מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלת תפריט לתינוקת בת 7.5 חודשיםעירית ע28/06/2009
ביתי המתוקה רוצה לטעום מכל דבר. אני אוכלת אבטיח והיא רוצה למצוץ גם חתיכה, אני אוכלת אבוקדו והיא מבקשת גם. בקיצור "שמנגולולה מתוקה" שנהנת לטעום הכל.
יש לי מספר שאלות :
ראשית רציתי לפרט את התפריט היומי שלה : המטפלת נותנת לה בבוקר ב- 08:30 בקבוק חלב אם שאוב של 150 מ"ל. אח"כ ב-11:00 היא אוכלת מרק (שכרגע אני שמה בו בטטה, דלעת, קישוא, גזר ועוף.) ב-13:00 היא אוכלת שוב חלב שאוב של 150 מ"ל. כשאני חוזרת מהעבודה ב-15:30 היא מתעוררת ויונקת קצת וב-17:00 אני נותנת לה פירות (אגס, בננה ותפוח).במהלת הערב היא יונקת לפי רצונה, בארוחת ערב שלנו היא אוכלת גם קצת אבוקדו. ואז לפני השינה היא יונקת שוב משני הצדדים. במהלך הלילה היא מתעוררת פעם אחת, ובבוקר לפני שאני יוצאת לעבודה היא יונקת שוב.
1. רציתי לדעת האם זה תפריט מספיק עשיר או שכדאי להוסיף קטניות.? ניסיתי לתת לה אפונה אורגנית אבל אמרו לי שזה מוקדם אז הפסקתי. מה אפשר להוסיף לפירות? ומה אפשר להוסיף למרק ירקות?
2. מאוד קשה לי לשאוב. ורציתי לדעת האם אפשר לתת לה את הפירות בבוקר במקום חלב שאוב ואז בערב לתת לה אבוקדו או רק לתת לה לינוק לפי דרישה?
3. האם צריך להוסיף לה לתפריט דייסת דגנים או קטניות?
תודה מראש על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עירית
עדי גודל סולומון29/06/2009ראשית סליחה על העיכוב בתשובה :-)
בתך נהנית מעולם הטעמים החדשים וזה נפלא.
לגבי התפריט שלה, רוב הארוחות הן על בסיס חלב אם, הייתי מציעה לך להוסיף לפחות ארוחה אחת "של גדולים", מה גם שהיא כל כך נהנית מזה!
1. את יכולה להתחיל להוסיף לה דגנים כגון פסטה (המתאימה בגודלה לתינוק), קינואה או אורז. את הקטניות תוסיפי בשלב שלאחר מכן, רצוי לאחר הנבטה כדי שיהיו קלות יותר לעיכול. התחילי בהדרגה גם עם בשר - עוף, הודו ובקר. לפירות את יכולה להוסיף אבוקדו, דייסת שיבולת שועל, מעט גבינה או יוגורט..כך הארוחות מלאות ומזינות יותר.
2. בהחלט אפשר וכדאי לתת לה את הפירות בבוקר במקום החלב השאוב ובערב - אבוקדו, חתיכת לחם (קרום), גבינה..
3. אין סיבה לתת דייסת דגנים אם היא אוכלת יפה במהלך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה. שאלה נוספת :
עירית ע29/06/2009הצעת להוסיף אורז או קינואה. פשוט לבשל אותם כרגיל ולטחון? להוסיף לירקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עירית
עדי גודל סולומון30/06/2009את יכולה לטחון אבל את לא חייבת. בהדרגה עברי למזון רך לא טחון . הוסיפי לירקות מבושלים, ואז את יכולה למעוך הכל במזלג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכל לבתיאמא בוגרת28/06/2009
בתנו נויה בת 3 שבועות. אנחנו בימים האחרונים נורא מבולבלים עם האוכל שלה, לא יודעים מה להחליט. בגלל זה אני שוב ושוב מחפשת תשובות על כמעט אותן השאלות...
נויה אוכלת סימילאק. עד לא מזמן הכל היה ממש בסדר, היא אכלה וישנה, והעיקר הייתה ילדה רגועה ושמחה. בשבוע האחרון התחילה לסבול מגזים. אמרו לנו שזה תקין, אז אנחנו מנסים לא להתרגש מזה יותר מדי. אבל היום היה יום קשה, נויה בכתה מאוד רוב היום, ולי זה שובר את הלב (סליחה על הדרמטיות). אני אסביר.
נויה אוכלת 90-95 לארוחה כל 4 שעות, בערך 6 ארוחות ביום. בין הארוחות אני נותנת לה קצת מים, והיא כמעט תמיד שותה אותם בשקיקה. אם אני רואה שהיא לא רוצה, אני לא נותנת לה את המים, כמובן. לפני השינה אנחנו נותנים לה סימילאק 105-110. לפני בערך שבוע התחלנו לתת לה בערך גרפווטר לפני כל ארוחה, והמצב עם הגזים היה בגדר סביר. לפני כמה ימים יצאה הנחייה חדשה של משרד הבריאות שלא לתת טיפות נגד גזים - אז כמעט הפסקנו עם הטיפות, חוץ מממש כמות מזערית כשנויה בוכה, בין הארוחות. לא יודעת אם זה קשור, אבל הילדה עכשיו, יחסית למה שהורגלנו, ממש לא רגועה. היום בכלל בכתה כמעט כל היום, אז בהתחלה החלטנו שהיא רעבה ונתנו לה קצת יותר. כתוצאה מכך (כנראה, כי זה בא מיד אח"כ), הסבל של נויה רק גבר, והיא עברה ממש התקפי קוליק חזקים מדי כמה דקות, עד שזה נרגע לקראת שעת הארוחה הבאה. כעבור 4 שעות נתנו לה 80 בלבד. עכשיו היא רגועה וישנה.
נויה נולדה 3530, לפני שבוע שקלה 3830, אז כנראה היום היא שוקלת בערך 4 קילו. השאלה שלי היא: האם לתת לה פחות כמות ביותר ארוחות, או יותר כמות בפחות ארוחות? כי חשבנו שאולי היא לא יכולה עדיין לעכל 100-105 בכל ארוחה, 6 ארוחות ביום. לפי החישוב שלנו זו הכמת שהיא אמורה לאכול עכשיו. אנחנו גם חושבים לחזור לתת לה בכל זאת את הגרפווטר לפני כל ארוחה. האופציה השנייה היא לתת 80 כפול 7-8 ארוחות.
סליחה על השאלה הארוכה מאוד. אני כנראה אמא היסטרית, אבל הבכי של הילדה שלי פשוט קורע לי את הלב, ואני לא רוצה לגרום לה סבל וכאבים במו ידיי (שוב סליחה על הדרמטיות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אמא של נויה
עדי גודל סולומון29/06/2009קודם כל מזל טוב :-)
אתם עוברים עכשיו תקופה לא קלה עם הגזים ונושא האוכל בודאי לא מקל. ראשית כמה הבהרות: על פי הנחיות משרד הבריאות, עד גיל חצי שנה אין לתת מים לתינוקות. לפיכך זה מיותר, יתכן וזה גורם לה לאכול פחות בארוחה עצמה, ואח"כ שוב להיות רעבה. הפסיקו עם המים וחזרו להאכיל אותה כמו בהתחלה. יחד עם זאת, יש הרבה מקום לגמישות ואם נדמה לכם שהיא זקוקה ליותר - תנו לה. עם הזמן תזהו ממה נובע הבכי שלה...בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבת שנה וארבעה חודשיםדונה27/06/2009
שלום, הילדה שלי בת שנה וארבעה חודשים וכבר זמן רב נראה לי שהיא אוכלת יותר תמ"ל מאשר אוכל רגיל. הייתי רוצה לקבל ייעוץ מכם:
בבוקר כשהיא מתעוררת לפני שמגיעה לגן היא אוכלת 180 מ"ל מטרנה. בגן היא אוכלת מנת פירות ב-10 בערך, בצהרים מרק בסביבות 12 וחצי. לא תמיד היא רוצה לסיים את המנה ואז הם משלימים לה עם מטרנה. (גם בבית אני לא תמיד מצליחה לתת לה כמות מספקת של ארוחת צהרים: היא מאוד אוהבת לשחק עם האוכל, למרוח אותו על כולה ולזרוק על הרצפה...)
אחרי שינת צהרים היא אוכלת מעדן בגן. כשהיא מגיעה הביתה היא די רעבה ואנחנו מנסים להחליף לה את המטרנה במשהו אחר: אני נותנת לה כריך עם גבינה, אבל עוד לא קרה שהיא סיימה אותו.... לפעמים היא אוכלת איתנו מלון או אבטיח או איזשהוא פרי אחר.
בערב אנחנו מושיבים אותה איתנו לארוחת ערב: גם כאן אני מרגישה שהיא משחקת עם האוכל ולא הרבה מגיע אליה לבטן.
לפני השינה 180 מ"ל מטרנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דונה
עדי גודל סולומון29/06/2009מה שאת מתארת זו התנהגות נפוצה אצל הרבה תינוקות. תינוקות אוהבים לחקור את המזון, ולא רק באמצעות הפה..הם ממששים אותו, בודקים מה קורה כשהוא מגיע לרצפה....חשוב לא להתנגד לכך נמרצות ולאפשר את זה, כי אחרת התינוק מבין שיש לו כלי רב עוצמה והוא משתמש בזה :-). בכל מקרה, אם התינוקת שלך מתפתחת יפה ומשקלה בגדר הסביר אין מקום לדאגה. אולם, כשאת משלימה לה ארוחות עם תמ"ל היא מבינה שהיא יכולה להרשות לעצמה לא לאכול הרבה ולשחק. הרגילי אותה בהדרגה לאכול בעיקר אוכל ופחות תמ"ל. בסה"כ זה נשמע שהיא כן משתפת פעולה, גם אם היא לא אוכלת את כל המנה.סמכי עליה שהיא מווסתת לעצמה את כמויות המזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשה במוצקיםמיכלי26/06/2009
הי!
בני המקסים בן 7 חודשים ואוכל ארוחת פירות ב-1000 וארוחת ירקות ב-1400. יש לי כמה שאלות:
1. האם צריך לקלף אפרסקים או משמשים לפני הטחינה בבלנדר? אם כן - איך? אם לא - האם הילד יוכל להסתדר עם חתיכות קטנות של קליפה?
2. האם מותר בגיל כזה לתת אצבעות של מטרנה? אני מבינה שהן מתמוססות בפה, אבל אם התינוק ייקח בטעות ביס גדול - הוא לא יכול להיחנק? האם עדיף למעוך קודם את האצבעות לפירורים?
3. הבן שלי מאוד לא אוהב את המרקם של העוף (הוא לא מצליח לבלוע אותו כמו שצריך, כאילו נתקע לו בדרך). אני מבשלת כנפיים וטוחנת אותם. האם יש לכן המלצה איך להגיש את העוף כך שיהיה לו קל יותר לבלוע אותו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיכלי
עדי גודל סולומון29/06/20091. כן, צריך לקלף את הפירות הללו
2. מותר לתת את האצבעות של מטרנה, אך בהשגחה כמובן. מניסיון של אמהות רבות, אפשר להתחיל עם חטיפי אורז "בייבי ביס", שהם רכים הרבה יותר ותינוקות "מתמודדים" איתם יותר בקלות. לאחר שירכוש את המיומנות לאכילה, תוכלי להעביר אותו לאצבעות של מטרנה.
3. את יכולה להכין קציצות רכות, מעוף טחון אך גם מהודו ובקר רזה. הערכים התזונתיים של ההודו והבקר עשירים יותר בברזל וB12 ואת יכולה לערבב יחד עם העוף הטחון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת בן 7 חודשים, מה דעתכן?גילי26/06/2009
הילד בן 7 חודשים, שוקל 7 ק"ג (נולד בשבוע 36 במשקל 1.5 ק"ג)
התעוררות: 160 - 180 מ"ל חלב שאוב.
10:00: 100-150 מ"ל פירות מרוסקים + דייסת דגנים (מעורב)
13:00: 160-180 מ"ל חלב.
16:00: 100-150 מ"ל (בערך) ירקות/בתוספת עוף/אורז/תפו"ד וכו...
19:00: 160-180 מ"ל חלב שאוב.
23:00 : 100 מ"ל תמ"ל עם דייסת אורז.
בין לבין מעט מים בבקבוק.
לפעמים הכמויות משתנות לפה או לשם.
לשנות משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שני
עדי גודל סולומון29/06/2009התפריט מצוין. מציעה לך להחליף בהדרגה את ארוחת הערב מחלב שאוב למזון: פרי מרוסק עם תוספת כגון אבוקדו או קוואקר (שיבולת שועל) מבושל. על פי ההמלצות החדשות של משרד הבריאות את יכולה גם להתחיל עם מוצרי חלב (מלבד חלב ניגר) - גבינה , יוגורט...
את החלב השאוב מ19:00 העבירי ללילה במקום התמ"ל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. משהו נוסף:
גילי29/06/2009שמעתי שמומלץ ממרח שקדיה ותמרים.
כמה מומלץ ביום ולמה אפשר להוסיף? (הוספתי תמרים למלון עם דגנים - זכה לביקורת חיובית מאוד!!) :-)
תודה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו קטן... מה לגבי זרעי פשתן
גילי29/06/2009כתוספת למזון (האם ערכים תזונתיים החיוניים לתינוק?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שני
עדי גודל סולומון30/06/2009איזה כיף שהתמרים התקבלו בצהלה :-)
כף ממרח תמרים או שקדיה זה סביר בהחלט
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם הפשתן?
גילי01/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת שנהרונית26/06/2009
ביתי בת שנה רק לאחרונה נגמלה סופית מהנקה, רציתי לדעת האם התפריט שלה בסדר אציין כי היא באחוזון 75 במשקל ובגובה וילדה מואד עירנית ופעילה כמו כן ישנה לילה רצוף.
בוקר 0700- מטרנה 240 סמ"ק
1000- ארוחת בוקר משחקת וגם אוכלת אבוקדו גבינה מעט לחם או פריכונית
אם יוצאים אז גם מעדן.
צהריים- כנ"ל לא תמיד אוכלת גם משחקת- אורז בשר קציצה כל פעם משהו אחר
אחה"צ גרבר פירות ועוגיות מטרנה שתי יחידות
ערב- כמו בבוקר
לפני השינה שוב מטרנה 240 סמ"ק
השאלה שלי היא איך יודעים אם אוכלת מספיק היות וגם משחקת עם האוכל כמו כן לפעמים שקשה לה להירדם צהריים אוכלת שוב בקבוק, האם לקצץ לה באוכל במהלך היום בימים שאוכלת עוד בקבוק בצהריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רונית
עדי גודל סולומון29/06/2009התפריט של בתך מצוין מה גם שהנתונים שלה (משקל, גובה) מעל הממוצע אז למה את דואגת :-)
הבהרה קטנה - ערב כתבת "כמו בוקר" אבל אני מניחה שהתכוונת ל10:00 ולא לבוקר, כלומר מטרנה. אם היא אוכלת מטרנה ממליצה להחליף לארוחת ערב רגילה. אין סיבה לקצץ לה בארוחות בגלל הבקבוק בצהריים, סמכי עליה שהיא מווסתת לבד את כמויות המזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלה והנקה בצמידות של פעוטהדורית26/06/2009
נכדתי בת שנה ושבע חודשים ינונקת ואוכלת בסמיכות אוכלת מעט אוכלת מעט ויונקת לפני . או אחרי האוכל הפעוטה בריאה אבל ירודת משקל. מה את מציאה לעשות. ההורים צימחוניים .
מה את מציעה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דורית
עדי גודל סולומון29/06/2009לא ברור לי מה הילדה אוכלת וכן מהם נתוני המשקל והגובה שלה. אני זקוקה לפרטים נוספים כדי לענות לך. כל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מזוןאמא בוגרת25/06/2009
בתי נויה בת עוד מעט 3 שבועות, אוכלת סימילאק, בערך 95 בכל ארוחה, כל 4 שעות, ובערב לפני השינה אנחנו נותנים לה 105-110. מאתמול פתאום התחילה קצת לפלוט אוכל. כמות קטנה, אבל אני נלחצת, במיוחד כשזה קרה מתוך שינה.
היא ילדה שקטה בד"כ, אם משהו לא ממש מציק לה היא לא בוכה. בימים האחרונים כנראה סובלת מגזים, מדי פעם מתכווצת כולה ובוכה ממש. לרוב נרגעת כשאני נותנת לה מים. מים אני נותנת בין הארוחות, איזה 10-15 בכל פעם, ואח"כ מיד שמה אותה לגרעפס.
בנוסף, נויה התחילה לעשות קקי רק פעם ביומיים-שלושה כנראה. זה כנראה גם מציק לה, היא מתאמצת ועושה קולות של קקי, אבל יוצא לה רק "פוקים". היום עשתה ממש כמות קטנה של קקי, זה כנראה לא נחשב שעשתה בכלל. קצת מדאיג...
השאלות שלי הן:
- האם להחילף את הסימילאק במזון אחר? שמעתי שסימילאק הוא תערובת כבדה ושמנה יחסית. יש טעם להחליף אולי למטרנה?
- נויה אוכלת סימילאק טופ. האם סימילאק אדבאנס היא תערובת יותר טובה? האם יש טעם לשדרג?
- האם זה בסדר לתת לה מים בכלל?
- מה כמות הקרעפסים התקינה אחרי האוכל? לפעמים אני שמה אותה לגרפס ולא יוצא לה הרבה זמן. מה לעשות במקרים כאלה?
בכלל, האם כל המצב הזה שתיארתי הוא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אמא של נויה
עדי גודל סולומון29/06/2009עניתי לך היום על שאלתך הקודמת וכעת אוסיף עוד פרטים :-)
לפני השינה נסו לתת לה פחות תמ"ל אם היא פולטת. הישארו עם הכמות כמו במהלך היום.
מים - אין לתת מים לתינוקות עד גיל חצי שנה
יציאות - גם פעם ביומיים שלושה נחשב תקין. המתינו, זה בדרך כלל מסתדר מעצמו.
סימילאק אדבאנס מכיל יותר רכיבים תזונתיים בהשוואה לסימילאק טופ, והוא אכן מומלץ יותר.
מטרנה וסימילאק אדבאנס דומים בהרכב שלהם, אינני רואה סיבה להעדיף אחד על פני השני.
אין כמות "תקינה" של גרעפסים אחרי האוכל, המדד הוא בדרך כלל ההקלה של התינוק אחרי..המלצה פופולרית מניסיון של אמהות - ניתן לשפשף בעדינות את הצד השמאלי של התינוקת באיזור המותן-גב, מעלה מטה,בעודה עליך בתנוחה אנכית. הדבר יעודד אותה לגהק. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מזון לתינוק בן חודשדלית25/06/2009
שלום לך,
התינוק שלי בן חודש בדיוק ונראה שכל הזמן רוצה לאכול. משקלו 4,520 והוא העלה בחודש בדיוק 900 גרם.. הוא אוכל 100 מ"ל כל שעתיים וחצי-שלוש. ישנה דרך לחשב את כמות המזון. נכון? האם תוכלו להסביר לי מה עושים?
תודה דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דלית
עדי גודל סולומון29/06/2009החישוב הוא 150 כפול משקל התינוק, לחלק למספר הארוחות ביום (6, אם לוקחים בחשבון שהתינוק אוכל כל 4 שעות). על פי חישוב זה, תינוקך אמור לאכול כ110 מ"ל כל 4 שעות. אולם זכרי, תינוקות זה לא מתמטיקה...:-). אם נראה שתינוקך רוצה לאכול יותר, הוא רגוע אח"כ ואינו פולט, המשיכי כפי שאת עושה עכשיו. לתינוקות יש יכולת לווסת לעצמם את כמויות המזון. בהצלחה ומזל טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזקת בקבוק וסטריליזציהחופית23/06/2009
שלום.
יש לי שלוש שאלות שאני מקווה שכולן רלוונטיות לפורום הזה...
1. ביתי בת 8 חודשים בעוד שבוע. הרבה אנשים אומרים לי שבגיל שכזה היא צריכה כבר להחזיק בקבוק לבד. במהלך היום יש שתי ארוחות בקבוק וכמובן מים.... האם בגיל כזה היא באמת צריכה להחזיק לבד בקבוק ולשתות ולאכול לבד? בכל ארוחה אני מנסה לתפוס לה את הידיים על הבקבוק ולכוון אותה אבל לא נראה שממש בא לה והיא מזיזה את הידיים ונותנת לי לעשות את ה"עבודה".
2. שאלה נוספת - באיזו תנוחה כדאי לי לתת לה ארוחת בקבוק? היום זה קורה כשאני בישיבה והיא על הרגליים שלי עם הגב אליי...
3. עד מתי צריך לעשות סטריליזציה לבקבוקים???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חופית
עדי גודל סולומון29/06/20091. מדי פעם, הרחיקי ממנה מעט את הבקבוק (אך שעדין תוכל להגיע אליו) ותראי אם היא לוקחת אותו לבד. ברגע שתקח אותו, הניחי לה גם לכוון אותו לפיה. כל תינוק והקצב שלו, מה שחשוב זה שההורים יאפשרו לתינוק את העצמאות הזו.
2. התנוחה שתיארת טובה מאד. אפשר גם לדמות תנוחת הנקה ולתת הבקבוק.
3. סטריליזציה לבקבוקים - ככל הידוע לי עד גיל 9 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני היקר כבד במיוחד לגילו, האם לשנוהדס23/06/2009
היי ושלום,
בני היקר בן 4 חודשים ושבוע, שוקל 8 ק"ג ו 250 ג"ר... באורך והיקף ראש הוא ממוצע, ובמשקל עבר בהרבה את הטבלאות של טיפת חלב... :)
ניזון מיניקה, לאחרונה מקבל תחליף סימילאק במקום יניקה בחלק מהארוחות, אוכל עדיין כל 3-3.5 שעות
ובשבוע האחרון התחלתי לתת לו כמה כפיות של גזר/ קישוא/ תפו"א (והוא אוהב מאד את הטעמים החדשים...)
האם לשנות משהו בהרגלי האכילה/ תזונתו ?
האם לתת תחילף חלב מהול ביותר מים מהרגיל?
תודה , הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם 8.250ק"ג הגיוני לגיל 4 חודשים?!
הדס24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום הדס
עדי גודל סולומון29/06/2009אם תינוקך אוכל כל 3-3.5 שעות כי הוא מבקש זה בסדר, אך אם אינו עצבני נסי לרווח לו את הארוחות לכל 4 שעות. אל דאגה לגבי המשקל, בקרוב יהיה יותר פעיל (זחילה וכו') וסביר להניח שהמשקל יתאזן. בשום אופן לא למהול את החלב ביותר מים אלא ללכת לפי ההוראות - זה נחוץ לקבלת הערכים התזונתיים להם תינוקך זקוק. טוב מאד שהתחלת לתת לו מוצקים, כרגע אין מקום לשינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הדס29/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקתשלומית23/06/2009
אני כל כך ירוקה בתחום למרות שזו הילדה השלישית, הגדולים ינקו עד 7 חודשים.
שלהבת עכשיו בת 3וחצי חודשים בסמפטמבר בע"ה תכנס למעון, עד עכשיו שאבתי לה בעבודה והיא קיבלה רק חלב שאוב בבקבוק בלי שום בעיה, עכשיו אני בבית בחופש עד ספטמבר והיא איתי. ברור לי שלא אוכל להמשיך לשאוב בספטמבר, מבחינת זמנים הפסדתי את זמן ארוחת הצהרים כדי לשאוב עד עכשיו. השאלה היא האם להתחיל איתה משהו אחר ואם כן אז מה ומתי.
תודה מראש
שלומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שלומית
עדי גודל סולומון29/06/2009יש לך חודשיים להיות עם שלהבת בבית. בהדרגה תתחילי לתת לה מזון מוצק, כשהיא תהיה מעל 4 חודשים. התחילי עם ירקות - גזר, קישוא, בטטה...כל ירק בנפרד למשך יומיים שלושה כדי לשלול אלרגיה. לאחר מכן פירות - תפוח עץ, אגס, בננה..בגיל הזה מדובר בטעימות בלבד, ושלהבת תזדקק להשלמה של חלב אם. אך כשהיא תגיע למעון היא תהיה קרוב לחצי שנה, ותוך מספר שבועות היא תוכל לאכול שם מנת פרי בארוחת עשר ומרק בצהריים. בנוסף, אם לא תוכלי לשאוב התחילי להרגיל אותה לתמ"ל פעם ביום (ובזמן זה תוכלי לשאוב). בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
שלומית30/06/2009אני לא גרה בארץ. היום הסתובבתי בסופר המקומי וראיתי מזון טחון לתינוקות (גרבר) בטעמים שאין בארץ. למשל: שעועית ירוקה, מקרוני עם גבינה, עוף עם תפוחי אדמה, דלעת ועוד. בארץ אני יודעת שלא נותנים את זה לתינוק (אני באופן אישי לא נתתי) השאלה היא אם לתת את זה כבר בהתחלה?
ובכלל יש פירות /ירקות או מאכלים אחרים שאסור לתת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלומית
עדי גודל סולומון30/06/2009מכל מה שציינת, רק הדלעת מתאימה לשלב של שלהבת - ירק בודד וקל לעיכול. כל השאר הם לשלב מאוחר יותר. כעיקרון, כדאי לדחות את הפירות הטרופיים המועדים יותר להיות אלרגנים - אננס, פסיפלורה...וכן ירקות העלולים לגרום לגזים - ברוקולי, כרובית, צנון...גם סלרי לא מומלץ בשלבים הראשונים של הטעימות כיוון שהוא סיבי ועלול להתקע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות תמ"ל בגיל 6.5 חודשיםאמא חדשה23/06/2009
בני בן 6.5 חודשים, אוכל מנת פירות, מנת מרק ירקות (180-200 מ"ל) ועוד 2 ארוחות של תמ"ל- 180 בבוקר ו-180 בערב עם כף דייסה. (ההפרש בין הארוחות כ-4 שעות)רציתי לשאול האם זה מספיק או שהוא צריך עוד מנה של תמ"ל או משהו אחר?
אשמח לתשובה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תענו לשאלתי, תודה
אמא חדשה24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא עונים לשאלות?
פרח28/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך אמא חדשה
עדי גודל סולומון29/06/2009העיכוב בתשובה נבע מעניינים טכניים, איתך הסליחה.
על פניו התפריט של בנך נשמע טוב - מבחינת ההרכב ופערי השעות. אם הוא במשקל תקין אין צורך לשנות. המשיכו כך :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלון לתינוק בן 8 חודשיםמיה22/06/2009
ראיתי תגובתה של ד"ר סולם בנוגע לפירות לבן 7 חודשים. בין היתר כתבה:
"לפירות מומלץ לתת 2 סוגי פירות שלמים, או 3 חצאים, מלבד מילון שעדיף בנפרד".
בני בן 8 חודשים ואני נותנת לו מלון יחד עם פירות נוספים (תפוח, בננה, שזיף, ו- 1/4 אבוקדו). רציתי לדעת למה מלון עדיף שיהיה בנפרד.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם יענו לשאלתי. תודה
מיה29/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיה
עדי גודל סולומון30/06/2009לא ראיתי את גוף ההודעה, אבל מבחינה תזונתית, אין סיבה להפריד. אולי התכוונה לכמות?? שכן מלון הוא כמו 4 מנות פרי בממוצע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםיערה22/06/2009
שלום,
בני בן 9 חודשים. מסרב לשתות מים במעון ורק אחר הצהריים בעצם מקבל נוזלים בהנקה.
האם זו כמות נוזלים מספקת בחום הזה? איך אפשר לשדל אותו לשתות מים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יערה
עדי גודל סולומון30/06/2009תנסי לתת לו מים בכוס עם ידיות, בכפית..בהחלט מומלץ לתינוקות מגיל חצי שנה לשתות, לפחות 50 מ"ל. מה הוא אוכל במעון? אולי אפשר להוסיף מים כדי שיתקבל מרק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)