מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסרבת לאכול מוצקיםרויטל12/08/2009
שלום רב,
בתי בת שבעה וחצי חודשים, אינה מוכנה לאכול מוצקים (רק יונקת).
בפירות היא לא מוכנה לגעת רק בגרבר שזיפים. אם אני נותנת לה פרי שלם אז היא כן אוכלת קצת למרות שיש לה רק שלוש שיניים.
ירקות היא גם לא אוכלת.
היא מוכנה לאכול רק דברים שהיא מחזיקה ביד ואוכלת אותם לבד - כמו לחם או עוגיות בייבי ביס או עוגיות מטרנה (כשנותנים לה את זה היא אוכלת לאט לאט ומסיימת הכל ).
גם אם אני נותנת לה חתיכות לחם קטנות לפה היא אוכלת - אני טובלת את הלחם כל פעם במשהו אחר.
חוץ מזה היא לא מוכנה לאכול שום דבר. כבר ניסיתי מיליון דברים...
גם מים היא שותה רק מכוס רגילה. קנינו לה כמה סוגים של כוסות מעבר אך היא לא מוכנה לגעת בהם (היא אף פעם לא שתתה מבקבוק). מכוס רגילה היא כבר שותה בלי שישפך לה.
שאלתי היא מה ניתן לעשות ? מה אני יכולה לתת לה ?
אני חייבת לציין שכשהתחלתי לתת לה טעימות בגיל 5 חודשים היא אכלה הכל ומאוד אהבה את זה אך כבר יותר מחודש היא לא נוגעת בכלום.
תודה מראש על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי כבר מס פעמים ...
רויטל13/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מירי
עדי גודל סולומון14/08/2009נשמע שבתך קנאית מאד לעצמאות שלה! :-)
שזה דבר חיובי, נסי ללכת עם זה ולא להלחם בזה - תני לה מאכלים שהיא יכולה להחזיק ולאכול לבד
ירקות - חתכי מלפפון לאורך ותני לה את החלק הרך, גם פלפל היא יכולה לאכול באותו אופן, וכן ירקות מבושלים/מאודים, כגון גזר או קישוא (שוב, חתיכות לאורך)
דגנים - בנוסף ללחם את יכולה לתת לה פסטה או קוביות תפו"א בגודל מתאים, כך שהיא תחזיק ביד ותאכל
בשר - אפשר לתת חתיכות של עוף/ הודו או קציצות מבושלות - לוודא שזה רך מספיק
ביצים - ביצה קשה בחתיכות או חביתה/מקושקשת
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 10 חודשיםאור11/08/2009
היי
בני בן 10 חודשים. יש לי מס' שאלות... אשמח באם תענו לי.. אגב הפורום מעולה ועוזר לי רבות....
1. האם אני יכולה לתת לו ביצה שלמה. ז"א גם את החבלון? חלמון הוא כבר אכל ואוהב לשמחתי רציתי לדעת האם אפשר את החלבון.ובאיזה צורה?
2. אני מעוניינת להעשיר לו את התפריט ומה שנקרא להתקדם.. עד היום הוא אוכל מרק מרוסק. ובימים האחורנים במרקם פחות מרוסק. יש לי בעיה שאני מפחדת לתת לו דברים של גדולים מה שנקרא. לדוגמא פרוסה עם טחינה. איך אני נותנת לו? חתיכות גדולות, קטנות? אני מפחדת מאוד אבל מצד שני לא רוצה לתת לפחד שלי להשתלט על זה ומבלי שאשים לב הוא לא יכיר מרקמים אחרים. אני רואה בפורום שבנות אחרות אכן נותנות פרוסות וממש אוכל גם לילדים בגיל של בני. האם זה בסדר?
3. מה עוד אוכל לתת לו בכדי להעשירו חוץ מ 3בקבוקים כל היום אוכל פירותבבוקר, מרק ירקות בצהריים ואחר הצהריים ערב מעדן.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מיכל אלומות-יהושע12/08/2009הי אורלי,
תודה על הפירגון! אני שמחה שאנחנו עוזרות...
לשאלותייך,
לפי הנחיות משרד הבריאות החדשות את יכולה לתת כבר ביצה שלמה. בכל צורה- קשה,חביתה,מקושקשת,בפשטידה... רק חשוב לא לתת ביצה רכה ולא מבושלת מספיק בגלל חשש מסלמונלה.
מבחינת המרקם- במידה וכבר יש 2 שיניים ובנך כבר מושיט יד לעבר הכפית ורוצה לקחת את האוכל בידיים ניתן להתקדם במרקם לפחות טחון ולאוכל אצבעות (לחם, טוסט , רצועות של ירקות ופירות רכים, חתיכות עוף /הודו/בקר).
לא רשמת משקלו. האם משקל תקין ועולה יפה במשקל? במידה ושוקל מעט יחסית לגילו ניתן להעשיר את התזונה בטחינה,אבוקדו,חלבה וכו'.
את יכולה להתחיל לתת ביצה שלמה ומוצרי חלב (גבינה,יוגורט לבן).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לגיל 6 חודשיםאני11/08/2009
ביום חמישי בתי תהיה בת 6 חודשים ואני רוצה לדעת לפי ההנחיות המעודכנות של משרד הבריאות מה מותר לה לאכול למשל:לחם ואיזה,ביצים וכדומה
תודה על העזרה.
כמו כן כמה ארוחות היא אמורה לאכול ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
עדי גודל סולומון11/08/2009על פי ההנחיות החדשות בתך יכולה לאכול כמעט הכל - דגנים, בשר בקר, עוף, דגים, טחינה , ביצים, קטניות, דייסות מועשרות בברזל וכמובן ירקות ופירות. בתחילת החודש העשירי ניתן לתת מוצרי חלב כגון גבינות ויוגורט, ובגיל שנה חלב ניגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהאפרת10/08/2009
בני בן 4 חודשים, שוקל 7 ק"ג. כעת אוכל 5-6 ארוחות ביום של 120 מ"ל מטרנה ושותה מעט מים במשך היום. האם הכמות מספקת ומה בנוגע לנתינת מים? אציין כי העלנו את כמות המטרנה די מזמן ל120 אבל לא נראה שרעב.
ומה בנוגע לטעימות? במה כדאי להתחיל והאם חובה לטחון בבלנדר או שמספיק ריסוק טוב והאם ניתן להוסיף מלח או תבלינים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אפרת11/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אפרת
עדי גודל סולומון11/08/2009כל עוד תזונתו מבוססת על תמ"ל אין צורך לתת מים, בגיל זה מדובר בטעימות בלבד (2-3 כפיות פעמיים ביום) והן אינן מחליפות את התמ"ל. טעימות ניתן להתחיל בירקות כגון גזר, דלעת, קישוא, בטטה, כל פעם ירק אחר במשך יומיים שלושה כדי לשלול אלרגיה. לאחר מכן ניתן לשלב בין הסוגים השונים. פירות - אפשר להתחיל עם תפוח, אגס, בננה..ולגוון בהדרגה. כדאי לטחון בבלנדר ורק כשמפתח מיומנות טובה יותר באכילה לעבור לריסוק. אין צורך להוסיף מלח, התבלינים המומלצים הם עשבי תיבול (לוודא שטחונים היטב, כמובן). בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לילדה בת שנהלין10/08/2009
אני אמא לילדה בת שנה, בתי נמצאת באחוזון 3 מגיל 4 חודשים בערך היא שוקלת היום כ- 7.300 משהו כזה היא ילדה מאד פעילה זוחלת בעיקר אך גם מסתובבת בהליכה סביב רהיטים התפריט היומי שלה היום הוא כזה:
6:30 קמה אוכלת בקבוק של מטרנה - 180 - 120
10:00 סנדוויץ עם חומוס או גבינה או אבוקדו לפעמים ביצה
13:00 מרק טחון של עוף ירקות תפו"א לפעמים קציצות ותפו"א
15:00 מעדן
עד 17:00 נותנת לה גם איזה פרי בחתיכות כמו מנגו אפרסק
18:30-19:00 לפעמים 120 סמ"ק דייסה סמיכה בכפית או ביצה עם פרוסת לחם וממרח
20:00 בערך 120 סמ"ק של מטרנה
אשמח לקבל עוד רעיונות לגוון לה את התפריט ובפרט מזונות בעלי ערך קלורי גבוהה שתשמין קצת דבר נוסף עד איזה גיל עלי לתת לה מטרנה או שמא אני כבר יכולה לת לה חלב רגיל שאנחנו שותים בלי מטרנה
אני מרגישה אבודה בכל הנושא הזה של תזונה ולכן אשמח לתשובה ממך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת תגובה דחוף
לין10/08/2009אני רואה שיש שקיבלו כבר תשובות אני ממתינה לתשובה דחופה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה דחוף
לין11/08/2009היי זה כבר יומיים ברציפות שמדלגים עלי אני שאמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפורום הזה לא רציני בכלל
לין12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל אלומות-יהושע12/08/2009הי לין,
מגיל שנה ביתך בעצם יכולה לאכול הכל. את יכולה לתת לה חלב ניגר או להמשיך עם המטרנה. אני ממליצה בינתיים להישאר עם המטרנה וחלב לשלב לה מדי פעם, את יכולה גם לתת לה חלב עם דגנים.
ישנם תינוקות שנולדים קטנים ושומרים על העקומה הנמוכה . במידה ושומרת על העקומה שלה ולא יורדת ממנה,וכן מבחינת התפתחות הכל תקין אין לך סיבה לדאגה.
העשרת התזונה מתבססת על תוספת של מזונות קטנים בנפח ועשירים בקלוריות, כגון: טחינה,אבוקדו,פירות יבשים,חלבה.
את יכולה לשלב אותם בתזונה שלה.
נסי לדחות את המעדן את לתת רק את הדייסה סביבות 16:00-17:00 בכדי שתגדיל את הנפח של הארוחה ואת המטרנה ב-20:00. אל תתני דבר ביניהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות לא מסודרותחסוי09/08/2009
שלום .
ביתי בת 7 וחצי חודשים ומשקלה תקין בהחלט אפילו מעל הממוצע.
כבר חודשיים היא מסרבת לאכול מרק ולכן התזונה שלה מבוססת על מנת פירות אחת ביום
ושאר הארוחות - סימילאק.
הבעיה היא שהיא אוכלת כמות של 120 מ"ל ואז מפסיקה לאכול ושעה אחרי או שעה וחצי אחרי
היא רוצה עוד 60 מ"ל. כך יוצא שכל היום נסוב סביב הבקבוקים , ויש לי הרגשה שהיא
אף פעם לא ממש שבעה....בנוסף אין סדר בהאכלות שלה וזה מפריע לי.
מה אפשר לעשות?
( שאלה נוספת- כאשר ממליצים להוסיף שקדיה - איפה קונים את זה ?
או להוסיף טחינה לפירות- הכוונה לטחינה גולמית? או מוכנה? )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו על השאלה שלי.....
חסוי10/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי עדיין תשובה..
חסוי12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עדי גודל סולומון14/08/2009הי
אתייחס לשני דברים
לגבי המרק - המתיני קצת ואז נסי שוב.
בינתיים אפשר לגוון ולהפריד בין הטעמים, כלומר לתת לה לחוד פחמימה - כגון מחית תפו"א ו/או בטטה, ולחוד ירקות. בהדרגה תשלבי גם את הבשר עד שתחזרי שוב למתכונת הקודמת של המרק.
לגבי הארוחות הלא מסודרת של התמ"ל
לפעמים תינוקות בולעים אויר מה שגורם להם לתחושת שובע (זמנית כמובן). נסי לתת לה שוב אחרי 5-10 דקות. אני מסכימה שזה יוצר מצב של חוסר סדר - וחבל. המטרה היא לאכול את כל הכמות מחד ולהגדיל את פער השעות מאידך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות מזון לבן 6.5 חודשיםשירה09/08/2009
שלום רב,
בני בן 6.5 חודשים.
רק לפני כחודש התחיל טעימות של ירקות ופירות (עקב דחייה בגלל מחלה)
מלפני שבוע התחיל לקבל בפעוטון בצהריים כחצי כוס מרק ירקות עם עוף ואצלי לפנות ערב מנה של רסק פירות (תפוח, אגס ובננה).
השבוע הוא בחופש עד סוף החודש מהפעוטון ולכן אני מכינה לו את המרק.
יש לי כמה שאלות:
1) הוא נורא אוהב את המרק שמורכב משוק אחת של עוף, תפו"א או בטטה אחת, גזר וקישוא.
כמות זו אני מרסקת בבלנדר ומחלקת ליומיים. הוא מבחינתו יכול לאכול הרבה ממנו.
כמה באמת מותר לו לאכול במנה אחת ליום?
2) כנ"ל לגבי הפירות - כמה מותר לו לאכול ביום?
3) האם זה בסדר שהוא מקבל גם פירות וגם ירקות ועוף כל יום?
4) מה ניתן וחשוב להוסיף לו לתפריט?
תודה רבה-רבה!
קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה נוספת-כמויות מזון לבן 6.5 חוד
שירה09/08/2009שכחתי להוסיף...
בין הארוחות המוצקות ניזון בעיקר מחלב אם וקצת מנוטרמיגן.
תודה,
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן 9.5 חודשיםשימרית09/08/2009
שלום,
בני בן 9.5 חודשים אוכל כך:
7:30-פירות 200CC
9:00-מטרנה 180CC או עוד קערת פירות
12:00-מרק ירקות עם עוף ואורז 200CC-300CC
15:00-מטרנה 240CC/או קערת גבינה לבנה בערך 150CC
זה בגן כשמגיע הביתה
17:30-מטרנה 180CC/או חצי אבוקדו קטן עם חצי ביצה/או גבינה לבנה עם חלבה או חצי ביצה
20:00-מטרנה 200CC עם דייסת אורזאו דייסת קינואה של מטרנה
האם בסדר?בארוחה של חמש וחצי הוא לא הכי מתלהב יש לך רעיון אחר מה לתת לו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שימרית09/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עלי
שימרית11/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל אלומות-יהושע12/08/2009הי פיצית,
לא רשמת את משקל בנך. האם שומר על עקומות ועולה יפה במשקל?
מבחינת התפריט- נסי לרווח את הארוחות כך שיאכל כל 3-4 שעות , כך אולי יגדיל את נפח הארוחה.
את יכולה לגוון בארוחת 4 ביוגורט לבן, פרוסה עם ממרח , דייסת שיבולת שועל...
את העוף את יכולה לגוון בהודו ובשר בקר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שימרית13/08/2009תודה על התשובה המהירה,
הוא מבחינת עקומות תמיד בממוצע,הוא לא שמנמן בכלל תמיד היה נראה רזה אבל במשקל בסדר הוא שוקל בערך 9.5,
קצת קשה לי לשלוט על מרווח בגן כי הם טוענים שהוא רעב,
אבל מ16 הוא בבית והוא הולך לישון ב20:00 אז אני בדרך כלל נותנת לו ארוחה בחמש ובקבוק בשמונה זה בסדר?
עדיין לא נתתי לו לחם אני קצת מפחדת איך בדיוק לתת לו ומה למרוח?להרטיב את הלחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטרהמיגןשני08/08/2009
עקב שלשולים בתינוקת בת9שבועות החלפנו לה לנוטרהמיגן א.עדיין משלשלת כבר 10 ימים ב.האוכל ממש לא טעים לה בקושי אוכלת זקוקה לעיצה דחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה מצפה לתשובה
שני09/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצהסיון08/08/2009
בני בן 7.5 חודשים
אפשר לתת ביצה ואם כן??
אז באיזו דרך ??
ובסביבות 16:00 - 17:00 זה שעה טובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
סיון11/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סיון
עדי גודל סולומון11/08/2009אפשר לתת ביצה, קשה, חביתה או מקושקשת - לוודא שמבושלת היטב. כל שעה מתאימה , אם זה מתאים לתינוקך...:-). בדרכ נותנים כארוחת ערב מוקדמת, סביבות 17. בתאבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם ראשונה ביצהענבר08/08/2009
שלום, מאיזה גיל אפשר להתחיל עם ביצה, והאם צריך להתחיל קודם רק עם חלמון?
בני כמעט בן 7 חודשים. עד לפני שלושה שבועות ינק בלבד.
ועוד שאלה. מתי אפשר להתחיל עם דגים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ענבר
עדי גודל סולומון14/08/2009על פי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות, אפשר לאכול את הביצה בשלמותה וכן דגים, כבר מגיל 4חודשים כטעימות, ומגיל 6 חודשים - כארוחות מוצקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפוחמלי07/08/2009
שלום
האם זה נכון שכשמרסקים תפוח יש להשתמש בפומפיית פלסטיק
כי הפומפיית ברזל מוציאה את הויטמינים מהתפוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לשמוע דעות בנושא
מלי10/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מלי
עדי גודל סולומון10/08/2009את יכולה להשתמש בפומפיית ברזל ללא חשש..אני לא שמעתי על בעיה עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שבעה חודשים אוכל בלילהאמא מ07/08/2009
בני השמנמן אוהב לאכול ובמיוחד בלילה
להלן סדר יומו:0700 הנקה
1000 פירות: כל פעם שייק אחר ממה שיש בבית ולעיתים גרבר טעמים שונים אוכל כמות של שלב 2 ולעיתים 3
1300 הנקה
1700 מרק ירקות (לא יודעת איך לגוון) תמיד זה קישוא תפ"א וגזר או בטטה ודלורית בבלנדר
2000 הנקה
0330 הנקה
האם בגיל זה ניתן לתת עוד ארוחת מוצקים? ניסיתי פסטה מאמי אבל הקיא את זה מייד האם רגיש לגלוטן או סתם הגעיל אותו? ניסיתי ביצה מעורבת עם עגבניה במקום הפירות יום אחד והיה בסדר
מה עוד ניתן לתת לו - אמרו לי ששמן ולכן לא לתת שקדיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אמא מ09/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דילגתם עלי??
אמא מ11/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
עדי גודל סולומון11/08/2009את יכולה להוסיף לו בהדרגה עוד ארוחה ולגוון את הקיימות. ההקאה אינה מעידה על רגישות לגלוטן אך כמובן עקבי ובדקי את תגובתו. את הפסטה/אורז/שיבולת שועל/ קינואה - אפשר להוסיף למרק הירקות ולטחון הכל. נסי לתת לו אותה בשעה 13 ואז ב17 תני לו ארוחת מוצקים נוספת, כגון מנת פרי או דייסת קוואקר או לחם עם אבוקדו/טחינה/ ביצה וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז שלוש ארוחות מוצקים??
אמא מ12/08/2009הוא לא ייתייבש? הוא לא שותה מים - רק ציצי
והוא מאוד שמן
אם הוא יקבל גם ציצי וגם עוד ארוחה הוא ישמין עוד
איך לתת ביצה? זה יבש.
ערבבתי עם עגבנייה וזה עשה לו תפרחת חיתולים.
נתתי לחם ואכל יפה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אמא מ13/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך נתת לו לחם בגיל הזה?
מיכלי13/08/2009שלי בן 10 חודשים ועדיין לא נתתי, איך את מגישה לו?
רק את הקשה? הרך באיזה חתיכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת הרך בלבד
אמא מ15/08/2009בחתיכות קטנטנות וגם זה קצת מסוכן כי פעם אחת כמעט נחנק מזה, בקיצור אני ממליצה להתחיל לחם רק מעל שמונה חודשים וברור שלא את הקשה - זה יכול להחתך להם ואז יש סכנת חנק.
לעומת זאת ניסיתי חלמון מעוך עם שמן זית וגם פסטה לתינוקות בעגבנייה ושמן זית והיה בסדר גמור!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עדי גודל סולומון14/08/2009כשמתחילים עם ארוחות מוצקות יש להציע גם מים, בנוסף להנקה (מורתחים). לגבי המשקל - הכוונה היא להחליף את ההנקה בארוחה, לא גם וגם...ביצה את יכולה למעוך ולהוסיף 1/2 כפית שמן. או להכין מקוקשקת/חביתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מציעה מים- הוא לא רוצה
אמא מ14/08/2009הוא עושה פרצוף שזה מגעיל אותו אז בנתיים אני נשארת עם שתי ארוחות וארבע הנקות בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מ
שרית עטיה-שמואלי13/08/2009לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות כבר מגיל 4 חודשים ניתן לתת טעימות של בשר /ביצים/קטיות/ירקות /פירות/דג
הנה כמה רעיונות לגיוון
אבוקדו מעוך עם ביצה
קציצות מעוכות עם פירה
בטטה עם דג
כמובן שתנסי כל פעם רק מזון אחד אחד
ממה שאת כותבת במרק שלו יש רק ירקות. נסי לגוון עם אפונה/אורז
או הכיני לו מרק עם בשר בקר (בקר עשיר בברזל לעומת עוף )
הנה מתכון
מתכון למרק הראשון
יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מרק הבשר הראשון שלי
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים בגיל 7.5 חודשיםחסוי07/08/2009
שלום רב.
רציתי לדעת איזה מאכלים ניתן לתת בגיל זה מלבד פירות ומרק?
( ראיתי בפורום שאפשר לתת לחם + אבוקדו - איך תינוק ללא שיניים יכול לאכול זאת? )
בנוסף קוואקר מבושל- של איזה חברה ואיך מבשלים זאת?
כמה מנות של תמ"ל תינוק בגיל זה צריך לאכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה בבקשה
חסוי09/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא קיבלתי תשובה לשאלתי
חסוי10/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי
חסוי12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל אלומות-יהושע12/08/2009הי,
לפי הנחיות משרד הבריאות ניתן לתת הכל בגיל 7 חודשים מלבד מוצרי חלב (מגיל 10 חודשים,חלב ניגר ודבש (מגיל שנה).
את יכולה להוסיף למרק הטחון דגנים (אורז,פסטה , שיבולת שועל),תפו"א,עוף/הודו.
את יכולה לתת לו טחינה וחומוס ואבודקו .
החניכיים של הקטנטנים מאוד חזקות ולכן גם אם יש מעט שיניים הם יכולים לאכול לחם אך הייתי מציעה קצת לחכות עד שתראי שהוא יכול להתקדם מבחינת מרקם לאוכל אצבעות (מושיט יד לכפית ורוצה לקחת את האוכל בידיים).
שיבולת שועל- או להוסיף למרק או לעשות ממנה דייסה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגה באכילת מוצקים...אורית06/08/2009
שלום יש לי תאומים בני שבעה חודשים. התחלנתי במתן מוצקים בגיל 5.5 חודשים. עד לפני שבועיים אכלו כמויות יפות ועכשיו אחרי מספר כפיות מפסיקים...
1. האם יש לעשות הפסקה או להמשיך לתת להם בכל זאת?
2. האם אפשר לתת להם מרק עדשים עם תוספת של תפ"וא גזר והודו?
3. מהי כמות הפירות והירקות שניתן להחשיבה כארוחה (שותים תמ"ל 210-240 סמ"ק)?
4. בבוקר אוכלים פירות בצהריים ירקות,מה ניתן לתת בשעה 16:00 ?
5.האם זה הגיל שבו ניתן לתת חתיכות אוכל כמו אפונה או פסטה רכה (אני מפחדת לתת)?איך אדע שהם מוכנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מיכל אלומות-יהושע09/08/2009הי אורית,
אנסה לענות על כל השאלות.
1. האם יש לעשות הפסקה או להמשיך לתת להם בכל זאת? יכולות להיות מספר סיבות להפחתת הכמויות. אולי צומחות שיניים? האם את מקפידה על 3-4 שעות רווח בין כל ארוחה?
המשיכי להציע מזון מוצק,במסגרת הארוחות המשפחתיות ואל תשלימי ישר עם תמ"ל.
2. האם אפשר לתת להם מרק עדשים עם תוספת של תפ"וא גזר והודו? אין בעיה. אפילו מומלץ.
3. מהי כמות הפירות והירקות שניתן להחשיבה כארוחה (שותים תמ"ל 210-240 סמ"ק)? כאשר יגיעו למנה בנפח של כ-200-240 ניתן להחשיב כארוחה. כמובן שכדי שתהיה ארוחה מאוזנת היא צריכה לכלול עוף/הודו/בקר + ירקות+ פסטה/אורז/תפו"א.
4. בבוקר אוכלים פירות בצהריים ירקות,מה ניתן לתת בשעה 16:00 ? את יכולה לתת שוב פירות או דייסת שיבולת שועל עם פרי או שוב מנת ירקות . כאשר יגיעו לחודש עשירי תוכלי להתחיל לתת יוגורט,גבינות ומוצרי חלב ניגר נוספים.
5. האם זה הגיל שבו ניתן לתת חתיכות אוכל כמו אפונה או פסטה רכה (אני מפחדת לתת)?איך אדע שהם מוכנים? ההתקדמות במרקמים היא מאוד אישית . ישנם ילדים שמהר מאוד עוברים למרקם פחות מרוסק וישנם ילדים שלוקח להם יותר זמן. את יכולה לנסות לטחון פחות את האוכל ולראות אם אוכלים.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)