פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט נכון במשפחתון
    אודליה
    03/09/2009

שלום לכולם,
    הכנסתי בפעם הראשונה את בני בן השנה למשפחתון (8:00-17:00) ואני לא יודעת מה אמור להכיל תפריט הארוחות שלו. מה שקורה בפועל נראה לי תמוהה קצת.
    סדר היום מבחינת האוכל הוא כך:

6:30 לאחר שהוא מתעורר אני נותנת לו בבית בקבוק תמ"ל (180 cc)
    8:30 הוא מקבל במשפחתון עוד בקבוק של תמ"ל (180 cc)
    10:30 ארוחת בוקר- פירות
    14:00 ארוחת צהריים- מרק ירקות + בשר
    15:45 ארוחת אחה"צ- פרוסת לחם וריבה+גבינות וירקות (משתנה)

נראה לי שיש פה יותר מדי ארוחות, האם נכון לאכול כך?
    איך אמור להראות תפריט אוכל במשפחתון?

אשמח לקבל עזרה בנושא,
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפריט נכון במשפחתון

הוספת תגובה

• תפריט במשפחתון

בת-חן כהן
    06/09/2009

שלום אודליה
    נשמע שאין מה לדאוג לגבי התפריט
    הוא לא מכיל יותר מידי ארוחות והוא נראה בריא ומגוון.
    תישארי רגועה ותעקבי אחרי התנהגותו גם בשישי-שבת ותשגיחי שהכל בסדר, כולל הישארות על העקומות שלו במעקב טיפת חלב.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קאשיו לתינוקות
    אלי
    03/09/2009

שלום לכן.
    אחות טיפת החלב שלי המליצה לי להוסיף למזון המוצק של ביתי בת החצי שנה קאשיו (קטוש לאבקה כמובן) על מנת להוסיף לה כמה קלוריות ממקור בריא ולא באמצעות תחליפי חלב.
    ברצוני לדעת מאיזה גיל מותר לתת קאשיו לתינוקות? לי ידוע שקאשיו הוא מאוד אלרגני.
    בנוסף אולי לכן יש המלצות מה כדאי להוסיף למזון המוצק שלה?

לקביעת תור
    סגירה
    קאשיו לתינוקות

הוספת תגובה

• העשרה קלורית לתינוקת

בת-חן כהן
    06/09/2009

הי אלי
    אני הייתי מוותרת על הקאשיו בגיל הזה ובוחרת להשתמש בטחינה ובשמן זית. ניתן להוסיפם למאכלים מתוקים ומלוחים והם המזונות העשירים ביותר בקלוריות משומן טוב, כמובן.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומוס וטחינה לתינוקת בת 8 חודשים
    ענת
    03/09/2009

שלום רב.
    רציתי לדעת איזה חומוס לתת לביתי ( חומוס קנוי בסופר מכיל חומרים משמרים ועוד כל מיני דברים לא בריאים...) .
    וגם לגבי טחינה - האם להכין אותה ( או קנוי) ואם להכין אז איך?
    תודה.

הוספת תגובה

• חומוסטחינה לענת

בת-חן כהן
    06/09/2009

שלום ענת
    על החומוס הקנוי הייתי מוותרת. ניתן להכין חומוס ביתי

מתכון לחומוס

חומרים:
    2 כוסות גרגירי חומוס שהושרו במים במשך לילה
    1 כפית אבקת סודה לשתייה
    מיץ משלושה לימונים
    1/2-3/4 כוס טחינה גולמית
    3 שיני שום
    3 כפות שמן זית
    1/2 כפית כמון
    מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:
    1. מבשלים בסיר עם מים את החומוס ואבקת הסודה עד שגרגירי החומוס מתרככים (לבדיקה מועכים גרגיר).
    2. מצננים את החומוס והמים לטמפרטורת החדר ומכניסים את הגרגירים למעבד מזון. מוסיפים מעט מים מהבישול וטוחנים עד שמתקבל מרקם חלק אך נוזלי.
    3. מוסיפים בהדרגה טחינה גולמית (הטחינה מקשה את החומוס כך שיש לשים לב לכמות שמוסיפים. יש לקחת בחשבון שהחומוס מתקשה במקרר אז אם אתם מתכננים לאכול אותו רק מחר, הכניסו אותו למקרר במצב צבירה דליל מהרצוי).
    4. מוסיפים את שאר התבלינים: שום ,מיץ לימון ,שמן זית, טועמים ומתקנים תיבול.
    5. אוכלים או שומרים במקרר.
    הערה: אם החומוס התקשה לכם במקרר זה לא סוף העולם. ניתן לדלל אותו עם תוספת מבוקרת של נוזלים, שמן זית ולימון.

לגבי הטחינה
    כמובן שעדיף טחינה ביתית היא 100% בריאה וללא משמרים. שמים כמות שווה של טחינה ומים ומערבבים. אם רוצים מרקים קצת יותר סמיך מוסיפים ממעט טחינה ולמרקם דליל יותר נוסיף מים. אם המנה היא רק לביתך אין צורך ביותר מ-2 כפות טחינה מעורבבות בשתי כפות מים. לתיבול נשים מעט מלח ולימון- לפי טעמה של הילדה.

בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה מתכון...
    אורלי
    03/09/2009

היי
    איך מכינים רוטב לספגטי בולונז לתינוק בן 7.5 חודשים?
    אשמח למתכון.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה מתכון...

הוספת תגובה

• רוטב בולונז פשוט

בת-חן כהן
    06/09/2009

בסיר- מטגנים בצל לאחר השחמה
    מוסיפים עגבניה חתוכה לקוביות ולטגן מעט כדקה.
    מוסיפים בשר טחון ומטגנים הכל יחד כ 2 דקות .

לבנתיים בקערה קטנה 2 כפות רסק עגבניות ,פלפל אדום מתוק
    מלח וחצי כוס מיים לערבב הכל יחד ולשפוך לסיר של העגבניות והבצל המטוגן להמתין עד שמבעבע ולערבב מדי פעם . 5 דקות בלבד ולהוציא מהאש.

כל שנותר לך לעשות פסטה ולערבב עם הרוטב

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה של תינוקת בת 10 חודשים
    כרמית
    03/09/2009

שלום,
    רציתי לבדוק שהשינויים שקורים אצל הקטנה שלי הם בסדר ושאפשר לזרום איתם.
    הלו"ז שלה עד לפני שבוע היה בקבוק תמ"ל של 200 CC (עם 3 כפיות דייסת דגנים) - בבוקר , אחה"צ ולפני השינה.
    כמובן שבלי קשר לבקבוק היא אוכלת פירות בבוקר, מרק עם עוף בצהריים ובערב ביצה, אבוקדו, גבינה.

בשבוע האחרון אני שמה לב למגמה שונה והילדה כבר לא רוצה לאכול בקבוק אחה"צ ובמקום זה היא רוצה כריך או מעדן.
    האם זה בסדר לוותר על הבקבוק הזה ולזרום איתה ולתת לה מעדן או כריך במקום?

העניין הוא שהילדה נולדה במשקל מאוד קטן (2,375) ומאז היא נמצאת באחוזון 3 גם במשקל וגם בגובה לכן אני לא רוצה לעשות צעד שיכול לפגוע בהתפתחות שלה.
    היא שוקלת נכון לפני כחודש 6,500 וגובה 62 ס"מ (קטנטונת).

אני אשמח לשמוע את דעתכן בעניין.
    תודה רבה
    כרמית

הוספת תגובה

• כרמית

בת-חן כהן
    03/09/2009

הי
    לדעתי תזרמי עם התינוקת. תוך כדי שמירה על יציבות בעקומות המשקל (גם בטיפת חלב). אין סיבה להלחץ זהו רצונה וזו ההתפתחות שלה והיא נשמעת ממש משתפת פעולה בעניין האוכל המוצק...
    כמובן שנשאר לה עוד פעמיים לשתות תמ"ל ביום כך שאין מה לדאוג

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו...

כרמית
    06/09/2009

בפורום טיפת חלב של הכללית האחות רשמה לי שהילדה אוכלת מעט מדיי ולא לוותר עדיין על הבקבוק אחה"צ.
    אני כבר ממש מבולבלת !!!
    הלחץ שלי נובע בעיקר כי הילדה קטנה (גובה 62 ס"מ ו 6.5 ק"ג לפני כחודש) והיתה לה סטייה קלה בעקומה שתוקנה בפעם האחרונה שהיינו בבדיקה בטיפת חלב.
    כרגע היא נמצאת באחוזון 3 בגובה ובמשקל.

הילדה אוכלת בגן יפה את המוצקים - פירות בבוקר ובצהריים מרק עם עוף טחון / קציצה עם תוספת של פחמימה . בבית בערב היא אוכלת ביצה אבל לא תמיד מסיימת את כולה , לפעמים היא אוכלת מעדן יוגורט שלם.

האם נראה לך עדיין שאני יכולה לוותר לה על הבקבוק אחה"צ.....???
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי ....

כרמית
    07/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכרמית

בת-חן כהן
    07/09/2009

הי
    לא צריך להלחץ יותר מידי
    יש ילדים שנולדים באחוזון נמוך ונשארים כך כל חייהם וזו ההתפתחות התקינה בעבורם
    תמשיכי מעקב ותראי אם יש מגמה יציבה או יורדת
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט יומי לתינוקת בת חצי שנה
    אילנית
    02/09/2009

שלום רב, בתי בת חצי שנה שוקלת 7.6 קג'.
    התפריט היומי שלה הוא:
    7:30 בקבוק 180
    11:30 מנת ירקות עם פסטה או אורז או הודו או עוף
    ואם היא ל סיימה את המנה בקבוק של 60
    16:00 בקבוק של 180
    20:00 בקבוק של 240 עם כפית של קורנפלור
    אני רואה שהיא עולה טוב במשקל (כל חודש 700 - 1000 גרם) אבל האם זה מספיק ?
    מתי כדאי לתת לה פירות ?
    תודה !

הוספת תגובה

• פירות לילדה

בת-חן כהן
    03/09/2009

שלום אילנית
    את כבר יכולה להתחיל לתת לה פירות בשעות אחר הצהריים- להתחיל כל יום פרי אחר לא הרבה כמה כפיות לוודא שאין אלרגיה ואח"כ אפשר גם לעשות שילובים של 2 פירות. בשלב הזה תמשיכי עם הבקבוק, וכאשר הכמות תעלה לפרי שלם ויותר את יכולה לוותר על בקבוק של 180. אם היא עוד רעבה תוכלי להעשיר לה את הפרי במעט טחינה גולמית. הם אוהבים את זה מאוד.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש במטרנה לילה טוב בגיל 3 חודשים
    הילה
    02/09/2009

שלום רב,

הייתי היום בטיפת חלב עם בתי בת ה-3 חודשים.
    בתי ממשיכה לעלות יפה במשקל וכיום שוקלת 6.700 ק:ג (אחוזון 90 לגילה).
    לאחר שסיפרתי לאחות והיא אכן ראתה בעצמה שהתנוקת שלי סובלת כבר תקופה ארוכה (למעלה מחודש) ממעין השתנקויות רבות ובולעת אויר בזמן ההאכלה מהבקבוק (של סימיליאק אדוונס 1), היא הציעה לי לנסות מטרנה לילה טוב קורנפלור או אורז ע"מ לראות אולי המרקם הדייסתי הסמיך יותר ימנע את זה.
    חשוב לי לציין שאני משתמשתבפטמות של MUM זרימה אטית ולמעשה התופעה הזו של בליעת אויר קרתה גם בזמן ההנקה או האכלה של של חלב אם שאוב. הנקתי אותה מלא עד גיל חודשיים ומאז הנקה חלקית שהולכת ונעלמת בהדרגה.
    שאלתי היא האם באמת כדאי לנסות את האופציה הזו בגיל כה קטן?
    על האריזה ראיתי שרשום שהאורז הוא מגיל 4 חודשים והקורנפלור רק מגיל 6 חודשים.
    ובכלל, היא אמרה לי שאפשר להוסיף את זה לסימילאק, מה שנראה לי לא הגיוני.
    הרי זו תערובת בפני עצמה שמוסיפים למים, לא?

אשמח לעזרתכן הדחופה.

תודה.
    הילה

הוספת תגובה

• לילדה של הילה

בת-חן כהן
    03/09/2009

הי הילה
    הייתי שוקלת ללכת לרופא לבדוק אולי ההשתנקויות הללו לא קשורות רק באוכל אלא גם בנשימה.
    אולי האוכל הוא לא העיניין הרי היא לא פולטת. דייסת אורז/קורנפלור מיועדת לתינוקות שפולטים ומקיאים כל הזמן ויש סכנה שייחנקו מזה אבל זה לא נשמע לי המקרה שלך. אני מכירה כמה מקרים שנפתרו בדרך אחרת לא קשורה למזון.
    בררי ועדכני אותי.
    לשרותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל רגיל
    שימרית
    02/09/2009

שלום,
    הבן של בן 10.5 חודשים אוכל בסדר גמור הבעיה שהוא לא כ"כ אוהב אוכל רגיל כמו אורז או קציצות שרק מרוסקות גס במזלג אם אני יחן לו את זה כמו פירה הוא יאכל,
    יש לציין שהוא אוכל לחם או אורז במרק או חתיכות של פירות.

איך אפשר להרגיל אותו לאוכל של גדולים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל רגיל

הוספת תגובה

• דילגתם עליי...

שימרית
    03/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלי היקרה- מעבר למרקם מרוסק

בת-חן כהן
    05/09/2009

הי שלי
    נשמע שהילד מתקדם בסדר. תמשיכי לתת לו לאכול בצורת פירה (מחית חלקה)
    ותמשיכי תוך כדי לנסות גם מרקם גס יותר. אל תתייאשי הוא בסוף יאכל את זה.
    לכל ילד יש את הקצב שלו. אל תשדרי לו שאת לחוצה כי זה ילחיץ גם אותו.
    פשוט תזרמי איתו. לפעמים דרושה עוד מיומנות בתנועות הפה והלשון כדי לעבור שלב במרקם,
    ונראה שילדך בדרך הנכונה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל וכאבי בטן
    אמא מבולבלת
    01/09/2009

התאומים שלי בני חצי שנה ולכן הרופא ביקש להכפיל את מינון הברזל מ3 ל6 טיפות
    חייבת להודות שעד כה לא היינו מקפידים מאד על הברזל, הם היו מקבלים פעם בכמה ימים...
    ביום ראשון בערב נתתי להם 6 טיפות כפי שהרופא ביקש ובלילה אחד מהם קם עם כאבי בטן קשים, ככל הנראה, התקפל ובכה המון

הערב נתתי לו שוב 3 טיפות בכוונה להעלות עכשיו את המינון בהדרגה ושוב הוא התעורר קצת בבכי
    מקווה שזה לא יתפתח לכאבים ובכי נוראיים כמו אז...יכול להיות שהברזל באמת עושה את הכאבים האלה? האם יש לזה פתרון ?
    תודה

חוץ מזה, יש הנחיות בנוגע להתחלת תזונת תינוקות. שכחתי מאז הילד הראשון שהוא בן 5, הם גם מאד שונים ממנו וגם ההבנתי שההנחיות השתנו...אז מאיפה להתחיל? בינתיים נתתי להם כמה פעמים לטעום תפו"ע, אגס, גזר וכו'...מאיפה ממשיכים? באיזה כמות? כמה ארוחות ביום וכו'

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל וכאבי בטן

הוספת תגובה

• לאמא מבולבלת- ברזל ועצירות

בת-חן כהן
    02/09/2009

שלום
    בהחלט ייתכן שהברזל הוא הגורם לכאבי הבן של תינוקך, מפני שהוא ידוע כגורם עצירות וגזים.
    עשית בחוכמה כאשר החלטת להעלות את המינון של הברזל בהדרגה- המשיכי כך, ואם לא יעברן כאבי הבטן תוכלי לפנות לרופא בבקשה להחליף תכשיר.
    לא ציינת את סוג המזון שהילד מקבל. גם זה משמעותי באיבחון הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 6 ימים - דחו
    שרית
    01/09/2009

שלום רב,

יש לי תינוק בן 6 ימים כמה סימילאק הוא צריך לאכול וכל כמה שעות?
    התינוק שלי אוכל כל 3 שעות 90 סיסי אבל יש פעמים שכבר אחרי שעתיים הוא רעב שוב האם יתכן ש 90 סיסי לא מספיק לו?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 6 ימים - דחו

הוספת תגובה

• אמנם לא דיאטנית אבל כשהקטנים שלי

לא דיאטנית
    02/09/2009

היו בגיל הזה אמרו לי להעלות כל פעם ב5 או 10 מ"ל את המנה שלהם (במקרה של תמ"ל בכפית מדידה) ולראות אם הוא אוכל את כולו

תתקשרי לטיפת חלב ותשאלי אותם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרית- תינוק בן 6 ימים

בת-חן כהן
    02/09/2009

שלום שרית
    ובכן מה שבאמת מומלץ לעשות- כשהתינוק צעיר כ"כ- להקשיב לצרכים שלו. לתת לו כל פעם 10 CC יותר ואפשר גם לפעמים לתת לו אחרי שעתיים- וחצי ולא 3. תלוי מה הוא מבקש.
    מאוד ייתכן ש-90 CC לא יספיק לו ולכן עלייך להיות קשובה לצרכיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעם שניה שאני כותבת... בבקשה תענו .
    אור
    01/09/2009

היי,
    ראשית אני חייבת לציין שהפורום עוזר לי מאוד ותורם מאוד לבטחון שלי ולכן אני חייבת לשאול אתכם שאלה שאולי שאלתי דומה.
    בעוד שבוע וחצי בני בן 11 חודש. ילד מדהים, נעים, אוכל יפה.. נהנית מכל רגע....
    בחודש האחרון אני שומעת מכל מיני אנשים שרואים אותו, אם זה משפחה קרובה או חברים שהוא נראה גדול מאוד לגילו, קראו לו "סוסון כזה" בשפתם, וכל הזמן שואלים אותי בציניות מה אני נותנת לו לאכול. העניין הוא שלאורך כל הזמן אני נותנת לו תפריט בעצתכם ובעצת רופאים וטיפת חלב . תמיד אני עושה אחרי שאני מתייעצת וקוראת. ב 1 ליוני הוא נשקל בפעם האחרונה בטיפת חלב וזה היה 8200, יש לי עוד שבוע תור לטיפת חלב. (הסיבה שאנחנו מגיעים אחרי הרבה זמן לטיפת חלב כי עברנו דירה ועד שהתפנה תור). והסיבה שלא שקלתי אותו נניח בקופת חולים ראיתי שהוא עולה והכל בסדר. אני לעומת זאת לא חושבת שהוא גדול לגילו או שמן או מה שזה לא יהיה מה שכן הוא גבוהה מאוד (אני גבוהה) ובכל זאת התחלתי לדאוג אולי אני מגזימה עם האוכל אם אפשר בכלל להגזים. תרשו לי לרשום שוב את התפריט:
    8:00 - 240 - דייסה כל שהי, אני מגוונת לו בטעמים.
    10:30 - פירות. כמות נכבדת של כמה זוגי פירות
    13:00 - מרק ירקות עם הודו, ובחודש האחרון הוספתי קטניות, כל פעם משהו אחר.
    16:00 - 240 - אנפמיל (עקב פליטות שהיה קטן)נשארנו עם זה בהוראת רופא.
    18:00 - או מעדן או פרוסה עם גבינה, ביצה.
    20:30 - 200 דייסה מטרנה לילה טוב והולך לישון שעה אחרי.
    ישן כל הלילה.

מצטערת על האורך.. אבל אני רוצה לוודא שמה שאני עושה זה בסדר וסתם אנשים מעירים.
    המון תודה... אשמח גם לתגובות של הקוראות...
    יום טוב

הוספת תגובה

• הייתי בטיפת חלב הוא שוקל 10200

אור
    01/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שימרית
    02/09/2009

שלום אורלי,

קודם כל שיהיה בריא אני לא יודעת למה את לחוצה המשקל שלו תקין ביותר הבן שלי בגיל 9 חודשים שקל 9.5 זה בסדר גמור,אם הוא נראה קצת מלא אז מה זה המבנה גוף שלו.

לפי דעתי את סתם מייחסת יותר מידי חשיבות לתגובות של אנשים.
    בכל אופן-העיקר הבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שלי

אור
    03/09/2009

זה לא העניין שאני מייחסת לאנשים, פשוט אני לא רוצה להכביד עליו, סתם היתה לי הרגשה בעקבות ההערות של האנשים שאולי אני מכבידה. אין לי בעיה עם זה ונהפוך הוא אני שמחה שהוא גדל יפה ואוכל... כנראה שזה בלל הגובה שלו.
    תודה על ההתייחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא מתייחסים אלי?

אור
    03/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מכוון שלא עונים לי???? :(

אור
    06/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מיכל אלומות-יהושע
    07/09/2009

הי אורלי,

סליחה על העיכוב בתשובה. כנראה התפספסת איכשהו.
    לפי הנתונים שמסרת- גיל 11 חודש ומשקל 10.200 בנך נמצא על אחוזון 50 מבחינת משקל לגיל, שזה מצוין.
    במידה ומתפתח טוב אין לך מה לדאוג, על אחת כמה וכמה אם נמצא על אחוזון 50.
    מבחינת התפריט כמה טיפים-
    מעדן- רצוי לתת מוצרי חלב לא מתוקים. כמו: לבן,יוגורט לבן,גבינות. המתוקים מכילים הרבה סוכר.
    דייסה- את מוסיפה לתמ"ל ? לה את מוסיפה אם הוא במשקל תקין?
    נסי לרווח יותר בין הארוחות. כל 3-4 שעות ארוחה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת בוקר
    שולמית הדר
    01/09/2009

שלום רב
    בני בן שנה ועשרה חודשים
    והוא מתחיל מחר גן חדש
    בגן נותנים ארוחת עשר בלבד ולכן עלי לתת לו את ארוחת הבוקר בבית
    אין לו תיאבון גדול בבוקר בדרך כלל הוא שותה שוקו ורק אחרי שעה וחצי שהוא ער הוא אוכל חביתה/ מעדן/כריך עם חומוס.
    בגלל שאין לי פיקוח מה הוא אוכל בגן מאד חשוב לי לתת לו בבוקר ארוחה מזינה
    אשמח להמלצות לארוחה מזינה וקלילה
    תודה רבה מראש
    שולמית

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת בוקר

הוספת תגובה

• המלצות לארוחת בוקר לשולמית

בת-חן כהן
    02/09/2009

הי שולמית
    את יכולה לתת לילדך מעדן חלב כלשהו
    או פרוסה אחת של לחם עם גבינה או חלבה או אבוקדו- מה שהוא אוהב...
    תוכלי לתת לו דיגני בוקר (רצוי לא מתוקים מאוד)
    וכך לא יילך לגן על בטן ריקה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירות לתינוק בן 7 חודשים
    שירה
    01/09/2009

הי,

בני בן 7 חודשים.
    בחודש וחצי האחרונים קיבל כל בוקר (בסביבות 10-11 בבוקר) מנה של 2 פירות מרוסקים/טחונים.
    היום נכנס לגן ושם נאמר לי שצריך להביא לו גרבר כי הם לא מכינים פירות אלא רק ארוחת צהריים (מרק וכו').

אני לא מוכנה שיאכל גרבר אלא רק פירות טריים.

האם זה בעייתי שיאכל את הפירות אחה"צ ואז אני אכין לו אחרי שאחזור מהעבודה בסביבות 17:00 ?

תודה,

קרן.

לקביעת תור
    סגירה
    פירות לתינוק בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• שעת מתן הפירות לתינוק של קרן

בת-חן כהן
    02/09/2009

הי קרן
    אין זה משמעותי כלל אם תתחילי לתת לתינוקך את הפירות בשעות אחה"צ.
    פיתרון נוסף הוא לשלוח לגן קופסא עם המחית הטיבעית שאת מכינה בבית.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף למוצרי חלב
    פנינה
    01/09/2009

שלום,
    בתי בת שנה וחצי וסובלת מדלקות אזניים חוזרות. הומלץ לי להמנע מלתת לה מוצרי חלב, מה שיכול לעזור למנוע את הדלקות. היא אוכלת כיום מעדני חלב, גבינות וכו' וכמו כן שותה בקבוק סימילאק כל בוקר וכל ערב.
    מה אני יכולה לתת לה במקום? (אני לא נלהבת לתת לה תמ"ל צמחי) יש לכן המלצות לתחליף לבקבוק ולתחליפים למעדנים ולגבינות? אני די חוששת שאם אפסיק לתת לה את הבקבוק היא תקום רעבה בלילה.

תודה רבה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף למוצרי חלב

הוספת תגובה

• תשובה לפנינה

שרית עטיה-שמואלי
    07/09/2009

אני חושבת שממש ממש חבל לותר על מוצרי החלב בתזונת בתך
    אכילת מוצרי חלב אינה גורמת לאסטמה ואינה יוצרת ליחה
    אין הוכחה מדעית או הגיון מדעי כלשהוא למיתוס הרווח בדבר הקשר בין צריכת חלב ומוצריו לבין מחלות דרכי הנשימה העליונות.
    בנייר העמדה של החברה לרפואת ילדים בקהילה (חיפ"א, נובמבר 2007) נקבע כי לתופעות שלהלן אין קשר לצריכת חלב ומוצריו, ואינן מהוות סיבה להפסיק או להפחית את השימוש בהם: דלקות חוזרות של האוזן התיכונה, אסטמה, שיעול כרוני, נזלת כרונית וליחה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה
    שולמית
    31/08/2009

שלום
    קראתי באתר הזה כתבה על כך שחיידקי פרוביוטיקה מסייעים למניעת שפעת
    האם יש תוספים שמומלץ לקנות
    בני בן שנה ועשרה חודשים
    תודדה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פרוביוטיקה

הוספת תגובה

• שולמית

שרית עטיה-שמואלי
    01/09/2009

הי
    ממליצה להתיעץ עם רוקח לגבי כמויות ותכשיר שמתאים לתינוקות
    אבל לדעתי הדרך העדיפה יותר היא פשוט להרגיל את הילד ליוגורטים פרוביוטים. אין ספק כי זו הדרך הטובה ביותר לקבל את אותם חיידקים ידידותייים.
    עדיף כמובן להתחיל עם יוגורט לבן ללא תוספת סוכר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה