פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט לגיל 7 חודשים האם תקין?
    עידית
    05/07/2009

ביתי עוד שבוע תהיה בת 7 חודשים היא שוקלת 8 ק"ג ומאה גרם וגובהה 66ס"מ , נאמר לי כי במשקל היא נמצאת באחוזון 75 .עד גיל חצי שנה היא אכלה 5 ארוחות של 180 מ"ל תחליף חלב( ב- 3 חודשים הראשונים הייתה יונקת אך זה לא הספיק) כעת התחילה לאכול מוצקים מנה אחת של פרי משולב (תפוח ,אגס/תפוח בננה) ומנה אחת
    של מרק ( קישוא, גזר, ,תפו"א ,בטטה, הודו) בהתחלה כמובן התחילה בטעימות והיום היא אכלה
    כל ארוחה כזו 180 גרם השאלה שלי היא :
    1. כמה מים אמורים לשתות? כמה שרוצים? או להגביל?
    2. היא פותחת את היום:
    6:00- 180 מ"ל חלב
    9:30 פירות 180 גרם + מים בין 20-40 מ"ל
    12:30 מרק 180 גרם + מים בין 20-40 מ"ל
    15:30 חלב 180 מ"ל
    18:30 חלב 180 מ"ל וב- 19:15 120 מ"ל חלב ואז היא ישנה שנת לילה.
    האם זה תקין? לפעמים יוצא שהיא אוכלת יותר מאז שהתחילה מוצקים מאשר קודם.
    3. האם ארוחות מוצקים אלו אמורות להחליף בהתאמה שתי ארוחות של חלב?
    4. האם התפריט תקין או שיש רעיונות לשיפור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לעידית

כוכבית דוידיאן
    07/07/2009

הי, התפריט מצויין.
    לגבי הכמות אז כן כל ארוחה אמורה להחליף ארוחת תמ"ל ולגבי המים אם היא מעוניינת לשתות יותר אז כמובן שניתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליפים
    שרון
    05/07/2009

אמנם לא שאלה הרת גורל, אבל אפשר לענות או להציע לאן לפנות לקבל תשובה:
    עם כל ההמלצות התזונתיות החדשות, לאיזה מרכיבים עלי לשים לב שחייבים להיות בה כשאני קונה פורמולה ? אני רוצה להשתמש בסימילאק . האם את הרגיל והישן או לקנות את האדוונס? לציין שקרובה ללדת ומנסיון יש קשיים בהנקה . חייבת גיבוי לכל מקרה שיהיה
    ש

לקביעת תור
    סגירה
    תחליפים

הוספת תגובה

• תחליפים

כוכבית דוידיאן
    06/07/2009

אמא יקרה, כל תחליפי החלב בארץ מכילים את כל המרכיבים התזונתיים הדרושים להתפתחות התינוק.
    מעבר לכך, כמובן שלכולם יש את האישור של משרד הבריאות וכולם עומדים בתקנים.
    לכל חברה יש את הנקודות שחזקות אצלה, אבל באופן כללי, כל תחליף מתקבל ומתאים בהחלט.
    את יכולה להיוועץ עם אמהות שיש להן כבר ניסיון עם ילד שני ויותר.

הבהרה: השאלה שנשאלה לא נושאת שם מזהה והיא בעלת ניחוח של קידום מוצר מסויים.
    אין רשות לפרסם מוצר או חברה כל שהיא בפורום.
    תגובה שתישא אופי כזה תימחק מיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימילאק ללא לקטוז
    דינה
    05/07/2009

שלום !

בני בן חצי שנה. ניזון מסימילאק ללא לקטוז.עברתי להשתמש בסימילאק זה בהמלצת הרופאת ילדים לאחר שבני סבל משלשול וגם הגזים לא נתנו לו מנוחה. כחודשיים עד אז, הוא אכל חלב אם שאוב בתוספת סימילאק ADVANCE.
    כעת אני רוצה להעביר אותו לסימילאק רגיל המכיל לקטוז, אך אני חוששת מתגובת מערכת העיכול שלו. האם יכולה להיות בעיה במעבר כזה לאחר שניזון מתמ"ל שלא מכיל לקטוז? האם יכולה להיות רגישות ללקטוז לאחר שאכל תמ"ל שלא מכל לקטוז?

תודה על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    סימילאק ללא לקטוז

הוספת תגובה

• הי דינה

עדי גודל סולומון
    06/07/2009

לדעתי, אם אין רגישות ללקטוז לא צריכה להיות בעיה...אבל את יכולה לנסות להעביר אותו בהדרגה, להתחיל מתמ"ל רגיל עם לקטוז פעם אחת, והשאר ללא לקטוז, וכך להעלות בהדרגה ולראות איך מגיב. ה תייעצי גם עם רופא הילדים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות אכילה?
    גילי
    05/07/2009

בהמשך להודעתי לגבי תאומים בני 7 חודשים...

אני חוששת שיש להם הפרעת אכילה, כן... לשניהם...
    הם שוקלים כ-7 ק"ג.
    אוכלים בפועל:
    180CC חלב בבוקר (בין 7-9) כלומר - לעולם לא מסיימים את הבקבוק ב-20 דקות כמו שאמורים.
    בין 10-11 ארוחת פירות, לפעמים אוכלים 150 לפעמים כמה ביסים ונועלים את הפה.
    בערך ב 14 חלב, בקושי מגרדים את ה 150CC, וגם לוקח המון זמן.
    ב 16 ירקות/עוף/בקר, מקסימום 120CC, בדרך כלל הרבה פחות.
    בערב טועמים כמה ביסים מהדייסה, לא רוצים. ואז שותים כ 100CC חלב...
    בלילה אין מה לדבר, אולי 40-50CC.

מה שמסתכם במקסימום 740CC ביממה. בפועל, כאמור הרבה הרבה פחות מזה...

לאן לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות אכילה?

הוספת תגובה

• לשירי

כוכבית דוידיאן
    07/07/2009

הי, ברשותך אני הענה לחלק הזה של השאלה.
    יקירתי, אני מכירה את הסיפור באופן אישי, אני אמא לשלישיה, היום הם בני 13, אבל זכורים לי היטב הימים שחשבתי לעצמי מדוע הם לא "פועלים לפי הספר".
    אני סבורה שילדיך כלל אינם סובלים מהפרעת אכילה, כמו לנו הגדולים גם לקטנים האלה אין תמיד חשק לסיים הכל.
    מה שכן, כדאי לבדוק מדוע הם לא אוהבים את ארוחת הפירות, אולי הטעם עז להם מידי? או המרקם לא נעים? תנסי לשנות קצת את המרקם או הטעם, את גם יכולה להעשיר להם את מנת הפירות והירקות בטחינה גולמית או בשקדיה, כך גם יקבלו ערכים תזונתיים נוספים וגם ערך קלורי גבוה יותר.
    בכל אופן, אם הם נמצאים במגמת עליה במשקל, אם הם ילדים רגועים ושמחים, אם יש להם יציאות סדירות ומרטיבים חיתולים. אין חשש לדאגה.
    בכל אופן ניתן לפנות גם לטיפת חלב ולבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שלא אוהב לאכול
    קרן
    05/07/2009

שלום,

לירון, הבן שלי, בן ארבעה וחצי חודשים.
    נולד 4 קילו, לא ינק, אכל 120 סימילאק 7-8 בקבוקים ביום. בגיל 3 שבועות בערך אובחן עם רפלוקס סמוי בעקבות התפתלויות בזמן האוכל, בכי, סירוב לאכול, ירידה משמעותית בכמויות האוכל, שיעול והיה צורח כשהיינו משכיבים אותו על הגב (אובחן ללא בדיקה פיסית). הוא התחיל להיות מטופל בזנטק ואנפמיל אך לא ראיתי שיפור משמעותי. לאחר מס' שבועות נוספים, בגיל 6 שבועות בערך, החלטתי על דעת עצמי לנסות פורמולה צמחית, ומיד ראינו שינוי בהתנהגות שלו, גם בזמן האוכל ובכלל, לירון הפך נינוח יותר, כנראה הייתה בעיה בחלב, עד היום לא אובחן אם זה היה הלקטוז או החלבון חלב. הייתה תקופה "רגועה" של כשבועיים - שלושה בהם אכל די בסדר, ובמקביל התחיל לישון לילה שלם, וירד ל5 ארוחות ביום של כ-120... ואז התחיל שוב לרדת בכמויות, היו פעמים שהיה מסיים את הבקבוק, אבל במקביל היו גם פעמים רבות בהן היה מוכן לאכול כמויות קטנטנות של 30-40 מ"ל בלבד. מעולם לא הראה סימני רעב, אני הייתי מאכילה אותו כל 4 שעות. בגיל שלושה חודשים בערך הגעתי לטיפת חלב ונאמר לי שהוא לא עולה מספיק במשקל וחזרנו להשקל כל שבוע, ונתגלתה עצירה בעלייה במשקל. בגיל 15 שבועות הומלץ לי להתחיל דייסות בכפית ומוצקים (פרי וירק בהדרגה) בארבעה השבועות הראשונים הוא אמנם לא רצה לאכול, כרגיל, אבל היה בכל זאת איכשהוא אוכל והעלה בארבעת השבועות האלה כ-700 גרם. אבל בשבוע האחרון, הוא פשוט משאיר את האוכל בפה, לא בולע, ומשאיר אותי חסרת אונים. הוא מעביר ימים שלמים על כפיות בודדות של דייסה/פרי... אני עדיין מציעה לו בקבוק בבוקר ובערב, אבל לרוב הוא מסרב, או שאוכל כמות קטנטנה של עד 60 מ"ל..

היינו אצל הרופא שנתן לנו אבקת פוליקוס, אך בסופ"ש הבנתי שזה לא פתרון, לדחוף לו קלוריות ריקות. (גם דייסות כל היום זה לא בדיוק אידאלי, בלשון המעטה). והיום אבקש עבורו גם בדיקות דם, והפניה לדיאטנית / תזונאית תינוקות. אני לא מבינה כבר אם זה התנהגותי, או פיסי, כשהוא מפסיק לאכול, בניגוד לפעם, שהיה צורח מכאבים, הוא פשוט שומר את האוכל בפה, אבל מחייך ומברבר תוך כדי... רק אם אני מתעקשת זמן רב, עם הבקבוק / הכפית, הוא מתחיל להתבכיין. לא מראה סימני כאב או אי נוחות פרט לחוסר רצון לאכול. אני גם לא יודעת אם אני מציעה לו יותר מדי אוכל .... לפני כמה ימים החלטתי לבדוק את זה, בבוקר, לאחר 12 שעות ללא אוכל, הצעתי לו בקבוק ואכל כמה מ"ל בודדים.... לאחר שעה הצעתי לו פרי, והוא גם לא אכל כלל... ואז רציתי לחכות ולראות מתי יבקש. כל היום עבר, לא ביקש אוכל, מדי פעם נתתי לו כמה שלוקונים של מים, שלא יתייבש, ובערב "נכנעתי" והצעתי לו בקבוק... ולהפתעתי, אחרי 12 שעות ללא אוכל (שלמעשה זה כמעט 24, כי בבוקר כמו שציינתי הוא אכל מ"ל בודדיםם) הוא שתה בחוסר רצון כמעט 100 מ"ל פורמולה, בזמן שהוא דוחף מעליו את הבקבוק ואני מחזירה חזרה, והוא דוחף ואני מחזירה, וחוזר חלילה.

מה קורה כאן?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שלא אוהב לאכול

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

קרן
    05/07/2009

כמובן שהוא נעצר ב6300 בערך, ואז אחרי 4 שבועות של מוצקים, שקל 7 קילו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן

שרית עטיה-שמואלי
    05/07/2009

קרן שלום
    הגוזל הקטן פשוט מדהים.
    ולך כל הכבוד על הסבלנות

לא פשוט להיות אמא לילד שלא אוהב לאכול. ובטח לא לילד שלא עולה במשקל.
    אך (וכאן את צריכה לעבוד על עצמך ממש חזק ) השתדלי בכל הכח לא להפוך את האוכל לזירת קרב.
    לעיתים קרובות אנו זקוקים להדרכה מתאימה ,חיזוקים וכלים להתמודדות
    לכן
    אני מציעה לך לפנות לדיאטנית שמתמחה בתזונת ילדים לשם לקיחת אנמנזה מפורטת (בגילאים האלו נקודה אחת על העקומה לא נותנת מספיק מידע ), ואפילו תתבונן בך בזמן שאת מאכילה אותו.

בנוסף יש היום מרפאות לטיפול בבעיות האכלה לגליאים האלו כמעט בכל עיר.
    מציעה לפנות לאחת מאלו

יחד אני בטוחה שתמצאו פתרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה , מסרבת לאכול פתאום
    עינת
    04/07/2009

שלום

אני זקוקה לעזרתך, הנקתי את בתי במשך 11 חודשים מגיל חצי שנה כבר התחלתי לתת לה מוצקים
    המעבר לרק מוצקים היה דיי קל , כל מה שאני שנתתי לה עד לפני שבועיים היא היתה אוכלת , את כל סוגיי האוכל , ופתאום היא השתנתה לי כך פתאום כל דבר אני מביאה לה היא בודקת ומוציאה מהפה , ולא מסיימת את הארוחה עד הסוף .אני רוצה לציין שבתי אתי בבית , והיא קטנטונת נמצאת באחוזון 25 . ונורא חשוב לי שימשיך לה התיאבון .

עוד דבר צומחות לה בנוסף 4 שיניים חדשות , אז אולי זה מיזה?

אשמח לעזרה
    עינת

הוספת תגובה

• עינת

שרית עטיה-שמואלי
    05/07/2009

שלום

חכי שבוע שבועיים ותראי מה קורה
    אולי באמת מציקות לה השיניים?
    את מספרת על ילדה שבסך הכל אוהבת לאכול והוספת המוצקים היתה קלה

חבל להרוס את זה במלחמות מיותרות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 6 וחצי חודשים, סרבן מוצקים
    מיה
    04/07/2009

בני בן ה-6 וחצי ח' מסרב בכל תוקף לאכול מכפית. בהתאם להנחיות החדשות התחלנו לנסות סביב גיל 5 ח' וחצי, בשלב מסויים הסכים לאכול מעט בננה ואבוקדו ואולי גם מעט תפוח, אך כעת מסובב את הראש בתוקף לכל כפית שמתקרבת לפיו. הכל נעשה באוירה מאד חיובית ונעימה אך הוא ממשיך לסרב בתוקף לכל נסיון האכלה בכפית. לא פירות ולא ירקות ! גם מבקבוק ברגע שהוא מרגיש שלא מדובר בחלב, הוא הוא מוציא מיד את הפטמה מפיו.. אני אובדת עצות. ניסיתי להפסיק למספר ימים, ולנסות מחדש והענין לא עובד.. הוא לא שוכח.. מה לעשות ???

הוספת תגובה

• הי מיה

עדי גודל סולומון
    04/07/2009

זה בודאי מאד מתסכל...אבל חשוב לא להיות בלחץ :-). תנסו לאכול במחיצתו , תראו לו שאתם נהנים מהאכילה אך אל תציעו לו. נסו זאת מספר ימים, סביר שיראה אתכם אוכלים ונהנים וירצה גם. בכל מקרה, לא להראות מתח או ציפיה סביב העניין! נסו להיות כמה שיותר טבעיים. בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבן 7 חודשים
    מיכל
    04/07/2009

שלום רב ,
    לבני השבוע ימלאו 7 חודשים משקלו 8 קילוגרם וגובהו 66 ס"מ( עדכני ללפני 3 שבועות) . הוא יונק לפי דרישה ו אוכל קצת פירות בבוקר ( כ4 כפות) ולאחרונה גם כמה כפיות של ירקות עם אורז . בעיקר מעוניין להחזיק את האוכל למצוץ למשל אבטיח או מלפפון. מלבד זה הוא בעיקר יונק גם ביום וגם בלילה . אני ממש אשמח לעזרה בסדר יום ולעצות לגבי תפריט שמתאים ונכו לגיל הן מבחינת כמויוית וה מבחינת הרכב. עד היום ניסה גזר בטטה דלעת בצל קישוא אורז תפוח בננה אבטיח מלון משמש אבוקדו תפוח אדמה גרם ללרגיה אז הורדתי מהתפריט.
    תודה מראש על העזרה , מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לבן 7 חודשים

הוספת תגובה

• אשמח לתשובתכן

מיכל
    05/07/2009

אשמח לתשובתכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למיכל בין 7 חודשים

שרית עטיה-שמואלי
    05/07/2009

שלום מיכל
    סביב גיל חצי שנה רוב התינוקות בשלים להוספת מזונות משלים.
    ואנו מעוניינים לבסס את האכילה של המזונות המשלימים כהכנה לשנת החיים השניה

ההנחיות החדשים של משרד הבריאות הישראלי (מאי 09) ממליצות לחשוף את התינוק למגוון גדול מזונות בקר, הודו, עוף, דגים, ביצים, טחינה, קטניות, דייסות לתינוקות מועשרות בברזל, ירקות, פירות. כן זו לא טעות.כבר מגיל שישה חודשים. (טעימות אפילו לפני כן)
    כמו כן למניעת אנמיה מומלץ לתת לפחות ארוחה אחת המכילה מזון עשיר או מועשר בברזל.

ולכן בשלב ראשון אני מציעה להוסיף בשר לירקות ואורז שהוא אוכל (עדיף בשר בקר או הודו על פני עוף) .אם את צריכה מתכון למרק ראשון אשלח בשמחה.
    תנסי במשך שבועיים ונתקדם משם
    בהצלחה
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אוכל מוצק לגיל 7 חודשים

עידית
    05/07/2009

שלום שרית,
    כפי שציינת בתשובתך למיכל גם אני פועלת בדיוק כך. ביתי עוד שבוע תהיה בת 7 חודשים היא שוקלת 8 ק"ג ומאה גרם וגובהה 66ס"מ , נאמר לי כי במשקל היא נמצאת באחוזון 75 .עד גיל חצי שנה היא אכלה 5 ארוחות של 180 מ"ל תחליף חלב( ב- 3 חודשים הראשונים הייתה יונקת אך זה לא הספיק) כעת התחילה לאכול מוצקים מנה אחת של פרי משולב (תפוח ,אגס/תפוח בננה) ומנה אחת
    של מרק ( קישוא, גזר, ,תפו"א ,בטטה, הודו) בהתחלה כמובן התחילה בטעימות והיום היא אכלה
    כל ארוחה כזו 180 גרם השאלה שלי היא :
    1. כמה מים אמורים לשתות? כמה שרוצים? או להגביל?
    2. היא פותחת את הבוקר בחלב ואח"כ בשתי ארוחות של מוצקים אז הארוחה שבאה אחרי מגיעה
    מוקדם כי לדעתי זה יותר מצמא ולא מרעב מה לעשות כדי למנוע האכלת יתר?
    3. האם ארוחות אלו אמורות להחליף בהתאמה שתי ארוחות של חלב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לעידית

שרית עטיה-שמואלי
    06/07/2009

הי עידית
    אנסה לענות לכל שאלותיך:
    1. בעיקרון לא אמורים להגביל את שתיית המים. אלא אם התינוק שותה המון או שזה על חשבון אכילה. את יכולה לחשב במשך כמה ימים את כמות המים שהיא שותה (כולל מים לכנת הפורמולה ) ולהתיעץ עם רופא הילדים
    2. יתכן שזה נובע בצמא . הציעי לה מים ובדקי. אפשרות נוספת היא לנסות להעשיר מעט את הארוחה .להוסיף לאחורת הירקות פחמימה כלשהיא כמו אורז ולבדוק אם היא שבעה אם זה דוחה את זמן הארוחה הבאה.
    3.כן.

תהנו
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון למרק

מיכל
    06/07/2009

שלום שרית

תודה רבה על תשובתך
    אשמח אם תשלחי לי מתכון למרק תודה רבה מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון למרק

שרית עטיה-שמואלי
    06/07/2009

מתכון למרק הראשון
    מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
    בה טנו מוסיפים את הבשר
    יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
    מרק הבשר הראשון שלי
    מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
    (הכמויות למנה אחת)

50 גרם בשר בקר רזה
    תפוח אדמה בינוני
    75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
    ¼-½ כפית שמן קנולה
    100-150 מ"ל מרק

חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
    מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
    מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
    מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
    מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
    מבשלים כ5 דקות נוספות
    מנמיחים ומבשלים עוד כחצי שעה
    טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק

בהצלחה
    נשמח אם תעדכני אותנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראש נוטה הצידה
    שני
    03/07/2009

ביתי בת 4 שבועות והראש שלה נוטה הצידה אני כל הזמן מישרת לה מה עלי לעשות אשמח לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    ראש נוטה הצידה

הוספת תגובה

• שלום אלמונית

עדי גודל סולומון
    04/07/2009

שאלתך לא מתאימה לפורום הנוכחי, נסי בתחום התפתחות הילד, פיזיותרפיה..בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות חלב לבן 8 חודשים?
    אסנת
    03/07/2009

שלום,

הבן שלי בן 8 חודשים. עד ללפני חודש סיים בשלוק אחד 5 ארוחות יומיות של 240CC חלב שאוב כל אחת. בחודש האחרון התחלנו מוצקים והיום אוכל כל יום ארוחת פירות וארוחת ירקות (מנות יפות) ועוד 4 מנות חלב (עדיין אוכל מנת לילה). בשבועיים האחרונים הוא התחיל להוריד את הכמות של החלב שהוא אוכל בארוחות החלב - הוא לא מסיים מעבר ל160-180 בכל ארוחה. האם זה תקין שהוא מקבל פחות חלב? זה ירידה של בממוצע 280CC ליום, כאשר ארוחה אחת ירדה גם ככה כי מנת הירקות מחליפה אותה...

אציין שנמצא באחוזון בסדר מבחינת המשקל (בדיוק באמצע) ונראה "גברבר" כך שאני לא חושבת שיש סיבה לדאגה מבחינת המאגרים שלו ;-)

בברכת ותודה,
    אסנת

לקביעת תור
    סגירה
    כמות חלב לבן 8 חודשים?

הוספת תגובה

• הי אסנת

עדי גודל סולומון
    04/07/2009

כיון שהוספת עוד קלוריות ב2 ארוחות והורדת ארוחת חלב אחת , תינוקך כנראה מווסת את כמות החלב בהתאם. לא נראה שיש סיבה לדאגה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :-)

אסנת
    04/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן שבעה וחצי חודשים
    מיכלי
    03/07/2009

שלום!
    הקטן שלי בן שבעה וחצי חודשים. היום התזונה שלו היא כזו:
    1. 0700 - הנקה
    2. 1030 - פירות (130 מ"ל בערך) + 100 מ"ל חלב שאוב
    3. 1415 - ירקות ועוף (120 מ"ל בערך)
    4. 16:00 - הנקה
    5. 19:00 - הנקה
    6. 23:00 - הנקה

יש לי כמה שאלות:
    1. האפ התפריט בסדר? האם הכמויות של הירקות והפירות תקינות?
    2. מתי כדאי להוסיף עוד ארוחת מוצקים? האם כדאי להוסיף אותה במקום ההנקה של 1600 או של 1900? מה כדאי לתת בארוחה הזו (פירות? דיסה?)
    3. התינוק שלי בפירוש לא מוכן לוותר על החלב אחרי הפירות. האם זה תקין? יש משהו שאפשר לעשות כדי לוותר על החלב בארוחה הזו?

תודה!

הוספת תגובה

• שאלתי נשכחה... אשמח לתשובה!

מיכלי
    05/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכלי

עדי גודל סולומון
    06/07/2009

עניתי לך 3 פעמים, והתשובה לא עוברת???....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכלי

עדי גודל סולומון
    06/07/2009

מנסה בפעם הרביעית לענות!
    1. הוסיפי פחמימות למרק והחליפי העוף בבשר בקר או הודו
    2 כדאי לתת עוד ארוחה כגון דייסה ו/או פרי, לחם עם אבוקדו/טחינה, ממליצה בשעה 16 כי אולי ב19 עייף
    3. נסי להעשיר את ארוחת הפירות, הוסיפי עוד חצי מנת פרי ו/או מנת שומן - כפית שקדיה או מעט אבוקדו. אולי כל לא יהיה צורך בחלב השאוב (אבל גם אם כן, זה בסדר!)
    בהצלחה!!! .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! עוד כמה שאלות הבהרה

מיכלי
    07/07/2009

הי,

קבלתי את התשובה עכשיו (לא קבלתי 3 פעמים...).
    כמה שאלות קטנות:
    1. איזה פחמימות מומלצות בצהריים? פסטה למשל, זה בסדר?
    2. מהם הכמויות של הפירות והירקות הרצויים בכל ארוחה?
    3. על איזו דייסה את ממליצה לארוחה הנוספת?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מיכלי

עדי גודל סולומון
    09/07/2009

1. פסטה זה מצוין, וגם אורז, קינואה, תפוחי אדמה...
    2. להציע לפחות 100 גר/מ"ל, וניתן גם יותר.
    3. דייסת שיבולת שועל, קינואה הן מומלצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 5 חודשים
    חגיתי
    03/07/2009

שלום,
    בתי בת חמישה חודשים (כמעט) ועד כה ניזונה ממטרנה. לפני חודש שאלתי בטיפת חלב מה אפשר להוסיף למזון שלה והאחות אמרה שבינתיים כדאי להוסיף רק דייסה. לאחרונה יש ירידה בכמויות שהיא אוכלת ולפעמים מסרבת לאכול. השבוע הוספתי דייסת קורנפלור. שאלתי היא אילו מזונות היא יכולה וצריכה לאכול ובאילו כמויות? במילים אחרות כיצד צריך להיראות התפריט היומי שלה?
    תודה ויום טוב,
    חגית

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקת בת 5 חודשים

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה

חגיתי
    05/07/2009

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחגית

כוכבית דוידיאן
    07/07/2009

הי, לפי התקנות החדשות של משרד הבריאות, בשלב זה מומלץ להתחיל עם טעימות של מזונות.
    מתחילים עם כפיות בודדות של פירות וירקות ואחר כך ניתן להוסיף ממש הכל כל עוד המזון לא מעובד וללא תוספים מלאכותיים.
    מעבר לכך מלבד הטעימות בשלב זה את צריכה להמשיך עם התפריט הרגיל שלה שהוא למעשה תמ"ל ואין כל צורך להוסיף מעבר לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחות
    ריבי
    02/07/2009

שלום
    בתי בת חודשיים וקצת, שוקלת 5700 קג,
    רציתי לשאול כמה פעמים ביום אמורים לאכול תינוקות במשקל הזה?
    התפריט שלה זה:(כל 3 שעות)
    הנקה בבוקר
    שאיבה- 130 cc
    סימילאק- 120cc
    סימילאק- 120 cc
    שאיבה- 130 cc
    סימילאק- 120 cc
    האם היא אוכלת כמויות סבירות?
    מידי פעם אני מגדילה לה ל 140 cc לא תמיד...
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחות

הוספת תגובה

• הי ריבי

עדי גודל סולומון
    04/07/2009

היא אוכלת בסדר גמור. בדרך כלל בגיל הזה מס הארוחות הוא בין 6 ל8,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה שאני עושה משהו לא נכון...
    גילי
    02/07/2009

אני אם לתאומים בני 7 חודשים.
    הלוז שאני מנסה לסגל הוא כזה:
    התעוררות: 180CC חלב אם שאוב.
    10: 150CC פירות
    13: 150CC ירקות ובשר/עוף
    16-17: 180CC חלב
    19-20: דייסה
    לפני שנרדמים עוד חלב.
    שינה עד הבוקר.

כל פעם משהו משתבש ויוצא שארוחה אחת הולכת לאיבוד. אגב - את ארוחת הלילה (23:00) הורדתי כי הם פשוט מתעצבנים שאנחנו מעירים אותם. כשאנחנו לא מעירים אותם ב23:00 הם ישנים פירוש יותר טוב.

אם הם אוכלים את ארוחת הבוקר טוב, אחר כך את הירק והבשר הם פשוט לא מוכנים לפתוח את הפה כדי לאכול.

אם הם בבוקר לא אוכלים את הפירות אז אחר כך כל היום משתנה להם....

איך לסדר אחרת את המנות?....

הוספת תגובה

• הי שני

עדי גודל סולומון
    04/07/2009

למה להעיר אותם? התברכת בשני (!!) תינוקות שישינים כל הלילה , ואת רוצה להעיר אותם??? :-))))))) טפו טפו.....
    נראה לי שהם פשוט לא רעבים מספיק, נסי לרווח את השעות יותר ולתת כל 4 שעות, אלא אם כן מראים סימני רעב ועצבנות קודם. הארוחות עצמן בסדר גמור, פשוט תנסי להגדיל את פער השעות. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    יפית
    02/07/2009

שלום!!
    הבן לשי בן 10 וחצי חודשים, החל מגיל 4 חודשים אני מנסה להביא לו פירות ומרק והוא מצב בכל תוקףלאכול אותם.
    הוא לא מוכן לאכול שום דבר חוץ מדייסה _+ מטרנה.
    התחלתי לו מעדנים לא לפני הרבה זמן וגם את זה בקושי, אוכל חצי דניאלה בלחץ.
    מסרב לשתות מים או תה.
    אני ממש לא יודעת כבר מה לעשות, הרי לא ייתכן שבגיל כזה יואכל רק מטרנה???
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• הי יפית

עדי גודל סולומון
    04/07/2009

צריכה עוד מידע לגבי הרגלי האכילה שלו - האם הוא במסגרת או איתך בבית? האם אוכל לבד או עם המשפחה/איתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

יפית
    05/07/2009

הוא כרגע בבית עם חמתי, ובערב הוא יושב איתנו לארוחת ערב, אני שמה אותו לידי בכסא אוכל,.
    להד הוא אוכל רק במבה או ביסקוויט, אם אני שמה לו צלחת עם אוכל הוא מתחיל לשחק איתה, להפוך אותה וכדומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה