים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת 5 וחצי חודשיםר.ח17/09/2009
שלום רב,
רציתי לשאול לגבי משקלה של בתי (כי כבר מאוד קשה לי להרים אותה.......). בגיל 4 חודשים ושבוע נשקלה בטיפת חלב ושקלה 8200 ק'ג והאורך 66.5. יש לנו משקל בבית וכיום שוקלת בערך 9 ק'ג. אני לא יודעת אם צריכה לקבל 5 בקבוקים ביום או לרדת ל-4 בקבוקים. אני פוחדת מקצב העליה שלה במשקל (בערך ק'ג כל חודש), למרות שגם אני הייתי כמוה לדברי אמי (ואח'כ הכל ירד...).
אוכלת ב-5 בבוקר סימילאק 180 - עושה טובה שמסיימת.
בערך ב-9 שוב - גם לא מסיימת הכל
ב-12-1230 - מרק ירקות עם עוף - טעימות של כמה כפיות - מאוד אוהבת, ואחרי חצי שעה בקבוק 180 - גם משאירה בערך 30-40.
ב-1600 - בקבוק 180 , שוב לא הכל בד'כ
ב-1930 - אני מכינה לה 240 לקראת הלילה (לפעמים מוסיפה כף דייסת אורז אך ראיתי שזה לא גורם לה לישון קצת יותר בבוקר אז אולי אפסיק)
מה דעתכם? האם זה יותר מדי?
יש לציין שהיא מאוד פעילה, מתהפכת לכל הכיוונים, נעמדת על ארבע, מתקדמת קצת אחורה. היא הרבה על מזרון פעילות על הרצפה.
האם עודף משקל של תינוקות יכול לנבוע מבעיה כלשהיא?
תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקת בת 5 וחצי חודשים
ר.ח24/09/2009שלום רב,
רציתי לשאול לגבי משקלה של בתי (כי כבר מאוד קשה לי להרים אותה.......). בגיל 4 חודשים ושבוע נשקלה בטיפת חלב ושקלה 8200 ק'ג והאורך 66.5. יש לנו משקל בבית וכיום שוקלת בערך 9 ק'ג. אני לא יודעת אם צריכה לקבל 5 בקבוקים ביום או לרדת ל-4 בקבוקים. אני פוחדת מקצב העליה שלה במשקל (בערך ק'ג כל חודש), למרות שגם אני הייתי כמוה לדברי אמי (ואח'כ הכל ירד...).
אוכלת ב-5 בבוקר סימילאק 180 - עושה טובה שמסיימת.
בערך ב-9 שוב - גם לא מסיימת הכל
ב-12-1230 - מרק ירקות עם עוף - טעימות של כמה כפיות - מאוד אוהבת, ואחרי חצי שעה בקבוק 180 - גם משאירה בערך 30-40.
ב-1600 - בקבוק 180 , שוב לא הכל בד'כ
ב-1930 - אני מכינה לה 240 לקראת הלילה (לפעמים מוסיפה כף דייסת אורז אך ראיתי שזה לא גורם לה לישון קצת יותר בבוקר אז אולי אפסיק)
מה דעתכם? האם זה יותר מדי?
יש לציין שהיא מאוד פעילה, מתהפכת לכל הכיוונים, נעמדת על ארבע, מתקדמת קצת אחורה. היא הרבה על מזרון פעילות על הרצפה.
האם עודף משקל של תינוקות יכול לנבוע מבעיה כלשהיא?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מאכילה בלילהלי17/09/2009
שלום
ביתי בת 4 וחצי חודשים,
ארוחה אחרונה בערך 8-9 בערב בדרך כלל ישנה לילה שלם , לפעמים מתעוררת ב-5 5:30 לאוכל שוב.
לאחרונה השתבש לה הכל, היינו בחו"ל חודש ימים, כאשר נסענו לקח שבוע ימים להתאקלמות שלה וגם שם ישנה לילות שלמים.
מאז שחזרנו (שבועיים) היא קמה בלילה בשעה 2 או 3 ורוצה לאכול.
ניסיתי מטרנה לילה טוב ודייסת אורז זה לא עזר , היא הייתה קמה לאחר 3 שעות.
כמו כן רצוי לציין כי היא נכנסה למעון וכבר כמה ימים היא לא אוכלת כמו שצריך ביום.
בלילה האחרון ניסיתי לתת לה מוצץ , זה עזר בדיוק לחצי שעה
האם זה מוקדם לגמול אותה?? וכיצד ניתן לעשות זאת??
תודה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עם השאלה שלי?????? :-)
לי24/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לי
עדי גודל סולומון24/09/2009נשנע שבתך שינתה את הרגלי האכילה שלה בשל שינויים שעברה/עוברת - חודש בחו"ל, כניסה למעון..וזה טבעי ושכיח. בנוסף בתך לא אוכלת כמו שצריך במעון לדברייך - כנראה שבלילה היא משלימה את הקלוריות. עצתי לך היא להמתין עוד שבועיים שלושה, אני מאמינה שדברים יסתדרו מעצמם והיא תחזור לשגרה. אגב אין צורך בדייסות "לילה טוב" למינהם, אם משקלה תקין. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינה וביצהדניאלה16/09/2009
האם מומלץ לתת לתינוק בן שמונה חודשים גבינה? וביצה?? הבנתי כי מוצרי חלב מומלצים רק לאחר גיל שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביטל
שרית עטיה-שמואלי18/09/2009הי
לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות ביצה (החלבון + חלמון ) אפשר לתת מגיל ארבע חודשים רק טעימות ומגיל חצי שנה כארוחה.
לגבי מוצרי חלב - החל מגיל 9 חודשים. מומלץ להתחיל במוצרים הלבנים ללא תוספת של סוכר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 7 חודשיםמור15/09/2009
בתי בת 7 חודשים עדיין יונקת בתוספת סימילאק. אני מנסה לתת לה אוכל מרוסק בכפית והיא פשוט סוגרת את הפה ומסובבת את הראש לא מוכנה להכניס כלום לפה לא עם היד כשאני נותנת לה ולא עם כפית. כשאני נותנת לה את אותו האוכל בבקבוק היא אוכלת אותו. חשוב להדגיש שהיא גם לא מכניסה שום דבר לפה רק לפעמים את האצבעות שלה. האם זה תקין ומה אני אמורה לעשות כדי לעודד אותה לאכול לא רק מבקבוק או צ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל בכפית
בת-חן כהן16/09/2009הי מור
דבר ראשון חשוב מאוד שלא תכריחי אותה כדי לא לגרום להתנגדויות גם בעתיד.
נסי לתת לה בעוד כמה ימים אולי מכפית אחרת, בטמפרטורה אחרת, במרקם אחר- פירות/ ירקות. אולי אפילו מהאצבע שלך כדי שהיא תראה שזה טוב ואז להתקדם לכפית רכה.
אם זה לא יילך את יכולה לתת לה פרי שלם למצוץ (יש בסופר-פארם מתקן קטן מרשת עם ידית ששמים בפנים פירות ואז הם מוצצים אותם בלי שייפלו להם חתיכות לפה שהם עלולים להחנק מהם). תנסי את כל השיטות לגרום לה להבין שאוכל שלא מגיע מהשד/בקבוק גם הוא טעים וטוב.
בהצלחה!
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב עיזיםיפה14/09/2009
בני בן שנה וחצי ורציתי לשאול מה מומלץ יותר חלב וגבינות עיזים או חלב פרה וגבינות בקר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפה
שרית עטיה-שמואלי14/09/2009שלום יפה
מבחינת בריאות אין הבדל בין חלב בקר ועיזים . כולם חשובים מאוד בתפריט הילד הגדל ומהווים ספקים מצויינים של סידן שכ"כ חשוב לבריאות העצם . בנוסף הם מספקים גם חלבון איכותי החיוני לגדילה ועוד שלל ויטמינים ומינרלים.
ההבדל הוא בטעם ובמגוון לכן לכי אחרי העדפות בנך. מגוון מוצרי החלב על בסיס חלב בקר גדול יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 וחצי חודשים- מוצקים והנקההילי14/09/2009
היי,
בני בן 5 וחצי חודשים, שוקל 6.900, ונמצא באחוזון 10 עד 25.
יונק מלא. נראה בריא, לא נראה רזה, (יש לו פולק'ה וסנטר כפול, אבל חוץ מזה רזה וארוך..:-)
בשבועים האחרונים התחלתי עם טעימות, בנתיים נתתי לו גזר, בטטה, דלעת וקישוא (לפי הסדר :-)
אך את הטעימות לא עשיתי כל ירק בנפרד כמה ימים, את הקישוא למשל נתתי יום אחד ואז כמה ימים אחר כך נתתי לו קישוא עם בטטה- אכל יותר משתים/שלוש כפיות (7 כפיות)
השאלה אם אפשר כבר לתת לו ארוחת ירקות מבושלים במקום הנקה פעם אחת ? האם לא יוריד את כמות הקלוריות ?
והאם זה לא יוריד את כמות החלב?
חשבתי בלי כל קשר, ארוחה אחת ביום לתת לו מטרנה כדי להתחיל להרגיל אותו.. האם זה לא מוריד את כמות החלב והאם רצוי או שעדיף כבר לאט לאט להעביר אותו למוצקים בלי לשלב תחליפי חלב ? חשבתי לשלב תחליפים כי הוא בימים האחרונים הרבה יותר על הציצי ואני חושבת אולי לא מספיק לו כבר..
תודה רבה,
הילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו ששכחתי..
הילי14/09/2009אם הוא לא רגיל לאכול מבקבוק,
פיטמה של שלב 1 זה בסדר? כי נראה קצת קטן החור..
מצד שני, אם לא רגיל האם זה בסדר לעבור ישר לפיטמה שלב 2
שוב המון תודה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה
שרית עטיה-שמואלי14/09/2009הי הילה
אני חושבת שכדאי לך לחכות קצת.
חכי שבועיים שלושה ורק אז נסי להחליף את אחת היניקות בארוחה וגם אז עשי זאת בהדרגה.
כלומר בהתחלה השלימי את הארוחה בהנקה
לגבי שאלתך השניה- גם הפחתת ארוחה וגם הוספת בקבוק יגרמו לכך שהוא ינק פחות ואת תייצרי פחות חלב. זו גם הסיבה שכדאי להמתין לפחות עד גיל חצי שנה עם החלפת יניקה בארוחה או בקבוק של תמ"ל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)