מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםמעין17/08/2009
בני בן שנה ו11 חודשים ועושה לי בעיות עם האוכל..
בממוצ הוא אוכל ארוחה וחצי ביום ושותה המון מים!!
אפילו את השוקו של הבוקר והלילה הוא הפסיק לשתות כי הוא מעדיף מיץ..
כל ארוחה זה סבל בישבילי.. אני לא מצליחה להאכיל אותו והוא לא רוצה לאכול..
ואם הוא אוכל אז זה או דג לבד או עוף לבד.. ללא אורז או ירקות או איטריות..
אולי בתחנונים אני מצליחה להכניס לו כמה כפיות של פחמימות.. קורנפלקס או איטריות...
מה עושים?!
חשוב לציין שהוא לא רזה במיוחד.. הוא נראה נורמאלי.. 13-12 ק"ג..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מעין
עדי גודל סולומון18/08/2009בנך התרגל לשתות מיצים, שוקו ומים על חשבון ארוחות. כמובן שעם מים אין כל בעיה, אך מיצים ושוקו נחשבים ל"קלוריות ריקות". אין בהם ערכים תזונתיים החשובים לבנך, אך סוכר בשפע יש ויש. מכאן שאין לו צורך בארוחות (כי הסוכר במשקאות הללו מכיל קלוריות ה"מחזיקות" אותו) והתזונה שלו דלה ברכיבים תזונתיים חשובים אותם הוא אמור לקבל . מציעה לך להפסיק עם המשקאות הללו (אפשר גם בהדרגה) על מנת שיהיה מספיק רעב לאכול ארוחות. יתכן והתהליך יהיה קשה כי הוא רגיל, אך זכרי שזה ענין בריאותי חשוב. חשוב גם לא להתחנן/לשחק/ לכעוס סביב האוכל, כי כך יבין שהכוח בידיו וינצל זאת. בהצלחה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 6 חודשים סרבנית מוצקיםמיכל16/08/2009
שלום רב.
בתי בת 6 חודשים, שוקלת כ-7.5 ק"ג, ניזונה מבקבוק בלבד בין 4 ל- 5 ארוחות ביום כ 120 cc בכל ארוחה. נמצאת מבחינת המשקל באחוזון 70
יש לציין כי היא מפותחת מאוד יפה, חייכנית, סקרנית. ישנה רצוף בלילה כ 11 שעות.
לאחרונה ניסיתי לתת לה מוצקים, טחנתי מרק ואף פירות. בכל ניסיון שלי להאכיל אותה הילדה פשוט נגעלת עושה פרצופים וכמעט מקיאה.
מה לעשות האם להמשיך ולהתעקש איתה, או פשוט להרפות ולנסות שוב לאחר זמן מה.
יש לציין כי גם את הסימילאק אינה אוכלת בתיאבון רב... ולא מגדילה כמויות...
תודה רבה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנית מוצקים תיקון
מיכל17/08/2009היי, התינוקת שקלה לפני כחודש וחצי כ- 7.5 ק"ג והיתה באחוזון 70
אין לי מושג כמה שוקלת כעת, אך לא נראה לי שירדה במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיכל
עדי גודל סולומון18/08/2009על פי משקל בתך היא אמורה לאכול יותר מהכמות שציינת, אך כל עוד המשקל תקין זה בסדר, פשוט תעקבי אחר הענין. את הירקות/פירות נותנים בהתחלה בנפרד (לא הכל ביחד כמרק), על מנת לשלול תגובה אלרגית לאחד המזונות. תתחילי מירקות מתוקים יותר (גזר, בטטה, דלעת), אולי יערב יותר לחיכה. בכל מקרה הגישי לה בהתלהבות והתרגשות, תספרי לה מראש שהיא תטעם היום גזר, איזה כיף...:-).אם בכל זאת לא רוצה אל תתרגשי ותנסי מאוחר יותר (כעבור כמה ימים). בינתיים השתדלי לאכול לידה את הארוחות שלך (גם כאן לא תזיק התלהבות). בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהאתי16/08/2009
שלום רב,
ביתי בת חודש ועשרה יום שוקלת3.400 , ניזונה ממטרנה 120cc
יש ימים שהיא דורשת יותר מהכמות שהיא אוכלת בדרך כלל, היא מגיעה ל-180 CC ולפעמים אף יותר (אחרי שהארוחה האחרונה שלה הייתה לפני 3 -4 שעות והיא גם מאוד עצבנית)
יכול להיות שהיא סובלת מגזים וזה מרגיע אותה?
תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אתי
עדי גודל סולומון18/08/2009הכל יכול להיות...אם היא עצבנית לפני האוכל ורגועה אחרי, ואין פליטות סימן שזו הכמות הנכונה לה וזה בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dאור16/08/2009
שלום,
בני בן 10 חודשים, רציתי לדעת עד מתי נותנים ויטמים D ובאיזה מינון? וכנ"ל לגבי טיפות ברזל.תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וטימינים
רוית16/08/2009היי לך,
תרשי לי לענות לך,
ויטמין D וברזל נותנים עד גיל שנה.
ויטמין - 2 טיפות וברזל בהתאם למשקל הילד/ה. יש בפתק בתוך הקופסא את הטבלה של המינונים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רוית
אור17/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן 7 חודשיםשמרית16/08/2009
שלום
בני בן 7 חודשים ומזה חודש וחצי אוכל ארוחת מוצקים אחת ביום, ירקות - בטטה, גזר, תפו"א, קישוא ודלעת בקומבינציות שונות. לפני יומיים העברתי את ארוחת הירקות לצהריים והתחלתי לתת לו פירות בבוקר, תפוח ואגס.
שאלתי היא כזו, אילו פירות וירקות אפשר לגוון איתם בגיל זה
האם אפשר לתת לו טחינה או שקדייה
האם אפשר להוסיף דייסה שיבולת שועל, קינואה או אורז שאני אכין עם מים בלבד או שקדייה אם אפשר, ואם כן מתי במהלך היום הכי מומלץ?
במקרה של 2 ארוחות מוצקים ביום, פירות וירקות כמה מנות של תמ"ל מומלץ? היום זה עומד על 4 של 180 מ"ל והנקה קצרה בבוקר. האם זה מספיק או להעלות לו כבר ל240 כל תמ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מיכל אלומות-יהושע18/08/2009הי שמרית,
הפירות שבד"כ מתחילים איתם הם - בננה,אגס,תפו"ע. בהמשך ניתן להוסיף את יתר הפירות (עם פירות טרופיים חכי קצת),כמובן שכל פרי חדש בהדרגה, 2-3 ימים בין פרי לפרי.
מבחינת ירקות- אין בעיה לתת את כל סוגי הירקות, מתחילים בד"כ בקישוא,גזר,דלעת,תפו"א אך את יכולה גם לתת לו רוטב עגבניות וכל ירק אחר .
כאשר יעבור לאוכל אצבעות בהמשך חשוב לזכור כי יש לחתוך את הפירות/ירקות הבעיתיים לרצועות ע"מ למנוע חנק.
טחינה ושקדיה ניתן להוסיף. בד"כ מוסיפים כאשר יש בעיה במשקל (חוסר עלייה או משקל נמוך לגיל).
את יכולה להוסיף שיבולת שועל למרק או להכין דייסה.
את יכולה לקבל רעיונות מהספר "טעמים ראשונים" וכן להיכנס לאתר של משרד הבריאות להנחיות החדשות של משרד הבריאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קציצות דגיםרווית15/08/2009
שלום,
בהנחיית אחות טיפת חלב אני רוצה לתת לביתי בת ה 7 חודשים קציצות דגים ואין לי מושג איך להכין אותם. אשמח לקבל עזרה.
ודרך אגב נאמר לי גם להוסיף לתפריט שלה בשר בקר וגם זה אני לא ממש יודעת איך להכין עבורה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קציצות דגים ובשר בקר
רוית16/08/2009היי,
אני יכולה להמליץ לך על אופן ההכנה ואת יכולה לנסות...
באופן כללי לא מומולץ לשים הרבה תבילינים וללא מלח בכלל בגיל הזה.
קציצות דגים:
את מבקשת מהקצב/דייג שיוציא לך את הפילה מהדגים (ללא עצמות) ושיטחון לך אותם.
בבית - דגים טחונים+קומץ כמון+ קומץ אגוז מוסקט+ פטרוזליה קצוצה+ חלמון ביצה או שניים (תלוי בכמות הדגים) מערבבת הכל ויוצרת כדורים ומעט משטיחה אותם לצורת קציצה.
טובלת בפירורי לחם ( תוצרת בית - מכמה פרוסות צימים ) שמה במחבתשלושכפות שמן קנולה ומטגנת עד להזהבה.
ניתן לפורר לחתיכות קטנות או לטחון בבלנדר תלוי בשלב התפתחות האכילה של הילד.
בנוגע לבקר, יש כל מיני ווריאציות. אני מכינה לבן שלי בולונז והוא חולה על זה
בולונז לקטנטנים:
500 גרם בשר בקר רזה טחון+בצל+בזיליקום+אורגנו+טימין+5 עגבניות טריות+ 3 גזרים+ כף רסק עגבניות טבעי.
טוחנת בבלנדר לחתיכות קטנות את בצל והגזר ומטגנת אותם עד להתרככות במחבת עם שמן זית.
מוסיפה את הבשר ומטגנת עד שהבשר מחליף את צבעו לאפור ומועכת עם כף מעץ לחתיכות קטנות.
טוחנת בבלנדר את העגבניות ומוסיפה למחבת, מוסיפה את כל התבלינים (טריים עדיף, ניתן גם יבשים) וממתינה על לרתיחה. לאחר מכם מוסיפה את הרסק מנמיכה את האש ומבשלת כ- 15 20 דקות.
זהו! את יכולה להוסיף לבולונז פסטה מאמי של מטרנה, פירה תפוחי אדמה ובטטות, אורז...
מאוד טעים!!
מקווה שעזרתי, אשמח לעדכונים אם נרשמה התלהבות מצד הגוזל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לבקר
רוית16/08/2009הכמות שיוצאת היא גדולה אז את יכולה בהחלט לחלק למנות ולהקפיא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עדי גודל סולומון18/08/2009תודה רבה לרוית על המתכונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה בנוגע לדג
דנה26/08/2009באיזה דג כדאי להשתמש?
יש דג עדיף מבחינת ערכים תזונתיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגים
מיכל אלומות-יהושע31/08/2009הי דנה,
מומלץ להגיש דגים עשירים באומגה 3 - סלמון,הליבוט,מרקל. ניתן לתת גם טונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בגיל 9 חודשיםיעל15/08/2009
שלום,
ברצוני לדעת איזה סוגים של מוצרי חלב (לא חלב ניגר) ניתן להוסיף מגיל זה.
האם מותר לתת יוגורט ביו (מבחינת ריכוז החיידקים)?
אתמול נתתי גבינה מוקצפת של טרה בטעם וניל (כמו דניאלה), אך ראיתי שברשימת הרכיבים האלרגניים נופיע ג'לטין דגים (טרה) וג'לטין מהודר (דניאלה). האם יש עם זה בעיה?
3 שעות לאחר אכילת הגבינה המוקצפת של טרה הילדה החלה להקיא. אני לא יודעת אם מדובר על תגובה אלרגית. האם כדאי לחשוף אותה גם היום לאותו מוצר על מנת לדעת בוודאות?
ושאלה אחרונה - להבנתי מומלץ לתת ביצים רק מגיל שנה. האם מותר להתת חלמון ביצה קודם לכן ואם כן, מאיזה גיל?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יעל
עדי גודל סולומון18/08/2009המזונות המומלצים בחודש העשירי הם גבינה, יוגורט (אין בעיה עם ביו), לבן וכו' - רצוי ללא תוספות וטעמים.
כיום ניתן לתת לתינוקות דגים לפני גיל שנה כך שאין בעיה עקרונית עם הג'לטין דגים או בכלל, אך הייתי מציעה לך לעקוב אחר הענין בהמשך.
גם ביצים ניתן לתת בשלב הזה, ואין צורך להפריד בין החלבון לחלמון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ועדכון
דלית29/08/2009שלום רב,
עשיתי הפסקה די ארוכה עם מוצרי החלב. היום הוספתי גבינה לבנה לפירות- 3 כפיות. התוצאה היא קקי מוצק אך לא בכדורים (סליחה על התיאור) ומאד מסריח. אפשר להגיד שזה לא שלשול אבל זה גם לא קקי רגיל.
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למטרנהדנה14/08/2009
שלום,
בני בן 5 שבועות נולד במשקל 2510 קיום שוקל 3550 עד לפני שבוע וחצי רק הנקה,
מאז הוספתי מידי פעם סימילאק אדוונס, נראה לי שהוא סובל קצת מעצירות ונראה שיש לו גם ליחה (רוק סמיך), וריציתי לעבור למטרנה. (אני מפסיקה להניק בגלל כאבים חזקים).
ראיתי שיש מטרנה חלבי שלב 1 ושיש מטרנה סנסיטיב לפגים לתינוקות במקשל נמוך.
מה עדיף עבורו ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התינוק היה בפגיה ? סביר להניח שלא -
maia55518/08/2009כי נולד מעל 2500 . אם כן - אז ביום השיחרור היית צריכה לקבל הנחיות לגבי
המשך האכלות .
תינוקת שלי נולדה 2060 ק"ג והייתה בפגייה 16 יום וביום הישחרור אמרו לי
שאם אני מתחילה לתת לה מטרנה (בזמנו רק הנקתי) אז אין צורך במטרנה פגים
אלא מטרנה רגילה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל יתר לתינוקת בת 4 חודשיםרוני14/08/2009
שלום רב,
בתי בת 4 חודשים ושבוע ושוקלת 8225 ואורכה 66.5 ס'מ. היא אוכלת 5 בקבוקים של סימילאק 180 cc בשעות קבועות ולא תמיד מסיימת הכל. בנוסף התחלנו בטעימות של ירקות (כמה כפיות) - בטטה, גזר, תפו'א וקישוא ומאוד אוהבת.
בערב אוכלת ב-1930 והולכת לישון עד חמש בערך.
מאוד מפותחת לגילה, מתהפכת מהגב לבטן ומאוד פעילה.
לא נראה לי שאוכלת כמויות מאוד גדולות, אז למה משקלה עולה בקצב של בערך קילו לחודש? הרי לעשות לה "דיאטה" אי אפשר.......
מה דעתכם? האם להפחית כמויות או להשאירם כפי שהם?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
כוכבית דוידיאן14/08/2009אמא לה יקרה אני מבינה את דאגתך, אני לא ממליצה להפחית בכמיות אך גם לא להעלות, בקרוב היא תתחיל לאכול יותר מוצקים ולהוציא יותר אנרגיה ולהיות פעלתנית יותר וסביר להניח שהמשקל יתאזן.
במידה ולא את יכולה לפנות לדיאטנית המתמחה בתזונת תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן 7 שבועותהילה13/08/2009
שלום,
בני בן 7 שבועות, ניזון מתמ"ל ,שוקל 4,800
יש לי מספר שאלות:
1. כל כמה שעות בערך צריך להאכילו-האם להרגילו לאכול כל 4 שעות?
2. מהי כמות התמ"ל לילד בגילו ,כמובן בהתחשב במשקלו-כרגע הוא אוכל 120
3. האם בגילו צריך לאכול בלילה כלומר בשעה 2:00 או 3:00 או שמא להרגילו לאכול ארוחה לקראת 22:00 או 23:00 ואז לישון עד 5:00 בבוקר,האם בגילו מסוגל לא לאכול כ"כ הרבה שעות?
אני מאוד מבולבלת מכיוון שהתשובות שאני מקבלת לשאלותיי מטיפת חלב/רופאת ילדים מאוד מנוגדות.
המון תודה על ההתיחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן 7 שבועות
הילה14/08/2009אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה
כוכבית דוידיאן14/08/2009היי, באופן כללי ניתן כבר לאכול כל 4 שעות אבל כמובן שזה תלוי בבנך, בשלב זה יכול להיות שהוא עדין ל מוכן לפתוח פער גדול בין הארוחות, בכל מקרה במידה והוא אוכל כל שלוש שעות לערך אז כמות של 120 היא בסדר גמור. אם את מגדילה לכל 4 שעות אז את יכולה להכין לו כבר 150 מ"ל.
לגבי ארוחת לילה, גם זה תלוי בו, אבל אם את מאכילה אותו בעשר והוא מחזיק עד חמש אז זה מצויין וכשאת ישנה טוב וערנית במשך היום כל הבית הרי מאושר :-).
בכל מקרה הכל תלוי בקצב עליתו במשקל, לא ציינת באיזה משקל הוא נולד, אבל אם הוא מתקדם בקצב משביעה רצון אז אין בעיה כלל ומעבר להכל הקשיבי לאינטואיציות האמהיות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תזונת תינוק בן 7 שבועות
הילה15/08/2009היי כוכבית,
ראשית תודה רבה על התשובה,
בנוסף רציתי לציין שנולד במשקל 3250 וכרגע שוקל 4850,
לגבי ארוחת לילה, האם ניתן לנסות להרגיל אותו לא לאכול בלילה בגיל כזה ואם כן אז כיצד?
אם אתן לו ארוחה אחרונה ב-22:00 ואז הוא יתעורר ב-2:00 פשוט לא לתת לו לאכול? לתת מוצץ?
שוב המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונת תינוק בן 7 שבועות
הילה18/08/2009אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה לא סדירהאפרת13/08/2009
בתי בת 8 חודשים ואוכלת מבקבוק מגיל חודשיים בערך. כבר מההתחלה האכילה שלה לא היתה סדירה - אכלה רק כמויות קטנות - 40 או 60 והפסיקה, וכך נוצר מצב שהאכילה היא די מסביב לשעון. עד היום. כיוון שהיא מעט שמנמונת (בערך 8.5 קילו) ניהלתי רישום של כמות האוכל כי חשבתי שאני מאכילה יותר מידי אך הסה"כ דווקא תואם לכמות המומלצת - הבעיה היא שאין שום סדר, מה שאומר שביום - כל פעם שהיא בוכה היא מקבלת בקבוק - אם היא לא רעבה היא אמנם דוחפת אותו אך אני דואגת מהתניה שאולי תיווצר, וגם בלילה היא מתעוררת הרבה ואוכלת קצת כל פעם100 -או -80 לא הרבה מעבר. האם זה בעייתי? האם צריך להתחיל "לסדר" את העניין? פרט לכך היא ילדה שמחה נהדרת ושקטה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
שרית עטיה-שמואלי13/08/2009בתך כבר בת שמונה חודשים וזה בהחלט זמן מתאים להתחיל ליצור לה סדר יום יום ארוחות והפסקות בינהן
נסי בהתחלה לשמור על רווחים של לפחות שעתיים וחצי ואח"כ אפילו להגדיל לשלוש.
בנוסף
גיל זה רוב התינוקות בשלים להוספת מזונות משלים.
ואנו מעוניינים לבסס את האכילה של המזונות המשלימים כהכנה לשנת החיים השניה ולצרכים הגדלים של הגוף
ההנחיות החדשים של משרד הבריאות הישראלי (מאי 09) ממליצות לחשוף את התינוק למגוון גדול מזונות בקר, הודו, עוף, דגים, ביצים, טחינה, קטניות, דייסות לתינוקות מועשרות בברזל, ירקות, פירות. כן זו לא טעות.כבר מגיל שישה חודשים. (טעימות אפילו לפני כן)
כמו כן למניעת אנמיה מומלץ לתת לפחות ארוחה אחת המכילה מזון עשיר או מועשר בברזל.
בשלב ראשון אני מציעה להוסיף מרק ירקות ואח"כ עם תוספת בשר
תנסי במשך שבועיים ונתקדם משם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה בגיל 10חודשים
סו לחגי16/09/2009אין מה להלחץ!יש לי בת בת 3.5
בגיל של 10 חודשים גם היתה בעיתית באכילת מוצקים ,היה קושי בבליעה והקאה של כל דבר שלא היה לגמרי מחיתי.
בהמשך החלה לאכול הכל,ישנם ילדים שהתפתחות הבליעה שלהם איטית יותר.
אסור להתייאש וצריך מידי פעם לנסות שוב .רצוי לא להעמיס כדי לא ליצור אנטי של הילד לאוכל.
מעבר לכך אם את חשה שהמצב בכל זאת קיצוני יש אפשרות לגשת להתפתחות הילד בכל קופת חולים עם הפניה יסיעו לך בנושא.
יום נעים!
סו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מתכון לדייסהשירה13/08/2009
היי,
בני בן 6.5 חודשים ושוקל 7.400 ק"ג.
אחות טיפת חלב המליצה שאוסיף לו דייסה לתפריט היומי מלבד חלב אם ירקות ופירות שכבר אוכל.
מישהי יכולה להמליץ לי על מתכון לדייסה כלשהי שיכול להתאים לו?
תודה,
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
שרית עטיה-שמואלי13/08/2009הי
בשנה הראשונה לחיים מאוד חשוב לבסס תפריט עשיר בברזל ולכן הייתי ממליצה לך שבנוסף לחלב אם ירקות ופירות
נסי להכין לו מרק בשרי
הנה מתכון:
מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות יומיות אצל תינוק בן 9 שבועותח. קראוס13/08/2009
בוקר טוב.
כמה יציאות, בבמוצע, צריכות להיות לתינוק בו חודשיים ושבוע? האם שתיים ביום זו כמות נורמאלית או פחות מדי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ח. קראוס
שרית עטיה-שמואלי13/08/2009אין תשובה אחת מתאימה.
זה תלוי בצורת ההזנה (הנקה או תחליף),סוג האוכל שאוכל,כמויות
האם הוא גדל היטב,האם עולה במשקל כמצופה
ובעוד הרבה הרבה גורמים
אם אתם דואגים שאלו את רופא הילדים שמכיר אותו או את אחות טיפת החלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בתיאבוןסהר13/08/2009
שלום רב ביתי בת 11 חודשים כעת לפני גיל זה אכלה ארוחות מסודרות כגון סימילאק בבוקר פירות מנת ירקות מען ובינה ולילה שוב סימילאק , שנה כרגע ירידה בתתיאבון והיא אינה מעוניינת לאכול כלום חוץ מסימילאק בבקבוק ומעדן מה עושים האם זה נורמאלי? יש לציין שניסיתי עוד סוגים של מאכלים אך היא מסרבת, שוקלת כרגע 9.5 קילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי אם אפשר תשובה.....
סהר14/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מגדילים את הזמן בין הארוחותליאת13/08/2009
בני בן חודשיים ושבוע, הוא שוקל בין 4900 ל 5200 ואוכל 140 תמ"ל כל שלוש שעות. (לאחרונה העלתי את כמות התמ"ל מ 120 ל 140 והוא אינו פולט או מקיא) ישנם פעמים שכבר אחרי שעתיים וחצי או שעתיים ושלושת רבעי לפני הזמן הוא כבר דורש אוכל. אני מחזיקה אותו עד לשעה בעזרת מוצץ (שהוא לא מסכים למצוץ), שירים, טיולים בבית.. אני מבינה שבגיל ארבעה חודשים הוא כבר אמור לאכול כל ארבע שעות..וכאן בפורום ישנן אימהות שאומרות שתינוקם בגילו כבר אוכלים כל ארבע שעות. איך עושים את זה? בימים האחרונים אני מנסה כל ארוחה להגדיל בהדרגה את הפערים ב 10 דקות לפעמים זה מצליח לפעמים לא. אשמח עזרה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
שרית עטיה-שמואלי13/08/2009יכול להיות שהוא בזמן של קפיצת גדילה וכן צריך את האוכל הזה
תעכבי ותראי כמה זמן זה נמשך
אפשרות נוספת (שלא תמיד פועלת) היא לנסות להוסיף דייסה לאחת המנות ולראות אם הוא מושך יותר זמן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)