מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפות ברזלאור*08/09/2009
שלום,
בתי החלה לקבל 3 טיפות ברזל בכל יום.
הבעייה שזה עושה לה עצירות וגם גזים אני מרגישה והיא כמובן מתאמצת מאוד.
וכמובן שאין לה יציאות כמו שהיו לה. הכל השתנה מאז מתן הברזל.
זה יסתדר לה?
קניתי ברזל של חברת טיפטיפות אותה חברה של הויטמין D.
מישהו מכיר משהו אחר שלא עושה עצירות?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אור*10/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
מיכל אלומות-יהושע10/09/2009הי,
את יכולה להתייעץ עם הרוקח לגבי תוסף אחר שאולי פחות גורם לעצירות.
אני שמעתי דברים טובים על פריפל, אך זה אינדיבידואלי.
בת כמה ביתך? האם התחילה כבר אוכל מוצק? במידה וכן מומלץ לשלב מזונות עשירים בסיבים (פירות וירקות), שמן זית,עגבניות,שזיפים מיובשים (להשרות בלילה ולתת את המיץ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מיכל ושבוע טוב
אור*13/09/2009בתי בת 4 חודשים ושבוע.
החלה לאכול אוכל מוצק, כמובן שרק טעימות.
בטיפת חלב אמרו להפסיק את הברזל לשבועיים.
האם יש לך עצה בקשר לטיפות ברזל אחרות, שלא עושות תופעות לוואי כאלה.
לילדה פשוט אין יציאות, למרות שאוכלת אוכל עשיר בסיבים...
אודה למענה...
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל אלומות-יהושע14/09/2009הי אור,
תנסי פשוט להחליף את סוג התוסף. תתייעצי עם הרוקח,יש להם בד"כ ניסיון עם התוספים.
כפי שרשמתי לך,לי ידוע על הפריפל שפחות עושה עצירויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מיכל ותודה
אור*15/09/2009קיבלתי מגב' ליאת פה בפורום תוסף ברזל של עננים אני אקנה את זה ואראה..
תודה ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה!
מיכל אלומות-יהושע15/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פיתרון לעצירות
לילוש14/09/2009היי אור,
גם בתי סבלה קשות עקב מתן הברזל ( פריפל של טיפטיפות).
עכשו אני נותנת לה ברזל מסדררת עננים קונים אותו בבתי טבע.
אפשר גם להוסיף לתפריט מעט עגבניה מגורדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליאת
אור*15/09/2009אני אקנה לה את הברזל של עננים.
כעת אני פשוט לא נותנת לה כלום, כי זה עושה לה ממש נזק הברזל של פריפל.
תודה ליאת ויום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל עננים
ר.ח11/01/2010היי אור,
גם לבתי יש בעיה של עצירות קשה מהפריפל 3. מנסיונך, האם ברזל עננים עזר לכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לתינוקרויטל07/09/2009
שלום רב,
ברצוני לברר האם זה בסדר לתת לתינוק אוכל שבושל אתמול.
תודה מראש
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
בת-חן כהן09/09/2009אין עם זה שום בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מוצקריבי07/09/2009
שלום
בתי בת 4 וחצי חוד' התחלתי לתת לה טעימות של ירקות בצהריים..
כמה זמן אני צריכה לחכות בין הטעימות לבין המנה שלה של התמ"ל בצהריים?
תודה
עד עכשיו חיכיתי 5 דק בין הטעימה לבקבוק..
זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ר' יקרה
בת-חן כהן09/09/2009נשמע שאת ממש בסדר
המשיכי כך!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 חודשים אחוזון 95הלנה07/09/2009
שלום
בתי ילדה גדולה, מגיל 3 חודשים עברה למטרנה
מאז שנולדה, הייתה באחוזון 80+ במשקל וגובה
עכשיו כש היא בת 8 חודשים היא באחוזון 95 במשקל וגובה
73 ס"מ - 9.8 ק"ג
תפריט ליום:
5:00 - 180 מ"ל - מטרנה
9:00 - 190 גרם - פירות
13:00 - 180 גרם - ירקות ( כולל בטטה דלעת וכו.. ) ובשר עוף
17:00 - 180 גרם - ירקות ( כולל עדשים גזר ) ופירות
19:30 - 180 מ"ל - מטרנה
23:00 - 120 מ"ל - מטרנה
האם אני עושה הכל נכון? אני מאוד מודאגת שבתי מלאה ושתהיה במשקל יתר בעתיד.
האם אחוזון של גובה ומשקל בגיל הזה מצביע שכך יהיה לאורך כל החיים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזונים- להלנה
בת-חן כהן09/09/2009הי הלנה
בעיקרון לא נ ראה שיש סיבה לדאגה ובטח לא לעשות דיאטה לילדה. נראה שהיא אוכלת באופן רגיל ותקין ואין ממה להלחץ. אין לך כל סיבה לדאוג שהיא תהיה עם משקל יתר, פשוט המבנה שלה הוא גדול יותר מהרגיל- מה שאומר שהיא אולי תיראה יותר גדולה מגילה אבל אין זה אומר שהיא תהיה שמנה.
מקווה שנרגעת קצת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלבנטלי07/09/2009
היי..:,
בני בן 9 חודשים ואני רוצה להתחיל לו גבינות בערב. אני מודעת להנחיות החדשות שממליצות מגיל 10 חודשים ולמרות שאת הגדולה שלי (היום בת 9) התחתלי גבינות ומעדנים בגיל 6 חודשים,עדיין יש בי חשש בגלל ההנחיות החדשות.
שאלתי היא: מה קורה את אני בכל זאת מתחילה עכשיו, ואין כמובן תגובות אלרגניות? עדיף לחכות או שההנחיות הן בגדר המלצה בלבד?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי- מוצרי חלב
בת-חן כהן07/09/2009אני הייתי נותנת טעימה ממש קטנה בהתחלה- כפית אחת, לא בלילה אלא בבוקר של יום שאת כל הזמן עם התינוק ושמה לב לשינוי בתינוק בשעות שאחרי.
הייתי בוחרת ביוגורט ולא בחלב ניגר ועדיף בטעם טיבעי...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת - בבקשה עזרה...- גם מאמהותענת06/09/2009
שלום רב.
ביתי בת 8 חודשים. היא באחוזון 60 . הבעיה היא בתפריט היומי שלה: פירות היא אוכלת ללא בעיה
אבל מרק היא מסרבת לאכול. ולכן התפריט היומי שלה בעיקר נשען על בקבוקי סימילאק.
אמהות מספרות לי שבגילה כבר נותנים הכל- ולא ברור לי איך אפשר לתת לחם , ביצה קציצה ואורז
במרקם גס- הרי יש חשש אמיתי לחנק..
אני מאוד רוצה לתת לה להתנסות אבל מפחדת שלא תלעס עם החניכיים ותיחנק... ( אין לה שיניים כלל ) . ניסיתי לתת לה פירה והיא משאירה אותו על הלשון ורוצה כאילו להקיא אותו .
מה לעשות? אני ממש מיואשת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
שחר06/09/2009בני בן שמונה וחצי חודשים וגם לו אין שיניים. אני נותנת לו ירקות במרקם גס (מסרב לטחון בבלנדר) בנוסף הוא אוכל לחם עם טחינה ואבוקדו. אני מבינה את דאגתך, אך החניכיים שלהם מאוד חדות. צריך להשגיח ולתת כל פעם קצת, גם להחזיק ביד אם היא מוכנה. לאט לאט היא תתרגל. מקווה שעזרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ענת
אור*06/09/2009תנסי בכל פעם לתת לה ממש טיפין טיפין.
תתחילת נגיד מקישוא תרסקי אותו טוב טוב ואפילו תרטיבי אותו עם מי הבישול שלו ותתני לה.
תתני לה בעקביות כל יומיים בערך ירק אחר... לאחר מכן תוכלי לערבב לה נגיד 2-3 סוגי ירקות.
שימי בבישול עלי סלרי זה נותן המון המון טעם.
לאחר מכן תוכלי גם לערבב גם הודו יחד עם הירקות.
אבל הבסיס הוא להאכיל ממש קצת קצת ולא להעמיס עליה, אין שום סיכוי לחנק אם את מרסקת את האוכל היטב ו/או טוחנת אותו.
מקווה שעזרתי...
לילה טוב
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
בת-חן כהן07/09/2009מניסיוני, גם לטמפרטורה יש משמעות.
יכול להיות שביתך לא אוהבת אוכל חם אלא כמו הפירות- בטמפרטורת החדר.
תנסי לתת לה את הירקות בטמפרטורה נמוכה ותיראי אם זה עובד.
תני לה גם להחזיק ביד גזר קשה ועשה- זה כמו נשכן טיבעי ויש בו גם ויטמינים... רק תישמרי שלא תחתוך חתיכה גדולה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה לאכול בגןד.נ06/09/2009
בני בן כמעט שנה היה איתי בבית והכנסתי אותו עכשיו לגן
מבחינת אוכל אכל יפה פירות ומרק עם תוספות של פסטה קוסקוס קציצות וכו' וכל פעם הייתי נותנתלו לטעום משהו אחר חביתה, מלפפון, לחם עם חומוס או טחינה וכו' ותמיד אכל בשמחה
את הכניסה לגן עשינו כמובן בהדרגתיות אבל לא מוכן לאכול בגן בכלל בקושי נוגע בבוקר אוכל בבית בקבוק 180 מטרנה בגן ב 9.00 ארוחת בוקר פרוסה עם גבינה או חומוס עגבנייה, חביתה וכו' לא מוכן בכלל לגעת וכנ"ל צהרים ב12.00 מגוון מרק עם קוסקוס , פסטה עם קציצות, וכו' ולא מוכן לאכול יותר מכמה כפיות מעטות וגם לא בקבוק ורק ממני מוכן לאכול בקבוק גם לא אוכל מוצק ניסיתי גם בבית לתת לו אוכל דומה ולא רוצה וכאילו חלה נסיגה מבחינת האוכל ואנחנו חוזרים לבקבוקים כדי שיאכל מה לעשות?????? איך לגרום לו לאכול בגן עלי לציין שמבחינה חברתית משתלב מצוין משחק ורוקד ונהנה וגם בבית מתנהג כרגיל לא בוכה איך לגרום לו לאכול בגן< אולי לחזור למרק הטחון ולחזור בהדרגה למוצק יותר? מצטערת על האורך אבל ממש זקוקה לעזרה.
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לתשובה
ד.נ07/09/2009תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה לאכול תשובה
עדי גודל סולומון10/09/2009מדבריך נשמע ששינוי ההתנהגות של בנך בנוגע לאוכל נובע מהגן וזה אכן הגיוני, תינוקות מגיבים בצורות שונות לשינוי הזה וזו אחת מהן. המלצתי אליך לא למהר להציע לו תחליף בקבוק אלא להציע שוב את האוכל עצמו אחרי חצי שעה -שעה. אם אכל מספר כפיות זה אומר שזה מה שמספיק לו לזמן הקרוב ולאחר מכן הציעי לו שוב. לא להתחנן, לא לכעוס ולא להתאכזב אם מסרב. כמובן אם "מבקש" בקבוק לא לסרב אבל את המשיכי להציע לו אוכל מוצק כפי שהיה רגיל. תני לעניין מספר שבועות מאמינה שיסתדר מעצמו, בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות אם אפשר....תודה!אור*06/09/2009
שלום,
בתי בת 4 חודשים.
היא אוכלת סימילאק במהלך היום בערך 120 מ"ל עד 150 מ"ל.
היא קמה בלילה לארוחה אחת ולפעמיים גם שניים.
אני רוצה לתת כעת את המנה האחרונה עם קצת דייסת קורנפלור.
כמה דייסה אני שמה לה בבקבוק?
והאם אולי לקנות מטרנה שנקראת לילה טוב ?
היא אוכלת סימילאק טופ 1.
התחלתי עם טעימות של פירות...(פעמיים).
האם סביר שלא טוב לה עם זה? היא עושה פרצוף ומשתעלת וגם קצת מקיאה - עולה על האוכל "הרגיל". אציין שהתפוח ממש מרוסק (מתוק) היטב ואני נותנה לה טיפין טיפין ממש כמות מזערית.
האם להמשיך בטעימות? או להפסיק לה?
היום אני מתכננת לתת לה מעט בננה.
היא טעמה גם קצת מיים לאחר טעימת התפוח.
אני פועלת נכון ? אני חוששת שאני עושה משהו שלא בסדר.
אודה למענה.
אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי.... אודה למענה
אור*06/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה להתחיל טעימות של ירקות
אביבית06/09/2009לאט לאט, כל פעם כפית או שתיים מירק אחר. זה לוקח זמן, לא להתייאש.
את יכולה לנסות לתת מטרנה לילה טוב, אצלנו זה פתח פער של שינה בלילה (6 שעות שינה רציפה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
מיכל אלומות-יהושע07/09/2009אור,
אנסה לענות על כל השאלות-
1. בקשר לדייסה- ישנן הוראות הכנה ע"ג כל שקית של דייסה. פעלי לפי ההוראות. מניסיון,הוספת דייסה לא תמיד עוזרת לשינה רציפה יותר. נסי פשוט לסדר את היום כך שתאכל כל 3 שעות ותהיה שבעה כשהולכת לישון.
2. מים- לפי הנחיות משרד הבריאות מומלץ להתחיל לתת מים מחודש שביעי.
3. פירות- ביתך עדיין לא רגילה לאכול אוכל מוצק והטעם חדש/שונה לה. לכן, המשיכי לתת לה טעימות בלבד- 2-3 כפיות פעמיים ביום. את יכולה לתת לה גם מחית ירק.
את יכולה להיכנס לאתר של משרד הבריאות, לתדריך ההזנה לתינוקות ולהיעזר בו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה, תינוק בן 10 חודשיםגילת05/09/2009
רציתי לדעת מתי אפשר להתחיל תזונה של מתוקים.. כמו גלידה..עוגות שוקולד..והאם ג'לי זה בריא לגילאים האלו??
בנוסף , רציתי לדעת אם בקבוק מטרנה ליום ( בבוקר 280 CC) זה מספיק.
והאם זה בסדר שאמרתי להם בגן, שבשום פנים באופן לא יכניסו לו בקסוק בין לבין, כי הוא אוכל יפה מוצקים.
חהלן תפריט לדוגמא:
6:30 7:00 280 בקבוק
9-10 פירות
12-13 צהריים. ( קציצות, עוף, פסטה אורז..)
16-16 מעדן+עוגיות מטרנה
19-19:30 ביצה/גבינות/פרוסת לחם...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט נכון לגילת
בת-חן כהן06/09/2009אין גיל שמומלץ להתחיל דברי מתיקה לתינוק- עדיף לדחות זאת כמה שיותר! שהתינוק לא יכיר כזאת אופציה שתקלקל לו את התפריט הרגיל. אין צורך להמתיק מעדנים וגבינות- ניתן לתת בטעם טיבעי הוא יאכל את זה כל עוד הוא לא יכיר את המתוקים.
לגבי גלידות ועודות וג'לי- סתם קלוריות בלי ערך תזונתי שישביעו אותו על חשבון ארוחות עם ערכים חיוביים שהוא לא ירצה לאכול כי הוא שבע מהממתקים.
לגבי הבקבוק-נראה שהתפריט יפה בריא מאוזן ומספק ואין צורך להוסיף עוד תמ"ל.
כל עוד הילד עולה במשקל כראוי, כמובן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמות בקבוקמור05/09/2009
שלום
בני בן 3 חודשים ואוכל מבקבוקים. כרגע הפטמה ממנו אוכל היא שלב 1, לפעמים יש לי תחשוה שהוא מתעצבן שהאוכל יוצא לאט. רציתי לדעת באיזה גיל / שלב בחייו מחליפים לפטמה של שלב 2?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור- פטמת בקבור
בת-חן כהן06/09/2009הי מור
תתקדמי אם נראה לך שהתינוק שלך מוכן ותקפידי שהוא לא נחנק- זה מראה על אי התאמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מוצקריבי05/09/2009
שלום
בתי בת 4 חוד וחצי התחלתי לתת לה ירקות (פירות עוד לא)
מנסה אותו ירק במשך יומיים פעם ביום 2 כפיות
השאלה שלי היא האם אפשר להוסיף לבלנדר גם מים?כדאי שהירק יתרכך יותר טוב?
לדוגמא:גזר
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות לריבי
בת-חן כהן06/09/2009הי
אם הירק מבושל במים- תוסיפי את המים מהבישול. הם מכילים את הויטמינים שיצאו מהירק.
חוצמזה בהחלט ניתן להוסיף מעט מים לירקות, אפשר גם שמן זית...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלבשחר04/09/2009
שלום האם ניתן להתחיל מוצרי חלב בגיל 9 חודשים או שיש להמתין חודש נוסף עד 10 חודשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב
בת-חן כהן06/09/2009אני הייתי נותנת טעימה ממש קטנה בהתחלה- כפית אחת, לא בלילה אלא בבוקר של יום שאת כל הזמן עם התינוק ושמה לב לשינוי בתינוק בשעות שאחרי.
הייתי בוחרת ביוגורט ולא בחלב ניגר ועדיף בטעם טיבעי...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב סויה לתינוקרוית04/09/2009
שלום!
שמי רוית ויש לי תינוק בן 10 חודשים שגילינו שהוא אלרגי לחלב ולכל תחליפי החלב.
הרופא המליץ לנו על תחליף חלב סויה והדאגה שלי היא ששמעתי שהוא מזיק מאוד לשיניים.
רציתי לדעת האם זה נכון והאם קיים תחליף חלב נוסף שניתן לרכוש.
בנוסף רציתי לשאול האם הרגישות יכולה לעבור עם הגיל?
תודה רבה!
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סויה ואלרגיה לחלב פרה
בת-חן כהן06/09/2009שלום רוית
קודם כל- אם הילד אכן אלרגי לחלב פרה, עושים פעם בשנה בדיקה חוזרת לאלרגיה בבית חולים בלבד!!! לעיתים האלרגיה חולפת אבל לא לנסות בבית אלא בבית חולים!!! זה יכול להיות מאוד מסוכן!!!
שנית- אני לא שמעתי על הבעיה של התמ"ל סויה בהקשר של השיניים. אני לא רואה שום בעיה לתת את התמ"ל ע"ב סויה
בהצלחה ובזהירות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרים מחלב עיזיםהדס04/09/2009
שלום רב
רציתי לדעת האם מותר לתת לתינוקת בת 10 חודשים לטעום גלידה העשויה מחלב עיזים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב עיזים
בת-חן כהן06/09/2009אני לא רואה כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמישה וחצי חודשיםשרית04/09/2009
התינוק שלי שוקל 6.620 והוא בן חמישה וחצי חודשים. האחות בטיפת חלב אומרת שהוא באחוזון 10 (ירד מ50 ואחכ ל 25 ועכשיו 10)...
אני לא יודעת מה לעשות הוא אוכל יפה (גם ירקות ופירות) מתפתח יפה חייכן פעיל מאד..אז הוא נמוך ב 200 גרם מהמשקל שהוא אמור..מה אני יכולה לעשות??לדחוף לו אוכל יותר משהוא מסוגל- לא בא בחשבון..האם זה ככ משנה וכל כך בעייתי האחוזון הזה?? האם לא יותר חשוב שהילד פעיל, חייכן מגיב מתפתח "לפי הספר" מבחינה שכלית והתפתחותית???? למה נותנים כזאת חשיבות לאחוזונים הללו...200 גרם זה לא כל כך הרבה....
ורק שאלה:
הוא אוכל פירות- תפוח בננה ואגס האם מומלץ לתת עוד פירות בגיל הזה? או שזה מספיק מגוון?
אודה על התייחסותכן.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
בת-חן כהן06/09/2009שלום שרית
דבר ראשון אין צורך להלחץ.
נשמע שהילד בריא ומאושר וזה אכן מה שחשוב אך יש שיטות להעשיר את מזונו ללא הגדלת הנפח של האוכל וכך אולי יחזור לאחוזונים הקודמים שלו.
תוכלי להוסיף לו לפירות הטחונים כף טחינה גולמית לא מתובלת ולירקות כף שמן זית. זה גם בריא, גם טעים וגם עשיר בקלוריות.
בקשר למגוון הפירות- תוסיפי לו למצער הטעמים כמה שיותר סוגים: שזיפים, אבטיח, מלון, ועוד. כל פעם לנסות סוג אחר כדי להקפיד שאין אלרגיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)